AOΡΑΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ << ΥΛΗ >> ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!!

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

AOΡΑΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ << ΥΛΗ >> ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!!

 Μια διεθνής αστρονομική ομάδα θεωρεί ότι ανίχνευσε μεγάλες ποσότητες αόρατης « σκοτεινής ύλης » κοντά στον Ήλιο χωρίς να ξέρουν από τι αποτελείτε.

Οι εκτιμήσεις τους ενισχύουν τη θεωρία ότι όχι απλώς ο γαλαξίας μας περιβάλλεται από μία τεράστια « άλω » σκοτεινή ύλη, αλλά ότι αυτή η μυστηριώδης μορφή ύλης βρίσκεται πολύ πιο κοντά, στο ίδιο το ηλιακό μας σύστημα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου και της πολυτεχνικής σχολής ΕΤΗ της Ζυρίχης, του πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία και του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου του Πεκίνου, με επικεφαλής τη Δρ. Σύλβια Γκαρμπάρι και τον καθηγητή Τζορτζ Λέικ, δημοσιεύουν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Monthly Notices” της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας, δήλωσαν «κατά 99% βέβαιοι ότι υπάρχει μια άγνωστη σκοτεινή ύλη κοντά στον ήλιο», εκτιμούν μάλιστα ότι η πυκνότητά της είναι τεράστια…….

Η σκοτεινή ύλη, που εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 70% του σύμπαντος, δεν μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα και κανένας δεν ξέρει το πως. Η ύπαρξή της τεκμαίρεται από τους επιστήμονες μέσω της βαρυτικής επίδρασης που ασκεί στα γύρω ουράνια σώματα και στους γαλαξίες.

Κανείς επιστήμων δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι αυτή η  σκοτεινή ύλη και από τι αποτελείται. Αρκετοί φυσικοί υποθέτουν ότι διαθέτει τα δικά της θεμελιώδη σωματίδια, που όμως αλληλεπιδρούν πολύ ασθενώς και αδιόρατα με την συνήθη ορατή ύλη, από την οποία αποτελείται το γνωστό σύμπαν. Ανιχνευτές βαθιά μέσα στη Γη προσπαθούν εδώ και μερικά χρόνια, σε πειράματα όπως το XENON και το CDMS, να «συλλάβουν» αυτά τα φευγαλέα «σκοτεινά» σωματίδια αν όντως υπάρχουν.

Η ύπαρξη της σκοτεινής ύλης προτάθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’30 από τον Ελβετό αστρονόμο Φριτς Τσβίκι, ο οποίος υπέθεσε ότι τα σμήνη γαλαξιών περιείχαν μια μυστηριώδη ύλη που τους συγκρατούσε για να μη διαλυθούν. Περίπου την ίδια εποχή, ο Ολλανδός αστρονόμος Γιαν Όρτ ανακάλυψε ότι η πυκνότητα της ύλης κοντά στον Ήλιο μας είναι σχεδόν διπλάσια από την αναμενόμενη με βάση μόνο την παρουσία των άστρων και των διαστρικών αερίων.

Τις επόμενες δεκαετίες, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μία πιο πλήρη θεωρία της σκοτεινής ύλης που εξηγεί τον τρόπο σχηματισμού και διατήρησης των μεγάλων γαλαξιακών δομών στο σύμπαν. Όμως η ποσότητα της σκοτεινής ύλης στην ηλιακή μας γειτονιά έχει παραμείνει μυστηριώδης. Διάφοροι υπολογισμοί έχουν εκτιμήσει ότι κοντά στον Ήλιο μας υπάρχει τριπλάσια έως εξαπλάσια ποσότητα ύλης από ότι θα έπρεπε να υπάρχει……

Η νέα μελέτη, που χρησιμοποίησε μία νέα τεχνική μέτρησης της μάζας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όντως κοντά στο άστρο μας υπάρχει πολύ περισσότερη σκοτεινή ύλη από την αναμενόμενη!! Οι σκοτεινές οντότητες λένε οι σαμάνοι ανά τον κόσμο έρχονται από το σκοτάδι του αχανές διαστήματος, δεν το φοβούνται αλλά φοβούνται τα σκοτεινά όντα που κατοικούν μέσα του!! Τα οποία και συχνά πυκνά επισκέπτονται την γη τρομοκρατώντας τα ανθρώπινα όντα.

Ο μέγας σαμάνος Καστανιέτα είχε δηλώσει για τις σκοτεινές οντότητες που βρίσκονται στην στρατόσφαιρα οπού είναι οι κριτές της ψυχής μας. Τους είχε ονομάσει Βαλαόρες ή και Βαλαοράδες οι οποίοι και είναι αμείλικτοι με ότι κάνουν και κάποιες φορές επισκέπτονται την γη τρομοκρατώντας τους ανθρώπους για να τραφούν με το φόβο τους!! Ότι νεότερο έχουμε με την σκοτεινή υλη από τον Ήλιο θα σας ενημερώσουμε αμέσως!! Nα είστε όλοι καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 


Αφήστε μια απάντηση