ΡΟΖΑΛΙΑ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥΜΙΑ!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΡΟΖΑΛΙΑ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥΜΙΑ!!!

Η Ροζαλία Λομπάρντο πέθανε στην ηλικία των δυο χρόνων, το 1929, στο Παλέρμο της Σικελίας. Στην πόλη αυτή της Ιταλίας συνηθίζονταν η ταρίχευση των νεκρών από τις πλούσιες και ευκατάστατες οικογένειες, με σκοπό την τοποθέτηση των νεκρών στις κατακόμβες των Καπουτσίνων μοναχών!! Αν και σήμερα είναι ένα μακάβριο θέαμα για εκείνη την εποχή ήταν τελείως φυσικό!! Η ταρίχευση των νεκρών κανείς δεν ξέρει ποτέ πρώτο ξεκίνησε στην Ιταλία, άλλο λένε με το Ιούλιο Καίσαρα και άλλοι λένε το 1888!! Το ιδιαίτερο μικρό-κλίμα φρόντιζε τα ταριχευμένα πτώματα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση στις κρύπτες των μοναχών Καπουτσίνων….

Ο πατέρας της Ροζαλίας, δεν ήταν παρά ο γνωστός στρατηγός για εκείνη την εποχή, Μάριο Λομπάρντο, όταν εκεί αρρώστησε και πέθανε από αναπνευστική λοίμωξη εκείνος δεν μπόρεσε να την αποχωριστεί τόσο εύκολα και αποφάσισε να την ταριχεύσει ώστε να την έχει για πάντα μαζί του!! Παρακάλεσε τους μοναχούς Καπουτσίνους να δώσουν μια θέση για την μικρή του κόρη στις κατακόμβες του μοναστηρίου στο Παλέρμο, στην περίφημη κρύπτη CATACOMBE DEI CAPPUCCINI!! Κάλεσε τον τότε περίφημο και γνωστό σε όλη την Ιταλία,  Αλφρέντο Σαλάφια, έναν από τους καλύτερους ταριχευτές στο κόσμο….

Ο Ιταλός αυτός ταριχευτής ήταν εκτός από χημικός και Αλχημιστής κάτι που δεν το δέχονται κάποιοι ερευνητές σήμερα!! Ο ίδιος είχε φτιάξει μια φόρμουλα οπού ταρίχευε στην αρχή ζώα και μετέπειτα έγινε γνωστός ταριχεύοντας ανθρώπους! Όταν τελειοποίησε την φόρμουλα του την χρησιμοποίησε στην μικρή και άτυχη Ροζαλία, που όποιος την αντικρίζει σήμερα νομίζει ότι είναι σαν να έχει πεθάνει χθες και ας έχουν περάσει 91 χρόνια από τον θάνατο της (!!!).

Ο ταριχευτής πέθανε μετά από 13 χρόνια από την ταρίχευση της μικρής Ροζαλίας, μα δεν άφησε πουθενά το μυστικό της φόρμουλας που είχε ανακαλύψει και ταρίχευε τα πτώματα των νεκρών, το οποίο ήταν ένα περίπλοκο χημικό μείγμα!! Το μυστικό πολλοί νόμιζαν ότι είχε χαθεί για πάντα, ώσπου μια ομάδα Ιταλών αρχαιολόγων και επιστημόνων ανακάλυψε ένα χειρόγραφο του με τίτλο: <<  NEW SPECIAL METHOD FOR THE PRESERVATION OF THE ENTIRE HUMAN CAVADER IN THE STATE OF PERMANENT FRESHNESS >>.

Σε αυτό το χειρόγραφο ο ταριχευτής χημικός και Αλχημιστής εξηγούσε λεπτομερέστατα την συνταγή της χημικής φόρμουλας που χρησιμοποίησε για να ταριχεύσει την μικρή Ροζαλία. Η συνταγή είναι η εξής: Μια ποσότητα γλυκερίνης, μια ποσότητα φορμαλδεΰδης, ενώ μια τρίτη περίεργη ποσότητα αφορούσε ένα κοκτέιλ από αλκοόλης  με σαλικυλικό οξύ. Οι επιστήμονες επιμένουν ότι δεν βρήκαν κάτι το αξιοπερίεργο σε αυτήν την συνταγή γιατί και οι άλλοι ταριχευτές της εποχής εκείνης χρησιμοποιούσαν τα ίδια υλικά. Το ερώτημα μένει ακόμα αναπάντητο το πώς η Ροζαλία είναι μια από τις πιο τέλεια διατηρημένες μούμιες του κόσμου!!! Αυτό το λένε όλοι οι ειδικοί γιατί το κοριτσάκι δεν φαίνεται νεκρό, φαίνεται σαν να κοιμάται!!!!

Η Ροζαλία είναι τοποθετημένη σε ένα γυάλινο φέρετρο, βλέποντας την κάποιος θυμίζει τις πανέμορφες κούκλες  που αναζητούν τα παιδιά στις  βιτρίνες των μαγαζιών. Όσοι έχουν επισπευτεί τις κατακόμβες των Καπουτσίνων μοναχών όταν φεύγουν τα μάτια τους είναι βουρκωμένα γιατί έχουν αντικρύσει την μικρή Ροζαλία που στέκει μέσα στο γυάλινο φέρετρο της τόσα χρόνια με αυτό το απίστευτο βλέμμα που δείχνει ότι κοιμάται τόσο ήσυχα, είναι ένα κλειστό παγωμένο βλέμμα θανάτου που δείχνει να πηγαίνει κόντρα στον θάνατο, δείχνει να ονειρεύεται στον αιώνιο ύπνο του περιμένοντας κάποιον δικό της να την ξυπνήσει……………………!!!

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την Ροζαλία τις οποίες δεν θα τις αναφέρω, για το πώς διατηρήθηκε, αν και οι επιστήμονες δεν έχουν βγάλει καμία άκρη ακόμα πως διατηρείτε τόσο τέλεια μετά από τόσα χρόνια!! Υπάρχουν αψιμαχίες αλλά και αποδείξεις για το αν ο ταριχευτής ήταν Αλχημιστής η όχι, ή κάτι άλλο….. θα με συγχωρέσετε να μην αναφερθώ σε αυτά τα γεγονότα προς σεβασμό στο προσωπάκι της μικρής Ροζαλίας που δείχνει τόσο γαλήνια να κοιμάται τον αιώνιο ύπνο……. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


1 σκέψη στο “ΡΟΖΑΛΙΑ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥΜΙΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση