ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ Ή ( ΝΟΘ )!!!! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ SAMAN LYCAN!!!!

ΝΕΑ - ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ Ή ( ΝΟΘ )!!!! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ SAMAN LYCAN!!!!

Πριν κάποιες μέρες ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αυτό το άρθρο να το πω ή επιστολή από κάποιον Σρις όπου λέει κάποια πράγματα όπως θα δείτε παρακάτω. Δεν ανεβάζω ούτε την ηλεκτρονική του διεύθυνση αλλά ούτε και τα περαιτέρω στοιχεία του για ευνόητους λόγους….!!!! Μετά την επιστολή άρθρο του δίνω την απάντηση που πιστεύω προσωπικά ότι του αρμόζει!!!!

ΣΡΙΣ

Ονομάζομαι Σρις και είμαι ο τρίτος κατά σειράν γραμματέας της Δρακονιανής Διαστημικής Συμμαχίας του πλανήτη Γη ή ( Νοθ ) όπως τον αποκαλούμε εμείς. Θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια όλων των Δρακονιανών όπου υπάρχουν στην γη για την ιστοσελίδα σας ( INVISIBLE LYCANS TEAM ) όπου μας κατηγορείτε αδίκως και μας σφυροκοπάτε εδώ και καιρό για πράγματα αλλά και στοιχεία ψευδή δείχνοντας στους ανθρώπους ότι είμαστε κανίβαλοι βάνδαλοι αλλά και αιμοδιψή όντα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ένας από εσάς είναι Λυκάωνας όπου η φυλή αυτή είναι εχθρική όχι μόνο προς τα εμάς αλλά και σε άλλα όντα της γης. Θα πρέπει να ξέρετε σε αυτήν την ομάδα αυτής της ιστοσελίδας ότι αυτά που λένε οι Λυκάωνες κοινός Λυκάνθρωποι ότι δεν είναι και τόσο ειρηνικά όντα όσο σας τα περιγράφουν.

Τώρα θα ήθελα να απευθυνθώ προς τον κόσμο που τα διαβάζει όλα αυτά τα οποία γράφεται και αν είστε δίκαιοι όπως λέτε θα αναρτήσετε αυτά τα οποία θέλω να πω εκ μέρους της Δρακονιανής φυλής που υπάρχει στην γη εδώ και χιλιάδες χρόνια.

<< Θέλω να σας μιλήσω για τους Λύρνιους και πώς η ανθρώπινη φυλή αποίκισε τον γαλαξία μας με βάση την ηλικία από τους ήλιους και τους πλανήτες στο γαλαξία μας, όταν αποφασίστηκε ότι η μορφή της ανθρώπινης ζωής έπρεπε να δημιουργηθεί, στο σύστημα Λύρνα. Η ανθρώπινη φυλή ζούσε εκεί για περίπου 40 εκατομμύρια χρόνια, και εξελισσόταν. Ο προσανατολισμός της ανθρώπινης φυλής σε Λύρνιους ήταν σε γεωργικό χαρακτήρα. Προφανώς, εμείς ήμασταν πολύ πλούσιοι και άφθονοι, και ζούσαμε με ειρήνη. Τότε, μια μέρα, ένα τεράστιο σκάφος εμφανίστηκε στον ουρανό, ( Επιμέλεια Σημείωση: Το σενάριο αυτό είναι το θέμα της ταινίας Ημέρα της Ανεξαρτησίας, όπου βγήκε στους κινηματογράφους σε εθνικό επίπεδο στις 7 Ιουλίου, 1996 ). Ένα μεγάλο σκάφος βγήκε από το τεράστιο σκάφος και πλησίασε τον πλανήτη Λύρνα, και οι Ερπετόμορφοι από τον Άλφα Ντρακόνις αποβιβαστήκαν. Προφανώς, οι Άλφα Ντρακόνις και οι Λύρνιοι φοβόντουσαν ο ένας τον άλλον. Εδώ θέλω να σας πω ότι οι Άλφα Ντρακόνις ή οι Δρακονιανοί για εσάς ήταν προφανώς ο πρώτος νοήμον πολιτισμός στον γαλαξία μας που κάνουν διαστρικά διαστημικά ταξίδια, και είχαν τη δυνατότητα αυτή για 4 δισ. χρόνια. Λοιπόν, όταν οι Δρακονιανοί ήρθαν και είδε τον πλανήτη Λύρνα, με όλη την αφθονία και το φαγητό του και των φυσικών πόρων, οι Δρακονιανοί οι Δρακόντειοι ήθελαν να το ελέγξουν. Υπήρξε προφανώς μια κακή επικοινωνία ή παρανόηση μεταξύ των Δρακόντιων και τους ανθρώπους. Οι Λύρνιοι ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τις Δρακόντειους πριν από το χέρι βοήθειας που προσφέρθηκε απλόχερα από τους απογόνους μας.

