Σχετικά με την μέση γη part 3

ΜΕΣΗ ΓΗ

ΜΕΣΗ ΓΗ part 3

Σε πολλά από τα βιβλία τα όποια έχουν θέμα τους για την μέση γη έχουν καταγράφει πολλά παράξενα όντα άλλα γνωστά και άλλα μη γνωστά. Τα βιβλία ποικίλουν από φανταστική λογοτεχνία έως λαογραφικά βιβλία υπάρχουν επίσης βιβλία τα όποια είναι βιβλία από έρευνες χρονών από ερασιτέχνες ερευνητές ή από δημοσιογράφους που έχουν ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα αυτό ή ακόμα από συγγραφείς που ασχολούνται μονάχα με το θέμα αυτό, τα τελευταία βιβλία είναι τέλειος δυσεύρετα και κινούνται μέσο του κύκλου του συγγραφέα εάν βεβαία αυτός το θελήσει. Δεν λέω ότι όλα αυτά τα συγγράμματα η ακόμη και χειρόγραφα βιβλία λένε πάντα την αλήθεια, άλλα είναι όλα τους αξιόλογα λόγο της έρευνας της όποιας έχει γίνει. Υπάρχουν κάποια βιβλία  τα οποία είναι πολύ αξιόλογα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι προσβάσημα από τον καθένα. Ας μείνουμε λοιπόν στα βιβλία στα όποια μπορεί να έχουμε πρόσβαση τα οποία από τα πιο έγκυρα για μένα είναι της λαογραφίας , όχι ότι τα βιβλία της φανταστικής λογοτεχνίας δεν είναι άλλα δεν τα παίρνει κανείς στα σοβαρά αν και θα έπρεπε. Μπορεί σε ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας να υπάρχουν πολλά παραμύθια άλλα υπάρχουν σίγουρα και κάποιες αλήθειες που έχουν γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βρίσκεται με το πρώτο ανάγνωσμα ή να βρίσκεται το νόημα από ανθρώπους που ψάχνουν για κάποιο κρυμμένο μήνυμα. Όλα αυτά τα βιβλία δίνουν  τα εξής ονόματα για τα όντα τα οποία περιφέρονται πάνω στην επιφάνεια της γης ας πάρουμε της Ελλάδος πρώτα.

Ξωτικά, νάνοι, νεραΐδες, καλικάντζαροι, αερικά, γνώμοι, αλοηγκόρ, γκρίζοι, δέρος, τέρος, καρκαλέτσια, φερφέλια, μαρματζούλια, κορκόλια, φλαμούρδια, χαρχάλια, λεπετσούρια,σκιεροί φτεροτόμορφοι, δρακονιανοί, φολοιδήτες, σαυρήτες,φωτινοί, αγκαθόμορφοι, σελλήνιοι,βουρβούλακες, ερπετήτες,  αυτές οι ονομασίες είναι οι αυτόβουλες γιατί για το κάθε είδος που αναφέρω πιο πάνω ενδέχεται να έχει και από τρεις έως και δέκα άλλες ονομασίες, αυτές εδώ είναι οι πρωτότυπες και οι γνήσιες.

Ας ξεκινήσουμε με τα ξωτικά, υπάρχουν πολλές καταγραφές όπου ταιριάζουν με τα ξωτικά των άλλων  χωρών. Έχουν ανθρωπινή υπόσταση  με πολλές διαφορές, έχουν μυτερά αυτιά σατινέ μαλλιά, το δέρμα τους είναι πολλές φορές ολόλευκο και άλλες φορές έχουν ένα απαλό γαλάζιο. Το ύψος τους δεν ξεπερνά το 1.80 τα αρσενικά και το 1.70 τα θηλυκά. Έχουν απίστευτες δυνάμεις από τηλεπαθητικές έως και της τηλεπαθομεταφοράς.!!! Οι πόλεις τους βρίσκονται στην μέση γη ορισμένες από αυτές λέγεται ότι είναι οι εξής. ( Νερλ θαν, Νιχλεθ ερ, Λαμπαχσα, Νοχριην ) όλα είναι διαφορετικά βασίλεια με διαφορετικές κουλτούρες. Με τους ανθρώπους έρχονται πολύ σπάνια έως και καθόλου σε επαφή. Έχουν ανεπτυγμένη την μαγεία άλλα και μαγική επιστήμη όπως την επικαλούνε. Δυστυχώς δεν γνωρίζω το τι είναι η μαγική επιστήμη έτσι δεν μπορώ να έχω γνώμη πάνω σε αυτό το θέμα. Αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που να ξέρουν δεν μπορώ ν απαντήσω με σιγουριά η δίκια μου η γνώμη είναι όχι.

Νάνοι.

Οι νάνοι είναι χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ιδιαίτερες ονομασίες για αυτές τις τρεις κατηγορίες  στο εξωτερικό διαφέρει το θέμα και η κάθε κατηγορία έχει και την δίκια της ονομασία. Εδώ στην χωρά μας οι κατηγορίες των νάνων είναι οι εξής : οι πολύ κοντοί όπου το ύψος τους κυμαίνεται από 15 πόντους ύψος έως και 17 πόντους. Έχουν χαρακτηρίστηκα νέων είναι σκανταλιάρηδες πολύ γρήγοροι σε ταχύτητα και τους αρέσει παρά πολύ το αλκοόλ. Κάποια από αυτά μπορεί και αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους όχι όμως το ύψος τους, μπορούν και αλλάζουν το πρόσωπο τους και γίνεται άσχημο και τρομακτικό προς εμάς τους ανθρώπους με σκοπό να μας πανικοβάλουν σε περίπτωση που τα στριμώξουμε και δεν μπορούν να διαφύγουν. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι κλασικοί  νάνοι που τους ξέρουμε από τα παραμύθια.

Το ύψος τους είναι γύρω στους  50 πόντους έως και 75 πόντους είναι χοντροί και έχουν βήμα αργό το οποίο μοιάζει σαν να κουτσαίνουν. Έχουν μακριά γενειάδα που φτάνει έως τον αφαλό της κοιλίας τους  και φύρανε μακριούς σκούφους. Λέγεται ότι μέσα στους σκούφους τους κρύβουν τους χάρτες με τους θησαυρούς που φυλάνε. Ο χαρακτήρας τους είναι πολύ ευέξαπτος και είναι πάντα κατσούφηδες, μερικοί από αυτούς έχουν ένα σακίδιο στην πλάτη τους, αυτοί πιστεύεται ότι είναι οι γιατροί των νάνων άλλα και μάγοι ταυτόχρονος. Τους αρέσει ο χρυσός  και μπορεί να κάνουν πολλά πράγματα για να τον αποκτήσουν. Η τρίτη κατηγορία είναι η πιο παράξενη και η πιο σπάνια. Έχουν ύψος γύρω στους 80 πόντους τα χαρακτηριστικά τους μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα τα ματιά τους δεν έχουν κόρες  και είναι ολόλευκα όπως των τυφλών. Δεν φoράνε ρούχα και δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή με τους ανθρώπους οι αναφορές τους είναι πολύ σπάνιες στην Ελλάδα άλλα επίσης και στο εξωτερικό. Το χρώμα τους διαφέρει από τα άλλα δύο είδη που μοιάζει με το ανθρώπινο. Το χρώμα του δέρματος τους έχει μια απαλή χρεία του μοβ, τα μαλλιά τους είναι αρκετά μακριά όπως επίσης και τα χέρια τους. Αυτό το είδος των νάνων συναντιέται μόνο σε σπήλαια και φυσικά τούνελ. Μπορεί όμως κάποιος να ψάχνει μια ζωή ολόκληρη και να μην τους δει ποτέ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα δύο είδη, το ποτέ θα εμφανιστούν και γιατί το αποφασίζουν μόνο αυτά.

Νεραΐδες.

Οι νεραΐδες στην Ελλάδα είναι κάπως μπερδεμένες οι αναφορές τους. Αυτό το λέω γιατί πολλοί τις μπερδεύουν με τα ξωτικά ή με τις νύμφες του αρχαίου θεού Πάνα!!! Οι νεραΐδες είναι μικροσκοπικά όντα από 3 πόντους έως 10 το πολύ!!! Έχουν τέσσερα ζευγάρια φτερών και έχουν κακάσχημη όψη διαψεύδοντας τις αναφορές ότι είναι πανέμορφες. Δυστυχώς εδώ χαλάω την εικόνα των παραμυθιών που θέλουν να τις δείχνουν όμορφες και καλοσυνάτες προσπαθώντας να βοηθήσουν τους ανθρώπους ή τις δυστυχείς βασιλοπούλες!!!

Το σώμα τους έχει ένα χρώμα το οποίο είναι καφέ με έντονες αποχρώσεις του μαύρου, τα χέρια τους άλλα και τα πόδια τους είναι οπλισμένα με κοφτερά νυχιά!! Το κεφάλι τους είναι καραφλό τέλειος έχουν ματιά όπως εμείς οι άνθρωποι η μύτη τους είναι σχεδόν άφαντη αφήνοντας να φανούν οι δύο οπές που έχουν για ρουθούνια, το στόμα τους είναι γεμάτο κυνόδοντες. Δεν φοράνε ρούχα άλλα ούτε έχουν μαγικό ραβδάκι άλλα ούτε αφήνουν χρυσόσκονη καθώς πετάνε. Στη έξοχη της χωράς μας άλλα και μέσα στα δάση έχουν βρεθεί πολλές φορές νεραϊδόκυκλοι από μανιτάρια. Άλλες φορές κόκκινα μανιτάρια και άλλες φορές στο χρώμα το εκρού. Ο κύκλος αναλογεί σε μεγέθη κάποιες φορές μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα περίμετρο και άλλες φορές το 1 μετρό. Οι πιο συνηθισμένοι είναι μεταξύ 2 έως και 2.50 μέτρων. Ο λαός πιστεύει ότι εκεί έχουν χορέψει νεραΐδες ή είναι οι κατοικίες τους κάτω από τα μανιτάρια. Αν κάποιος περάσει μέσα από αυτόν τον κύκλο θεωρείται κακότυχος ή και καταραμένος, αν κάποιος χαλάσει τον κύκλο αυτό από τα μανιτάρια τα αποτελέσματα θα είναι πάρα πούλι δυσάρεστα έως και καταστροφικά!!

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όταν οι νεραΐδες εισέρχονται από την μέση γη στο σημείο το οποίο βγαίνουν δημιουργείται ο κύκλος από τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Αυτό το λέω κινούμενος από μια φράση του Αγίου Κυπριανού ( … όταν τα μικρά φτερωτά δαιμόνια  εισέρχονται από τα έγκατα της γης εκεί από που θα βγουν δημιουργείται κύκλος καταραμένος  για ανθρώπου φυτά και ζώα…. ) Ίσως χάλασα την εικόνα για τις όμορφες νεραΐδες που είχαμε όλοι μας στο μυαλό μας…..

Καλικάντζαροι.

Οι καλικάντζαροι είναι κακάσχημα όντα χρώματος μαύρου. Η λαογραφία μας αναφέρει ότι μένουν στα έγκατα της γης προσπαθώντας να κόψουν το δένδρο που κρατεί όλη την γη σε ισορροπία, όταν έχουν καταφέρει να κοντεύουν να το κόψουν έρχονται τα Χριστούγεννα και ανεβαίνουν στην επιφάνεια της γης  κλέβοντας τα γλυκά των ανθρώπων που τόσο λαχταρούν  και κάνοντας ζαβολιές όπως  να κυνηγάνε και να τρομάζουν κόσμο ή ακόμη και ζώα. Για αυτό λένε ότι οι κότες δεν κάνουν αυγά τα Χριστούγεννα γιατί τα έχουν τρομάξει οι καλικάντζαροι ή και να τα έχουν φάει. Οι ονομασίες τους στην Ελλάδα διαφέρει από μέρος σε μέρος  στο εξωτερικό είναι γνωστοί ως Γκομπλινς. Είναι δύστροποι κακοί σκανταλιάρηδες  και βρωμάνε θειάφι. Το μόνο που φοβούνται είναι την μυρουδιά από το λιβάνι  του παπά… μπορεί κάποιοι από εσάς να έχανε ακούσει από τους παππούδες  ή τις γιαγιάδες τους  ένα ποιηματάκι που σε πολλά μέρη της Ελλάδας υπάρχει με πολλές παραλλαγές . (… τρέχτε τρέχτε για να σωθούμε και κάτω στα βαθειά να κατεβούμε, γιατί έρχεται ο βρομώ πάπας με την αγιαστούρα του και με την μαγκούρα του για να μας λιβανίσει ….. ) έτσι μετά τις γιορτές τις χριστουγεννιάτικες  και του καινούριου χρόνου ξανά χώνονται στα έγκατα της γης  για να συνεχίσουν το έργο τους. Εκεί όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και το δένδρο της γης έχει γιάνει αναγκάζοντας τους καλικάντζαρους να ξανά αρχίσουν να το κόβουν από την αρχή!!!

Αερικά.

Τα αερικά για πολύ κόσμο πιστεύεται ότι είναι τα φαντάσματα, εγώ δεν θα συμφωνήσω με την γνώμη αυτή. Η δίκια μου η γνώμη είναι ότι είναι κάποια πονηρά πνεύματα  τα όποια θέλουν να τρομάξουν τον αμέριμνο διαβάτη.  Αν και στην επιστολή του Θεόδωρου του μονάχου προς τον μητροπολίτη του Βυζαντίου το 1403 για τα αερικά είναι η εξής. ( …..ύστερα από χρονιά  έρευνας  άλλα και από προσωπικές εμπειρίες  κατέληξα ότι τα αερικά είναι δαιμονιώδης πνεύματα τα οποία εξουσιάζουν μάγοι της κάτω γης. Θα είναι φρόνιμο σαν εκκλησία να σφραγιστεί το πηγάδι στο νότιο τοίχος της πόλης ώστε να σταματήσουν τα αερικά να έρχονται στον κόσμο μας θέλοντας να διαβάλουν την πίστη μας ….. )

Γνώμοι.

Οι γνώμοι είναι πιστεύω σαν τους νάνους δεύτερης κατηγορίας ή ονομασία αυτή κανείς δεν ξέρει από που έχει προέλθει, στο εξωτερικό έχουν ακριβώς την ιδία ονομασία. Στο μόνο που διαφέρουν με τους νάνους της δεύτερης κατηγορίας είναι ότι οι γνώμοι περπατάνε και τρέχουν στα πλάγια.  Όπως ακριβώς περπατάνε οι κάβουρες στην στεριά.

Αλοηγκόρ.

Τα αλοηγκόρ είναι μια ονομασία η οποία προέρχεται από το εξωτερικό τα αναφέρω γιατί στην πρόσφατη Ελληνική βιβλιοδεσία έχει αναφερθεί από αξιόλογους ερευνητές. Είναι ψιλά γύρω στα 2 μέτρα με χρώμα γκρι χωρίς να υπάρχει πουθενά τρίχα επάνω στο κορμί τους. Έχουν μια ιδιότητα  να μπορούν να αλλάζουν μορφή σε οτιδήποτε ζωικό ον υπάρχει κάτι σαν τον χαμαιλέοντα. Στην Ελληνική επικράτεια  τα ονομάζουν καρκαλέτσια γιατί όταν έχουν την κανονική μορφή τους είναι πολύ κακεχτηκα αλλά και πολύ κοκαλιάρικα  κάνοντας το καραφλό κεφάλι τους να μοιάζει τεράστιο σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα τους. Η λέξη καρκαλέτσι  προέρχεται από την Πελοπόννησο συγκεκριμένα από την Μάνη. Καρκάλι ονομάζουν το κούτελο ή καρκάλα έτσι βλέποντας τα όντα αυτά  τα ονόμασαν καρκαλέτσια από το κεφάλι τους πού ξεχώριζε από το υπόλοιπο σώμα. Αν και η οικογένεια μου είναι από την βαθιά Μάνη όσο καιρό έμεινα εκεί δεν συνάντησα ποτέ μου ένα τέτοιο ον, από γεροντότερους έχουν ακουστεί σε όλη την Μάνη για τα καρκαλέτσια ;h Αλοηγκόρ.

Θα συνεχίσω την αναφορά μου με τα υπόλοιπα όντα στο επόμενο αθρό μου. Όπως σας έχω ξαναπεί θα μας πάρει πολύ καιρό το θέμα της μέσης γης και Γή προσωπικά θα ήθελα να είμαι όσο πιο λεπτομερέστατος γίνεται. Να είστε όλοι καλά μέχρι την άλλη φορά και να θυμάστε αν δεν πιστεύεται σε κάτι δεν σημαίνει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει…….

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 


6 σκέψεις στο “Σχετικά με την μέση γη part 3

 1. Demetra!! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ ΑΝΑΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ……ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ …..ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ!! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

  ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

 2. Φίλε μου εξαιρετικό άρθρο.Το διαβάζω από την αρχή και ειλικρινά δεν μπορώ να σταματήσω.Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αναφορά στους Γνώμους.Έπαθα ένα σοκ καθώς θυμήθηκα κάποια βίντεο που είχα δει τα οποία δείχνουν κάποιο ον το και το ονομάζουν GNOME.Όταν διάβασα τα χαρακτηριστικά τους στο άρθρο σας αμέσως έκανα τη διαστάυρωση και διαπίστωσα οτι αυτά είναι τα όντα τα οποία αναφέρουν στο βίντεο.Παρακάτω παραθέτω το λινκ,θα εκτιμούσα πολύ μια δεύτερη γνώμη,και πιστεύω ακράδατα οτι τα βίντεο είναι πέρα για πέρα αληθινά.
  http://www.youtube.com/watch?v=m8LwINsuLts
  http://www.youtube.com/watch?v=wI-z-A-vkUU&feature=related

  Μοιάζουν σαν τα αγαλματάκια στους κήπους!Έχουν σκουφάκι και περπατάνε πλάγια!Και το πιο σημαντικό..είναι κοντοί!!!
  Ανυπομονώ για τη συνέχεια!!!

Αφήστε μια απάντηση