HOMUNCULI ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

HOMUNCULI ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ!!!

Οι  πιο γνώστες από όλες τις εφευρέσεις των αλχημιστών του Μεσαίωνα ήταν << η φιλοσοφική λίθος >>, αυτή η εφεύρεση σύμφωνα με τον θρύλο που την ακολουθεί μετατρέπει κάθε είδος μέταλλου σε χρυσό!! Υπάρχει όμως κάτι άλλο που δεν είναι και τόσο γνωστό σε πολύ κόσμο, αλλά είναι εξίσου πολύ παράξενο έως και απίστευτο, είναι η φημολογούμενη ικανότητα των αλχημιστών να κατασκευάζουν παράξενα μικρά ανθρωπάκια τα οποία τους είχαν δώσει την ονομασία Homunculi!!

Tα υλικά που χρησιμοποιούσαν ίσως είναι λίγο αηδιαστικά για εμάς τους απλούς ανθρώπους. Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν ήταν κυρίως οι σωματικές εκκρίσεις, όπως σπέρμα, αίμα, ούρα, σάλιο, και κάποια αλλά αηδιαστικά υλικά. Το πιο βασικό υλικό από όλα ήταν η κοπριά αλόγου, ο λόγος είναι γιατί όταν είναι φρέσκια έχει την απαραίτητη θερμότητα για να επωαστεί το ανθρωπάκι!!! Όταν τα ανθρωπάκια αυτά επωαζόντουσαν τα έβαζαν μέσα σε σφραγισμένα βάζα και τα διατηρούσαν γεμάτα νερό και σκεπασμένα με κοπριά αλόγου, ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν γιατί αν έμεναν εκτεθειμένα για πολύ καιρό στον αέρα πέθαιναν!!

Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να κατασκευάσετε και εσείς ένα Homunculi επειδή σας φάνηκαν εύκολα τα υλικά δεν το νομίζω, αυτό το λέω γιατί εκτός από τα υλικά τα φυσικά που ανάφερα χρησιμοποιούσαν και κάποια αλλά, δυο αλλά υλικά τα οποία είναι πολύ περίπλοκα και δύσκολα να κατασκευαστούν από κάποιους που δεν είναι αλχημιστές!!

Ένας από τους πιο γνωστούς αλχημιστές όλων των εποχών ήταν ο Θεόφραστος Παράκελσος, ο ίδιος στο De Natura Rerum  όριζε σαν βασικό υλικό της συνταγής << το ελιξίριο του ανθρώπινου αίματος >> που πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν σήμερα ότι ήταν το DNA, εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη ότι είναι το DNA. Η γνώση αυτή του << ελιξιρίου >> ήταν γνωστή στην αλχημική αδελφότητα ως << εσωτερική >>!!

Eνα άλλο υλικό που χρησιμοποιούσαν το οποίο και είναι άγνωστο μέχρι και σήμερα ήταν << το ζωικό βάμμα!! >>. Ένα υλικό που έχει προβληματίσει πολύ τους σημερινούς ερευνητές και επιστήμονες, κάποιοι λένε ότι ίσως ήταν οι φερομόνες, κάποιοι άλλοι λένε ότι ίσως ήταν ο νωτιαίος μυελός, υπάρχουν και ορισμένοι που λένε ότι ίσως ήταν το υγρό του εγκεφάλου του ζώου!! Το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν ξέρει τι είναι ακριβώς αυτή η ουσία αλλά και ούτε έχουν καταφέρει να μάθουν το τι περίπου είναι. Οι Μεσαιωνικές συνταγές των αλχημιστών είναι τόσο περίπλοκες αλλά και τόσο κωδικοποιημένες που είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να βρει τις φόρμουλες αυτές με τις ερμηνείες τους.

Εκτός από όλα αυτά τα συστατικά υπήρχε ένα άγνωστο ειδικό  διάλυμα στο οποίο μέσα ένα από τα συστατικά του λέγεται ότι ήταν σκόνη από πέτρα Σελήνης(!!!;!!!), δεν ξέρω αν είναι πραγματική σκόνη από πέτρα Σελήνης ή κάποια κωδικοποιημένη ονομασία για κάποια άλλη πέτρα!! Με αυτό το διάλυμα ράντιζαν τα Homunculi  και αυτά μεγάλωνε ραγδαία μέσα στις επόμενες 7-9 μέρες!!

Τα Homunculi έχουν ύψος από 8 cm έως 13 cm αν και δείχνουν να μοιάζουν σαν άνθρωποι, δηλαδή μικρά ανθρωπάκια, δεν μοιάζουν καθόλου!! Έχουν περίεργη εξωτερική ανατομία σαν να είναι ένα κομμάτι κρέας χωρίς δέρμα, το πρόσωπο τους διαφέρει πολύ από Homunculi σε Homunculi. Άλλες φορές τα άκρα τους έχουν δάχτυλα και άλλες φορές δεν έχουν, δεν μπορούν να μιλήσουν το μόνο που μπορούν και κάνουν είναι να βγάζουν κάποιου είδους τσιρίγματος………

Ο λόγος που δημιουργούσαν  αυτά τα ανθρωποειδή πλάσματα δεν το ξέρει κάνεις!! Μόνο υποθέσεις μπορούμε και κάνουμε αλλά ούτε και οι αλχημιστές έχουν αφήσει κάποιες αναφορές ώστε να μάθουμε για πιο λόγο τα δημιουργούσαν. Η πιο σοβαρή υπόνοια που μπορεί κάποιος να κάνει είναι ότι προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα είδος βίο-μηχανικής και ότι κάποιος τον είχε φτιάξει!! Αν και οι πιο πολλοί ήταν άθεοι πίστευαν σε κάποιο δημιουργό, όχι σαν θεό με την έννοια την θεϊκή αλλά σαν δημιουργό όπως προσπαθούσαν και οι ίδιοι να φτιάξουν τα Homunculi!! Αν και έχουν ειπωθεί και άλλοι λόγοι όπως μαγεία ή κάτι το μυστικιστικό δεν ισχύουν λόγο ότι τα Homunculi δεν μπορούσαν να ζήσουν παρά πάνω από δέκα με δώδεκα μέρες……. Υπάρχει μια μικρή υπόνοια ότι ίσως τα έκαναν θυσίες σε κάποιες τελετές μαγείας, αν και επίσημα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Το ότι υπήρχε κλάδος με χαρακτηρισμό << Σκοτεινή Αλχημεία >> αυτό είναι σίγουρο, υπάρχουν  μάλιστα σφραγίδες που το πιστοποιούν αυτό!!

Οι άνθρωποι που τα είχαν δει ήταν πολλά, όπως και εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής εκείνης, ο κόμης Μαξ Λάμπεργκ ο δον Αντουάν βίν Χουάν ελ Θέρο ο κόμης Φραντς Γιόζεφ φον Θούν. Υπάρχει ακόμα μια αναφορά από το βασιλικό ιατρό Δρ. Μπόρελ που κατασκεύασε ένα Homunculi με αποσταγμένο ανθρώπινο αίμα και το παρουσίασε στον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο τον 14ο. Οι αναφορές λένε ότι ο βασιλιάς ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που διέταξε τον ιατρό να του φτιάξει και εκείνου ένα να έχει, μα όταν του εξήγησε ότι δεν ζούσαν πολύ ο βασιλιάς απογοητεύτηκε……

Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι πολλοί αλχημιστές είχαν φτιάξει Homunculi  παρά τα παράξενα και μυστηριώδεις υλικά που χρειάζονταν, εκτός τους ευρωπαίους αλχημιστές υπήρχαν και οι Άραβες αλλά και οι Κινέζοι αλχημιστές που είχαν καταφέρει να φτιάξουν Homunculi!!  Μάλιστα για τους κινέζους αλχημιστές που πολύ λίγα πράγματα ήταν γνωστά για αυτούς λέγεται ότι κατάφεραν να τα κρατήσουν στην ζωή για πολλά χρόνια……… οι Κινέζοι τα ονόμασαν << Παιδιά Της Ελπίδας >>………………..

                                 

Μια από τις πιο εντυπωσιακές και λεπτομερείς αναφορές που έχουμε για τα Homunculi, έρχεται από τον 16ο αιώνα. Η αναφορά μιλάει για την κατασκευή δέκα Homunculi  μέσα σε δέκα εβδομάδες!! Οι κατασκευαστές ήταν δυο Αυστριακοί αλχημιστές ο κόμης Γιόχαν Φέρντιναντ Φον Κούφσταην και ο Αββα Γκελόνι. Τα Homunculi που κατασκεύασαν έμοιαζαν σαν ζωντανές κούκλες αν και παραμορφωμένες, τα είχαν ντύσει και τους είχαν δώσει και τίτλους!! Τα οχτώ ήταν  βασιλιάς, βασίλισσα, ιππότης Σεραφείμ, καλόγερος, καλόγρια, αρχιτέκτονας, και μεταλλωρύχος!!! Η αναφορά λέει ότι τα τάιζαν με κάτι << ροζ >> χάπια και κάθε τέσσερεις μέρες άλλαζαν το νερό από τα βάζα που τα είχαν τοποθετήσει.

Η αναφορά της ιστορίας αυτής λέει ότι το Homunculi-βασιλιάς το έσκαγε συνέχεια από το βάζο του και έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να ανοίξει το βάζο με την βασίλισσα !!! μια από τις πολλές προσπάθειες που έκανε λιποθύμησε από την έκθεση του που κάθισε πολύ ώρα στον αέρα, το βρήκε ο Κούφσταην και το ξανά έβαλε στο βάζο του!! Δυο αλλά από αυτά ήταν << ασώματα >> αυτά τα δυο εμφανιζόταν μόνο όταν ο Γκελόνι χτυπούσε το βάζο λέγοντας κάποια μαγικά λόγια……. Τότε από το πουθενά υλοποιούταν ένα πρόσωπο στο καθένα, στο ένα βάζο το υγρό γινόταν ΓΑΛΑΖΙΟ και στο άλλο ΚΟΚΚΙΝΟ!!! Σε αυτό που το υγρό του γινόταν κόκκινο άλλαζαν το νερό του κάθε τρεις μέρες και το τάιζαν με αίμα ενώ στο άλλο δεν έτρωγε τίποτα και το νερό δεν το άλλαζαν ποτέ!! Η  αναφορά της ιστορίας αυτής λέει ότι τα Homunculi  των δυο Αυστριακών αλχημιστών έζησαν δέκα χρόνια (!!!) πράγμα  ρεκόρ, ενώ τα αλλά ζούσαν μέχρι και δέκα μέρες το πολύ!!

Κάποιες έρευνες που είχε κάνει κάποιος φίλος ερευνητής για το θέμα αυτό μου είπε ότι στην Ισπανία υπήρχε ένας << αλχημιστής >> που είχε στην κατοχή του δυο ζωντανά Ηomunculi αν και προσπάθησα να έρθω σε επαφή μαζί του δεν με δέχτηκε ποτέ!! Έχω μια φωτογραφία στην κατοχή μου από το 1890 που δείχνει ένα Homunculi μέσα σε ένα βάζο και τα χέρια του κατασκευαστή του την ώρα που κλίνει το βάζο ή το ανοίγει. Αποθηκεύστε την φωτογραφία στον υπολογιστή σας και κάντε μεγέθυνση να δείτε πως είναι ένα πραγματικό Homunculi!!

Ίσως σας φανεί ψέμα ή ένας μύθος ή ακόμα ένα παραμύθι η όλη ιστορία, μπορεί!! Αλλά είναι τόσες πολλές οι αποδείξεις για τα συγκεκριμένα πλάσματα που δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν υπήρξαν ή όχι!! Οι ενδείξεις που αφήνουν πίσω τους αφήνουν να διανοηθεί πως οι αλχημιστές διέθεταν τέτοιες γνώσεις που ήταν καλυμμένες με πέπλο του << εσωτερισμού >> έτσι δεν μπόρεσαν να διδαχτούν στις επόμενες γενιές και ίσως να χάθηκαν για πάντα!!!  Χάθηκαν όμως……………….!;! μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


2 σκέψεις στο “HOMUNCULI ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ!!!

Αφήστε μια απάντηση