ΟΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ !!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΟΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ !!!!

Σε όλη την Ιρλανδία υπάρχουν γύρω στους εβδομήντα αινιγματικούς στρογγυλούς πύργους. Αυτοί οι πύργοι βρίσκονται σκόρπιοι σε ολόκληρη την Ιρλανδία ενώ τρεις από αυτούς κατά παράξενο τρόπο με την ίδια αρχιτεκτονική βρίσκονται στην Σκοτία. Κανείς από τους αρχαιολόγους μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει ποιος τους έκτισε και γατί!! Το ύψος τους είναι τεράστιο 34 μέτρα είναι ο πιο ψηλός ο οποίος βρίσκεται  KILMACDUAGH. Σε όλους αυτούς τους πύργους η είσοδος τους βρίσκεται πολύ ψηλά από 4 έως 5 μέτρα ύψος από το έδαφος χωρίς να υπάρχουν σκαλοπάτια ή κάτι που να δείχνει το πώς θα μπορούσε κάποιος να μπει. Από τους πιο καλοδιατηρημένους πύργους στην Ιρλανδία βρίσκεται στο  CASHEL. Οι αρχαιολόγοι υπολογίζουν πως κατασκευάστηκε κάποια στιγμή στον 11ο αιώνα, αν και βρίσκεται σε μια περιοχή όπου υπήρχαν αμυντικά κτίσματα αλλά και καταλύματα από τον 4ο αιώνα. Στους αρχαιολόγους, στους ερευνητές αλλά και στους σκεπτικιστές δημιουργείται ένα τεράστιο αινιγματικό ερώτημα. Οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν τους κυκλικούς πύργους σαν μεσαιωνικές κατασκευές, μήπως όμως είχαν δημιουργηθεί πολύ νωρίτερα και αναστυλώθηκαν ή ξανακτίστηκαν την μεσαιωνική περίοδο;

Οι πύργοι είναι πολύ δύσκολο να χρονολογηθούν  και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ένας από τους παράγοντες αυτούς είναι η τεχνική κατασκευής των πύργων. Δηλαδή οι πύργοι φαίνεται να κατασκευάστηκαν με βάση τις αρχαίες ρωμαϊκές μεθόδους …  μόνο που οι Ρωμαίοι δεν πάτησαν ποτέ στην Ιρλανδία!!! Ποιος είναι αυτός ή ποιοι είναι αυτοί που έκτισαν αυτά τα μυστηριώδη κτίρια και γιατί θεωρούνται τόσο σημαντικά για να διατηρηθούν μέσα στους αιώνες ;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες άλλες αλλόκοτες και άλλες απλές που προσπαθούν να εξηγήσουν την λειτουργία των πύργων. Κάποιες από αυτές τις θεωρίες είναι οι εξής: ότι ίσως ήταν φρυκτωρίες- δηλαδή κάτι σαν φάροι τις στεριάς για να μπορούν τα χωριά να επικοινωνούν μεταξύ τους με φωτιά και καπνό. Αλλά θεωρίες λένε ότι ήταν κατοικίες για ερημίτες, σιταποθήκες, περιστερώνες, αστρονομικά εργαστήρια, προ μασονικές στοές, φαλλικά σύμβολα δίχως πρακτική σημασία ( !!!). Άλλες θεωρίες λένε ότι ίσως είναι πύργοι συσσώρευσης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από την στρατόσφαιρα, άλλοι λένε ότι ίσως ήταν εργαστήρια αλχημιστών αλλά και μάγιστρων κάποιας αρχαίας εποχής μέχρι και την σημερινή, άλλοι λένε ότι ήταν βουδιστικοί ιεροί χώροι ( !!!??!!!). Βεβαία η συμβατική θεωρία και άποψη των αρχαιολόγων χωρίς να είναι τεκμηριωμένη θέλει τους κυκλικούς πύργους να είναι καταφύγια. Δηλαδή σε περίπτωση εισβολής από ξένους κατακτητές να κλειστούν όλοι οι κάτοικοι μέχρι να φύγουν όλοι οι κατακτητές. Αυτό όμως για μένα δεν στέκει όπως και για πολλούς ερευνητές αλλά και σκεπτικιστές, ο λόγος είναι ότι το εσωτερικό των πύργων είναι αρκετά στενό για να χωρέσει όλους τους κατοίκους όλου του χωριού, ποσό μάλλον να παίρνανε μαζί τους τρόφιμα και δοχεία με νερό.  Ποιος  ο λόγος να είναι τόσο ψηλοί οι πύργοι αυτοί; Γιατί λειτουργούσαν σαν παρατηρητήρια; Θα μπορούσε, καθώς σε αρκετούς πύργους από αυτούς υπάρχουν μικρά παράθυρα κοντά στην οροφή. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν χρησιμοποιούνταν ως οχυρωματικοί πύργοι, εφόσον όλοι σχεδόν έχουν μια κωνική σκεπή.

Οι άλλες θεωρίες είναι ότι επειδή κάποιοι από αυτούς τους πύργους βρίσκονται κοντά σε εκκλησίες και επειδή οι καλόγεροι έκτισαν με τέτοιο τρόπο τις εκκλησίες ώστε να ενσωματώσουν στο κτιριακό σύμπλεγμα τους κυκλικούς πύργους, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι καμπαναριά τα οποία τα έφτιαξαν οι μοναχοί. Αυτό δεν στέκει διότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να πιστοποιεί κάτι τέτοιο. Παρ ‘όλο τις ενδείξεις που δεν έχουν κτιστεί από μοναχούς από πολλούς ερευνητές κυριαρχεί η θρησκευτική σημασία των κτιρίων, αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί ότι τα παράθυρα συνήθως βρίσκονται στην κορυφή και είναι προσανατολισμένα με βάση τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα!!!

Ο ερευνητής LENNOX BARROW, εκτιμάει πως οι εργολάβοι που έφτιαξαν τους κυκλικούς πύργους θα πρέπει να ήταν κάποια πρωτοχριστιανική συντεχνία τεκτόνων-μοναχών, η οποία θα έπρεπε να είχε εκπαιδευτεί στον Ρωμαϊκό τρόπο αρχιτεκτονικής κατασκευάζοντας αυτά τα κτίσματα σε τόπους οπού η παγανιστική παράδοση θεωρούσε ιερούς. Είναι αξιοσημείωτο πως οι κυκλικοί πύργοι έχουν όλοι τις ίδιες διαστάσεις: η βάση τους κυμαίνεται από δεκατέσσερα έως δεκαεπτά μέτρα, ενώ το πάχος των τοιχωμάτων βρίσκεται πάντα ανάμεσα στο 0,9 με 1,4 μέτρα.

Υπάρχουν δυο σημαντικά προβλήματα: Αν οι κυκλικοί πύργοι κτίστηκαν για λατρευτικούς λόγους και σκοπούς από τους χριστιανούς, τότε γιατί κατασκευάστηκαν από πέτρες, όταν όλες οι πρώτες εκκλησίες στο νησί είχαν οικοδομηθεί από ξύλα; Γιατί ήταν τόσο σημαντικό να διατηρηθούν οι πύργοι στην φθορά των χρόνων που πέρασε και όχι ο ίδιος ο οίκος του θεού;

Αν λοιπόν είχαν οικοδομηθεί από τον χριστιανικό κλήρο, θα ανάφερε για τους κυκλικούς πύργους ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κείμενα όπως το ACTA  SANCTORUM!!! Δεν αναφέρει ούτε τα στοιχειώδη για τους πύργους αυτούς, εντούτοις οι Ιρλανδοί Άγιοι χρονικογράφοι φαίνεται να αγνοούν για τα καλά την ύπαρξη των στρογγυλών πύργων. Αυτό σημαίνει για την εκκλησία ότι ήταν παγανιστικές κατασκευές. Το  CHRONICLER ΑΝΝΑLS αναφέρει ότι στον καταστροφικό σεισμό του 448 έπεσαν περίπου 75 κυκλικοί πύργοι!!! Αυτοί είναι η πρώτη αληθινή αναφορά για τους πύργους αναφορά η οποία τους τοποθετεί νωρίτερα από το πρώτο κύμα διάσωσης του χριστιανισμού αλλά και δίνοντας αναφορά ότι οι πύργοι ήταν περισσότεροι από αυτοί που μετρούν σήμερα.

Μια από τις πιο τολμηρές θεωρίες που προτάθηκε ποτέ ήταν αυτή του ερευνητή  HENRY O BRIEN. Γεννήθηκε στο  COUNTY KERRY της Ιρλανδίας το 1908. Η δίψα τους για την γνώση ήταν μεγάλη και αποδείχτηκε όταν το 1834 δημοσίευσε την έρευνα του  THE ROUND TOWERS OF IRELAND. Είναι μια ιδιόμορφη μελέτη οπού ο συγγραφέας την προετοίμαζε από τον καιρό που φοιτούσε στο  TRINITY COLLEGE του Δουβλίνου. Ο συγγραφέας ανασύρει στοιχεία από την αρχαία Αίγυπτο, την βουδιστική Ασία, τον ελεύθερο τεκτονισμό αλλά και την κέλτικη μυθολογία, ώστε να καταφέρει και να δώσει μια ριζοσπαστική για την εποχή απάντηση στο μεγάλο αίνιγμα των κυκλικών πύργων. Μετά την πετυχημένη έκδοση του βιβλίου του άρχισε να εργάζεται σε μια μελέτη για την αποκωδικοποίηση των Αιγυπτιακών πυραμίδων. Δεν πρόλαβε όμως γιατί πέθανε αναπάντεχα στις 28 Ιουνίου 1835. Όταν πέθανε ήταν μόλις 27 ετών υγιείς και γεμάτος ενέργεια αλλά και σχέδια για το μέλλον. Πολλοί πιστεύουν  ότι ο θάνατος του οφείλεται σε δηλητηρίαση, και ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από κάποιες μυστικές εταιρίες, εξαιτίας των όσων είχε αποκαλύψει καταλάθος (!?!) στο πρώτο του βιβλίο.

Ο ο BRIEN, πίστευε ακράδαντα ότι οι κυκλικοί πύργοι είχαν λατρευτικό προορισμό. Πίστευε ότι κτίστηκαν ως ιερά του Ήλιου και της Σελήνης, το δικαιολογεί αυτό από τον χαρακτηρισμό από κάποια χρονικά ως  CATHAOIR GHALL  που σημαίνει ο ναός της λαμπρότητας. Ο ίδιος συγγραφέας υποστηρίζει πως το 1202 π.χ. κατέφθασε στην Ιρλανδία από τα δυτικά.  Αυτοί ονομάζονται  TUATHA DA DANANN- αυτούς που το ANNALS  OF CLONMACNOISE αποκαλεί << ανθρώπους της θάλασσας>>!!! Ο συγγραφέας λοιπόν πιστεύει για τους ανθρώπους της θάλασσας ήταν οι τελευταίοι διασωθέντες της καταποντισμένης Ατλαντίδας που έχοντας χάσει την πατρίδας τους, αναζήτησαν καταφύγιο στην Ιρλανδία, αφού πολέμησαν με τους ιθαγενείς  FIR-BOLG, έκτισαν τους κυκλικούς πύργους, έτσι ακριβώς όπως συνήθιζαν να τους κτίζουν στην καταποντισμένη νήσο.

Θα μπορούσε κάποιος να πει αυτά που γράφει ότι είναι ασυναρτησίες όμως τα στοιχεία που παρουσιάζει η άποψη του είναι αρκετά και σοβαρά. Στο  BOOK OF LECCAN – γραμμένο τον 10ο αιώνα, οπού οι κυκλικοί πύργοι χαρακτηρίζονται και καταγράφονται ξεκάθαρα ως << Οι πύργοι των TUATHAN>>, αλλά και από την ίδια την Ιρλανδική παράδοση που αναφέρει πως η περιοχή η οποία έγινε η μεγάλη μάχη των TUATHA DA DANANN ονομάστηκε << Κοιλάδα των πύργων>>!!!

Ο ίδιος ο συγγραφέας γράφει πως οι TUATHAN  είχαν τα ίδια θρησκευτικά πιστεύω με τους FOMORACH, μια εξίσου Ατλάντια φυλή που προσάραξε στην Ιρλανδία κατά το πρώτο αποικιακό κύμα την τέταρτη χιλιετία προ χριστού. Το όνομα των TUATHAN  προκύπτει από το TUAOI, τις ιερές λαμπερές πέτρες της Ατλαντίδας ( σημείωση: Όσοι έχουν δει την σειρά κινουμένων σχεδίων Ατλαντίς και Ατλαντίς 2 θα καταλάβουν ποιες είναι οι πέτρες ), για τις οποίες παρά πολλά χρόνια αργότερα  ο EDGAR CAYCE ( ως και πολυσυζητημένος κοιμούμενος προφήτης!!!) υποστήριξε πως αποτελούν φωτεινούς κρυστάλλους δύναμης, οπού οι Άτλαντες προφύλασσαν σε ψηλούς πύργους σαν και αυτούς στην Ιρλανδία!!!!

Το 1984 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, το ANCIENT MYSTERIES –MODERN VISIONS, το οποίο έμπλεξε περισσότερο τα πράγματα με τον γρίφο των κυκλικών πύργων. Ο συγγραφέας γνωστός καθηγητής  PHILIP CALLAHAN, ο οποίος υποστήριξε πως οι κυκλικοί πύργοι πρέπει να κτίστηκαν τον 7ο αιώνα στα πρότυπα των Αιγυπτιακών  οβελίσκων!!  Υποστηρίζει πως οι πύργοι είναι έτσι τοποθετημένοι, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις θέσεις του ουρανού και των αστερίων, αλλά και ότι συλλέγανε την μαγνητική ακτινοβολία του ήλιου ενισχύοντας τον διαλογισμό των μοναχών που κατοικούσαν στους πύργους!!! Γράφει επίσης ότι αυτή η αλλόκοτη ιδιότητα βοηθούσε ταυτόχρονα τις καλλιέργειες που βρίσκονταν κοντά στους πύργους, ενδυναμώνοντας την βλάστηση. Παραδόξως η θεωρία αυτή του συγγραφέα μοιάζει να ευσταθεί, το 1986 ο γεωργός  JOHN QUECKEMBOSS γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω έκτισε έναν κυκλικό πύργο ύψους δυο μέτρων στο χωράφι του, ο οποίος ανακάλυψε αργότερα έκπληκτος ότι για έναν άγνωστο λόγο η καλλιέργεια του διπλασιάστηκε θεαματικά , σε μια περίοδο μάλιστα δύσκολων καιρικών συνθηκών!!!

Περίπου γύρω στους 7000 κυκλικούς πύργους !!!! σώζονται σήμερα στο νησί της Σαρδηνίας, βόρεια της αρχαίας φοινικικής πόλης που φέρει το σύγχρονο όνομα  TUNIS. Αυτοί οι πύργοι ονομάζονται NURAGHI κατασκευάστηκαν την 2η χιλιετία προ χριστού. Ο  GRAHAM HANCOCK στο βιβλίο του UNDERWORLD (2002) για την ύπαρξη των GIGANTIGA, δηλαδή των πύργων των γιγάντων που βρίσκονται στο νησί  GOZO, μια χιλιετία πριν από την κατασκευή της μεγάλης πυραμίδας 2579 π.χ.!!!! Οι σπουδαιότεροι κυκλικοί πύργοι βρίσκονται στην Ασία και συγκεκριμένα στην Ιαπωνία σύμφωνα με τις αρχές του FENG  SHUI, κτίζονται στα κατάλληλα γεωγραφικά σημεία  ώστε να παγιδεύουν την αρνητική ροη του ΤSI,δηλαδή  την ενέργεια του << δράκου που κυλάει μέσα στο έδαφος>>. Αυτή η πεποίθηση ξεκίνησε από έναν θρύλο που διηγείται τον έρωτα μιας ουράνιας κυράς-φίδι, η οποία, αφού ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο, γέννησε κρυφά από αυτόν το παιδί του. Ένας μοναχός όμως ανακάλυψε μια μέρα την αλήθεια και αφού επικαλέστηκε τις δυνάμεις των στοιχείων της φύσης  φυλάκισε την γυναίκα-φίδι μέσα σε μια παγόδα για χίλια χρόνια.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως οι κυκλικοί πύργοι την Ιρλανδίας και όλου του κόσμου έχουν να κάνουν με την αγιολατρεία, δηλαδή με τον θεό φίδι. Πιστεύουν δηλαδή η κυκλική μορφή των πύργων συνδέεται άμεσα με την κυκλική ανατομία των φιδιών. Κυκλικοί πύργοι σε διάφορα μεγέθη και ύψη υπάρχουν και στην Αμερική, στο  CHACO CANYON του νέου Μεξικού, στο MESA VERDE νοτιοδυτικά του Κολοράντο, στο CANYON DE CHELLY στην Αριζόνα και αλλά πολλά και διάφορα μέρη την Αμερικής. Η ινδιάνικη φυλή των HOPI ονομάζει αυτές τις κατασκευές σπίτια των φιδιών και σύμφωνα πάντα με τις παραδόσεις τους, είναι κτισμένες σε ιερές περιοχές, έχοντας παράλληλα τις ιδιότητες να προκαλούν βροχή.

Οι πιο παράξενοι και αινιγματικοί πύργοι από όλους βρίσκονται στην Ιρλανδία όπως προ ανέφερα κανένας δεν ξέρει για πιο λόγο φτιάχτηκαν και από ποιους. Οι θεωρίες είναι παρά πολλές για τον πιο λόγο φτιάχτηκαν, υπάρχουν όμως πολλά κομμάτια στο αινιγματικό πάζλ της αποκωδικοποίησης τους τα οποία δείχνουν κάτι το άγνωστο και το μυστήριο. Κάποιοι τα σχετίζουν με τα μεγαλιθικά μνημεία που είναι διάσπαρτα στα νησιά της Ιρλανδίας αλλά και στις ακτές της Ιρλανδίας. Κάποιοι γραφικοί ερευνητές μιλάνε για το νησί το Άβαλον αλλά και για τους θρυλικούς κατοίκους της τόσο μυστηριώδους νήσου την επονομαζόμενη YS!!!! Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η λύση στο αίνιγμα των κυκλικών πύργων της Ιρλανδίας δεν θα βρεθεί ποτέ, γιατί αν ήθελαν οι κατασκευαστές τους να βρεθεί θα είχε βρεθεί.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά και να θυμάστε αν δεν πιστεύετε σε κάτι δεν πάει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


2 σκέψεις στο “ΟΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ !!!!

  1. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ. ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΝΤΕΤΕΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!

  2. ΥΠΑΡΧΗ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΓΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση