ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!!!!

 

Επειδή  πολλοί από εσάς με έχετε ρωτήσει γιατί δεν έχω γράψει κάτι για τα ζώδια και την αστρολογία και επειδή πραγματικά είσαστε πάρα πολλοί αποφάσισα να γράψω!!!! Δεν θα γράψω όμως τα γνωστά!!!! Θα γράψω αυτό που δεν ξέρει το 98% του κόσμου αλλά και την πραγματική προέλευση των ζωδίων όπου έρχεται  από την Ελλάδα μας και απορώ με όλους αυτούς τους αστρολόγους μας πως και δεν έχει αναφερθεί η πλήρη προέλευση τους!!!! Ίσως έχουν πολλά να κάνουν ασκώντας την μελλοντολογία ερευνώντας τα άστρα!!!! Έτσι λοιπόν θα το κάνω εγώ για αυτούς!!!!

Από τους αρχαίους χρόνους, τα ζώδια έχουν πει τις ιστορίες των θεών και τεράτων, ηρώων και κακών ανθρώπων άλλα και θρύλους χρησιμοποιώντας μόνο τα αστέρια στο νυχτερινό ουρανό!!!! 

Κάθε ένα από τα 12 ζώδια έχει έννοιες όπου μπορεί να βρεθεί σε αυτούς τους μύθους, μαζί με την προέλευσή τους!!!!

Οι άνθρωποι έχουν εκλάβει φώτιση από τα αστέρια από την αρχή του χρόνου, μαντικής ικανότητας δηλαδή έξω από τα φαινομενικά τυχαία στίγματα που φωτός που είναι σαν τελείες στον ουρανό!!!! Στην προσπάθεια του ανθρώπου να αντλήσει νόημα από τις ισχυρές και μυστηριώδης δυνάμεις του σύμπαντος, υπάρχουν θρύλοι όπου έχουν πει σχετικά το σκοπό και τη δημιουργία αυτών των αστερίων ή μήπως υπάρχει κάποια πραγματικότητα σε αυτούς τους θρύλους!;! Αστερισμοί, από μόνοι τους, είναι απλά τεχνητές ομαδοποιήσεις των άστρων, που δημιουργήθηκαν για να εξηγήσουν τα πιο αρχαία και σημαντικά ερωτήματα όλων των εποχών!!!!

Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για το σύμπαν μας, ο σκοπός πίσω από αυτούς τους αστερισμούς γίνεται λιγότερο σημαντικός για την κατανόηση μας, αλλά συνεχίζουμε μέσο αναφοράς αυτών των θρύλων σε καθημερινή βάση!!!! Πότε ήταν η τελευταία φορά που εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έλεγξε το ωροσκόπιο του!:! Έχετε ποτέ ακούσει κάποιον να λέει κάτι σαν << Είναι μια τέτοια Ιχθύς … >>!;!

Ας ξεκινήσουμε να μάθουμε την αλήθεια που οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για το από πού προήλθε η αστρολογία!!!! Πρώτοι ξεκίνησαν οι Έλληνες και όχι άλλος πολιτισμός όπως κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν σήμερα ( ας είναι καλά αυτοί Μισθόνιανς αυτή η καταραμένη φάρα )!!!!

 

Κριός

Πρώτα, όταν αναφερόμαστε στην μυθολογία του Κριού, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διακρίσεις!!!! Ο μύθος για το “Κριό, και ο μύθος του αστερισμού Ραμ” είναι δυο διαφορετικά από τους μύθους σχετικά με τον Κριό όπου αναφέρεται σε θεότητα του “Άρη”!!!! 

Στην ελληνική μυθολογία ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου!!!! Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ του ρόλου όπου ο Άρης παίζει και το ρόλο που η αδελφή του παίζει τον δικό της ρόλο!!!! Η Αθηνά ήταν επίσης και αυτή θεά του πολέμου, αλλά σε αντίθεση με τον Άρη, η Αθηνά είχε στρατηγική και ήταν πειθαρχημένη, ενώ ο Άρης ήταν χαοτικός και καταστροφικός!!!! 

Έχοντας αυτούς τους δύο Έλληνες θεούς να αντιπροσωπεύουν τις δύο διαφορετικές πλευρές του πολέμου είναι πολύ αποκαλυπτικό για το πώς είδαν οι αρχαίοι Έλληνες τον πόλεμος!!!! Για να καταλάβετε εάν η Αθηνά ήταν ο Ναπολέων, στη συνέχεια, ο Άρης ήταν ο Ράμπο!!!!

Ο Άρης ήταν γνωστός για τη σφοδρή επιθυμία του για αίμα, την χαοτική φύση του, και την αλόγιστη επιθετικότητα του!!!!  
Το ενδιαφέρον είναι ότι μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά (σε πολύ μικρότερο βαθμό) αποδίδονται σε εκείνους που γεννήθηκαν κάτω από τον Κριό, στην αστρολογία!!!! 

Ο Κριός ή ο αστερισμός Ραμ, είναι ένα αστερισμός των άστρων ορατό από τη γη που εμφανίζονται σε αυτό που οι Έλληνες πιστεύαν ότι είναι το σχήμα του κεφαλιού ενός κριαριού!!!! Η μυθολογία του Κριού προέρχεται από την ιστορία του Ιάσωνα και των Αργοναυτών, των οποίων κύριο αίτημα ήταν να βρει το Χρυσόμαλλο Δέρας του Κριού, προκειμένου να αποδείξει στον εαυτό του ότι ήταν ο νόμιμος βασιλιάς της Ιωλκού στη Θεσσαλία!!!!

Το κριάρι (Κριός) δεν έχει τίποτα να κάνει με το θεό Κριό ( Άρης ), παρά το γεγονός ότι και οι δύο βασίζονται στην ελληνική μυθολογία και μοιράζονται το ίδιο όνομα!!!! Ο θεός Άρης ήταν πιο συχνά εμφανιζόμενος ως ένα σκυλί ή γύπας, όταν είχε μορφή ζώων, αν και ένα από τα πιο διάσημα κατορθώματά του που εμπλέκονται τον μετατρέπει σε σχήμα αγριογούρουνου για να σκοτώσει το όμορφο Άδωνη ο οποίος ήταν ερωτευμένος με τον Άρη αλλά και εραστής της Αφροδίτης!!!! Υπάρχουν αναφορές σπάνιες στην αρχαιά Ελλάδα αλλά πολλές από Ρώμη ότι έπαιρνε την μορφή Κριού!!!! Οι μύθοι είναι ουσιαστικά ίδιοι με τους μύθους του Άρη από τη ρωμαϊκή μυθολογία, οι οποίοι θεωρούσαν ότι είναι ο ίδιος Θεός!!!! 

