ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!!ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΠΡΑΝΤΟΝ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!!ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΠΡΑΝΤΟΝ!!!!

brandon island 1

Το μυστηριώδες νησί του Αγίου Μπράντον ( Sancti Brandani – Σάνκτι Μπραντάνι, ή αλλιώς ή και ως το χαμένο Νησί, βρίσκεται στους Κανάριους Νήσους ) είναι ένα μυθικό νησί που βρίσκεται κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό και η ύπαρξη του αλλά και η αναφορά που σχετίζονται με τον Ιρλανδό μοναχό τον Άγιο << Brendan – Μπράντον, ο πλοηγός >> στην αναζήτηση του για τον επίγειο παράδεισο ή το Κήπο των Απολαύσεων!!!! Εμφάνιση της νήσου του Αγίου Μπράντον οι ειδικοί σήμερα λένε ότι ήταν μια  ψευδαίσθηση, ένας μάλλον αντικατοπτρισμός!!!! Είναι όμως έτσι!;! Για να δούμε παρακάτω….!!!!

Το ταξίδι

Τα γραπτά του συλλέγονται για την Νήσο Sancti Brandani ( Σάνκτι Μπραντάνι ) είναι από του Αγίου Μπράντον τα χρονικά, μοναχός του έκτου αιώνα και Ηγούμενος της Clonfert ( Κλόνφερτ ), κατόπιν αιτήματος του Barinto ( Μπαρίντο ), ο οποίος είχε επισκεφθεί τη χώρα, μετά από αυτό ξεκίνησε με άλλους δεκατέσσερις μοναχούς ένα μακρύ ταξίδι μέσα σε μια μικρή βάρκα!!!!

brandon island 2

 

Το ταξίδι αυτό σε ολόκληρο τον ωκεανό κράτησε εφτά χρόνια όπου βρήκε πολυάριθμα νησιά και θαλάσσια τέρατα όπου αντιμετώπισαν με λεπτομερείς αναφορές….!!!! Τέλος, μετά τη διέλευση μιας κρυφής(;) και πυκνής ομίχλης έφτασε στο νησί του επίγειου παράδεισου!!!!

Παρά το γεγονός ότι πολλά νησιά που αναφέρονται στα χρονικά του και τα έχει επικαθήσει σαν νησιά-ψάρια, εντελώς γυμνά από βλάστηση, τα οποία έρχονταν και έφευγαν!!!! Εδώ στο τελευταίο νησί του Αγίου Μπράντον οι σύντροφοί του γιόρτασαν το Πάσχα, αλλά και ανάψαν φωτιά για να ψήσουν ένα αρνί όπου μετά από αυτό το νησί ξύπνησε, συνειδητοποιώντας τότε όλοι ότι ήταν ένα γιγαντιαίο ψάρι ονόματι Jasconius ( Τσασκόνιους ), κατά ένα περίεργο τρόπο ήταν υπάκουο στον Μπράντον όπου και τους οδήγησε στη περιοχή του Παραδείσου….!!!!

Σύμφωνα με τα χρονικά της Λατινικής πλοήγησης της εποχής, έχει δηλώσει ότι μετά την αναχώρησή του από το Clonfert ( Κλόνφερτ ) θα πρέπει πρώτα να έφτασε τις Νήσους Φερόε, η οποία θα ονόμαζε Νησί των προβάτων, μετά το πέρασμα από την Ισλανδία, τη Γροιλανδία, τη Φλόριντα και τα νησιά της Καραϊβικής, θα καταστήσει τον Μπράντον σαν το πρώτο Ευρωπαίο που έφτασε στην Αμερικανική ήπειρο, ενώ άλλοι τοποθετούν το τέλος της περιοδείας του στη Νέα Γη ( Βόρεια Αμερική ) ή στις Καναρίους Νήσους, όπου η παράδοση έχει υπομείνει ως το όγδοο συνήθως αόρατο νησί που ονομάζεται San Borondon ( Σαν Μποροντόν )!!!! Σύμφωνα με αυτή την άποψη, η εμφάνιση της << γυάλινης στήλης >> που περιγράφεται στα χρονικά του είναι ένα παγόβουνο…..λένε κάποιοι!!!!

 

Κατασκευή του μύθου!;!

Ταξίδι του Αγίου Μπράντον συνδέει τους ταξιδιώτες με τις δικές τους ιστορίες της Ιρλανδικής μυθολογίας, που ονομάζεται << Imrama – Ιμράμα >> και με τις Ελληνιστικές παραδόσεις, οι οποίες με τη σειρά τους συνδέονται με τις Αραβικές παραδόσεις, όπως Ταξίδι του Σεβάχ του θαλασσινού, και άλλες πολλές…!!!! Μια διδακτορική διατριβή που υποστηρίχθηκε από το Αραβολόγο-Ισπανό Miguel Asin Palacios ( Μιγκέλ Άσιν Παλάσιος ), λέει ότι ισλαμική προτεραιότητα έχει πολλές τέτοιες ιστορίες!!!! Με τη σειρά του, το μυθικό ταξίδι θα επηρεάσει άλλες αγιογραφικές αφηγήσεις ( ως ιστορία της ζωής των αγίων ) που είχε εξαπλωθεί σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, καθώς οι ταξιδιωτικές ιστορίες του Ηγούμενου η οποία σύμφωνα με την παράδοση πραγματοποιήθηκε ως ένα αληθινό ταραχώδες ταξίδι στη θάλασσα για να βρεθεί  επίγειος παράδεισος διασχίζοντας τον ωκεανό!!!!

Στο χρονικό έργο  De fantasy Mundi ( Nτε Φάνταζι Μούντι ), ένα σπανιότατο έργο που αποδίδεται στον Honore de Autun ( Χονόρε ντε Άουτουν ), περίπου το 1130, ειπώθηκε ότι στον ωκεανό υπάρχει ένα νησί που ονομάζεται Lost ( Λοστ ) – ( για θυμηθείτε λίγο την σειρά Λοστ ), έλεγε ότι ήταν πολύ υψηλότερο από ό, τι άλλες εκτάσεις της αφθονίας και της γονιμότητας των πάντων, άγνωστη στους ανθρώπους, δεν ήταν σε θέση να το ανακαλύψουν ώστε βρεθεί, γι’ αυτό ονομάστηκε Lost!!!!

brandon island 3

 

Η θέση του είναι ασαφής, και δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί όπου η θάλασσα είναι, από τις Στήλες του Ηρακλή, της Ατλαντίδας του Πλάτωνα, έχει αναφέρει επίσης για την εκβολή του Νείλου και στην πόλη της Συήνης στην Αιθιοπία!!!! Ο Ραούλ Γκάμπλερ είπε ότι ο βασιλιάς Rodrigo ( Ροντρίγκο ) , βασιλιά των Βησιγότθων της Ισπανίας, είχαν καταφύγει στο νησί του Αγίου Μπράντον μετά την κατάληψη της Ισπανίας από τους μουσουλμάνους, η οποία αφορά την brandánica ( Μπραντανίκα  ) Πορτογαλικό νησί με παρόμοιες ιστορίες που αφορούν το νησί των Επτά Πόλεων ονόματι Antilia ( Αντήλια )!!!!

 

Νησί του Saint Brendan στη χαρτογράφηση

brandon island 4

 

Χάρτης που δόθηκε στη Toscanelli ( Τοσκανέλλι – εικόνα ), μαθηματικός, αστρονόμος και κοσμογράφος Ιταλός ( κοσμογραφία: Επιστήμη που περιγράφει τα χαρακτηριστικά του σύμπαντος ως ένα χάρτη ), όπου το νησί του Αγίου Brendan εμφανίζεται ως ένα μεγάλο νησί στον Ατλαντικό!!!!

Η θέση του στη χαρτογράφηση ποικίλλει!!!! Μερικές μεσαιωνικές Planispheres ( Πλανησφαέρες ) το τοποθετούν στη θάλασσα γύρω από τις ηπείρους στο εξωτερικό κύκλο του πλανήτη που κατοικείται!!!!

Όπως και στον παγκόσμιο χάρτη του Hereford ( Χέρφορντ- εικόνα κάτω) το 13001!!! Σήμαινε πληθυντικό τα νησιά του Αγίου Μπράντον ως ο τυχερός Νήσος ή << six Fortunatae sunt brandani islands >> (τα έξι νησιά του Φορτσουνάταε είναι τα νησιά του Σαν Μπράντον )!!!!

brandon island 5

 

Στο εγγύς μέλλον, ο παγκόσμιος χάρτης των Ebstorf ( Έμπστορφ ) υπαινίχθηκε αντ ‘αυτού, όπως έκανε η De Fantasy Mundi, ως ένα ξεχασμένο νησί, που ανακαλύφθηκε από τον Μπράντον, αλλά κανείς μετά από αυτόν δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει ξανά μέχρι σήμερα!!!!

Στον παγκόσμιο χάρτη της Pizigani Brothers ( Πιτζιγκάνι Μπράδερς 1367 ), το νησί του Αγίου Μπράντον δείχνουν ότι βρίσκεται δίπλα στις Αζόρες !!!! Ο χάρτης πορεία του Toscanelli ( 1474 ), η οποία θα γινόταν γνωστό από τον Χριστόφορο Κολόμβο, νοτιοδυτικά της Μαδέρας !!!! Ο Mάρτιν Μπιχέημ – Μartin Behaim στη Νυρεμβέργη στον κόσμο που χτίστηκε το 1492, στον Ατλαντικό, Λεονάρντο  Τορριάνι – Torriani , κοντά στα Κανάρια Νησιά!!!!

brandon island 6

 

Στο δέκατο έκτο αιώνα, στον Άτλαντα Θεατρουμ Ορμπις Τερραρουμ – Τheatrum Orbis Terrarum του Αβραάμ Oρτελιους ( 1570 ), όπως και το κάτοπτρο Orbis Terrae ( Ορμπις Τερραε )του Gerard και Cornelis de Jode ( Τζεραρντ και Κορνελις ντε Τζοντ 1578-1593), ή του Άτλαντα Cosmographicae ( Κοσμογραφιτσαε ) του Gerardus Mercator ( τζεραρδους Μερκεητορ ), εμφανηζει το νησί του Αγίου Μπραντον πάντα πάνω από την 50η παράλληλο βορρά στον Ατλαντικό, μεταξύ των ακτών της Ιρλανδίας και της Νέας Γης ή <<γη της γάδου >> και δεν απέχει πολύ από τα άλλα μυθικά νησιά:Βραζηλια – Βrasil  , δυτικά και πιο κοντά στην Ιρλανδία οπος οι << DUS νησιά δαίμονες  >>(εικόνα), κοντά στην αμερικανική ακτή!!!! Αλλά δεν έχει χάθει διοτι εμφανηζετε στο localizase ( Λοκαλιζασε ) νησί στον Ινδικό Ωκεανό, όπως φαίνεται σε ένα ολλανδικό χάρτη του 1621 οπου ειχε υπογραψει ενας άλλος  Γαλλος ονοματι Janbonius (  Τσανμπονιους  ) το 1755!!!!

 

Μια από τις αναφορές του για αυτήν την τόσο παράξενη και μυστηριώδες νήσο μας δείχνει ότι έπρεπε να είχε εισέλθει κατά κάποιον τρόπο στην Μέση Γη!!!! Από τα χρονικά του που φυλάγονται ως κόρη οφθαλμού στο Βατικανό….:

<< …. Είμαστε 10 μέρες επάνω σε αυτό το νησί όπου δείχνει να είναι ζωντανό. Έχει παράξενη βλάστηση και όλα είναι τεράστια σε μέγεθος, ζώα, έντομα, φυτά. Κάποια ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει πολιτισμός δεν γνωρίζουμε αν είναι φιλόξενοι ή όχι Ο Κύριος Θεός μας Ίσους Χριστός να μας βοηθήσει να μην είναι άγριοι. Έχουν περάσει 15 μέρες από τότε που ανεβήκαμε σε αυτό το τεράστιο νησί και δεν έχει τελειωμό. Το ποιο παράξενο είναι ότι σχεδόν δεν έχει καθόλου βραδύ είναι σαν να είναι χαραυγή συνέχεια. Ακούσαμε ουρλιαχτά λύκων με την μόνη διαφορά ότι ήταν πολύ χοντρά και δυνατά …φοβηθήκαμε και αμέσως προσευχηθήκαμε στον Κύριο Θεό μας Ιησού Χριστό να μας προστατεύσει από αυτά τα σαρκοβόρα ζώα… Κλείσαμε 20 μέρες επάνω στο νησί αυτό, ένας από τους αδελφούς μας που είχε μείνει πίσω φαίνεται πως έχει αρχίσει το μεγάλο αυτό ταξίδι και του σαλεύει το μυαλό του. Σήμερα το πρωί έβαλε τις φωνές ενώ ήταν πίσω μας τουλάχιστον 100 μέτρα…όταν τρέξαμε κοντά του μας είπε για έναν άνθρωπο που τον κοιτούσε από κοντινή απόσταση. Μας είπε ότι τα μάτια του ήταν κίτρινα και πρέπει να ήταν ο διάβολος διότι μόλις έκανε να τον φτάσει αυτός ο άνθρωπος άλλαξε σε άνθρωπο λύκο και πήδηξε μακριά από αυτόν. Τον καθησυχάσαμε, προσευχηθήκαμε στον Κύριο θεό μας Ιησούς Χριστό να μας προστατέψει… Ίσως αυτά ουρλιαχτά να προέρχονται από αυτά τα πλάσματα που είδε ο αδελφός μας …. >>

Αυτά είναι τα ποιο γνωστά από τα συμβάντα που έχουν βγει στην επιφάνεια, υπάρχουν και άλλα μα δυστυχώς το Βατικανό δεν αφήνει να βγούνε στην επιφάνεια με τίποτα!!!! Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί κάποια αποσπάσματα του Μπράντον από διάφορους ερευνητές μα δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τα αυθεντικά του χρονικά ή όχι!!!! Όπως και να έχει η ιστορία του πλανήτη μας έχει δώσει αναφορές για νησιά φαντάσματα μέχρι και σήμερα!!!! Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά γιατί πρόκειται και όλοι το παίρνουν ότι πρόκειται ή για αντικατατροπτισμό ή από κούραση των ναυτικών μέσα από τις θαλασσοταραχές!!!! Τι γίνεται όμως όταν οι ναυτικοί αναβένουν σε αυτά τα νησιά και περπατάνε και μένουν μέρες όπως την περιπτώση του Αγίου Μπράντον!;! Ποιος μπορεί να δώσει εξηγήσεις για αυτό το θέμα!;!

Η τελευταία περίπτωση αν δεν κάνω λάθος νησιού φαντάσματος την κατέγραψε ο δορυφόρος του  Google Earth όπου την μια μέρα κατέγραψε ένα νησί κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό και την άλλη μέρα δεν υπήρχε .Δείτε το βίντεακι για το νησί στον ειρηνικό ωκεανό.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-NiYc0nlLiY[/youtube]

Πόσα μυστήρια τελικά υπάρχουν σε αυτόν το πλανήτη που ζούμε!;! Αν και από την αρχαιότητα πολλοί χρονικογράφοι, ιστορικοί, οδοιπόροι, φυσιοδίφες, λόγιοι, προφήτες, ήρωες, τα έχουν καταγράψει και πολλά από αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα η επιστήμη κατά έναν τρόπο τα απορρίπτει χωρίς να δίνει εξηγήσεις!!!! Τώρα τελευταία ιδιαίτερα έχουν αναλάβει την εξήγηση τους κάποιοι δήθεν ερευνητές του πρωκτού όπου γυρνούν τον κόσμο με ένα τηλεοπτικό συνεργείο και δίνουν τις δίκες τους ηλίθιες εξηγήσεις προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο με τα δικά τους λόγια και κατευθύνσεις!!!! Είναι φανερό ότι γίνεται μια τεράστια παραπληροφόρηση στο θέμα των αινιγματικών μυστηρίων του πλανήτη….διότι μυστήρια και ανεξήγητα υπάρχουν και πιστέψτε με είναι πάρα πολλά…..

 

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


Αφήστε μια απάντηση