Ο ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΤΖΑΝΤΑΚΟΥΛΑ!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 Ο ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΤΖΑΝΤΑΚΟΥΛΑ!!!

 Judaculla ή Jutaculla-Rock ( Τζαντάκουλα ή Τζατάκουλα – βράχος )είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες μεγαλύτερο πετρογλυφικό στη Βόρεια Καρολίνα, και μία από τις μεγαλύτερες στο νοτιοανατολικό τμήμα της, πήρε το όνομά του από έναν μύθο των Cherokee ( Τσερόκοι – Ινδιάνοι της Αμερικής ) για το σχηματισμό του. Ο Βράχος Judaculla βρίσκεται στο Caney Creek ( Κάνεϊ Κρείκ ) στην κοιλάδα στο Jackson County ( Τζάκσον Σίτι ), έξω από Cullowhee ( Κάλλοουχεει ). Οι λεπτομέρειες του σχηματισμού του πετρογλυφικού, καθώς και η προέλευση αλλά και ο σκοπός του, είναι άγνωστα στους επιστήμονες.

Η πλάκα του βράχου είναι περίπου δεκαέξι μέτρα μήκος και έντεκα μέτρα πλάτος. Τα σχέδια σε αυτόν τον βράχο φαίνεται να έχουν παραχθεί σε μια ποικιλία από τρόπους, συμπεριλαμβανομένης τομής, ραμφίσματος, και λείανσης. Αυτές οι μέθοδοι είναι εμφανείς μετά από προσεκτική εξέταση, αλλά γίνονται όλο και πιο δύσκολο να εντοπιστούν με τη συνεχή διάβρωση του βράχου……

Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι Τσερόκι ομάδες είναι γνωστό ότι είχαν τελετουργικές τελετές γύρω από τον βράχο. Πρόσθετα ευρήματα, που χρησιμοποιούνται από τους Τσερόκι στον βράχο όπως σωλήνες, χάντρες, κύπελλα, και πέτρες σε σχήμα βόλων. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι Τσερόκι στρατοπέδευαν κοντά, στο βράχο. Επιπλέον, λόγω των πρόσφατων ανασκαφών από τις περιοχές γύρω από Judaculla, οι επιστήμονες τώρα υποθέτουν ότι ο βράχος ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας…..

Ο James Mooney ( Τζέιμς Μούνεϊ ), ένας ερευνητής του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν, κατέγραψε τον μύθο του βράχου Judaculla από τους Τσερόκι τη δεκαετία του 1880.

Σύμφωνα με την ιστορία του Μούνεϊ, η ονομασία προήρθε από τους Τσερόκοι « Tsul-ka-lu ή Kalu Τσου » ( Τσουλ – Κα – λου ή Κάλου Τσου )  που σημαίνει η « Μεγάλη Ματιά του Γίγαντα  » είναι ένας από τους πιο γνωστούς μύθους των Τσερόκι, πρόκειται για ένα γίγαντα κυνηγό που έζησε στην πλαγιά στην νοτιοδυτική του βουνού Ρίτσλαντ- βάλσαμο στην αρχή του ποταμού Tuckaseegee  ( Τασκασιέτζε )στο Jackson County…  μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για ινδιάνικους μύθους με γίγαντες που βγήκαν αληθινοί στο άρθρο μου « ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ!!!! ».

Ο βράχος Judaculla ήταν πολύ ισχυρός και μπορούσε να ελέγξει τον αέρα, τη βροχή, τις βροντές, τις αστραπές!! Ήταν γνωστός γιατί μπορούσε να  πιει όλα τα ρεύματα των ποταμών σε μια ενιαία γουλιά και να βαδίσει βαριά από βουνό σε βουνό, όπως ένα μυρμήγκι θα περπατούσε πάνω στους λόφους.

Ένας θρύλος ισχυρίζεται ότι τα σκαλίσματα είναι η θηρευτική νομοθεσία Judaculla. Ένας  άλλος μύθος λέει ότι ο βράχος Judaculla πήδηξε από το αγρόκτημα του βουνού και προσγειώθηκε εν μέρη στο σημείο που βρίσκεται τώρα, αυτό έγινε ύστερα από μαγικές τελετές των ινδιάνων Τσερόκι!!!

Ο βράχος επίσης απεικονίζει ένα χάρτη της νίκης του 1755 των Τσερόκι κατά τη διάρκεια των κολπίσκων στη μάχη της Taliwa ( Τάλιβα ), ή ίσως μια νίκη πάνω από κάποιον άλλο εχθρό, τον  Catawba ( Κατάγμπα ) ( !;!).

 Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν τώρα ότι ο βράχος Judaculla προηγείται της κατοίκησης των Τσερόκι της Δυτικής και Βόρειας Καρολίνας, αλλά ο ακριβής χρόνος της προέλευσης είναι άγνωστος. Σήμερα χρονολογείται από την ύστερη αρχαϊκή περίοδο, μεταξύ 3000 και 1000 π.χ., και μας δίνει ενδείξεις όταν πρώτο εμφανίζονται για πρώτη φορά οι Ινδιάνικες φυλές των Αμερικάνων.

 Μια έρευνα έχει οργανωθεί με συμβουλευτική επιτροπή που αποτελείται από τον χώρο ιδιοκτησίας«  Jackson County NC », τα μέλη της ανατολικής ζώνης των Τσερόκι, Ιστορικό Γραφείο Διατήρησης των Παραδοσιακών Γερόντων, το Γραφείο του κράτους Αρχαιολογίας, και καθηγητές από την Δυτική Καρολίνα, και τα μέλη της κοινότητας από τις γύρω περιοχές. Η συμβουλευτική επιτροπή συμφώνησε να συνεχίσει την επίσημη καταγραφή των πετρογλυφικών μαζί με μια αξιολόγηση της κατάστασης της διατήρησης του. Μπορείτε να διαβάσετε για την πρόοδό τους μέχρι στιγμής στο θέμα Χειμώνας 2008 της Βόρειας Καρολίνας.

Στο Jackson County το αρχαιολογικό τμήμα συνεργάστηκε με την Ανατολική ζώνη των Τσερόκι και με άλλους ενδιαφερόμενους στην ανάπτυξη των σχεδίων για τη βελτίωση της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο, ήταν επιτακτική ανάγκη ο σχεδιασμός να σέβονται την πλούσια ιστορία της γηγενούς κοινότητας και τη διατήρηση του αρχαιολογικού χώρου. Ένα βασικό συστατικό του έργου να ήταν προσβάσιμο στο κοινό με μια εξέδρα που να βλέπει γύρω, γύρω τον ιερό βράχο Judaculla, μια εξέδρα η οποία θα αποθαρρύνει να πατάνε με τα πόδια τους οι επισκέπτες τον ιερό χώρο.

Συνεργασία με Ισημερία  Περιβαλλοντική Διαβούλευση & Σχεδιασμού Α.Ε., PermaTrak  έχει σχεδιαστεί για μια μοναδική, σε σχήμα πετάλου εξέδρα περιπάτου γύρω από τον βράχο. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η διατάραξη του εδάφους, τα μεγέθη για αυτήν την εφαρμογή είναι μόνο 18 ίντσες βαθιά.

Τελειώνοντας θέλω να αναφερθώ σε έναν συγκεκριμένο μύθο των Τσερόκι ο οποίος ακούγεται μόνο από αυτούς και όχι από τους λευκούς:

« Στην περιοχή υπήρχε ένας γίγαντας πολύ μεγάλος, δεν ήταν εχθρικός με τους Τσερόκι αλλά ούτε οι Τσερόκι δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα μαζί του. Μια μέρα στο βουνό που έμενε ο Γίγαντας από το βουνό έβγαιναν πολλά φώτα. Φώτα που πετούσαν, και μετά ξανά χώθηκαν μέσα στο βουνό. Την επόμενη μέρα ο γίγαντας άφησε την πατούσα του ποδιού του πάνω στον βράχο αλλά και του χεριού του και ύστερα την πέταξε σε αυτόν τον τόπο που βρίσκεται σήμερα. Έτσι έδειξε στους Τσερόκι ότι αυτή ήταν μια ιερή πέτρα. Ο Γίγαντας κλείστηκε στο βουνό μέσα και δεν ξανά βγήκε από εκεί μέσα ποτέ. Είμαστε σίγουροι ότι ακόμα είναι εκεί μέσα και κοιμάται…… »

Ένας μύθος που λέει πολλά για αυτούς που ασχολούνται με το θέμα της Μέσης Γης!!! Επίσης για τα φώτα τα οποία αναφέρουν τώρα τελευταία ανακάλυψαν ότι κάποια σχέδια του βράχου έχουν να κάνουν με τον αστερισμό των πλειάδων αλλά και με άλλους πολλούς……!!!!

 Υπάρχουν τόσες αποδείξεις για όλα τα παράξενα και αινιγματικά πράγματα του πλανήτη μας ότι έχουν φτιαχτεί από κάποιους πιο παλιούς ή εξωγήινους ή εσωγήινους πολιτισμούς που είναι άξιο απορίας που ο κόσμος δεν τα πιστεύει. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία γιατί δεν τα πιστεύει ο πολύς κόσμος. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=A0FUBwcZNVo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h_0tOd2W_fc[/youtube]

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


Αφήστε μια απάντηση