 

Ο μύθος του Ταύρου

Ο μύθος του Ταύρου πιο συχνά ερμηνεύεται ως η ιστορία του Δια και της Ευρώπης, όπου ο Έλληνας θεός έφερε την Φοινικική πριγκίπισσα μακριά στην Κρήτη για να την παντρευτεί με συγκάλυψη τον εαυτό του ως έναν λευκό ταύρο!!!! Στη συνέχεια, υποθέτω ότι ήταν πραγματικά ο Δίας, έγινε ο αστερισμός του Ταύρου αλλά δεν είναι πραγματικά, γιατί τώρα ο ταύρος και ο Δίας είναι διαφορετικά … ή κάτι τέτοιο!!!!

Ένας εναλλακτικός μύθος μας δίνει μια άλλη πιθανή εξήγηση του αστερισμού του Ταύρου, αυτό που βρίσκω λίγο πιο ικανοποιητικό εγώ!!!!

Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, η μυθολογία του Ταύρου ξεκινά με ένα ταύρο γνωστή ως γιο του Πωσειδώνα!!!! Αυτός ήταν ένας μεγάλος και ισχυρός ταύρος που οι χωρικοί είχαν τρομοκρατηθεί από την εν λόγω της τάση του να ποδοπατά τα χωριά τους και να κάνει τα σπαρτά κομμάτια ως μια ιδιοτροπία!!!! Ο ίδιος δεν ανήκε σε κανέναν, και κανένας από τους αγρότες δεν γνώριζαν όπου προήλθε!!!! Αν και ο ίδιος δεν ήταν αθάνατος, οι περισσότεροι άνθρωποι  λόγω του μεγάλου μεγέθους και τη δύναμή του και το γεγονός ότι παρόλες τις καταστροφές που προκάλεσε κανένας δεν ήταν ποτέ σε θέση να τον σταματήσει!!!!

Ο ταύρος είναι άγριος και εκτός ελέγχου, επιλέγοντας να ακολουθήσει τα συναισθήματά του ως ιδιοτροπία!!!! Μια μέρα βρίσκει και καταπάτησε ένα πεδίο πρόσφατα με ανθισμένα λουλούδια της θέας Περσεφόνης και πήγε και τον συνάντησε!!!! Αν και ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει, ο ίδιος φαίνεται να κατανοεί την παρουσία της και τον ηρεμεί!!!! Αποτελούν ένα δεσμό μεταξύ τους, και ο ταύρος μαθαίνει να συμπεριφέρεται ο ίδιος όπως αυτή!!!!Η  Περσεφόνη διδάσκει στον ταύρο υπομονή και πώς να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του με σύνεση!!!!

Μετά στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο, την άνοιξη, όταν η Περσεφόνη επιστρέφει στη γη, ο Ταύρος επιστρέφει στη γη για να την ενώσει….η Περσεφόνη κάθεται στην πλάτη τους και αυτός τρέχει ανάμεσα στα χωράφια, επιτρέποντας την να θέσει όλα τα φυτά και τα λουλούδια σε άνθιση!!!! Το φθινόπωρο, όταν η Περσεφόνη επιστρέφει στον Άδη, ο Ταύρος επιστρέφει στον ουρανό ως τον αστερισμό του Ταύρου

 

Δίδυμος

Οι δίδυμοι εκπροσωπούνται στους Διδύμους ως μυθολογία και είναι ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης της ελληνικής μυθολογίας!!!! Μοιράζονται την ίδια μητέρα, Λήδα, αλλά έχουν διαφορετικούς πατέρες!!!! Ο πατέρας του Κάστωρ είναι Τύνδαρος, ο βασιλιάς της Σπάρτης, και ο σύζυγός της Λήδας!!!! Ο πατέρας του Πολυδεύκη είναι ο θεός Δίας!!! Ως εκ τούτου, ο Πολυδεύκης είναι αθάνατος, ενώ ο δίδυμος αδελφός του Κάστορα είναι θνητός!!!!

Οι δίδυμοι ήταν νέοι, όμορφοι, και περιπετειώδες!!!! Πήραν μέρος σε πολλές περιπέτειες μαζί και ήταν γνωστοί για τα προς το ζην και την περιέργειά τους!!!! Ο Κάστωρ ήταν ένας διάσημος ιππέας, ενώ ο Πολυδεύκης ήταν γνωστός για την μεγάλη του δύναμη!!!!

Η αδελφή τους είναι η ωραία Ελένη της Τροίας, τον οποίο στον Τρωικό πόλεμο πολέμησαν μαζί!!!! Τα δίδυμα όχι μόνο πήραν μέρος στον πόλεμο της Τροίας μαζί, αλλά ήταν επίσης και πλήρωμα ως Αργοναύτες για την αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος το οποίο είναι πολύ περίεργο….διότι η Τροία υπήρξε μετά της αργοναυτικής εκστρατείας όπου είχαν περάσει χιλιάδες χρόνια!!!! 

Όταν ο Κάστωρ πεθαίνει σαν είναι θνητός έχοντας περάσει ολόκληρη τη ζωή τους μαζί, Πολυδεύκης τρελαίνεται!!!! Δεν θέλει να ζήσει χωρίς τον δίδυμο αδελφό του, αλλά δεδομένου ότι είναι αθάνατος, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει!!!! Ικετεύει τον πατέρα του, ο Δίας, για βοήθεια!!!!

Ο Δίας αποφασίζει ότι, αντί να σκοτώνει τον Πολυδεύκη, ώστε να μπορεί να είναι με τον Κάστωρ, κάνει τον Κάστωρ αθάνατο και αυτόν, και οι δυο έγιναν αστερισμός  για να ζήσουν μαζί για πάντα ως τον αστερισμό των Διδύμων!!!! 

Ίσως ο λόγος που αυτή η ιστορία είναι σπάνια προσβαλλόμενη οφείλεται στο γεγονός ότι δύο από τα πραγματικά αστέρια στον αστερισμό των Διδύμων ονομάζεται “Κάστωρ” και “Πολυδεύκης”!!!!

 

 Καρκίνος

Στις περισσότερους μύθους, ο καρκίνος αναγνωρίζεται από το γιγαντιαίο καβούρι που ο Ηρακλής ( Ελληνική μυθολογία) πάτησε και σκότωσε, ενώ  αλλιώς η καταπολέμηση της Ύδρας!!!! Το καβούρι κυριολεκτικά κόντευε να σκοτώσει τον Ηρακλή, αλλά ο Ηρακλής το συνθλίβει ακριβώς, και αυτό είναι το τέλος αυτής!!!! Η θεά Ήρα τον λυπήθηκε τον κάβουρα που είχε στείλει να ξεπαστρέψει τον Ηρακλή και τον έκανε αστερισμό!!!!

Και ειλικρινά, δεν πρόκειται μια πολύ καλή ιστορία!!!! Ευτυχώς, βρήκα μια σπάνια, αλλά διαφορετική εκδοχή!!!! Εδώ έχουμε μια εντελώς νέα εμφάνιση, και ειλικρινά, μια πολύ καλύτερη εξήγηση πίσω από τη μυθολογία του Καρκίνου!!!! Βέβαια ο καθένας παίρνει όποια τροπή θέλει!!!!

Σύμφωνα με το μύθο αυτό, ένα γιγαντιαίο καβούρι που ονομαζόταν Κριός φρουρούσε τις θαλάσσιες νύμφες στο βασίλειο του Πωσειδώνα!!!! Ήταν τεράστιος και ισχυρός, και ο ίδιος ο Πωσειδώνας τον είχε ευλογήσει με την αθανασία!!!!  

Όταν Ο Τιτάνας τυφώνας ( Ελληνική μυθολογία ) τρομοκρατούσε τους θεούς του Ολύμπου, ο Πωσειδώνας, μαζί με τους περισσότερους από τους άλλους θεούς, πήγε να κρυφτεί!!!! Έτσι ο Κριός έγινε υπεύθυνος για την προστασία των θαλάσσιων νυμφών, που θεωρείτο ότι είναι κόρες του Πωσειδώνα!!!! Ο κάβουρας πήρε το ρόλο του ως προστάτη πολύ σοβαρά, και δεν άφησε καμία από τις θαλάσσιες νύμφες να φύγει από την εμβέλειά του!!!! Μετά από λίγο, μερικές από τις θαλάσσιες νύμφες τον έπεισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύαν από τον Τυφώνα, και δραπέτευσαν στην ανοικτή θάλασσα!!!!

Ο Κριός δεν μπορούσε να τις κυνηγήσει, καθώς ήταν επιφορτισμένος με την προστασία των άλλων θαλάσσιων νυμφών, οπότε ζήτησε τη βοήθεια του γιγαντιαίου καλαμαριού, ονόματι Βαμπάρι!!!! Του οποίου το όνομα μεταφράζεται σε καλαμάρι βαμπίρ και είχε κακές προθέσεις, και όταν έπιασε τις θαλάσσιες νύμφες, τις καταβρόχθισε!!!!

Αυτοί αγωνίστηκαν για ώρες μέχρι το καβούρι τελικά κέρδισε και σκότωσε το καλαμάρι!!!! Αλλά είχε υποστεί τέτοιους κακούς τραυματισμούς που έμεινε τρομερά ανάπηρος από εκείνη τη στιγμή προς τα εμπρός!!! Όταν ο Πωσειδώνας επέστρεψε είδε την γενναιότητα που ο κάβουρας είχε δείξει και για να τον απαλλάξει από τον πόνο του τον έκανε αστερισμό του Καρκίνου!!!!

 

Στον μύθο του αστερισμό του Λέοντα

Ο μύθος του Λέοντα, αλλιώς γνωστή ως το μύθο του Λέοντα, είναι μια συγκεχυμένη ιστορία των μύθων ως αστερισμός!!!! Η ιστορία αυτού του αστερισμού συνήθως αποδίδεται σε μια αρχαία ιστορία του Ηρακλή και τους 12 άθλους του!!!!   

Στην πρώτη από δοκιμές του Ηρακλής είναι επιφορτισμένη με την εξεύρεση και την θανάτωση του λιονταριού – ένα τεράστιο και ισχυρό λιοντάρι του οποίου η απόκρυψη είναι αδιαπέραστη!!!! Ο Ηρακλής δεν το γνώριζε αυτό, ωστόσο ρίχνει στο λιοντάρι της Νεμέας με βέλη, τα οποία δεν του κάνουν τίποτα!!!! Όντας ο Ηρακλής αποφασίζει να κάνει μια τρελή εξόρμηση στο λιοντάρι της Νεμέας!!!! Το λιοντάρι κρύφτηκε στην σπηλιά του, η οποία έχει δύο εισόδους!!!! Ο Ηρακλής ορμά μέσα στο σπήλαιο, χτυπά το λιοντάρι της Νεμέας πάνω στο κεφάλι με το ρόπαλο του αρκετά σκληρά για να το αναισθητοποιήσει, και έπειτα τον πνίγει με τα γυμνά χέρια του!!!!

Προκειμένου να αποδείξει τη νίκη του, ο Ηρακλής υποτίθεται ότι έπρεπε να δείξει το τομάρι του λιονταριού της Νεμέας στο βασιλιά Ευρυσθέα!!!! Ο Ηρακλής προσπαθεί να βγάλει το δέρμα από το σώμα του λιονταριού μα δεν μπορούσε!!!! Τελικά ανακάλυψε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να κόψει το δέρμα του λιονταριού της Νεμέας είναι τα δικά του νύχια!!!! Φέρνει το τομάρι πίσω στον Ευρυσθέα, αλλά καταλήγει η φύλαξή τους για χρήση ως προσωπική του πανοπλία;;;; 

Αυτό είναι όπου η ιστορία συνδέεται δήθεν για να τον αστερισμό του Λέοντα!!!! Έχει κατ ‘επανάληψη αναφερθεί σε διαφορετικές εκδοχές αυτής της ιστορίας ότι είτε ο Δίας ή η Ήρα αποφασίζει σε αυτό το σημείο να δημιουργήσει τον αστερισμό του Λέοντα!!!! Γιατί το κάνουν αυτό δεν φαίνεται να είναι ούτε κατανοητό ούτε σημαντικό στις μυθογράφους!!!! Οι περισσότεροι μύθοι υποθέτουμε, ότι αυτό γίνεται σαν μια ωδή στον Ηρακλή, αλλά αν αυτή είναι η περίπτωση, γιατί να είναι το λιοντάρι της Νεμέας αυτό που ανηφορίζει προς τα άστρα, ως τιμή!!;!!

Η καλύτερη εξήγηση για μένα είναι η εξής: 

Ήρα έχει παίξει ουσιαστικά το ρόλο της << νονά >> στο μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης γκάμας από τέρατα στην μυθολογία – ιστορία, όπως το λιοντάρι της Νεμέας!!!! Ήταν η Ήρα, που παρακάλεσε πρώτη την Γαία και Τάρταρο για να δημιουργήσουν το θεό / τέρας Τυφώνα ο οποίος τυχαίνει να είναι ο πατέρας του το λιοντάρι της Νεμέας!!!! Κάποιοι μύθοι λένε ότι η Ήρα ήταν και θεά Σελήνη και είχε θηλάσει το λιοντάρι της Νεμέας, αλλά ανεξάρτητα από το αν ή όχι, η Ήρα έχει συνδέσεις με το λιοντάρι της Νεμέας περισσότερο από ό, τι ο Δίας!!!! Πλέον, το λιοντάρι της Νεμέας ονομάζεται έτσι επειδή η Ήρα, θυμωμένη με τον Δία, έστειλε στην Νεμέα για να ζήσει, όπου εκεί ακριβώς έτσι συμβαίνει να είναι ένα ιερό του Δία!!!! Έτσι, ο καθένας αν ήθελε να προσκυνήσει τον Δία θα έπρεπε να περάσει ένα γιγαντιαίο άθλο, να φτάσει σχεδόν άφθαρτος από το λιοντάρι στην κύρια αίθουσα!!!! 

Τούτου λεχθέντος, είναι λογικό ότι η Ήρα, η οποία έστειλε το λιοντάρι της Νεμέας στην πρώτη θέση, λυπήθηκε για το πλάσμα ή ίσως αισθάνθηκε ένοχη για το θάνατο του και επέτρεψε να ζει ανάμεσα στα αστέρια, δίπλα στην σελήνη, στην θεά της σελήνης, που τον λάτρευε!!!!

Αν και η ιστορία του Ηρακλή και το λιοντάρι της Νεμέας είναι μακράν το πιο δημοφιλές, υπάρχουν και μια-δυο άλλες πιθανές εξηγήσεις για τον αστερισμό του Λέοντα!!!!  

Ο αστερισμός του Λέοντα συνδέεται σχεδόν σε κάθε οδό προς στον ήλιο!!!! Στο ζωδιακό κύκλο, ο Λέων είναι ένα ζώδιο της φωτιάς και αντιπροσωπεύει εκείνους που γεννήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!!!! Στην αρχαιότητα, ο αστερισμός παρατάσσονται σχεδόν απόλυτα με το θερινό ηλιοστάσιο!!!! Πιο λαμπρό αστέρι του Λέοντα, Regulus ( Ρέγκουλους ) συχνά ονομάζεται και “Red Flame” ( Ρεντ Φλέημ ) και πιστεύεται ότι συμβάλλουν στη ζέστη του καλοκαιριού!!!! 

Παρθένος

Από τα περισσότερα, η τυπική ερμηνεία της μυθολογίας της Παρθένο είναι μια σειρά από θεές από διάφορες πολιτιστικές και θρησκευτικές μυθολογίες…!!!!

Η λέξη “Παρθένος” στα λατινικά σημαίνει << αυτόνομα >>, το οποίο είναι για μας καλύτερα ερμηνεύεται ως << αυτάρκης >>!!!! Στην αστρολογία, εκείνων που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο της Παρθένου λέγεται ότι συμπεριφέρονται ως ατομικιστές, αυτάρκης κατά κάποιο τρόπο, η γαλούχηση τους προέρχεται από έναν τόπο που δεν χρειάζεται άλλους να βρίσκουν την εκπλήρωσή τους, αλλά και να είναι σε θέση να δημιουργήσουν για τους άλλους, επειδή μπορεί να έχουν ήδη δημιουργήσει τα πάντα για τον εαυτό τους!!!!  

 

Ο μύθος της Παρθένος δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μια γυναίκα που είναι παρθένα, αλλά μάλλον μια γυναίκα που δίνει φροντίδα που είναι μια μητέρα σε όλες της γης!!!! 

Επομένως, γιατί η σύγχυση!;! Μέρος του είναι μια μακροχρόνια παρερμηνεία της ίδιας της λέξης!!!! Στην πραγματικότητα, είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι άλλοι μυθολόγοι θα διαβάσουν  αυτό και θα ετοιμάσουν ήδη ένα φλογερό για το αν ή όχι η ερμηνεία του μύθου Παρθένος σωστά βασίζεται κυρίως στην υπόθεση η την έννοια της λέξης!!! Θέλω να πω, “Παρθένος” ακούγεται σαν “παρθένα”, οπότε θα πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα, έτσι δεν είναι!;!

Δε νομίζω!!!! Με όλους τους υπολογισμούς, Παρθένος θεωρείται ως η << Μεγάλη Θεά >>, η οποία είναι μια κάπως αόριστη περιγραφή για να αρχίσει με, αν και πολύ ακριβή ως θέση!!!! Μια ματιά πίσω στην ιστορία του μύθου της Παρθένου στους πολιτισμούς προτείνει λόγους για την αλλαγή στο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια << Μεγάλη Θεά >>!!!!

 

Οι περισσότερες από τις θεές που συνδέθηκαν με την Παρθένο θεωρήθηκαν θεές της γονιμότητας, ή θεές της συγκομιδής!!!! Αυτό αντηχεί με την άποψη της Παρθένου είναι ο επιστάτης της ανθρωπότητας μέσω της γονιμότητας της!!!! Αυτό περιλαμβάνει την Ιστάρ (Βαβυλωνιακή μυθολογία), την Ίσις ( αιγυπτιακή μυθολογία ), Ceres – Σίρις (ρωμαϊκή μυθολογία) και την Δήμητρα (Ελληνική μυθολογία) !!!! Ο αστερισμός Παρθένος φαίνεται να είναι μια γυναίκα κρατώντας μια ακίδα του καλαμποκιού, ενισχύοντας έτσι την μυθολογία ως Γηραιά Μητέρα!!!!

Σε ένα πολύ γνωστό ελληνικό μύθο, η θεά της Άνοιξης Περσεφόνη  έχει απαχθεί από τον θεό του κάτω κόσμου του Άδη !!!! Μετά την ανακάλυψη αυτή, η μητέρα του νεαρής θεάς Δήμητρας, ως θεάς της συγκομιδής, αποφασίζει να καταστρέψει τη συγκομιδή στην απελπισία της!!!! Μεγάλη ιστορία και σύντομη, η θεά τα έκανε έτσι ώστε η κόρη της να επιστρέψει για έξι μήνες το χρόνο για να βοηθήσει τη μητέρα της στην συγκομιδή!!!! Αυτό συμπίπτει με την αστερισμό της Παρθένου είναι ορατή μόνο για τους μήνες Μάρτιο έως τον Αύγουστο!!!!

Η ιστορία της Ιστάρ (Βαβυλωνιακή μυθολογία) είναι παρόμοια, εκτός από το ότι ήταν ο σύζυγός της Tαμμούζ (ο θεός της συγκομιδής) που λήφθηκε στον τον υπόκοσμο, όπου ακολουθείται μόνο για να παγιδευτεί εκεί!!!! 

Είναι ενδιαφέρον ότι, πολλές από τις άλλες μυθολογικές γυναικείες μορφές που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν την Παρθένο περιλαμβάνουν την Δίκη (Ελληνική μυθολογία), Αστραία (Ελληνική μυθολογία) , και Eριγόνη στη (ρωμαϊκή μυθολογία), όλα εκ των οποίων εκπροσωπούνται περί τας Δικαιοσύνης!!!! Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι ο Ζυγός (οι κλίμακες της δικαιοσύνης) είναι το επόμενο σημάδι στο ζωδιακό κύκλο παρακάτω και ως Παρθένος, ξαφνικά τα πράγματα αρχίζουν να κάνουν περισσότερο νόημα!!!!

Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση!!! Από τις αρχές τις Βαβυλωνιακής μυθολογίας, η θεά των σιτηρών Nιντόμπα συχνά θεωρείται ότι είναι η πρώτη ενσάρκωση της Παρθένου, που είναι συνεπής με την άποψη της Παρθένου όπου είναι η αυτοτροφοδοτούμενη,  ως ζωή-δίνοντας την θέση ως επιστάτη στις περισσότερες μεταγενέστερες Παρθένους στην μυθολογία!!!! Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι λάτρεις της Nιντόμπα κινείται προς τη λατρεία του θεού Nαμπού (Βαβυλωνιακή μυθολογία) αντ ‘αυτού!!!! Ο  Ναμπού είναι ο θεός της σοφίας και της δικαιοσύνης!!!!

 

Ζυγός

Είναι πραγματικά αδύνατο να μιλήσουμε για το Ζυγό – μυθολογία, χωρίς επίσης να κάνουμε αναφορά για τον μύθο της Παρθένου !!!! Ο μύθος του αστερισμού του Ζυγού και ο μύθος της αστερισμό της Παρθένου είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε δεν υπάρχουν άλλοι μύθοι που να έχουν πιο εξαρτώμενη ισορροπία!!!! 

Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχει να κάνει με τη διαμάχη γύρω από το μύθο της Παρθένου και την προέλευσή της!!!! Όπως έχω εξηγήσει στο άρθρο μύθο της Παρθένου , ο αριθμός που αντιπροσωπεύει τον αστερισμό είναι σε μεγάλο βαθμό υπό συζήτηση!!!! 

Αν δεν θέλετε να διαβάσετε το άρθρο στο σύνολό τους….μπορεί να  μην καταλάβετε!!!!  Πιστεύω ότι ο καλύτερος αντιπρόσωπος για το ζωδιακό σύμβολο της Παρθένου είναι το αστέρι θεά Αστραία!!!!!

Όταν το κάνει αυτό ταιριάζει στον Ζυγό!!!! Η απάντηση βρίσκεται στην Αστραία ως τον εαυτό της!!!! Η πιο κοινή και σχετική επεξήγηση του αστερισμού του Ζυγού είναι ότι οι κλίμακες που αντιπροσωπεύουν το αστερισμό του Ζυγού όπου ανήκουν στο σχήμα του αστερισμού της Παρθένου!!!!

Αυτό δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τους δύο μύθους στον αστερισμό!!!! Εάν οι κλίμακες είναι όντως εκείνο της Παρθένου, στη συνέχεια, στέκεται στο λόγο ότι ο αριθμός στην Παρθένο πρέπει να έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη, καθώς αυτό είναι που αντιπροσωπεύουν οι κλίμακες!!!! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αστερισμός της Παρθένου έχει να κάνει με μια παρθένα, ένα θέμα το οποίο φαινομενικά δεν έχει να κάνει τίποτα με τη δικαιοσύνη, οπότε πώς μπορεί κανείς να λάβει υπόψη του τη μια ιστορία μύθο ως με κάτι το άλλο!;;! 

Εισάγετε τη διαμάχη!!!! (Αν είστε σε σύγχυση σε αυτό το σημείο, τότε παρακαλώ πηγαίνετε να διαβάσετε το άρθρο μύθο της Παρθένου !!!! Αυτό θα κάνει τα πάντα πολύ πιο εύκολα να κατανοηθούν )!!!! 

Ως μυθολογία από μόνη της ο Ζυγός έχει  μια πολύ μικρή διαμάχη σχετικά με το αντιπροσωπευτικό σύμβολο του Ζυγού από μόνη του!!!! Κανείς δεν διαφωνεί ότι το σύμβολο που αντιπροσωπεύει ο Ζυγός είναι ένα σύνολο των κλιμάκων, και ότι αυτές οι κλίμακες αντιπροσωπεύουν τις κλίμακες της δικαιοσύνης!!!! Αντιπροσωπεύουν επίσης την ισορροπία και εγκράτεια, καθώς και τη σκοτεινή πλευρά του Ζυγού στην αστρολογία, το οποίο είναι ουσιαστικά το αντίθετο από αυτά τα χαρακτηριστικά!!!! Οι Ζυγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να διατηρήσουν την ισορροπία και να μην χάνονται μέσα στο ότι προσκαλούν χάος γύρω τους – αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία….!!!!

Έτσι ξέρουμε ότι ο μύθος του αστερισμού του Ζυγού συνδέεται με το μύθο του αστερισμού της Παρθένου!!!! Και ξέρουμε και πιστεύω ότι  Αστραία είναι το βασικό σχήμα που αντιπροσωπεύει το σύμβολο στο Ζώδιο Παρθένος!!!! Τώρα εδώ είναι η μεγάλη εξήγηση που τα δένει μαζί:. Αστραία αντιπροσωπεύει επίσης τον Ζυγό στην μυθολογία!!!! 

Σκορπιός

Η ιστορία πίσω από τον αστερισμό στον Σκορπιό ως μυθολογία έχει πολλές πιθανές προελεύσεις, αλλά εκείνο που πιο συχνά αναφέρεται είναι η ιστορία του Σκορπιού έναντι του Ωρίωνα!!!!

O Ορίωνας ήταν ένας γίγαντας κυνηγός, κάποιοι λένε ότι ο γιος του ελληνικού θεού της θάλασσας, Πωσειδώνα!!!! Θεωρήθηκε μεγάλος ήρωας, αλλά είχε έναν τρόπο να εκνευρίζει τους θεούς που οι δύο έγιναν καταστροφή του, και δημιούργησαν τον αστερισμό του Σκορπιού!!!!

Η κύρια ιστορία λέει ότι O Ωρίων ήταν ο εραστής της Ηούς ( Ελληνική μυθολογία), τη θεά της αυγής, και καυχήθηκε για τις κατακτήσεις του μαζί της!!!! Αυτό βέβαια, έφερε την οργή της!!!! Στη συνέχεια O Ορίωνας καυχήθηκε για το πώς ήταν ο μεγαλύτερος κυνηγός στην γη που επρόκειτο να σκοτώσει κάθε πλάσμα πάνω στη γη!!!!

Κανονικά στην ελληνική μυθολογία αυτό είναι το σημείο όπου  η Άρτεμις, η ελληνική θεά του κυνηγιού , υποστηρίζοντας την υπεροχή στο κυνήγι δεξιοτήτων!!!! Το μόνο πράγμα ήταν ότι η Άρτεμις είχε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οργής με τον Ορίων και στην πραγματικότητα τον βρήκε γοητευτικό!!!! Ο αδελφός της,  ο Απόλλωνας, ο θεός του ήλιου , δεν κατάφερε να βρει τον ισχυρισμό αυτό και τόσο διασκεδαστικό, όπου εκτός όλων των άλλων ήταν και ο θεός των κοπαδιών των ζώων!!!!! Αλλά ούτε και η Γαία, μεγάλη θεά δεν τις άρεσε για προφανείς λόγους!!!!

Έτσι Απόλλωνας και Γαία μίλησαν και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για τον Ορίωνα……. έτσι η Γαία δημιούργησε ένα γιγάντιο σκορπιό να κυνηγήσει τον κυνηγό….!!!! Αυτό είναι όπου ο Σκορπιός ως μυθολογία ξεκινά ουσιαστικά και τελειώνει…..!!!! Ο Ορίωνας λίγο πολύ ήξερε ότι είχε πρόβλημα, έτσι έτρεξε, μα δεν κατάφερε πολλά και σαν σκορπιό ακόμα τον κυνηγούσαν!!!

Ανάλογα με το ποια μύθο θέλετε να πάτε, είτε Σκορπιό είτε Ορίωνα, ή Αρτέμιδα κατά λάθος σκότωσε τον Ορίωνα με ένα βέλος στο κεφάλι!!!!! Είτε έτσι είτε αλλιώς, Ορίωνας πέθανε!!!

Ο αρχηγός των θεών του Δία , εισάγοντας μια ακόμη φορά τον εαυτό του στο τέλος της ουράς τους Σκορπιού ως μύθου, είχε βλέποντας το όλο θέμα και να θέσει τόσο τον Ορίωνα ως Σκορπιό στον ουρανό ως αστερισμό, αλλά τοποθετώντας στις 180 μοίρες!!!!

Αυτό  μας δίνει τη μεγάλη του εμφάνιση με τον εαυτό του του Σκορπιού!!!! Αυτός ο μύθος λίγο πολύ είναι όλα σχετικός με του Ορίων, και ο Σκορπιός παίρνει να είναι ένας παίκτης λίγο στη δική του μυθολογία!!!! Δεν είναι ακριβώς μια ιστορία που αρμόζει στο τόσο σημαντικό σύμβολο του ζωδιακού κύκλου!!!!

Είναι ενδιαφέρον, ότι το ζωδιακό σύμβολο του Σκορπιού  συχνά απεικονίζεται σε διάφορες μορφές, όπως το σχήμα ενός αετού και ενός φιδιού, καθώς και ενός σκορπιού!!!!  

Άσχετα με την ελληνική μυθολογία, αυτά τα σύμβολα φέρνουν αμέσως στο νου το Μεξικανικό εθνόσημο, τα οποία απεικονίζουν έναν αετό που καταβροχθίζει ένα φίδι, σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα κάκτο!!!!  Αυτό ήταν το σύμβολο που σήμαινε την  ίδρυση του Τενοτσιτλάν –  Είναι ενδιαφέρον https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%AC%CE%BD !!!! Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι αν εξετάσει κάποιος τον αετό που καταβροχθίζει το φίδι, το φίδι καταβροχθίζει τον Σκορπιό και ο σκορπιός καταβροχθίζει Σκορπιό, αυτό συμπίπτει και με το γεγονός ότι ένας σκορπιός, όταν στριμωχτεί και δεν έχει  κανέναν τρόπο διαφυγής, τσιμπάει τον εαυτό του!!!!

 

Τοξότης

Οι περισσότερες ερμηνείες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μυθολογία του Τοξότη αναφέρεται στον Κένταυρο  Χείρωνα, ο οποίος κατά λάθος σκοτώθηκε από τον Ηρακλή (Ελληνική μυθολογία) με ένα φαρμακερό βέλος!!!! Αυτή η ιστορία δεν αναφέρεται πράγματι σε ένα μύθο αστερισμό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο μύθος πίσω από τον αστερισμό του Κενταύρου, ως Τοξότης!!!!

Ο μύθος πίσω από τον Τοξότη στην πραγματικότητα αναφέρεται στον Κρότωνα ή Κρότους ή τον γνωστό Κράμπους ( οποίος δεν το έχει διαβάσει το άρθρο μας για τον Κράμπους ας το διαβάσει ΕΔΩ!!!! ), ένας σάτυρο που έζησε στον Ελικώνα με τις Μούσες!!!! Οι Σάτυροι έχουν ανθρώπινα κεφάλια και κορμούς αλλά πόδια κατσίκας (και μερικές φορές έχουν και κέρατα)!!!!

Ο Κρότωνας, όπως και ο Χείρων, ήταν ένας εξειδικευμένος μουσικός και κυνηγός!!!! Εφηύρε ακόμη και το τόξο, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία!!!!!

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι μύθοι πίσω από Κενταύρου και Τοξότη συχνά μπερδεύονται!!!! Ο Κρότωνας και Χείρων μοιράζονται πολλά κοινά!!!! Και οι δύο Κένταυρος και σάτυρος ήταν καλά γνωστό ότι Ανθρωποθηρία, θορυβώδες, λάγνα πλάσματα που είχαν λίγο σεβασμό για την εξουσία και τη σωστή συμπεριφορά!!!! Κρότωνας και ο Χείρων ήταν και οι δύο εξαιρέσεις, όντας αντί ταλαντούχος στις τέχνες και τις επιστήμες και ήταν γνωστοί και εξυπηρετικοί για τον άνθρωπο!!!! Και οι δύο ήταν γνωστοί για το κυνήγι με τόξο και το βέλος (αν και αυτό είναι λίγο παραπλανητικό, όπως Κένταυροι δεν το έκαναν παραδοσιακά να χρησιμοποιούν ένα τόξο και βέλος!!!! Οι Σάτυροι το έκαναν)!!!! Μπορούμε επίσης να εξετάσουμε τα πολύ όμοια!!!! Έχουν το κεφάλι και τον κορμό ενός ανθρώπου, αλλά το κάτω μισό ενός δίχηλα θηρία!!!! 

Ο Χείρωνας παίρνει πίστωση ως το ποσοστό στον Τοξότη – μυθολογία και είναι ένα κομμάτι γεμάτη μυστήριο!!!! Το πιο πιθανό είναι ότι προέρχεται από διαφορετικές πολιτισμικές ερμηνείες των αστερισμών!!!! Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να ερμηνεύσει το σχήμα όπως αυτό ενός μισού-άνδρα / μισό-άλογο αντί για ένα μισό – άνδρα / μισό-κατσίκα!!!! 

Είτε πιστεύετε ότι ο Τοξότης βασίζεται στον Χείρωνα ή Κρότωνα δεν πειράζει πραγματικά, υποθέτω!!!!

 

Αιγόκερως

Η προέλευση του Αιγόκερου – μυθολογία είναι σχεδόν άγνωστη!!!! Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν θαλάσσιες-κατσίκες , αλλά εκεί ήταν το λίγο που ειπώθηκε γι ‘αυτούς!!!  
Το ζώδιο Αιγόκερως συχνά ερμηνεύεται είτε ως μια κατσίκα ή μια θαλάσσια-γίδα, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα πλάσμα με το μπροστινό μισό μιας κατσίκας και ουρά ενός ψαριού!!!! Στην πραγματικότητα, τόσο η κατσίκα και η θαλάσσια-γίδα είναι κατάλληλα σύμβολα για να αντιπροσωπεύουν τον Αιγόκερω – μυθολογία!!!! 

Η ιστορία πίσω από το ζώδιο Αιγόκερως ξεκινά με την θαλάσσια κατσίκα!!!! Πρίκονας είναι ο πατέρας της θαλάσσιας-κατσίκας, οι οποίες είναι γνωστές ότι είναι έξυπνες και έντιμα πλάσματα όπου ζουν στη θάλασσα κοντά στην ακτή!!! Μπορούν να μιλούν και να σκέφτονται και να ευνοούνται από τους θεούς!!!!

Ο Θαλάσσιος τράγος Πρίκονας είναι συνδεδεμένος με τον Χρόνο (Ελληνική μυθολογία), ο θεός του χρόνου!!!! Ο Χρόνος είναι ο δημιουργός του αθάνατου Πρίκονα, ο οποίος μοιράζεται την ικανότητα με τον Χρόνο να χειραγωγήσουν το χρόνο!!!! Για αυτό και οι Μασόνοι ,οι Ιλλουμινάτοι έχουν τον τράγο ως σύμβολο του χρόνου και όχι ως τον Μπαμοφέτ!!!!  

Υδροχόος

Ο μύθος Υδροχόος ακολουθεί την ιστορία του Γανυμήδη, ένα νεαρό πρίγκιπα, που υποτίθεται ότι είναι ο ποιο όμορφος νεαρός άνδρας της Τροίας!!!

Μια μέρα ο Γανυμήδης τείνει τα πρόβατα του πατέρα του σε μια καταπράσινη περιοχή στο όρος Ίδη, όταν είχε εντοπιστεί από τον Δία (Ελληνική μυθολογία)!!!!

Τώρα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η επιστροφή στην αρχαία Ελλάδα, ήταν η κοινωνική νόρμα για έναν ηλικιωμένο άντρα να πάρει ένα «αγόρι» (οπουδήποτε από 12 έως 19) ως εραστή!!!! Στην περίπτωση του Γανυμήδη, ήταν κατά πάσα πιθανότητα περίπου 15 ή έτσι όταν τον βρήκε Δίας ακαταμάχητα όμορφο και αποφάσισε ότι τον ήθελε για τον εαυτό του!!!!!

Ο Δίας μεταμόρφωσε τον εαυτό του σε σχήμα ενός γίγαντα αετό και όρμησε προς τα κάτω από τον Όλυμπο στο όρος Ίδη!!!! Άρπαξε τον Γανυμήδη στα νύχια του και τον μετέφερε πίσω στον Όλυμπο για να είναι ο νεαρός εραστής / υπηρέτη του!!!!Τώρα, συνήθως σε αυτά τα είδη των σχέσεων ο μεγαλύτερος άνθρωπος θα χρησιμεύσει ως ένα είδος μέντορα για τους νεότερους, αλλά αυτό ήταν για το Δία, και αυτός λίγο πολύ παίρνει ό, τι θέλει!!!! Έτσι ο Δίας αποφασίζει ότι Γανυμήδης θα γίνει προσωπικός ο  οινοχόος του, ουσιαστικά φέρνοντας τον ποτά όποτε θέλει!!!!

Δεδομένου ότι ο Γανυμήδης είναι τώρα ουσιαστικά σκλάβος του Δία, ο Δίας προσφέρει στον πατέρα του Γανυμήδη ένα κοπάδι από τα καλύτερα άλογα στη γη, ως αποζημίωση για τη απαγωγή του γιου του!!!!! Αυτό καθησυχάζει προφανώς τον πατέρα αν και είναι αμφίβολο αν καθησυχάστηκε!!!!

Μια μέρα ο Γανυμήδης έχει βαρεθεί, και αποφάσισε να χύσει έξω όλα τα κρασιά, αμβροσία, και το νερό των θεών, αρνείται να μείνει με τον Δία πια!!!! Ο θρύλος λέει ότι το νερό έπεσε σε όλους στη Γη, προκαλώντας πλημμύρες και  βροχές , η οποία δημιούργησε μια μαζική πλημμύρα όπου πλημμύρισε ολόκληρο τον κόσμο!!!!! Ο Δίας ήθελε να τον τιμωρήσει, αλλά ο Δίας είδε ότι ήταν αγενής με τον νεαρό και τον έκανε αστερισμό ώστε να αντιπροσωπεύει τον Υδροχόο!!!!

 

Μυθολογία

Σε αυτό το ελληνικό μύθο, το τέρας!;! Τυφώνα  κατεβαίνει μετά τον Όλυμπο , απειλώντας όλους τους θεούς και θεές, (με ένα ζευγάρι κλειδί εξαιρέσεις)!!!! Καθώς πλησιάζει ο Τυφώνας, τη θεά Αφροδίτη  ο γιος της Έρωτας (Αφροδίτη και Έρως στη Ελληνική μυθολογία) βρίσκονται σε ανάγκη διαφυγής!!!!

Εδώ είναι όπου μπορείτε να πάρετε για να επιλέξετε τη δική σας περιπέτεια!!!! Σύμφωνα με διαφορετικές εκδοχές αυτού του μύθου, είτε της Αφροδίτης και του Έρωτα μετατρέπονται σε ψάρια, δύο ψάρια για κολυμπήσει μακριά στην ασφάλεια, ή να μετατραπούν σε ψάρια ώστε ήταν τόσο μικρά και δεν τους έβλεπε!!!! Όποια έκδοση κι αν προτιμάτε, να πούμε την αλήθεια, δεν έχει τόση σημασία!!!! Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι δύο απέδρασαν από τον Τυφώνα χάρη σε δύο ψάρια!!!!Αυτά τα δύο ψάρια αργότερα τιμήθηκαν με το να τοποθετούνται στους ουρανούς ως τον αστερισμό των Ιχθύων!!!! Είναι για αυτόν τον λόγο που έχω την τάση να πιστεύουν ότι υπήρχαν δύο ψάρια που δεν ήταν η Αφροδίτη και ο  Έρωτας, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Τυφώνα στον Όλυμπο, οι άλλοι θεοί μετατράπηκαν σε ζώα αλλά δεν μετατράπηκαν σε αστερισμούς!!!!

Σημειώστε ότι η μυθολογία των Ιχθύων αναφέρεται πάντα σε <b> δύο </ b> ψάρια, ποτέ ένα!!!!  Οι περισσότερες εκδόσεις του Τυφώνα μύθου διαφυγής μιλούν για τις ουρές των ψαριών ότι είναι δεμένες μαζί για να αποφευχθεί η απώλεια ο ένας από τον άλλον!!!! Ο αστερισμός των Ιχθύων αντιπροσωπεύει δύο ψάρια με τις ουρές τους δεμένες μαζί!!!!

Μια παρόμοια εκδοχή της ιστορίας στις Συρίας – μυθολογία, όπου δύο ψάρια είναι γνωστά ως η «Ikhthyes” (ή “Ichthyes”  Ικθίες η Ιχσίες ) ήταν αυτοί που έσωσαν την Αφροδίτη και τον Έρωτα. Αργότερα, ένας διαφορετικός μύθος τις  Συρίας μιλάει για ένα μεγάλο και μυστηριώδη αυγό που εμφανίζονται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, όπου δύο ψάρια (ή, ενδεχομένως, οι άνδρες με τα ψάρια-ουρές σύμφωνα με κάποια κλασική τέχνη) ονομάζεται Αφρός και Βυθός όπου έφερε το αυγό στην ακτή και το βοήθησαν να εκκολαφθεί!!!! Στο εσωτερικό του αυγού ήταν η Αφροδίτη (όπως τον Σύρο ομόλογό της Aστάρτε)!!!!!

Και οι δύο ιστορίες έχουν να κάνουν με κάποια μορφή διάσωση ψαριών κάποια μορφή της Αφροδίτης μέσω του Ευφράτη ποταμού!!!! Και στους δύο μύθους, τα ψάρια έγιναν αστερισμός των Ιχθύων!!!!! Πιστεύεται ότι αυτός ο μύθος είναι ο λόγος για τον οποίο Σύριοι αρνήθηκαν να φάνε τα ψάρια……!!!!!!;;;;;;!!!!!!

Τέλος, υπάρχουν συχνά ερωτήματα ως προς την καταλληλόλητα της μυθολογίας των Ιχθύων σε σχέση με τη χριστιανική μυθολογία!!!! Το ψάρι χρησιμοποιείται συχνά σε χριστιανικό συμβολισμό να εκπροσωπεί τον Ιησού Χριστό!!!! Αυτό είναι συνήθως σε σχέση με την ιστορία του “ψωμιά και τα ψάρια Θαύμα», παρά με το μύθο Ιχθείς!!!!!

Όπως είδατε και πάλι Ελλάδα παντού….!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση