ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ SULAWESI!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ SULAWESI!!!!

 Κάνοντας ένα ταξίδι για να ερευνήσω το θέμα της Μέσης γης στην Ινδονησία άκουσα για κάποια μεγαλιθικά αγάλματα στα νησιά της Ινδονήσιας ονόματι Sulawesi ( Σουλαηβίσι ) μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον και παρέκλινα της αρχικής μου έρευνας από τις ιστορίες που άκουσα εκεί για τα μεγαλιθικά αγάλματα που πολλοί λίγοι άνθρωποι στον κόσμο τα είχαν δει τα γνώριζαν αλλά και τα είχαν φωτογραφήσει……. διότι κάθε προσπάθεια φωτογραφίας τους είχε παταγωδώς αποτυχία……….

 Αγάλματα, λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν την αιωνιότητα που ζει πέρα από την έννοια του χρόνου. Στο πέρασμα των αιώνων ή χιλιετιών τα αγάλματα υπήρξαν σιωπηλοί μάρτυρες του παρελθόντος, κρατώντας μυστικά από την παρούσα αλλά και της εκδίκασης τους για το μέλλον ..

Φωτιά, νερό και ατσάλι, δέντρο όλα ίδια:  
πεθαίνουν, που αναζητούν ένα μεταλλικό σώμα
  
για να βρει το δρόμο προς τη δόξα:
  
σταθερή, η πέτρα λάμπει
  
σαν ένα νέο σκληρό τριαντάφυλλο.

(Πάμπλο Νερούδα, ποίημα «XVII»)

Τα μεγαλιθικά μνημεία είναι τεράστιες πέτρες, συχνά μνημεία από μεγάλες πέτρες, που κτίστηκαν από τους αρχαίους λαούς (ή πολιτισμούς), η οποία, ανάλογα με τη μορφή τους, μπορεί να είχε μια ιδιαίτερη σημασία ή μια ειδική λειτουργία. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το θέμα αυτό, ορισμένες από τα οποίες σχετίζονται με το μυστήριο των μονίμων μεγάλιθων του Stonehenge στην Αγγλία, άλλοι με τα μεγαλιθικά μνημεία, με τη μορφή των αγαλμάτων, των οποίων η πιο γνωστή και η πιο μυστηριώδης είναι αυτά στο νησί του Πάσχα  του Ειρηνικού. Μεγαλιθικά μνημείο μπορούν να βρεθούν πάνω από όλα, στην Ευρώπη, τη Ρωσία, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Έχουν διαφορετική μορφή, και πολύ πιθανόν τα περισσότερα προέρχονται από αρχαία λατρεία ή τελετές ταφής ή ακόμα και αστρονομικές καταρτίσεις ως αστρικοί χάρτες.

Οι μόνιμοι Μεγάλιθοι του Stonehenge και τα πέτρινα αγάλματα της Νήσου του Πάσχα είναι στην κορυφή της λίστας των μυστηρίων στον κόσμο. Αυτά τα μεγαλιθικά μνημεία έχουν επισκεφθεί χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια ανθρώποι, και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν γι ‘αυτά, ακόμη και αν το μυστήριο παραμένει άλυτο. Υπάρχουν και άλλοι μεγάλιθοι, αν και όχι λιγότερο σημαντικό σε ενδιαφέρον ή είναι πολύ λιγότερο γνωστοί από το ευρύ κοινό.

Ξέρετε, για παράδειγμα, ογκόλιθοι εξίσου πολύτιμοι ως ιστορικά όπως με εκείνα της Νήσου του Πάσχα έχουν βρεθεί σε ένα από τα νησιά στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο κεντρικό τμήμα των Sulawesi νήσων, που περιβάλλεται από ορεινούς όγκους, με πολύ δύσκολη πρόσβαση.

Η φύση και η προέλευση των λίθινων αγαλμάτων του Sulawesi είναι ακόμα γεμάτη μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει ποιος τα έφτιαξε, πότε και για ποιο σκοπό. Τα λίθινα αγάλματα έχουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως τα ανθρώπινα όντα και τα ζώα (κουκουβάγια, μαϊμού ή βουβάλι). Το μεγαλύτερο άγαλμα, σε μέγεθος, μετρά τέσσερα μέτρα ύψος, 1,5 μέτρα πλάτος και 1,29 μ. πάχους, και στέκεται σε κλίση νοτιοδυτικά. Στο Μπόμπα, έξι χιλιόμετρα από το Γκιντού, είναι ένα άγαλμα του Langkebulawa ( Λανγκεμπούλαβα ) με τα μάτια όπως εκείνα της κουκουβάγιας. Τα αγάλματα της ανθρώπινης μορφής έχουν υπερμεγέθη κεφάλια και χωρίς πόδια. Θυμίζοντας αφηρημένη τέχνη, η γλυπτική είναι εξαιρετικά στυλιζαρισμένη, οι σκαλιστές γραμμές είναι  αυτές που καθορίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μερικά είναι με πολύ μεγάλα μάτια, μερικά είναι με μικρότερα μάτια, μερικοί επιστήμονες αποδίδουν τα άτομα με μικρά μάτια για άνδρες αγάλματα, και με τα μεγάλα μάτια  σε γυναικεία αγάλματα. Κάποια μεγαλιθικά μνημεία έχουν όπλα κάμπτοντας προς την κοιλιά, ενώ άλλοι έχουν υπερμεγέθη γεννητικά όργανα. Κάποιοι βρέθηκαν στη μέση των κοιλάδων, κάποιοι στα ρέματα, χωράφια ή ορυζώνες.

Η προέλευση του Sulawesi Μεγάλιθων παραμένει ένα μυστήριο. Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις. Μερικοί ντόπιοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκαν στην προγονική λατρεία, ή μπορεί να είχε κάτι να κάνει με την ανθρώπινη θυσία. Μερικές από τις πηγές αναφέρουν ότι αυτά τα αγάλματα παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ομοιότητα με τα λίθινα αγάλματα της Νήσου του Πάσχα ή με τα στοιχεία που βρέθηκαν στον Cheju νησί της Κορέα. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτά τα αγάλματα αποκρούουν τα κακά πνεύματα. Υπάρχει ακόμη και μια δεισιδαιμονία ότι τα αγάλματα θα μπορούσαν να εξαφανιστούν ή να απομακρυνθούν από μόνα τους (αληθινό ή όχι, αλλά πολλά αγάλματα αναφέρθηκαν τα τελευταία χρόνια ότι έχουν βρεθεί σε ελαφρώς διαφορετικές θέσεις), και ότι δεν μπορούν να φωτογραφηθούν βγαίνουν πολύ θολές χωρίς να μπορείς να διακρίνεις τι βλέπεις, (γι ‘αυτό οι πρωτότυπες φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό το άρθρο είναι εξαιρετικά πολύτιμα). Ένας θρύλος λέει ότι ήταν εγκληματίες που μετατράπηκαν σε πέτρα. Ενδιαφέρον, όλοι οι μεγάλιθοι κατασκευάστηκαν από ένα είδος της πέτρας δεν υπάρχει στην περιοχή αλλά ούτε και στην Ινδονήσια!!!!

Φυσικά, όλα αυτά προσθέτει μυστήριο. Προσπάθησα να αποκτήσω ως το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Αποδείχθηκε ότι η κοιλάδα όπου βρίσκονται αυτά τα μεγαλιθικά μνημεία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, που απαιτείται πραγματικό πάθος για περιπέτεια  και  ανακαλύψεις. Πεζοπορία, για πολλά χιλιόμετρα και ακόμη και ημέρες διαβίωσης μέσα σε ζούγκλες και βουνά, για να μην αναφέρω την προσωπικό θάρρος και τη δύναμη της θέλησης.

Αυτό το λέω γιατί ότι υπήρχαν σχεδόν μια ντουζίνα Ευρωπαίοι που έχουν αναλάβει ένα τέτοιο ταξίδι, και προσπαθούν να βρουν ποιοι ήταν αυτοί που τα έφτιαξαν,  ήμουν πολύ τυχερός και συναντήθηκα με έναν από αυτούς, ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος, ο Mark Maxon. Ο Mark είναι ένας βετεράνος δημοσιογράφος ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν για το BBC και ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν σε εκπαιδευτική άδεια για να ταξιδέψει και να αναζητήσει και αυτός τα μεγαλιθικά αγάλματα του συστήθηκα με το κανονικό μου όνομα και όχι σαν SAMAN LYCAN και ανταλλάξαμε πολλές γνώμες……

Έμεινα  πολύ εντυπωσιασμένος από αυτά που έμαθα από τα ταξίδια του. Του ζήτησα να μοιραστώ με τους αναγνώστες μας τις εμπειρίες του όσον αφορά την εκστρατεία του στο Sulawesi και τα μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία. Ο Mark ήταν πολύ γενναιόδωρος για να μου προσφέρει τις σπάνιες και πολύτιμες φωτογραφίες αυτών των μεγαλιθικών μνημείων. Αυτή είναι η ιστορία του σχετικά με τα μεγαλιθικά μνημεία της κοιλάδας Μπάντα:

Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πόσο χρονών είναι τα μεγαλιθικά μνημεία της Μπάντα, ή ποιος τα έφτιαξε, ή ακόμα και γιατί είναι εκεί. Πιθανότατα βρίσκονται ως σήμερα, από την πρώτη χιλιετία μ.Χ., αλλά το ποσοστό αυτό χρονολογίας είναι αρκετά συζητήσιμο, ανάλογα με τον ποιο επιστήμονα θα συμβουλευτείτε. Οι ντόπιοι δεν έχουν ιδέα  «που μένουν πάντα εδώ», η πιο κοινή απάντηση, αν ρωτήσετε κάποιον από που τα αγάλματα προέρχονται θα σας δώσουν τέτοιες απαντήσεις που περιπλέκουν κατά πολύ το μυστήριο. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, όλα τα αντικείμενα στη ζώνη που κατασκευάστηκαν από ένα είδος του γκρι πέτρας από την οποία δεν υπάρχουν κοιτάσματα στην εγγύς περιοχή, αλλά ούτε και στην Ινδονησία.  Αυτοί οι μεγάλιθοι είναι τεράστιοι, βαριά αγάλματα, και βρίσκονται στη μέση του πουθενά, ένα πολύ μακριά από εκεί που θα πρέπει να είναι.

Υπάρχουν κάποιοι αρχαιολόγοι που έχουν ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια και λένε ότι η ηλικία τους ξεκινάει από τα 1.000 χρόνια π.χ. και φτάνει τα 11.000 χρόνια π.χ. αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι δεν υπάρχει ίχνος σμίλευσης επάνω στα μεγαλιθικά αγάλματα αλλά ούτε και σημείο τριβής για να λειανθούν!!!! Πιστεύουν ότι με κάποιο είδος λέιζερ η σύντηξης ( εργαλείο ) έχουν φτιαχτεί!!!! Αυτό που ανακάλυψαν επίσης είναι ότι τα μεγαλιθικά αυτά αγάλματα μετακινούνται από τον άξονα τους κατά πολλά μέτρα από 1 έως και 10 χωρίς κάποιος να τα μετακινήσει!!!! Αυτό το φαινόμενο τους έχει προβληματίσει αφάνταστα και δεν έχουν βρει κάποια εξήγηση μέχρι σήμερα εκτός από υποθέσεις όπως ότι η περιοχή έχει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Αυτό όμως καταρρίφτηκε διότι έγιναν μετρήσεις και στο έδαφος αλλά και στα μεγαλιθικά αγάλματα και δεν βρήκαν τίποτα…..

Οι μετακινήσεις τους όπου έχει προβληματίσει τους αρχαιολόγους είναι σχεδόν όπως οι μετακινούμενες πέτρες στην κοιλάδα του θανάτου!!!! Τα συγκεκριμένα όμως μεγαλιθικά αγάλματα όπου είναι τεραστίων διαστάσεων και βάρους κάνουν αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα κινήσεις αυτόβουλα σε ένα χρόνο μέσα!!!! Ενώ στην κοιλάδα του θανάτου στις ΗΠΑ θα κάνουν μερικά εκατοστά τον χρόνο. Οι ντόπιες φυλές ζουν μακριά από αυτά τα μεγαλιθικά αγάλματα και όταν περνάνε από εκείνο το σημείο αποφεύγουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Λένε δυο συγκεκριμένες ιστορίες:

Η πρώτη λέει πριν από πάρα πολλές χιλιάδες χρόνια είχαν έρθει θεοί από τον ουρανό και είχαν φτιάξει μια τεράστια πόλη στην περιοχή όπου και έβγαζαν χρυσό ( σας θυμίζει κάτι αυτό!!;!! ) όμως λόγο ότι οι σκλάβοι που χρησιμοποιούσαν εξεγέρθηκαν αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία!!!! Τελικά οι θεοί αποφάσισαν να φτιάξουν όντα σαν τους ανθρώπους έτσι πήραν από το αίμα τους και το έβαλαν με αίμα σκλάβων και έφτιαξαν τα όντα αυτά που έμοιαζαν σαν άνθρωποι!!!! Όταν αποφάσισαν να φύγουν οι θεοί άφησαν τους σκλάβους και τα όντα εδώ στην γη με σκοπό να συνεχίσουν τα έργα. Κάποια στιγμή έκαναν εξέγερση και τα ανθρώπινα όντα με αποτέλεσμα οι σκλάβοι των θεών να χάσουν και να αναζητήσουν καταφύγιο στο εσωτερικό της γης( !!!! ). Προτού όμως κρυφτούν φτιάξανε αυτά τα μεγαλιθικά αγάλματα όπου τα έφεραν πετώντας ( !!!!! ) από πολύ μακριά για να φυλάνε την είσοδο όπου και μπήκαν!!!! Έτσι σαν αιώνιοι φρουροί στέκονται εκεί μα οποίος προσπάθησε να τους βρει αυτά τα αγάλματα τους εξαφάνιζαν με μια ματιά!!!!!

Η δεύτερη ιστορία λέει ότι ένα καλό πνεύμα του δάσους έψαχνε να βρει την << ηρεμία >> του μα δεν μπορούσε. Δεν μπορούσε γιατί εκείνη την εποχή στις γύρω περιοχές υπήρχαν πολύ κακοί άνθρωποι όπου ήταν ληστές και λήστευαν και βίαζαν τα γειτονικά χωριά. Μια όμορφη κοπέλα από ένα χωριό βρήκε το πνεύμα τυχαία και όταν κατάλαβε τι είναι του ζήτησε να βοηθήσει την περιοχή και για αντάλλαγμα θα έμενε μαζί του όλη της την ζωή!!!! Πράγματι το πνεύμα του δάσους έψαξε και βρήκε τους ληστές και έναν έναν τους μετέτρεψε σε μεγαλιθικά αγάλματα…… οι ληστές ήταν 14 άτομα τα οποία λένε ότι από την κακία τους δεν έχουν πεθάνει αλλά προσπαθούν να σπάσουν τα δεσμά τους τα πέτρινα και να ξανά ζήσουν αυτό που έκαναν, εκεί αποδίδουν και την μετακίνηση των μεγαλιθικών αγαλμάτων!!!!

 Υπάρχουν 14 συνολικά αγάλματα, καθώς και πολλές μεγάλες δεξαμενές από πέτρα διάσπαρτα κατά μήκος της κοιλάδας 15χλμ. Το 1984 η κυβέρνηση έπεισε τους ντόπιους να χτίσουν μερικά ξύλινα σπίτια δίπλα σε μερικά από τα μεγαλιθικά μνημεία, τα οποία δεν φαίνεται να εξυπηρετεί κανένα σκοπό, και κάποιες συγκεκριμένες διαβάσεις πεζών γύρω από μερικά από τα πιο διάσημα αγάλματα. Θα υποθέσουμε ότι αυτό κάνει τα μεγαλιθικά μνημεία εύκολο να τα βρει κανείς , μετά από όλα αυτά, απλά χωρίς τους ντόπιους που δεν μένουν εκεί  οι αναζητητές ποτέ δεν είναι εύκολο να τα βρουν.

Η κοιλάδα Μπάντα είναι μια αγροτική περιοχή, πνιγμένη σε ορυζώνες και μικρά ποταμάκια, και δεν υπάρχει ακριβώς κανένας τρόπος να βρείτε τους ογκόλιθους σε μια τέτοια περιοχή, ειδικά με ένα χάρτη που φαίνεται μεγάλος όταν το αντιγράψει κάποιος, αλλά και ο οποίος αποδείχθηκε  να είναι αρκετά άχρηστος στον τομέα, μιλάω για τον τουριστικό χάρτη που δίνει η κυβέρνηση για το που είναι τα αγάλματα.

Palindo  («αυτός που διασκεδάζει»), 4.5m. Το μεγαλύτερο άγαλμα στην περιοχή και το πιο διάσημο, βρίσκεται νότια από το μικρό χωριό Sepe. Είναι ίσως μια αναπαράσταση του πρώτου μυθολογικού κάτοικο του Σέπε λένε οι αρχαιολόγοι, Tosaloge. Ένας τοπικός θρύλος λέει από την Raja για τον Luwu, ο οποίος διέταξε μια φορά 1800 από τους υπηκόους του να μετακινήσουνε το άγαλμα από το Σέπε στο Πάλοπο (ένα πολύ μακρύ δρόμο προς το νότο) για να αποδείξει την κυριαρχία του στην κοιλάδα Μπάντα, αλλά η προσπάθεια απέτυχε. Αυτό γιατί στην προσπάθεια τους να το μετακινήσουν έπεσε επάνω τους ξαφνικά σκοτώνοντας 200 άτομα!!!! Στο παρελθόν, προσφορές  υποβλήθηκαν στο άγαλμα αυτό πριν από την έναρξη κάθε νέας επιχείρησης, όπως το άνοιγμα ενός νέου ορυζώνα.

  • Maturu («Κοιμώμενος»), 3.5m. Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στην πλάτη του, και έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως το ανακλινόμενο Palindo. Όπως και με μεγαλύτερο αδελφό του, είναι ένα αρσενικό άγαλμα Οιόρθιος και στα δύο γεννητικά του όργανα είναι ένα κομμάτι εξαίσιο.
  • Kalamba. Τεράστιες δεξαμενές πέτρας, διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, οι οποίες μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ως λουτρά, ή ταφικούς θαλάμους για αριστοκράτες. Μερικά είναι καλύτερα από όλα τα άλλα.
  • Oba («μαϊμού»).  Είναι ακριβώς στη μέση ενός ριζοχώραφου. Θα μπορούσαμε να είχαμε δει περισσότερα, αλλά είναι ένα πολύ δύσκολο κατόρθωμα, , είχαμε δει πολλά. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια συγκίνηση μόνο για να τους βρούμε … “.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, αγαπητέ Μάρκο, για την ανταλλαγή αυτής την υπέροχης εμπειρίας  και για τις πολύτιμες φωτογραφίες, όπως αυτές των μυστικιστικών ανεξήγητων και αινιγματικών ογκόλιθων.

Η περιγραφή και οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα πολύτιμες επειδή είναι από μια αρχική πηγή. Θα προκαλέσει σίγουρα το ενδιαφέρον όλων εκείνων που είναι περίεργοι να μάθουν για τα λίγο γνωστά μυστήρια σε διάφορα μέρη του κόσμου, και θα τονώσει ιδιαίτερα εκείνους που είναι παθιασμένοι ερευνητές-ταξιδιώτες!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση