ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!!

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!!

Η Κυστική Ίνωση αποτελεί ένα συχνό κληρονομικό, πολυσυστηματικό νόσημα, ιδιαίτερα απειλητικό για τη ζωή, με κύρια εντόπιση στους πνεύμονες και στο πάγκρεας. Για να πάσχει κάποιος από Κυστική Ίνωση, πρέπει να κληρονομήσει το ελαττωματικό γονίδιο και από τους δυο γονείς του. Οι μεταλλάξεις του γονιδίου που προκαλούν την Κυστική Ίνωση είναι περισσότερες από 1800 και διακρίνονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τη δυνατότητα του πάσχοντος οργανισμού να παράγει την πρωτεΐνη CFTR, να τη μεταφέρει στην κυτταρική επιφάνεια μέσω των καναλιών ιόντων χλωρίου και να λειτουργήσει στην κυτταρική επιφάνεια.

Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η παραγωγή παχύρρευστης βλέννας που φράσσει τα ανθρώπινα όργανα και τους πνεύμονες και αποτελεί την αιτία για τη δημιουργία χρόνιας λοίμωξης του αναπνευστικού από διάφορα μικρόβια από την οποία προκαλείται πρόωρη αναπνευστική ανεπάρκεια. Μόνος τρόπος για τη μακρότερη και καλύτερη σε ποιότητα ζωή των ασθενών είναι να τους παρέχεται νοσηλεία και περίθαλψη σε εξειδικευμένα κέντρα Κυστικής ίνωσης με το ανάλογο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Στο Δουβλίνο πραγματοποιήθηκε αυτήν την χρονιά το 35ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Κυστική Ίνωση, από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου, όπου γιατροί, ερευνητές, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό που εμπλέκεται στην νοσηλεία των ασθενών με Κυστική Ίνωση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για την καλύτερη διαχείριση του νοσήματος.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσίαση ενός νέου φαρμάκου (Ivacraftor) στην αντιμετώπιση της Κυστικής Ίνωσης, το οποίο βοηθά στη λειτουργία της πρωτεΐνης CFTR όταν αυτή φθάσει στην κυτταρική επιφάνεια. Το φάρμακο αυτό παράγεται από την εταιρία VERTEX και αποτελεί το πρώτο φάρμακο που μπορεί να καταπολεμήσει το υποκείμενο αίτιο της νόσου. Το νέο αυτό φάρμακο είναι χάπι και απευθύνεται μόνο σε όσους ασθενείς φέρουν την μετάλλαξη G551D, η οποία χαρακτηρίζεται ως «gating» μετάλλαξη, δηλαδή μετάλλαξη που εμποδίζει την πρωτεΐνη CFTR να λειτουργήσει κανονικά στην κυτταρική επιφάνεια. Το φάρμακο έχει ήδη λάβει έγκριση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ πρόσφατα έλαβε και θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις χώρες της Ε.Ε., σε τρεις μήνες περίπου, εφόσον λάβει και την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήδη, οι ερευνητές στο επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιήσουν κλινικές δοκιμές του φαρμάκου αυτού σε ασθενείς που έχουν παρεμφερείς μεταλλάξεις με την μετάλλαξη G551D και εκφράζουν την αισιοδοξία ότι το φάρμακο θα μπορεί να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα και για αυτούς. Μάλιστα, κλινικές δοκιμές του φαρμάκου αυτού σε συνδυασμό με ένα νέο φάρμακο που παρασκευάζει η παραπάνω εταιρία έχουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς που φέρουν τη μετάλλαξη ΔF508 η οποία και απαντάται πιο συχνά στον ινοκυστικό πληθυσμό.

Επίσης, στο συνέδριο παρουσιάστηκαν δυο νέα εισπνεόμενα αντιβιοτικά που στόχο έχουν την καταπολέμηση της χρόνιας αναπνευστικής λοίμωξης στην Κυστική Ίνωση, τα οποία αποτελούν τομπραμυκίνη και νατριούχο κολιστιμεθάτη (:κολιστίνη) αντίστοιχα. Τα αντιβιοτικά αυτά έχουν τη μορφή ξηράς σκόνης και προορίζονται για εισπνοή από τους ασθενείς. Και τα δυο φάρμακα έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όμως δεν κυκλοφορούν ακόμα στη χώρα μας, αν και χαρακτηρίζονται ως «ορφανά» .

Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Καταγραφής των ασθενών με Κυστική Ίνωση που παρουσιάστηκαν σε σχετική έκθεση, όπου βάσει των αναλύσεων που έγιναν και των ιατρικών δεδομένων των ασθενών που έστειλαν Έλληνες γιατροί, η Ελλάδα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη όλων των χωρών που συμμετείχαν, ειδικά όσον αφορά τον χρόνιο αποικισμό των ασθενών από ψευδομονάδα, τον FEV1 (μέγιστο εκπνεόμενο όγκο αέρα) ιδιαίτερα στους ενήλικες ασθενείς, ο οποίος αποτελεί ενδεικτικό της πορείας της νόσου, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση, έρχεται πρώτη σε χρήση εισπνεόμενων αντιβιοτικών που είναι φάρμακα υψηλού κόστους. Το γεγονός αυτό θα πρέπει ιδιαίτερα να προβληματίσει πολλούς για τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης και νοσηλείας στους ινοκυστικούς ασθενείς στη χώρα μας.

Βέβαια γιατί να μην είναι έτσι εφόσον για αυτήν την τόσο ανίατη δυστυχώς ασθένεια υπάρχουν δυο μόνο γιατροί. Ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στην Θεσσαλονίκη, μιλάω για τους ασθενείς παιδιά. Για τους ενήλικες ειδικότητα από όσο γνωρίζω έχει μόνο το Σισμανόγλειο….. επίσης είναι γνωστό ότι ανά πασά στιγμή ένας ασθενής μπορεί να χάσει την ζωή του από μια απλή γρίπη ή κάποια άλλη λοίμωξη, τα άτομα που έχουν την νόσο φτάνουν σε ηλικία μέχρι 35 έως 40 ετών αν είναι τυχεροί!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε, αυτή η ασθένεια είναι σχετικά καινούρια ( 15-20 χρόνων ) που έχει ανακαλυφθεί και δεν είναι σε πολλούς γνωστή!!!! Όλοι έχουμε δικαίωμα ανάρρωσης και φροντίδας ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με σπάνιες παθήσεις!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 


4 σκέψεις στο “ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!!

 1. ΚASTINEL!!!! ΕΛΑΒΑ TO EMAIL ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΣΠΑΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!!

  ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ!!!!!!

  1) ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

  ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ, ΚΟΥΝΕΝΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!! ΕΝΑ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ!!!! ΟΛΟΙ!!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΣΟ ΣΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΔΟΛΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΡΕ ΑΞΕΣΤΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΑΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!!! ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!!!! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ……!!!!! ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΜΟΥ ΟΣΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΛΕΜΕΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

  2) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

  ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!! ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!!!

  ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΞΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ!!!! ΚΑΦΡΟΙ!!! ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΡΕ; ΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ!!!! ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΩΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΡΕ!;! ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ!!! ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΕ ΛΑΛΑΜΗΔΕΣ!!!! ΟΧΙ!!! ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΗΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!!!

  ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ΑΜΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΩΣΑΕΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ ΝΤΡΑΜΠΑΡΗΦΑ!!!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΡΗ ΚΛΑΡΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

  ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ……

  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΙΑΤΡΟΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!! ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!!! ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ν ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΚΟΡΑ!!!!

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ…… ΟΧΙ!!! ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ « ΥΦΑΚΙ » ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΕΚΕΙ…… ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;

  ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ!!!! ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΩ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ!!!! ΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΩ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ……. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ!!!!

  ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ!! ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑΣ!!!!

  ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ!!!! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ!!!!

  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ!!!!!

 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!
  ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΑ SAITE , ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ.. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΗ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ..
  ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
  ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΑΣ..
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..
  ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ SAMAN LYCAN OTI O ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΓΟΡΓΟΘΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ…….. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ…
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!

  1. ΚΑSTINEL!!!!

   NA MAΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!! ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!

   ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!!

Αφήστε μια απάντηση