ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!! ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΣΣΕΝ!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!

 ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!

 ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΣΣΕΝ!!!

 Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί και ήμουν στην εκκλησία του Άγιου Γιάννη του Ρώσου στην Εύβοια, όταν οι Γερμανοί τουρίστες έβλεπαν τα λείψανα του μπορούσες να διακρίνεις το σοκ στο πρόσωπο τους!! Ίσως δεν ήξεραν ότι κάτι το παρόμοιο υπάρχει στην χώρα τους στο βασιλικό δάσος του Άσσεν όπου βρίσκεται η εκκλησία Waldsassen η οποία, έχει πολλούς Αγίους, τα λείψανα τους να διακοσμούν την εκκλησία!!!!

Τους σκελετούς από τουςΑγίους, τους έχουν σε διάφορες στάσεις στους τοίχους όρθιους ή ξαπλωμένους ή καθιστούς, όπου τους έχουν ντύσει με ακριβά ρούχα και στολισμένους με περίτεχνα κοσμήματα αλλά και χειροποίητες χρυσές κορώνες!!!

 Σκελετοί όπου είναι ντυμένοι με κοστούμια σε σημείο υπερβολής από το 1700 όπου βρίσκονται σε όλους τους διαδρόμους της εκκλησιάς αυτής η οποία και λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Είναι γνωστά ως τα « Άγια Σώματα ». Αυτοί είναι οι σκελετοί των χριστιανών μαρτύρων που είχαν εκταφεί από τις κατακόμβες της Ρώμης, μεταξύ το 1695 και 1765. Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ασυνήθιστο είναι το πρότυπο σκελετικών λειψάνων όπου αυτοί οι σκελετοί είναι ντυμένοι με περίτεχνη ενδυμασία του 1700.

Κάθε χρόνο, η εκκλησία γιορτάζει αυτούς τους μάρτυρες, με την ιδέα ότι είμαστε και εμείς οι άνθρωποι « Άγια σώματα ». Πέρα από αυτό, λίγα πράγματα έως σχεδόν καθόλου είναι γνωστά για τα πολυδάπανα ρούχα και κοσμήματα που έχουν οι Άγιοι επάνω τους.

Βέβαια είναι μια εκκλησία με πολλά μυστικά αν κάποιος ξέρει πως να τα κοιτάξει. Το μόνο που θα πω είναι ότι πρόκειται για έναν υπαίθριο « Φάρο » από το λεγόμενο MEGAPOLISOMANCY  όπου και μπορείτε να βρείτε τις σχετικές πληροφορίες στα άρθρα μου MEGAPOLISOMANCY – URBANOMANCY!!! ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ!!!

Δεν μπορώ να πω ότι οι σημερινοί ιερείς είναι στο « παιχνίδι » αυτό, θα ήταν ψέμα!! Αλλά υπάρχουν πολλά που κρύβονται σε αυτήν την εκκλησία. Αν τυχόν βρεθείτε εκεί ψάξτε τα είναι πάρα πολλά και πραγματικά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!!!!

Δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο, πως φτιάχτηκε ποιοι ήταν αυτοί που έφεραν τα λείψανα,  γιατί κτίστηκε εκεί, γιατί σε αυτόν το ρυθμό αρχιτεκτονικής κτλ. κτλ. Αυτό το αφήνω σε εσάς που θα ενδιαφερθείτε πραγματικά ……… είναι μια καλή αρχή!!!

Συμβουλή:

 Ξεκινήστε από τα περίτεχνα ρούχα των Αγίων, τα κοσμήματα τους το πως είναι τοποθετημένα, ραμμένα, και φτιαγμένα…. βέβαια για όσους ξέρουν θα εκπλαγούν, ψάξτε και στις τοιχογραφίες …ψάξτε!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


5 σκέψεις στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!! ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΣΣΕΝ!!!

  1. ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΈΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ!!!! ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΟΣΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ….. ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ, ΑΓΝΗ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΛΛΟΙ ΛΊΓΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΈΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ!!!! Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ « ΑΡΖΑΝΑ » Η « ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΈΔΟΥΣΑΣ » Η « ΨΥΧΟΝΟΤΡΟΝΙΑΚΗ ΤΕΤΡΑΔΙΑΣΤΑΤΗ ΥΠΟΔΙΟΡΟΥΜΕΝΗ ΒΙΟΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΝΟΜΕΤΑΛΑΧΤΙΚΗ ΑΥΘΑΡΤΗ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΛΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΙΑΓΟΝΟΔΙΑΛΘΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΤΑΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ »!!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ……..ΧΕ ΧΕ ΧΕ!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ!!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Αφήστε μια απάντηση