TΣΑΓΚΑΣ (CHAGAS)!!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΟΡΦΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 TΣΑΓΚΑΣ (CHAGAS)!!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ  ΜΟΡΦΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!

 Πρόκειται για μια αρρώστια η οποία είναι γνωστή από το 1904 και η οποία έχει θανατηφόρα αποτελέσματα στον άνθρωπο. Δεν περίμεναν όμως τότε οι επιστήμονες ότι σε τόσα λίγα χρόνια θα είχε τόση ραγδαία ανάκαμψη σε μορφή πανδημίας!!!

Επιστήμονες έχουν εντοπίσει την νέα νόσο με το όνομα Chagas (Τσάγκας) και την παρομοιάζουν στην ίδια επικινδυνότητα με το AIDS!!! Οι New York Times αναφέρουν πως το «νέο AIDS της Αμερικής» έχει τρομοκρατήσει την ιατρική κοινότητα λόγω της ταχύτητας με την οποία μεταδίδεται αλλά και των συμπτωμάτων που μπορεί να παραπλανήσει ασθενή και γιατρούς…..!!!!

Το χαρακτηριστικό που την κάνει να είναι τόσο επικίνδυνη, είναι ότι μεταδίδεται στον άνθρωπο από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς, είναι μια παρασιτική και θανατηφόρα αρρώστια, ενώ μέχρι στιγμής στην Λατινική Αμερική οι φορείς ή όσοι έχουν νοσήσει είναι πάνω από 10.000.000 άνθρωποι.

Η αμερικάνικη τρυπανοσωμίαση, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της νόσου, ανιχνεύεται δύσκολα, ενώ όσον αφορά στους φορείς έχει μεγάλη περίοδο επώασης μέσα στον οργανισμό τους, μέχρι να νοσήσουν και να εκδηλώσουν τα πρώτα συμπτώματα.

Ως κύριο φορέα μετάδοσης οι επιστήμονες θεωρούν τους μολυσμένους κοριούς.

 Έτσι, όταν κάποιος δαγκωθεί από έναν τέτοιο κοριό, το παράσιτο “κρούζειο τρυπανόσωμα”, απελευθερώνεται στο αίμα και καταλήγει στην καρδιά, όπου και ζει και πολλαπλασιάζεται, τα αποτελέσματα είναι 1 στους 4 ανθρώπους να πεθάνει αιφνιδίως και με διογκωμένη καρδιά!!!!

Σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική κοινότητα θεωρείται, ότι μπορεί να θεραπευτεί η νόσος,  μόνο όμως εάν διαγνωστεί έγκαιρα και με εξαιρετικά βαριά φαρμακευτική αγωγή, η οποία όπως είναι φυσικό έχει και υψηλό κόστος.

Η Αμερικανική τρυπανοσωμίαση (νόσος του Chagas) έχει τη δυνατότητα να μολύνει περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε είκοσι μία χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής!!!! Αυτό το μονοκύτταρο παράσιτο μεταδίδεται από αγροτικές περιοχές ή από μετάγγιση αίματος. Στο Σάντα Κρουζ, της Βολιβίας περισσότερο από το 50% των δοτών αίματος έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί.  Η Τρέχουσα Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, εκτιμά ότι έχουν μολυνθεί από 16.000.000 έως 18.000.000 άνθρωποι. Επιπλέον, η μετανάστευση έχει φέρει μολυσμένα άτομα σε μεγάλες παγκόσμιες πόλεις και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως οι περισσότεροι trypanosomids, αυτοί οι οργανισμοί εμφανίζουν αντιγονικής διακύμανσης και είναι ανθεκτικοί στα φάρμακα. Οι τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές είναι τοξικές για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εφημερίδες, έχουν ήδη μολυνθεί 30.000 άνθρωποι στα μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ!

« Η φονική παρασιτική ασθένεια φέρει το όνομα του Βραζιλιάνου γιατρού, Carlos Ribeiro Justiniano Chagas, που την ανακάλυψε το 1904 και το πιο φοβερό είναι ότι μεταδίδεται με ένα απλό τσίμπημα μολυσμένου εντόμου (συνήθως από τα Triatomids, τα οποία έχουν στενή συγγένεια με τη μύγα Τσε τσε της Αφρικής). Το παράσιτο εισχωρεί στο αίμα και καταλήγει στην καρδιά όπου ζει και πολλαπλασιάζεται », αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ.

Ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μέρυλαντ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από την παρασιτική ασθένεια (στην πρώτη της μορφή) στο παρελθόν, ανάμεσά τους και ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης Κάρολος Δαρβίνος!!!

 Ισχυρίζονται ότι το παράσιτο εισχώρησε στο αίμα του όταν ήταν περίπου 26 ετών και εν τέλει προκάλεσε τον θάνατό του από καρδιακή ανεπάρκεια, 47 χρόνια αργότερα. Ο ίδιος άλλωστε είχε γράψει ότι σε ένα ταξίδι του στην Νότια Αμερική τον τσίμπησε ένα περίεργο μαύρο έντομο….!

Για την ασθένεια αυτή έχουν ενημερωθεί όλες οι Υγειονομικές υπηρεσίες του κόσμου, μα πουθενά δεν το έχουν ανακοινώσει επίσημα, π.χ. Όπως με την νόσο του ΑIDS που το ανακοίνωσαν  όταν ήταν ήδη πολύ αργά!!!! Δυστυχώς για το μέλλον του πλανήτη από ότι λένε οι επιδημιολόγοι ότι έρχονται αρρώστιες και επιδημίες που θα τρίβουμε τα μάτια μας!!! Βέβαια να πω ότι το 90% από αυτές ότι είναι φτιαχτές σε διάφορα εργαστήρια όπως το AIDS  αλλά όπως και η νόσος Τσάγκας η οποία είδαν ότι από την αρχική του μορφή έχει τροποποιηθεί γεννητικός και για αυτό έχει τόση ανοσία στα αντιβιοτικά!!!

Αρρώστιες όπως τα Μόργγελονς, αυτήν εδώ την Τσάγκας, και άλλες δυστυχώς θα εξελιχτούν σε πολύ άσχημα αποτελέσματα για την ανθρωπότητα……. και το κυριότερο!!! Ήδη οι γιατροί επισημαίνουν τον κίνδυνο για αρρώστιες πανδημίας του παρελθόντος όπου σκότωσαν εκατομμύρια κόσμο ότι είναι προ των πυλών και πλέων έχουν ανοσία στα πιο πολλά αντιβιοτικά που ήδη υπάρχουν!!!! Η έρευνα συνεχίζεται και ότι νεότερο έχουμε θα σας το ανακοινώσουμε. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση