ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!!! ΟΙ ΧΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ!!!!

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!!! ΟΙ ΧΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ!!!!

 

Στο Χιεντενκίρνεν  της Φιλανδίας- οι Χάριδες του Διάβολου ή τα καζάνια του Γίγαντα όπως τα ονομάζανε ποιο παλαιά είναι κάποιες παράξενες και  μεγάλες τρύπες σε βράχους, που σχηματίστηκαν πριν από 10.000 χρόνια λένε οι γεωλόγοι!!!! Οι τρύπες αυτές μοιάζουν  να  έχουν τρυπηθεί από ανθρώπινο χέρι ή από κάποιο νοήμον ον, επειδή είναι πολύ ομαλές στο εσωτερικό τους αλλά και επειδή οι γεωλόγοι διαφωνούν αν έχουν γίνει με κάποιο εργαλείο ή όχι!!!!! Η Φινλανδία έχει πάνω από εκατό από αυτές τις τρύπες και είναι οι μοναδικές σε όλο τον κόσμο,  η μεγαλύτερη είναι με την ονομασία << Το μπολ του διάβολου >> – έχει πλάτος 8 μέτρα και βάθος 15 μέτρων!!!!!

Υπάρχουν 14 φημισμένες τέτοιες τρύπες του διάβολου στις πλαγιές του Sukulanrakka ( Σακουλάνρακα )  στο Rautiosaari ( Ραουτιοσάρι ) νότια του Ροβανιέμι της Λαπωνίας!!!!! Δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της διάβρωσης από ρέματα νερού στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων.  Το νερό όπου διέτρησε τις τρύπες με τη βοήθεια μεγάλων λίθων, ενώ τις μετέφερε μέσα από τις σήραγγες στο κάτω μέρος κάποιου ξεχασμένου  παγετώνα!!!!  Οι γεωλόγοι λένε ότι κτυπώντας και περιστρέφοντας στις σήραγγες, οι πέτρες γυάλισαν τους τοίχους μέχρι την τελειότητα, αφήνοντας ελικοειδείς διαδρομές!!!!! Φυσικά, αυτή η διαδικασία συνοδεύτηκε από μια κακοφωνία βρυχών και κουδουνιών που έρχονται από το υπόγειο, για αυτό και το ονόμασαν , οι χαρίδες  του Διαβόλου, ταιριάζει τόσο καλά!!!!!

 

   

Κάποιες τρυπες έλαβαν ονόματα σύμφωνα με τα σχήματα τους: ένα τηγάνι, μια πολυθρόνα, ένα αχλάδι, ένα χυτοσίδηρος, και μερικά ονομάστηκαν πιο ποιητικά, όπως το Άσπρο ποτάμι φωτιάς ή το Κόκκινο Λουλούδι, το κρυφτό του Μεγάλου Δακκίνου ή ο Επίσκοπος Hemming’s Churn ( Χέμμινγκς Τσαμ )!!!!

Κατά έναν  περίεργο τρόπο όλα τα είδη των λαϊκών παραμυθιών συνδέονται με αυτά!!!! Ένας από τους πιο δημοφιλείς θρύλους λέει για το Hiisi ( Χίησι) – όπου Διάβολος, στοιχειώνει την περιοχή εκείνη την εποχή!!!!! Όταν ένας Σουηδός επίσκοπος ο Χέμμινγκς Τσαμ προσηλύτισε τους ντόπιους στο χριστιανισμό, συγκέντρωσε ένα τεράστιο σωρό από πέτρες, πέτρες και βέλη και έσκαψε μια βαθιά τρύπα στο γυμνό βράχο ως ενέδρα για τον Χίησι τον διάβολο!!!!! Ενώ ο Χίησι κάποιας στιγμή κάθισε εκεί,  να προετοιμάσει ένα θανατηφόρο φίλτρο για να χρησιμοποιήσει εναντίον του επισκόπου και των ακολουθών του!!!! Δυστυχώς, ο Hiisi νικήθηκε από τους γενναίους φρουρούς του επισκόπου και έφυγε δυτικά προς τον ποταμό Kemijoki ( Κεμιγιόκι ), ρίχνοντας μερικούς ογκόλιθους στο δρόμο του!!!! Ο Χίησι όμως δεν ήταν ο διάολος μα ένας γίγαντας από τους πολλούς της Φιλανδίας όπου κυνηγήθηκε από τον επίσκοπο!!!! Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη αφήγηση κυνηγιού σε εκκλησιαστικά πρακτικά γίγαντα με την δικαιολογία ότι ήταν ο διάολος!!!!! Καλό ε!;!

Οι Χάριδες του διαβόλου εξερευνήθηκαν για πρώτη φορά το 1966-67, και τα συντρίμμια χιλιάδων χρόνων απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια τοπιών εθελοντών!!!!! Σήμερα, οι τρύπες αυτές περιέχουν κυρίως νερό!!!!! Μερικοί επισκέπτες ρίχνουν νομίσματα στις τρύπες και κάνουν μια ευχή (ίσως με την ελπίδα ότι ο Χίησι ο γίγαντας θα τους ακούσει)!!!!!

Υπάρχουν βέβαια και αναφορές για περίεργα μικρά φώτα όπως οι Φωτεινοί ( όποιος δεν ξέρει για αυτούς ας διαβάσει ΕΔΩ ), κάποιοι κάνουν επίσης λόγο και για εξωγήινους ή για κακόβουλα πλάσματα από άλλες διαστάσεις, ακόμα και ότι σε αυτές τις τρύπες ο Χίησι ο γίγαντας έφτιαχνε τροφή για τους ( Συννέφιους – Συννέφιοι ) ποιοι είναι αυτοί!;! Στο μέλλον ίσως μιλήσω για αυτούς κάποια στιγμή!!!!!

Οι ντόπιοι του Ραουτιοσάρι φροντίζουν  τις τρύπες αυτές και μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε μια ωραία, φιλόξενη καλύβα για να μείνετε και να εξερευνήσετε αυτή την εκπληκτική περιοχή όπου πιστέψτε με κρύβει πολλά μυστικά!!!!

 

 

 

Κρύβει μυστικά για νεράιδες, ξωτικά, γίγαντες, καλικάντζαρους και πάνω από όλα για Λυκάωνες όπου κάποια από αυτές τις εκατό τρύπες τις Φιλανδίας είναι η είσοδος για την μέση γη!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


saman lycan

3 Responses to ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!!! ΟΙ ΧΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ!!!!

 1. LAKEDAIMONIOS
  LAKEDAIMONIOS 1 Οκτωβρίου 2017 at 03:43 #

  Καλησπέρα φίλε μου Σαμαν!!!
  πολύ όμορφο άρθρο ευχαριστούμε πολύ!!!

 2. Lycan Researcher
  Lycan Researcher 30 Σεπτεμβρίου 2017 at 20:47 #

  Γεια σου Shaman και γεια στην ομάδα! Για μια ακόμη φορα μετα απο απο πολυ πολυ καιρο σχολιαζω ξανα.
  Λοιπόν, καταλαβαίνω και από τις φωτογραφίες σου ακόμα ότι η περιοχή στην οποία αναφέρεσαι αποτελει τουριστικό αξιοθεατο. Μοιάζει ακόμα να ειναι και ενα ειδους μνημείο… Παρόλα αυτά δεν κατάλαβα τι εννοείς οτι οι ντοπιοι φροντιζουν τις τρυπες. Τι φροντιδα χρειαζονται οι τρυπες!?? (και ναι το διαβάσα όλο το αρθρο στην περιπτωση που αμφιβάλλεις, ξανα και ξανα. Απλά θα αφήσω κάποια από οσα είπες ασχολίαστα.)
  Επιπλέον, εαν εχουν εξερευνηθει όλες γιατι δεν βρήκαν οι γεολόγοι και κατι άλλο το παράξενο εκτος απο την φυσιολογια του περιβαλλοντος, όπως τα αλλα οντα στα οποία αναφέρεσαι με βεβαιότητα, ή την εισοδο της μεσης γης για την οποία αναφέρεσαι ξανά με τοση βεβαιότητα ότι βρισκεται σε μια από αυτές τις τρυπες!??
  Εαν γίνεται μπορείς να μου παραθεσεις και τις πηγές σου?
  Όπως για παραδειγμα εκει που ανάφέρεσαι επισης με βεβαιότητα ότι αυτό συνοδευτηκε απο ήχους βρυχών και κουδουνιών??? γιατι το λες αυτό?
  Λίγο όμως που εψαξα στην wikipedia είδα ότι ειναι όπως το είπες κ στην αρχή, τρύπες που δημιουργήθηκαν από νερό, παγο λάσπη πέτρα και τη λειτουργια της φύσης. Ακόμα και οι συγκεκριμένες τρύπες να ειναι ιδιαίτερες σε σχέση με τις υπόλοιπες της Lucerne(Σουηδίας), jettegryte(Νορβηγίας), (hiidenkirnu; hiisi’s churn) και τη περιοχή Moss Island, πως κατέληξες στο συμπέρασμα να αναφέρεις με σιγουρια τόσες αμφιλεγόμενες πληροφορίες για την περιοχή της Λαπωνίας και μόνο??

Αφήστε μια απάντηση


Hit Counter provided by seo packages
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Αρέσει σε %d bloggers: