ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ!!!!!

N.A.S.A. ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ!!!!!

Πολλοί είναι αυτοί που όταν λέω ότι η Σελήνη είναι ένα διαστημόπλοιο και όχι δορυφόρος της γης ξεσπάνε στα γέλια, ή ακόμα με κοιτάνε πολύ περίεργα σαν να είμαι εγώ εξωγήινος…. τους δικαιολογώ!!! Είναι ένα πείραμα που έκανα για να δω τις αντιδράσεις του κόσμου σε κάτι που λιγοστοί γνωρίζουν ότι η Σελήνη είναι << κάτι >> που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί που βρίσκεται τώρα αλλά κάπου αλλού!!! Σας φαίνεται και εσάς παράξενο; Δεν σας αδικώ, φαίνεται παράξενο ακόμα σε κάποιους από τους συνεργάτες μου. Βλέπεται είναι κάτι που δεν μπορεί να το χωνέψει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ότι η Σελήνη είναι κάτι άλλο από ότι αυτό που μαθαίναμε στο σχολείο, ότι είναι μια τεράστια προστασία της γης από τους μετεωρίτες και ότι αν δεν υπήρχε η Σελήνη δεν θα υπήρχε η γη!!! Είναι όμως η αλήθεια αυτή;

Μετά από σοβαρές έρευνες και μελέτες όχι μόνο δικές μου ή των συνεργατών μου αλλά και άλλων πολλών επιστημόνων, μαθηματικών, αστρονόμων, γεωλόγων καταθέτω το παρακάτω άρθρο με αποδείξεις που δείχνουν ότι η Σελήνη είναι ένα τεχνητό αστρόπλοιο και όχι ένας πλανήτης-δορυφόρος της γης!!!!!

Ξεκινώντας την έρευνα αυτήν ήθελα τουλάχιστον τα μαθηματικά τα οποία είναι αλάνθαστα αλλά είναι και η παγκόσμια γλώσσα του σύμπαντος  να συμφωνούν με τις έρευνες μου!! Όταν ανάθεσα σε έναν από τους συνεργάτες μου να μου βρει αποστάσεις γη-Σελήνης, την μάζα της αλλά και ότι άλλο μπορούσε να βρει που να μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στια μαθηματικές αποδείξεις…… έμεινα άφωνος όταν μου είπε ότι ήδη έχουν γίνει οι ανάλογες διαδικασίες ειδικά από έναν μεγάλο αστρονόμο και συγγραφέα του προηγούμενου αιώνα Ισαάκ Ασίμωφ. Αμέσως παράτησα ότι έκανα και έτρεξα να βρω τις αποδείξεις μόνος μου….. ήθελα να μάθω αν ο Ασίμωφ είχε τις ίδιες ανησυχίες με μένα και με κάποιους άλλους ερευνητές.

Πράγματι, είχε παρατηρήσει ότι η δύναμη που έλκει ο Ήλιος την Σελήνη είναι η διπλάσια από την αντίστοιχη της Γης!!!! Η δυσαναλογία έλξης θα έπρεπε να είχε αποσπάσει την Σελήνη από την θέση της!!!!! Πράγμα το οποίο για άγνωστους και ανεξήγητους λόγους δεν συμβαίνει ανατρέποντας νόμους της φυσικής!!! Έτσι το συμπέρασμα του Ασίμωφ είναι ότι η Σελήνη δεν είναι φυσιολογικός δορυφόρος της Γης, γιατί << κάτι >> την κρατάει καρφωμένη στην θέσε της !!!

Θέλησα και εγώ να επιβεβαιώσω την θεωρία του Ασίμωφ και κατέληξε σε κάποια εκπληκτικά συμπεράσματα που θα τα μοιραστώ μαζί σας!!!!

Πράγματι αν εφαρμόσουμε το νόμο της παγκόσμιας έλξης F=Gx(m1 x m2)/r2 για Γη-Σελήνη αλλά και Ήλιο-Σελήνη, προκύπτουν τα εξής!!

Η σταθερότητα της παγκόσμιας έλξης είναι G=6,67 x 10-11N m2 kg-2

Η μάζα του Ήλιου είναι 1,989 x 1027 kg, η μάζα της Γης είναι 5,974 x 1021 kg, και η μάζα της Σελήνης είναι 7,348 x 1019 kg.

H μέση απόσταση Ήλιου-Γης είναι 149,9 x 109 m, η μέση απόσταση Σελήνης-Γης είναι 384 x 106 m, ενώ η απόσταση Ήλιου-Σελήνης μπορεί και αυτή να θεωρηθεί ίση με την απόσταση Ήλιου-Γης δηλαδή 149,9 x 109 m,!!!

Η ελκτική δύναμη Ήλιου-Σελήνης είναι: 8,67 x 1011 x 1,989 x 1027 x 7,348 x 1019/ (149,9 x 109)2 = 4,33 x 1014N

H ελκτική δύναμη Γης-Σελήνης είναι:  6,67 x 1011 x 5,974 x1021 x 7,348 x1019 / (384 x106)2 =1,98 x 1014N

Ο Ασίμωφ πράγματι είχε απόλυτο δίκιο!! Ο λόγος της ελκτικής δύναμης Ήλιου-Σελήνης / Γης-Σελήνης = 4,33 / 1,98 = 2,18 δηλαδή η Σελήνη έλκετε με σχεδόν διπλάσια δύναμη από τον Ήλιο και λογικά έπρεπε να είναι πλανήτης σε τροχιά μόνο γύρω από τον Ήλιο και όχι δορυφόρος της Γης!!!!

Η μοναδική, λοιπόν περίπτωση να παραμένει η Σελήνη σε σταθερή τροχιά γύρω από την Γη είναι να υπάρχει μάζα που δεν έχει υπολογιστεί!!! Η Σελήνη έχει θεωρητική πυκνότητα 3,34gr / cm2.

Η πραγματική της πυκνότητα όπως απέδειξαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα που διέρρευσαν και που ουδέποτε η NASA  παραδέχτηκε αναφέρουν ότι είναι περίπου 5,5gr/cm2 δηλαδή 1,6 φορές μεγαλύτερη από τη θεωρητική!!

Όμως, η πυκνότητα είναι ευθέος ανάλογη της μάζας. Συνεπώς και η ελκτική δύναμης της Γης και του Ήλιου θα είναι 1,6 φορές μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες που υπολόγισα. Ο νέος λόγος των δυνάμεων Ήλιου = Σελήνη/Γης-Σελήνης θα είναι 1,6 x 4,33 / 1,6 x 1,98 = 2,18.

Άρα η μάζα και η πυκνότητα της Σελήνης δεν επηρεάζουν καθόλου τον λόγο 2,18. Επίσης προκύπτει ότι κανένα σώμα, με οποιαδήποτε μάζα οπού βρίσκετε στο εσωτερικό ή στην επιφάνεια της Σελήνης δεν μπορεί να αλλάξει το λόγο 2,18!!! Αυτό γιατί απλά μεγαλώνει την μάζα της Σελήνης!!! Μήπως υπάρχει κάποια << ΚΡΥΦΗ >> μάζα που επηρεάζει τους υπολογισμούς.

Η λογική μας λέει ότι αν βεβαία υπάρχει κάτι, θα υπάρχει στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, φυσικά όχι στην επιφάνεια της, αλλά σε τροχιά γύρω από αυτήν. Πιο είναι το σημείο της αθέατης πλευράς της Σελήνης οπού περιστρέφεται με την ίδια γωνιακή ταχύτητα με την Σελήνη και είναι ορατό στην Γη; Μα φυσικά το σημείο L2 Langrange!!

Έτσι!! Προκύπτει ότι ένας τεράστιος τεχνητός δορυφόρος που βρίσκεται στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, περιστρέφεται συγχρόνως γύρω από την Σελήνη συνεισφέροντας έτσι στο σύστημα Σελήνη-Ήλιος-Γη την σταθερότητα που λείπει. Αν όμως η μάζα του δορυφόρου προστεθεί στη μάζα της Σελήνης, τότε το κοινό κέντρο βάρους θα έλκεται πάλι με διπλάσια δύναμη από τον Ήλιο από ότι από την Γη. Έτσι το δίδυμο Σελήνης-δορυφόρου θα είχε αποσπαστεί από την Γη και θα περιφέρετε γύρω από τον Ήλιο!!

Άρα!! Ο δορυφόρος αυτός <<  αν υπάρχει  >> θα έχει φτιαχτεί με σκοπό να εξουδετερώνει την ελκτική δύναμη του Ήλιου!!!! Ο δορυφόρος θα περιστρέφεται γύρω από την Σελήνη σε 23,3 ημέρες, όσες και το σημείο L2 Langrange. Η συνολική δύναμη που ασκεί ο Ήλιος στο βαρύκεντρο Σελήνης-τεχνητού δορυφόρου, όταν η Σελήνη βρίσκεται μπροστά από τον Ήλιο ( ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ), θα είναι:

FΉλιου-FΓης=2,18  FΓης-FΓης=1,18 FΓης. Έτσι η βαρυτική έλξη που δρα και ως κεντρομόλος έχει σε αυτήν την περίπτωση φορά προς τον Ήλιο. Δηλαδή η Σελήνη έπρεπε να αποσπαστεί και να περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και όχι γύρω από την Γη!!!! Αντίθετα όταν έχουμε πανσέληνο οι ελκτικές δυνάμεις που ασκούν ο Ήλιος και η Γη στο βαρύκεντρο Σελήνης – τεχνητού δορυφόρου είναι ΟΜΟΡΡΟΠΕΣ και συνεπώς η συνολική δύναμη που ασκείτε στο βαρύκεντρο Σελήνης – τεχνητού δορυφόρου θα είναι:

FΉλιου+FΓης= 2,18 FΓης+FΓης=3,18 FΓης με φορά πάλι τον Ήλιο. Δηλαδή η βαρυτική έλξη, που δρα και ως κεντρομόλος, έχει και σε αυτήν την περίπτωση φορά προς τον Ήλιο. Στην περίπτωση  αυτήν η Σελήνη έπρεπε να αποσπαστεί βίαια από την τροχιά της και να συγκρουστεί με την Γη, που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτήν και τον Ήλιο, ή να αρχίσει να περιστρέφεται πολύ γρηγορότερα γύρω από την Γη εξ αιτίας της τριπλάσιας κεντρομόλου!!!

Όμως η τροχιά της Σελήνης δεν φαίνεται να αλλάζει παρ’ όλη την διαφορική αύξηση-μείωση της συνολικής ελκτικής δύναμης-που δρα και σαν κεντρομόλος-από 1,18 έως 3,18 φορές την έλξη της Γης.

Έτσι η ύπαρξη τεχνητού δορυφόρου στην αθέατη πλευρά της Σελήνης που έχουν προτείνει κάποιοι ερευνητές δεν ισχύει. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει που << κάποιοι >> δεν θέλει να μαθευτεί στην ανθρωπότητα ακόμα.

Ένα πολύ καλό βιβλίο οπού αναλύει τα πάντα με λεπτομέρεια είναι << Το Μυστήριο της Σελήνης  >> του Σωτήρη Σόφια αν και είναι δύσκολο σήμερα να βρεθεί, αν το βρείτε διαβάστετο θα εκπλαγείτε………!!!!!

Όσοι έχετε διαβάσει το άρθρο μου ΛΕΥΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ θα θυμάστε την συζήτηση που είναι με τον ΑΓΝΩΣΤΟ. Σε ένα σημείο είχε αναφέρει, << ….. ώσπου το βαριά πληγωμένο αστρόπλοιο των Δρακονιανών τραβήχτηκε από την μαγνητική έλξη της γης και έγινε μόνιμος δορυφόρος της….. >>. Θυμάμαι τα λογία του σαν τώρα και ας έχουν περάσει κάποια χρόνια, στην αρχή δεν έδωσα τόσο βάση στο ζήτημα της Σελήνης, μα στην πορεία όταν ανακάλυψα ότι κατά ένα τρόπο κάποια μεταλλαγμένα όντα της μέσης Γης είχαν να κάνουν με την Σελήνη τότε οι έρευνες μου στράφηκαν όσο μπορούσαν σε αυτήν. Νομίζετε ότι είναι εύκολο; Σας διαβεβαιώνω καθόλου, πιο πολλές αποδείξεις βρίσκει σήμερα κάποιος για την Σελήνη στην αρχαιότητα παρά στην σημερινή εποχή. Εκτός και κάποιος διαθέτει ένα παρά πολύ καλό τηλεσκόπιο για να μπορέσει να την παρατηρήσει όπως πρέπει. Εδώ όμως δημιουργείτε ένα εύλογο ερώτημα, και το υπέρ σύγχρονο τηλεσκόπιο αν κάποιος διαθέτει πως μπορεί να δει την αθέατη πλευρά; Είναι απλό δεν μπορεί!!! Παρά μένει στις παρατηρήσεις των Αμερικανών και των Ρώσων για το τι υπάρχει εκεί…..

Ότι όμως και να υπάρχει δεν δείχνει να είναι λάθος με αυτά που έχουν φωτογραφηθεί από διαστημόπλοια και δορυφόρους!! Μα και έτσι να μην είναι οι εξισώσεις και πάλι είναι αληθινές οπότε εμένα αλλά και κάποιων άλλων ερευνητών δεν μένει παρά να πούμε ότι η Σελήνη είναι ένα τεράστιο αστρόπλοιο που αιωρείται μεταξύ Γης και Ήλιου!! Για να καταλάβουν και αυτοί που δεν το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα τι κάνει η Σελήνη θα το πω με πιο απλά λογία:

Φανταστείτε την Σελήνη να είναι ένα ταχύπλοο ακριβώς στην κόψη  του καταρράκτη Νιαγάρα!!! Από κάτω είναι το χάος που δημιουργεί η πτώση εκατομμυρίων κυβικών νερού!!! Μπροστά από το σκάφος βρίσκεται ένας τεράστιος βράχος με μικρή μαγνητική έλξη….. ικανή μόνο να τραβήξει το σκάφος για λίγο. Αν δεν υπήρχε ο καταρράκτης από την μαγνητική έλξη το σκάφος θα περιτριγυριζόταν γύρω από το βράχο σαν τρελό με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να συγκρουστεί!!! Η τεράστια δύναμη των νερών μπροστά από το βράχο σπρώχνουν το σκάφος να πέσει στο καταρράκτη, μα αυτό δεν κουνιέται!! Δεν κουνιέται γιατί έχει βάλει της μηχανές τους πρόσω, τόσο ώστε να μην χτυπήσει τον βράχο και τόσο ώστε να μην πέσει στον καταρράκτη!!! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την Σελήνη όσο απίστευτο και να σας φαίνεται!!! Στην μαθηματική εξίσωση που μας δίνει τα στοιχεία αυτά συμφωνούν όλοι οι μαθηματικοί, φυσικοί, και αστρονόμοι του κόσμου, μα ίσως επειδή φοβούνται το κύρος τους και την καριέρα τους δεν μιλάνε ανοιχτά για το θέμα!!!

Η αθέατη πλευρά της Σελήνης έχει τέσσερα μυστηριώδη μεγάλα πλατώματα. Ο κρατήρας Κόρολεφ στην μέση Hertzsprung ο Απόλλωνας και η θάλασσα της ανατολής!!

 

 

Θα δείτε ότι ο τεράστιος κρατήρας HERTZSPRUNG  είναι κρατήρας μέσα σε κρατήρα.

 Αυτό είναι το περιβόητο τοίχος που τώρα οι επιστήμονες έχουν αρχίσει και πιστεύουν ότι δεν  είναι φυσικό!! Δόξα τον θεό το κατάλαβαν!!! Έχουν προβληματιστεί για το τι θα μπορούσε να είναι. Εγώ τους απαντώ μια και φτάνει ως το μεγάλο πλάτωμα ίσως είναι κάποιο είδος αεροτομής; Ίσως!! Δεν θα ήθελα να θίξω άλλο το θέμα αυτό, γιατί ήδη ένας καλός συνάδελφος ετοιμάζει ένα βιβλίο  περί αυτού του ζητήματος. Με τα στοιχεία όμως που σας έδωσα είναι ακράδαντες οι αποδείξεις ότι η Σελήνη είναι ένα αστρόπλοιο από το βαθύ διάστημα!! Για μένα προσωπικά είναι μια από τις ναυαρχίδες των Δρακονιανών!!! Όπως και να έχει το πράγμα μέχρι σήμερα κανένας δεν ξέρει αλλά και ούτε μπορεί να εξηγήσει γιατί η Σελήνη βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη και όχι γύρω από τον Ήλιο αλλά και την κρατά εκεί σαν φυσικό σώμα! Διότι όλοι πλέων είναι πεπεισμένοι ότι δεν είναι φυσικό σώμα …….. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

https://www.youtube.com/watch?v=vu9PJ6UKMgs

https://www.youtube.com/watch?v=jlJP7G0aYWE

 

https://www.youtube.com/watch?v=rpP2TfkPRpQ

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 


14 σκέψεις στο “ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ!!!!!

 1. μέσω της σελήνης ήρθαν τα <> στη γη, με αρχηγό τον αρχιδρακονιανό σιν-σιων-σενται-τζενται,, αφού ο ήρωας Περσέας νίκησε τον δρακονιανό αστροστόλο και απέκοψε τη ναυαρχίδα τους, τη σελήνη η οποία κατέφυγε στη γη, το γεγονός αυτό ερμηνεύει και η μυθολογία “ο Περσέας έκοψε το κεφάλι της μέδουσας-δράκου και έσωσε την Ανδρομέδα”

 2. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που κάνετε εδώ μέσα. Φυσικά και πιστευω στις θεωρίες για τη Σελήνη και γενικότερα ενδιαφέρομαι για τα θέματα που διαπραγματευεται η σελίδα. Απόρροια αυτού του ενδιαφέροντός μου είναι και οι όποιες παρεμβάσεις ή ερωτήσεις μου. Καλή συνέχεια!

 3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ NASA ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ENTERPRISE-MISSION ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ( ;;; ) ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ!!!! …………ΧΜΜΜΜ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΑΜΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ; ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΠΕΤΟ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!!! ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ; ΑΝ ΝΑΙ!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑSA ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΤΥΟ-ΤΟΠΟΙ. ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝΕ…………(;;;)

  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ ΟΨΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΡΙΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ!! Ο ΤΙΤΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ!!!

  ΘΑ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ NASA ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ…… ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΠΕΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ!!!!

  ΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ …….ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΙΑΠΕΤΟΣ; ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. ΣΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΙΣΩΣ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ NASA Η ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΗΣ NASA ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ << ΟΠΩΣ >> ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑ……..

  ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ!!! ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΑ ΚΑΠΟΙΟΝ!!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΨΑΧΝΕ……. ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ……. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ…….!!!! ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΩΝ ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΤΟΝΙΣΕΙΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΥΓΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑ ΛΕΜΕ….. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

  ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

  1. Καλησπέρα, βρέθηκα σε αυτή σε σελίδα από φίλο που μου έστειλε το άρθρο σας. Χωρίς να θέλω να γίνω εριστικός και να παρεξηγηθώ, απλά να σας αναφέρω οτι στους παραπάνω υπολογισμούς έχουν γίνει τεράστια λάθη όσων αφορά:

   Τις αποστάσεις γης-ήλιου , σελήνης-γης

   Τις μάζες γης, σελήνης και ήλιου.

   Είναι αδιανόητο η απόσταση γης-ήλιου να είναι μικρότερη από γης-σελήνης.

   Επίσης αδιανόητο είναι οτι η μάζα του ήλιου είναι μικρότερη από της γης ή της σελήνης.

   Όλο το άρθρο καταλήγει σε λανθασμένους υπολογισμούς.

   Τέλος ο εμπνευστής αυτής της θεωρίας “ασίμωφ” όπως τον αναφέρετε, είναι συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και έχοντας κάποιες γνώσεις φυσικής και μαθηματικών “παντρεύει” τις θεωρίες του ώστε να είναι πιο πειστικές.

   Ευχαριστώ και ελπίζω να διορθώσετε το άρθρο

   1. nakata70!!!!

    ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!!!

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΞΕΚΕΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΙΜΩΦ!!!!

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ!!!! ΤΟ 2005 ΚΑΙ 2007 ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ NASA ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!!

    ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΤΥΧΩΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΜΙΝΑΝΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!!

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NASA ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ!!!!

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ NASA KAI ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΕΡΟΛΟΓΟ!!!! ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΎΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ!!!! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!;! ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!;!

    ΔΙΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΙΜΩΦ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑ!!!! ΑΛΛΑ!!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΙΜΩΦ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ!!!! ΠΕΡΙΕΡΓΟ!;! ΠΑΡΑΞΕΝΟ!;! ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ!!!!

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ Η ΜΙΛΙΩΝ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΩΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ!;! ΕΠΙΔΗ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΠΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ!;!

    ΤΕΛΟΣ ΠΆΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!! ΤΙ ΕΝΝΩΟ ΜΕ ΑΥΤΟ!;! ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΉΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΙ ΜΕ ΔΟΚΤΟΡΑ ΟΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ….

    ΕΔΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝ 13 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΙΧΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΎΤΩΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ!!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΙΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΙΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΗΞΑΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΛΑΘΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ!!!! ΤΙ ΕΝΝΩΟ ΣΥΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΛΟΣ ΕΤΥΧΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΣΥΣΤΟΛΗ!;! ΔΙΑΣΤΟΛΗ!;! ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ UNDERGROUND ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!! ΨΑΞΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ…..

    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ Η ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΧΤΗ Η ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΟΧΙ ΨΑΞΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!!!

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΣ!!!!

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

    1. Συγνώμη δηλαδή αμφισβητούμε και τις αποστάσεις γης-ηλίου και γης-σελήνης? Και τις μάζες των σωμάτων? Δηλαδή σύμφωνα με το άρθρο ο ήλιος βρίσκεται πιο κοντά στη ΓΗ από οτι η σελήνη και έχει και μικρότερη μάζα? ΟΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ ! Δε θα το συνεχίσω κατάλαβα :P χαχαχαχα

     1. nakata70!!!!

      ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!;! Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΜΑΘΑΊΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!

      ΣΟΥ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!;! ΨΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ NASA ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ…..

      ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ!!!!

      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

    2. Ο Ήλιος είναι το κοντινότερο στη Γη άστρο, σε απόσταση 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι 384.403 χιλιόμετρα.Ο Ήλιος Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με διάμετρο 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα (109 φορές περισσότερο από τη Γη), και η μάζα του (2×1030 εις την 30 κιλά) αποτελεί το 99.86% της μάζας του ηλιακού συστήματος.Ο φασματικός τύπος G2 υποδεικνύει ότι η επιφανειακή του θερμοκρασία είναι περίπου 5.800 βαθμοί Κέλβιν.

     Συμπέρασμα: Οι υπολογισμοί στο άρθρο είναι λανθασμένοι καθώς έχουν βασιστεί σε λάθος δεδομένα.

     Αν ο ήλιος ήταν πιο κοντά στη ΓΗ από οτι η ΓΗ στη σελήνη καταλαβαίνεις οτι δε θα υπήρχε ΓΗ.

     Μπορούμε τουλάχιστον να συμφωνήσουμε σε αυτά σε παρακαλώ? Είναι βασικά και στοιχειώδη πράγματα.

     1. nakata70!!!!

      ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ!!!!

      ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΑΛΛΟ ….Μ ΑΡΕΣΕΙΣ!!!!

      ΛΟΙΠΟΝ!!!! ΣΊΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΛΑΘΑΝΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΤΣΙ!;!

      ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΙΜΩΦ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ ( ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ – ΣΕΛΗΝΗ – ΗΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΗ – ΗΛΙΟΥ ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!;!! ( :::::::::::::::: )
      ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΣΕΣ!!!!;!!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΤΙΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΡΩ ΘΑ ΣΤΙΣ ΔΩΣΩ…

      ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!
      ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΕΣ!!;!!

      ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!! ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ….. ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!;!

      ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ:

      Η Αστρονομική Μονάδα (α.μ.) είναι μονάδα μέτρησης αποστάσεων. Είναι ίση με 149.597.870.700 μέτρα. Παλιότερα η Αστρονομική μονάδα οριζόταν ως η μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο. Χρησιμοποιείται για τη μέτρηση αποστάσεων μέσα στο Ηλιακό Σύστημα (π.χ. της απόστασης κάποιου σώματος από τον Ήλιο). Το διεθνές σύμβολό της είναι το AU (από το αγγλικό Astronomical Unit) και στην ελληνική α.μ.

      Σύμφωνα ( ΠΡΟΣΕΞΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ) με τον ορισμός της διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, η αστρονομική ομάδα ισούται με 149.597.870.700 μέτρα ακριβώς. Η αλλαγή στον ορισμό οφείλεται στο γεγονός ότι ο παλιός ορισμός βασιζόταν στην νευτώνια φυσική και δεν καλυπτόταν από τη γενική σχετικότητα.

      Η απόσταση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο δεν είναι σταθερή, καθώς η τροχιά της Γης δεν είναι κυκλική αλλά ελλειπτική. Για το λόγο αυτό ως Αστρονομική Μονάδα θεωρείται η μέση απόσταση. Αρχικά είχε οριστεί ως το μισό του μήκους του μεγάλου άξονα αυτής της έλλειψης. Ένας αυστηρότερος ορισμός, που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση το 1976, ορίζει την Αστρονομική Μονάδα ως την απόσταση από τον Ήλιο όπου ένα σωματίδιο αμελητέας μάζας, σε κυκλική τροχιά γύρω από αυτόν και χωρίς να δέχεται επίδραση εξωτερικών δυνάμεων, θα είχε περίοδο 365,2568983 ημερών (Γκαουσιανό Έτος). Ακόμα πιο αυστηρά η AU ορίζεται ως η απόσταση στην οποία η ηλιοκεντρική βαρυτική σταθερά είναι ίση με (0,017 202 098 95)² AU³/d². Σύμφωνα με ένα άλλο ορισμό αστρονομική μονάδα είναι η ακτίνα μιας αδιατάρακτης νευτώνιας τροχιάς γύρω από τον Ήλιο ενός σώματος απείρως μικρής μάζας το οποίο κινείται με μέση μετατόπιση 0,01720209895 rad ανά ημέρα (σταθερά Γκάους).

      Επειδή ο Ήλιος χάνει σιγά σιγά μάζα καθώς ακτινοβολεί ενέργεια, η περίοδος ενός σώματος σε τροχιά γύρω από αυτόν μεγαλώνει ανεπαίσθητα. Έτσι η Αστρονομική Μονάδα (με βάση τον ορισμό της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης) μίκραινε κατά ένα εκατοστό το χρόνο.

      Η απόσταση Γης-Ήλιου

      Η πρώτη μέτρηση της απόστασης αυτής έγινε από τον Ερατοσθένη περίπου το 200 π.Χ.. Μελετώντας τις εκλείψεις της Σελήνης εκτίμησε την απόσταση από τον Ήλιο στα 804 εκατομμύρια στάδια, δηλαδή περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα, τιμή πολύ κοντά στην πραγματική. Η πρώτη εκτίμηση της τιμής της στους νεότερους χρόνους έγινε από τον Ζαν Ρισέ και τον Τζιοβάνι-Ντομένικο Κασίνι το 1672, με βάση τη μελέτη της παράλλαξης του Άρη από δυο διαφορετικές τοποθεσίες πάνω στη Γη. Το δικό τους αποτέλεσμα ήταν γύρω στα 140 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Πιο ακριβείς μετρήσεις έγιναν από τον Έντμουντ Χάλλεϋ, που μελέτησε τις διελεύσεις της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο, και τον Σάιμον Νιούκομπ που βασίστηκε στην παράλλαξη του Ήλιου.

      Μερικές χαρακτηριστικές αποστάσεις σε AU

      Αποστάσεις πλανητών από τον Ήλιο:

      Ερμής: 0,39 AU
      Αφροδίτη: 0,72 AU
      Γη: 1,00 ± 0,02 AU
      Άρης: 1,52 AU
      Δίας: 5,20 AU
      Κρόνος: 9,54 AU
      Ουρανός: 19,18 AU
      Ποσειδώνας: 30,06 AU
      Πλούτωνας: 39,53 AU

      Άλλες αποστάσεις:

      Η Σελήνη απέχει 0,0026 ± 0,0001 AU απ’ τη Γη.
      Ο Βόγιατζερ 1 τον Φλεβάρη του 2005 απείχε 94 AU από τον Ήλιο.
      Η διάμετρος του Ηλιακού Συστήματος, μαζί με το Νέφος του Oort, είναι περίπου 105 AU.

      Ο Εγγύτατος Κενταύρου (το κοντινότερο σε μας αστέρι) απέχει από τον Ήλιο περίπου 268 000 AU.
      Η απόσταση από τον Ήλιο ως το κέντρο του Γαλαξία μας είναι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια AU.

      Ισοδυναμίες

      1 AU = 149 597 870,700 χιλιόμετρα ≈ 92 955 807 μίλια ≈ 8,317 λεπτά φωτός ≈ 499 δευτερόλεπτα φωτός.
      1 δευτερόλεπτο φωτός ≈ 0,002 AU.
      1 λεπτό φωτός ≈ 0,120 AU.
      1 ώρα φωτός ≈ 7,214 AU.
      1 ημέρα φωτός ≈ 173 AU.
      1 έτος φωτός ≈ 63 241 AU.
      1 παρσέκ ≈ 206 265 AU.

      ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ( ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ….. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ NASA ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ!!!!

      Υπάρχουν μερικές, απίστευτα ιδιαίτερες συμπτώσεις που εμφανίζονται μεταξύ Ηλίου, Γης και Σελήνης.

      Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι 380.000 χλμ. Ενώ η απόσταση Ηλίου και Γης είναι περίπου 150.000.000 χλμ. Δηλαδή η απόσταση μεταξύ Γης και Ήλιου είναι 395 φορές μεγαλύτερη απο την απόσταση Γης – Σελήνης.

      Η διάμετρος του Ηλίου είναι περίπου 1.380.000 χλμ. Ενώ η διάμετρος της Σελήνης είναι 3.500 χλμ.

      Και πάλι η αναλογία είναι 395 ! Ο Ήλιος είναι 395 φορές μεγαλύτερος απο την Σελήνη!

      Τί σημαινει αυτό;

      Ο Ήλιος είναι 395 φορές μεγαλύτερος απο την Σελήνη και η απόσταση Γης- Ηλίου είναι επίσης 395 φορές μεγαλύτερη απο την απόσταση Γης – Σελήνης. Για τον λόγο αυτό και τα δύο αυτά ουράνια σώματα φαίνονται απο την Γη σαν να έχουν το ίδιο μέγεθος.Και όσον αφορά το φαινόμενο που είναι ορατό ΜΟΝΟ απο την Γη,όταν αυτά τα δύο ευθυγραμμίζονται; ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ !

      Επιπλέον η ταχύτητα περιστροφής της Σελήνης γύρω απο τον εαυτό της είναι ακριβώς ίση με την ταχύτητα περιφοράς της γύρω απο την Γη.Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε συνέχεια την ίδια πλευρά της Σελήνης.

      Έγιναν τυχαία όλα αυτά? Σαν κάποιος να τοποθέτησε την Σελήνη σε τέτοιο σημείο ώστε όταν ευθυγραμμίζονται να καλύπτει απόλυτα η Σελήνη τον Ήλιο! Στα μάτια μας έχουν ακριβώς το ίδιο μεγεθος!

      ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!! ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ!!!! ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ!!!!

      ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ!!!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ( ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ) ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΕΙΣ ΣΤΗΝ NASA ΚΑΙ ΙΣΩΣ ….ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ!!!! ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΓΟΥΝΕ!!!!

      ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΓΩ ΔΙΚΙΟ ΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΗΣΩΣΕΙΣ ΕΓΩ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ!!!!

      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!!! ΜΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ:

      ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

     2. ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! ΜΠΡΑΒΟ !!! Άρα σύμφωνα με όσα μου έγραψες το αρχικό άρθρο είναι λάθος καθώς έχει λάθος τις αποστάσεις και τις μάζες. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ αφού ο ίδιος μου τα έγραψες τώρα. ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

      βάλε λοιπόν τα στοιχεία που ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ μου έγραψες, στις εξισώσεις του άρθρου και κάνε επαλήθευση.

      ευχαριστώ :)

     3. nakata70!!!!

      ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!!!!

      ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΙ ΕΞΕΙΣΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΙΜΩΦ ΒΓΟΥΝΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!

      ΑΛΛΑ ΦAIΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!!

      ΔΕΝ ΠEΙΡΑΖΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!!!

      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΝΑΣΕ!!!!

      ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

 4. Ενδιαφέρον άρθρο, ωστόσο οι τρείς τελευταίες φωτογραφίες μεταξυ αυτών και αυτή με το “τείχος” έιναι απο τον Ιαπετό, σελήνη-δορυφόρο του Κρόνου και όχι απο τη δική μας Σελήνη. Και για τον Ιαπετό υπάρχει ανάλογη θεωρια.

  http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6719
  http://www.enterprisemission.com/moon1.htm
  http://www.enterprisemission.com/moon6.htm

Αφήστε μια απάντηση