ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟΚΟΛΟΣΕ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟΚΟΛΟΣΕ!!!!

 

 

Η Νότιος Αφρική είναι γνωστή και ως το έθνος του Ουράνιου Τόξου λόγω της  πολυφυλετικότητας της και πολύ πολιτισμικότητας της. Ένα πράγμα όμως που φοβίζει πραγματικά την πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί είναι το Tokoloshe( Τοκολόσε ).

Τι είναι το Toκολόσε;

Κάθε φυλή εκεί έχει διαφορετική ορθογραφία για το Τοκολόσε, συμπεριλαμβανομένων των tikaloshe ( Τικαλόσι ) , thokolosi ( Θοκολόσι ) , tokoloshi ( Τοκολόσι )  και tokolosh ( Τοκολός ) αλλά τελικά αυτό το πλάσμα πιστεύεται ότι αρχικά προέρχεται από τη φυλή Xhosa ( Ξχόσα ). https://en.wikipedia.org/wiki/Xhosa

Όπως κάθε φυλή έχει διαφορετική ορθογραφία για το Tokoloshe ( Τοκολόσε ) ,έτσι το Τοκολόσε εμφανίζεται και με πολλές διαφορετικές μορφές από τόπο σε τόπο σύμφωνα και με τις μαρτυρίες.

Η πιο συνήθεις εκδοχή είναι ότι είναι ένας ζόμπι νάνος που μπορεί να δημιουργηθεί με την αφαίρεση της γλώσσας και των ματιών ενός πτώματος. Μια θερμαινόμενη ράβδος σιδήρου πρέπει να μπει στο κρανίο ενός πτώματος για να προκαλέσει τη συρρίκνωση του πτώματος αυτού ενώ μετά πρέπει να διοχετευθεί μυστική σκόνη στο στόμα του πτώματος για να του δώσει ζωή. Ωστόσο, εάν κάποιος δημιουργήσει ένα Τοκολόσε θα πρέπει να αναμένει να πληρώσει και το τίμημα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο ένας συγγενής του θα πεθάνει.

 

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι το Toκολόσε μοιάζει με εάν Γκρέμλιν που τα βλέφαρα του βγαίνουν έξω! Το Toκολόσε και σύμφωνα με τον γνωστό Σαμάνο Ζουλού Red Metal ( Κρέντο Μούτβα ), είναι γνωστό ότι λαμβάνει πολλές μορφές. Μία μορφή είναι όπως περιεγράφηκε παραπάνω αλλά άλλοι έχουν απεικονίσει το Tokoloshe ως ανθρωποειδές που μοιάζει με αρκουδόσκυλο.

Επίσης για κάποιους είναι τριχωτό με μακριά γαμψά νύχια και ουρά ενώ για άλλους άτριχο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και ανθρώπινο σαν είδος πυγμαίου με μακριά μαλλιά και κόκκινα μάτια. Εκεί που καταλήγουμε μέσα από όλες αυτές τις περίγραφες είναι ότι πρόκειται για έναν μικρόσωμο, κακόβουλο δαίμονα που προσκαλείται αλλά και δημιουργείται συνήθως με την χρήση μαγείας.

 

Οι Ζουλού ( και άλλες φυλές της Νότιας Αφρικής ) εξακολουθούν να είναι προληπτικοί όταν πρόκειται για πράγματα όπως το Τοκολόσε – ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε από έναν οδηγό για να βλάψει τους εχθρούς του ( γνωστό επίσης ότι βιάζει τις γυναίκες και δαγκώνει τα δάχτυλα τους στον ύπνο ).

Τα σύγχρονα  Τοκολόσε θεωρείται ότι εξελίχθηκαν από τα αρχικά πνεύματα πηγών ( πνεύματα νερού ) και άλλα αρχικά εγχώρια πνεύματα που κατοικούσαν στα νοικοκυριά των μάγιστρων και μαγισσών.

Το Τοκολόσε επίσης μπορεί να είναι καστανό επίσης και σχεδόν πανομοιότυπο με το καλικάντζαρους της ευρωπαϊκής λαογραφίας αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με τους δικούς μας σάτυρους εδώ. Μιλάει με διχαλωτή κομμένη γλώσσα και συνήθως είναι γυμνό ή καλύπτεται με ένα μανδύα. Για να αντισταθμίσει αυτό που του λείπει το ύψος και το ανάστημα, το Τοκολόσε είναι τόσο καλά προικισμένο που μπορεί να ‘’κρεμάσει΄΄ το πέος του πάνω από τον ώμο του.

Κατά πολλούς οι ενήλικες δεν μπορούν να δουν το Τοκολόσε πάρα μόνο αν το θελήσει αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να μιλήσουν σε αυτό ή να καταλαβει ότι το αντιλήφθηκαν. Η ορατότητα του επιτυγχάνεται με ένα μαγικό βότσαλο, το οποίο διατηρεί στο στόμα του. Ένα άτακτο πλάσμα, μπορεί να γίνει κακόβουλο όταν ελέγχεται από μια κακή μάγισσα ή μάγο. Ευτυχώς το Τοκολόσε κατά τους πολλούς πάλι, είναι φιλικό με τα παιδιά και συχνά παραβιάζει και την υπακοή σε ένα μάγο προκειμένου να βλάψει ένα παιδί. Είναι επίσης φιλικό με τα σαυροειδή.

Οι απλοί μεσοί Νοτιοαφρικάνοι τρέμουν πραγματικά τα Τοκολόσε και αγοράζουν muti ( Μούτι – παραδοσιακή ιατρική ) από sangomas ( Σάνγκομανς – παραδοσιακούς θεραπευτές ) που έχουν πάγκους κατά μήκος των δρόμων για να κρατήσουν το Τοκολόσε μακριά. Κακόβουλοι Σαμάνοι επίσης τείνουν να επικαλούνται το Τοκολόσε για να εκδικηθούν είτε για λογαριασμό τους είτε για λογαριασμό των πελατών τους.

Σύμφωνα με τη παράδοση, ο μόνος τρόπος να κρατηθεί το Toκολόσε μακριά τη νύχτα είναι να τοποθετηθεί ένα τούβλο κάτω από κάθε πόδι του κρεβατιού. Ωστόσο, αυτό δεν θα προστατεύσει παρά μόνο το άτομο που είναι στο κρεβάτι μαζί με το ίδιο το κρεβάτι, καθώς μπορεί να προκαλέσει αντίποινα που δεν αφορούν τους εν λόγω ανθρώπους για τους οποίους στάλθηκαν. Το 2009 υπήρχαν πολλές εκτεταμένες περιπτώσεις δράσης ακόμη και θηλυκού Τοκολόσε που είχε το όνομα “Livashni” ( Λιβασχνί ).

 

Τόκο- Λος στην διάλεκτο Σιτσουάν στην χώρα της Μποτσουάνας σημαίνει << υπόγειος άνθρωπος >> …. Θα μπορούσε να είναι κάποιο ον από την Μέση Γη.

Σύμφωνα με έναν χρήστη του Τουίτερ με το όνομα Lecron ( Λεκρόν ), το 2004 ένας δαίμονας Τοκολόσε πιάστηκε στην Μοζαμβίκη ο οποίος κοιμόταν με τις γυναίκες των χωρικών σε ένα χωριό της και οι sangomas ( Σάνγκομανς – μάγοι – γιατροί της περιοχής ) το έδιωξαν. https://en.wikipedia.org/wiki/Traditional_healers_of_South_Africa . Παρακάτω το σχετικό βίντεο.

 

Αλήθεια; ψέματα; Τα συμπεράσματα δικά σας. Πραγματικά όμως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω οι περισσότεροι Νοτιοαφρικάνοι στο άκουσμα του μικρού αυτού κακόβουλου, σκανδαλιάρη και υπερσεξουαλικού δαίμονα τρέμουν ενώ ακόμη και Έλληνες που έζησαν εκεί ,έχουν δει και ακούσει πολλά όπως λένε και ότι δεν πρόκειται για απλές δεισιδαιμονίες υποανάπτυκτων ανθρώπων και φυλών.

Παρακάτω και μερικά βίντεο με μαρτυρίες ανθρώπων εκεί που συνάντησαν τον δαίμονα και μιλούν πραγματικά με τον φόβο ζωγραφισμένο στα μάτια τους.

 

 

 

 

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα καλά .

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


1 σκέψη στο “ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! ΤΟΚΟΛΟΣΕ!!!!

Αφήστε μια απάντηση