H ΜΑΓΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

H ΜΑΓΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;!!!!

 

Περίπου 1500 ετών, αφηγούμενη σε 24.000 στίχους, και είπε σε 480.000 λέξεις, η σανσκριτική επική Ραμαγιάνα αποτελεί μέρος του μοναδικού σώματος λογοτεχνίας στην αρχαία ινδική ιστορία  την Ιτιάσα. Μαζί με τη Ραμαγιάνα, η Ιτιάσα αποτελείται από ένα άλλο σανσκριτικό έπος στο Μαχαμπχαράτα και μια συλλογή παλαιών λατρείας και θρύλων στους Πουράνες.

Η Ραμαγιάνα είναι ένα επικό ποίημα που γράφει την ιστορία του πως ο πρίγκηπας Ράμα έσωσε τη σύζυγό του Σίτα από τον βασιλιά δαίμονα Ραβανα. Παρόλο που θεωρείται λογοτεχνία με μεγάλη σημασία, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η Ραμαγιάνα είναι ένα προϊόν της μυθολογίας και όχι ένα τεχνούργημα της πραγματικής ιστορίας. τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτή η ακατανόητη ακαδημαϊκή υπόθεση έχει γίνει αντικείμενο πολλών ιστορικών αντιπαραθέσεων.

 

Στη Ραμαγιάνα, ο μεγάλος ινδουιστής ποιητής και ο σοφός Βαλμίκι κάνει μια μεγάλη αναφορά στον Rama Setu, μια γέφυρα στον ωκεανό που συνδέει την Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Η Ραμαγιάνα αναφέρει την ιστορία του πως ο πρίγκηπας Ράμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το θρόνο του ως το στεφανωμένο πρίγκιπα της Αιοδίας. Μετά την εκτόξευσή του, ο πρώην πρίγκιπας, μαζί με τη σύζυγό του Sita και τον αδελφό του Lakshmana, πήγαν στην εξορία. οι τρεις πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια ταξιδεύοντας στα βαθιά δάση της αρχαίας Ινδίας. Καθώς τα γεγονότα ξεδιπλώθηκαν, όμως, όλη η κόλαση έσπασε όταν, σε ένα από τα ταξίδια των δασών τους, η σύζυγος του Ράμα Σίτα απήχθη από τον Δέκα Επικεφαλής Δαίμονα βασιλιά Ραβάννα!!!

 Για να πάρει πίσω τη γυναίκα του, ο Ράμα συγκέντρωσε ένα μεγάλο στρατό που αποτελείται από μια ομάδα στρατιωτών πιθήκων που ονομάζονται Vanaras!!! Στην ιστορία, ο Ράμα οδήγησε τον στρατό του από την ηπειρωτική χώρα, που είναι η σημερινή Ινδία, στο νησί της Λάνκα, το οποίο είναι η σημερινή Σρι Λάνκα, όπου ο Σίτα κρατείται αιχμάλωτος από τον βασιλιά δαίμονα!!! Εκεί διεξήγαγε πόλεμο ενάντια στον βασιλιά δαίμονα Ραβάννα, μια μάχη επικών διαστάσεων ξέσπασε!!! Αλλά τελικά, ο Ράμα κατάφερε να καταστρέψει τον Ραβάννα. Η ιστορία ολοκληρώνεται με την επιστροφή του πρίγκιπα Ράμα και της Σίτα στο βασιλικό σπίτι τους της Αιοδίας, όπου ο πρίγκιπας τελικά στέφθηκε ως νέος βασιλιάς!!!

Στη Ραμαγιάνα, ο Ράμα ήταν αρχικά ανίκανος να οδηγήσει τις δυνάμεις του Βαναρά πέρα ​​από τον ωκεανό στο νησί της Λάνκα. Ως εκ τούτου, ο πρίγκιπας ζήτησε τη βοήθεια του Θεού της Θάλασσας που του έδωσε τις ακριβείς οδηγίες για το πώς να χτίσει μια γέφυρα πέρα ​​από τον ωκεανό. αυτά περιλάμβαναν την αναζήτηση της βοήθειας των Vanaras  (στρατιά μαγικών πιθήκων!!!) για την κατασκευή μιας πλωτής γέφυρας. Η Βανάρας συμμορφώθηκαν με το αίτημα του Ράμα, κατασκευάζοντας ένα μονοπάτι από πετρώματα και ογκόλιθους. Οι Βαναράς έκανε αυτό γράφοντας το όνομα του Ράμα στις πέτρες, στα βράχια και στους ογκόλιθους, και τους έριξε στον ωκεανό. Πήρε τους Vanaras πέντε ημέρες για να ολοκληρώσει τη γέφυρα Rama Setu( γέφυρα του Αδάμ!!!). Όταν βρισκόταν στη θέση του, ο Ράμα χρησιμοποίησε την Ράμα Σετού για να μετακινήσει τον στρατό του στον ωκεανό και στο νησί της Λάνκα!!!!

 

Το 2002 η NASA κυκλοφόρησε φωτογραφίες που δείχνουν μια σχεδόν αδιάσπαστη αλυσίδα ασβεστολιθικών σμηνών μεταξύ της νοτιοανατολικής ακτής της Ινδίας και της βορειοδυτικής ακτής της Σρι Λάνκα. Αυτές οι φωτογραφίες ανανέωσαν τα μυθολογικά ιστορικά ενδιαφέροντα στη Γέφυρα του Ράμα. Από τότε, πολλοί επικεφαλής επιστήμονες, ιστορικοί και ακαδημαϊκοί έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να αποτιμήσουν τους ψευδό-ιστορικούς ισχυρισμούς (για αυτούς) που περιβάλλουν την ύπαρξη της Γέφυρας του Ράμα, καθιστώντας σαφές ότι η εν λόγω δομή δεν ήταν τόσο ανθρώπινη γέφυρα αλλά φυσικός σχηματισμός  της γης.

 

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές συζητήσεις και αντικρουόμενες αξιώσεις σχετικά με την προέλευση και τη φύση της δομής. Μεταξύ των σημαντικότερων θεωριών που προσφέρονται από την επικρατούσα επιστήμη είναι ότι η Γέφυρα του Ράμα είναι στην πραγματικότητα μια αλυσίδα νησιών φραγμού που προέκυψε από τη φυσική διαδικασία εναπόθεσης και καθίζησης άμμου που συνέβησαν για μεγάλες χρονικές περιόδους. Μια άλλη εξήγηση που προσφέρουν οι κύριοι επιστήμονες είναι η πιθανότητα οι χερσαίες εκτάσεις της Ινδίας και της Σρι Λάνκα να έχουν συνδεθεί κάποια στιγμή στον παλιό κόσμο, κάνοντας τη Γέφυρα του Ράμα μια αρχαία ακτογραμμή.

Με έναν αρκετά συγκεχυμένο τρόπο, διάφορες επιστημονικές μελέτες προσφέρουν διαφορετικούς ορισμούς σχετικά με τη γέφυρα του Rama. έχει περιγράφει ως μια αλυσίδα από κοπάδια, μια εκτεταμένη έκταση κοραλλιογενών υφάλων, μια σειρά νησιών φραγμού, ένα sandbar και μια στενή λωρίδα γης, μεταξύ άλλων. Για όλες τις εικασίες και τις εξηγήσεις που προσφέρονται από τις επικρατούσες επιστήμες, μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας δεν έχει φθάσει ακόμη σε μια αποδεκτή συναίνεση σχετικά με το τι ακριβώς είναι η γέφυρα του Rama.

Προς το παρόν, η ευρεία αποδοχή στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ότι η πολιτισμένη ζωή στον πλανήτη ξεκίνησε περίπου 4.800 χρόνια πριν!!! Οι επιστήμονες, οι ιστορικοί και οι ακαδημαϊκοί ερευνητές υποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό σύνολο αποδείξεων που να υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός πολιτισμού που προηγείται των αρχαίων κοινωνιών της Σουμερίας και της Αιγύπτου, οι οποίες θεωρούνται πρώιμοι πολιτισμοί στην προϊστορία!!! Εδώ γελάμε…

Οι ειδικοί επισημαίνουν την η έλλειψη στοιχείων που υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός πολύ παλαιότερου πολιτισμού χρωματίζει ευνοϊκά τα σημερινά αποδεκτά χρονοδιαγράμματα της πολιτιστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Εδώ έρχεται το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη γέφυρα του Ράμα και τη Ραμαγιάνα..

Σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση, τα γεγονότα που ξετυλίγονταν στη Ραμαγιάνα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Treta Yuga, η οποία θεωρείται σήμερα μια μυθολογική περίοδος που ξεκίνησε πριν από 2.165.000 χρόνια και διήρκεσε πριν από 869.000 χρόνια!!!! Αν αφήσουμε στην άκρη, οποιαδήποτε μυθική υπερβολή αναφέρθηκε στη Ραμαγιάνα, τότε υποθέτοντας ότι η Γέφυρα του Ράμα ήταν, σε κάποιο επίπεδο, ανθρωποποιημένη ούτως ή αλλιώς θα τοποθετούσε τη δομή πολύ έξω από το αποδεκτό χρονοδιάγραμμα!!!!  Η ύπαρξη των οποίων θα συνεπαγόταν συνεπώς την ύπαρξη ενός πολιτισμού που προηγήθηκε πριν τις αρχαίες κοινωνίες της Σουμερίας και της Αιγύπτου!!!!

Όμως!!! Εδώ έρχονται άλλοι επιστήμονες στις τελευταίες εξελίξεις με τη σειρά τους να διαψεύσουν τους προηγουμένους!!! Σημειωτέων ότι το μήκος της γέφυρας που συνδέει την  Ινδία και Βορειοδυτική Σρι Λάνκα είναι πάνω από 30 μίλια!!! Ο παγκοσμίου φήμης διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου του Κολοράντο Δρ. Alan Lester και η επίσης Διδάκτωρ Γεωλογίας Δρ. Εrin Argyilan του πανεπιστήμιου της Αριζόνα έρχονται σήμερα και μας λένε ότι η γέφυρα είναι τεχνητή!!!!!

Η γέφυρα αποτελείται από ίζημα άμμου αλλά και βράχια τοποθετημένα κατά μήκος της επάνω της. Οι δυο αυτοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι ενώ το ίζημα άμμου μπορεί να είναι φυσικός σχηματισμός και να προϋπήρχε, τα βράχια έχουν μεταφερθεί εκεί από αλλού!!!!! Το από που και πως παραμένει ένα μυστήριο..!!!!

Οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ!!! Η ομάδα των Γεωλόγων σε συνεργασία με αρχαιολόγους χρονολόγησαν τους βράχους!!! Η αρχαιολόγος και ερευνητής Chelsea Rose του πανεπιστήμιου του Oregon δηλώνει ότι οι τοποθετημένοι βράχοι είναι προγενέστεροι χρονολογικά του ιζήματος άμμου!!! Το στρώμα άμμου που καλύπτει τα 30 αυτά και παραπάνω μίλια είναι κατά τις ερευνητικές ομάδες 4.000 χρόνων ενώ τα βράχια που τοποθετήθηκαν τεχνητά επάνω τους και ήρθαν από αλλού 7.000 χρόνων!!!!

 

Καταλαβαίνεται το ποσά ερωτήματα προκύπτουν εδώ και για το πόσο ανατρεπτική εξέλιξη μιλάμε, έτσι;;;

Ένα τέτοιο εγχείρημα και κατασκευή που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και για τον σημερινό άνθρωπο και στέκει στο πέρασμα τόσο χιλιάδων χρόνων, έγινε πριν από 7.000 χρόνια στην εποχή της νεολιθικής επανάστασης τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν απλά μια υποτυπώδη συνεννόηση και γεωργικές καλλιέργειες;;!!!! Μια γέφυρα μήκους άνω των 30 μιλίων που στέκει ακόμη και σήμερα στο πέρασμα του χρόνου;;!!! Χμμμμ όπως λέει και μια ψυχή…

Κάποιος λέει ψέματα ή μάλλον τη μισή αλήθεια κατ’ εμέ.. Εδώ χρειάστηκα τη βοήθεια ποιου άλλου;!! Του Saman Lycan… Tου ανέφερα τη περίπτωση την οποία και γνώριζε και μου απάντησε πως εφ’ όσων έχει καταπιεί τη γέφυρα η θάλασσα πρέπει αυτή να χρονολογείται άνω των 150.000 χιλιάδων χρόνων βάσει γεωλογικών καταστάσεων και ανακατατάξεων..!!!! Εγώ δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Τα συμπεράσματα από εκεί και πέρα δικά σας. Σκεφτείτε όμως ποιος επιστήμονας θα μπορούσε να παραδεχτεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο ανθρώπινος στοιχειώδης πολιτισμός ξεκινάει περίπου στα 6.000 με 7.000 χρόνια πριν, δηλαδή τις χρονολογίες που έδωσαν και οι εν λόγω επιστήμονες. Ίσως όλα αυτά να ήταν too much και ίσως ήδη να έδωσαν πολλά στοιχεία!!!!

Παρακολουθούμε το θέμα και τον ασκό των αποκαλύψεων που άνοιξαν επάνω σε αυτό και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε. Η ομάδα των Invisible Lycans δίνει στοιχεία για κατασκευές και μνημεία και ενδείξεις πολιτισμών εκατοντάδων εκατομμυρίων χρόνων πριν εδώ και χρόνια. Όποιος θέλει να δει αυτά τα άρθρα ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ!!!!

 

Να είστε πάντα καλά και να θυμάστε .Αν δεν πιστεύετε σε κάτι μπορεί αυτό το κάτι να πιστεύει σε εσάς!!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


1 σκέψη στο “H ΜΑΓΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;!!!!

Αφήστε μια απάντηση