ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟ ΑΛΥΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΠΟΥΒΕ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟ ΑΛΥΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΠΟΥΒΕ!!!!

Αν υπάρχει μέση του πουθενά, είναι η Νήσος Μπουβέ – https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD  , 19 τετραγωνικά μίλια όλο και όλο, ένα κομμάτι γης στο Νότιο Ατλαντικό , ακατοίκητο και καλύπτεται συνέχεια σχεδόν από πάγους!!!! Είναι πλέον παγκοσμίως το απομακρυσμένο νησί , σχεδόν 1.000 μίλια από μία άλλη λωρίδα γης ( έναν τομέα της Ανταρκτικής που ονομάζεται Queen Maud Land – Κουήν Μάουντ Λάντ – https://en.wikipedia.org/wiki/Queen_Maud_Land   )!!!! Το νησί αυτό είναι 1.400 μίλια από την πλησιέστερη κατοικήσιμη μάζα της γης το Tristan da Cunha ( Τριστάν ντα Κούνια – https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD_%CE%BD%CF%84%CE%B1_%CE%9A%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%B1  , ένα άλλο απομακρυσμένο νησί) και 1.600 χιλιόμετρα από τη Νότια Αφρική – περίπου η απόσταση από το Παρίσι στη Μόσχα!!!!

Αρχικά ανακαλύφθηκε το 1739 από τον Νορβηγό εξερευνητή Jean Baptiste Charles de Buve Lozier  ( Τζιν Μπαπτίστ Τσαρλς ντε Μπουβέ Λοζιέρ – https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Baptiste_Charles_Bouvet_de_Lozier ) , το νησί είναι μια ερημιά βράχων και πάγου, χωρίς βλάστηση, εκτός από την περιστασιακή λωρίδα σε λειχήνες ή βρύα!!!! Από το 1929, αυτό είναι ένα έδαφος της Νορβηγίας, και από το 1977,  υπάρχει μια αυτοματοποιημένη παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών ( σταθμός ) όπου χτίστηκε στο νησί!!!! Αλλά το μεγαλύτερο μυστήριο σε μοναδικότητα του νησιού ήρθε στο φως το 1964, όταν ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στο νησί, χωρίς καμία λογική εξήγηση!!!!

boat

 

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, με την άδεια της Νορβηγίας, ερευνούσε την κατασκευή ενός επανδρωμένου σταθμού στο νησί, και στη δεκαετία του 1950 έθεσε ως στόχο να δει αν υπήρχε αρκετός χώρος επίπεδης γης στο Νησί Μπουβέ για να καλύψουν τις ανάγκες τους!!!! Είχαν καθοριστεί ότι το νησί δεν ταίριαζε στις ανάγκες τους!!!! Επίσης, διαπίστωσαν ότι το νησί είχε αυξηθεί, πιθανόν να οφείλεται σε μια ηφαιστειακή έκρηξη, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν δικαιολογούν την επίσημη μελέτη της νέας μάζας της γης αυτής ( !!!!!;;;;;;;;!!!!! )

 

Τον Απρίλιο του 1964, που επέστρεψαν για να τελειώσουν τη μελέτη τους από τα νεότερα τμήματα του νησιού – βρήκαν ένα μυστήριο!!!! Μια Βάρκα, στο νησί, με ένα ζευγάρι κουπιά μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά όπου ήταν στην λιμνοθάλασσα στο πλαίσιο της νέας γης  από τις ηφαιστειακές δραστηριότητες!!!! Η βάρκα δεν είχε καμία αναγνώριση, σημάνσεις, και, παρόλο που υπήρχε κάποια απόδειξη ότι άνθρωποι ήταν στο σκάφος, δεν υπήρχαν ανθρώπινα υπολείμματα…………!!!!!

 

Τα ανοιχτά ερωτήματα είναι πολλά !!!! Γιατί ήταν ένα πλοίο οπουδήποτε κοντά στην περιοχή – κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά!!;!! Ναυάγησε!!;!! Ποιος ήταν μέσα στη βάρκα!!;!!; Πώς έφτασαν εκεί – πάνω από χίλια χιλιόμετρα από τον πολιτισμό – με τίποτα περισσότερο από ένα ζευγάρι κουπιά!!;!! Και τι απέγινε το πλήρωμα!!;!! Οι απαντήσεις είναι λίγες, όπως σημειώνεται από τον Βρετανό ιστορικό Mike Dash ( Μάικ Ντας – https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Dash  ), ο οποίος πήρε σοβαρά σε βάθος το θέμα, τελικά κατέληξε να μην μπορεί να το εξηγήσει ούτε ο ίδιος!!!!

 

Δεδομένης της απόστασης του Νήσος Μπουβέ και την αφιλοξενία του τοπίου , η ταυτότητα της βάρκας και του πληρώματός του,  έδειξε σε μεγάλο βαθμό ότι ήταν αζήτητο και περιπλανώμενο για μισό αιώνα!!!! Το πιο πιθανό, θα παραμείνει με αυτόν τον τρόπο – ένα από τα πραγματικά άλυτα μυστήρια της ιστορίας των θαλασσών αλλά και του πλανήτη!!!!

 

Όλοι οι ιστορικοί, εμπειρογνώμονες, ειδικοί, καπετάνιοι κτλ. κτλ. όπου ενεπλάκησαν σε αυτήν την τόσο παράξενη ιστορία λένε τα εξής και συμφωνούν όλοι:

 

Α) Μια τόσο μικρή βάρκα δεν θα μπορούσε να έφτανε ποτέ σε αυτό το νησί από τα τεράστια κύματα αλλά και τα παγόβουνα της περιοχής θα είχε τσακιστεί!!!!

 

Β) Κανένα ναυάγιο δεν είχε γίνει κοντά σε αυτό το νησί ποτέ….!!!!

 

Γ) Δεν μπορούν να εξηγήσουν  με τίποτα το ποσό τέλεια είχε διατηρηθεί η βάρκα τόσα χρόνια…!!!!

 

Δ) Το ποιο παράξενο από όλα είναι ότι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν που φτιάχτηκε η βάρκα ( Τρόπος κατασκευής της ) αλλά επίσης δεν μπορούν να την ταυτίσουν με κανένα βαπόρι της εποχής εκείνης ή ακόμα και ποιο παλαιό!!!!

 

Είναι δηλαδή σαν να ήρθε από κάπου ή να την έφτιαξε κάποιος τόσο τέλεια όπου να μην αναγνωρίζεται από κανέναν λαό ως ενδείξεις κατασκευής!!!! Μπορεί να πρόκειται για κατασκευή κάποιου ανθρώπου αυτό όμως δεν εξηγεί το πως βρέθηκε τόσο μακριά και κάτω από τέτοιες συνθήκες!!!!

 

Σήμερα λέγεται ότι την βάρκα την έχει υπό έρευνα το Νορβηγικό πολεμικό ναυτικό!!!! Μετά από τόσα χρόνια όμως δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για το τι πρόκειται και αρνείται κατηγορηματικά ότι την έχει στην κατοχή του!!!! Κάποιοι άλλοι ερευνητές λένε ότι η βάρκα αυτή εξαφανίστηκε τελείως ξαφνικά μπροστά στα μάτια αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού της Νορβηγίας στα καλά καθούμενα με τέσσερεις ναύτες μέσα και δεν ξανά φάνηκε ποτέ!!!! Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που λένε ότι η βάρκα την είχε στην κατοχή του το μουσείο φυσικής ιστορίας της Νορβηγίας όπου και χάθηκε τελείως ανεξήγητα!!!! Βέβαια κανένας από τους φορείς αυτούς δεν επαληθεύει τις παράξενες αυτές ιστορίες…. Όσο για την τύχη της βάρκας κάποιοι λένε ότι είναι ακόμα στο νησί όπου εμφανίζεται και ξανά εξαφανίζεται σε αυτό το αφιλόξενο νησί!!!!

Οι θάλασσες κρύβουν πολλά τέτοια θέματα τα οποία τα ποιο περίεργα θα σας τα παρουσιάσουμε εν καιρό…!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση