ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟΒΑΣΙΑ!;! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!;!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ  ΟΝΕΙΡΟΒΑΣΙΑ!;! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!;!

 

Ψάχνοντας ή μάλλον καλύτερα ερευνώντας το θέμα της ονειροβασίας όταν ασχολήθηκα με την ονειρική συνείδηση ( όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο μου για αυτό ας πατήσει ΕΔΩ!!!! ) πέτυχα ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά είχαν εμπειρία από την ονειροβασίας και αυτά τα οποία έμαθα με έκαναν να αλλάξω γνώμη για το ότι δεν υφίσταται!!!! Μα για να δούμε το λεξικό τι λέει για αυτήν την λέξη:

[δεν έχω συναίσθηση της πραγματικότητας, ζω στον κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεών μου]

αεροβατώ

αιθεροβατώ

νεφελοβατώ

ουρανοβατώ

ονειροβατώ

είμαι αιθεροβάμων

ονειροπολώ

[παύω να έχω αίσθηση της πραγματικότητας]

χάνω τη συναίσθηση της πραγματικότητας (φράση / έκφραση ν.ε.)

χάνω την επαφή με την πραγματικότητα (φράση / έκφραση ν.ε.)

βρίσκομαι εκτός τόπου και χρόνου (φράση / έκφραση ν.ε.)

βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας (φράση / έκφραση ν.ε.)

[είμαι μακριά από την πραγματικότητα (επιτατικά)]

πετάω / ζω / βρίσκομαι στα σύννεφα (φράση / έκφραση ν.ε.)

ζω στον Άρη / στη Σελήνη / σε άλλο πλανήτη / σε άλλο κόσμο (φράση / έκφραση ν.ε.)

ζω / βρίσκομαι στον κόσμο μου / στην κοσμάρα μου (φράση / έκφραση ν.ε.)

δεν πατάω στη γη (φράση / έκφραση ν.ε.)

μιλώ / κουβεντιάζω με τ’ άστρα (φράση / έκφραση ν.ε.)

[επηρεάζομαι τόσο πολύ από τα πλάσματα της φαντασίας μου, ώστε χάνω την επαφή με την πραγματικότητα]

φαντασιοκοπώ

παρασύρομαι από τη φαντασία μου

γίνομαι έρμαιο της φαντασίας μου (φράση / έκφραση ν.ε.)

φαντασιώνομαι

[επιδιώκω επίμονα να πραγματοποιήσω ουτοπίες]

κυνηγάω χίμαιρες (φράση / έκφραση ν.ε.)

Το λεξικό της ελληνικής γλώσσας μας δείχνει ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι αληθινό!!!! Είναι όμως έτσι!;! Από όλο όμως αυτό το  κατεβατό εγώ θα κρατήσω τα εξής:

βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας (φράση / έκφραση ν.ε.)

[είμαι μακριά από την πραγματικότητα (επιτατικά)]

Βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας ή είμαι μακριά από την πραγματικότητα!!!! Ποιος όμως μπορεί να πει ποια είναι η πραγματικότητα!;! Με αποδείξεις πάντα!!!! Τα όνειρα που βλέπουμε!;! Η ζωή που ζούμε εκτός ονείρων!;! Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λέγανε στο χωριό μου!!!! Θα μου πει κάποιος μα ρε φίλε πας καλά!;! Τι είναι αυτά που λες και φουσκώνεις τα μυαλά των ανθρώπων!;! Η απάντηση μου είναι λίγες αράδες ποιο πάνω…απαντήστε μου με αποδείξεις ποιο είναι το σωστό!!!!

Λοιπόν η ονειροβασία δεν έχει καμία σχέση με την υπνοβασία!!!! Είναι κάτι που πολλοί λίγοι γνωρίζουν και ανήκει ποιο πολύ στον τομέα του σαμανισμού αλλά και σε ανθρώπους με ιδιαίτερες δυνάμεις!!!! Ας πάρουμε όμως μια ιδέα…:

Τα χρονικά της Αντάκρης είναι ένας γενικός τίτλος της σειράς εφηβικών βιβλίων φαντασίας του Μενεστρέλ του Μιραβάλ ( φιλολογικό ψευδώνυμο του Έλληνα συγγραφέα Κώστα Ζαφειρίου. )!!!! Το πρώτο βιβλίο της σειράς ονομάζεται Η Μάγισσα του Μπιλθόρ και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Μίνωας το Μάιο του 2009 με εικονογράφηση του κομίστα Μάνου Λαγουβάρδου!!!!

Κεντρική ηρωίδα των Χρονικών της Αντάκρης είναι η 12χρονη Ευγενία Βασιλικού η οποία κατοικεί στην Αθήνα του 2001!!!! Μια ξεχωριστή ικανότητα που κατέχει η Ευγενία, που λέγεται Ονειροβασία, της επιτρέπει, όταν κοιμάται, να μεταπηδά από και προς την Αντάκρη -μια ξεχωριστή πραγματικότητα όπου επικρατούν διαφορετικοί νόμοι, όπως μαγεία και παράξενα πλάσματα κάθε είδους!!!! Ο αφηγητής ( και χαρακτήρας ) της ιστορίας, ονόματι Μενεστρέλ του Μιραβάλ, σε κάποια απροσδιόριστη μελλοντική εποχή, εμφανίζεται ως αναγνώστης ενός φανταστικού ημερολογίου της ίδιας της Ευγενίας Βασιλικού, που υποτίθεται πως γράφτηκε κατα τη διάρκεια των ταξιδιών της ανάμεσα στις δύο πραγματικότητες, τη Γη, που καλείται και Άκρη και την Αντάκρη!!!!! Ο Μενεστρέλ, ο οποίος κάποτε κατοικούσε επίσης στην Αθήνα, προσπαθεί να αναδημιουργήσει μέσα απ’ το ημερολόγιο της Ευγενίας όλο το παρελθόν των περιπετειών της μέχρι και τη στιγμή που το γράφει!!!! Τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο εκτός των άλλων, είναι η περιπέτεια, η μαγεία, η φιλία, η εφηβική ζωή, η απώλεια των γονέων και οι αστικοί θρύλοι της Αθήνας!!!!

Αν και ιστορίες για παιδιά γράφτηκαν έτσι διότι αν τε έλεγε στην πραγματικότητα θα έτρωγε πολύ γιούχα!!!! Τόση που ο άνθρωπος θα έχανε τα λογικά του από το δούλεμα!!!! Αν κάποιος τον ρωτήσει και του πει  o Saman Lycan έχει αυτή την γνώμη για αυτά που γράψατε θα πει ότι εγώ τα έχω χαμένα και με το δίκιο του ο άνθρωπος τι να πει!!!! Όμως αυτά τα οποία γράφει έχουν δόσεις αλήθειας για αυτούς που γνωρίζουν το θέμα και πιστέψτε με δεν είναι πολλοί!!!!

Τι είναι όμως το όνειρο; Τι σημαίνουν για παράδειγμα ελληνικοί όροι, όπως: ονειροβάμων, ονειροβάτης, ονειρογενής, ονειρογέννητος, ονειροδαρμένος, ονειρόγονος, ονειροδείκτης, ονειροδότης, ονειρόδραμα, ονειροειδής, ονειροθεραπεία, ονειροκρισία, ονειροκρίτης, ονειροκριτικός, ονειρολεκτώ, ονειρολεσχία, ονειροχαρτες, ονειροπολητιες, ονειρολογία, ονειρολόγος, ονειρολύτης, ονειρολυτώ, ονειρομαντεία, ονειρομάντης, ονειρομαντικός, ονειροξεδιαλύτρα, ονειροπαρμένος, ονειροπάτωρ, ονειροπλασμένοι, ονειρόπλαστος, ονειροπλεξία, ονειρόπληκτος, ονειροπλήξ, ονειροπληξία, ονειροποιός, ονειροποιούμαι, ονειροπόλημα, ονειροπόληση, ονειροπολία, ονειροπολικός, ονειροπόλος, ονειροπολώ, ονειροπομπείον, ονειροπομπία, ονειροπομπός, ονειροπομπώ, ονειροπώλης, όνειρος, ονειροσκοπία, ονειροσκοπικός, ονειροσκόπος, ονειρόσοφος, ονειροτόκος, ονειρούμαι, ονειροφαντασία, ονειροφάντασμα, ονειροφάντης, ονειρόφαντος, ονειρόφοιτος, ονειρόφρων, ονειροψάλτης, ονειρογεωγραφία, ονειροεφιάλτες, ονειροδισπλασία, ονειρομεταμόρφωση, ονειροαντάκρη, ονειροθάνατος, ονειροεξίσωση, ονειροδιάθλασης, ονειρούμαι, ονειροανάλυψη, ονειροναύτια, ονειροενσάρκωση και τόσα άλλα…..!;!

Δεν είναι όλες οι εξουσίες στον τροχό του χρόνου που σχετίζονται με την ονειροβασία ή την ικανότητα να διοχετεύσει κάποιος τέτοια ιδιαίτερη δύναμη!!!!! Κάποιοι διακατέχονται με την ικανότητα να ερμηνεύσουν τα όνειρα ή τους χρησιμοποιούν για να προβλέψουν το μέλλον ( γνωστοί ως  ονειροενδιάμεσοι αν και πολύ σπάνια υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι)!!!! Όσοι διακατέχουν την ονειροβασία μπορούν να προβλέψουν το μέλλον μέσα από το ξύπνημα ως οράματα ή εμπνέονται γνώσης ( προλέγει την κατάσταση δηλαδή)!!!! Μερικοί αντιλαμβάνονται αύρες με συμβολική αξία, ενώ άλλοι μπορούν να επικοινωνούν με ζώα με ένα τηλεπαθητικό τρόπο!!!!

 

Για να μπορεί να κάνει κάποιος ονειροβασία πρέπει να γεννηθεί με αυτήν την ιδιότητα ώστε να είναι προσβάσιμο φυσικά από κάποιους ( απαγορευμένη και επικίνδυνη πρακτική που είναι γνωστή ως εκεί …..”στη σάρκα” ), ενώ άλλοι μπορούν να επισκεφθούν άλλο κόσμο στον ύπνο τους ( γνωστοί ως ονειροναύτες )!!!! Μια αντανάκλαση της ονειροβασίας σε άλλο κόσμο παράλληλα σύμπαντα δηλαδή ή αλλόκοσμος ή Αντάκρη της γης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στη γνώση για την κατάσταση του κόσμου, αλλά μπορεί επίσης να χειραγωγείται από τη βούληση των παρόντων που κατέχουν την ονειροβασία!!!! Ο χρόνος, η ύλη και το διάστημα έχουν μικρή σημασία στο πλαίσιο της ονειροβασίας, επιτρέποντας στους επισκέπτες στα << όνειρα >>,θέτοντας τους εαυτούς τους σε οποιαδήποτε θέση αλλα και οποιαδήποτε μορφή, αλλά οι πράξεις που συμβαίνουν στο εσωτερικό στον κόσμο των ονείρων μπορεί να έχει επίδραση στο πραγματικό κόσμο συμπεριλαμβανομένης τον τραυματισμό ή τον θάνατο του ονειροβάτη!!!! Η αντοχή  εξαρτάται κυρίως από τη δύναμη του ατόμου την θέληση και την  ιδιαίτερη δύναμη της ονειροβασίας!!!!!  Μια άλλη δυνατότητα της ονειροβασίας περιλαμβάνει την πρόσβαση σε μια διάσταση μεταξύ ονείρων, επιτρέποντας έτσι να έχουν πρόσβαση σε όνειρα άλλων ατόμων!!!! Ενώ παρόμοια με τους κανόνες που διέπουν οι επισκέπτες είναι πολύ ασθενέστεροι και δεσμεύονται στο πλαίσιο του ελέγχου του ατόμου του οποίου το όνειρο κατοικούν!!!! Σε αντίθεση με τον κόσμο των ονείρων, ωστόσο, τα αποτελέσματα του ονείρου περιορίζεται στο ίδιο το όνειρο και στο τέλος μετά την αφύπνιση του ονειροβάτη!!!!

Μερικές φορές, εκείνοι που απλώς κοιμούνται ( χωρίς τη βοήθεια της ονειροβασίας ) κατά λάθος << περνούν >> στον άλλο κόσμο των ονείρων για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά!!!! Ενώ ακούσια, όπως οι ονειροναύτες διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, καθώς η εναλλακτική τροπή γίνεται πραγματικότητα στον κόσμο των ονείρων και εφιάλτες ενός ατόμου εκδηλώνονται τόσο εύκολα όπως στα ευχάριστα όνειρα!!!!

Για εσάς που θα λέτε τώρα μα τι λέει ο παραμισοπαρασάνταλος έχει ξεφύγει τελείως!!;;!! Έχω!;! Αν σας έδινα στοιχεία ότι πανεπιστήμια πασχίζουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της ονειροβασίας θα συνεχίζατε να με αποκαλείται παραμισοπαρασάνταλο!;! Να σας τα δώσω λοιπόν:

 

Μια μελέτη περίπτωσης Σαμάνων με την τεχνική της ονειροβασίας από το , Ph.D., SAYBROOK ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Περίληψη της μελέτης:

Αυτή η διατριβή είναι μια ποιοτική μελέτη με κάτι το οποίο είναι άγνωστο σε πολύ κόσμο αλλά πραγματικό, δεν τεκμηριώνεται επαρκώς η Σαμανική τεχνική που ονομάζεται “ονειροβασία.” Ένας σαμάνος και 11 μαθητές συμμετείχαν σε μια μελέτη περίπτωσης για να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά της ονειροβασίας, καταγράφοντας εκθέσεις ως βιωματικές μνήμες της ονειροβασίας αλλά και τα αναμενόμενα οφέλη αυτής της διαδικασίας!!!! Η έρευνα συνέκρινε επίσης τα χαρακτηριστικά των ονειροβατών σε άλλες πρακτικές που σχετίζονται με όνειρα, δηλαδή διαυγή όνειρα και όνειρα μέσο τεχνικής γιόγκα!!!!

Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω της χρήσης των αδόμητων και δομημένων συνεντεύξεων, ερωτηματολόγια αυτοαναφοράς, και αρχειακά δεδομένα από μια προηγούμενη περίπτωση ως ερευνητική μελέτη του Σαμάνου που ονομάζεται ονειροβάτης τέθηκαν σε αρχεία απόρρητα!!!! Η μελέτη διερεύνησε περαιτέρω τα γεγονότα της ζωής που καθιερώνουν τους ονειροβάτες ή την τοποθέτηση του ορισμού ενός Σαμάνου!!!! Τα δεδομένα που επικεντρώθηκαν σε βασικά στοιχεία έχει ήδη γίνει αποδεκτή στη βιβλιογραφία που περιγράφουν τα χαρακτηριστικά του να γίνει κάποιος σαμάνος!!!! Ένα μεμονωμένο επεισόδιο ονειροβασίας επίσης διεξάχθηκε και αναφέρεται μέσω των λογαριασμών ονείρου ενός φοιτητή!!!!

Οι συμμετέχοντες ήταν φοιτητές που είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον 1 έτος σπουδών με διατριβή στην ονειροβασία όπου που προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν από τους 15 φοιτητές που ήταν επιλέξιμοι, οι 11 συμμετείχαν!!!! Εννέα ήταν γυναίκες και δύο ήταν άνδρες!!!! Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από 43 έως 67!!! Εννέα ήταν λευκοί και δύο ήταν από την Λατινική Αμερική!!!!

 

Η μελέτη αποκάλυψε ότι όλοι οι μαθητές που είχαν αναμνήσεις από την ονειροβασία ισχυρίστηκαν ότι ήταν σε θέση να αναγνωρίζουν την παρουσία του ονειροβάτη, τα μαθήματα ή αλληλεπιδράσεις που συνέβησαν, αποδίδεται ως ιδιότητες με την εμπειρία που ήταν παρόμοια με τους λογαριασμούς των διαυγή ονείρων!!!! Η καθοριστική διαφορά μεταξύ ονειροβασίας και διαυγή ονείρων ήταν η ικανότητα του ονειροβάτη να εισέλθει στα όνειρα του συμμετέχοντα, και την ευαισθητοποίηση του μαθητή να το ορίσει ως  πρόθεση!!!! Έτσι, αποφάσισαν ότι η ονειροβασία δεν είναι το ίδιο με το συνειδητό όνειρο αλλά με  κάτι το απίστευτο από πλευράς ανθρώπινης δύναμης!!!!!

Σύμβουλος         Jurgen Kremer

 

SAYBROOK ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τύπος πηγής      Διατριβή

θέματα Πολιτισμική ανθρωπολογία ? Γνωστική ψυχολογία ?  μελέτες

Αριθμός δημοσίευσης   3490737

Είδατε ότι δεν είμαι ο μόνος παλαβός εγώ αλλά και τα πανεπιστήμια!!!! Χμμμμμ εμένα όμως μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση το απόρρητο των αποτελεσμάτων της διατριβής αυτής!!!! Τι απόρρητο δηλαδή!;!  Θα σας πω εγώ τι το απόρρητο έχει αυτή η διατριβή!!!!

Η ονειροβασία όπως είπα είναι γνωστή ποιο πολύ στο κύκλο των Σαμάνων ειδικά της βορείου και νοτίου Αμερικής!!!! Οι σαμάνοι την ασκούσαν κατά βούληση για κάποια θέματα μα ένα από αυτά όπου ήταν και το ποιο δύσκολο ήταν το να δολοφονήσουν κάποιον μέσο της ονειροβασίας!!!! Ο τρόπος που γενότανε αυτό ήταν ο σαμάνος να βρεθεί σε έναν αλλόκοσμο και να καταφέρει να πάρει μαζί του πίσω ένα αλλόκοτο ον ως τον φονιά στο άτομο που επιθυμούσε να δολοφονήσει!!!! Ο τρόπος ήταν απλός, μέσο του υπέρτατου φόβου που ένιωθε ο κοιμισμένος πάθαινε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό και πέθαινε στην στιγμή!!!! Αυτό προσπαθούν να κάνουν και να ανακαλύψουν ειδικά για τις μυστικές υπηρεσίες αυτό θα ήταν θεού δώρο δεν συμφωνείτε!;!

Η ονειροβασία γενικά είναι ένα είδος τεχνικής όπου όταν κάποιος την διακατέχει τότε μπορεί μέσο του ύπνου να μεταβεί σε αλλόκοσμους ή παράλληλα σύμπαντα!!!! Στην χώρα μας δεν είναι και τόσο γνωστό!!!! Το τι μπορεί να δει κάποιος εκεί όταν πάει!;! Φανταστείτε ότι νομίζετε από καλό και κακό!!!! Το ποσό επικίνδυνο είναι!;! Αυτοί που είναι προικισμένοι με την δύναμη της ονειροβασίας δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο αλλά κάποιες φορές αναφέρθηκαν από τους αυτόχθονες ινδιάνους της Αμερικής ότι κάποιοι σαμάνοι δεν ξύπνησαν ποτέ!!!! Όχι ότι πέθαναν στον ύπνο τους αλλά ζούσαν για 20 ή ακόμα και 40 χρόνια με το να κοιμούνται και μετά κάποιο πρωί ή βράδυ πέθεναν ήσυχα!!!! Λέτε να τους άρεσε τόσο εκεί που να μην ήθελαν να ξυπνήσουν!;! Ποιος ξέρει!;!

Δεν το πιστεύετε!;! Για δείτε τα παρακάτω:

Η πιο διάσημη περίπτωση ενός τέτοιου ανθρώπου, είναι εκείνη της Carolina Olsson ( Καρολίνα Όλσον ), που κοιμήθηκε για 32 χρόνια και ξύπνησε χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα – https://en.wikipedia.org/wiki/Karolina_Olsson !!!!!
Στις 22 Φεβρουαρίου 1970, η 19χρονη Μαρία Λεοντάκου, τότε κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, έπεσε ανεξήγητα σε έναν παράξενο εκστατικό λήθαργο για έναν ολόκληρο μήνα!!!! Ο λήθαργος αυτός εξελίχθηκε σε ύπνο –όχι κώμα– και η νεαρή γυναίκα κοιμήθηκε χωρίς να ξυπνήσει καθόλου για 23 χρόνια και 21 ημέρες!!!!  Την περίπτωση της είχαν εξετάσει ειδικοί από όλον τον κόσμο χωρίς να μπορούν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα και χωρίς να μπορούν να την επαναφέρουν!!!!  Η Μαρία ξύπνησε στις 15 Μαρτίου 1993, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τίποτε από την περίοδο της << απουσίας >> της, ή τουλάχιστον χωρίς να θέλει να αποκαλύψει τίποτε σχετικά με τα όνειρα της!!!! Αφότου ξύπνησε, μέσα σε λίγους μήνες άρχισε να ζει μια κανονικότατη ζωή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!!!! Σήμερα είναι παντρεμένη και ζει στον Πειραιά, χωρίς να φοβάται να συζητά για την παράξενη περιπέτεια της που << έσβησε >>τόσα χρόνια από την συνειδητή ζωή της!!!! Την περίπτωση της έχουν μελετήσει πάρα πολλοί ερευνητές, που όλοι τους έχουν διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο, με υψηλό επίπεδο ευφυΐας, ασυνήθιστης διαύγειας και μνήμης!!!!
Η Μαρία δεν είναι η μοναδική ανάλογη περίπτωση!!!! Νομίζω πως το ρεκόρ ανήκει στην Ιταλίδα Μπετίνα Πιέρι, που έπεσε στο κρεβάτι το 1864 σε ηλικία 15 ετών και ξύπνησε 88 χρονών, για να ζήσει δύο χρόνια ξυπνητή και να πεθάνει, ( 73 χρόνια ύπνου )!!!! Ακολουθεί η Σκανδιναβή Καρολίνα Όλσον, που, όπως ήδη είπα, κοιμήθηκε 14 ετών το 1876 και ξύπνησε στις 3 Απριλίου του 1908, έπειτα από έναν ύπνο που κράτησε 32 χρόνια!!!! Η Καρολίνα θυμόταν πολλά παράξενα πράγματα: διηγήθηκε σε όλους με πολλές λεπτομέρειες μια κανονικότατη ζωή που έζησε σε ένα μέρος που δεν θυμόταν το όνομα του, το οποίο δεν διέφερε και πολύ από το μέρος στο οποίο ζούσε!!!!

Η 20χρονη Αλντα Μπόμεκ, κοιμήθηκε το 1881 και ξύπνησε το 1908, κι από την ημέρα της << μετανάστευσης >> της πίσω στον κόσμο μας, έζησε άλλα 42 χρόνια σε κατάσταση μελαγχολίας, και πέθανε τον Απρίλιο του 1950 σε ηλικία 89 ετών!!!!
Πολύ πιθανότατα να ήταν ονειροβάτες αυτές οι γυναίκες χωρίς να το γνωρίζουν και να έμειναν στην απέναντι πλευρά όλα αυτά τα χρόνια!!!! Μα για να δουμε κάτι άλλο….:

Πραγματικά κάτι το οποίο είναι περίεργο είναι για   την   Αδελφότητα    του  Ύπνου…( βλέπε Χ.Φ.Λαβκραφτ – https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7._%CE%A6._%CE%9B%CE%AC%CE%B2%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%84  ),…The  Night  Ocean ( Δε Νάητ Όσεαν )!!!!

Χμμμμμ!!!!!

Υπάρχει και η << αδελφότητα του ύπνου >> χωρίς να κάνω πλάκα όπου για μένα σίγουρα ήταν ονειροβάτες τα οποία λίγα είναι γνωστά για αυτούς:

Τα    πρώτα  (κοιμητήρια)     στην   Αραβία,   δημιουργηθήκαν    υπό    την    προστασία    του  Αbdul  Muhammad Ibn Abad   al- Wahhab ( Αμπτούλ Μοχάμεντ Ιμπν Αμπάντ Αλ-Γουαχάμπ – https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_ibn_Abd_al-Wahhab ,  ηγέτη της αδελφότητας των   Σεΐχηδων  Λευκής   Νυκτός ,  ενός   Χωριστικού μυστικού τάγματος, με ακραίες ισλαμικές πολεμοχαρείς επαναστατικές  τάσεις, το οποίο πήρε το  όνομα του από το γεγονός  ότι τα μέλη του συναντιόντουσαν κρυφά στην έρημο τη νύχτα της πανσελήνου!!!!   Παρόλα    αυτά  εκείνες  οι  πρώτες   ομάδες   των   αιρετικών    της   Αδελφότητας    του  Ύπνου   δεν    συμφωνούσαν   με   τις    απόψεις    της    των   Σεΐχηδων    της   Λευκής     Νυκτός,  διότι    δεν   έδιναν   απολύτως    καμιά   σημασία     στον  υλικό   κόσμο,    και    τον   θεωρούσαν    ως   ένα   περίτεχνο   προθάλαμο   για   τη  χώρα    του   ύπνου!!!!  Ο    υλικός    κόσμος    δεν    ήταν   παρά   ένας    χωρόχρονος   στον   οποίο     είμαστε    υποχρεωμένοι   να   βασανιζόμαστε   όταν     δεν    κοιμόμαστε ,   ένα   ανεπιθύμητο    κενό   διάστημα    ανάμεσα    σε   δυο   ύπνους θεωρία ονειροβασίας από Σαμάνους!!!!

Μιλούσαν    συχνά   για   το   μικρό  (θάνατο)  δηλαδή   για  τον  ύπνο   και   τον   μεγάλο  Ύπνο  ( δηλαδή   το   θάνατο )!!!! Από   θρησκευτικής   απόψεως    έδιναν   μια   συγκεκριμένη   ερμηνεία   σε  ένα  εδάφιο    του  Κορανίου,   στο   οποίο   καταλάβαιναν    ότι    γράφοντας    για  το   θάνατο    εννοούσε   τον   ύπνο!!!! Τον   οποίο   ερμήνευσαν    ως    μια   κατάσταση    με  την    οποία    ερχόμαστε     σε    επαφή   με  το  Θείο,   και   του   έδιναν    το   όνομα  ( το   Μεγάλο  Ενύπνιο   του  Σύμπαντος )!!!!!

Η   Αδελφότητα    επιθυμούσε  όλοι   οι   τόποι    να   έχουν    ένα  Κοιμώμενο!!!!  Αυτός  γίνονταν   η   προσωποποίηση   του   τόπου,  πάνω   του   φαινόταν    οι   αλλαγές    του   τόπου,  τα  όνειρα   του   ήταν  το   μέλλον    του   τόπου,  αν   πάθαινε    κάτι   ο   κοιμώμενος    το   πάθαινε     και    ο   τόπος!!!!   Το    σώμα   του   ήταν    ένα   με  το   σώμα   της   Γης,   το   πνεύμα  του   ήταν    ένα   με  το   Σύμπαν,   και  η   ψυχή   του    ένα   με  το  Θεό!!!!

Ο  κοιμώμενος     ήταν    ένας   αδερφός,   ο  οποίος    ξαπλωμένος     σε   ένα   προστατευμένο    μέρος   στην   ερημιά,  κοιμόταν  συνεχώς,  βρισκόταν   δηλαδή   σε  ένα   μόνιμο    είδος  νάρκης στην   οποία   περιέρχονται   μερικά    ζώα (  βλέπε   χειμερία   νάρκη )!!!!

Τα    μέλη    της    Αδελφότητας   του   Ύπνου    αρνούνται    τη   ξυπνητή    πλευρά   τους, για   αυτούς    η   μόνη  αληθινή  ( αφύπνιση )  είναι    ο    ίδιος   ο  ύπνος,  καθώς    και   η  πνευματική   κατάσταση    που   υπάρχει   πέρα    από   αυτόν!!!! Η    ιδία   ελληνική    λέξη   _πέραν_  έγινε     μια   συνθηματική   λέξη   γι   αυτούς  ( από   που   έρχεσαι    αδερφέ!;! )  Από   Πέραν…  Και    που   πηγαίνεις!;!…   Πιο    πέρα…) χμμμμμ!!!!

Μια     από   τις    βασικές    διδασκαλίες   της    Αδελφότητας    ήταν    (  για   να   φτάσει    στην   αρμονία   της   ισορροπίας),    πρέπει     να   μάθει    να  είναι   μαζί    και   ξύπνιος   και   κοιμισμένος…) η   ρήση    λέγονταν   πάντα   στο   τρίτο   πρόσωπο,   για   να  εννοεί     τον   άλλο   εαυτό    που   κρύβουμε   όλοι    μέσα   μας,  το   διπλό   μας…!!!!

Το    εκάστοτε   κοιμητήριο     που   στα   Ελληνικά    για   να  υποκαταστήσει    τη  λέξη   νεκροταφείο,  φυλασσόταν    από   ένα   ( τοποτηρητή ),  κοιμώμενο,   ο   οποίος    μερικές    φορές    συνέβη    να  βρισκόταν   εκεί    επί   δεκάδες     ή   ακόμα    εκατοντάδες   χρόνια,  αφού   οι   Κοιμώμενοι   θεωρούνταν    αθάνατοι-  κι  εκεί   πήγαιναν   οι   αδερφοί     για    να   κοιμηθούν!!!! Πιστεύοντας    ότι   μπορούν   να  επηρεάσουν   το   νου   των  κοιμούμενων   ανθρώπων    της   περιοχής    ευρύτερα…..!!!!!

Στα   όνειρα  δίνονταν   μεγάλη   σημασία ,   αλλά  για   τις   Αδελφότητες   του  Ύπνου   δεν   είχαν   την  έννοια    που  τους    αποδίδουμε    σήμερα!!!! Κατανοούσαν   το   όνειρο   με  μια   δική  τους    εκδοχή  της   αρχαίας    Ελληνικής   του   έννοιας  ως   ( Ενύπνιο – http://www.lexigram.gr/lex/enni/%CE%B5%CE%BD%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82#Hist1   )!!!! Οι  αρχαίες     γνώσεις    των  Ενυπνίων    προερχόντουσαν   από    την   αρχαία   Ελλάδα  δηλ.   από   τα   ( ονειρομαντεία,)… που    ο  αρχαίος    Έλληνας    πήγαινε   για   να   κοιμηθεί    σε   ένα  συγκεκριμένο    μέρος   και   να  πάρει   το   χρησμό  που    ζητούσε    σε   μορφή    ονείρου!!!!  Τα   Ενύπνια    για   τους   αρχαίους    ήταν    μαντικά   όνειρα,  έτσι   ήταν   απαραίτητη    η   γνώμη   του   Ονειροκρίτη ,   ενός   ειδικά   εκπαιδευμένου  ιερέα   στον   οποίο    εξιστορούσαν    το  όνειρο   που  είδαν,  και   εκείνος    το  ερμήνευε…  Αρτεμίδωρος   Ονειροκριτικά…!!!!!

Το   λεκτικό   πεδίο   του  ονείρου,  από  τον  Όμηρο  ως  τον  Αριστοτέλη,  φιλοξενεί   αρκετές   αρχαίες   λέξεις   που   φαίνεται   να   ξεχωρίζουν   επίσης   το   όνειρο  σε   πολλούς   τύπους!!!!!!  Ενυπνιον,  οψις   ενυπνίου, ονάρ, όνοιρον,  όνοιρος, ενοϊκόν, ύπνος,  είδωλο, φάντασμα κ.λπ.!!!!!

Συνήθως  για  τους  αρχαίους  Έλληνες  ιερείς  και   για  τον  Όμηρο   το  όνειρο   είναι   ανεξάρτητο   από  εκείνον   που  ονειρεύεται,  δεν  προέρχεται   από   τον  ονειρευτή   αλλά  τον  αφορά,  τα  πρόσωπα   που  εμφανίζονται   στα   όνειρα   είναι    είδωλα… των    πραγματικών    και    διαθέτουν    κάποια   υπόσταση    υλική,   και   αντικειμενική   παρουσία ακριβώς και ο ορισμός της ονειροβασίας από τους Σαμάνους!!!! Ο  ( δήμος    ονείρων )  Οδύσσεια  ω, 12  τοποθετείται  στον   κάτω   κόσμο,  ενώ  στον   Ησίοδο  ( Θεογονία )  τα   όνειρα    είναι   τέκνα  της   Νύχτας-  που   γεννήθηκε   από   το  χάος-  και   αδέρφια    του   Ύπνου,   του  Θανάτου,  και  της  Μελαίνης  Κήρας…..καλό ε!;!

Γενικά   θεωρείται    ότι   στην   αρχαιότητα   λειτουργούσε    μια   μυστική    αδελφότητα  η   Σχολή   Ύπνων!!!!  Η  οποία   μπορούσε   να   κάνει   και   επικλήσεις   ( ονείρων  όντων δηλαδή να καλέσει όντα από αλλόκοσμους )!!!!  Θυσίαζαν   στο  Θεό   του   ύπνου   τον  Μορφέα, εκείνον    που  δίνει   τις  μορφές   στα  νοητικά   πράγματα!!!!!

Η  δράση   της   Αδελφότητας   του   Ύπνου  έχει   εντοπιστεί   εκτός   από  την   Ελλάδα,   τη  Ρώμη,   και  την   Πτολεμαϊκή  Αίγυπτο-  κυρίως   στην   Αραβία,   πρώτα   κατά  τον  8ο και   9ο και   έπειτα   κατά   τον  16ο και   17ο από   όπου   η  επιρροή  της   μεταφέρθηκε   στον   Δυτικό    κόσμο   κυρίως    σε   Αγγλία   και  Ουαλία, Ιρλανδία,  Γερμανία,  Ρωσία,   και   έπειτα    Αμερική!!!!!

Η  Αδελφότητα    του   Ύπνου,   για  να   σηματοδοτήσει    την   κατάσταση   της   αιώνιας   νάρκης,   χρησιμοποιεί   ως   σύμβολο   της   ένα   βάτραχο!!!! Το   σύμβολο   αυτό   έχει   την   καταγωγή   του   σε  ένα   παράξενο   φυσικό  φαινόμενο,  ή   τέλος  πάντων  στο    θρύλο   ενός   φαινόμενου!!!! Κατά  το  θρύλο   αυτό   ένας   βάτραχος  που   θα  παγιδευτεί    φυσικά   ή   τεχνητά,  ανάμεσα   σε   δυο   πέτρες,  ή  σε  ένα   ξύλο,  στο  πέρασμα  του   χρόνου  ημι-απολιθώνεται   και   γίνεται    ένα   με  τη  πέτρα  ή   το  ξύλο!!!! Όταν   απελευθερωθεί   από   τη   φυσική του   παγίδα,   ο  βάτραχος  πηδάει   έξω  ζωντανός…    όσα   χρόνια    και   αν  έχουν   περάσει ,   αφού   έχει  επιβιώσει    όλο  αυτό   το   διάστημα    χωρίς   αέρα,   νερό,   και   τροφή,  έχοντας   αφομοιωθεί   με  τη  πέτρα  ή  το   ξύλο!!!!

FRO

Εδώ μια από τις πολλές περιπτώσεις βατράχων όπου ήταν κλισμένοι σε πέτρα εκατομμύρια χρόνια και όταν ανακαλύφθηκαν απλός ξύπνησαν και συνέχισαν να ζουν!!!! Εδώ και η ηλεκτρονική διεύθυνση: http://sitsshow.blogspot.gr/2015/04/amazing-cases-of-living-frogs-toads-and.html

Ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει τις δυνατότητες του ανθρώπου, είμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος!!!! Φανταστείτε ότι μόλις που μπορούμε και χρησιμοποιούμε το 7% του μυαλού μας φανταστείτε αν μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε 100% τι θα μπορούσαμε να κάνουμε!!!! Γιατί δεν μπορούμε!;! Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία που ίσως κάποια μέρα γράψω κάτι για αυτό!!!!

Ελπίζω να καταλάβατε τι είναι η ονειροβασία!!!! Αν όχι θα το καταλάβετε μόνο ας σας τύχει ή τύχει σε κάποιον δικό σας και είστε δίπλα του!!!! Το τι θα δείτε!;! Δεν θα σας πω σας το φυλάω για έκπληξη!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10 σκέψεις στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟΒΑΣΙΑ!;! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!;!

 1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΑΜΑΝ,ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΕΚΑΨΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ!!!
  ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ…!ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΙΟΛΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ!!!!ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!
  Η ΟΝΕΙΡΟΒΑΣΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ….ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΝΙΟ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ,ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!!ΧΜΜΜ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ….!!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΚ,Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΝΚ!!!!!!Ε ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΛΙΓΟ….!!
  ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ,ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΒΑΣΙΑ?!?!?ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΑΜΑΝΩΝ,Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟ,ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ Η ΖΩΗ!!ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ!!

  1. peggy2015!!!!

   ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΜΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΓΕΝΑΙΟΥΣ!!!! Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΜΟΣ ΠΑΡΕΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΝΗ ΖΩΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Η ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!;! ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΓΓΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ!!!! ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΙΚΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΙΑΛΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΕ!!!! ΤΩΡΑ ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΤΟ ΙΝΚ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΒΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ!!!! ΕΔΩ ΟΜΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ!!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΛΑΠΕΘΙΑΣ Η ΜΕΝΤΙΟΥΜ Η…Η….Η…. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ!;!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

Αφήστε μια απάντηση