ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ!;! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!;!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ!;! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!;!

Όταν μου το πρώτο ανέφερε ο Saman Lycan το 2000 δεν τον πίστεψα διότι επειδή ξέρω το πόσο ένθερμος είναι με την Μέση Γη νόμιζα ότι ίσως είχε επηρεαστεί από την τριλογία του Τόλκιν από τα βιβλία ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών!! Όταν όμως μου είπε να το ψάξω πριν λίγα χρόνια δεν πίστευα στα μάτια μου όταν ανακάλυψα το εξής:

Μπορεί να φαντάζει απίθανο είναι όμως πραγματικό. Ο φοίνικας που περπατάει ονομάζεται Socratea Exorrhiza ( Σοκράτεα Εξορχίζα ), όπως και είναι η επιστημονική του ονομασία, το δένδρο αυτό μπορεί να μετακινηθεί έως και ένα μέτρο το χρόνο!!

Ευδοκιμεί στα τροπικά δάση των χωρών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Μπορεί να φτάσει τα 25 μέτρα σε ύψος, με διάμετρο στελέχους μέχρι 17 εκατοστά. Οι πραγματικά ασυνήθιστες ρίζες του που είναι σαν ξυλοπόδαρα όπου του επιτρέπουν να μετακινηθεί μέχρι και ένα μέτρο το χρόνο αναζητώντας περισσότερο ήλιο. Διάφορες φυλές αυτόχθονων λένε διάφορες ιστορίες για αυτά τα δένδρα, όπως ότι κάποτε ήταν άνθρωποι άλλοι λένε ότι τα δένδρα αυτά ήρθαν από μια ήπειρο όπου την κάταπιε η θάλασσα μα τα πνεύματα του νερού θέλησαν να ζήσουν τα δένδρα αυτά έτσι τα έσωσαν και τα έκαναν να περιπατάνε για την περίπτωση που κάποτε ξανά συμβεί να αποφύγουν τον κίνδυνο από μόνα τους!;! Άλλοι  λένε ότι ήρθαν από το μαγικό δάσος του μαύρου Ήλιου όπου τον μαύρο Ήλιο τον συναντάμε μόνο στην Μέση Γη!!

Ο μηχανισμός που έχει του  επιτρέπει την << κίνηση >> είναι υπό διερεύνηση ακόμη κάνοντας τους επιστήμονες να παραμιλάνε για αυτά τα δένδρα χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν το παραμικρό!! Είναι όμως παραδεκτό από όλους ότι καθώς νέες ρίζες-ξυλοπόδαρα δημιουργούνται κάποιες από τις παλιές πεθαίνουν επιτρέποντας στο δέντρο να αλλάξει τελικά θέση, μα και πάλι όμως μια λογική εξήγηση δεν έχει δοθεί διότι αυτό είναι μόνο μια θεωρία η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί!!

 

DENTRA POU PERPATANE

DENTRA POU PERPATANE1

DENTRA POU PERPATANE2

Μέχρι και σήμερα υπάρχει ακόμη μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ των επιστημόνων για το αν πράγματι περπατάνε ή όχι μα η απλά σέρνονται κατά κάποιο τρόπο!! Όπως και να έχει όμως η αλήθεια είναι ότι μετακινούνται κάνοντας τα παραμύθια αλλά και μυθιστορήματα να βγαίνουν αληθινά κατά κάποιο τρόπο κάνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται για πολλά άλλα τα οποία λένε τα παραμύθια και τα μυθιστορήματα για το αν είναι πραγματικότητα!!

Ένα ακόμη φαινόμενο είναι ότι αποφεύγουν τα ηλεκτροφόρα σύρματα που βάζουν διάφοροι κτηνοτρόφοι στην περιοχή!! Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε μάθει τίποτα για το συγκεκριμένο δένδρο και πιστεύω ότι ίσως περάσουν πολλά χρόνια για να μάθουμε πως λειτουργούν!! Οι διάφοροι σαμάνοι της περιοχής όπου υπάρχουν αυτά τα δένδρα λένε το εξής:

<< Γιατί σας φαίνεται περίεργο όλα τα πράγματα επάνω στην γη έχουν ψυχή!! Και ότι έχει ψυχή εάν θελήσει μπορεί και να κινηθεί!! Τα δένδρα αυτά θα πρέπει να τα αφήσετε ήσυχα διότι είναι οι φύλακες τους δασούς και καταγράφουν τα πάντα για το μεγάλο πνεύμα. >>

Ότι νεότερο έχω για αυτούς τους φοίνικες θα σας το ανακοινώσω αμέσως. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


1 σκέψη στο “ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ!;! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!;!

Αφήστε μια απάντηση