Το «καταραμένο» νησί της Ιταλίας

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Το «καταραμένο» νησί της Ιταλίας

 

Το νησάκι Gaiola ( Γκαϊόλα ) βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, στην περιοχή του ομώνυμου θαλάσσιου πάρκου, μια προστατευόμενη περιοχή περίπου 42 εκταρίων.

Το νησί αποτελείται από δύο νησίδες που ενώνονται μεταξύ τους με μια γέφυρα, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο.

Gaiola 1

Το ένα νησάκι έχει μια εγκαταλειμμένη πλέον βίλα όπου πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι είναι στοιχειωμένη, ενώ το άλλο είναι ακατοίκητο. Μια σειρά από ατυχίες και παράδοξα που συνέβησαν κατά καιρούς στους εναλλασσόμενους ιδιοκτήτες του ήταν αρκετές για να λάβει το παρατσούκλι << το καταραμένο νησί >> και να το κουβαλά μέχρι σήμερα που πλέον δεν κατοικείται από κανέναν.

Gaiola 2

Gaiola 3

Gaiola 4

Gaiola 5

Η σειρά των γεγονότων άρχισε κάποια στιγμή γύρω στη δεκαετία του 1920, όταν ο τότε ιδιοκτήτης, ένας Ελβετός εν ονόματι Hans Braun ( Χανς Μπράουν ) βρέθηκε δολοφονημένος και τυλιγμένος σε μια κουβέρτα. Λίγο αργότερα η γυναίκα του πνίγηκε στη θάλασσα, χωρίς να ξέρει κανείς πως ενώ ήταν δεινή κολυμβήτρια. Επόμενος ιδιοκτήτης της βίλας ήταν ο Γερμανός Otto Grunback ( Όττο Γκρούνμπακ , ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή στο νησί.

Παρόμοια τύχη είχε και ο φαρμακοβιομήχανος Maurice Yves Sandoz ( Μαουρίς Γβες Σάντοζ ), ο οποίος αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία, λέγοντας ότι αβυσσαλέοι του έκαναν συχνά επισκέψεις από τα βάθη της θάλασσας!! Ο μετέπειτα ιδιοκτήτης του, ένας Γερμανός βιομήχανος χάλυβα, ο Baron Paul Karl Langheim ( Μπάρον Πόουλ Καρλ Λανγκεχέϊμ  καταστράφηκε οικονομικά.

Το νησί πέρασε ένα διάστημα και στα χέρια του επικεφαλής της Fiat Gianni Agnelli ( Φίατ Γιάννη Αντζέλι , ο γιος του οποίου αυτοκτόνησε. Και στη συνέχεια, ο ανιψιός του που θα αναλάμβανε τα ηνία της εταιρείας πέθανε σε ηλικία 33 ετών από μια σπάνιας μορφής λευχαιμίας. Πολλοί από τους συγγενείς κατηγόρησαν το νησί!!

Ο πολύ-δισεκατομμυριούχος Paul Getty ( Πόουλ Γκέτι ) δεν νίκησε την << αόρατη κατάρα >> και απήγαγαν τον εγγονό του λίγο μετά την αγορά του νησιού, ενώ ο Gianpasquale Grappone  ( Γκιανπάσκουαλε Γκραπόν ) φαλίρισε και φυλακίστηκε!

Όταν βρέθηκα στο νησί αυτό παρατήρησα ότι στο νησί αυτό υπήρχαν απομεινάρια αρχαίου πολιτισμού . Υπάρχουν λαξεμένα σκαλοπάτια γύρω από το νησί σχεδόν παντού. Και κάποια σημεία μπορεί κάποιος να δει και αρχαία απομεινάρια τοίχων. Από τους ντόπιους έμαθα ότι εκτός των Ρωμαίων είχε χρησιμοποιηθεί και ποιο παλιά από άγνωστο λαό! Αν και οι Ρωμαίοι το είχαν ως φάρο για άγνωστο λόγο το εγκατέλειψαν και έφτιαξαν έναν άλλον λίγο πιο πέρα χωρίς να εξηγούν στην ιστορία το γιατί. Δεν ξανά αγόρασε κανείς το νησί λόγο της παράξενης κατάρας που το δέρνει παρόλο ότι η τιμή του είναι πολύ ελκυστική!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!!

 

 


Αφήστε μια απάντηση