ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!!ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΝΑΧΑΝΝΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Η ΑΛΛΙΩΣ << Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΚΕΦΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ >>!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!! ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!!ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΝΑΧΑΝΝΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Η ΑΛΛΙΩΣ << Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΚΕΦΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ >>!!!!

Ο Καναδάς είναι μια χώρα γεμάτη από μεγάλη φυσική ομορφιά και ακμάζουσα!!!! Μεγάλο μέρος του άγριου τοπίου εδώ είναι ένας κόσμος γεμάτος θαύματα της φύσης που έχουν καταφέρει να παραμείνουν παρθένα και σχεδόν ανέγγιχτα από τον άνθρωπο, με τα βουνά, κοιλάδες, δάση, ολόκληρες δρεπανιές γης που παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος ανεξερεύνητο!!!! Είναι από αυτά τα αδούλωτα βόρεια εδάφη που έχουν από καιρό ξεπηδήσει διάφορες ιστορίες μυστηρίου και παράξενων φαινόμενων!!!!

Όταν είχα βρεθεί στον Καναδά το 1993 για τις έρευνες περί Μέσης Γης έμαθα για ενα από τα πιο περίεργα μυστήρια από την καναδική ύπαιθρο όπου προέρχεται από Nahanni ( Ναχάνι ) Εθνικό Πάρκο, όπου είναι ένα μέρος γνωστό για δυσοίωνα θέματα και είναι ονομασμένο ως << Η Κοιλάδα των Ακέφαλων ανθρώπων >>!!!!

Όπως καταλαβαίνεται δεν ήταν κάτι που θα με άφηνε χωρίς να μου δημιουργήσει την απαραίτητη περιέργεια!!!! Το όνομα δεν είναι απλώς ένα τρομακτικό ψευδώνυμο για μια απομακρυσμένη, για μια μυστηριώδη γη, η περιοχή είναι από καιρό γνωστό για τους ανθρώπους που έχουν εξαφανιστεί, αλλά και μόνο για να εμφανιστούν κάποια στιγμή χωρίς το κεφάλι τους!!!!

Nahanni National Park ( Ναχάνι Νάσιοναλ Παρκ ) είναι μέρος της περιοχής Μακένζι ( βουνό ) που βρίσκεται στη Περιφέρεια  Dehcho  ( Ντέχκχο ) Βορειοδυτικά του Καναδά, περίπου 500 χιλιόμετρα ( 311 μίλια ) δυτικά του Γέλοουναϊφ!!!! Η ονομασία Ναχάνι είναι από τη γλώσσα των αυτοχθόνων πληθυσμών ονόματι Dene ( Ντένε ) που κατοικούσαν στην περιοχή για χιλιετίες, και σημαίνει “Οι άνθρωποι εκεί,” σε σχέση με την φυλή του βουνού που διαβιούν εκεί γνωστοί ως Νάχα, όπου η τελευταία έγινε γνωστή σε όλους τους αυτόχθονος ινδιάνους του Καναδά όπου κάποτε έκαναν μια από τις πολλές επιδρομές στους πεδινούς οικισμούς και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς προτού προλάβουν να κάνουν κάτι!!!! Αν και αυτή η ιστορία είναι γνωστή σε όλες τις Ινδιάνικες φυλές του Καναδά κανείς ιστοριογράφος από την πλευρά των λευκών δεν την αναφέρει διότι την θεωρούν δεισιδαιμονίες!!!! Το, περίπου, 11.000 τετραγωνικών μιλίων πάρκο έχει οριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, και είναι αναμφισβήτητα γεμάτη εκπληκτική φυσικής  ομορφιάς!!!! Το πάρκο περιβάλλεται από μεγαλοπρεπείς κορυφές και διάστικτη με θερμοπίδακες, καταβόθρες, βαθιά φαράγγια, σπήλαια, φαράγγια, και παρθένα δάση!!!! Μέσα σε αυτά τα εντυπωσιακά τοπία βρίσκεται ο καταρράκτης Βιρτζίνια, όπου από εκεί που πέφτει ως κάτω είναι 96 μέτρα (315 πόδια)!!!!

KATARAKTIS VIRGINIA

Ο καταρράκτης Βιρτζίνια!!!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kX7mHP00sPE[/youtube]

RIVER

 

Η πορεία του Νότιου Ναχάνι ποταμού περνάει πάνω από τους καταρράκτες, μέσα από τα βαθιά φαράγγια, ανάμεσα σε φυσικές θερμές πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου που βράζει δίνες γνωστές ως πύλες της κόλασης!!!!! Οι γεωλόγοι λένε ότι το Νότιο ποτάμι Ναχάνι είναι ένα αξιοθαύμαστο φαινόμενο όπου λάξευσε τα βουνά για να βρει την δίοδο του!!!!

Το Εθνικό Πάρκο Ναχάνι έχει καταφέρει να παραμείνει σχετικά παρθένο, ανέγγιχτο, και ανεξερεύνητο λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε τουριστικών καταλυμάτων, και δεν υπάρχουν δρόμοι που να οδηγούν στο εσωτερικό του!!!! Τα απομακρυσμένα μέρη του πάρκου το 20% είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο ή αεροπλάνο!!!!

Τώρα η κοιλάδα Ναχάνι είναι γεμάτο στη λαογραφία του από μυστήριο, δεδομένου ότι κατοικήθηκε για πρώτη φορά γύρω 9-10.000 χρόνια πριν!!!! Πολλές φυλές φοβήθηκαν να εγκατασταθούν στην περιοχή, καθώς πίστευαν ότι ήταν ένα κακό, στοιχειωμένο μέρος του κατοικείται από διάφορα πνεύματα, φαντάσματα και απόκοσμα όντα!!!!  Οι ιθαγενείς Ντένε, μου είπαν ότι μυστηριώδη πλάσματα κρύβονται στα απέραντα δάση, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό μαστίζεται από την τόσο παράξενη και αινιγματική, επιθετική και βίαιη Νάχα, φυλή των βουνών της περιοχής!!!! Αυτή η φυλή λέγεται ότι αποτελείται από άγριους  ​​πολεμιστές που φορούσαν μάσκες και πανοπλία όπου κοσμούσαν με τρομακτικές εικόνες και ήταν γνωστοί για τους βάναυσους αποκεφαλισμούς στα θύματά τους!!!! Οι Ντένε λένε ότι πολεμιστές της φυλής Νάχα είχαν ύψος τουλάχιστον 2 μέτρα ο καθένας αν και κάποιοι άλλοι ήταν ποιο ψηλοι!!!! Είχαν περίεργα και ισχυρά όπλα που κανείς δεν είχε δει ποτέ πριν, απόκοσμα ( η περιγραφή τους θυμίζει γίγαντες ή εξωγήινους ….)!!!! Η τρομακτική αυτή και παράξενη φυλή των Νάχα, η ίδια η φυλή έχει γίνει ένα από τα πολλά μυστήρια της περιοχής, όπως το σύνολο της φυλής όπως σας είπα ποιο πάνω  έχει ξαφνικά και ανεξήγητα εξαφανιστεί από το πρόσωπο της γης, και ποτέ δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη σε αυτούς!!! Απλά εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν πίσω του κανένα ίχνος!!!!

LAKE

MAP

Πολύ αργότερα με την άφιξη τους οι Ευρωπαίοι ήρθαν σαν κυνηγοί γούνας όπου και έκαναν καλές δουλείες, αλλά μόνο στα πρόωρα εδάφη και όχι στο εσωτερικό του πάρκου διότι και αυτοί είχαν πολλές και παράξενες ιστορίες από αλλόκοτα πλάσματα αλλά και παράξενες φυλές όπου και σκότωναν ανεξέλεγκτα όποιον έβλεπαν στο διάβα τους!!!!Στη συνέχεια, η περιοχή είδε μια εισροή των ανθρακωρύχων όπου έψαχναν να βρουν είτε χρυσό στη λεκάνη του Νότιου ποταμού ή προσπαθούσαν να περάσουν προς τα πεδία χρυσό του Yukon ( Γιουκόν ) κατά τη διάρκεια του Klondike Gold Rush ( Κλόννταηκ Γκόλντ Ράς!!!!). Αν και η περιοχη πάραγέ και παράγει πραγματικά λίγο χρυσό, θρύλοι, ωστόσο, γρήγορα σχηματίστηκαν γύρω από την κοιλάδα όπου μεγάλες φλέβες χρυσού περιμένουν να βρεθεί!!!! Μερικές ιστορίες των ανθρακωρύχων εντόπισαν μεγάλα ψήγματα χρυσού τόσο μεγάλο όσο τσαμπιά σταφυλιών, και τεράστιες φλέβες ανεκμετάλλευτες!!!!

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής των ανθρακωρύχων που αναζητούν την τύχη τους ανάμεσα στο τραχύ έδαφος του Πάρκου Ναχάνι όπου οι μακάβριοι θρύλοι της κοιλάδας άρχισαν να εμφανίζονται, ιδιαίτερα σε ένα τμήμα του πάρκου που ονομάζεται το Φαράγγι των 200 μιλίων!!!! Το 1908, οι αδελφοί Γουίλι και ο Φρανκ Μακλέοντ ήρθαν αναζήτηση στην κοιλάδα ακριβώς όπως πολλοί άλλοι είχαν κάνει πριν από αυτούς για χρυσό!!!! Μετά από ένα χρόνο δεν εμφανίστηκαν πουθενά, υποτέθηκε ότι οι αδελφοί πρέπει να υπέκυψαν στα στοιχεία ή οποιαδήποτε από τους αμέτρητους κινδύνους η περιοχή είχε να προσφέρει, όπως καταβόθρες, οδοντωτά φαράγγια, και τα άγρια ​​ζώα!!!! Κάποιες φήμες λένε ότι οι δύο είχαν καταφέρει να βρουν μια από τις ποιο μυθικές φλέβες χρυσού και ότι είχαν φύγει από εκεί και κάπου κάναν την ζωή τους άνετα και πλουσιοπάροχα!!!! Στη συνέχεια, το ίδιο ξαφνικά όπως είχαν εξαφανιστεί, οι δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί κατά μήκος του ποταμού!!!! Οι σοροί τους είχαν ήταν αποκεφαλισμένοι και τα κεφάλια τους δεν βρέθηκαν ποτέ!!!! Το ποιο παράξενο είναι ότι έδειχναν τα πτώματα τους κατά έναν περίεργο τρόπο να είχαν μουμιοποιηθεί!!!!

MAKLEOD

Γουίλι και ο Φρανκ Μακλέοντ προτού αναχωρήσουν για την ερεύνα του χρυσού η τελευταία τους φωτογραφία!!!!

 

Αυτή είναι η ποιο γνωστή ιστορία όπου μου διηγήθηκαν οι ινδιάνοι αλλά υπάρχουν και άλλες καθώς έψαχνα για στοιχεία!!!!Το 1917, ένας Ελβετός μεταλλοδίφης από το όνομα του ήταν Martin Jorgenson ( Μάρτιν Γιόργκενσον ) έφτασε στην κοιλάδα να δοκιμάσει την τύχη του στην εύρεση χρυσού!!!! Έχτισε μια καμπίνα και άρχισε την εξόρυξη του και ήταν γενικά γνωστό από τους αποίκους στην περιοχή ότι βρισκόταν εκεί!!!! Η καμπίνα του Γιόργκενσον βρέθηκε να είναι καμένη, μυστηριωδώς καμένη,  κάηκε από το έδαφος προς τα πάνω, ο σκελετός του Γιόργκενσον που βρέθηκε ανάμεσα στις στάχτες, βρέθηκε χωρίς το κεφάλι του, και η αναζήτηση στα απανθρακωμένα απομεινάρια της καμπίνας δεν βρήκε κανένα ίχνος του κρανίου!!!! Μια άλλη ιστορία έρχεται από το 1945, ένας ανθρακωρύχος από το Οντάριο βρέθηκε νεκρός στον υπνόσακο του, χωρίς το κεφάλι του!!!! Περίπου την ίδια εποχή, ένας κυνηγός που ονομάζεται John O ‘Brien ( Τζων Ο. Μπριέν ) βρέθηκε παγωμένος  μέχρι θανάτου στην περιοχη στα χέρια του κρατούσε ένα πακέτο σπίρτα δίπλα σε ένα λάκκο με φωτιά που παρουσίασαν στοιχεία ότι είχε ανάψει την φωτιά!!!! Εκείνοι που τον βρήκαν τυχαία σκοντάψαν στο πτώμα του, που περιγράφεται ότι είχε την αίσθηση ότι ο άτυχος κυνηγός είχε παγώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!!!! Αν και αυτού του άτυχου έλειπε το κεφάλι του δεν υπήρχε αιμορραγία στην γύρω περιοχη που βρέθηκε, το κεφάλι του δεν βρέθηκε ποτέ!!!!

MAP1

Οι μυστηριώδεις θάνατοι δεν είναι οι μόνες παραδοξότητες όπου η κοιλάδα κατέχει!!!! Εκτός από τους μυστηριώδη αποκεφαλισμούς, αρκετοί άλλοι απλά εξαφανίστηκαν χωρίς να βρεθεί μέχρι σήμερα ποτέ κανένα ίχνος τους!!!! Πιστεύεται ότι περίπου 44 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στην κοιλάδα από το 1969 μέχρι σήμερα!!!! Αν και ποιο πίσω το νούμερο είναι μεγάλο αλλά τότε πολλοί έφευγαν και εγκατέλειπαν τα ορυχεία χωρίς να πουν σε κανέναν τίποτα!!!! Άλλα φαινόμενα που μου ανάφεραν οι αυτόχθονες ινδιάνοι είναι για μυστηριώδεις φώτα και για ΑΤΙΑ όπου από καιρό έχουν παρατηρηθεί στην κοιλάδα, καθώς και άλλα ασυνήθιστα εναέρια φαινόμενα!!!! Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για δραστηριότητα από μεγαλοπόδαρους, Λυκάωνες, ακόμα και Δρακονιανούς, ακόμα θεωρείται από μερικούς ότι η περιοχη έχει ένα απομεινάρι του πληθυσμού ενός είδους αρκούδας-που ονομάζεται ο σκύλος αρκούδα, ή Amphicyonidae ( Αμφισιονιντάε ), η οποία πιστεύεται ότι έχει εξαφανιστεί στην εποχή του Πλειστοκαίνου, πολλοί κάνουν λόγο ότι την έχουν συναντήσει!!!! Εκτός από αυτή την παραδοξότητα, μια περίεργη ανακάλυψη έγινε σε ένα σπήλαιο πάγου που ονομάζεται Grotte Valerie ( Γκρότε Βάλερι ), όπου βρέθηκαν οι αρχαίοι σκελετοί πάνω από 100 πρόβατα, προφανώς αφού πέθαναν από την πείνα σε περίπου 2.500 π.Χ..!!!! Το ζοφερό εύρημα έχει κερδίσει στο σπήλαιο το παρατσούκλι του “Η γκαλερί των χαμένων προβάτων.”

Μέχρι σήμερα, δεν είναι γνωστό ποιος ή τι είναι υπεύθυνο για τις αποκεφαλισμούς και τις εξαφανίσεις στην κοιλάδα Ναχάνι, αλλά η κληρονομιά αυτών  σίγουρα παραμένει στα απειλητικά τοπωνύμια σε όλη την κοιλάδα, όπως Ντεντ Μαν Βάλει, Ακέφαλο Κρικ, κτλ. κτλ.!!!! Οι θεωρίες αφθονούν σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι ο ένοχος πίσω από τις δολοφονίες, που περιλαμβάνει τα πάντα, από την ορθολογική ως και τις ποιο εξωπραγματικές!!!! Μερικοί λένε ότι η κοιλάδα είναι καταραμένη, όπως ακριβώς οι γηγενείς κάτοικοι της περιοχής όπου πάντα το πίστευαν αυτό, και ότι κάποιο κακό, υπερφυσική δύναμη υπάρχει εκεί!!!! Άλλοι πιστεύουν ότι οι θάνατοι ήταν το αποτέλεσμα από τα φαντάσματα των ορεινών Νάχα πολεμιστών, όπου αναστήθηκαν από τους νεκρούς για να διώξουν τους λευκούς άνδρες με την τάση τους για αποκεφαλισμούς σταθερά ανέπαφες!!!!

Μερικές από αυτές τις θεωρίες περιλαμβάνουν αναφορά για μυστική είσοδο στην Κοίλη Γη κάπου στην κοιλάδα ή την ιδέα ότι η περιοχή βρίσκεται κατά μήκος ενός << λεπτού σημείου >> στο πέπλο που χωρίζει διαφορετικές διαστάσεις και παραλλήλους κόσμους!!!! Πιο ορθολογικές  θεωρίες επισημαίνουν οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται από εχθρικές φυλές ιθαγενών ή αντιπαλότητες μεταξύ ανθρακωρύχων!!!! Οι εξαφανίσεις θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα ενός αριθμού από κινδύνους στην περιοχη αυτή!!!! Μετά από όλα, αυτά η περιοχη αυτή είναι ένα αφιλόξενο μέρος του ακραίου ψύχους, γεμάτη με ανεξερεύνητες σπηλιές, χαράδρες, οδοντωτούς βράχους, και αρπακτικά θηρία όπως αρκούδες, κτλ κτλ!!!! Παρόλο τους μύθους ή θρύλους ή ακόμα και αλήθειες για μένα, στο τέλος κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά τι αποκεφάλιζε όλους αυτούς που έχουν βρεθεί αποκεφαλισμένοι, και εξακολουθεί να είναι άγνωστο ως προς το τι συνέβη στους ανθρώπους που εξαφανίστηκαν!!!! Από την εποχή του Χρυσού μέχρι και σήμερα λέγεται ότι έχουν βρεθεί πάνω από 155 ακέφαλα πτώματα και μουμιοποιημένα περίεργα και πάνω από 699 εξαφανίσεις!!!!

Είναι δύσκολο να πει κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτά τα μυστήρια!!!! Πιστέψτε με η περιοχή είναι τόσο απαγορευτική που πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να μπούνε παραπέρα…. Παρά την ιδιότητά της ως Εθνικό Πάρκο, η κοιλάδα Ναχάνι παραμένει ως επί το πλείστον ανεξερεύνητη, μόνο το 30% έχει εξερευνηθεί έως σήμερα!!!! Οι μόνες γεωλογικές έρευνες που έχουν κάνει ποτέ εδώ, έγιναν από τον αέρα, και η συντριπτική πλειοψηφία της δασώδης παρθένας περιοχής παραμένει ένα αίνιγμα!!!! Σπήλαια και φαράγγια κάθε είδους απότομες δασώδης πλάγιες και ορυχεία κάποια από αυτά υπάρχουν εκεί χωρίς κανείς να ξέρει τα ποιο πολλά από αυτά που βρίσκονται!!!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ybn69NPoTiI[/youtube]

 

Αν και σήμερα κάποιος αν θέλει να βρει τους ινδιάνους Ντένε δεν θα τους βρει στα δάση του πάρκου αλλά σαν απλούς πολίτες όπου μόνο το χρώμα τους δέρματος τους θυμίζει και το παρουσιαστικό των χαρακτηριστικό των προσώπων τους ήταν κάποτε φυλή ινδιάνων, μόνο αν τους αναζητήσετε οι γηραιότεροι θα σας πουν αυτές τις ιστορίες!!!! Να και κάποιοι ανθρωπολόγοι λένε ότι ινδιάνοι της φυλής Ντένε δεν υπάρχουν σήμερα κάνουν ένα μέγα λάθος!!!!

Κάποιοι από αυτούς όπως στην φωτό κάτω λένε ότι ανήκουν στην φυλή των Ντένε και έχουν γυρίσει πίσω στα προγονικά μέρη τους παρόλο τις αντιρρήσεις των αρχών!!!! Υπολογίζω γύρω στα 150 άτομα να έχουν εγκατασταθεί μονιμά και πάλι στο δάσος και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με την τεχνολογία όπου και την θεωρούν υπαίτια για πολλά κακά στον πλανήτη, δεν έχουν και άδικο!!!!

NTENE INDIANS

Ινδιάνοι Ντένε!!!!

Το τι ανακάλυψα εκεί περί Μέσης Γης θα επανέλθω με φωτογραφίες και αφηγήσεις στο μέλλον στα άρθρα μου Μέση Γη!!!! Όπως και να έχει η περιοχη αυτή θεωρείται η ποιο ανεξερεύνητη σε όλη την Βόρεια Αμερική και πράγματι υπάρχουν πολλά στοιχεία αν κάποιος θέλει να ερευνήσει για το παράξενο και το μυστήριο!!!! Αυτό όμως που θέλω να πω είναι πολύ δύσκολη η εξερεύνηση του διότι δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε καν καρόδρομοι!!!! Θα πρέπει να πάει κάποιος μέχρι τους καταρράκτες με πλοιάριο ή υδροπλάνο και κατόπιν με τα πόδια!!!! Η περιοχη είναι τεράστια σχεδόν όσο η χώρα μας σε μέγεθος όπου κρύβει πολλά μέσα της…..!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση