MEΣΗ ΓΗ!!! Part 36 H ΠΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΚΤΙΚΩΝ ΑΝΕΜΩΝ!!!

ΜΕΣΗ ΓΗ

MEΣΗ ΓΗ!!! Part 36

 H ΠΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΚΤΙΚΩΝ ΑΝΕΜΩΝ!!!

 Σε αυτό το βίντεο της NASA GEOS-5 βίντεο  δείχνει τον Αύγουστο του 2005 τους ανέμους της Αρκτικής που συγκλίνουν σε ένα σημείο στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι λεπτό, αλλά αν δείτε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε διάφορες περιπτώσεις της σύγκλισης και απόκλισης των Αρκτικών ανέμων από ένα σημείο που επικεντρώνεται στο βόρειο πόλο. Από ότι είναι γνωστό σε διανυσματικά πεδία, αυτό δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε μια πηγή σημείο (δηλ. εσωτερικό άνοιγμα της γης στο βόρειο πόλο) ώστε δημιουργηθεί το συγκεκριμένο μοτίβο του ανέμου!!!!

 Στην κορυφή της GEOS-5 προσομοίωσης έχει αυτή την εικόνα από τη NASA με πρόγραμμα, με τίτλο Παγκόσμιος Άνεμος που συναγωνίζεται με το Google Earth μέσω των δορυφορικών zoomable ( ζουμέιμπλ – μεγεθύνσεις μέσω υπολογιστών από τους δορυφόρους ) των προοπτικών της γης. Κατά την προβολή του βόρειου και νότιου πόλου θα δείτε μια παρόμοια εικόνα, ως και εάν οι άνεμοι αλλά και τα σύννεφα είναι τα ίδια όπου προέρχονται από μια μικρή οπή στο γεωγραφικό των πόλων. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό γιατί οι φωτογραφίες και τα βίντεο μιλάνε από μόνα τους…… ΑΑΑ!! Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό μόνο θεωρίες….!!!!

 Επειδή είναι μικρό το άρθρο ως απόδειξη της θεωρίας θα συνεχίσω με άλλες αναφορές από την Μέση ΓΗ:

 Μεγάλη είναι η πίστη στο Βασίλειο των υπόγειων ανθρώπων. Μέσω όλης της Ασίας, μέσω του χώρου όλων των ερήμων, από τον Ειρηνικό μέχρι τα Ουράλια όρη, μπορείτε να ακούσετε το ίδιο θαυμαστό παραμύθι των Άγιων ανθρώπων όπου  εξαφανίστηκαν. Ακόμη και πέρα από τα Ουράλια Όρη, η ηχώ του ίδιου παραμυθιού (;) αντηχεί και εκεί.

Εκεί φημολογείται ότι υπάρχει ένα τεράστιο υπόγειο δίκτυο από σπηλιές και σήραγγες κάτω από το σύνολο της Κεντρικής Ασίας, με πολλά χωρία που ακτινοβολούν έξω από το πνευματικό κέντρο της Σαμπάλα!! Σύμφωνα με τη λαϊκή πίστη, υπάρχουν πολλά περάσματα μυστικών υπογείων κάτω από την Ινδία, των οποίων οι είσοδοι είναι καλυμμένοι από στοιχειακά που αναλαμβάνει το σχήμα των βράχων ή άλλα φυσικά χαρακτηριστικά!! Για παράδειγμα, στο Βαρανάσι στην περιοχή Μπεναρές, του οποίου το όνομα είναι αρχαίο « Κάσι », λέγεται ότι συνδέεται με μια σήραγγα για να οδηγήσει  στην Γκούπτα Κάσι (‘Gupta »= μυστικό, κρυφό), μια υπόγεια πόλη στα Ιμαλάια, περίπου 50 μίλια από το Μπατρινάθ.

Στην Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική από καιρό φημολογείται ότι υπάρχουν  μεγάλες και μυστηριώδεις στοές, ορισμένες εκ των οποίων οδεύουν στο εσωτερικό της γης  για εκατοντάδες χιλιόμετρα, από την Κολομβία στα βόρεια με το Περού και τη Βολιβία, τη Χιλή στο νότο, και στη ζούγκλα του Αμαζονίου στα ανατολικά. Μόνο λίγα τμήματα αυτών των σηράγγων μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί και εξερευνηθεί. Η φημισμένη Ε.Π.Μπλαβάτσκυ αναφέρει για ένα τεράστιο τούνελ που εκτείνεται από το Κούζκο προς την Λίμα στο Περού, και στη συνέχεια εκτείνεται από την Νότια στη Βολιβία!!! Στην Αίγυπτο, υπάρχει ένα τεράστιο υπόγειο δίκτυο στοών αλλά και πόλεων που παραδοσιακά πιστεύεται ότι εκτείνονται από τις κατακόμβες της Αλεξάνδρειας στην κοιλάδα των Θηβών των Νεκρών Βασιλέων!!!  Οι υπόγειες κρύπτες της Θήβας ήταν γνωστές ως κατακόμβες του φιδιού, το φίδι είναι σύμβολο της σοφίας και της αθανασίας για τους αρχαίους Αιγύπτιους.

 Πολλοί ιθαγενείς Αμερικάνοι πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους προήλθαν από ένα χαρούμενο υπόγειο βασίλειο, ή ότι κατέφυγαν σε υπόγεια σπήλαια με άφθονη υπόγεια χλωρίδα και πανίδα για να ξεφύγουν από τους  κατακλυσμούς του παρελθόντος!! Οι Τσερόκι Ινδιάνοι μιλούν για εναν υπόγειο κόσμο σαν τον δικό μας, με βουνά, ποτάμια, δέντρα, και  ανθρώπους αλλά και άλλα περίεργα για τα μάτια τους όντα!!!!! Οι Αζτέκοι, δήλωσαν ότι οι πρόγονοί τους ήρθαν από έναν τόπο που ονομάζεται Αζτλάν, και ότι μετά την καταστροφή της, απέδρασαν και κατέληξαν σε ένα σπήλαιο που ονομάζεται Chicomoztoc ( Τσικομοζτόκ ), ή τις επτά πόλεις των Σπηλαίων του χρυσού, όπου έζησαν πριν αναδυθούν στην επιφάνεια του κόσμου!!! Ο Μεξικανός ημίθεος Βόταν περιγράφει ένα υπόγειο πέρασμα, την λεγόμενη «τρύπα του φιδιού»,  ο οποίος τρέχει υπόγεια και καταλήγει στη ρίζα του ουρανού( !!;!!) Ο ίδιος είχε τη δυνατότητα να εισέλθει και να εξέλθει , επειδή ήταν ο γιος των φιδιών…..!!!!

Οι Χόποι Ινδιάνοι κράτησαν τα τελετουργικά τους σε ένα υπόγειο θάλαμο γνωστή ως Κίβα αλλά ονομάζεται Sipapun ( Σιπάπουν ). Ετυμολογικά προέρχεται από τις δύο λέξεις για   τον  « ομφαλό » και το « μονοπάτι από, ή το sipapun  δηλώνει έτσι τον ομφάλιο λώρο που οδηγεί από τη Μητέρα Γη και συμβολίζει την πορεία της ανάδυσης του ανθρώπου από τον προηγούμενο υπόκοσμο….. !!!! Η σκάλα που έχουν στις τελετές τους αντιπροσωπεύει το καλάμι το οποίο ο άνθρωπος ανέβηκε κατά τη διάρκεια του στην επιφάνεια……

Οι Χόποι πιστεύουν ότι υπήρξαν τέσσερις κόσμοι. Ο πρώτος κόσμος καταστράφηκε από πυρκαγιά, ο δεύτερος από την μετατόπιση των Πόλων, και η τρίτη από τις πλημμύρες!! Μερικοί άνθρωποι επέλεξαν και σώθηκαν από τις καταστροφές που κατέστρεψε τους πρώτους δύο κόσμους καταφεύγοντας στην υπόγεια Μέση Γη, και μερικοί επέζησαν της καταστροφής του τρίτου κόσμου με το να σφραγίζονται μέσα σε κούφια καλάμια( !!!!;;;!!!! ).

Οι Πίμα Ινδιάνοι μιλούν για την εμφάνιση τους στον κόσμο μας, όπου πραγματοποιείται μέσα από μια τρύπα σπείρας που είχε τον  τελειωμό της μέχρι την επιφάνεια της γης…..

Οι θρύλοι της προγονικής καταγωγής των υπόγειων εδαφών επίσης στην Αφρική και την Αυστραλία είναι εντυπωσιακοί. Οι Αυστραλιανοί ιθαγενείς πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους ότι ήρθαν κάτω από το έδαφος, ταξίδεψαν στην χώρα αυτή και δημιούργησαν νέες φυλές, τότε « τελικά ταξίδεψαν μακριά πέρα από τα όρια της επικράτειάς τους, και πήγαν κάτω στο έδαφος και πάλι ». Σύμφωνα με τους αυτόχθονες παραδόσεις της Caroline Islands ( Καρολάην Άιλαντς – Νησιά της Καρολίνας ), της Παπούα Νέας Γουινέας, και της Μαλαισία, μια υπόγεια φυλή γιγάντων άφησε την επιφάνεια και πήγαν να ζήσουν στην Αρχαία Μέση Γη!!!!

Πιστεύετε οι κάτοικοι της χαμένης ηπείρου της Chamat ( Τσαμάτ ), ότι κάποια μέρα θα « ξαναβγούν στην επιφάνεια οι κάτοικοι της και θα ξαναφτιάξουν τον κόσμο ». Οι ντόπιοι των νήσων Tρομπιάντ πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους προήλθαν από μια υπόγεια ύπαρξη μέσω μιας ειδικής τρύπας. Διάφορες φυλές στην Βεγγάλη και στο Μιανμάρ, επίσης, πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους προήλθαν από ένα υπόγειο κόσμο!!!

Στην Ινδουιστική μυθολογία υπάρχουν πολλές ιστορίες των Nagas ( Νάγκας ), μια φυλή των ημίθεων ερπετών-ανθρώπων, που κυβέρνησε αλλά και κυβερνά κάποια από τα υπόγεια βασίλεια, ονόματι Patala ( Πατάλα ), γεμάτη από απίστευτο πλούτο. Η Patala ειπώθηκε να είναι η χαμηλότερη από τις επτά περιφέρειες του Ινδικού υποκόσμου. Οι περιοχές αυτές ονομάζονται συλλογικά ως Bila-svarga, ( Μπίλα-Σβάγκρα )που σημαίνει « Υπόγειος Ουρανός », η οποία περιγράφεται ως ένα μέρος της μεγάλης ομορφιάς. Ο ήλιος και το φεγγάρι δεν φαίνονται εκεί, αλλά τα κοσμήματα που διακοσμούν τις κουκούλες των Nagas εκπέμπουν μια λάμψη που φωτίζει ολόκληρη την περιοχή του Bila-svarga!!!! Λίγοι θνητοί είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στον κάτω κόσμο, αλλά λέγεται ότι υπάρχουν πολλές κρυφές εισόδοι στα βουνά της Ινδίας και του Κασμίρ. Στο Θιβέτ υπάρχει μια σημαντική μυστική ιερή Patala,  η οποία λέγεται ότι βρίσκεται μέσα σε αρχαίο σπήλαιο και το σύστημα των τούνελ, εκτείνεται σε ολόκληρη την ασιατική ήπειρο διαπερνά την Ευρώπη και φτάνει μέχρι το Βατικανό(!!!!) Οι Nagas σχετίζονται με την Rakshasas ( Ρακσχάσας ), μία φυλή του υποκόσμου « δαίμονες », οι οποίοι διαθέτουν μια « μαγική πέτρα » ή « τρίτο μάτι » στη μέση του μετώπου.

Στην Κίνα, ο Γουάνγκ (ο δράκος των βασιλέων) μοιάζει πολύ με τους Nagas από πολλές απόψεις. Τους είπε θα σταθώ  στην « ουράνια σφαίρα », δηλαδή τα άστρα και τους πλανήτες, ή κάτω από την επιφάνεια της γης. Επίσης, μπορούν και διαθέτουν ένα « μαγικό μαργαριτάρι » στο μέτωπό τους, ένα μυστικό ή θειο μάτι ή πηγή ενέργειας. Όπως και οι Nagas, μερικές από τις εισόδους για τα παλάτια ή τα βασίλεια τους μπορεί να βρεθούν κάτω από τις λίμνες και τα ποτάμια ή πίσω από καταρράκτες. Σύμφωνα με μια αρχαία κινεζική ιστορία, οι δώδεκα δράκοι και όλα τα πράγματα άρχισαν να φυτρώνουν στις κρυφές εσοχές της Μέσης Γης….

Η αιγυπτιακή Μέση Γη ή το βασίλειο των νεκρών ονομάστηκε Duat ή Tuat ( Ντουάτ ή Τουάτ ), κυβερνάται από τον Όσιρις. Στην Duat ήταν οι τομείς της ειρήνης, που οι Έλληνες εξισώνονται με τα Ηλύσια Πεδία. Σε παλαιότερες εποχές το Duat Βασίλειο έπρεπε να βρίσκεται κάπου κάτω από τη γη. Η βασιλεία του Όσιρη δόθηκε επίσης στα δυτικά, όπου οι νεκροί από τον ήλιο θεό της ημέρας πέρασαν τη νύχτα. Επιπλέον, η Duat συμβολίζεται στην περιοχή του ουρανού που κυριαρχείται από τους αστερισμούς του Ωρίωνα, Ταύρου, και Λέων, και διαιρείται με το « κλείσιμο ναυσιπλοΐας ή του Γαλαξία ».

Η Duat μερικές φορές περιγράφεται ως ο « αναποδογυρισμένος κόσμος » ή « ανεστραμμένη περίβολος », και στα Κείμενα της Πυραμίδας διαβάζουμε:

« Ο Όσιρις ο βασιλιάς, είμαι ο Isis ( Ίσις)!! Έχω έρθει στη μέση αυτής της γης ». Ο Όσιρις ήταν ο Αιγύπτιος φοίνικας, που ήταν « αυτός που φέρνει τη ζωή δίνοντας κατ ‘ουσίαν, η πεζοπορία, μια έννοια παρόμοια με την ιδέα της μαγείας, που το μεγάλο κοσμικό πουλί είναι στην Αίγυπτο από μια μακρινή και μαγική γη πέρα από το γήινο κόσμο. ” Αυτό ήταν το « Νησί της Φωτιάς », « ο τόπος του αιώνιου φως πέρα από τα όρια του κόσμου, όπου οι θεοί γεννήθηκαν ή αναβίωσαν και από όπου είχαν αποσταλεί στον κόσμο ».Αυτό είναι μια αναφορά από το Duat.

Η Duat, ή κρυμμένη θέση, μερικές φορές σχεδιάστηκε ως ένας εντελώς κλειστός κύκλος των Θεών, που σχηματίζεται από το σώμα του Όσιρη. Στο κεφάλι, στο σημείο υπήρχε ένα άνοιγμα προς τον ουρανό που συμβολίζεται από το καρύδι – θεά, μέσω του οποίου η άφθαρτη των αστέρων (που συμβολίζεται από τον ουράνιο δίσκο) θα μπορούσε να επιτευχθεί (βλ. Παρακάτω).

Ο Αιγύπτιος θεός Aker ( Άκερ ) ήταν ο « αρχηγός της πύλης της Αβύσσου », της Aker, η οποία ήταν στο Κάτω Κόσμο, αλλά και το « βασίλειο του ήλιου ».

Η Σέλτικ ήταν ο Αλλόκοσμος (!!!!) ποικιλοτρόπως γνωστή ως η χώρα των νεκρών, η γη των ζωντανών, το ομόσπονδο κράτος της Πολλών Χρωμάτων, η Γη της Επαγγελίας, την πανέμορφη πεδιάδα, το ομόσπονδο κράτος της Νεολαίας, το ομόσπονδο κράτος του καλοκαιριού, και το ομόσπονδο κράτος στο πλαίσιο του Κύματος. Στις περισσότερες από τις ιστορίες, που θεωρήθηκε ως μια ευχάριστη γη βρίσκεται κάπου κάτω από τη θάλασσα, αλλά σε άλλες βρίσκετε κάτω από τα βουνά ή εισάγονται μέσω αρχαίων αναχωμάτων ταφή. Όπως και σε άλλες παραδόσεις, ο υπόκοσμος Σέλτικ συνδέεται με καζάνια(;). Στο Mabinogion ( Μαμπινογιόν ), η γη των Annwn ( Άννγν – « πάτο »), η Ουαλική Μέση Γη, περιέχει ένα μυστικό καζάνι που μπορεί να αποκαταστήσει τους νεκρούς στη ζωή για μια ακόμη φορά, αν βυθιστούν σε αυτό…….

Ο Κριτίας, ο Πλάτωνας λέει ότι η « ιερή κατοικία του Δία» βρίσκεται «στο κέντρο του κόσμου » . Στην Δημοκρατία (μέρος 4), λέει ότι ο Απόλλωνας, ο παραδοσιακός ερμηνευτής των θρησκευτικών θεμάτων, παραδίδει την ερμηνεία του από τη θέση του στο « κέντρο της γης ». Γράφει επίσης:

Το πραγματικό σπίτι του Απόλλωνα είναι μεταξύ των Υπερβορείων, σε μια χώρα με διαρκή ζωή, που η μυθολογία μας λέει ότι δύο περιστέρια που πέταξαν από τις δύο αντίθετες άκρες του κόσμου συναντήθηκαν στην περιοχή αυτή, στο σπίτι του Απόλλωνα. Πράγματι, σύμφωνα με τον Εκαταίο, η Λητώ, η μητέρα του Απόλλωνα, γεννήθηκε σε ένα νησί του Αρκτικού Ωκεανού πέρα από το βόρειο άνεμο!!!!

Στον Φαίδωνα του Πλάτωνα μιλάει για πολλές κοιλότητες και το « υπέροχο των περιφερειών στη γη, και της υπόγειας ροής του νερού, τη λάσπη, και τη φωτιά ».

Μία από τις κοιλότητες στην γη δεν είναι η μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες, αλλά διαπερνά σωστά κατευθείαν από την μία πλευρά στην άλλη. Είναι αυτό που λέει ο Όμηρος, όταν λέει « μακριά, πολύ μακριά, όπου βρίσκεται το βαθύτερο χάσμα γης »!!  Ενώ αλλού τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι ποιητές αναφέρονται σε αυτήν ως Τάρταρα!!

Κατά την Ελληνική άποψη, τα εδάφη της ζωής χωρίστηκαν από τον Τάρταρο, τη γη των νεκρών, από έντονα εμπόδια, τα ποτάμια, και τους οργανισμούς του νερού και της φωτιάς. Το μεγαλύτερο από αυτά ήταν του Ωκεανού, το οποίο αποτελείται όχι μόνο από όλες τις θάλασσες του κόσμου, αλλά ήταν επίσης το μεγαλύτερο από τα « ποτάμια » που οι Έλληνες πίστευαν πήγαζε εντός και διαμέσου από τα Τάρταρα, και έβγαιναν από την Μέση Γη στην απέναντι πλευρά της γης. Άλλοι υπόγειοι χείμαρροι που περιλαμβάνονται είναι, ο ποταμός της Λήθης, και της Στύγας, το ποτάμι του θανάτου. Ο Τάρταρος δημιουργήθηκε για να « βυθιστεί δύο φορές, με μέτρο κάτω από τη γη, όπως η γη ήταν κάτω από τον ουρανό στην επιφάνεια της γης », και να οριοθετείται από πολλούς κινδύνους. Εκτός όπου είναι το σπίτι των θεών οι Τιτάνες, που περιείχε μια ποικιλία των περιφερειών ή των βασιλείων, που κυμαίνονται από τα Ηλύσια Πεδία με τις πολλές σπηλιές, σπήλαια και τα κοιλώματα των μαρτυρίων που προορίζονται για τους καταδικασμένη…..

Τον 1ο αιώνα ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας μίλησε για ανθρώπους που « …..αναγκάστηκα να κρυφτώ στο δρόμο, διείσδυσα, σε σπήλαια και μπήκα στα έγκατα της γης, διείσδυσα στα βαθύτερα σημεία, είδα,  μεγάλα ποτάμια ορμητικά, ακόμα και τεράστιες λίμνες, έναν κόσμο όπου το σύνολο της φύσης αντιστράφηκε. Η γη κρεμασμένη πάνω από το κεφάλι μου, ενώ οι άνεμοι σφύριζαν απειλητικά στις σκιές, ενώ στο βάθος, φοβερά  ποτάμια οδήγησαν στο πουθενά στην διαρκή και ξένη νύχτα ».Έγραψε επίσης:

« Θα ‘ρθει καιρός στα μετέπειτα χρόνια, όταν ο Ωκεανός θα εξαπολύει τις ζώνες των πραγμάτων, όταν η ανυπολόγιστη γη θα βρίσκεται πλέων ανοικτά, η Θούλη τότε δεν θα είναι πλέον το ακραίο σημείο μεταξύ των εδαφών!! ». Είναι σαφές ότι τίποτα στην επιφάνεια της γης, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται τίποτα στην βορειότερη επιφάνεια εκτός από το ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Μεγαλοπρεπείς Θούλης.

Στους Σκανδιναβικούς λαούς αλλά και στην Γερμανία  οραματίστηκαν τον κόσμο ως ένα τεράστιο πουρνάρι ή δέντρο, τα άκρα και οι ρίζες των οποίων εξαπλώνονται σε μια ποικιλία από σφαίρες ή τα επίπεδα της ύπαρξης. Το Κοσμικό Δέντρο, Υγκντράσιλ, βύθισε βαθιά τις ρίζες του σε πολλά υπόγεια βασίλεια, τα οποία συνορεύουν όλα με ένα τεράστιο κενό που ονομάζεται αρχέγονο Γκιννουνγκαγκάπ!! Εκεί υπάρχουν 11 παραπόταμοι του Χβέλγκεμιρ όπου αδειάζει το κεντρικό κενό της Γκιννουνγκαγκάπ. Η δεύτερη από τις ρίζες Υγκντράσιλ βρήκε το δρόμο τους στα εδάφη των θεών, την Άσγκαρντ και Βαναχέϊμ. Ενώ συχνά απεικονίζεται ως μια χώρα πλούσια σε κλάδους της Υγκντράσιλ, αυτό το βασίλειο βρίσκεται βαθιά στην Μέση Γη. Στην πραγματικότητα, το μοναδικό κόσμο της Σκανδιναβικής κοσμολογίας που δεν είναι υπό κάποια έννοια υπόγεια είναι  η  Mιντγκάρτ ( μέση γη ), αλλά και τον κόσμο της επιφάνειας. Το Μπίφροστ, είναι  μια « ουράνιο τόξο γέφυρα », που εκτεινόταν από το Mιντγκάρτ σε όλη Γκιννουνγκαγκάπ στο Άσγκαρντ.

Στην Έντα, ο Οντίν λέει:

« Κανείς δεν έχει γνωρίσει ποτέ ή θα γνωρίζει την απεραντοσύνη  από τις ρίζες αυτού του αρχαίου δέντρου. Αυτή είναι μια σχέση όχι μόνο με τον κτιστό κόσμο και τους ουρανούς, αλλά και στη ρίζα όπως το σύστημα σπηλαίων κάτω από την επιφάνεια του κόσμου. Επίσης, από τα βάθη της το Κοσμικό Δέντρο ήταν το τιτάνιο κόσμο-φίδι ή Ουρομπόρος που περικυκλώνεται γύρω από τη γη και την ούρα του όπου την δαγκώνει με τα δόντια του. Αυτή η εικόνα ονομάζεται « το ζωνάρι του κόσμου », του κάτω από τη θάλασσα όπου ήταν μία από τις πηγές των καταιγίδων και των σεισμών.!!!! Η κύρια είσοδος στα υπόγεια βασίλεια έχουν θέση πάντα  στον βορρά. Ομοίως, οι Έλληνες πίστευαν ότι μία από τις εισόδους στα Τάρταρα βρίσκεται εκτός Υπερβόρειας, και η είσοδος στον Φινλανδικό υπόκοσμο θέτει βόρεια της Λαπωνίας, όπου η γης και ουρανός πληρούνται!!

Στο έπος των Σουμερίων « Γκιλγκαμές », ο υπόκοσμος ή ο Παρακάτω Κόσμος ήταν ένας τόπος με πολύ μεγάλα μεγέθη, γεμάτη με ένα ευρύ φάσμα των όντων, συμπεριλαμβανομένων των οινοπνευματωδών ποτών, τους νεκροζώντανους, άγρια ανθρωποειδή και Γίγαντες!! Στην αναζήτησή του για την αιώνια ζωή, ο Γκιλγκαμές έπρεπε πρώτα να φτάσει στο βουνό των Mάσου, που συνδέεται με τον ουρανό στον πάνω κόσμο και στον κάτω!! Αφού του επιτρέπεται να εισέλθει στην « πύλη », κατέβηκε στα έγκατα της γης μέσα από 12 δίκλινα των νυχτερινών ωρών πριν από την επίτευξη « ενός θαλάμου, των θεών », γεμάτο με λαμπρότητα, όπου υπήρχε ένας κήπος κατασκευασμένα εξολοκλήρου από πολύτιμους λίθους!! Σύμφωνα με τον Διόδωρο Σικελιώτη, οι Χαλδαίοι, φανταζόταν τη γη ότι έχει την μορφή στρογγυλής βάρκα που γύρισε ανάποδα και είναι κούφια από κάτω!

 Η Βίβλος περιγράφει κάτω κόσμο ή την κόλαση σαν ένα « πηγάδι δίχως πάτο » (Αποκάλυψη 9:1-2) και « την άβυσσο » (Ρωμ. 10:7), ένα μέρος της τιμωρίας και της δυστυχίας, την κατοικία του Σατανά και των δαιμόνων του.

Άλλες αναφορές σε υπόγειες σφαίρες της ζωής είναι τα ακόλουθα:

….στο όνομα του Ιησού παν γόνυ θα πρέπει να υποκύψει, στον ουρανό και στη γη και κάτω από τη γη… (Φιλιππήσιους 2:10, αναθεωρημένη Πρότυπο Έκδοση)

Και κανείς στον ουρανό ή στη γη ή κάτω από τη γη ήταν σε θέση να ανοίξει το βιβλίο ή να το αναλύσει…. (Αποκάλυψη 5:3)

Λέγοντας, [ο Χριστός] ανέβηκε,« τι σημαίνει αυτό, αλλά ότι είχε και κατέβει στα κατώτερα μέρη της γης; » (Εφεσίους 4:09)

Όπως ο Ιωνάς ήταν τρεις μέρες και τρεις νύχτες στην κοιλιά της φάλαινας, έτσι ο γιος του θεού είναι τρεις ημέρες και τρεις νύχτες στην καρδιά της γης. (Κατά Ματθαίον 12:40)

Ο Ιησούς αναφέρεται σε αυτό το μέρος ως « Εδέμ » ή παράδεισο. Μερικοί ερευνητές της Μέσης Γης βρίσκουν στο παρακάτω απόσπασμα αναφορά για την υποτιθέμενη πολική τρύπα στην Αρκτική:

Απλώνεται πάνω από το βόρειο στο κενό, και κρέμεται πάνω από τη γη, τίποτα. (Ιώβ 26:7)

Στο απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, ο Ενώχ μιλά για το « κέντρο της γης », όπου ένιωσε μια « ευλογημένη γη », « ευτυχής και γόνιμη » (25:1, 26:1). Ένας άγγελος του δείχνει την πρώτη και την τελευταία, μυστικά, ψηλά στον ουρανό, και στα βάθη της γης:

« Στα άκρα του ουρανού, και στα θεμέλια της, αλλά και στην υποδοχή των ανέμων » (59:2-3) . Υπάρχουν λέγεται, κοιλότητες στη γη και « ισχυρά ύδατα » σύμφωνα με το (65:1, 87:5, 95:2). Ο Ενώχ βλέπει μια άβυσσο « άνοιξε στο κέντρο της γης, η οποία ήταν γεμάτη φωτιά » (89:34)!! Η άβυσσος λέγεται ότι είναι « στη δεξιά πλευρά της γης », η οποία, σύμφωνα με την Μπλαβάτσκυ, μπορεί να σημαίνει τον βορρά. Υπάρχει επίσης αναφορά σε επτά μεγάλα ποτάμια, τέσσερα από τα οποία « λάβουν την πορεία τους μέσα στην κοιλότητα της βόρειας Μέσης Γης » (76:6-7).

Τέλος, το ακόλουθο απόσπασμα από την « Μυστική Διδασκαλία » περιλαμβάνει αρκετές αινιγματικές δηλώσεις που αναφέρονται στον μακρινό Βορρά και, ενδεχομένως, στην εσωτερική γη. Μιλώντας για τα βουνά της Κάφ από εναν Περσικό θρύλο, η Μπλαβάτσκυ γράφει:

Όποια και να είναι η γεωγραφική θέση τους, αν αυτά είναι τα Καυκάσια ή βουνά της Κεντρικής Ασίας, είναι πολύ πέρα από αυτά τα βουνά στο Βορρά, που τοποθετεί ο μύθος Daevas( Νταέβας – γίγαντες ) και Πέρη!!  Τους τελευταίους από  τους απομακρυσμένους προγόνους του Παρσί ή Φαρσί. Η παράδοση λέει ποτέ να μην αναφερθούν για μια άγνωστη περιοχή παγετώνων, την ζοφερή θάλασσα, και μια σκοτεινή περιοχή, εντός του οποίου, ωστόσο, βρίσκονται «τα νησιά Τυχεροί », όπου ξεπήδησαν φυσαλίδες, από την αρχή της ζωής στη γη, η πηγή της ζωής. Αλλά ο μύθος υποστηρίζει, εξάλλου, ότι ένα μέρος του πρώτου ξηρού νησιού (ήπειρος), αφού έχει αποκοπεί από το κυρίως σώμα, και έχει παραμείνει, από τότε, πέρα από τα βουνά της Κάφ, « η πετρώδες ζώνη που περιβάλλει τον κόσμο. »

Ένα ταξίδι επτά μηνών διάρκειας θα το κάνει  οποίος διακατέχεται από το « δαχτυλίδι του Σουλεϊμάν », στην « πηγή », αν συνεχίσει να ταξιδεύει στο Βόρειο ευθεία και πριν από αυτόν, όπως οι μύγες των πτηνών. Ταξιδεύοντας από την Περσία ως εκ τούτου κατ ‘ευθείαν βόρεια , θα φέρει κατά μήκος του το εξηκοστό γεωγραφικό μήκος, κρατώντας το προς τα δυτικά, και από τον Καύκασο με τους αιώνιους πάγους, πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο, θα βρεθεί μεταξύ 60 και 45 μοίρες γεωγραφικού πλάτους στην περιοχή……. Αυτό, βέβαια, αν κάποιος έχει το άλογο του  Ντοντεκαπεντιάν  ( βασιλιά ) Χοσχάνγκ ή το φτερωτό Σιμούργκχ ένα θαυμάσιο πουλί, ο Φοίνικας του Tαχμουράθ ή Tαημουράζ (τρίτο βασιλιάς της Περσίας ), πάνω στην οποία θα διασχίσουν τον Αρκτικό Ωκεανό!!! *.

* [Οι Καυκάσιοι βάρδοι] λένε ότι χρειάζεται επτά μήνες με άλογο για να φτάσει κάποιος γρήγορα στην « ξηρά » πέρα από τα βουνά Κάφ, κρατώντας βόρεια πορεία  χωρίς ποτέ να παρεκκλίνει από το δρόμο του.

Παρ ‘όλα αυτά, οι περιπλανώμενοι τραγουδοποιοί της Περσίας και του Καυκάσου θα διατηρήσουν μέχρι σήμερα τα τραγούδια αυτά, δηλαδή πολύ πέρα από τις χιονοσκέπαστες κορυφές της Κάφ, ή του Καύκασου, « όπου υπάρχει μια μεγάλη ήπειρος η οποία αποκρύφτηκε από όλους ». Αυτό επιτυγχάνεται από εκείνους που μπορεί να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του δώδεκα πόδια απογόνου του κροκόδειλου και του θηλυκού ιπποπόταμου, του οποίου τα πόδια γίνονται κατά βούληση δώδεκα φτερά *!!! ή από εκείνους που έχουν την υπομονή να περιμένουν για την καλή χαρά Simurgh- Anke ( Σιμούργκ – Άνκε ), ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα πεθάνει πριν αποκαλύψει την κρυφή ήπειρο σε όλους, και να το καταστήσει πιο ορατό μια φορά και με εύκολη πρόσβαση, μέσω μιας γέφυρας, η οποία τα Daevas του Ωκεανού θα κατασκευάσουν το τμήμα μεταξύ του « ξηρού του νησιού και τα ακρωτηριασμένα του. ** Αυτό αφορά, βέβαια, με το έβδομο αγώνα, είναι ο Σιμούργκθ  Mανβαταρίκ κύκλος.

* Ο Μπέϊλη νόμιζε ότι είδε σε αυτό το άλογο δώδεκα κωπηλάτες των πλοίων…… Αλλά το « άλογο » ( έχει ) μια πιο απόκρυφη πρωτόγονη έννοια. Ο κροκόδειλος και ο ιπποπόταμος……. εκπροσωπούνται ως θεία σύμβολα….. Ο Ποσειδώνας είναι στον Όμηρο, ο Θεός των αλόγων, και αναλαμβάνει ο ίδιος το εν λόγω  ρόλο. Οι Αρίοι, οι απόγονοι τους, είναι μία από τις πτυχές αυτού του « άλογου », το οποίο είναι ένας κύκλος.

** Τα ακρωτηριασμένα πρέπει να είναι η Νορβηγία και άλλες χώρες στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου.

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι ο Κοσμάς Ιντοκοπλεούτσες, ο οποίος έζησε τον έκτο αιώνα μ.Χ., θα πρέπει πάντοτε να υποστήριζε ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε, και κατοίκησε στην πρώτη από αυτήν την χώρα, πέρα από τον Ωκεανό, ως μια απόδειξη της οποίας είχε δοθεί στην Ινδία, των Χαλδαίων….. Λέει:

« Τα εδάφη που ζούμε περιβάλλονται από τον ωκεανό, αλλά πέραν αυτού του ωκεανού υπάρχει μια άλλη χώρα που αγγίζει τα τοιχώματα του ουρανού!!!! Και είναι σε αυτό το έδαφος,  ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε και ζούσε στον παράδεισο. Κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού ο Νώε έφτιαξε την κιβωτό του στη γη, για τους απογόνους του όπου την κατοικούν τώρα. Τα δώδεκα πόδια του αλόγου, του Χοσχάνγκ βρέθηκαν σε αυτή την ήπειρο που ονομάζεται το « ξηρό νησί ».

Ωστόσο, κανένα τέτοιο νησί ή ήπειρος στον μακρινό Βορρά έχει ανακαλυφθεί ή στην εξωτερική επιφάνεια της γης. Βέβαια αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


1 σκέψη στο “MEΣΗ ΓΗ!!! Part 36 H ΠΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΚΤΙΚΩΝ ΑΝΕΜΩΝ!!!

 1. Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι.
  Τα σχόλιά μου για την Μέση-Γη είναι γνωστά…
  Προσωπικά από όλα αυτά τα χρόνια στην αναζήτηση
  μου σε όλα τα μεταλογικά θέματα,το γοητευτικότερο
  ήταν και είναι η Μέση-Γη!!δεν ξέρω γιατί,αλλά ούτε
  και το αναλύω.
  Πιστεύω ότι η πραγματική φύση του Ανθρώπινου
  Γένους είναι του Εξερευνητή!είναι η λαχτάρα της
  ανακάλυψης νέων τόπων…αυτό που μας καλεί εκεί έξω…
  με κινδύνους,ναι,τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα.
  Είμαστε πλασμένοι απ΄το υλικό που είναι και τα άστρα…
  Εκεί θα ξαναγυρίσουμε κάποια μέρα…
  Ευχαριστούμε Saman!

Αφήστε μια απάντηση