ΤΑ ΚΟΛΛΟΣΙΑΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΤΑ ΚΟΛΛΟΣΙΑΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!!

Από περίπου το 1500 π.Χ. έως 2000 π.Χ. οι πρώτοι στρωματοποιημένοι πολιτισμοί εμφανίστηκαν στο Μεξικό. Ήταν οι Oλμέκοι και οι άνθρωποι του Μόντε Αλμπάν. Ένας πολιτισμός, ως μια αστική κοινωνία που διαθέτει μια σύνθετη κοινωνική οργάνωση της εργασίας, την πολιτική και τη θρησκεία, καθώς και την ικανότητα να γράφουν. Έχει υπάρξει πολλή συζήτηση ως προς το ποια ομάδα ήταν η << πρώτη >> του πολιτισμού στο Μεξικό. Η πιο δημοφιλής άποψη είναι ότι οι Oλμέκοι ήταν πιθανώς οι πρώτοι πολιτισμένοι άνθρωποι στο Μεξικό. Εγκαταστάθηκαν σε ό, τι είναι τώρα ως γνωστές οι σύγχρονες πολιτείες Tabasco ( Ταμπάσκο ) και Veracruz ( Βερακρούζ ). Οι πόλεις τους εμφανίστηκαν λένε οι ειδικοί γύρω στο 1200 π.Χ. Δεδομένου ότι η επιρροή των Oλμέκων περιορίστηκε στα του γύρω από τις πόλεις τους, μάλλον δεν υπήρχε μια κεντρική πολιτική οργάνωση. Άσκησαν μια μορφή ιερογλυφικών, η οποία ήταν μία εικονογραφική μορφή γραφής σημαντικό για τη δημιουργία ενός συστήματος γραφής!!!!

Στον πολιτισμό των Ολμέκων υπάρχουν δύο μορφές τέχνης όπου έγιναν πολύ σημαντικές δείκτες της στρωματοποιημένης κοινωνίας!!!! Μια μορφή τέχνης ήταν ένα μεγάλο πέτρινο κεφάλι μέτρηση σχεδόν εννέα πόδια σε ύψος και ζυγίζει περίπου 40 τόνους το καθένα!!!! Το άλλο ήταν ένα ειδώλιο από νεφρίτη. Αυτά τα ευρήματα έγιναν από πρόσωπα Τζάγκουαρ σε συνδυασμό με ανθρώπινα όργανα ….!!!! Το Τζάγκουαρ αντιπροσώπευε μια περίπλοκη σειρά από θρησκευτικές πεποιθήσεις που σχετίζονται με τους θεούς της βροχής και της γονιμότητας.

Προς τα μέσα της πρώτης χιλιετίας π.Χ., οι Oλμέκοι μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν ένα γεγονός όπου προβληματίζει πολύ τους αρχαιολόγους διότι μετά από κάποιες εκατονταετίες το ίδιο συνέβει και στον πολιτισμό των Μάγια!!!!. Η εξαφάνισή τους οφείλεται στις αλλαγές στο κλίμα όπου δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις ανάγκες τους για τροφή μα δεν είναι αποδεδειγμένο, κάποιοι άλλοι λένε ότι ίσως κάποιος άλλος πολιτισμός τους κατέκτησε μα ούτε και αυτό στέκει διότι όπως δείχνει η ιστορία τους εξαφανίστηκαν μαζικά και ξαφνικά!!!!. Ωστόσο, οι Oλμέκοι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτισμών που ακολούθησαν. Πολλοί υιοθέτησαν τις ιδέες τους, τις πρακτικές και τις αξίες τους.

Με την παρακμή του πολιτισμού των Ολμέκων, ήρθε η  άνοδος του λαού του Μόντε Αλμπάν. Ο πολιτισμός αυτός βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου βουνού έξω από την σημερινή πόλη της Οαχάκα. Αυτή η ομάδα είχε πολλές ομοιότητες με τους Ολμέκους και πιστεύεται ότι γινόταν κάποια μορφή των εμπορικών συναλλαγών που λαμβάναν χώρα μεταξύ των Ολμέκων και των Μόντε Αλμπάν.
Από τα ποιο γνωστά – άγνωστα μυστήρια του κόσμου είναι τα κολοσσιαία κεφάλια των Ολμέκων όπου κανείς αρχαιολόγος μέχρι και σήμερα δεν μπορεί με σαφήνεια να πει για πιο λόγο φτιάχτηκαν!!!! Ο τρόπος που φτιάχτηκαν λένε ότι είναι γνωστός μα δεν λένε το πώς μετακινήθηκαν οι ογκόλιθοι πάνω από ογδόντα τόνους από 600 χιλιόμετρα μακριά ώστε όταν σκαλίστηκαν κάποιες από αυτές να ζυγίζουν σήμερα σαράντα τόνοι!!!! Έτσι λοιπόν το ερώτημα παραμένει ως και σήμερα για ποιο λόγο να φτιαχτούν αυτά τα κολοσσιαία κεφάλια τα οποία ζύγιζαν από σαράντα τόνους ως 18 τόνους!!;!! Αλλά!!!! Και να τοποθετηθούν από τους Ολμέκους σε διάφορα σημεία της ζούγκλας όπου για να μετακινηθούν μόνο με απίστευτα μέσα θα μπορούσαν να το κάνουν όπως τα σημερινά ελικόπτερα!!!!

Κάποια από αυτά  εκτίθενται στο μουσείο Jalapa ( Τζαλάπα )όπως  είναι αυτό το υπέροχο Ολμέκων πέτρινο κεφάλι από το San Lorenzo ( Σαν Λορέντζο ).Ο μονόλιθος είναι 8,5 μέτρα ύψος. Η κεφαλή μετακινήθηκε 50 μίλια από τους Ολμέκους, από το βουνό  Tuxtla ( Τούξτλα ) στο  Cerro Cintepec ( Τσέρο Τσιντεπέκ )!!!! Το Σαν Λορέντζο είχε καταληφθεί ανεξήγητα το 1700-1200 π.Χ.. Περίπου εννέα από αυτά τα κολοσσιαία κεφάλια βρέθηκαν στα περίχωρα της ζούγκλας του Σαν Λορέντζο.

ANCIENT HEADS 1

Υπάρχουν ενδείξεις σε αυτή την περίοδο της ιστορίας των Ολμέκων από  Αφρικανικής παρουσίας στην Αμερική!!;!! Αυτό το λέω γιατί τα κολοσσιαία κεφάλια έχουν έντονα τα  νεγροειδής χαρακτηριστικά!!!! Εδώ όμως μπερδεύονται οι γνώμες διότι  πρώτη από τις κολοσσιαίες κεφαλές, οι αρχαιολόγοι υποψιάζονται ότι είναι πορτρέτα των ηγεμόνων Oλμέκων, 12 ανακαλύφθηκαν το 1862 κοντά στο χωριό Tres Zapotes ( Τρες Ζαπότες ) στο  Μεξικό.

ANCIENT HEADS 2 Κολοσσιαία κεφαλή: Αυτό είναι ένα από τα κολοσσιαία κεφάλια που βρέθηκαν στο Μεξικό, που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους άρχοντες του πολιτισμού των Ολμέκων!!!! Παρατηρείστε τα έντονα νεγροειδή στοιχεία στο πρόσωπο του αλλά και στις υπόλοιπες εικόνες που ακολουθούν!!!!

 

ANCIENT HEADS 3

 

ANCIENT HEADS 4

ANCIENT HEADS 5

ANCIENT HEADS 6Ένα παράξενο κεφάλι όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα όπου δείχνει μια μορφή η οποία δεν είναι ανθρώπινη όπου το βάρος της φτάνει στους 18 τόνους!!!! 

ANCIENT HEADS 7

Άλλη μια μορφή η οποία έχει προβληματίσει πολύ τους αρχαιολόγους όπου δείχνει να μην είναι και αυτή ανθρώπινη!!!!

ANCIENT HEADS 8

ANCIENT HEADS 9

ANCIENT HEADS 10

ANCIENT HEADS 11

 Οι αρχαιολόγοι μελετούν πρόσφατα ένα μνημειώδη κεφάλι από πέτρα που ανακαλύφθηκε στην περιοχή La Venta ( Λα Βέντα ) σε Tabasco ( Ταμπάσκο ) στο Μεξικό. Παρατηρείστε και πάλι τα νεγροειδή χαρακτηριστικά στην κολοσσιαία αυτή πέτρινη κεφαλή!!!! Ζυγίζει 38 τόνους!!!!

Μην ξεχνάμε ότι ο  προ-Κολομβιανός των Ολμέκων πολιτισμός άνθισε στις μεξικανικές πολιτείες της Βέρακρουζ και Tαμπάσκο μεταξύ 1400 και 400 π.Χ., που αντιστοιχεί με την Χρυσή Εποχή της Ελλάδας και της δυναστείας Zόου της Κίνας.

ANCIENT HEADS 12Ο Stirling ( Στίρλινγκ ) αποκάλυψε αυτό το κολοσσιαίο κεφάλι στο Tres Zapotes ( Τρες Ζαπότες ) στο  Veracruz ( Βέρακρουζ ) στο Μεξικό, το 1939. Η κεφαλή είναι κατασκευασμένη από γκρι βασάλτη..

ANCIENT HEADS 13

Μεταξύ 1938  και 1946 ο αρχαιολόγος Matthew W. Stirling ( Μάθιου  Στίρλινγκ ) έκανε οκτώ αποστολές στο νότιο Μεξικό για να μελετήσει την ιστορία των Ολμέκων και των Μάγια. Το 1940 κοντά στον προορισμό του Βερακρούζ, ο ίδιος και η σύζυγός του, Marion ( Μάριον ), έκαναν ανασκαφές στο Βέλα Βέγκα, όπου και βρήκαν τα ποιο μυστηριώδη γλυπτά κολοσσιαίων κεφάλων των Ολμέκων όπως αυτή!!!! Κατά ένα περίεργο τρόπο τα ποιο παράξενα κεφάλια όπου ήταν και ποιο μικρά από τα άλλα εξαφανίστηκαν σαν κάποιος να μην ήθελε να τα δει ο κόσμος!!!!

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι το πίσω μέρος μιας κολοσσιαίας κεφαλής το οποιο δημιουργεί σπαζοκεφαλιά αλλά και πολλά ερωτηματικά στους αρχαιολόγους και ερευνητές!!!!

Α) Ήταν τα κεφάλια αυτά αντιγραφή κάποιου είδους σκάφους!;! Διαστημικού ή ένα είδος κάψουλας!;! Η μήπως ήταν κάποιο είδος θαλάσσιου σκάφους!;!

Αυτό γιατί δείχνει το πίσω μέρος της κεφαλής να βγαίνει ενας παράξενος άνθρωπος και να έχει στην αγκαλιά του κάποιο άλλον άνθρωπο αφήνοντας πολλά ερωτηματικά!!!! Πολλοί λένε ότι είναι οι Αντλάντιοι όπου ξέφυγαν με κάποια σκάφη από την καταστροφή και απεικόνισαν την άφιξη τους με αυτές τις κολοσσιαίες κεφαλές!!!! Κάποιοι άλλοι λένε ότι ήταν εξωγήινοι όπου ήρθαν στην γη και για αυτό από κάποιες χιλιετίες χάθηκαν και πάλι ανεξήγητα στο διάστημα χωρίς να αφήσουν καμία μαρτυρία πίσω τους….

Β) Τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που βγαίνει από την κεφαλή δεν έχουν να κάνουν με το κεφάλι των Ολμέκων μα ούτε και τα νεγροειδή χαρακτηριστικά των κολοσσιαίων κεφαλών, το ίδιο και αυτός που είναι στην αγκαλιά του, από πού ήρθαν!;! Ποιον λαό θυμίζει πάνω στην γη!;!

Οι αρχαιολόγοι λένε ότι το καπέλο ή ότι είναι αυτό που φοράει στο κεφάλι του δεν έχει να κάνει με νότιο αμερικανικής προκολομβιανής κουλτούρας!!!! Λέγονται πάρα πολλά τα οποία είναι απίστευτα και τρελά ακόμα και για τους ποιο παράτολμους σκεπτικιστές φαντασίας!!!! Κανείς δεν ξέρει τι δείχνουν τα κεφάλια αυτά…..

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ίσως έχουν να κάνουν με εσωγήινους όπου βγήκαν κάποια στιγμή στην επιφάνεια για άγνωστο λόγο και μετά από κάμποσο καιρό ξαναμπήκαν στην Μέση Γη!!!! Κάποιοι άλλοι λένε ότι ίσως είναι κάποιοι άνθρωποι όπου υπήρξαν πριν από τους γνωστούς ανθρώπους, δηλαδή κάποιος χαμένος υπερπολιτισμός!!!!

ancient heads

 Η φωτογραφία αυτή δείχνει ένα παράξενο σώμα οι αρχαιολόγοι το ονόμασαν << El Negro >> Ελ Νέγκρο που σημαίνει << Ο Νέγρος >> στο Μουσείο Tuxteco ( Τουξτέκο )στο Santiago ( Σαντιάγκο ) της Tuxtla ( Τούξτλα ) στην Βερακρούζ.

 2.000 π.Χ. – Ένα από τα πολλά λεγόμενα ευρήματα της Γουατεμάλας είναι τα << χοντρά αγόρια ). Αυτό  (κάτω) είναι 6 πόδια ψηλό και βρέθηκε να έχει τεράστια ποσότητα μαγνητισμού στο κεφάλι και στον ομφαλό!!!!. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι τα έφτιαξαν αυτά οι Μόντε Αλμπάν ή Μόντε Άλτο όπου στην Γουατεμάλα οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι Μόντε Άλτο είναι παλιότεροι των Ολμέκων!!!!

FAT BOYS

Ένα από τα πολλά διάσημα << Χοντρά Αγόρια >> της Γουατεμάλας με φυσικό τρόπο μαγνητισμένα ομφαλό και το κεφάλι του!!!!

Πολλά από τα γλυπτά Μόντε Άλτο είναι μαγνητικά, καθώς και στο βαθμό που ορισμένα χαρακτηριστικά μοτίβα του μαγνητισμού επαναλαμβάνονται με κάποια περίεργη και δυνατή συχνότητα, φαίνεται ότι τα γλυπτά εκτελέστηκαν από τεχνίτες που γνώριζαν από αυτές τις ιδιότητες!!!! Αν αυτό είναι αλήθεια, τα γλυπτά των Mόντε Άλτο αξίζει αναμφίβολα την αναγνώριση ως τα παλαιότερα γνωστά μαγνητικά αντικείμενα στον κόσμο.

Υπήρξαν αρκετά των κολοσσιαίων κεφαλιών από πέτρα που ανακαλύφθηκαν στη Γουατεμάλα. Η καταγωγή τους είναι σχετικά άγνωστη, αν και είναι δεδομένο ότι υπήρχε κάποια επιρροή από τους γειτονικούς Oλμέκους. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου μεταξύ των δύο πολιτισμών είναι αισθητά διαφορετική.

ANCIENT HEADS 15

Φωτογραφία από την δεκαετία του 1940, της δεκαετίας του 1950 από ένα γιγαντιαίο πέτρινο κεφάλι της Γουατεμάλας στην ζούγκλα. Δυστυχώς, λέγεται ότι η κεφαλή αυτή καταστράφηκε κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης. Αυτή η φωτογραφία φαίνεται να έγιναν από τον ιδιοκτήτη του στο αγρόκτημα δίπλα στην επικράτεια των  Μόντε Άλτο, στη Γουατεμάλα.

ANCIENT HEADS 16

 

Μέχρι σήμερα, 11 μεγάλα χωρίς ημερομηνία σκαλιστά κεφάλια ή ολοστρόγγυλους φορείς με το κεφάλι ( χοντρών αγοριών) έχουν βρεθεί σε ένα χωράφι κοντά στην επικράτεια των Μόντε Άλτο. Ο Malmstrom ( Μάλστρομ )τους περιγράφει ως εξής:

“… Μεγάλες στρογγυλές πέτρες, συχνά 1,5 m (5 ft) ή περισσότερο σε διάμετρο, επιλέχθηκαν ως το μέσο πάνω στο οποίο είτε τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά ενός κεφαλιού ή του σώματος ήταν χαραγμένα και σμιλεμένα περίτεχνα. Μόνο ένα ελάχιστο ποσό γλυπτική έγινε, έτσι σε όλες τις περιπτώσεις τα πρόσωπα έχουν αναμφισβήτητα πρησμένη όψη και τα σώματα είναι παχύσαρκα. “

“Τα κεφάλια που απεικονίζονται έτειναν να έχουν αρκετά παρόμοια, την γενική εμφάνιση. Εάν είχαν σκοπό να αναδείξουν τυχόν ατομικές διαφορές, οι γλύπτες φαίνεται να έχουν μεμονωμένα ανεπιτυχία, αν και μερικά από τα κεφάλια έχουν κάποια εντυπωσιακά μοναδικά χαρακτηριστικά.”

ancient heads 18

ancient heads 19

ancient heads 20 

Αυτό το κολοσσιαίο κεφάλι ανακαλύφθηκε πρόσφατα, βρέθηκε στα νερά της λίμνης Traful ( Τράφουλ ), στην Παταγονία της Αργεντινής. Η λίμνη είναι το σημείο εκκίνησης του ποταμού Traful που εκβάλλει στη λίμνη Nahuel Huapi ( Ναχουέλ Χουάπι ). Προς το παρόν τίποτα περισσότερο είναι δεν γνωστά γι ‘αυτό και δεν έχει ανακληθεί από εκεί που το βρήκαν λόγο του υπερβολικού βάρους του. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια κεφάλια πολύ περίτεχνα και υπολογίζουν ότι υπάρχουν και πολλά μέσα στην λάσπη χαμένα!!!! Αυτό που κάνει εντύπωση βάση γεωλογικών στοιχείων είναι ότι για να τα φτιάχνουν κάποιοι και να τα ρίχνουν στην λίμνη είναι απίστευτο διότι δεν είχαν τα μέσα τα πλωτά ώστε να δεχθούν τόσους τόνους βάρος και θα βούλιαζαν!!!! Όποτε τολμούν να κάνουν λόγο για πολιτισμό εκατομμυρίων ετών…… δυστυχώς άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν!!!! Αυτό το οποίο είναι γνωστό ενώ ξεκίνησαν με πολλή τόλμη έχουν ήδη αρχίσει και θάβουν τα στοιχεία λέγοντας ότι ίσως είναι τελικά μια η κεφαλή στην λίμνη και ότι θα αρχίσουν τις έρευνες το 2015 λόγο κονδυλίων που δεν έχουν. Περίεργο ε!;!

Και όμως τα πράγματα πάνε και έρχονται, μένουμε λοιπόν στο ότι όλα αυτά τα ευρήματα κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο έχουν φτιαχτεί… αλλά και πολλοί είναι αυτοί που λένε δεν ξέρουν και από ποιους φτιάχτηκαν!!!! Ένα είναι το σίγουρο ότι μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση