Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΑΛΙΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!;!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΑΛΙΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!;!!

 Η ορειχάλκινη πινακίδα του Ιδαλίου ή ( Εδαλίου, Ηδαλίου), είναι χαραγμένη και στις δύο πλευρές της με συλλαβική Ελληνική γραφή, βρέθηκε από χωρικούς το 1850 στο εκεί Ιερό της Θεάς Αθηνάς, στη βορειοδυτική ακρόπολη της αρχαίας πόλεως. << Πουλήθηκε στον Duc de Luynes ( Ντακ ντε Λάγνις ) και κατέληξε στην Εθνική Βιβλιοθήκη των Παρισίων (Συλλογή μεταλλικών αντικειμένων, τομέας μπρούτζινων, έκθεμα 2297).

Η πινακίδα αυτή χρονολογείται στο πρώτο ήμισυ του 5ου αιώνος π.χ. και εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια του πεζού λόγου στην Κύπρο καθιστώντας την ως μοναδική στο είδος της αλλά και σε παλαιότητα. Η μετάφραση του κειμένου της πινακίδος έγινε εύκολα με τη βοήθεια των διγράφων μεταγενεστέρων Κυπριακών επιγραφών όπως συλλαβική συνοδευτική αλφαβητική απόδοση που εμφανίζεται από τα μέσα του 4ου αιώνα, και με πιο καθοριστική στον αποσυμβολισμό του συλλαβάριου εκείνη του έτους το 388, από το Ναό του Θεού Απόλλωνος Αμυκλαίου στην ίδια πόλη!!!!    

Η επιγραφή του Ιδαλίου αποτελεί μία πολύ καλή μαρτυρία για την ανεπιτυχή πολιορκία της πόλεως από τους Μήδους και τους Κιτιείς στις αρχές της Κυπροκλασικής περιόδου (γύρω στο 475), επί άρχοντος Φιλόκυπρου του υιού του Ονασαγόρα και βασιλέως Στασίκυπρου, καθώς και για το ιατρικό επάγγελμα (που εκπροσωπεί ο Ονάσιλος, υιός του Ονασίκυπρου) και την αμοιβή του εκ μέρους της πόλεως, καθώς και για τις πρώιμες δημοκρατικές διαδικασίες στην εν λόγω πόλη που τότε αποτελούσε ακόμη βασίλειο, μας αποκαλύπτει ακόμη δε ολόκληρο το Κυπριακό συλλαβάριο της συγκεκριμένης γραφής όπου και δημοσιεύθηκε από τον Ο. Masson Ο. ΜΑΣΣΟΝ…. όπου κάποιοι λένε ότι ήταν μασόνος λόγο του ονόματος του ) στο κλασικό και έγκυρο έργο του για τη συλλαβική επιγραφική της Κύπρου).

Η << Ρήτρα >> που αποτυπώνεται επάνω σε αυτή την ορειχάλκινη πινακίδα και έχει δημοσιευθεί μεταφρασμένη στο σχετικό με την Κυπριακή Γραμματεία βιβλίο που εξέδωσαν οι έγκυρες Εκδόσεις του Ιδρύματος Λεβέντη στην Λευκωσία, κλείνει με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά λόγια: 
 
ΙΔΕ ΤΑ(Ν) ΔΑΛΤΟΝ ΤΑ(Ν)ΔΕ ΤΑ FΕΠΙΓΑ ΤΑΔΕ ΙΝΑΛΑΛΙΣΜΕΝΑ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΣ Α ΠΤΟΛΙΣ ΚΑΤΕΘΙΓΑΝ Ι(Ν) ΤΑ ΘΙΟΝ ΤΑΝ ΑΘΑΝΑΝ ΤΑΝ ΠΕΡ’ ΕΔΑΛΙΟΝ ΣΥΝ ΟΡΚΟΙΣ ΜΕ ΛΥΣΑΙ ΤΑΣ ΦΡΕΤΑΣ ΤΑΣΔΕ ΥFΑΙΣ ΖΑΝ. ΟΠΙ ΣΙΣ ΚΕ ΤΑΣ FΡΕΤΑΣ ΤΑΣΔΕ ΛΥΣΕ, ΑΝΟΣΙΓΑ FΟΙ ΓΕΝΟΙΤΥ. ΤΑΣ ΓΕ ΖΑΣ ΤΑΣΔΕ ΚΑΣ ΤΟΣ ΚΑΠΟΣ ΤΟΣΔΕ ΟΙ ΟΝΑΣΙΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΣ ΤΩ(Ν) ΠΑΙΔΩΝ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΕΞΟ(Ν)ΣΙ ΑΙFΕΙ, Ο(Ι) Ι(Ν) ΤΟΙΡΟΝΙ ΤΩΙ ΕΔΑΛΙΕFΙ ΙΟ(Ν)ΣΙ 

 1

Η μετάφραση:   

<< Κι αυτή την πινακίδα με αυτά τα λόγια χαραγμένα, ο βασιλιάς κι’ η πόλις ορκίστηκαν στη Θεά την Αθηνά, αυτήν του Ιδαλίου, με όρκους να μην παραβούν τις ρήτρες αυτές όσο ζουν. Σε περίπτωση πού κάποιος παραβεί τις ρήτρες αυτές, να πέσει επάνω του το ανοσιούργημα. Τις γαίες βέβαια αυτές και τα περβόλια αυτά του Ονασίκυπρου τα παιδιά καί των παιδιών τους τα παιδιά θα έχουν εσαεί, όσο στην περιοχή  του Ιδαλίου θα’ ναι >>. 
 
 
Αν και όλα είναι ξεκάθαρα, φυσιολογικά και λογικά, κάποιοι ανεγκέφαλοι << ερευνητές >> για να γεμίσουν τα γραπτά τους αλλά και την τσέπη τους παραπληροφορούν ότι η εν λόγω πινακίδα μιλάει στην πραγματικότητα για… δεήσεις στον…. Σείριο, για το… τελώνιο Σεθ, για… σατανά που ανατρέφετε στη << Γή του Νείλου >>, για… ανθρωποθυσίες Ιώνων, για Δρακονιανούς… για… Ούννους (!!!), για… πράσινους δίσκους στο Τοβέτ (βλ. Θιβέτ !!!) για θεραπευτικές ιδιότητες… για κλειδί αστρικής πύλης…. Ακόμη και για χάρτη ώστε κάποιος να πάει στην πόλη των Αβυσσαλέων στα βάθη της θάλασσας!!!! Μακάρι να ήταν πραγματικότητα όλα αυτά οι πρώτοι που θα χαιρόμασταν θα ήμασταν εμείς μα δυστυχώς δεν είναι ετσι!!!! 

2
 
Το τραγικό είναι ότι όλοι αυτοί οι << ερευνητές >> μη έχοντας διαβάσει προηγουμένως τα απαιτούμενα με το αντικείμενο που χρησιμοποίησε για να εντυπωσιάσει τους αδαείς, δηλαδή ότι η επιγραφή ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΕΙ και έλεγε ΑΛΛΑ πράγματα όπου ήταν τα κυρίως λογικά. Το τραγικό βέβαια της υπόθεσης είναι άλλωστε και η πρόσφατη διαπίστωση από την έκθεση του ΟΟΣΑ ότι οι Νεοέλληνες κυρίως οι νέοι κατατάσσονται στο κατώτατο επίπεδο όσον αφορά τις ικανότητες για διαχείριση της πληροφόρησης και αναλυτική κατανόηση κειμένων όπως ο << λειτουργικός αναλφαβητισμός >>, ότι βρέθηκαν ουκ ολίγοι πρόθυμοι αναμασητές για να απλώσουν το << σπουδαίο >> μήνυμα στις εσχατιές του εμβρυακού χώρου που ανέφερα παραπάνω. Σε ένα γνωστό αρχαιολατρικό περιοδικό, ο συνεργάτης του οποίου, μεταφέρων στις εκεί σελίδες τις βλακείες κάποιας << ερευνήτριας >>, υπερθεμάτισε σχολιάζοντας ότι η πινακίδα πρέπει να ανήκει στον… 14ο αιώνα (…) 
 
Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα τμήμα της εμπνευσμένης << μεταφράσεως >> της εν λόγω συγγραφέως: 
 
<< Τους ναούς έχει αλώσει στην χώρα των Έβερε (Έβερεστ), ο Σέθ. Του πράσινου δίσκου η αποστολή, που έχει έρθει, εγκαταβίωσε στο Τοβέτο (Θιβέτ). Η ύαινα θα συγκρουστεί με τον Βού στην Κέρο. Ένας από τους Λασίθες νέους θα βασιλεύσει στο βασίλειο του Αράκ. Ο παις της Τροίας είναι παις του Δίσκου. Ο Ενετός είναι ο νους του χοίρου. Στον πατέρα μας τον Όσιρη ευρίσκεται ο Βούς. Στην γή σου σε αποστολή έχει έλθει ο θεός Γάιδαρος. >>

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όχι μόνο η εν λόγο κυρία αλλά και οι άλλοι << ερευνητές >> που ασχολούνται με τέτοια θέματα το κάνουν κυρίως επίτηδες για να γεμίσουν τις τσέπες τους αλλά και τις φυλλάδες τους για να εντυπωσιάσουν!!!! Υπάρχουν ακόμα πολλοί που λένε ότι η πινακίδα αυτή κρύβει εκατοντάδες μηνύματα και ότι δεν έχει μεταφρασθεί σωστά και αποκρύβουν εσκεμμένα τα μηνύματα!!!! Εγώ προκαλώ λοιπόν όλους αυτούς να μας πουν ποια είναι τα μηνύματα αλλά και τι λέει πραγματικά η πινακίδα ώστε να ξευτιλίσουν επιτέλους όλους αυτούς τους αρχαιολόγους που έκαναν την μετάφραση!!!! Μην περιμένετε να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια ποτέ διότι δεν έχουν ιδέα το τι γράφει η πινακίδα!!!!

Εμείς πιστεύουμε ότι οι αρχαιολόγοι έχουν κάνει πολύ καλά την δουλειά τους και ότι έχουν δώσει την σωστή μετάφραση!!!! Σε αυτό που δεν συμφωνούμε είναι με την μέτρηση χρονολογίας με άνθρακα 14 όπου και αμφισβητείτε από πολλούς, βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι του 14ου αιώνα…. Εμείς πιστεύουμε ότι ίσως είναι ποιο παλαιά!!!!

Η όλη υπόθεση για την περίφημη πινακίδα πρώτο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Διιπετές», τεύχος 47, Δεκέμβριος του “2002”.

Το εν λόγο άρθρο έγινε κατόπιν επιθυμίας κάποιων αναγνωστών από την πανέμορφη Κύπρο. Αγαπητοί φίλοι όπως ανακαλύψαμε δεν κρύβει κάποιο μυστήριο ή κάποιες << θεϊκές >> δυνάμεις παρά κρύβει τα γεγονότα της εποχής εκείνης της χώρας!!!! Να είστε περήφανοι και εσείς και εμείς εδώ στην Ελλάδα ελπίζοντας να σας επιστραφεί όχι μόνο αυτό αλλά και ότι άλλο έχουν αρπάξει από την χώρα σας αλλά και την δική μας!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!! 

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


1 σκέψη στο “Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΑΛΙΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!;!!

  1. SAMAN LYCAN ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΑΜΑΣΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!

Αφήστε μια απάντηση