ΤΟ << ΣΙΝΙΚΟ >> ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΓΚΟΡΓΚΑΝ!!!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΤΟ << ΣΙΝΙΚΟ >> ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΓΚΟΡΓΚΑΝ!!!!

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο εξελιγμένα σύνορα  τειχών του κόσμου που χτίστηκε ποτέ μετά το σινικό τοίχος της Κίνας!!!!

Έχουν ξεκινήσει νέες έρευνες για να εξετάσουν τμήματα της αρχαίας δομής που είναι γνωστή ως Σινικό Τείχος της Gorgan ( ΓΚΟΡΓΚΑΝ – https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Wall_of_Gorganω  ), που βρίσκεται στο βόρειο Ιράν!

Κατασκευασμένο μεταξύ 420 και 530 π.Χ. το Σινικό Τείχος του Γκόργκαν χρησίμευσε ως αμυντικό σύστημα ανεπτυγμένο κατά μήκος των νοτιοανατολικών τμημάτων της Κασπίας Θάλασσας κοντά στο σύγχρονο Γκόργκαν στην επαρχία Golestan ( Γκόλεσταν )!

Το τείχος πιστεύεται ότι έχει προστατεύσει την αυτοκρατορία της Σασσανίας από στρατιωτικές απειλές στην περιοχή! Η Σασσανική αυτοκρατορία θεωρείται από τον ιρανικό λαό ως το ζενίθ του πολιτισμού της!

Η δομή περιγράφεται ως ένας από τους πιο εξελιγμένους συνοριακούς τοίχους που χτίστηκε ποτέ στον κόσμο και η σημαντικότερη από τις οχυρωματικές οχυρώσεις της Σασσανίας!

Έχει μήκος 195 χλμ.!!! Και πλάτος 6-10 μ. Και διαθέτει πάνω από 30 οχυρά που απέχουν μεταξύ 10 και 50 χιλιομέτρων (6,2 και 31,1 χιλιόμετρα)!

Το τοίχος εκτείνεται για σχεδόν 200 χιλιόμετρα και είναι διάστικτο από συνολικά 38 φρούρια! Είναι το μακρύτερο αρχαίο φράγμα ανάμεσα στην Κεντρική Ευρώπη και την Κίνα! Είναι επίσης μακρύτερο από το Τείχος του Αδριανού και το Τείχος Αντωνίνης (η πιο εκπληκτική δομή που άφησαν οι Ρωμαίοι στη Σκωτία)!

Σύμφωνα με ορισμένες αρχαιολογικές πηγές, το Σινικό Τείχος του Γκόργκαν αναφέρεται ως Κόκκινο Φίδι λόγω του χρώματος των τούβλων του!

Το Σινικό Τείχος του Gorgan αποτελεί μοναδική μαρτυρία για τις τεχνικές δεξιότητες και την στρατιωτική οργάνωση της Σασσανικής Αυτοκρατορίας!

Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα κατασκευής έργων, έπρεπε να δημιουργηθούν κανάλια κατά μήκος της πορείας του αμυντικού φράγματος, για να παρασχεθεί το νερό που απαιτείται για την παραγωγή τούβλων! Αυτά τα κανάλια έλαβαν το νερό τους από κανάλια προμηθευτών, τα οποία γεφύρωσαν τον ποταμό Γκόργκαν μέσω καναλιών,  επικλινείς υπόγειους διαύλους για τη μεταφορά νερού από ένα πηγάδι νερού στην επιφάνεια για άρδευση και πόσιμο επίσης!

Το τείχος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της χώρας σε μια σειρά από πολέμους στα βόρεια σύνορά της, πρώτα εναντίον των Χεφθαλιτών ή των Λευκών Ούνων και αργότερα κατά των Τούρκων!

Μέχρι την επόμενη  φορά να είστε όλοι καλά!

INVISIBLE LYCANS TEAM !!!

 


Αφήστε μια απάντηση