ΠΡΩΤΗ ΠAΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡA ΓΙΑ ΤΟΥΣ VΕRSIPELLIS!!!! ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 13 !!!!!

ΛΥΚΑΩΝΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠAΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡA ΓΙΑ ΤΟΥΣ VARSIPELLIS!!!! ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 13 !!!!!

Προτού συνεχίσουμε με το θέμα των Λυκάωνων ( Λυκάνθρωπων ) θα ήθελα να τονίσω κάποια στοιχεία τα οποία είναι πολύ σοβαρά ώστε να τα αφήσουμε από έξω !!!!! Αυτό το κάνω γιατί όταν προσπαθεί κάποιος να αποδείξει ότι υπάρχουν τέτοια πλάσματα θα πρέπει να φέρει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μπροστά ειδικά σε μια τέτοια κατάσταση όπου οι Λυκάωνες οι ίδιοι αν θελήσουν τότε μπορεί να εμφανιστούν σε κάποιον ως έχουν ή ως άνθρωποι…..

Σε όλους τους αρχαίους, παλαιούς, μα και σύγχρονους πολιτισμούς το άγριο ζώο το οποίο είναι πρωταγωνιστής σε χιλιάδες ιστορίες είναι ο λύκος!!!! Ακόμα και σε περιοχές που δεν υπήρξαν ποτέ λύκοι υπάρχουν ιστορίες για λύκους που εμφανίστηκαν τελείως ξαφνικά αλλά και εξαφανίστηκαν τελείως ξαφνικά και πάλι όπως εμφανίστηκαν!!!! Άραγε αυτό πιστοποιεί ότι:

Η ο λύκος έχει επηρεάσει τόσο τον άνθρωπο ή πράγματι έχει να κάνει με Λυκάωνες ( Λυκάνθρωπους ). Γιατί το λέω αυτό!;! Πόσα ζώα υπάρχουν εκτός από τον λύκο όπου είναι ποιο δυνατά!;! Πάρα πολλά μα οι αναφορές τους παγκοσμίως είναι μηδαμινές ως ανύπαρκτες μπροστά στους λύκους!!!!

Ο λύκος έχει θεοποιηθεί από πολλούς λαούς με ιστορίες για ανθρώπους λύκους από την αρχαία Ελλάδα ως τα πέρατα του κόσμου με πολύπλοκες και αληθοφανείς ιστορίες!!!! Μέχρι όπου και σήμερα σε χώρες όπως Ινδία, Πακιστάν, Ιαπωνία, Αλάσκα, Καναδά, κάποιες φύλες αλλά και μειονότητες να τους πιστεύουν ως θεότητες!!!!

Μα για να δούμε κάτι πολύ σοβαρό το οποίο πολλοί σήμερα αμφιβάλουν αν έχει γίνει έτσι!!!!
Λέγεται λοιπόν ότι ο σκύλος προήλθε από τον λύκο, είναι όμως έτσι!;!

Όπως όλοι ξέρουμε ο σκύλος είναι ένα αγελαίο ζώο που προήλθε από τον λύκο. Πώς όμως το ξέρουμε αυτό;…
Οι επιστήμονες που μελέτησαν την πιθανή καταγωγή του σκύλου κατέληξαν ότι η πιθανότεροι συγγενείς του που προϋπήρχαν αυτού, είναι ο λύκος ή η αλεπού. Έτσι διασταύρωσαν σκύλο με λύκο και αλεπού… αντίστοιχα. Οι διασταυρώσεις και στις δύο περιπτώσεις απέφεραν απογόνους, τα κουτάβια όμως που προήλθαν από διασταύρωση με την αλεπού ήταν στείρα, εν αντιθέσει με τα κουτάβια που προήλθαν από την διασταύρωση με λύκο. Έτσι η επιστήμη κατέληξε ότι δεν μπορεί η προέλευση του σκύλου να είναι από την αλεπού, αφού οι απόγονοι δεν θα μπορούσαν να αναπαραχθούν. Μα για να δούμε αν προήλθε από τον λύκο!!!!

1

Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 9 ΜΑΙΟΥ1914

http://www.kathimerini.gr/552727/article/epikairothta/episthmh/otan-o-lykos-egine-skylos

Την εξημέρωση του λύκου σε σκύλο πριν από 9.000 χρόνια επιβεβαιώνει γενετική έρευνα, που έδειξε ότι ο σύγχρονος σκύλος προήλθε από εξαφανισμένο στις μέρες μας είδος λύκου. Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σικάγου ανέλυσε τα γονιδιώματα από δύο ράτσες σκύλων, του αυστραλιανού ντίνγκο και του αφρικανικού Μπασένζι, τα οποία συνέκρινε με εκείνα τριών λύκων, από την Κροατία, την Κίνα και το Ισραήλ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αφρικανική και η αυστραλιανή ράτσα προήλθαν και οι δύο από παλαιότερο «λυκόμορφο» πρόγονο. Οι επιστήμονες εκτιμούν σήμερα ότι ο λύκος εξημερώθηκε πριν από την εδραίωση της γεωργίας, ως μεθόδου επιβίωσης του ανθρώπου. Οι πρώτοι σκύλοι συμμετείχαν έτσι στο κυνήγι, ως «βοηθοί» του ανθρώπου, για να προσαρμοσθούν αργότερα στις νέες, γεωργικές συνθήκες και να υιοθετήσουν τον ρόλο του φύλακα και «καλύτερου φίλου του ανθρώπου».

Μα και πάλι όμως δεν δίνονται οι κατάλληλες απαντήσεις όπου θα αναλύσουμε παρακάτω για αυτό. Ας δούμε και κάποιες άλλες εξηγήσεις επιστημόνων!!!! Δείτε το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο δεν το αναδημοσιεύω γιατί είναι πολύ και δεν θέλω να πιάσω τον χώρο γιατί θέλω να γράψω και άλλα !!!!

http://www.cynopedia.com/gr/f1a_katagogi_tou_skilou.html

Το εν λόγο άρθρο δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο διότι είναι στο μοτίβο της θεωρίας του Δαρβίνου όπως και με τον άνθρωπο!!!! Εκτός αυτού το ότι ο σκύλος έχει προέλθει από τόσα ζώα ώστε να εξελιχθεί έτσι σήμερα είναι τελείως παράλογο!!!! Ναι μεν είναι μια πρόχειρη λύση στο πρόβλημα μα πολύ περίπλοκη!!!! Θα σας εξηγήσω πιο κάτω τι εννοώ, ας δούμε και άλλη μια εξήγηση το από πού προήλθε ο σκύλος και τα λέμε…. Διαβάστε σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση τι λέει:

http://zwakia.blogspot.com/2014/01/blog-post_17.html

 

Ας δούμε και ένα τελευταίο…..

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82

Λοιπόν για να καταλάβετε αυτά που θα σας πω θα πρέπει να διαβάσετε όλα αυτά που σας έχω δείξει στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις !!!! Ας σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει κανένα σκυλί σήμερα στον πλανήτη μας και πιάνουμε ένα πολλά ζευγάρια λύκων και τα ζευγαρώνουμε και τα ζευγαρώνουμε το μόνο που θα γίνει είναι να βγαίνουν μόνο λύκοι και τίποτα άλλο!!! Το ίδιο θα γίνει και με τις αλεπούδες αλλά και τα τσακάλια!!!! Καλός λοιπόν μέχρι εδώ!!!! Εφόσον δούμε ότι δεν γίνεται κάτι θα μας έρθει η ιδέα να βάλουμε να ζευγαρώσουν λύκο με τσακάλι!!!! Ο λύκος θα το σκοτώσει άμεσος δείτε τα παρακάτω βίντεο για του λόγου τον αληθές!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BXCvLzDNWz0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rEB30KLpTMs[/youtube]

 

Το ίδιο θα γίνει και με την αλεπού!!!! Δείτε το αλλιώς είναι σαν να βάλουν έναν άνθρωπο να ζευγαρώσει με πίθηκους ή χιμπατζήδες ή γορίλες!!!! Δεν πρόκειτε να γίνει τίποτα διότι τα χρωμοσώματα και το DNA δεν ταιριάζουν ώστε να τεκνοποιήσουν!!!!
Κάποιοι επιστήμονες έχοντας τα στοιχεία στα χέρια τους λένε ότι ο σκύλος προήλθε από κάποιο άγνωστο είδος λύκου – σκύλου και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το κοινό λυκόσκυλο!!!!
Αν λοιπόν σήμερα όπου και έχει γίνει πολλές φορές από επιστήμονες ζευγαρώσετε μια λύκαινα ( αν καθίσει σπάνιο πράγμα ) με ένα λυκόσκυλο ποιμενικό ή με ένα αρσενικό λύκο και ένα θηλυκό λυκόσκυλο δεν πρόκειτε να βγει τίποτα!!!! Παράξενο έτσι!;! Ενώ απεναντίας αν βάλουμε ένα άλογο με μια γαϊδούρα θα βγει μουλάρι όπου προσέξτε θα είναι στείρο!!!! Δεν θα μπορεί να κάνει απογόνους!!!! Αν βάλουμε ένα αρσενικό γαϊδούρι και καταφέρει να ζευγαρώσει με φοράδα δεν πρόκειτε να γίνει τίποτα!!!! Έτσι λοιπόν σήμερα πολλοί επιστήμονες αναθεωρούν και λένε ότι ο λύκος είναι καθαρό ζώο το οποίο δεν έδωσε απογόνους ως σκύλους!!!! Και λένε ότι οι σκύλοι είναι εκατομμύρια χρόνων όπως και ο λύκος ως ανεξάρτητο ζώο !!!! Να το σκεφτούμε και λίγο διαφορετικά!!!! Πολλοί γενετιστές προσπάθησαν να ζευγαρώσουν λιοντάρια με τίγρεις ή λεοπαρδάλεις με τίγρεις ή και λιοντάρια μα το αποτέλεσμα ήταν να σκοτώνουν το ένα το άλλο παρόλο τον οίστρο που είχαν!!!! Έτσι οι γενετιστές κατάφεραν μέσω σπερματοζωαρίων να κάνουν κάποια περάματα και να καταφέρουν τα εξής αποτελέσματα τα οποία όμως είναι και πάλι στείρα!!!! Δείτε τα βίντεο λοιπόν για να καταλάβετε τι εννοώ!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hZSWcDCAkrA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OSx_x5FkY2w[/youtube]
Οπότε καταλαβαίνετε το πόσο όχι δύσκολο είναι μα ακατόρθωτο να ζευγαρώσει ένα άλλο είδος με κάποιο άλλο και ειδικά στα άγρια ζώα!!!! Ίσως!!!! Κάποτε στην αρχαιότητα πριν εκατομμύρια αλλά ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια να υπήρξε ένας προηγμένος πολιτισμός όπου να είχε ανακαλύψει την γεννητική και να έκανε προσμίξεις των ζώων και να παρέμειναν ως έχουν σήμερα!!!! Σήμερα οι γενετιστές μέχρι στιγμής να μπορούν να αναπαράγουν μόνο μέσω γεννητικής, τα ζώα τα οποία προέρχονται από την γεννητική όπως π.χ. το λιοντάρι –τίγρης είναι στείρα και δεν αναπαράγονται στην φύση !!!!

Έτσι αυτό το οποίο θέλω να παραθέσω είναι ότι ο λύκος είναι ένα ζώο άγριο και καθαρό χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις!!!! Επίσης είναι ένα ζώο το οποίο οι παλαιοντολόγοι δεν έχουν βρει απολίθωμα του ακόμα ως προϊστορικό και αυτό είναι ένα μυστήριο στην όλη υπόθεση!!!! Όπως όμως και να έχει υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για αυτό!!!!

Ας δούμε όμως τι λέει η επιστήμη για τους Λυκάνθρωπους και θα συμπληρώνω όπου πρέπει:

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Ιατρική Επιστήμη και η Ψυχολογία, εξηγούν ως Λυκανθρωπία την ψυχική διατάραξη του ασθενούς που τον κάνει να πιστεύει ότι είναι κάποιο ζώο, ή και κάποιες βαριές μορφές επιληψίας (λόγω του ότι τα κρούσματα επιληψίας αυξάνονται κατά την διάρκεια της Πανσέληνού, εξ ού και ο όρος «σεληνιασμός»).

SAMAN LYCAN

Δεν μας εξηγεί η επιστήμη όμως γιατί σεληνιάζονται ή κατά την διάρκεια της πανσελήνου αυξάνονται τα κρούσματα και καλά της λυκανθρωπίας!;! Λένε ότι και καλά προέρχεται από τον μαγνητισμό που εκπέμπει η σελήνη στην γη!!!! Να γελάσω τώρα ή μετά!;! Πάμε να δούμε παρακάτω τι λέει:

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο Αποκρυφισμός εξηγεί την Λυκανθρωπία ως Θηριομορφία, δηλαδή την ικανότητα ο άνθρωπος να μεταλλάσσεται είτε σωματικά, είτε αστρικά, είτε και τα δύο σε κάποιο ζώο. Επίσης, ο άνθρωπος αποκτά ικανότητες και δυνάμεις κάποιου ζώου χωρίς να μεταλλάσσει το φυσικό του σώμα.

Η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στην μέση, και η Λυκανθρωπία δεν αποτελεί εξαίρεση.

SAMAN LYCAN

Καλά μας τα λένε μέχρι εδώ αλλά υπάρχουν ερωτηματικά!;! Μιάς και δεν πιστεύει η επιστήμη σε όλα αυτά πως τα αναφέρει!;! Δηλαδή!!!! Ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να αλλάζει το σώμα του να το μεταλλάσσει όπως λέει ή ακόμα και αστρικά!;! Ή να αποκτά δυνάμεις ζώου !;! Γιατί δεν το εξηγούν παρά το αφήνουν αόριστα!;!

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές και άνθρωποι με οργανικές δυσλειτουργίες, αλλά και η ικανότητα της Θηριομορφίας είναι μια πανάρχαιη παράδοση και Τέχνη.

SAMAN LYCAN

Θεώρει η επιστήμη την Θηριομορφία ότι είναι πανάρχαια παράδοση και τέχνη!;! Θα τρελαθούμε!;! Δηλαδή πιστεύουν ΠΡΟΣΕΞΤΕ σε κάποιο είδος μαγικής τέχνης ώστε σε κάποιους να αλλάξουν σε Λυκάωνες και όχι ότι μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική φυλή ανθρώπων όπου τελείως φυσικά να μπορούν να μεταλλάσσονται όποτε το θελήσουν σε Λυκάωνες!!!! Τι να πω….!!!!

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στις περιπτώσεις της ψυχολογικής διαταραχής και της Θηριομορφίας, το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι επιλέγονται ζώα που ο άνθρωπος είτε πιστεύει ότι είναι είτε προτιμά να μεταλλαχθεί σε αυτά, τα οποία θεωρούνται ιερά ή/και ιδιαίτερα επικίνδυνα ανάλογα με τις δοξασίες και την θρησκεία της περιοχής. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη και την Βόρεια Ασία προτιμάται ο λύκος ή η αρκούδα, στην Αφρική η ύαινα ή το λιοντάρι, στην Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες περιοχές της Ασίας η τίγρης, και ούτω καθ’ εξής. Επίσης, ο Λυκανθρωπισμός και η Θηριoμορφία, έχει συνδυαστεί στις παγκόσμιες δοξασίες με τις Μάγισσες, τους Βρικόλακες και τους Προστάτες-Πνεύματα.

SAMAN LYCAN

Δηλαδή ανάλογα την τρέλα που θα με βαρέσει θα πιστέψω μέσω της τρέλας μου ότι είμαι Λυκάωνας και θα γίνει άμεση Θηριομορφία και θα μεταλλαχθώ σε Λυκάωνα!;! Μια χαρά!!!! Και μετά θα με θεωρούν ιερό ζώο αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο!;! Ρε πάνε καλά!;! Ανάλογα τις δοξασίες!;!

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι παραδόσεις και οι θρύλοι βρίθουν παγκοσμίως με ιστορίες σχετικές με Λυκάνθρωπους και Θηριομορφιστές. Οι πρώτες παραδόσεις για το θέμα παρουσιάζονται στην αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αρκαδία όπου λατρευόταν ο Λύκος-Ζευς. Αργότερα στην Ρώμη, ο λύκος λατρεύτηκε σαν ιερό ζώο, προστάτης των καλών και τιμωρός των κακών. Επίσης, υπήρχε ο θρύλος των versipellis ( βερσιπέλις ) οι οποίοι ήταν άνθρωποι μεταμορφωμένοι σε λύκους με Μαγεία. Οι ιστορίες Λυκανθρώπων άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα πολυάριθμες στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα. Οι επικηρυγμένοι, οι ληστές και οι συμμορίτες, συχνά εκμεταλλεύονταν τον φόβο του κόσμου για αυτό το θέμα, φορώντας δέρματα λύκων. Πολλοί ήταν οι ύποπτοι λυκανθρωπιστές που κάηκαν στην πυρά και πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που διαγνώστηκαν ως ψυχολογική διαταραχή ή οργανική δυσλειτουργία.

SAMAN LYCAN

Πολλοί ήταν οι ύποπτοι << Λυκανθρωπιστές >>!;! Μάλλον το συμπεράνατε από την ιερά εξέταση του μεσαίωνα!!!! Διότι αν πράγματι ήταν Λυκανθρωπιστές = Λυκάωνες δεν θα είχαν ποτέ πιαστεί και αν πιανόντουσαν ας πούμε καταλάθος ήταν πολύ εύκολο ένας και μόνο Λυκάων να τα βάλει με 200 άτομα της εποχής εκείνης !!!! Τέλος πάντων για να δούμε παρακάτω….

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Συμπτώματα λυκανθρωπιστών και ικανότητες θηριομορφιστών:

Λυκάνθρωποι – ο όρος «λυκανθρωπία» υπάρχει στην ιατρική και την ψυχολογία. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής, είναι βαριά μορφή ψυχολογικής διαταραχής, πιστεύει ότι είναι κάποιο ζώο και φέρεται σαν αυτό το ζώο. Σαν ιατρικός όρος, ο ασθενής παρουσιάζει έντονα συμπτώματα επιληψίας.

Θηριομορφία – Διαχωρίζεται σε Φυσική (σωματική) Θηριομορφία, Αστρική Θηριομορφία και Πνευματική

~ Η Φυσική Θηριομορφία είναι μάλλον μύθος. Πιστεύεται ότι ο φυσικός θηριομορφιστής έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται άριστα σε κάποιο ζώο και να οικειοποιείται τις δυνάμεις του. Δεν μπορεί να μεταμορφώνεται συνέχεια ούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί όμως να διατηρεί και να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις που χαρακτηρίζουν αυτό το ζώο μόνιμα.

~ Η Αστρική Θηριομορφία είναι η ικανότητα να ταξιδεύει αστρικά με μορφή ζώου και να μπορεί να παρουσιάζεται σε ανθρώπους κατ’ επιλογή με αυτήν τη μορφή. Οι άνθρωποι που θα το δουν, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν ότι δεν βλέπουν ένα κοινό ζώο αλλά έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε αστρικό ταξίδι.

~ Η Πνευματική Θηριομορφία βασίζεται περισσότερο στην Σαμανική πίστη περί ζώων-οδηγητών και τοτέμ. Ο άνθρωπος βλέπει κάποια χαρακτηριστικά (σωματικά και χαρακτήρα) στον εαυτό του που σχετίζονται με κάποιο ζώο. (βλ. κείμενο Συμβολισμός & Αντιστοιχία των Ζώων-Οδηγητών)

Δεν έχω να αναφέρω κάτι σε αυτά που μόλις διαβάστε τα τελευταία μα θα συνεχίσω με κάτι που δεν γνωρίζουν πάρα πολλοί!!!!
Εκτός από την γνωστή ιστορία όπου έχω αναφερθεί κάμποσες φορές με τον Δια και τον Λυκάων υπάρχει άλλη μια ιστορία στην Αρκαδία και πάλι, υπήρχε η γενιά του Άντου, στην οποία υπήρχε η εξής παράδοση:

Διάλεγαν με κλήρο κάποιον από τους απογόνους του, τον οποίο και οδηγούσαν σε μια λίμνη της περιοχής. Εκεί τον γύμνωναν και κρεμούσαν τα ρούχα του σε μια βελανιδιά. Και τον άφηναν γυμνό να φύγει. Αυτός έπρεπε να διασχίσει κολυμπώντας την λίμνη και να φύγει για τις κατέναντι ερημιές, όπου θα μεταμορφωθεί σε λύκο και θα συναντήσει τ’ αδέλφια του, τους λοιπούς λύκους της περιοχής!!!! Μαζί τους θα μείνει 9 χρόνια!!!! Εάν σε αυτό το διάστημα δεν φάει ανθρώπινο κρέας, θα μπορέσει να επανέλθει, να διασχίσει την λίμνη και να πάρει την προηγούμενή του ανθρώπινη μορφή, αν και θα είναι 9 χρόνια γηραιότερος – βλ. σχ. Ευάνθη.

Στα αρχαία Ελληνικά κείμενα έχουμε κι άλλες αναφορές για μεταμορφώσεις ανθρώπων σε λύκους ( Διότι πολλοί μου έστειλαν μήνυμα ότι δεν υπάρχουν αναφορές, κούνια που τους κούναγε ) , όπως λ.χ. αυτή του Δαμάρχου (ή Δημαινέτου, του υιού του Δανύττα, εκ της Παρρασίας), ο οποίος μεταμορφωθείς σε λύκο και έπειτα ξανά σε άνθρωπο, αγωνίσθηκε στην Ολυμπία και αναδείχθηκε μάλιστα και ολυμπιονίκης!!!!– βλ. σχ. Παυσανίας VI,8,2, Πλίνιος Φυσ. Ιστ. VIII,82.

Στην χερσόνησο της Αδριατικής Ιστρία, μεταξύ Λιβυρνίας και Ιλλυρίας, ζούσε ένας λαός, ο οποίος κάθ’ έτος, για κάποιες ημέρες, εγίνοντο λύκοι και έπειτα πάλι άνθρωποι (βλ. σχ. Σολίνο). Αλλά και στην Νευρίδα, χώρα της Σκυθίας, οι κάτοικοί της, οι Νευροί, κάθ’ έτος, για κάποιες ημέρες, εγίνοντο λύκοι και έπειτα πάλι άνθρωποι – βλ. σχ. Ηρόδοτος IV,105.
Με το φαινόμενο της λυκανθρωπίας καταπιάσθηκε πρώτος επιστημονικώς ο περικλειτός ιατρός του Μάρκου Αντωνίου, Μάρκελλος ο Σιδήτης, ένας Έλληνας ιατρός από την Σίδη Παμφυλίας. Έγραψε σύγγραμμα σε στίχους με τίτλο << Ιατρικά >> (αποτελούμενο από 42 βιβλία!!!!) αλλά απ’ αυτό σώθηκε μόνο ένα κεφάλαιο, που ήταν μια μελέτη περί λυκανθρωπίας!!!!

Ο μύθος του Versipellis ( Βερσιπέλις ) για πολλούς είναι άγνωστος και για άλλους τελείως ακατανόητος πιστεύοντας ότι πρόκειται για τον διάολο ή για κάποιο άλλο είδος τέρατος….

Υπάρχει σαν χειρόγραφο του 11 αιώνα στο Βατικανό με καταχώρηση C1299 όπου αναφέρει ότι όλα τα όντα Versipellis δημιουργήθηκαν για να καθοδηγήσουν τους Λυκάωνες ( Λυκάνθρωπους ) μέσα από τη ζωή. Για να εξασφαλιστεί η επιβίωση των Λυκάωνων χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο!!!!
Versipellis Προέλευση λατινικά.

Από VERTO (“στροφή”) + PELLIS («δέρμα, κρύβονται”). Επίθετο σχήμα-μετατόπιση , ικανή να μετατρέψει την ίδια ή την αλλαγή της εμφάνισης ………………… ….μεταφορικά πονηρή , πονηριά , μάγκας
Όνομα versipellis ( γενική versipellis )? (masc.) λυκάνθρωπος !!!!

Έτσι λοιπόν η έλξη αυτή ήταν συνώνυμη του Λυκάωνα, ή Λυκάνθρωπου!!!! Κι όταν ήθελαν να πουν ή να απευθυνθούνε σε κάποιον ότι ήταν Λυκάωνας τον ονόμαζαν έτσι!!!! Αν και οι καθολική πίστευαν ότι ήταν ένα είδος ανθρώπου όπου μπορούσε να πάρει όποια μορφή ήθελε δηλαδή ένας μεταμορφιστής όπου είχε δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση του Λυκάωνα, βοηθώντας τους Λυκάωνες, αποσπούσαν την προσοχή των ανθρώπων.

Οι Versipellis είχαν ρόλο για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους και να πιστέψουν ότι νομίζοντας ότι είδαν έναν Λυκάωνα, μα αυτό που έβλεπαν ήταν πραγματικά ένα άλλο ζώο όπου είχε πάρει την μορφή του ο μεταμορφιστής!!!!
Οι Versipellis ήταν άνθρωποι που μπορούσαν να μεταμορφωθούν προς τη μορφή οποιουδήποτε ζώου που αυτοί ήθελαν!!!! Το χειρόγραφο αναφέρει ότι ίσως να μην πρόκειτε για ανθρώπους αλλά για κάτι άλλο όπου ήρθε στην γη από πολύ παλιά!!!! Αυτό που κάνει λόγο το χειρόγραφο είναι ότι το μόνο που ήξεραν είναι ότι ήταν όπως είχε σχεδιαστεί, για να είναι!!!! Θα μπορούσε να είναι ένας, ή θα μπορούσε να είναι και πολλά!!!!!
Μπέρδευαν έτσι τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να καταλάβουν το τι είδαν στα καλλιεργήσιμα εδάφη τους. Έβλεπαν ζώα, που δεν ανήκαν εκεί, ή που δεν υπήρχαν καν στην περιοχη τους!!!!
Κανείς σήμερα δεν πιστεύει ότι υπάρχουν Λυκάωνες όμως πολύς κόσμος πιστεύει ότι υπάρχουν οι Versipellis.!!!! Τέτοιες ιστορίες τέθηκαν λένε μέσω λαϊκών μύθων με σκοπό να φοβίσουν τα μικρά παιδιά!!!!
Θεωρήθηκαν ανοησίες!!!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=89MZODXwsTA[/youtube]

Λέγεται λοιπόν ότι οι Βερσιπέλις κουράστηκαν μετά τον μεσαίωνα να κάνουν τις χάρες των Λυκάωνων και να τους προστατεύουν ( πράγμα το οποίο δεν στέκει ) και αυτό γιατί οι Βερσιπέλις είναι πολύ λίγοι και δεν θα μπορούσαν να ήταν παντού στην γη όπως οι Λυκάωνες!!!!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μεταμορφιστές στη γη και μπορεί να πάρουν όποια μορφή ζώου θέλουν κι οι ποιο πολλοί από αυτούς ήταν σαμάνοι σε διάφορες φυλές του κόσμου!!!!
Μα ήταν έμαθε το Βατικανό για αυτούς έπρεπε να φτιάξει μια ιστορία τέτοια όπου θα ταίριαζε γάντι ότι κάτι έπρεπε να προστατεύει τους Λυκάωνες ώστε να μην αναγνωρίζονται ή να τους καμουφλάρει!!!! Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια για την ιερά εξέταση!!!! Όπου και έφτιαξε αλλόκοτες ιστορίες όπου Βερσιπέλις και Λυκάωνες ήταν εχθροί και έπαψαν την συνεργασία και οι Λυκάωνες τρελάθηκαν και έτρωγαν ανθρώπους και προσπαθούσαν οι Βερσιπέλις να σώσουν τους ανθρώπους!!!! Αλλά μετά η ιερά εξέταση άλλαξε και έλεγε ότι και οι Βερσιπέλις άλλαζαν μορφή και γινόντουσαν αρκούδες ή σκύλοι και έτρωγαν και αυτοί τους ανθρώπους!!!! Δεν χρειάζεται να σας πω πόσες αρκούδες σκοτώθηκαν και πόσα σκυλιά αλλά και πόσοι φουκαράδες άνθρωποι από την ιερά εξέταση ώστε να περάσει η τρομοκρατία της χριστιανοσύνης τότε!!!!
Σήμερα οι βερσιπέλις πιστεύεται ότι υπάρχουν και μάλιστα λένε κάποιοι ότι έχουν έρθει από τον πλανήτη Αφροδίτη και αριθμούνε γύρω στους 2.220 όσους μπόρεσε κι χώρεσε το διαστημόπλοιο τους όταν εισήλθε στην γη πριν 33.000 χρόνια!!!! Λέγεται ότι οι κυνοκέφαλοι που αναφέρθηκαν ιστορικά από τους Κινέζους αλλά και από τους χρονικογράφους του μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και ο θεός Ανούβης των Αιγυπτίων δεν ήταν τίποτα άλλο από τους Βερσιπέλις!!!! Αυτό δυστυχώς δεν το έχω γνωστοποιήσει ως αληθινή πηγή ακόμα αλλά αξίζει ο κόπος να αναφερθεί!!!

Αυτό όμως που είναι γνωστό από το χειρόγραφο που προανέφερα είναι ότι κάποιος ονόματι Όλιβερ Ρουστράουχ τότε είχε πει σε καθολικούς μοναχούς ότι είχε συναντήσει έναν Λυκάωνα που του είχε πει ότι δεν ήταν πραγματικός Λυκάωνας αλλά Βερσιπέλις!!!! Μάλιστα αναφέρει στο χειρόγραφο ότι ο συγκεκριμένος Βερσιπέλις δεν μπορούσε να αλλάξει μορφή άλλη από του ανθρώπου και του Λυκάωνα διότι το είχε κάνει τόσες φορές που είχε ξεχάσει να παίρνει οποιαδήποτε άλλη μορφή ζώου !!!! Ο Όλιβερ είπε στους μοναχούς ότι δεν ήταν επικίνδυνος αλλά βοήθησε πολύ τον Όλιβερ με το κτήμα του και ότι αλλάζοντας μορφή τον χειμώνα μπορούσε να κάνει δουλείες του κτήματος που δεν μπορούσε ο Όλιβερ!!!! Όταν ήρθε η άνοιξη ο Βερσιπέλις έφυγε!!!!

Από την ιστορία αυτή μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι είχε γνωρίσει ένα πραγματικό Λυκάωνα και ότι ήταν μια δικαιολογία ότι δεν ήταν πραγματικός Λυκάωνας αλλά ένας Βερσιπέλις!!!! Όπως και να έχει για την ιερά εξέταση ήταν και τα δυο αυτά όντα γιοι των διαβόλων!!!! Και η λέξη πλέον Βερσιπέλις για τους Καθολικούς και η ποιο γνωστή της έννοια είναι Λυκάωνας ( Λυκάνθρωπος )!!!!
Δεν τελείωσα με τα άρθρα των Λυκάωνων ακόμα έχω να γράψω πάρα πολλά ακόμα!!!! Πράγματα που θα φέρουν θύελλές συζητήσεων και αντιφάσεων…. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!
INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


4 σκέψεις στο “ΠΡΩΤΗ ΠAΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡA ΓΙΑ ΤΟΥΣ VΕRSIPELLIS!!!! ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 13 !!!!!

 1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΜΑΝΕ ΕΨΑΞΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΔΑΝ ΔΙΑ ΖΩΣΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΥΚΑΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΤ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ !!!!!!!! ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ SUBMARINE

 2. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

  ΠΡΟΣΕΞΕ!!!!

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΗΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΟΤΙΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟ ΗΛΘΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ!;! ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΚΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΟΒΑΡΗ!!!! ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ!!! ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ!!!! ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΟ!!!! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΟΤΕΣ ΑΠΟ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΥΤΗΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΟΣΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΩΤΟ ΞΕΚΕΙΝΗΣΕ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΜΟΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΠΗΔΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΘΗΣΤΟΡΙΜΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΥΘΗΚΩΝ!!!! ΨΑΧΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΤΟ ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΙ ΤΣΑΝΕΛ Η ΤΟ ΝΑΤΙΟΝΑΛ ΤΖΕΟΓΡΑΦΙΚ….. ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΒΕΙΣ ΑΣ ΧΑΛΑΣΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΕΧΕΙ:

  Τα πειράματα του δόκτορος Ιβάνοφ

  Πριν από 85 χρόνια οι σοβιετικοί επιχείρησαν να φτιάξουν τον τέλειο στρατιώτη. Για το σκοπό αυτόν ένας διακεκριμένος γενετιστής προσπάθησε να δημιουργήσει ένα υβρίδιο ανθρώπου και πίθηκου., όπως διαβάσαμε στο περιοδικό ΄Playboy΄ Μέχρι σήμερα δε γνωρίζουμε αν πράγματι τα κατάφερε.

  Το γραφείο της δρος Άννας Τζόκοβα έχει θέα στη Μαύρη Θάλασσα. Η ηλικιωμένη επιστήμων με καλωσορίζει και μου δείχνει πού να καθίσω. Παρατηρώ πως δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή της υπάρχει μια μικρή σημαία του κρατιδίου της Αμπχαζίας. «Τι ακριβώς μελετάτε;» τη ρωτάω. «Βουλιμία, ανορεξία. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη του εγκεφάλου των ανθρωπιδών με διατροφικές διαταραχές».

  Ένας ήχος ακούγεται από τον κάτω όροφο – μια μαϊμού χτυπάει με τις γροθιές της τις μπάρες του κλουβιού. Βρίσκομαι στο Ινστιτούτο Πειραματικής Παθολογίας και Θεραπείας, το πνευματικό τέκνο του βιολόγου Ίλια Ιβάνοφ, ο οποίος έγινε γνωστός για τα πειράματά του πάνω στη διασταύρωση θηλαστικών. Είχε καταφέρει να διασταυρώσει γάιδαρο με ζέβρα και αντιλόπη με αγελάδα. Μάλιστα, στη δεκαετία του ΄20 ο Ιωσήφ Στάλιν είχε δώσει εντολή στον Ιβάνοφ να δημιουργήσει ένα υβρίδιο ανθρώπου και πιθήκου για τις ανάγκες του σοβιετικού στρατού.

  Σκοπός του ταξιδιού μου είναι να μάθω αν τελικά πέτυχαν τα πειράματα του Ιβάνοφ. Δεν ξέρω ωστόσο πώς να ρωτήσω. «Ασχολείστε όμως και με την αστροφυσική…» λέω στη δρα Τζόκοβα. «Για την ακρίβεια, ασχολούμαι με τα αρσενικά δείγματα που στέλνουμε στη Ρωσία. Πρόκειται για υγιή βρέφη πιθήκων τα οποία εκπαιδεύονται στο πλαίσιο ενός διαστημικού προγράμματος που αφορά τον πλανήτη Άρη. Μερικά από αυτά θα τοποθετηθούν σε ειδικές κάψουλες και θα ταξιδέψουν στο διάστημα. Ωστόσο, τα δικά μας πειράματα εδώ έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης».

  Η ρωσική κυβέρνηση, αν και γνωρίζει την άθλια οικονομική κατάσταση του ινστιτούτου, προσφέρει ελάχιστη στήριξη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ερευνητές εργάζονται αμισθί, ενώ κάποια έσοδα προέρχονται από την παράλληλη λειτουργία του ινστιτούτου ως ζωολογικού κήπου. Υπάρχει μάλιστα και μια αίθουσα που έχει μετατραπεί σε μουσείο και στην οποία δεσπόζει η φωτογραφία της Γερόσα και της Ντριόμα, των δύο μαϊμούδων που παρέμειναν στο διάστημα για 13 μέρες.

  Δεν είναι εύκολο να φτάσεις στην Αμπχαζία. Από το 1989, που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά η απόσχιση της περιοχής από τη Γεωργία και η προσάρτησή της στη Ρωσία, μέχρι σήμερα το σκηνικό μένει αναλλοίωτο: ένοπλες συμπλοκές ανάμεσα σε στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ομάδες των δύο χωρών και δεκάδες διπλωματικά επεισόδια. Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Σουκούμι είναι ακόμα υπό κατασκευή μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του, οπότε η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι να φτάσεις αεροπορικώς από τη Μόσχα μέχρι το Σότσι και από εκεί να συνεχίσεις οδικώς με λεωφορείο μέχρι τα σύνορα. Η Αμπχαζία αποτελεί μια αυτόνομη περιοχή που ανήκει στη γεωργιανή επικράτεια, ωστόσο η Ρωσία, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και το νησί Ναούρου την έχουν αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος. Όπως σχολίασε και ένας υψηλόβαθμος αναλυτής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «πρόκειται για τον παράδεισο του παράνομου εμπορίου όπλων. Αν θες να είσαι ασφαλής, μην ασχοληθείς με κάτι άλλο πέρα από τις μαϊμούδες».

  Ήμουν ο μόνος επιβάτης που κατέβηκε στα σύνορα. Το πρώτο που αντίκρισα ήταν μια μεταλλική γέφυρα και ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Δημοκρατία της Αμπχαζίας». Το πανό ήταν τόσο κακόγουστο και πρόχειρο όσο αυτά που βλέπεις σε τοπικές φολκλόρ γιορτές της επαρχίας. Διέσχισα τη γέφυρα, πέρασα τον έλεγχο διαβατηρίων και επιβιβάστηκα σε ένα άλλο λεωφορείο. Κάποια στιγμή κάναμε μια αναγκαστική ολιγόλεπτη στάση – ένα κοπάδι αγελάδες διέσχιζε το δρόμο. Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι κυβερνήσεις της Ρωσίας επέτρεψαν τη δημοσιοποίηση απόρρητων αρχείων από την εποχή του Στάλιν. Κάπως έτσι ανακαλύφθηκαν τα πειράματα του Ιβάνοφ στην απομακρυσμένη Αμπχαζία, τα οποία αποτελούσαν μέρος ενός υπερφιλόδοξου σχεδίου που θα έδινε τη δυνατότητα στις πιο φτωχές αγροτικές περιοχές της αχανούς ΕΣΣΔ να αποκτήσουν ερευνητικά κέντρα για τη μελέτη της χλωρίδας και της πανίδας.

  Ο Ιβάνοφ είχε εργαστεί με επιτυχία στη δημιουργία υβριδικών οργανισμών σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας πρωτοποριακές μεθόδους για τα δεδομένα της εποχής. Όταν ρωτάω σχετικά τη Νόνα Άιμπα, ερευνήτρια Α΄ βαθμού, χαμογελάει και μου απαντά: «Τα πειράματα του Ιβάνοφ δεν αποτελούν πλέον μυστικό. Ωστόσο, δε θέλουμε να μιλάμε γι΄ αυτά». Επιμένω: «Εντέλει κατάφερε να γονιμοποιήσει χιμπατζήδες με ανθρώπινο σπέρμα; Αληθεύει ότι επεδίωξε και το αντίστροφο;». Δεν παίρνω απάντηση.

  [[pagebreak]]

  Με ξεναγεί στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι 400 ανθρωπίδες του ινστιτούτου. Η εικόνα προξενεί θλίψη. Στεκόμαστε μπροστά σε ένα κλουβί με μπαμπουίνους. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι εκείνος που κάνει κουμάντο στο κλουβί. «Τον έχουμε βαφτίσει “καθηγητή”» εξηγεί η Άιντα. «Στις αρχές του ΄90, όταν μαινόταν ο εμφύλιος στη Γεωργία, αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το κτίριο.Όταν επιστρέψαμε μετά από μέρες, οι περισσότεροι μπαμπουίνοι είχαν σκοτωθεί. Τον “καθηγητή”, όμως, τον βρήκαμε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης σώο και αβλαβή. Καθόταν σε ένα γραφείο με ένα ανοιχτό βιβλίο μπροστά του και έμοιαζε σαν να το διαβάζει».

  Συνεχίζουμε προς το κρεματόριο. Είναι ένα χαμηλό, μουντό κτίριο με μια πλίνθινη καμινάδα. Ο δρόμος που οδηγεί σ΄ αυτό είναι καλυμμένος από ένα λεπτό στρώμα στάχτης. Περνάω δίπλα από το κουφάρι ενός επιβατικού βαν – απομεινάρι προφανώς από την εποχή των συγκρούσεων. Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα ξεχασμένο κλουβί με μερικούς πιθήκους που ανήκουν στην οικογένεια «mulattoes». Ένας αρσενικός πλησιάζει στα κάγκελα με το πέος του σε στύση και βγάζει το χέρι του ζητώντας ένα γλυκό ή μερικά φιστίκια.

  Μια γυναίκα που φοράει ένα μακρύ φόρεμα με κεντήματα από μετάξι συνομιλεί με ένα μέλος από το προσωπικό της κουζίνας. Η γυναίκα είναι η δρ. Σάιντα Άνουα, που εργαζόταν στο ινστιτούτο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Γεωργία. Ήταν επικεφαλής της ομάδας ενδοκρινολόγων στο εργαστήριο ακτινολογίας. Θα είναι η ξεναγός μου στο κρεματόριο. Ένας ηλικιωμένος υπάλληλος κινείται προς το μέρος μας σπρώχνοντας ένα καροτσάκι με μπάζα. «Προσπαθούν να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα μέρη του κτιρίου, αλλά χωρίς χρήματα θα το παλεύουν για χρόνια. Οι ερευνητές από την πλευρά τους συνεχίζουν με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουν. Ισως οι Αμερικανοί να μπορούσαν να προσφέρουν μερικά κεφάλαια…». «Είμαι εδώ για να μάθω για τον Ίλια Ιβάνοφ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο» ξεκαθαρίζω.

  Στο μεταξύ, έχουμε προχωρήσει μερικά μέτρα μετά την είσοδο του κρεματορίου, αλλά δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσουμε. Η Άνουα με ρωτάει: «Για τις διασταυρώσεις, ε;». «Νομίζω ότι η ιστορία έχει ενδιαφέρον» απαντάω. Η Άννουα χαμογελάει λέγοντας: «Δεν πρόκειται να βρεις εδώ κανένα αρχείο του Ιβάνοφ». Δείχνει με το χέρι της ένα μπλοκ κτιρίων ψηλά στον απέναντι λόφο. «Εκεί υποτίθεται ότι ζούσαν οι γυναίκες που συμμετείχαν εθελοντικά στα πειράματα. Μαζί τους έμενε και ένας γυναικολόγος. Δεν προέκυψε τίποτε από όλη αυτή την ιστορία». Ανοίγει την τσάντα της, βγάζει ένα μικρό κομμάτι χαρτί και σημειώνει μια διεύθυνση στη Μόσχα. «Εδώ, εδώ μεταφέρθηκαν τα αρχεία μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ».

  Τα Κεντρικά Αρχεία του Κράτους στεγάζονται σε ένα δαιδαλώδες κτίριο στα προάστια της Μόσχας, ακριβώς απέναντι από ένα καθωσπρέπει ουζμπεκικό εστιατόριο. Ένας ένοπλος φρουρός κάθεται μέσα σε ένα κουβούκλιο. Εξηγώ τι θέλω, περνάω τον προβλεπόμενο έλεγχο και μου επιτρέπει να περάσω. Ζητάω από την υπάλληλο στην υποδοχή τα αρχεία του Ιβάνοφ. Μετά από λίγο κρατάω στα χέρια μου ένα κουτί με κωδικό ταξινόμησης «Συλλογή 187, φάκελος 1» και κάθομαι σε ένα κενό γραφείο στην αίθουσα αναγνωστηρίου.

  Στις 24 Οκτωβρίου του 1924 ο Ιβάνοφ συνέταξε μια ερευνητική πρόταση η οποία έμελλε να αμαυρώσει την επαγγελματική του ακεραιότητα και να τον οδηγήσει στην εξορία. Ο Ιβάνοφ επιχείρησε να δημιουργήσει στο εργαστήριο ένα υβρίδιο ανθρώπου και πιθήκου. Από τα αρχεία δεν προέκυπτε ότι ο στρατός θα είχε ανάμειξη στις έρευνες. Επί της ουσίας, ο Ιβάνοφ ήθελε να αναπτύξει μια πρωτοποριακή θεωρία στους κόλπους της εξελικτικής βιολογίας, μέσω της οποίας όχι μόνο θα παρουσίαζε ένα νέο ανθρώπινο είδος, αλλά και θα προσέδιδε διεθνές κύρος στη σοβιετική επιστημονική παραγωγή.

  Η πρότασή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Η Σοβιετική Ακαδημία θεωρούσε πως οι έρευνες του Ιβάνοφ θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα κεφαλαιώδη ερωτήματα σχετικά με την καταγωγή του ανθρώπινου είδους. Στα πρώτα στάδια της έρευνας ανθρωπίδες θηλυκού γένους γονιμοποιούνταν με ανθρώπινο σπέρμα. Τα πειράματα διεξήχθησαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλική Γουινέα και, όπως ήταν φυσικό, έμειναν απόρρητα. Όπως διαβάζω στο ημερολόγιο του γενετιστή, στα πειράματα συμμετείχαν δύο υποκείμενα, ενώ η διαδικασία της γονιμοποίησης με τη χρήση ένεσης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη.

  Καθώς περνούσαν οι μέρες, οι χιμπατζήδες αγρίευαν. Κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης μία εξ αυτών επιτέθηκε με τέτοια οργή στον Ιβάνοφ, που ήταν απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο. Οι έρευνες συνεχίστηκαν στην Αφρική, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα – κανένα από τα υποκείμενα δε γονιμοποιήθηκε. Ο Ιβάνοφ εγκατέλειψε την ήπειρο το 1927 παίρνοντας μαζί του δύο γορίλες, δεκατρείς χιμπατζήδες και έναν ουρακοτάγκο. Τα περισσότερα ζώα πέθαναν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στην ΕΣΣΔ.

  [[pagebreak]]

  Ο Ιβάνοφ σκέφτηκε να διαφοροποιήσει τη μέθοδό του – θα γονιμοποιούσε γυναίκες με σπέρμα πιθήκων. Η Σοβιετική Ακαδημία συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την έρευνα, αλλά τον έστειλε στις εσχατιές της Αμπχαζίας. Από τα αρχεία δεν προκύπτει ότι ο Στάλιν καθοδηγούσε τις έρευνες του Ιβάνοφ, ήταν όμως ενήμερος γι΄ αυτές, καθώς είχε εγκρίνει οικονομική ενίσχυση ύψους 250.000 δολαρίων με σημερινά δεδομένα. Η σοβιετική κυβέρνηση, μάλιστα, είχε τιμήσει το ινστιτούτο για το επιστημονικό του έργο.

  Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως όσες γυναίκες συμμετείχαν ως υποκείμενα είχαν υπογράψει με τη θέλησή τους τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος. «Θέλω να λάβω μέρος στις έρευνές σας για να υπηρετήσω την επιστήμη. Παρακαλώ, μην αρνηθείτε» γράφει μια ηλικιωμένη γυναίκα από το τότε Λένινγκραντ σε γράμμα που έστειλε στον Ιβάνοφ. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο πως ανάμεσα στα υποκείμενα ήταν και πολιτικές κρατούμενες. Οι εθελόντριες υπέγραφαν μονοετή ή διετή συμβόλαια, σύμφωνα με τα οποία θα απείχαν από κάθε σεξουαλική επαφή, δε θα αποκάλυπταν τίποτα για τα πειράματα και θα ζούσαν σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης. Ημερολόγιο δεν κρατήθηκε, αλλά οι έρευνες δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ο Ιβάνοφ συνελήφθη το καλοκαίρι του 1930 και οδηγήθηκε στην εξορία.

  Στη σταλινική Ρωσία η δημόσια αποτυχία ισοδυναμούσε με εξορία και θάνατο. Τρία «άγονα» χρόνια ήταν πάρα πολλά. Οι σύμμαχοι του Ιβάνοφ στην Ακαδημία άρχισαν να φυλλορροούν. Εξορίστηκε για πέντε χρόνια στο Καζακστάν. Στη διετία πέθανε από έμφραγμα. Στο μεταξύ, το πρόγραμμα για τη δημιουργία υβριδικών οργανισμών σταμάτησε και οι ανθρωπίδες του εργαστηρίου χρησιμοποιήθηκαν σε βιοϊατρικές έρευνες. Δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για την τύχη των εθελοντριών. Στα χρόνια που ακολούθησαν το ινστιτούτο έγινε πρότυπο για όλα τα εργαστήρια μελέτης πιθηκοειδών του πλανήτη.

  Καθ΄ όλη τη διάρκεια του περασμένου αιώνα η επιστημονική σκέψη πάντα σκάλωνε στα ζητήματα που αφορούν τον πλησιέστερο συγγενή μας στο ζωικό βασίλειο. Από τη στιγμή που έχουν δημιουργηθεί τόσα και τόσα υβρίδια, για ποιο λόγο φοβόμαστε να πειραματιστούμε στο συγκεκριμένο; Μήπως η άρνησή μας είναι προϊόν της ηγεμονίας των ιουδαϊκο-χριστιανικών αντιλήψεων; Μήπως στεκόμαστε εμπόδιο στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης; Αυτά τα ερωτήματα με απασχολούσαν όταν παρέδωσα πίσω στην υπάλληλο το φάκελο του Ιβάνοφ.

  Τις απαντήσεις τις έλαβα μερικές μέρες αργότερα συνομιλώντας με τη Μέρι Μίντγκλεϊ, διαπρεπή Βρετανίδα φιλόσοφο με πολυσχιδές έργο πάνω στον κλάδο της ηθικής. «Δεν πρέπει καν να επιχειρήσουμε να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο δημιούργημα. Εξάλλου, είναι γεγονός πως αγνοούμε πάρα πολλά για τις ήδη υπάρχουσες μορφές ζωής. Δε συντρέχει λόγος να δημιουργήσουμε νέες». «Μα γιατί όχι;». «Διότι αυτά τα πλάσματα θα περάσουν όλη τους τη ζωή αναλογιζόμενα πως δεν είναι κάτι περισσότερο από υποκείμενα σε πειραματικές έρευνες. Τι χρησιμότητα μπορεί να έχει αυτό για την ανθρωπότητα; Νομίζω ότι ο Δαρβίνος είχε απόλυτο δίκιο όταν είπε πως η άρρωστη και αποτροπιαστική περιέργεια δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση οποιουδήποτε πειράματος».

  Ο Ιλία Ιβάνοφ ονειρεύτηκε να φτιάξει στους λόφους της Αμπχαζίας το δικό του «παράδεισο». Λίγο πριν αποχωρήσω από το ινστιτούτο, βρήκα ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και ένα ποδήλατο ακουμπούσε στον πολυκαιρισμένο τοίχο. Η Άνουα μου είχε πει ότι εκεί βρισκόταν παλιά ένα από τα καταλύματα του προσωπικού. Μπήκα μέσα και προχώρησα με προσοχή/Ηταν σκοτεινά και υγρά. Ένα μαύρο καλώδιο απλωνόταν κατά μήκος του πατώματος και κατέληγε σε μια γυμνή λάμπα που κρεμόταν πάνω από έναν πάγκο εργασίας. Μια κούπα με αχνιστό τσάι και μερικά σχέδια με μολύβι κάλυπταν τη μια μεριά του πάγκου. Σε ένα κοντινό ράφι υπήρχαν εργαλεία για ξυλουργικές εργασίες. Ένιωσα αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση πως κάποιος με παρακολουθεί. Αποφάσισα να βγω έξω. Είχα απομακρυνθεί λίγα μέτρα από το κτίριο. Έριξα μια τελευταία ματιά πίσω μου. Δύο κεφάλια με πολύ πυκνή τριχοφυΐα πέρασαν πίσω από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου. Έμοιαζαν ανθρώπινα, αλλά ομολογώ ότι δεν τόλμησα να κοιτάξω για δεύτερη φορά.

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΩΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΖΕΙ!!!! ΜΠΟΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΟΜΑ ΜΑ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΟΤΙ ΒΓΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΟ!!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΗΣΑ ΚΑΠΟΣ!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 3. Υπαρχει μια ρατσα σκυλου που ειναι υβριδιο απο γερμανικους ποιμενικους και καρπαθιους λυκους, η ονομασια της ρατσας αυτης ειναι “czechoslovakian wolfdog”, δηλαδη τσεχοσλοβακικο λυκοσκυλο.

Αφήστε μια απάντηση