Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ

 

Το Όρος Αραράτ βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της Τουρκίας. Το Αραράτ είναι κοντά στα σύνορα του Ιράν και της Αρμενίας (πρώην Σοβιετική Ένωση). Η θέση που βρίσκεται η Κιβωτός του Νώε δεν παρέχει  στους ερευνητές << φιλόξενο περιβάλλον >> για μια διερευνητική αναζήτηση για τη Κιβωτό του Νώε….. Γνωρίζατε ότι το Αραράτ είναι ένα ηφαίστειο και αντιμετώπισε ένα σημαντικό σεισμό το 1840; Οι ντόπιοι το αποκαλούν και << βουνό του πόνου >>  Γιατί νομίζετε ότι το ονομάζουν έτσι; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, η Κιβωτός του Νώε υπάρχει στο όρος Αραράτ, επίσης, γνωστό και ως Όρος Judi από ορισμένους μουσουλμάνους μελετητές. Οι μελετητές της κιβωτού πιστεύουν ότι διατηρήθηκε τόσο καλά  όλα αυτά τα χρόνια από το χέρι του Θεού οπού υπάρχουν οι αποδείξεις στους τομείς πάγων στο Αραράτ.

 

 Αναφορές από ιστοριογράφους της κάθε  εποχής !!

 

257 π.χ. Berosus, Caldean  ( Μπέροσους Κάλντεαν ) ιστορικός

<< …άκουσα για αυτό το πλοίο που βρίσκεται στα ψηλά βουνά της Αρμενίας, σε κάποιο μέρος δεν μαρτυράνε που, αν εξακολουθεί να παραμένει …  ορισμένοι ξύνουν ή παίρνουν  από το πλοίο κομμάτια ξύλου για να το χρησιμοποιούν σαν φυλαχτά για να αποκρούσει το κακό >> .

 

Ο Εβραίος-Ρωμαίος ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος αναφέρει τα ερείπια της κιβωτού του Νώε τρεις φορές στην ιστοριογραφία του.

Ο Berosus ( Μπερόσους ) των Χαλδαίων, στην περιγραφή του για τα γεγονότα της πλημμύρας γράφει τα εξής: << Λέγεται, ότι ένα μέρος του πλοίου  επιβιώνει ακόμα στην Αρμενία στα βουνά της Gordyaens, και ότι τα κάποια άτομα που κατάφεραν με κίνδυνο της ζωής τους, παίρνουν ξύλινα κομμάτια αλλά και σιδήρου, τα οποία χρησιμοποιούν ως φυλαχτά.

Ο Ιερώνυμος  ο Αιγύπτιος, συγγραφέας της αρχαίας ιστορίας της Φοινίκης, από την Mnaseas αλλά και ο Νικόλαος της Δαμασκού στο ενενηκοστό έκτο βιβλίο τους γράφουν  για την ιστορία του πλοίου ως εξής: << Υπάρχει πάνω από την χώρα του Μίνυου στην Αρμενία ένα μεγάλο βουνό που ονομάζεται Baris, ( Μπάρις ) όπου όπως λέει η ιστορία πολλοί πρόσφυγες βρέθηκαν με ασφάλεια κατά τη στιγμή της πλημμύρας και ότι ένας άνθρωπος τους μετέφερε με ένα σκάφος που λένε ότι έμοιαζε με την  κιβωτό του Νώε, η κιβωτός είναι ακόμη εκεί στην κορυφή προσαραγμένη όταν ένα τεράστιο κύμα την ανέβασε εκεί, αν και έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια όπως λένε η ξυλεία της κιβωτού έχει μείνει ανέπαφη >>.

 

Ο Επίσκοπος Επιφάνειος της Σαλαμίνας

<< Ας υποθέσουμε σοβαρά ότι δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε τη δική μας γνώμη για την κιβωτό ότι βρίσκετε στο Αραράτ, αν και έχουμε μέχρι και σήμερα πληροφορίες ότι τα ερείπια της κιβωτού του Νώε βρίσκονται στη χώρα των Κούρδων!! Αν γινόταν μια αναζήτηση επιμελώς, αναμφίβολα κάποιος έβρισκε στους πρόποδες του βουνού τα ερείπια του βωμού, όπου ο Νώε, στην έξοδο από την Κιβωτό, πρόσφερε ζώα ως θυσία για τον Κύριο του >>.

 

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος

<< Στα βουνά της Αρμενίας υπάρχουν βεβαιώσεις ότι, η Κιβωτός βρίσκεται στην κορυφή του βουνού; Και δεν είναι τα απομεινάρια της Κιβωτού που διατηρήθηκαν εκεί μέχρι και σήμερα επειδή ήταν τυχαίο αλλά από θεϊκή βούληση για την νουθεσία μας >>.

 

610 π.χ. ο Ισίδωρος της Σεβίλλης

<< Το Αραράτ είναι ένα βουνό στην Αρμενία, όπου οι ιστορικοί μαρτυρούν ότι η κιβωτός ήρθε και προσάραξε μετά τον κατακλυσμό. Έτσι, πιστεύετε ότι σε αυτό το απίστευτο ύψος υπάρχουν τα απομεινάρια του εκεί πάνω, δεν μένει παρά να βρεθεί κάποιος εκεί και να το καταγράψει >>.

 

1245 μ.Χ. Jehan Haithon, ( Τζέχαν Χέιθον )  μοναχός

<< Κάθε φορά που χιονίζει στο Όρος Αραράτ στην πιο ψηλή κορυφή του υπάρχει μια μαύρη κοιλάδα!!! Αυτή είναι Κιβωτός του Νώε!!! >>.

 

1633 μ.Χ. Adam Olearius ( Άνταμ Ολιάριους )

<< Οι Αρμένιοι και οι Πέρσες, είναι της γνώμης ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κατά το εν λόγο βουνό μερικά απομεινάρια της Κιβωτού, αλλά και ότι το πέρασμα του χρόνου το έχει σκληρύνει, ώστε να φαίνεται απολύτως πετρωμένο. Στο Schamachy της Περσίας, υπάρχει ένα μαύρο και σκληρό ξύλο, το οποίο οι κάτοικοι επιβεβαιώνουν ότι είχαν πάρει από τα ξύλα της Κιβωτού >>.

 

1856 μ.Χ. Haji Yearam ( Χάτζι Γεαράμ )

<< Ήταν ένα ασυνήθιστα θερμό καλοκαίρι, οπότε το χιόνι από τους παγετώνες είχαν λιώσει περισσότερο από το συνηθισμένο. Οι Αρμένιοι ήταν πολύ επιφυλακτικοί να αναλάβουν μια οποιαδήποτε αποστολή για την Κιβωτό, γιατί φοβούνταν την δυσαρέσκεια του Θεού, αλλά ο πατέρας του Haji σκέφτηκε ότι ίσως έχει έρθει η ώρα. Ο Θεός ήθελε να ξέρει ο κόσμος ότι η Κιβωτός ήταν ακόμα εκεί και ήθελε να αποδείξει στους άθεους ότι η ιστορία της Βίβλου για  τον κατακλυσμό και την κιβωτό ήταν και είναι αλήθεια.  << Όταν κάποια στιγμή κατάφεραν και έφτασαν μπήκαν μέσα στην Κιβωτό οπού και έκανε μια σημαντική εξερεύνηση >>.

Γράφει ο Χάτζι:

….. χωρίζεται σε πολλά πατώματα και στάδια, τα διαμερίσματα και οι αποθήκες ήταν όπως  κλουβιά των ζώων σήμερα. Η όλη δομή ήταν καλυμμένη με ένα βερνίκι ή λάκα που ήταν πολύ παχιά και ισχυρή, ακόμη και έξω από  το εσωτερικό του πλοίου. Το πλοίο ναυπηγήθηκε περισσότερο σαν ένα μεγάλο και ισχυρό σπίτι μέσα στο κύτος του πλοίου, αλλά χωρίς παράθυρα. Υπήρχε μια μεγάλη πόρτα σε πολύ μεγάλο μέγεθος που σήμερα δεν υπάρχει. Οι επιστήμονες εκείνης της εποχής είχαν έναν παράξενο αποτροπιασμό και σε μια σατανική οργή στην εξεύρεση αυτού ήλπιζαν να αποδειχθεί ανύπαρκτη. Ήταν τόσο θυμωμένοι και σαν ομάδα τρελών δήλωσαν ότι θα καταστρέψουν το πλοίο γιατί κάποιοι το έφτιαξαν επίτηδες εκεί για να πειστούν οι άθεοι ότι υπάρχει θεός, αλλά το ξύλο ήταν σκληρό σαν πέτρα, ήταν τόσο σκληρό  από οποιοδήποτε ξύλο που ξέρουμε μέχρι τώρα. Δεν είχαν εργαλεία αλλά ούτε  τα μέσα να καταστρέψουν ένα  τόσο ισχυρό πλοίο, στο τέλος τα παράτησαν. Βρήκαν κάποια κομμάτια ξύλου τα οποία και προσπάθησαν να τα κάψουν, μα δεν καιγόντουσαν με τίποτα… >>

Το 1915, λίγο πριν πεθάνει ο Χάτζι 75 ετών, είπε την ιστορία του. Το 1918 στο κρεβάτι του θανάτου του, ένα από τους τρεις άθεους παραδέχτηκε την ιστορία του, η οποία συνδυάστηκε με του αθεϊστή με κάθε λεπτομέρεια.

 

1883 μ.Χ. Τούρκοι επιστήμονες, στρατιώτες και ένας Βρετανός διπλωμάτης, ο καπετάνιος Gascoyne, ( Γκασκόην ) διερευνούσαν για τους σεισμούς στο Αραράτ.

Μετά από πολύ ήμερες μελέτες στο βουνό ανταμείφτηκαν με την κιβωτό που προέξεχε από είκοσι ή τριάντα πόδια από τον παγετώνα, στην αριστερή πλευρά της χαράδρας. … Ήταν σε καλή κατάσταση διατήρησης, ήταν βαμμένη στο εξωτερικό τοίχωμα με μια σκοτεινή καφέ χρωστική ουσία, όλοι συμφώνησαν ότι ήταν κατασκευασμένο από κάποια μεγάλη δύναμη …..>> .

 

1908-1910 Georgie Hagopian, ( Γεώργι Χαγκοπιάν ) Αρμένιος μετανάστης

<< Η κιβωτός στηρίζεται πάνω σε ένα τεράστιο βράχο με μπλε-πράσινο χρώμα, αλλά μια πλευρά του ήταν στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου. Το βουνό ήταν αδύνατο να αναρριχηθεί από το πλάι. Όταν κοίταξα πέρα από την άκρη, μπορούσα να δω σχεδόν το κάτω μέρος του νέφους. Η κιβωτός ήταν πολύ μεγάλη και ορθογώνια. Μέρη του πυθμένα είχαν εκτεθεί και μπορούσε κάποιος να δει ότι ήταν επίπεδη. Η στέγη ήταν σχεδόν επίπεδη, εκτός από μια σειρά από παράθυρα, 50 ή περισσότερα, εκτιμώμενο μέγεθος 18 ίντσες x 30 ίντσες. Το μέτωπο του σκάφους ήταν επίπεδο. Η πλευρά κλίνει λίγο προς τα έξω από κάτω προς τα πάνω. Τα ξύλα φαίνεται να είναι εντελώς απολιθωμένα >>.

 

1916-1917  Ρωσικά και Τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην Κιβωτό τα οποία και έκαναν εκτεταμένες καταστροφές σε αυτήν παίρνοντας μαζί τους πολλά κομμάτια από την κιβωτό. Κανείς δεν γνωρίζει που μεταφέρθηκαν τα τεράστια κομμάτια απολιθωμένου ξύλου αλλά και τα τεράστια κλουβιά !!!

 

1943 Αμερικανοί αεροπόροι φωτογράφησαν την Κιβωτό.

1948 Κούρδος αγρότης που ονομάζεται Ρεσίτ

<< Η πλώρη του πλοίου που προεξέχει μπορεί κάποιος να το δει από το φαράγγι WAAS. Η πλώρη του ήταν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου έξω από το χιόνι, αλλά το υπόλοιπο του πλοίου ήταν ακόμα καλυμμένο με χιόνι >>.

 

1953 George Green ( Γεώργιος Γκρίν =πράσινος ) Ιστορικός ερευνητής

Πέταξε με ένα ελικόπτερο πάνω από την συγκεκριμένη περιοχή περιγράφοντας την  Κιβωτό με πράσινο χρώμα και ότι  βρίσκεται γενικά σε κατεύθυνση βορρά-νότου, όπου και βρίσκεται φαινομενικά σε ένα μεγάλο βράχο που μοιάζει με ράφι, από την νότια πλευρά της υπάρχει ένας κάθετος βράχος 13.000 έως 14.000 πόδια. Την φωτογράφησε, αλλά οι φωτογραφίες του, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στη βρετανική Γουιάνα, όταν δολοφονήθηκε εκεί το 1962 πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι δολοφονήθηκε από φανατικούς χριστιανούς γιατί έλεγε ότι δεν πρόκειται για την κιβωτό αλλά για κάποιο άλλο πλοίο από κάποια άλλη εποχή. Δεν είναι ο μόνος που έχει τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα έτσι, υπάρχουν παρά πολλοί μελετητές και ερευνητές που το υποστηρίζουν αυτό.

Από τις σύγχρονες θεάσεις της κιβωτού, μερικές ξεχωρίζουν. Μια από τις ενδιαφέρουσες αυτόπτες μαρτυρίες  με την Κιβωτό του Νώε, προέρχεται από έναν Αρμένιο μετανάστη τον Γιώργι Χαγκοπιάν. Εδώ παραθέτω ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Χαγκοπιάν το 1970.

<<  Ήταν οκτώ χρονών, και ήταν το έτος 1908 όταν ο θείος του τον πήρε επάνω στο Αραράτ, στο Φαράγγι Ahora, περνώντας τον τάφο του Αγίου Ιακώβου στο δρόμο. Όταν το βουνό άρχισε και γινόταν απόκρημνο ο θείος του τον μετέφερε στους ώμους του, μέχρι που φτάσανε σε κάτι που έμοιαζε με ένα μεγάλο πλοίο που βρισκόταν σε μια προεξοχή βράχου πάνω από έναν άλλο βράχο και εν μέρει καλύπτονταν από χιόνι. Είχε επίπεδα ανοίγματα, όπως τα παράθυρα στο πάνω μέρος, και μια τρύπα στην οροφή. Η  πρώτη σκέψη ήταν ότι ήταν ένα σπίτι φτιαγμένο από πέτρα, αλλά όταν ο θείος του, του έδειξε το περίγραμμα των σανίδων και του είπε ότι ήταν φτιαγμένα από ξύλο, συνειδητοποίησε ότι ήταν η Κιβωτός, όπως ακριβώς και άλλοι άνθρωποι την είχαν περιγράψει σαν και αυτόν. Ο θείος του τον άφησε επάνω σε ένα σωρό βράχων για να φθάσει στη στέγη της Κιβωτού λέγοντάς του να μην φοβάται, << γιατί είναι ένα ιερό πλοίο… τα ζώα και οι άνθρωποι δεν είναι εδώ τώρα. έχουν όλα φύγει μακριά >>. Ο Χαγκοπιάν ανέβηκε στην οροφή και γονάτισε και φίλησε την επιφάνεια της οροφής που ήταν επίπεδη και ήταν εύκολο να σταθεί επάνω. Ενώ βρισκόταν πάνω στην  Κιβωτό ακούστηκε ένας πυροβολισμός του θείου του στην πλευρά του. Ο θείος του προσπαθούσε να κόψει κάποιο κομμάτι ξύλου πυροβολώντας την κιβωτό μα το μόνο που κατάφερε είναι οι σφαίρες να πηδάνε  μακριά λες και ήταν φτιαγμένο από πέτρα. Στη συνέχεια προσπάθησε να κόψει ένα κομμάτι του ξύλου με ένα κοφτερό μαχαίρι και ήταν εξίσου ανεπιτυχής. Σε αυτή την πρώτη επίσκεψη στην Κιβωτό πέρασαν δύο ώρες εκεί κοιτάζοντας το. Όταν Χαγκοπιάν επέστρεψε στο χωριό του, πρόθυμος έλεγε στα άλλα αγόρια για την περιπέτειά του, αυτά του απάντησαν, μάλλον, << Ναι, είδαμε ότι η Κιβωτός είναι πάρα πολύ μεγάλη όσο και η μύτη σου >>.

Ο Χαγκοπιάν πέθανε το 1972. Δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να διαβάσει χάρτες με κάποια ακρίβεια, δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει στο χάρτη την συγκεκριμένη θέση του  βουνού, όπου αυτό ήταν το μέρος οπού είχε δει και ανέβει πάνω στην Κιβωτό.   Παρά το γεγονός ότι μαρτυρία του ήταν αληθινή αλλά η μαγνητοφώνηση του αναλύθηκε στο μέλλον  από την ανάλυση φωνής-στρες, κάποιοι δεν τον πίστεψαν δεν είναι ασυνήθιστο ότι εκθέσεις όπως αυτή, από ένα και μόνο πρόσωπο, έχουν απαξιωθεί λόγω της έλλειψης μαρτύρων και  στοιχεία από τρίτους. Αλλά υπάρχει ένα άλλο κομμάτι της επιβεβαίωσης του που συνδέονται με τον Αντιστράτηγο Schwinghammer για ένα αντικείμενο στο όρος Αραράτ, όπως παρατηρήθηκε  από ένα αεροσκάφος που ανήκε στην 42στη τακτική μοίρα παρατήρησης.

 

Η πιο παλιά ιστορική αναφορά για την Κιβωτό του Νώε στο όρος Αραράτ!!!!

Η πρώτη εμφανή ιστορική αναφορά  γύρω από την ακριβής γεωγραφική περιοχή της  Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραράτ, έγινε για λογαριασμό της πρώτης εκκλησίας των χριστιανών από τον ιστορικό Φιλόστοργο γύρω στο 425 μ.Χ. Το 2007 η μετάφραση του Philostorgius εκδόθηκε από τον Philip R. Amidon, αρχικά από τον Ιωσήφ Bidez, εκτός από τα εκχυλίσματα από τα χρονικά Συριακά. Amidon τονίζει πως Philostorgius έκανε ευρεία χρήση των πόρων τεράστια βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης στα γραπτά του, η οποία θα πρέπει να μας δώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στη γεωγραφία του.

 

Η κιβωτός το 1960

Το 1960 έγινε μια εκστρατεία για την κιβωτό του Νώε, από την εκστρατεία αυτή βρέθηκαν κάποια απομεινάρια πλοίου όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Ο χώρος ερευνήθηκε από τον Ron Wyatt στα 18,2 μίλια νότια του όρους Αραράτ σε υψόμετρο 1988 μέτρων. Ο Τούρκος αρχηγός, Llhan Durupinar φέρνει το ζήτημα με φωτογραφίες στο ΝΑΤΟ. Από την Τουρκική κυβέρνηση εγκρίθηκε γεωδαιτική έρευνα της περιοχής το 1961, με την τεχνική αυτή να αποδειχτεί και επιστημονικά ότι πρόκειται για κάποιο πλοίο!! Ειδικοί επιστήμονες στις ΗΠΑ, στη συνέχεια, ανέλυσαν τις  φωτογραφίες συμπεριλαμβανομένου και του Δρ Arthur J. Brandenburger, οπού χρίζει παγκοσμίας φήμης με ειδικότητα στην φωτογεωμετρία, ο οποίος είπε «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό το αντικείμενο είναι ένα πλοίο. Σε όλη την καριέρα μου δεν έχω δει ποτέ ένα αντικείμενο, όπως αυτό.

 

Ακόμη και μετά την επιστημονική τεκμηρίωση δεν είναι και τόσο πιστευτώ από πολλούς επιστημονικούς κύκλους ότι επρόκειτο για την κιβωτό του Νώε, έτσι  οργανώνετε μια αποστολή που χρηματοδοτείται ένα μέρος από τις ΗΠΑ οπού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Rene Noorbergen, που αργότερα ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου The File Ark? Ο Γιώργος Vandeman, ευαγγελιστής, και ο Δρ Brandenburger. Έκαναν μια οπτική επιθεώρηση του χώρου χωρίς να διεξάγονται επιστημονικές μελέτες. Η αποστολή αυτή το μόνο που κατάφερε είναι να δείξει το απολίθωμα ενός πλοίου που είχαν μείνει μόνο απολιθωμένα δοκάρια και γενικά ο σκελετός του πλοίου. Ένα άρθρο στη συνέχεια εμφανίστηκε στο περιοδικό Life στις 5 Σεπτεμβρίου, 1960, αποκαλύπτοντας μια πολύ εντυπωσιακή αεροφωτογραφία από ένα εξαιρετικά μεγάλο σκάφος, καθώς και δύο φωτογραφίες που ελήφθησαν από την αποστολή. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, το 1977, ο κ. Wyatt έκανε το πρώτο του από 24 ταξίδια στην κιβωτό, και ήταν εντυπωσιασμένος αλλά και πεπεισμένος ότι αυτά πραγματικά ήταν τα υπολείμματα της κιβωτού του Νώε!!! Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, ο κ. Wyatt πραγματοποίησε επιτυχώς τεστ ανίχνευσης μετάλλων αλλά και υπόγειας σάρωσης με ειδικά μηχανήματα και απέδειξε ότι το πλοίο αυτό βρίσκετε πραγματικά χωμένο σε λάσπη-λάβας οπού είναι εγκλωβισμένο το κουφάρι της  κιβωτού του Νώε! ( Ένα πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο με πολλές φωτογραφίες αλλά και ενδιαφέρον αποτελέσματα από τις επιστημονικές αποστολές που έχουν γίνει είναι: το βιβλίο  με τίτλο Το Χαμένο Πλοίο του Νώε, του Charles Berlitz, 1987.)

 

Το 1959, αεροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν από ένα Τούρκο πιλότο δείχνουν στο συγκεκριμένο σημείο ένα  αντικείμενο το οποίο μοιάζει καταπληκτικά με τα απομεινάρια ενός πλοίου στα βουνά του Αραράτ, οι αεροφωτογραφίες τραβήχτηκαν για το Γεωδαιτικό Ινστιτούτο της Τουρκίας. Ο Δρ Brandenburger του Ohio State University, των ΗΠΑ, αφού μελέτησε τις φωτογραφίες κατέληξε στα έξης:  << Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι αυτό το αντικείμενο είναι ένα πλοίο!!!! Σε όλη την καριέρα μου, δεν έχω δει ποτέ τέτοια φωτογραφία που να δείχνει τα απομεινάρια ενός πλοίου σε τέτοιο υψόμετρο!!!! >> Ο Δρ Brandenburger ήταν ειδικός σε θέματα φωτογραμμετρίας, ήταν αυτός που είχε ανακαλύψει τις βάσεις πυραύλων στην Κούβα, την εποχή του Κένεντι.

Μια αμερικανική ομάδα αρχαιολόγων άρχισε πυρετωδώς τις έρευνες στην εν λόγο περιοχή οπού βρισκόταν η υποτιθέμενη κιβωτός του Νώε. Ανατίναξαν μια τρύπα στο πλευρό του σκάφους με δυναμίτη, από την έκρηξη αποκαλύφθηκαν δοκάρια από ξύλα τα οποία ήταν απολιθωμένα, το συμπέρασμά τους ήταν:

<< Από αρχαιολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει τίποτα εδώ που να αξίζει τον κόπο!! Εκτός από το ίδιο το κουφάρι του πλοίου και το πώς βρέθηκε εδώ!!! >>. Αν αυτό το αντικείμενο ήταν η Κιβωτός του Νώε, θα ήταν περίπου 4400 χρόνια πάλι, αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται ώστε το ξύλο να έχει απολιθωθεί. Έτσι εύρεση των ξύλων που ήταν απολιθωμένα ήταν ενθαρρυντικά στοιχεία. Ωστόσο, επειδή το υλικό δεν είχε δακτυλίους ανάπτυξης, η ομάδα αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι από ξύλο!!!!! Ότι πρέπει να ήταν από ένα άλλο διαφορετικό υλικό το οποίο δεν ήταν γνωστό …… Αλλά αυτή η πραγματικότητα θα πρέπει να  αποδειχθεί ότι είναι αληθινή. Οι συνθήκες του κόσμου πριν από τη βιβλική πλημμύρα, ήταν πολύ διαφορετική από τώρα. Οι δακτύλιοι ανάπτυξης σε ξύλο προκαλείται από τις εποχιακές διακυμάνσεις, τόσο σε προ περιβάλλον από τις πλημμύρες, αλλά χωρίς εποχιακές διακυμάνσεις, έτσι τα δέντρα δεν θα είχαν αυξητικούς δακτυλίους. Και αυτό ακριβώς είναι που η Αμερικανική ομάδα βρήκε!!! Στην πραγματικότητα, εάν το υλικό είχε δακτυλίους ανάπτυξης, θα μπορούσε να είναι η κιβωτός του Νώε.

Η αρχαιολογική ομάδα των Αμερικανών έκανε τις εξής αναφορές:

<< Το πλοίο αυτό βρίσκετε 6.300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, υπερβολικά υψηλό για να είναι τα απομεινάρια ενός σκάφους από μια τοπική πλημμύρα. Είναι πάνω από 200 μίλια από την πλησιέστερη θάλασσα. Οι διαστάσεις όμως δείχνουν να συμφωνούν με τη βιβλική περιγραφή της κιβωτού του Νώε στη Γεν. 6:15 λέει, διαστάσεων 300 πήχες μήκος. Το πλάτος του ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που αναφέρεται στη Βίβλο αλλά και οι πλευρές του πλοίου που διευρύνονται, έτσι θα πρέπει να είναι ένα πλοίο της εποχής >>.

Ο Ron ανακάλυψε δυο μεγάλες πέτρες, οπού όλα τα στοιχεία αλλά και η επεξεργασία που έχουν υποστεί δείχνουν ότι πρόκειται για άγκυρες. Οι πέτρινες άγκυρες είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να κρατάνε το βάρος του σκάφους!!! Βρέθηκε μια μεγάλη από τη μία πλευρά, οι μικρότερες από την άλλη πλευρά, μα η μεγαλύτερη ήταν στη μέση. Οι Βοηθητικές άγκυρες  σχεδιάστηκαν για να σέρνονται μέσα στο νερό, να σταθεροποιεί το πλοίο και να κρατιούνται κάθετες προς το αντίθετο ρεύμα η κύματα. Αυτός ο τύπος βοηθητικών αγκυρών,   έχουν βρεθεί σε κάποια σημεία στον βυθό της Μεσογείου οπού την χρησιμοποιούσαν τα  αρχαία πλοία.

Μερικές από τις άγκυρες φαίνεται να είχαν οκτώ  σταυρούς χαραγμένους πάνω τους. Αυτές οι διασταυρώσεις είναι βυζαντινού ρυθμού που δείχνει ότι κάποιος μετά το 300 μ.Χ. αναγνωρίστηκαν  ως anchorstones δεν έχει σχέση με την Κιβωτό του Νώε γιατί σκαλίστηκαν κατά την Βυζαντινή περίοδο. Αυτό δείχνει για μια ακόμα φορά ότι η κιβωτός ήταν γνωστή από παλιά.

 

Το 1978  ένας σεισμός δημιουργεί κατολίσθηση στο χώμα γύρω από το πλοίο,  αποκαλύπτοντας τριάντα πόδια  τις πλευρές από το κουφάρι!! Ισό κατανεμημένες εσοχές φαινόντουσαν πλέον σε όλη τη διαδρομή γύρω από το αντικείμενο, το οποίο << έμοιαζαν με σάπια ξύλα που βαστούν τα πλευρά ενός πλοίου >>!!

Ο Ron μετρώντας το αντικείμενο διαπίστωσε ότι είναι 515 μέτρα μήκος!!!!! 512 πόδια, συν 3 πόδια, το μήκος ενός τμήματος που είχε διακοπεί.!!!!!

 

Σημείωση:

300 Royal πήχεις αιγυπτιακή μέτρηση = 515 πόδια. Η μονάδα μέτρησης του Μωυσή, ο οποίος έγραψε το Βιβλίο της Γένεσης, θα ήταν εξοικειωμένος με αυτό το βασιλικό αιγυπτιακό πήχη. Πρόκειται για την ίδια μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας στην Αίγυπτο. Αυτή η μέτρηση του πήχη γινόταν τουλάχιστον μέχρι την εποχή του βασιλιά Σολομώντα, όπως οι πύλες που κατασκευάστηκαν από τον ίδιο, στο Ισραήλ, με βάση αυτή τη μονάδα μέτρησης.

 

Ιούλιο του 1985

Ο Ron Wyatt, ο Dave Fassold και John Baumgardner που ρωτήθηκαν για τα συστατικά που περιείχαν τα απολιθωμένα ξύλα έδωσαν την εξής απάντηση : <<  ξύλο, σφυρήλατος σίδηρος, και ένα άγνωστο υλικό που ακόμα είναι υπό ερεύνηση!!! >> Αναφέρθηκε από τον Dave Fassold ότι η ημι-ποσοτική ανάλυση των δειγμάτων του σιδήρου, η οποία οργανώθηκε από τον John Baumgardner, βρέθηκαν να περιέχουν από 60 τοις εκατό σε 91,84 τοις εκατό Fe2O3!!!

 

Αύγουστος 1986

Ο Joe Rosetta, αντιπρόεδρος της Geophysical Survey Systems, οι αξιολογήσεις του που έγιναν κάτω από την επιφάνεια με ειδικά ραντάρ που σαρώνουν το έδαφος έδειξαν.:   << Αυτό δεν είναι ένα φυσικό αντικείμενο, αντανακλάσεις συμβαίνουν πάρα πολύ περιοδικές για να είναι μια φυσική διεπαφή τύπου.. δεν θα δείτε ποτέ κάτι τέτοιο στην φυσική γεωλογία …. μόνο ανθρώπινη επέμβαση έκανε αυτή τη δομή, ότι και να είναι αυτή η δομή…. >>

 

16 Σεπτέμβρη 1987

Εργαστηριακή ανάλυση πραγματοποιήθηκε σε ένα απολίθωμα που  φέρει την ένδειξη << ξύλο από το κατάστρωμα >>. Στα εργαστήρια Galbraith Labs στο Νόξβιλ του Τενεσί εξετάστηκαν δείγματα που έχουν ληφθεί από το εσωτερικό του << πλοίου >> και απ ‘έξω. Όλες οι διαδικασίες εργαστηριακών βιντεοσκοπήθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της λήψης του δείγματος από το δείγμα, και η πραγματική εκτέλεση των αναλύσεων.

 

Τα αποτελέσματα των << μέσα και έξω >> η ανάλυση:

Το δείγμα έξω από το σχηματισμό έδειξε 1,88% περιεκτικότητα σε άνθρακα!!;!! Αλλά το ένα από το εσωτερικό απέδωσε 4,95% περιεκτικότητα σε άνθρακα, ποσό που ήταν σύμφωνη με την παρουσία του πριν από τη ζώσα ύλη, όπως είναι όταν είναι σάπιο ή απολιθωμένο ξύλο. Έδειξε επίσης εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο!!!!

 

Σημείωση:

Τα απολιθωμένα ξύλα είναι κοινώς γνωστό ότι περιέχουν οργανικό άνθρακα. Αλλά δεν είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε φυσικά ανόργανα άλατα. Ενώσεις του άνθρακα μπορεί να αναλυθούν για να διαπιστωθεί κατά πόσον αποτελείται από ύλη που είναι μη-οργανική, ή οργανικά. Ως εκ τούτου, μία δοκιμή για να καθορίσει εάν ένα αντικείμενο ήταν οργανικό (μία φορά διαβίωσης), ή δεν είναι, θα καθοριστεί από την περιεκτικότητα σε οργανικό άνθρακα.

 

Όντας πολύ προσεκτικοί να μην αφαιρέσουν κάτι περισσότερο από ένα μικρό ποσό από χώμα, που σύντομα θα μπορούσε να δείξει τη διαφορά χρώματος στα ελαφρύτερα ξύλα της  πλευράς, η αντίθεση φάνηκε στο πιο σκούρο χώμα. Η όλη διαδικασία είναι βιντεοσκοπημένη.

 

Σημείωση:

Το εσωτερικό μελών της δομής είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απλά επειδή δεν έχουν εκτεθεί τα στοιχεία. Στην ανατολική πλευρά της κιβωτού είναι ένα τμήμα στο οποίο τα << τα ξύλινα πλευρά >> έχουν εκτεθεί στο φως αλλά δεν έχουν τελείως λιώσει οι πάγοι από πάνω τους. Αυτά τα << τα ξύλινα πλευρά >> έχοντας υποφέρει από << ενσφήνωση τον παγετό >> ίσως δώσουν κάποιες απαντήσεις στο μέλλον.  Ακόμη και αν η πλευρά είναι σε μια κατακερματισμένη κατάσταση, είναι ακόμα στη θέση του από το έδαφος. Η << πλευρά >> ήταν σε θέση να δούμε που οφείλεται στη διαφορά χρώματος μεταξύ του εδάφους….

Όπως και να έχει αυτά είναι όλα τα στοιχεία που έχουν μαζευτεί μέχρι σήμερα για την κιβωτό του Νώε. Από εκεί και μετά και μέχρι τις μέρες μας έχει γίνει σχεδόν τουριστικό αξιοθέατο και δεν έχουν γίνει άλλες επιστημονικές μελέτες!! Οι μόνες μελέτες που έχουν γίνει είναι από διάφορους εκδοτικούς οίκους για λογαριασμό των συγγραφέων αλλά κα από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια  τα οποία γύρισαν κάποια ντοκιμαντέρ για λογαριασμό τους…. Γιατί δεν χρίζει αξίας αρχαιολογικής έρευνας λόγου μη αρχαιολογικών ευρημάτων!!

Το ερώτημα όμως είναι και παραμένει είναι η κιβωτός του Νώε; Η είναι κάποιο πλοίο από την προϊστορία οπού βρέθηκε εκεί πάνω; Δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι πρόκειται για την κιβωτό εκτός από το ίδιο το βουνό!!!

Οι αναλύσεις που έγιναν δείχνουν ότι το πλοίο έχει υποστεί πολλά από τους παγετώνες αλλά και την απολίθωση των ξύλων από λαβα!!! Αυτό δείχνει ότι το σκάφος απολιθώθηκε πριν 650.000χρονια οπού πράγματι το βουνό αυτό ήταν ένα τεράστιο ηφαίστειο!!! Αν έγινε τότε αποδεικνύει ότι δεν ήταν η κιβωτός του Νώε όπως λένε πολλοί αλλά κάποιο άλλο σκάφος από κάποιον άλλο πολιτισμό. Έτσι βγαίνουν σωστοί οι ερευνητές που πιστεύουν στην θεωρία ότι η γη άρχισε να αποικείτε από εκατομμύρια χρόνια πίσω!!! Το ερώτημα όμως παραμένει, πως βρέθηκε στο βουνό και σε τέτοιο υψόμετρο αυτό το πλοίο!!;;!!  Όμως κάτι δείχνει να τρέχει με την γύρω περιοχή!!! Αυτό το λέω γιατί βρεθήκαν και αλλά πλοία απολιθωμένα!!! Βεβαία όλα είναι υπό έρευνα από τους αρμοδίους, μόλις έχουμε το παραμικρό νέο θα σας ενημερώσουμε αμέσως!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=rIzyxDr3j44&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=a_wIKiOgk10&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=_cMo_Qy1pSo

https://www.youtube.com/watch?v=NHaOSUyM7-Y

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


4 σκέψεις στο “Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ

    1. The Stundent!!!!

      ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΥΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟ << ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΙΕΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ >> Η << ΟΙ ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΛΟΓΟΙ >> ΚΑΙ << ΣΤΟ ΚΕΚΡΥΜΕΝΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ >> ΑΛΛΑ ΚΑΙ << ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ >>!!!!

      ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΨΑΞΙΜΟ….

      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  1. ΦΙΛΕ ΑΙΣΧΥΛΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!! ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΙΒΩΤΟ!!! ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΕΤΣΙ, ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!!! ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΚΡΗ!!!

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Αφήστε μια απάντηση