Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ!!!!

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ!!!!

Ποιος μπορεί με σιγουριά να πει τι ακριβώς είναι αυτή η σφαιρική πέτρα στο μουσείο της Ακρόπολης!;! Πιστεύω κανείς. Αν και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι χρησίμευε σε μαγικές τελετές στην αρχαία Ελλάδα όπως θα διαβάσετε παρακάτω  από το άρθρο  << ΤΑ ΝΕΑ >>.

Είναι όμως έτσι!;! Είναι ένα από τα άγνωστα και αινιγματικά ευρήματα του μουσείου όπου οι αρχαιολόγοι πραγματικά ακόμα αναρτιούνται γιατί πράγμα φτιάχτηκε κάνοντας λόγο ότι ίσως είναι ένα εργαλείο για μαγικές τελετές από τις εγχαράξεις και τα σύμβολα που έχει πάνω της!!

Το ερώτημα όμως είναι το εξής που κάποιος θα πρέπει να κάνει:

Για ποιο λόγο να είχαν ένα τόσο βαρύ εργαλείο στις μαγικές τελετές τους οι αρχαίοι μας πρόγονοι!;!

Πως μετέφεραν ένα αντικείμενο που ζυγίζει σχεδόν ένα τόνο !;!

Πως κατάφεραν και πέτυχαν τόσο τέλεια την περίμετρο της σφαίρας!;!

Μήπως έχει να κάνει με κάποιον πλανήτη άγνωστο σε εμάς ή ακόμα και γνωστό!;!

Η μήπως έχει να κάνει με τις παράξενες σφαιρικής πέτρες της Κόστα Ρίκα αλλά και με άλλες όμοιες όπου έχουν βρεθεί ανά τον κόσμο!;! Εάν θέλετε να μάθετε για αυτές τις σφαιρικές πέτρες όπου έχει γράψει ο SAMANLYCAN και όπου όλοι σχεδόν το έχουν κάνει COPYPASTEδηλαδή αντιγραφή όπως και όλα τα άρθρα του πατήστε ΕΔΩ!!

Είναι η μοναδική σφαιρική πέτρα στον κόσμο η οποία έχει τόσα σχέδια επάνω της ενώ όλες οι άλλες << αδελφές της >> δεν έχουν τόσα σχέδια ή καθόλου!! Αυτό με κάνει να παραξενεύομαι περισσότερο και να με κάνει να σκέφτομαι περίεργα…. Όπως ότι ίσως οι αρχαίοι μας πρόγονοι να έδωσαν την εντολή να φτιαχτούν όλες αυτές οι πέτρες όπου είναι σκόρπιες σχεδόν παντού με τις ποιο πολλές να βρίσκονται στην Κόστα Ρίκα. Μπορεί όμως και ένας εξωγήινος πολιτισμός να έδωσε την εντολή να φτιαχτούν….

Όπως και να έχει πρόκειτε για κάτι το μυστηριακό και το παράξενο από όλες τις πλευρές και πιστεύω ότι τουλάχιστον οι αρχαιολόγοι οι δικοί μας να ασχοληθούν παραπάνω με αυτό το θέμα από όσο θα έπρεπε. Παρακάτω ακολουθεί το άρθρο από τα << ΤΑ ΝΕΑ >>:

ΤΑ ΝΕΑ

1

 

<< Είναι μοναδική και μυστηριώδης. Είναι λίθινη και πάνω της μπορεί κάποιος να δει ανάγλυφους έναν δράκοντα, ένα λιοντάρι, τον θεό Ήλιο…

Είναι ένα από τα επίσης άγνωστα εκθέματα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, στην αίθουσα με τα μεταπαρθενώνια γλυπτά, η οποία είναι ορατή ακόμη και σε όσους περνούν έξω από το κτίριο, στον πρώτο όροφο.

Η λίθινη αυτή σφαίρα βρέθηκε κοντά στο θέατρο του Διονύσου και εκτιμάται πως είναι έργο του 2ου-3ου μ.Χ. Ο ρόλος της παραμένει άλυτο μυστήριο ακόμη και για τους επιστήμονες. Τα σύμβολα που φέρει ωστόσο τους κάνουν να εικάζουν πως πρόκειται για ένα αντικείμενο που είχε χρήση σε μαγικές τελετές.

2

Δεδομένου δε πως στο θέατρο του Διονύσου πραγματοποιούνταν μονομαχίες την εποχή που φτιάχτηκε η σφαίρα, πιθανόν ο κάτοχός της να τη χρησιμοποιούσε για να εξασφαλίσει τη νίκη ή ίσως και να ήταν επαγγελματίας μάγος, στον οποίο απευθύνονταν οι μονομάχοι για να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους.
3
Το σίγουρο είναι πως τόσο στην αρχαιότητα όσο και σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τα βλέμματα και να κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της >>.

Μέχρι την άλλη φορά να είστε καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


8 σκέψεις στο “Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ!!!!

  1. Καλησπέρα ,απο οτι φαίνεται εχει να κάνει με τον Θεο Ήλιο ,σε επίσκεψή μου στο μουσείο εβαλα το χέρι μου ελάχιστα εκατοστά μακριά απο τη σφαίρα (ισα που δεν την ακουμπούσα) και μου φαινόταν σα να έβγαζε θερμότητα!!!!!

  2. Έχει να κάνει με το θεό μας δίπλα του είναι δύο απόστολοι o ένας είναι o δράκος και o άλλος το λιοντάρι έτσι μπορεί να είναι δε ξέρω γιατί από έχω διαβάσει στη καινή διαθήκη και στα θρησκευτικά από το σχολείο που κάναμε τους αποστόλους τους αναφέρει με σύμβολα αετός λιοντάρι δε θυμάμαι ποιος είναι είναι από αυτά τα ζώα αν το διαβάσω θα γράψω ποιος ανήκει σε αυτά τα ζώα

  3. Στην φωτογραφία 3 μοιάζει με την Σελήνη, το πλάσμα κρατάει πυρσό και ραβδί οδοιπόρου φοράει μπέρτα, στέμμα στο κεφάλι, δυο πλασματάκια σαν σαλαμάνδρες τον θαυμάζουν! Τι να πω μάλλον ο Διόνυσος είναι που εξέρχεται νικητής από την σπηλιά! Μπορεί να έχει να κάνει με Ελευσίνια! Αν μου έρθει άλλη ιδέα θα την γράψω!

Αφήστε μια απάντηση