Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Aν και έχουν γράψει κάποιες ιστοσελίδες για αυτό που θα αναφέρω είπα να βάλω και εγώ την δικιά μου άποψη. Που είχε φτάσει η ναυσιπλοΐα στην αρχαία Ελλάδα; Ποια ήταν τα όρια της; Mα φυσικά στην εφεύρεση της βαθυσφαίρας του πρώτου υποβρυχίου στην αρχαιότητα. Ισχύει πραγματικά κάτι τέτοιο!!;!!

Αν και από άλλες πήγες, αναφέρετε και η κατασκευή αντίστοιχου υποβρυχίου στην αρχαία Θήβα της Αιγύπτου…. οι αρχές του κουδουνιού κατάδυσης ήταν στην αρχή πολύ πρωτόγονες, αλλά λειτουργικές.

Παγίδευαν τον αέρα όταν το βαθυσκάφος βυθιζόταν στο νερό, ικανές να διατηρούν το οξυγόνο για την κατάδυση. Aντίστοιχες συσκευές χρησιμοποιούνταν στους ναούς στην αρχαία Θήβα της Αιγύπτου.

Το 500 πχ, αναφέρει ο Ηρόδοτος, έναν Έλληνα γλυπτή με το όνομα Σκυλίας και η κόρη του Κυάνα, ήσαν οι πρώτοι δύτες της αρχαιότητας, που κατόρθωσαν να ανασύρουν τον χαμένο θησαυρό του Βασιλέα Ξέρξη.
Τους κρατούσε δέσμιους ο Ξέρξης. Αλλά βρήκαν την ευκαιρία και έκοψαν τις άγκυρες του στόλου και προκάλεσαν σ’ αυτόν μεγάλη καταστροφή.

Όπως λέει και ο Αριστοτέλης στα γραπτά του, ο Μέγα Αλέξανδρος ο ίδιος καταδύθηκε με αυτό το βαθυσκάφος, και μάλιστα προκάλεσε και κατατρόμαξε τους κατοίκους του βυθού, με τα φώτα που αναδύθηκαν από τα νερά μαζί με το βαθυσκάφος. Ο Σκυλίας και η κόρη του ήταν οι πρώτοι στην παγκόσμια ιστορία που έφτιαξαν τα πρώτα καταδυτικά εργαλεία αλλά και της βαθυσφαίρας που χρησιμοποίησε ο Μέγα Αλέξανδρος πολύ αργότερα…

Που είχε φτάσει λοιπόν η αρχαία ναυσιπλοΐα!!!

Για την εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν γραφτεί πολλά, οι περισσότεροι ιστορικοί έχουν δώσει έμφαση στα στρατηγικά κατορθώματα του. Σε όλη την διάρκεια της εκστρατείας του είχε μαζί του έκτος από τον στρατό και μεγάλο πλήθος επιστημόνων όπως βοτανολόγοι, γιατρούς, μηχανικούς, πολεοδόμους, μαθηματικούς, και πολλών άλλων ειδικοτήτων, όπου όλοι αυτοί χρησίμευαν στην εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού και στην επίλυση των προβλημάτων που θα συναντούσαν στην διάρκεια της εκστρατείας.

θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ιστορία του μεγάλου Αλεξάνδρου έχει εξαντληθεί, είναι όμως έτσι η υπάρχουν πτυχές από κάποια γεγονότα που συνέβησαν και σήμερα μας είναι σχεδόν άγνωστα; Και αν ισχύει το δεύτερο ποιοι είναι αυτοί όπου σκοπίμως προσπαθούν να τα αποκρύψουν λυσσαλέος; Την απάντηση αυτή την έχω δώσει σε προηγούμενο άρθρο μου ( γίγαντες) έτσι λοιπόν θάβοντας κείμενα και σχόλια από διάφορες ιστορικές πηγές οι κοινοί σκοταδιστές επέλεξα και εγώ από την μεριά μου να αναδείξω αυτό το θέμα.

Υπάρχουν αρκετά γεγονότα που συνέβησαν με τον μέγα Αλέξανδρο όπου οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα, ένα από αυτά τα γεγονότα ήταν και χρήση του υποβρυχίου και μάλιστα από τον ίδιο τον Αλέξανδρο, έκτος από ασύλληπτη στρατιωτική ιδιοφυία που ήταν είχε και άλλες αποστολές, πολλοί ιστορικοί αναφέρουν ότι όταν ο μέγα Αλέξανδρος κατέλυσε την Περσική αυτοκρατορία συνέχισε την εκστρατεία του προς άγνωστες σχεδόν περιοχές, από εκεί και πέρα την ονομάζουν ένοπλη εξερεύνηση, και όντως καθόσον ήταν ανήσυχο πνεύμα ήθελε να εξερευνήσει ακόμα και τον βυθό της θάλασσας.

 

Η κυρία πηγή για το γεγονός αυτό ήταν ο Καλλισθένης, που αργότερα πολλοί τον ονόμασαν ψευδό Καλλισθένη και αυτό γιατί στην ιστορία του αναφέρει γεγονότα όπως την μάχη με τον κυνοκέφαλο στρατό εναντίον με τον στρατό του μεγάλου Αλεξάνδρου, τις πύλες που έκλεισε κ.α.( σε αυτά τα γεγονότα θα αναφερθούμε στο μέλλον).

  • Όλα αυτά πολύς κόσμος δεν τα πιστεύει και σε συνδυασμό με σκοτεινούς παράγοντες που τα γελοιοποιούσαν και τα ειρωνεύονταν η ιστορία του έχει καταντήσει παραμύθι, όμως να προσθέσω εδώ ότι και τα παραμύθια κρύβουν πραγματικότητες. Λέγεται ότι ο μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε μια πρώτη μορφή υποβρυχίου για να παρατηρήσει από κοντά τα παράξενα ψάρια στον βυθό του Ινδικού ωκεανού (332 π.χ.). Χρειάστηκε να φτάσουμε στα 1620 για να μας δώσει ο Κ. Ντρέμπελ στην Ολλανδία ένα σύγχρονο υποβρύχιο. Ο Αριστοτέλης (Προβλήματα) λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος θέλοντας να ελέγξει σωστά τα ναυτικά αμυντικά έργα της Τύρου, πριν την πολιορκήσει, μπήκε μέσα σε ένα βαρέλι που είχε γυάλινο παράθυρο και στη συνέχεια διέταξε να το βυθίσουν στη θάλασσα. Το γεγονός αυτό αναφέρεται επίσης σε ρωμαϊκό έγγραφο του 12ου αι. της Αλεξάνδρειας κ.α. Ο Καλλισθένης ζούσε στην ίδια περίοδο με την εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου και μάλιστα έλαβε μέρος σε αυτό. Για αυτό το λόγο ο Καλλισθένης μόνο παραμύθια δεν έγραφε καθόσον ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε όλη την εκστρατεία, άλλωστε τι είχε να κερδίσει λέγοντας σκόπιμα ψέματα;

Τίποτα, παρά μόνο αναξιοπιστία και μη σεβασμό προς το πρόσωπο του, δεν πιστεύω να ήταν τόσο αφελής και εν πάση περιπτώσει αποκλείετε ο μέγα Αλέξανδρος να είχε διπλά του έναν άνθρωπο τόσο αφελή και βλακώδη. Η ιστορία του Καλλισθένη για αυτό το κατασκεύασμα έχει ως εξής: Μας λέει λοιπόν καθώς ο μέγας Αλέξανδρος ξαναπήγαινε με τον στρατό του με προορισμό την Περσία σε κάποιο σημείο της πορείας του έφτασαν κοντά στην θάλασσα, τότε ο μέγας Αλέξανδρος εξέφρασε την επιθυμία του να δει τον βυθό της θάλασσας έτσι λοιπόν έδωσε εντολή στον Αντίοχο να πάει σε ένα κοντινό κάστρο και να του κατασκευάσουν μια κρυστάλλινη κάψουλα , έτσι ο Αντίοχος πηρέ τους μηχανικούς του και τους τεχνίτες και έφτιαξαν την κρυστάλλινη κάψουλα και την έφερε στον μέγα Αλέξανδρο. Ο μέγα Αλέξανδρος πήρε την κρυστάλλινη κάψουλα και αφού την φόρτωσε σε ένα καράβι  ξανοίχτηκε ανοιχτά της θάλασσας μαζί του ήταν μερικοί αξιωματικοί και μηχανικοί, όταν το καράβι σταμάτησε στα ανοιχτά της θάλασσας ο μέγα Αλέξανδρος ετοιμάστηκε και μπήκε στην κρυστάλλινη κάψουλα τους είπε ότι όταν τραβήξει το σχοινί να τον τραβήξουν στην επιφάνεια και έδωσε διαταγή να τον βυθίσουν στη θάλασσα με τα σχοινιά που κρατούσαν την κάψουλα.

Καθόσον ήταν στον βυθό ο μέγα Αλέξανδρος είδε ένα μεγάλο και μακρύ ψάρι που περνούσε εκείνη την στιγμή και τον κοίταζε. Είχαν περάσει εικοσιτέσσερις ώρες και ο μέγα Αλέξανδρος εξακολουθούσε να ήταν στον βυθό της θάλασσας θαυμάζοντας αυτά που έβλεπε, είδε να μάχονται τα ψάρια αναμεταξύ τους και είπε τότε όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα ψάρια πολεμούσαν μεταξύ τους, ακριβώς εκείνη την ώρα ήρθε ένα μεγάλο ψάρι που ήταν σαν ένα μεγάλο βουβάλι και χτύπησε με δύναμη την κρυστάλλινη κάψουλα έτσι η κάψουλα τραντάχτηκε πολύ, αυτοί που ήταν επάνω νόμιζαν ότι ο μέγα Αλέξανδρος τράνταξε τα σχοινιά για να τον ανεβάσουν επάνω και έτσι έκαναν. Όταν ανέβηκε ο μέγα Αλέξανδρος του κακοφάνηκε γιατί ήθελε να δει τις ψαρομαχίες που ήταν σε εξέλιξη και τους τα ψάλε,  μετά από αυτό έδωσε διαταγή να σηκώσουν τα πανιά και να γυρίσουν πίσω στο στράτευμα, αργότερα μοιράστηκε τις εμπειρίες του σε όλο το στράτευμα.

 

 

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος έφιππος εισέρχεται στην Ινδία μετά την υποβρύχια κατάδυση που είχε κάνει με την βαθυσφαίρα. Μικρογραφία από χειρόγραφο κώδικα του Μυθιστορήματος του Αλέξανδρου, 14ος αι. μ.χ. Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών.

 

 

 

 

Μέσα σε αυτό το σχεδόν άγνωστο κείμενο που έχει διασωθεί μέχρι τις μέρες μας υπάρχουν και κάποια σημεία που μας προβληματίζουν για τις τεχνολογικές γνώσεις που είχαν όπως το κάστρο που αναφέρει ο Καλλισθένης, ίσως το κάστρο να ήταν ένα κινητό συνεργείο ή εργαστήριο που είχε στην εκστρατεία του ( στο βιβλίο του Γρήγορη Ζώρζου περί τεχνικών του μεγάλου Αλεξάνδρου, αν ανατρέξετε εκεί ίσως  βγάλετε κάποια συμπεράσματα ) βλέπουμε ότι τότε είχαν την ικανότητα να κατασκευάζουν γυάλινα αντικείμενα και μάλιστα μεγάλου μεγέθους τόσο ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν το γυαλί τόσο καλά ώστε να το χρησιμοποιήσουν και σαν βαθυσκάφος. Ξέρουμε ότι ο μέγα Αλέξανδρος έμεινε στο βαθυσκάφος για πάρα πολλές ώρες παραπάνω από εικοσιτέσσερις ώρες, εκεί παρατηρούμε ότι είχαν κατασκευάσει και κάποιο σύστημα για την παροχή οξυγόνου μπορεί να μας φαίνετε αδιανόητο αυτό αλλά δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε ο μέγα Αλέξανδρος να μείνει ζωντανός στην κάψουλα τόσες ώρες;

Βλέπουμε εδώ ότι Καλλισθένης μας αποκαλύπτει μια άγνωστη τεχνολογία του παρελθόντος το υποβρύχιο και με ότι τεχνολογικό και τεχνικό μέσο χρειάζεται για να μπορέσει να λειτουργήσει το υποβρύχιο σωστά. Ο μέγας Αλέξανδρος υπήρξε επίσης και ένας μεγάλος ερευνητής με πρωτοπόρες μεθόδους οπούς αυτός και το επιτελείο του έκαναν το όραμα του σε πράξη. « Λίγα ιστορικά πρόσωπα έχουν ξεσηκώσει τόσο θαυμασμό, όσο ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μακεδόνας μονάρχης, πού σε λίγο περισσότερο από δέκα χρόνια, από το 334 ως το 323 π.χ., έγινε κύριος της απέραντης Περσικής Αυτοκρατορίας και οδήγησε τον στρατό του ως την Ινδία. Από την αρχαιότητα είχε γίνει ένας θρυλικός ήρωας και, όσο κι αν κύλησαν οι αιώνες, έμεινε το πρότυπο όλων των μεγάλων στρατηγών, όλων των μεγάλων κατακτητών και, γενικά, όλων αυτών, πού σε κάποια στιγμή της Ιστορίας, επιδίωξαν την ανώτατη εξουσία…». Δεν είναι τυχαίο ότι το προσωνύμιο του είναι ΜΕΓΑΣ γιατί εάν δεν ήταν αυτός μέγας τότε ποιος εν ταύτη περιπτώσει ήταν;

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση