Ο τριγωvικός καθρέπτης του Vlad Tsepez Dracul

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Ο Τριγωνικός Καθρέπτης του Vlad Tsepez Dracul

 

Ο καθρέπτης αυτός την τελευταία φορά που εθεάθει ήτανε στο σπίτι του λαού στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου διέμενε ο Nikolai Tsaouseskou με την οικογένεια του. Μετά από την επανάσταση του 1989 και τον θάνατο του Tsaouseskou ο τριγωνικός καθρέπτης του Vlad tsepez Dracul αγνοείται η τύχη του.

Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή το πώς και πού κατασκευάστηκε ο μεγάλος αυτός μαγικός τριγωνικός καθρέπτης. O Vlad Tsepez Dracul άρχισε την εκστρατεία του κατά τους Τούρκους, ο θρύλος λέει ότι τον πλησίασε μια γυναίκα ονόματι Alexandra Popeskou. Του είπε ότι αν ήθελε να κερδίσει τους τούρκους θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του έναν μαγικό καθρέπτη. O Vlad Tsepez Dracul πίστευε στον θεό, αλλά πίστευε και σε κάθε είδος δεισιδαιμονίες. Την ρώτησε πού και πώς μπορεί να αποκτήσει ένα τέτοιο καθρέπτη και τι θα πρόσφερε ο καθρέπτης στον Vlad Tsepez Dracul.Η γυναίκα αυτή του απάντησε ότι στο Δ του Δούναβη και μερικά μίλια αριστερά του υπάρχει ένας αρχαίος  ναός πάνω σε ένα νησί, εκεί θα αναζήτηση τον μάγο Golvan για να του φτιάξει τον καθρέπτη που ήθελε. Του είπε να προσέχει γιατί ο ναός αυτός φτιάχτηκε από τους Έλληνες αργοναύτες όταν κάνανε την αργοναυτική εκστρατεία. Λέγεται ότι ο ναός είναι αφιερωμένος στην θεά ΕΚΑΤΗ. Του είπε ότι θα πρέπει να ψάξεις την γαλαρία που οδηγεί από το ναό στο εσωτερικό του νησιού. Δεν πρόλαβε να της πει άλλη κουβέντα ή να τη ρωτήσει κάτι ο Vlad Tsepez Dracul γιατί η Alexandra Popeskou έφυγε από την σκηνή του στριφογυρίζοντας και γελώντας γύρω από τον εαυτό της πολύ γρήγορα δημιουργώντας ρεύματα αέρος γύρω της, ο Vlad Tsepez Dracul έτρεξε να την προλάβει μα είχε ήδη εξαφανιστεί στο πυκνό δάσος ,το μόνο που ακουγότανε ήταν τα ρεύματα του αέρα  που σφύριζαν ανάμεσα από τα δέντρα και τα γέλια της Alexandras Popeskou που χανόντουσαν στο βάθος. Αμέσως ο Vlad Tsepez Dracul κατάλαβε ότι δεν είχε να κάνει με άνθρωπο αλλά με νεράιδα ή μάγισσα όπου η Ρουμάνοι της αποκαλούνε Mama De Padre. Ο θρύλος λέει ότι ο Vlad Tsepez Dracul ξεκίνησε για την αναζήτηση του νησιού αυτού, ύστερα από 3 μήνες αναζήτηση βρήκε το νησί όπου και ανέβηκε με 3 συντρόφους. Έκαναν γύρω στις 20 μέρες για να βρουν τον άνοιγμα για να κατέβουν στα εσωτερικά του νησιού, αν και το νησί αυτό δεν ξεπερνούσε τα 500 μέτρα μήκος και τα 300 φάρδος. Όταν βρήκανε το άνοιγμα άρχισαν να καταβαίνουνε την γαλαρία όπου ήταν φτιαγμένη από σκάλες μετά από κάμποσες ώρες κατάβασης βρέθηκαν σε μία τεράστια σάλα όπου είχε δάδες τριγύρω στα τοιχώματα για να φωτίζεται, στην μέση της σάλας στεκότανε ο μάγος Golvan σαν τα ήτανε μαρμαρωμένος ο Vlad Tsepez Dracul τον πλησίασε μαζί με τους συντρόφους του και άρχισαν να του μιλάνε, απάντηση όμως δεν πέρνανε από τον μάγο, τότε ένας από τους συντρόφους του πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας ακούμπησε τον μάγο.

Προς έκπληξη όλων το χέρι πέρασε μέσα από το σώμα του μάγου λες και ήτανε φάντασμα. (Προσωπική μου γνώμη ότι ίσως ήταν κάποιο ολόγραμμα του μάγου), αμέσως το φάντασμα του μάγου πήρε ζωή και τους είπε: “πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας Vlad Tsepez Dracul, ξέρω για ποιο λόγο ήρθες θα στείλεις τους άντρες σου στα Ουράλια όρη να μου φέρουν τα εξής υλικά (δεν αναφέρονται τα υλικά) εσύ πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας θα μείνεις εδώ μαζί μου αυτό που θέλεις από τον καθρέπτη θα στο δίνει. Θα βλέπεις το μέλλον σου και αν δεν σου αρέσει θα το αλλάζεις, αυτή είναι η δύναμη του μαγικού καθρέπτη που θα φτιάξω για σ’ένα. Όσο όμως πιο πολύκοιτάς τον καθρέπτη και αλλάζεις το μέλλον σου τόσο πιο πολύ το μέλλον σου θα γίνεται απρόβλεπτο με την πιθανότητα αν έχεις αποφύγει τον θάνατο πολλές φορές κάποια στιγμή να μην μπορείς να τον αποφύγεις. Όσο η σύντροφοι σου θα ψάχνουν να βρουν τα υλικά στα Ουράλια όροι εσύ και εγώ έχουμε πολλά να σου μάθω για την ζωή στα έγκατα της γης”. ( Δεν αναφέρετε το τι είπανε και το τι κάνανε στα έγκατα της γης). Ύστερα από κάμποσο καιρό η σύντροφοι του πρίγκιπα γύρισαν με τα υλικά που τους ζήτησε ο μάγος, αμέσως ο μάγος είπε στον πρίγκιπα τα λόγια να χρησιμοποιήσει και πως να φτιάξει τον καθρέπτη τα λόγια και ο τρόπος για να δημιουργηθεί ο καθρέπτης δεν αναφέρονται. Όταν ο καθρέπτης φτιάχτηκε προτού φύγει από το νησί ο μάγος Golvan του είπε:” θα πρέπει να φτιάξεις κορνίζα χρυσή από ατόφιο χρυσάφι φάρδος 15εκ και πάχους 2εκ, όταν το κάνεις αυτό θα τοποθετήσεις τον καθρέπτη επάνω στην κορνίζα, θα τον πας στην ψηλότερη κορυφή τον Καρπαθίων Όρων και θα τον αφήσεις έρμαιο στα στοιχεία της φύσης. Ύστερα απο 1 μήνα αν το γυαλί του καθρέπτη υπάρχει πάνω στην κορνίζα και έχει μια απαλή κίτρινη μουντάδα, ο καθρέπτης θα είναι έτοιμος προς χρήση”. Τα έκανε όλα αυτά ο Vlad Tsepez Dracul και πράγματι έγινε ο τρόμος και ο φόβος όλων τον εχθρών του, εντός και εκτός Τρανσυλβανίας. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται έκανε αλόγιστη χρήση του καθρέπτη και είχε αυτόν τον μοιραίο και παράξενο θάνατο Τρανσιλβανική λαογραφία συνεχίζει την ιστορία ως έξης: Τον καθρέπτη αρχικά τον είχε τοποθετήσει στο κάστρο του πάντα με το πάνω μέρος του τριγώνου να κοιτάει προς τα κάτω. Αργότερα στης εκστρατείες που έκανε κατά των Τούρκων ο Vlad Tsepez Dracul τον έπαιρνε τον καθρέπτη μαζί του τοποθετώντας τον σε ένα χρυσό καβαλέτο και πάντα με το πάνω μέρος του τριγώνου να κοιτάει προς τη γή.

Όταν ήλθε στην εξουσία ο Nikolai Tsaouseskou έμαθε για την συγκεκριμένη ιστορία του μαγικού τριγωνικού καθρέπτη του Vlad Tsepez Dracul. Έδωσε εντολή από το μουσείο της Timisouaras όπου φυλαγότανε να μεταφερθεί στο σπίτι του λαού όπου είχε τελειώσει και ήταν έτοιμο για εγκαίνια. Ο καθρέπτης τοποθετήθηκε στην αίθουσα υποδοχών στο σπίτι του λαού όπου διέμενε ο Νikolai με την οικογένεια του. Ο Tsaouseskou κυβέρνησε  την Ρουμανία με μεγάλη επιτυχία χωρίς η χώρα του να χρωστάει ούτε 1 δολάριο σε καμία χώρα του κόσμου, όμως η δόξα έσβησε άδοξα στην επανάσταση που έκανε ο Ρουμάνικος λαός το 1989 όπου δολοφονήθηκε άγρια μαζί με την γυναίκα του Άννα από στρατιωτικό απόσπασμα χωρίς καν να γίνει δικαστήριο.

 

Από τότε η τύχη του καθρέπτη αγνοείται το πού είναι και το πού βρίσκεται. Ίσως και ο Τσαουσέσκου να έκανε το μοιραίο λάθος όπως έκανε και ο Vlad Tsepez Dracul, δηλαδή έκανε αλόγιστη χρήση του καθρέπτη με το να κοιτάζει το μέλλον του και να προσπαθεί να το αλλάξει συνέχεια. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο μαγικός τριγωνικός καθρέπτης του Vlad Tsepez Dracul υπάρχει ή υπήρχε γιατί δεν τον έχω δεί. Τον έχουν δεί όμως χιλιάδες ή και εκατομμύρια μάτια στο μουσείο όπου βρισκόταν και κατόπιν όσοι τον είδαν στο σπίτι του λαού στο Βουκουρέστι. Αυτά αναφέρει η λαογραφία της Τρανσιλβανικής περιφέρειας για τον καθρέπτη και εγώ δεν μπορώ να αφαιρέσω ή να προσθέσω κάτι στα αυτά τα γεγονότα.

 

Το θέμα δεν κλείνει εδώ για τους μαγικούς καθρέπτες θα συνεχίσω στην επόμενη αναφορά μου. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


1 σκέψη στο “Ο τριγωvικός καθρέπτης του Vlad Tsepez Dracul

Αφήστε μια απάντηση