ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Alucard Nosferatu <utarefson@…….>

Προς: DAYLIGHT2012 <daylight2012@yahoo.gr>
Στάλθηκε: 4:20 μ.μ. Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013
Θέμα: Άρθρο

 

SAMAN LYCAN

Το άρθρο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με αυτό το θέμα αλλά και συνδέεται και με άλλα πολλά!!!! Δεν έχετε παρά να το διαβάσετε και θα καταλάβετε πολλά….. αν και σε κάποιους ίσως δεν αρέσει καθόλου!!!! Το άρθρο όπως μας στάλθηκε έτσι το ανεβάζουμε χωρίς καμία περικοπή!!!!

 

Alucard Nosferat:

 

Δεν γνωρίζω εάν έχει γίνει ανάλογο άρθρο στο παρελθόν από κάποιον μέσα από την ομάδα των INVISIBLE LYCANS αλλά και να έχει γίνει σίγουρα αυτό το άρθρο θα το συμπληρώνει κατά πολύ. Το θέμα που θέλω να πραγματευτώ είναι πολύ ευαίσθητο για κάποιους κύκλους και σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις αλλά ο σκοπός μου πάντοτε είναι να αναφέρεται η αλήθεια αντικειμενικά δίχως ταμπού και δίχως όρια όσο δύσκολη και αν είναι αυτή.

 

Εδώ και χρόνια υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια αποσιώπησης των Έργων του προφήτη Ενώχ τα οποία συγκαταλέγονται στα Απόκρυφα βιβλία της Αγίας Γραφής και όχι στα κανονικά. Ο λόγος είναι προφανής και αφορά κυρίως το περιεχόμενο αυτών  των βιβλίων που ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποκαλύπτει μια εναλλακτική κοσμολογία, ένα σενάριο για την προέλευση του πολιτισμού .Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Οι αποκαλύψεις (εάν μπορούν να ονομαστούν έτσι γιατί κάποιοι σίγουρα τις γνωρίζουν)  περιστρέφονται γύρω από το ίσως ποιο αινιγματικό πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης ,τον Ενώχ.

 

Το όνομα Ενώχ σημαίνει <<ο μυημένος>> και σύμφωνα με την ιουδαϊκή μυθολογία ,ήταν ένας από τους σημαντικότερους προφήτες του έθνους ,μακρινός εγγονός του Αδάμ (από την γενιά του Σηθ ,τον τρίτο γιό των πρωτόπλαστων) και πρόγονος του Νώε. Η ιστορικότητα του Ενώχ από τους επιστήμονες του είδους αμφισβητείται και από πολλούς κατακρίνεται αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αυτό καθεαυτό το πρόσωπο όσο το περιεχόμενο των έργων που αποδίδονται σε αυτόν τα οποία έργα θεωρούνταν εξαφανισμένα μέχρι και τον 18ο αιώνα.

 

Μέχρι εκείνη την εποχή οι μόνες πηγές πληροφόρησης ήταν ορισμένα σκόρπια αποσπάσματα και χωρία του Βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης Γένεσης από όπου αντλούμε την πληροφορία ότι έζησε 365 χρόνια και μετά εξαφανίστηκε από την Γη ,γιατί τον πήρε μαζί του ο Θεός!!!! Είναι λίγο περίεργο αυτό γιατί στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη (3:13) μαθαίνουμε πως ΚΑΝΕΝΑΣ πέραν του Ιησού δεν ανήλθε στους Ουρανούς. Χμμμ εκεί και εγώ μπερδεύτηκα δεν είναι δυνατόν ο επιμελητής της συγγραφής τόσο της Παλαιάς όσο και την Καινής Διαθήκης να έχει κάνει ένα τέτοιο σφάλμα μέχρι που θυμήθηκα  κάτι ακόμα και αυτό ήταν ο Προφήτης Ηλίας τον οποίο οι χριστιανοί των γιορτάζουν στις 20 Ιουλίου κάθε έτους αλλά δεν γιορτάζουν την κοίμηση του αλλά την Ανάληψη του!!! Πρόκειται λοιπόν για λάθος η μήπως κρύβεται εσκεμμένα κάποιο μυστικό; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στα Έργα του Ενώχ τα οποία είναι τρία.

 

Το πρώτο βιβλίο ή Ενώχ 1 αποτελείται από πέντε μέρη και μέσα σε αυτό εξιστορείται πως μια στρατιά Αγγέλων ή Παρατηρητές ή Εγρήγοροι κατέβηκαν στην Γη και με τις γυναίκες των ανθρώπων απέκτησαν παιδιά τα επονομαζόμενα Νέφιλιμ, γεγονός που δυσαρέστησε τον Θεό τιμωρώντας τους παραδειγματικά. Στην συνέχεια του βιβλίου ο Ενώχ ταξιδεύει σε όλη την Γη μαθαίνοντας τα μυστικά της καθώς και αυτά των άστρων ενώ μετά βλέπει μια σειρά από όνειρα που προφητεύουν  την πορεία του κόσμου και ειδικότερα του Ισραήλ μέχρι μια συγκεκριμένη περίοδο.

 

Το δεύτερο βιβλίο ή Ενώχ 2 χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και μέσα σε αυτό εξιστορείται πως ο Ενώχ μαζί με δύο Αγγέλους ανέρχεται και περνάει στους εφτά ουρανούς. Εκεί συναντάει τους αγγέλους που διέπουν τα καιρικά φαινόμενα (πρώτος ουρανός) μετά βλέπει τον Παράδεισο και την Κόλαση (τρίτος ουρανός), γνωρίζει τους Αγγέλους που Εξουσιάζουν τον κόσμο (έκτος ουρανός) και τέλος φτάνει στον Θεό αφού πρώτα όμως έχει μεταμορφωθεί και ο ίδιος σε άγγελο προσωρινά. Σε αυτόν τον ουρανό ο Άγγελος Vereviel του αγορεύει τα 360 βιβλία σοφίας που κρύβουν όλη την γνώση του κόσμου. Στο τελευταίο μέρος του δευτέρου βιβλίου ο Θεός στέλνει τον Ενώχ πίσω στην Γη για να διδάξει στους ανθρώπους όλα όσα έμαθε μέσα σε 30 ημέρες ,προτού δηλαδή τον φέρει πίσω στον ουρανό για πάντα. Το βιβλίο τελειώνει με τις διδαχές του Ενώχ και εγκαθιδρύει την γραμμή της ιερατικής του διαδοχής η οποία ξεκινάει με τον γιό του Μαθουσάλα και κορυφώνεται στην μυστηριώδη φιγούρα του Μελχισεδέκ! Κρατήστε αυτό το όνομα στις σημειώσεις σας το γιατί θα το καταλάβετε αργότερα.

 

Το τρίτο βιβλίο ή Ενώχ 3 ή γνωστό και ως Η Αποκάλυψη του Μέτατρον. Σε αυτό το βιβλίο μας αναφέρεται ότι πλέον ο Ενώχ έχει ανέλθει ξανά στους ουρανούς αυτή την φορά με την βοήθεια ενός ιπτάμενου άρματος για πάντα και μάλιστα έχει μεταμορφωθεί στον Άγγελο των Αγγέλων Μέτατρον! Ακριβώς για αυτόν τον λόγο έγιναν τα Έργα του Ενώχ απόκρυφα γιατί αναφέρει την μεταμόρφωση του ανθρώπου σε ένα ον ανώτερο από το ότι είναι. Τ ο όνομα του εν λόγο Αγγέλου σε σχέση με όλα τα άλλα ονόματα αγγέλων που είναι γνωστά (Ουριήλ ή Ουριέλ ,Γαβριήλ ή Γαβριέλ κτλ κτλ) δεν είναι ιουδαϊκό ούτε έχει καν ιουδαϊκή ρίζα αλλά Ελληνική! Σημαίνει Μεταθρόνιος <<Αυτός που στέκεται μετά τον Υπερουράνιο Θρόνο του Αγίου Ευλογημένου Ενός>>  τίτλος που αν μη τι άλλο παραξενεύει .Και δεν είναι μόνο αυτό, κατά πολλούς ερευνητές ο Μέτατρον εκφράζει την εξωτερική εκδήλωση του Θεού η αλλιώς την θεία παρουσία στο ανθρώπινο Βασίλειο !!!Η δική μου ερμηνεία η οποία κάπως θα ξενίσει είναι ότι μετά την πτώση του Εωσφόρου, ο οποίος ήταν ο πρώτος Μεταθρόνιος και αυτός που έφερνε το φως μετά τον Θεό , γεννήθηκε η ανάγκη για ισορροπία μεταξύ των δυνάμεων του φωτός και του σκότους (τα ονομάζω έτσι για να δημιουργηθεί η έννοια των αντιθέτων) και εφόσον δεν έχουμε δει ή διαβάσει πουθενά την δημιουργία Αγγέλων υποθέτω ότι κάπως έπρεπε να βρεθεί μια λύση και αυτή ήταν της μεταμόρφωσης ενός ανθρωπίνου όντος σε Αγγέλου έτσι Δημιουργήθηκε ο Μέτατρον με την Δίδυμό του Άγγελο Σάλνταφον (Ο μοναδικός Άγγελος που αναφέρεται ο οποίος φέρει θηλυκά χαρακτηριστικά!!!) και την Εξύψωση τους σε Αρχαγγέλους και κατοίκους στον έβδομο ουρανό.

 

Αυτά για την ώρα σε επόμενο άρθρο θα αναλύσω την αινιγματική φιγούρα του Μελχισεδέκ και πως αυτός συνδέεται με τον Ενώχ-Μέτατρον και τον ίδιο τον Ιησού – Χριστό.

 

SAMAN LYCAN

 

Εγώ προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λέει το άρθρο αυτό!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

 

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


11 σκέψεις στο “ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 1. geodj

  Υπομονή σε λίγες μέρες θα αναρτήσω το επόμενο άρθρο για τον Μελχισεδέκ.Είναι πολλά φίλε μου και όταν καταπιάνεσαι με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα θέλει πολύ προσοχή.Σε ευχαριστώ για την αναφορά σου στο θέμα είναι όντως επιμορφωτική.Να σαι καλά

 2. geodj!!!!

  ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!!!!

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΣ!!!!

  ΠΙΣΤΕΥΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΟΝΙΑ ΤΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ…..!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!1

 3. καλημερα saman lycan και σε ολους.για την ελληνικοτητα του μελχισεδεκ λοιπον,ηταν γιος του μελχι και εγγονος του σιδου.του πρωτου ΕΛΛΗΝΑ βασιλεα της χανααν αρα και η καταγωγη του ειναι ελληνικη.δεν θα μεινω ομως στο αυταποδεικτο.αν ο παππου ειναι ελλην αρα ειναι ο γιος και ο εγγονος.δειτε τι γραφει ο πατερας της εκκλησιας Μεγας Αθανασιος για την καταγωγη του μελχισεδεκ και για λιγο ποιο υποψιασμενους,ΑΝ ο μελχισεδεκ δεν ειναι απλα ο προδρομος του ΧΡΙΣΤΟΥ αλλα ειναι το ιδιο προσωπο??τωρα θα μου πεις ο ΧΡΙΣΤΟΣ εχει ελληνικη καταγωγη?..για εμενα ναι και καποια στιγμη θα σου στειλω εμπεριστατωμενα ολα αυτα.για αυτο περιμενω το αρθρο που προαναγγελθηκε για την σχεση ενωχ-μελχισεδεκ-χριστου…..με εκτιμιση

 4. Ωραιο αρθρο για να μαθαινουμε και την καταγωγη του Χριστου.Και αναφερομαι στο βαθμο ιεροσυνης του Χριστου.πρωτος στη ταξη ιερεας κατα μελχισεδεκ.και γιατι αλλαξε ο βαθμος ιεροσυνης με την εμφανιση του χριστου και δεν παρεμεινε η λευιτικη ιεραρχια που πηγαζε απο τον μωσαικο νομο?προφανως γιατι ο χριστος δεν ανηκε στην εβραικη φυλη..οσο για τον μελχισεδεκ αναφερεται ως ελλην που βιος του ηταν να ειναι δικαιος και να υπερασπιζεται την ειρηνη εξου βασιλευς ΚΑΙ ιερεας της δικαοσυνης, (προδρομος του Χρστου),λογο συνειδησεις και οχι βαση του μωσαικου νομου!!ΕΛΛΗΝ οχι βαρβαρος και ειδωλολατρης οπως θελουν να παρουσιαζουν μερικοι.περιμενω το αρθρο για τον μελχισεδεκ…

  1. geodj!!!!

   ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΜΙΛΧΙΣΕΔΕΚ ΕΛΛΗΝΑΣ …..ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ( ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕΣΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΝΗΜΑΤΟΣ )!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

Αφήστε μια απάντηση