Οι Δρακόντειοι απόγονοι μας μπέρδεψαν την ανακοίνωση ως άρνηση, και στη συνέχεια καταστράφηκαν τρεις από τους 14 πλανήτες στο σύστημα Λυράν μαζί και ο πλανήτης Λυρνάν. Οι Λύρνιοι ήταν ουσιαστικά ανυπεράσπιστοι. Οι πλανήτες Μπίλα, Τέκα, Μέρκ και Λυρνάν καταστράφηκαν. Πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι Λύρνιοι σκοτώθηκαν. Είναι αυτό που λένε οι καταραμένοι Ανδρομέδιοι ότι βλέπουμε τον άνθρωπο ως πηγή τροφής από την καταστροφή αυτή. Εδώ θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν είναι όλες οι ερπετικές φυλές μισητές και σκοτεινές και υποχθόνιες. Υπάρχει ένα μίγμα. Όταν αρχίσουμε να εμφανιζόμαστε σε εσάς, θα έχετε την ευκαιρία να πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Οι Δρακόντειοι είναι η δύναμη πίσω από την καταπίεση των ανθρώπινων πληθυσμών παντού σε αυτόν τον γαλαξία ενστάλαξη από φόβο, βασίζονται στα συστήματα πεποιθήσεων και τις περιοριστικές ιεραρχίες όπου κάποιοι ερευνητές σας τις παρεξηγούν. Ο Δρακόντειος αγώνας είναι η πιο κατανοητή φυλή σε όλους τους γαλαξίες. Οι πρόγονοί μας ήρθαν στο σύμπαν μας από ένα άλλο ξεχωριστό σύστημα σύμπαν ή εναλλακτική πραγματικότητα. Όταν αυτό συνέβη, κανείς δεν ξέρει πως πραγματικά συνέβει. Οι ίδιοι οι Δρακόντειοι δεν ξέρουν το πως έφτασαν εδώ. Οι Δρακόντειοι αλλά και εμείς οι Δρακονιανοί διδάσκουν τις μάζες μας ότι ήμασταν εδώ σε αυτό το σύμπαν, πριν από τον άνθρωπο, και είμαστε οι νόμιμοι κληρονόμοι του σύμπαντος και θα πρέπει να αναγνωριστούν τα δικαιώματα μας από όλους, πράγμα που οι Ανδρομέδιοι άνθρωποι δεν κάνουν και για αυτό είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση μαζί τους. Έχουμε κατακτήσει πολλά αστρικά συστήματα και έχουμε τροποποιηθεί γενετικά, αλλά και πολλές από τις μορφές ζωής που έχουμε συναντήσει. Η περιοχή του γαλαξία είναι πιο πυκνοκατοικημένη από τους Δρακόντειους και τις  υπό-φυλές των Δρακονιανών όπου βρίσκονται και είναι στο σύστημα του Oρίων, το οποίο είναι ένα τεράστιο σύστημα, αλλά και στα συστήματα Ρίγκελ και Καπέλλα. Όλες οι Δρακονιανές φυλές μεταλλαγμένες γενετικά ή όχι ανατρέπουμε το χειρισμό στις λιγότερο προηγμένες φυλές, και χρησιμοποιούμε την τεχνολογία μας για τον έλεγχο και την κυριαρχία πράγμα που ίσως σε εσάς να φαίνεται άσχημο αλλά πρέπει να γίνεται για λόγους ηθικής και διανοητικότητας. Τώρα όσο για τους Ανδρομέδιους πρόκειται για έναν πολύ παλιό και αρχαίο πόλεμο, με διάφορες ανακωχές αλλά και ειρήνη που δεν υπάρχει πάντα και που δοκιμάζεται από αυτά τα όντα τους ημί ανθρώπους της Ανδρομέδας που πιστεύουν ότι οι κανόνες του φόβου, και η αγάπη είναι αδύναμη. Πιστεύουν και θεωρούν ότι είναι λιγότερο τυχεροί, σε σύγκριση με όλα αυτά, και είναι γραφτό να είναι δούλοι σε εμάς. Αυτές οι ανούσιες πεποιθήσεις προωθούνται κατά τη γέννηση, όπου η μητέρα, μετά τον τοκετό, θα εγκαταλείψει τους απογόνους τους για να τους φροντίσουν ξένοι σε αυτούς άνθρωποι. Αν επιβιώσουν φροντίζονται από μια κατηγορία πολεμιστών που χρησιμοποιεί αυτά τα παιδιά για τα παιχνίδια της μάχης και διασκέδασης όπως ακριβώς κάνανε και οι μίζεροι Σπαρτιάτες στην αρχαιότητα, που είναι όμως σήμερα οι Σπαρτιάτες; Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι θα κάνουνε σε άλλα όντα. Διδάσκονται την δρακόντεια εκδοχή της ιστορίας του << Μεγάλου Γαλαξιακού Πολέμου >>, η οποία διδάσκει ότι οι άνθρωποι είναι σε υπαιτιότητά για την εισβολή στο σύμπαν, και ότι οι άνθρωποι εγωιστικά ήθελαν τη Δρακόντεια κοινωνία για να λιμοκτονήσουμε και για να αγωνιζόμαστε για τα βασικά υλικά που θα μας επιτρέψουν να υπάρχουν. Από εκεί όλα έχουν ξεκινήσει, από τους Ανδρομέδιους όπου πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα στην Ελλάδα τους έχετε θεοποιήσει αλλά και τους έχετε κάνει και ως σούπερ ήρωες με ονομασίες όπως << ομάς Ε >>.

Μια και υπάρχουν που είναι και δεν σας βοηθούν; Πουθενά διότι τους αρέσει να καταστρώνουν υποχθόνια σχέδια και κάποια στιγμή να σας κατακτήσουν και εσάς και να σας κλέψουν τα πάντα.

Έτσι έχουν κάνει κρυφές συμμαχίες με τα ξωτικά τα οποία είναι γενετικά μεταλλαγμένα ανθρωπάρια από την Ανδρομέδα ώστε να φαίνονται καλά στα μάτια σας, με τους Νάνους από τον πλανήτη Τοθ όπου και τους έφεραν να σας βοηθήσουν και καλά σε θέματα αρχιτεκτονικής και γραμμάτων, τους Λυκάωνες όπου μέχρι και σήμερα σας καταβροχθίζουν με μεγάλη όρεξη όπου είναι μπάσταρδη φυλή από αιμομιξία ζώων ως κοινοί κτηνοβάτες που ήταν τότες, αλλά και άλλες διάφορες φυλές όπου έχουν προγραμματιστεί για να σας σκλαβώσουν.

Υπάρχουμε και είμαστε εδώ προτού έρθετε εσείς οι άνθρωποι, μας δεχτήκατε σαν θεούς και εμείς σαν παιδιά μας, μα στην αρχαιότητα κάποια αστρόπλοια έφτασαν εδώ και ξεκίνησαν όλα με τις κατηγορίες και τα ψέματα τους απέναντι στο είδος μας. Αρχαίοι ήρωες που τους αποκαλείτε ημίθεους μας έκλεισαν τους ποιο πολλούς στην Μέση Γη και εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς τους σκότωσαν και σας δίδαξαν τον νέο τρόπο ζωής τον δικό τους και έπειτα σας άφησαν στο έλεος σας κάνοντας αυτό που σας έμαθαν τόσο καλά. Το να σκοτώνεστε αναμεταξύ σας σαν τα σκυλιά. Άφησαν πίσω και κάποιους να μας προσέχουν μα δυστυχώς για αυτούς είμαστε ακόμα εδώ λίγοι αλλά δυνατοί όπως πάντα. Δεν θα κάτσω να προβώ σε λεπτομέρειες αλλά η ώρα πλησιάζει όχι η γήινη μα του Άλφα Ντρακόνις όπου θα μας αγαπήσετε και θα πιστέψετε ξανά σε εμάς. Άνθρωποι διαλέξτε με ποιους θέλετε να είστε. Οι προδότες του λαού σας θα βρουν παραδειγματικό θάνατο ώστε να καταλάβουν οι υπόλοιποι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το σύμπαν. Ίσως ακουγόμαστε σκληροί με αυτά τα οποία λέμε αλλά αν δεν υπάρχει νόμος υπάρχει αναρχία.

 

Τώρα θα ήθελα να πω δυο λόγια σε αυτόν που αποκαλείτε SAMAN LYCAN.

To να προσπαθείς εσύ και οι όμοιοι σου και καλά ερευνητές να ξεσηκώσετε εναντίον μας τους ανθρώπους είναι δώρον άδωρον. Θα πρέπει να μετανιώσεις για αυτά που έχεις γράψει και έχεις πει διότι όταν έρθει η ώρα αν δεν υπάρχεις εσύ θα πληρώσουν οι απόγονοι σου όπου σίγουρα θα τους έχεις μεταδώσει την μισητή ιστορία που ξερνάς δεξιά και αριστερά για εμάς. Ναι είμαστε πολεμοχαρής λαός και σκληρός αλλά επίσης είμαστε και σωστός και σοφός κάτι που λείπει από τον δικό σου λαό τους ανθρώπους… εκτός και είσαι Σαμάνος Λυκάωνας τότε έτσι δικαιολογούνται όλα αυτά τα οποία γράφεις αν και είναι ψέματα. Αν είσαι από αυτούς τους δειλούς να ξέρετε ότι η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και όταν έρθει η ώρα μετά λύπης μας σου λέμε ότι η φυλή αυτή θα πάψει να υπάρχει στο σύμπαν γιατί μας είστε άχρηστοι ως όντα. Τώρα να ελπίζετε στην συμμαχία των προδοτικών δολοφόνων ξωτικών και νάνων τότε είστε γελασμένοι θα έρθει η ώρα και αυτωνών σύντομα και τότε θα δείτε την παλαιά δοτά των Δρακόντιων.

 ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΣΡΙΣ

 

SAMAN LYCAN

Από τα λεγόμενα σου δεν δείχνεις να είσαι καταραμένος από τον Άραλου!!!! Ούτε καν Δρακονιανής γενετικής σποράς απολειφάδι!!!! Είσαι άνθρωπος ο οποίος έχει να κάνει με δυο πράγματα!!!!

1.Η είσαι προδοτικός, χαφιές, λιγόψυχος και βρομόχνωτος όπου η ευλυγισία της προδοσίας σου έχει φτιάξει την σκέψη ώστε να ανταποδίδεις δημόσια δριμύ κατηγορώ…..!!!!

2.Η είσαι λάτρης των Οφέων και προσπαθείς να τρομοκρατήσεις εμάς και τον κόσμο που διαβάζει εδώ τα όσα λέμε!!!!

Ο λόγος που η ομάδα του Oρίων ήθελε να σας κρατήσει πίσω ήταν επειδή ανακαλύψανε ποιοι ήσασταν σε επίπεδο ψυχής!!!! Και πάλι, σύμφωνα με την Ανδρομέδια γνώση, οι άνθρωποι είναι μέρος μιας ομάδας των ενεργειών που αυτοί γνωρίζουν ως Άριστον. Ο λόγος που οι Ανδρομέδιοι χρησιμοποιούν τη λέξη Άριστον, είναι από τον τρόπο που μια δρακόντεια Φυλή θέλει να τους ελέγχει ως Βρώσην και ως σκλάβους!!!!

Εσείς οι Δρακονιανοί δεν διατηρείτε διπλωματικές σχέσεις με πολλούς πλανήτες, αλλά είστε πράγματι σε επαφή με πολλές άλλες φυλές ερπετών. Επίσης, είστε σε επαφή με την Παγκόσμια Eλίτ, για την προοπτική της χρήσης αυτού του πλανήτη ως σκλάβοι αλλά και ως βρώση για την αποικία των Δρακόντιων που είναι κρυμμένοι πίσω από τον Άρη και περιμένουν καρτερικά το πότε να έρθουν εδώ. Δεν έχετε κανένα σεβασμό για τον άνθρωπο και έχετε εισβάλει εδώ και πολύ καιρό!!!! Βέβαια θα είχατε ξεκάνει τους ανθρώπους αν δεν υπήρχε η εξαιρετική υποστήριξη από τους καλοήθη αδελφούς μας από την Μέση  γη!!!!!

Οι Ανδρομέδιοι που αποίκισαν σε άλλους πλανήτες σχημάτισαν  μια συμμαχία ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις της φάρας σου. Όπου όπως ξέρεις λεχρίτη  την ονόμασαν Γαλαξιακή Ομοσπονδία, που αποτελείται από 110 διαφορετικές αποικίες. Οι αποικίες που ανήκουν στην Ομοσπονδία θέλησαν να διατηρήσουν νέες ταυτότητες, και δεν συσχετίζουν πια με τον παλιό τρόπο ζωής κάτι που σας ενοχλεί ταμάλα Ξετσίπωτε!!!! Έτσι οι άποικοι της  Ομοσπονδίας κατάφεραν να αποκρούσουν τις επιθέσεις Ρεζίλι και ακόμα το κάνουν.

Υπήρχαν τρεις κύριες ομάδες που δεν εντάχθηκαν στην Ομοσπονδία. Αυτές οι τρεις ομάδες θεωρήθηκαν εξτρεμιστές, ή εθνικιστικές, ιδεαλιστές, όπου επιδιώκουν να αναδημιουργήσει την δόξα του παλιού πολιτισμού των ερπετών Βρομόχνωτε. Η μία ομάδα ήταν οι Άτλανς, που βρίσκεται σε ένα Πλειάδειο πλανήτη. Οι Πλειάδες στην πραγματικότητα αποτελούνται από τριάντα δύο πλανήτες σε τροχιά γύρω από επτά αστέρια ( πράγμα που τα αφεντικά σου Εφιάλτη αποκρύπτουν από τον κόσμο  )!!!! Εκείνη την εποχή υπήρχαν δεκαέξι διαφορετικές αποικίες ανθρώπων καθόδου σε όλη τις Πλειάδες. Αυτοί οι άποικοι, όλοι, ήθελαν να εκδιώξουν τους αποστάτες Aτλάνιους επειδή παρέμεναν ανεξάρτητοι και προδοτικοί και δεν υποβοήθησαν τους υπολοίπους ανθρώπους!!!!

Οι άλλες δύο ομάδες  Βρομόχνωτε είναι οι Αρειανοί και οι Μαλδεκιανοί, ο όπου ήταν ήδη σε αντίθεση ο ένας με τον άλλον. Για το λόγο αυτό, εσείς οι Δρακονιανοί στρέψατε την προσοχή σας σε αυτό το ηλιακό σύστημα με τις δύο ανθρώπινες αποικίες της.

Μάθε λοιπόν Αχρείε ότι οι Δρακόντειοι αγαπούν στο να χρησιμοποιούν κομήτες και αστεροειδείς, σαν όπλα και πλοία, τη χρήση τους να ταξιδεύουν μέσα από τα αστέρια!!!! Πρώτον, δημιουργούν μια μικρή μαύρη τρύπα ως ένα σύστημα πρόωσης που τραβά το μεγαλύτερο πλανήτη προς τον προορισμό του. Όταν χρησιμοποιείται ως όπλο, χρησιμοποιούν έναν επιταχυντή δέσμης σωματιδίων για να δημιουργηθεί μια έκρηξη που εκσφενδονίζει τον κομήτη ή αστεροειδή στο στόχο του!!!! Αυτήν την τεχνολογία την πήραν από το σύστημα του Σείριου Καθήκι!!!!

Έτσι με αυτόν τον τρόπο, εκσφενδόνισαν ένα τεράστιο κομήτη πάγου με στόχο τον Άρη και τον Μαλτέκ.  Η έλξη του γιγαντιαίου πλανήτη αερίων, ο Δίας, τράβηξε τον κομήτη εκτός πορείας….. χα  χα χα άχρηστη καταραμένη σπορά!!!! Ο κομήτης του πάγου στη συνέχεια κατευθύνθηκε αμέσως για τον Μαλτέκ . Οι πολίτες του πλανήτη ζήτησαν από τους Αρειανούς για να τους βοηθήσουν. Ακόμα κι αν ήταν σε αντίθεση με το άλλο, που επέτρεψε σε ορισμένους από τους Mαλτακιανούς να μετακινηθούν στο υπόγειο του Άρη!!!! Ο κομήτης ήρθε τόσο κοντά στο  Μαλτέκ όπου ο πλανήτης πιάστηκε ανάμεσα στη βαρυτική έλξη του Δία, Άρη και του κομήτη!!!! Αυτό προκάλεσε στον πλανήτη μια έκρηξη Λεχρίτη , αφήνοντας μια ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία……!!!!

Η έκρηξη από τον κομήτη πάγου έφτασε αρκετά κοντά στον Άρη για να σχίσει την ατμόσφαιρα από τον πλανήτη, αφήνοντας μόνο μια εξαιρετικά λεπτή ατμόσφαιρα. Η έκρηξη τράβηξε επίσης τον Άρη πιο μακριά από τον ήλιο….. Αν δεν με πιστεύεις μέχρι εδώ Καήφα ρώτα τα αφεντικά σου αν έχω δίκιο ή όχι!!!!

Ο κομήτης στην συνέχεια συνέχισε προς τη Γη!!!! Η θερμότητα του ήλιου και η βαρυτική έλξη μεταξύ των δύο σφαιρών ανάγκασε την υδάτινη ατμόσφαιρα της Γης να πολώσει. Η πόλωση αυτή τράβηξε το μεγαλύτερο μέρος του πάγου από τον κομήτη στις πολικές περιοχές της Γης, καλύπτοντας έτσι τα περισσότερα ανοίγματα προς το εσωτερικό της Γης, ενώ ταυτόχρονα εκθέτουν τεράστιες μάζες γης για πρώτη φορά….. σε αυτό Λέμε ρώτα τους γεωλόγους αν είναι έτσι ή όχι!!!!

Ο κομήτης στη συνέχεια στην ανάληψη της δεύτερης τροχιά από τον ήλιο, έτεινε να γίνει ο πλανήτης σήμερα που είναι γνωστός  ως Αφροδίτη. Η θερμότητα του ήλιου έλιωσε το πάγο στο κομήτη, δημιουργώντας ένα θολό καλύπτοντας σε αυτόν τον νέο πλανήτη. Η Γη είχε βγει έξω στην τρίτη τροχιά καταλαμβάνοντας την προηγούμενη θέση που κατείχε από τον Άρη!!!! Έτσι η Γη ήταν πλέον έτοιμη να αποικηθεί. Τα περισσότερα από τα σωζόμενα αμφίβια μεταφέρθηκαν σε ένα νέο σπίτι στον Ποσειδώνα!!!!

Οι Δρακόντειοι που βρίσκονταν μέσα στον κοίλο κομήτη, και τότε η Αφροδίτη, ήρθε στην επιφάνεια αυτού του νέου κόσμου. Έχτισαν επτά θολωτές πόλεις Μπασμένε, μια για κάθε μία από τις επτά ομάδες της ιεραρχίας!!!! Για να δεις ότι δεν σε παραμυθιάζω Ανήκανε, τα μέσα ενημέρωσης της δεκαετίας του 1980  από τις καθημερινές εφημερίδες , λεγόμενη  Newsday ( Νιούζντεϊ ), ανέφερε ότι ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο διαπέρασε το στρώμα νεφών της Αφροδίτης και φωτογραφήθηκε επτά λευκούς τρούλους στο μέγεθος  μικρών πόλεων, όπου όλες ήταν σε μια σειρά!!!! Βέβαια μετά από μια μακροσκελή διατριβή και με εντολή των αφεντικών σου, οι Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά ήταν ένας φυσικός σχηματισμός.

Οι Δρακόντειοι οδήγησαν ένα μεγάλο, κούφιο αντικείμενο σε τροχιά γύρω από τη Γη για να ξεκινήσει η διαδικασία εποικισμού. Αυτό το αντικείμενο είναι ονομάζεται ως Σελήνη γνωστή και στην γλώσσα σας Καταραμένε ως Λεβάν. Συμβατική επιστήμη θεωρεί ότι η Σελήνη είναι φυσικό σώμα, αλλά είναι το μόνο γνωστό αντικείμενο στο διάστημα που δεν περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της όπως και έχω ξαναπεί πολλές φορές Ρεζίλι!!!! Η Σελήνη βρίσκεται στη Γη στην ίδια θέση όλο το χρόνο, αφήνοντας τη μία πλευρά στο απόλυτο σκοτάδι!!!! Υπάρχει ένας ηχητικός συντονισμός αποστέλλεται στην επιφάνεια της Σελήνης που κάνει τον εξής θόρυβο << πιιιιινκγιιιιιν >> σαν ένα κοίλο αντικείμενο που είναι!!!! Αν η Σελήνη ήταν σταθερή, ο θόρυβος θα ακουγότανε σαν μια γροθιά ή γδούπος. Η Σελήνη είναι κούφια. Για όσους θέλουν να μάθουν τι είναι πραγματικά η Σελήνη διαβάστε το άρθρο μου ΕΔΩ!!!!

Οι Δρακόντειοι στέλνοντας τα αφεντικά σου τους Δρακονιανούς επέλεξαν μια μεγάλη ηπειρωτική ενδοχώρα για να ξεκινήσει τον πολιτισμό τους στη Γη, ιδρύοντας την ήπειρο Μου και μετέπειτα την Ατλαντίδα Κουνενέ!!!! Ήταν μια απέραντη έκταση σε αυτό όπου είναι σήμερα η λεκάνη του Ειρηνικού, που εκτείνεται από την Ιαπωνία ως  στην Αυστραλία, και από την ακτή της Καλιφόρνιας στο Περού!!!! Τα νησιά της Χαβάης είναι στη μέση αυτού.

Εκεί ο ερπετό πολιτισμός σας αναπτύχθηκε. Έφεραν μαζί τους τα πλάσματα που ήταν η τότε τροφή τους οι δεινόσαυροι!!!! Για να σου εξηγήσω Κανάγια τι εννοώ  δημιουργήσαν δεινόσαυρους, οι άνθρωποι εκτρέφουν θηλαστικά έτσι και οι αφέντες σου τότε τους δεινοσαύρους!!!! Αλλά δεν είχαν σχεδιαστεί για να συνυπάρχουν στον ίδιο πλανήτη μέχρι που ξέφυγε από τον έλεγχο τους……

Όμως η διαδικασία της σκέψης των Δρακονιανών διαφέρει από τη διαδικασία της ανθρώπινης σκέψης. Επειδή οι Δρακονιανοί δεν εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και η σκέψη παραμένει αμετάβλητη, η επέκτασή τους είναι επίσης αργή και ύπουλη.  Μετά από όλα, η γη ήταν ακόμα ένα φυλάκιο μακριά από το κέντρο της Δρακόντειας Αυτοκρατορίας Βλάκα!!!!

Εν τω μεταξύ, οι Αρειανοί τότε ζούσαν υπογείως με εχθρικές Μαλδεκιανούς τους επισκέπτες. Κάτι έπρεπε να γίνει γρήγορα για να  αποτρέπει από το να καταστρέψει ο ένας τον άλλο. Έτσι, οι Αρειανοί προσέφυγαν στην Γαλαξιακή Ομοσπονδία να άρει τους Μαλδεκιανούς πρόσφυγες σε άλλο πλανήτη!!!! Η Γαλαξιακή Ομοσπονδία έλαβε τότε επίσης μια αναφορά από το Συμβούλιο των Πλειάδειων ταυτόχρονα, ζητώντας από την Ομοσπονδία να άρει τους Ατλανιανούς από το αστρικό σμήνος τους.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να μετακινήσει τους Ατλανιανούς στη Γη. Αν οι Aτλάνινοι επιζούσαν θα επιζούσαν και οι Μαλδεκιανοί!!!!.

Όταν λοιπόν οι Ατλανιανοί έφτασαν στη Γη, αποίκισαν αυτό που έγινε γνωστό ως Ατλαντίδα με τις ευλογίες των αφεντικών σου!!! Η ήπειρό τους εκτεινόταν για να μαθαίνεις και κάτι Λέγκουρα από ό, τι είναι τώρα η λεκάνη της Καραϊβικής στις Αζόρες και τις Κανάριες Νήσους, καθώς και αρκετές μικρές αλυσίδες νησιών  φτάνοντας μέχρι αυτό που είναι τώρα η Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Moντάουκ Πόιντ!!!!

Ως Άτλαντες αναπτύχθηκαν ταχύτατα σε ένα μεγάλο, ευημερούσα πολιτισμό όπου χρειαζόταν περισσότερο έδαφος. Ο πληθυσμός των δεινοσαύρων ήταν τότε σε ραγδαία αύξηση και είχε γίνει επικίνδυνος για τους ανθρώπινους αποίκους!!!! Οι Άτλαντες άρχισαν να καταστρέφουν τους δεινοσαύρους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους!!!! Αυτό δεν άρεσε στα αφεντικά σου όπου σύντομα ξεκίνησαν σημαντικές μάχες όπου σημειώθηκαν στη Γη μεταξύ των Λεμούριων Δρακονιανών και των Ατλάντειων ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή, οι Mαλδέκιοι πρόσφυγες έφθασαν στη Γη. Δημιούργησαν μια μεγάλη ανθρώπινη αποικία σε αυτό που είναι τώρα η έρημος Γκόμπι, στην βόρεια Ινδία, Σουμερία, και άλλα μέρη της Ασίας!!!!

Τότε ήταν που η ομοσπονδία έστειλε τους Πελασγούς ( πρώτοι Έλληνες λεχρίτη  ) για να μπορέσουν να φέρουν ειρήνη αλλά και γνώση στους ανθρώπινους πολιτισμούς!!!! Αυτοί για να ξέρεις εγκαταστάθηκαν στην μεσόγειο Ελλάδα, Τουρκία, κτλ.!!!!

Επιπλέον, οι Αρειανοί επιτέθηκαν επίσης στα ερπετά από το διάστημα, δεδομένου ότι, επίσης, έψαχναν για ένα ελεύθερο περιβάλλον για να ζήσουν. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ο Πρώτος Παγκόσμιο Πόλεμο σε αυτόν τον πλανήτη. Ήταν ένα χάος!!!! Μα εξελίχθηκε με τις δυνάμεις των Πελασγών στην μέγα Τιτανομαχία!!!! Όπως σχεδόν την γνωρίζει ο κόσμος σήμερα!!!!

Να τους τα πεις Βρομόχνωτε Προδοτικέ Μπάσταρδε ότι όλα αυτά τα λέω εγώ….και συνεχίζω:

Όπως είναι γνωστό οι Κρόνιοι ( Δρακόντειοι ) μαζί και οι υπόλοιποι και οι Πελασγοί ήταν οι νικητές και τότε ο ΖΕΥΣ και όχι Δίας προέβη σε μια συμφωνία!!!! Η συμφωνία όριζε  ότι μια νέα φυλή της ανθρωπότητας θα δημιουργόταν στη Γη που θα περιείχε το DNA όλων των ενδιαφερομένων μερών που συμμετείχαν στην ” ειρηνική ” διαδικασία!!!!  Μια καθορισμένη περιοχή στη Γη θα μπορούσε να διατεθεί για τη δημιουργία αυτού του νέου είδους!!!! Οι επίγειες Δρακονιανές ιεραρχίες της Λεμουρίας συμφώνησαν σε αυτό υπό την προϋπόθεση ότι το ερπετικό σώμα θα είναι το θεμέλιο για τη νέα ευημερία!!!!

Για να επιτευχθεί αυτό το νέο είδος από ένα ερπετικό ανδρόγυνο, ήταν απαραίτητο να διαχωριστούν γενετικά σε αρσενικά και θηλυκά εξαρτήματα….. Αυτή είναι η αλληγορική ιστορία της Βίβλου του Αδάμ και της Εύας!!!!  Δημιουργία: Εύα από το πλευρό του Αδάμ είναι στην πραγματικότητα η ιστορία του διαχωρισμού των ερπετικών σωμάτων  σε άνδρες και γυναίκες!!!!  Γι’ αυτό όλοι οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη έχουν ερπετικό DNA με ερπετικά χαρακτηριστικά!!!! Αυτός είναι και ο λόγος για τα ανθρώπινα έμβρυα που περνούν σε στάδιο ανάπτυξης ερπετού  στη μήτρα πριν σε ανθρωποειδές!!!!

Πολλά πρωτότυπα αναπτύχθηκαν πάνω από χιλιετίες!!!! Υπό την εποπτεία του Συμβουλίου της Χατόνα ρώτα τα αφεντικά σου να σου πουν τι είναι αυτό, φυλές δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια καταστρέφονται όταν δεν ήταν αποδεκτό από όλα τα μέρη της!!!! Αυτό εξηγεί γιατί οι πρόγονοί της ανθρωπότητας εμφανίζονται και εξαφανίζονται ξαφνικά σε στρώματα της αρχαιολογικής ανάλυσης!!!! Αλλά βλέπεις που να πάρουν χαμπάρι οι ειδικοί διότι βλέπεις Θρασύδειλε ευτυχώς που υπήρξαν οι Έλληνες εδώ να βοηθήσουν…..!!!!

Δώδεκα διαφορετικά ανθρωποειδών, και ένα ερπετικό, χρειάστηκε το DNA τους για το σκοπό αυτό. Η ανθρωπότητα αναπτύχθηκε στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως το Ιράν / Ιράκ, καθώς και μέρη της Αφρικής λένε κάποιοι πληρωμένοι από τα αφεντικά σου!!!! Υβρίδια αναπτύχθηκαν επίσης στην Ατλαντίδα και την Λεμουρία!!!! Τα Απομεινάρια από αυτά θεωρείται σήμερα ως οι λεγόμενοι Γκρίζοι!!!!

Όσο για τους Αφρικανούς δημιουργήθηκαν από έναν τεχνητό πλανήτη γνωστό ως Νιμπίρου ή Mαρντάκ!!!! Αυτοί η σαν ειρηνικά ερπετά-όπως όντα όπως αυτά που ταξιδεύουν στο σύμπαν που κατασκευάζουν τύπου πλανήτες ηλιακό μας σύστημα. Οι Σουμέριοι τους αποκάλεσαν Aνουνάκι!!!!

Μα εσείς μετά την μάχη με τους Αθηναίους – Έλληνες όπου και ρήμαξαν τις Ατλάντιες ορδές σας αφηνιάσατε τόσο όπου διαταράξατε την υπόφυση του ανθρώπου με τις λεγόμενες ακτίνες Σίσκανθραμ από το καταραμένο αστρόπλοιο σας της Λεβάν – Σελήνη!!!!

Βέβαια εσείς προτιμάτε την άλλη εκδοχή να λέτε στους ανθρώπους όπου αλλά εγώ θα πω αυτήν που είναι αληθινή:

Οι AN – με το γιο του Ένκι / Ενλίλ ( Λούσιφερ / Mιχαήλ – Άντον / Γιαχβέ ) έφθασε από τον Σείριο με σκάφη – με όλα τα Νεφελίμ για γενετικές καταστροφές που ονομάστηκε ως Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ENKI!!!! Ενώ οι άνθρωποι, όπως οι Ινδιάνοι Σίτσιν μπορεί να προσθέσουν  χρήσιμα κομμάτια του παζλ…… Οι Σουμέριοι ουσιαστικά έδωσαν μια ένδειξη ως προς το μεγαλύτερο γαλαξιακό πολιτικό χάος από ό, τι προκάλεσε ο Ένκι ως  του (Αβραάμ) τα γενετικά πειράματα!!!!  Μετά από επανειλημμένα λάθη  αντιμετωπίζουν την ιστορία ο Ένκι – Ενλίλ στην Αυστραλία – ( ψάρι ή δελφίνι θεός vs φίδι θεός-Λευίτης ) – όπου ήταν δροσερό λάθος για να ακούσετε από τον θεό  Κρήτο Mούτβα να πει ο μάγος των Ζουλού μετέπειτα ότι η λέξη ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ σημαίνει το βουνό του ENKI!!!! Μπερδεμένα στα λέω υποτακτικέ των καταραμένων από το Άραλου….χα χα χα γελώ και φτύνω την άθλια ερπετική φυλή που σε ελέγχει. Να τους τα πεις ότι στα λέω εγώ όλα αυτά….. και θα καταλάβουν….όπως και πολλοί άνθρωποι Λεχρίτη !!!!

Αυτός όμως ο προγραμματισμός του DNA όπου σας μίλησα ποιο πάνω προσκαλεί διάφορες μορφές τυραννίας και καταπίεσης. Δεν ήταν χαζοί τα ερπετά ήθελαν προσωπικότητες να έλκονται από ένα τέτοιο πλανήτη και να έχουν μια νοοτροπία του θύματος Αλιτήριε!!!!  Πολλοί προηγμένοι πλανητικοί πολιτισμοί ονομάζουν Γη ότι είναι ένας πλανήτης φυλακή, και απορρίπτουν τους εγκληματίες τους εδώ ως τιμωρία!!!!

Για να δούμε και άλλα Λεχρίτη!!!!

Ο Ενλίλ ως Γιαχβέ  (ο κωδικοποιητής του κώδικα της Αγίας Γραφής!!!! Τι δεν το πιστεύεις ρώτα κάποιον θεολόγο όπου να έχει τελειώσει πανεπιστημιακή μόρφωση να δεις τι θα σου πει Λεπιδόμορφε  ) μπορεί να μην είναι πρόθυμος να σταθεί στην άκρη στο Ισραήλ, αλλά κάτω από το εξάγωνο Δρακονιανό Αστέρι – όπου θα καταστρέφει από μια πυρηνική έκρηξη. ( Προβλέπεται από την Αγία Γραφή τον κώδικα και την προφητεία της Φτιμά και άλλων ). Είναι γνωστό ότι ο Γιαχβέ Ενλίλ  ( Λευίτης ) οικογένεια. – Έχουν κολλήσει στον κύβο – στο γενετικό λογισμικό περιβάλλον στο τέτρα-(Εβραϊκό αλφάβητο) όπου μπορεί να κάνει μόνο ένα Γκόλεμ…. Χμμμ!!!! Χχα χα χα τελικά έχετε πολύ πλάκα!!!! Εεεε!!!! Βρομιάρη δεν τα λέω γω αυτά αλλά τα αφεντικά σου άμα τα ρωτήσεις για δες πόσο θα ταραχτούν!!!!

Αυτό όμως όπως και να έχει Ξεφτιλισμένε δείχνει ότι προσπάθησαν τα αφεντικά σου πολλές φορές να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων και έφεραν τους πυρηνικούς πολέμους πολλές φορές στο προσκήνιο στην αρχαιότητα!!!! Μα τώρα μπορώ να πω ότι τα καταφέρατε καλύτερα από κάθε άλλη φορά, μα το αγκάθι στα πλευρά σας ήταν πάντα οι Έλληνες!!!! Θα είναι και αυτήν την φορά!!!! Ααααα!!!! Να του πεις ότι και τον τελευταίο να σκοτώσουν ή εξαφανίσουν πάνω στην Γη να μην ανησυχούν οι Πελασγοί θα ξαναέρθουν για να ξαναφτιάξουν την φυλή αυτή καλύτερη!!!! Μα καλά δεν σας κόβει ότι το DNA των Ελλήνων δεν είναι σαν όλα τα άλλα!;! Η είστε τελείως ηλίθιοι όπου και πιστεύω ή έχετε γίνει τελείως πανηλίθιοι από την υπερβολικέ τεχνολογία και εξυπνάδα που διατίθεται!!!! ΟΡΘΙΑ ΒΛΑΚΟΕΙΔΕΣ ΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΖΑ!!!!!

Η συμφωνία που κάνατε τότε με τον Ζευς και όχι το Δια ήταν γιατί το θεμελιώδες πρωτότυπο έπρεπε να ήταν το ερπετό. Αυτό σήμαινε ότι ο νέος άνθρωπος θα μπορούσε εύκολα να ελεγχθεί διανοητικά από εσάς!!!!

Επίσης λέτε στους ανθρώπους μέσο όπως έχουν εσένα Χαφιέ, ότι δεν υπάρχει η Μέση Γη!!!! Μα ήδη εδώ και καιρό έχει διαρρεύσει όχι από εμένα τέλειε Βλάκα των ηλιθίων ότι στο κέντρο, ή πυρήνα, του εσωτερικού της Γης, υπάρχει μια υδρόγειο σφαίρα της ενέργειας που έχει απομείνει από τη δημιουργία αυτού του πλανήτη που λειτουργεί ως ένα εσωτερικό ήλιο!!!! Ότι είναι το φως αυτό ανασταλεί από τη βαρύτητα και τη φυγόκεντρο δύναμη που προκαλεί το φως του το βόρειο σέλας!!!!

Υπάρχουν πολυάριθμες εισόδους σπηλαίων για το εσωτερικό της Γης. Και θα τις δώσω τώρα Λεχριτόμορφε μπας και κανένας γήινος ξυπνήσει κάποτε και έρθουν εκεί κάτω για να δουν με τι έχουν να κάνουν!!!! Έτσι λοιπόν  υπάρχουν πύλες και δίοδοι στα Βραχώδη Όρη και στα βουνά Σιέρρα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και λιγότερο πολυάριθμα ανοίγματα στο Όζαρκς και Απαλάχια Όρη. Πύλες και δίοδοι υπάρχουν, επίσης, στις Άλπεις, Ιμαλάια, Άνδεις Όλυμπο, Ταΰγετο, Πίνδο, και την Καραϊβική. Υπάρχουν επίσης πολλές υπό-ωκεάνια σημεία εισόδου, ιδιαίτερα στις πιο βαθιές τάφρους του Ειρηνικού Ωκεανού, της Καραϊβικής Θάλασσας, και τις οροσειρές υποβρύχιος στον Ατλαντικού ιδίως από πάνω ή κοντά στις Αζόρες, Κανάριες Νήσους και τα νησιά Φώκλαντ!!!! Αααα Βλάκα!!!! Για τα Φώκλαντς κάτι είχα πει…..!!!!

Για να μην κάθομαι τώρα και τα λέω ένα ένα θα κάνω άρθρο με τις πύλες και τις διόδους ώστε οι άνθρωποι να μάθουν….. με χάρτες όπου θα είναι επιδεικνύω την κάθε μια ανά τον κόσμο και χώρα!!!! Χε χε χε να το πεις στα αφεντικά σου!!!! Φυσικά όλες αυτές οι περιοχές είναι καλά φυλαγμένες από τις τοπικές κυβερνήσεις και την Νέα Τάξη Πραγμάτων!!! Υπάρχουν τεχνητά δημιουργημένες εισόδους στο πλαίσιο του νέου αεροδρομίου του Ντένβερ, στο οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο, στα μεγάλα συγκροτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλο τον κόσμο, και σε πολλούς από τους ναούς στην Ινδία και την Κίνα!!!! Ένα σημαντικό κινέζικο σημείο εισόδου είναι κάτω από την Πυραμίδα Shensi ( Σένσι ) που είναι εκτός ορίων για όλους στη Δυτική Κίνα!!!! Όπως σε κάθε βουλή σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν είσοδοι για να φθάσουν στα αφεντικά σου…. Και λέτε ότι είναι έξοδοι κινδύνου και βλακείες!!!! Τι!;! Δεν έπρεπε να τα πω αυτά!;! Κακόμοιροι και Δυστηχοστειροσπορείτες καταραμένοι του Άραλου θα σας πω και άλλα για να μάθει ο κόσμος!!!! Καλά μην στεναχωριέστε πολύ δεν μίλησα τώρα ότι σε κάθε χώρα βρίσκεστε υπογείως σε νοσοκομεία, μουσικά μέγαρα, κάποιες στρατιωτικές βάσεις, ακόμα και σε παγοδρόμια και στάδια, αλλά ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία…. !!!!

Να πεις στα αφεντικά σου ότι στο εσωτερικό της Γης παρέχεται μια υπόγεια σύναξη μέσο του Μπάκινχαμ ( οχ μην τσαντίζεσαι τώρα!!!! Τώρα αρχίζουν τα καλά Στενόκολε ) για να ανασυνταχθούν και να διατυπώσουν τα σχέδια τους για να ξαναπάρουν την επιφάνεια. Σε αυτό το σημείο, μπορώ να σας πω με περηφάνια ότι μια η Αθηναίοι που διέλυσαν την Ατλαντίδα και μια ο Μέγας Αλέξανδρος όπου έκλεισε το λαγούμι σας στην έρημο Γκόμπι πρέπει να σας πόνεσε πολύ ) είχατε αποκοπεί εντελώς από το σπίτι σας στον αστερισμό του Δράκοντος. Ακόμα και από το διαστημόπλοιο σας, τη Σελήνη, όπου τότε βρισκόταν και ήταν σε ανθρώπινα χέρια. Αααα !!!! Μπορώ να σας πω ένα μπράβο γιατί αναπτύξατε ένα σχέδιο για να ξαναπάρετε ύπουλα την επιφάνεια με την ανάμειξη στην γενετική των επιφανειακών ανθρώπων!!!!  Επειδή το ανθρώπινο πρωτότυπο είχε ήδη ερπετό-γενετική, ήταν εύκολο να έχετε πρόσβαση στο μυαλό-πρότυπο. Το ερπετό συχνότητα είχε ήδη καθιερωθεί στο στέλεχος του εγκεφάλου μα δυστυχώς για εσάς καταραμένοι όχι σε όλους!!!!Ο πληθυσμός της Σουμερία επιλέχθηκε ως σημείο εκκίνησης τότε!!!! Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν κυρίως απόγονοι των Αρειανών, Μαλδεκιανοί πρόσφυγες. Ξέρω Λέγκουρα ότι οι Δρακονιανοί έχουν μια προτίμηση για τη γενετική των ξανθιών μαλλιών, μπλε ματιών, ανθρώπων των οποίων το μυαλό-πρότυπα και η γενετική είναι τόσο εύκολα ελεγχόμενη!!!! Τότε είναι που απήγαγαν μέλη της άρχουσας τάξης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών ηγετών για πρώτη φορά!!!!

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα υβριδισμού που πήρε πολλές γενιές για να τελειοποιήσει όπου και δεν ήταν μέρος της Συμφωνίας με τον Ζευς!!!! Ο στόχος σας ήταν να φτάσει μια ανθρώπινη / ερπετό γενετική ράτσα διαιρούμενοι 50/50. Αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ανθρώπινο μελλοντικό ερπετό που θα μπορούσε εύκολα να μεταμορφώνεται από ερπετό σε άνθρωπο!!!!  Έτσι Χολιδοκέφαλε φτιάξατε τους Δρακόνιους που ονομάζονται Αλοηγκόρ όπου και παίρνουν θέσεις κλειδιά εδώ στην επιφάνεια!!!! Μόλις το πρόγραμμα υβριδοποίησης ήταν πλήρης, οι Σουμέριοι ηγέτες τότε ήταν Αλοηγκόρ. Το νέο υβριδικό ερπετό έγινε η ελίτ της κουλτούρας!!!!

Αααααααα!!!!! Βλάκα!!!! Κάτσε έχω και άλλα πολλά να σου πω να τους πεις ότι ξέρω !!!!

Η Αμερικανική κυβέρνηση είναι ίσως το επίκεντρο των σημερινών Αλοηγκόρ.

Οι Αλοηγκόρ ονομάστηκαν και γαλαζοαίματοι λόγο τις περιεκτικότητας χαλκού που έχουν στο αίμα τους, έτσι πολύ από αυτούς ήτο βασιλείς!!!! Αυτοί λοιπόν οι Αλοηγκόρ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι για να κρατήσουν την ανθρώπινη πλευρά τους ήταν δύσκολη!!!! Σε αυτές τις περιπτώσεις, ανακαλύφθηκε από τα Αλοηγκόρ ότι η κατάποση των ανθρώπινων ορμονών, σάρκα, και αίμα, τους επέτρεψε να διατηρηθεί η ανθρώπινη μορφή!!!! Ωραία δικαιολογία βρε!!!!

Ανθρώπινη μορφή ήταν αναγκαίο να διατηρηθεί για να αποφύγει τον εκφοβισμό του πληθυσμού, η οποία ποτέ δεν ήταν εξοικειωμένοι με την ερπετό-μορφή. Έλεγχος των μαζών ήταν πιο εύκολο να γίνει από κάτι που θύμιζε ανθρωποειδές!!!! Η ερπετό-μορφή σας όμως κρατήθηκε σε θρησκευτικές εικόνες και θρύλους. Τα αγάλματα των θεών τους και καλά αντανακλούν στην επιρροή του ερπετού, ακόμα, και για αυτό σας αξίζει συγχαρητήρια!!!!

Βρήκατε όμως και άλλη λύση Κανάγιες:

Το ζώο της θυσίας που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής ήταν το αγριογούρουνο, έτσι ώστε οι Δρακόντειοι επέλεξε ως βάση για το νέο υβριδικό ζώο!!!!  Ανθρώπινη γενετική αναμίχθηκε με εκείνες του αγριόχοιρου για να δημιουργήσετε των εξημερωμένων χοίρων!!!!  Το ζώο αυτό σερβίρεται καθημερινά στους Γαλαζοαίματους ως μέθοδος για τη διατήρηση προσωρινών ανθρώπινων χαρακτηριστικών τους μέχρι να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μια πραγματική ανθρώπινη λιχουδιά σε μια θυσιαστική τελετή!!!!

Επειδή τα εξημερωμένα γουρούνια είναι ένας συνδυασμός της γενετικής του ανθρώπου και των ζώων, το φαγητό είναι μια μορφή του κανιβαλισμού κατά κάποιον τρόπο!!!!  Αυτό εξηγεί γιατί οι Εβραίοι το θεώρησαν ακάθαρτο για να το φάνε. Αυτός είναι επίσης ο λόγος γιατί το γουρούνι θεωρείται ότι είναι το πιο έξυπνο ζώο στη Γη, γιατί το δέρμα του χοίρου μπορεί να μεταμοσχευθεί άμεσα επάνω σε ανθρώπους σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, και γιατί η καρδιά χοίρου αλλά και η βαλβίδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους με λίγη δυσκολία!!!! Τα φάρμακα κατά του καρκίνου και άλλων χημικών ουσιών συχνά έχουν δοκιμαστεί σε χοίρους πριν από τον άνθρωπο για να ξέρουμε και τι λέμε!!!! Από αυτήν την γενετική φόρμα φτιάξατε και τους σιχαμένους τους Δέρος και μην μου πεις όχι Λεπιδόμορφε Κοπρίτη!!!!

Ααααα!!!!! Επειδή λέμε και οι Λεμέδες τα αφεντικά σου ξέρω ότι τσαντίζεστε πολύ με τους Έλληνες να σου παραθέσω και λίγο από την ιστορία τους ως έχουν τα πράγματα έτσι για να μην τους ξεχνάτε ρε παιδί μου!!!! Βέβαια είναι κωδικοποιημένη αλλά άμα την ψάξουν πράγμα που κάνουν οι νέοι τους σήμερα θα την βρουν την άκρη Μπαστάρδια!!!!

Ο Διογένης ο Λαέρτιος αναφέρει ότι << ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ >> ( δεν είναι ψέματα αυτό το καθαρό ). Είναι οι << ΠΡΟΜΥΘΕΙΣ >>, που έφεραν το ΠΥΡ της Γνώσεως στα ανθρωποειδή της Γης, που μέχρι τότε ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια και βαθιές σπηλιές, όπως αναφέρει ο Αισχύλος στην τραγωδία του << Προμηθεύς Δεσμώτης >>:

<< Μα ακουστέ εδώ τις ταλαιπωρίες των ανθρώπων, που χωρίς μυαλό πρώτα, πλάσματα με νου και πνεύμα τους έκανα να είναι. Ψυχή είχαν, γιατί η Ψυχή των ανθρώπων προϋπάρχει. Μα και τα δώρα μου να δείτε τι καλόγνωμα που ήταν. Πρώτα, βλέποντας οι άνθρωποι, βλέπανε του κάκου και ακούοντας δεν άκουαν. Και όμοιοι με των ονείρων τους ίσκιους ανακάτευαν τα πάντα δίχως τάξη και ούτε τα πλινθόκτιστα σπίτια που προστατεύουν γνώριζαν, ούτε την τέχνη του ξύλου. Μα σε σκαφτές σπηλιές αυτοί ζούσαν σαν τα πολυκίνητα μυρμήγκια που στον άνθρωπο σε πολλά μοιάζουν, μες στ’ ανήλια βάθη των άντρων. Μα τα πάντα έπρατταν δίχως κρίση, ως την ώρα που των άστρων τους έδειξα τις ανατολές και τις δύσεις να ξεκρίνουν και την έξοχη τέχνη του αριθμού τους βρήκα και των γραμμάτων που ‘ναι η θύμηση όλων, η μνήμη, η εργατική μουσογεννήτρα. Και πρώτος στον ζυγό έζεψα τα ζώα, βοηθούς του ανθρώπου ιερούς, τους πιο βαριούς να πάρουν από τους μόχθους του, μα και αυτοί με αγάπη να τα βλέπουν. Το σπουδαιότερο είναι πως αν σ’ αρρώστια έπεφταν κανένα γιατρικό δεν είχαν να πιούν ή να αλείψουν, μα χωρίς γιατρειά αδυνάτιζαν, ώσπου τους έδειξα εγώ πάλι τα γιατρικά ν’ ανακατεύουν και όλες τις αρρώστιες να πολεμούν, τους διάφορους τρόπους της μαντικής τέχνης όρισα. Κοντολογίς, μ’ ένα λόγο μάθε το, όλες οι τέχνες από τον Προμηθέα στους θνητούς δόθηκαν >>.

 

Τσούζει έτσι!;! Διάβασε παρακάτω δεν τελείωσα ακόμα έχω πολλά να σας πω:

 

Κατά (την Ιερά μας Παράδοση) την Μυθολογία μας, οι άνθρωποι ευρίσκοντο σε μια ζωώδη κατάσταση, πριν ο Προμηθέας φέρει σ’ αυτούς το Πυρ εξ ουρανού. Η ΒΙΑ (Χάος) κυριαρχούσε στον προηγούμενο κόσμο ( Οοοοοπ τα παραπάνω που έλεγα και τα ποιο κάτω που θα πω ). Οι πρωτόγονοι άνθρωποι που προέκυψαν από τ’ αποκοπέντα γεννητικά όργανα του Ουρανού, που τα έκοψε με το τσεκούρι του ο Κρόνος, γεννιόνταν από την Γη, χωρίς γονείς και ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια. Ο Προμηθέας όμως, κατά κάποιον τρόπο πρόδωσε τους Τιτάνες και προσχώρησε στους ΘΕΟΥΣ (όπως ο θεός Ασσούρ, που αναφέρεται στα ασσυριακά κείμενα). Ξέκοψε από τους φυσικούς του συμμάχους και χρησιμοποίησε την πείρα του εναντίον τους. Ο Δίας εκμεταλλεύτηκε την προσχώρηση του Τιτάνα, για να εκθρονίσει τον Κρόνο και να τον ρίξει στα Τάρταρα. Ο Προμηθέας εν συνεχεία λυπήθηκε τους ανθρώπους που ήταν χωρίς λογική και τους χάρισε την ελπίδα της αιωνιότητας με την μεταφορά του ουρανίου Πυρός, που αντιστοιχεί με τον σπινθήρα της λογικής.

Η θυσία του δεν πήγε χαμένη. Με την χρήση του πυρός επήλθε η ανάπτυξη του πολιτισμού. Ο Ζεύς ( να τος πάλι ) όμως << οργίστηκε >>. Στον << Φίληβο >> όμως δίδεται μια άλλη εξήγηση του Μύθου, όταν μας λέει ο Σωκράτης ότι οι ίδιοι οι Θεοί έδωσαν δώρο στους ανθρώπους την γνώση της αλήθειας, μαζί με το φωτεινό πυρ. Πολλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι πάνω στη Γη, υπάρχουν δυο φυλές ανθρώπων. Μία γήινη και μια ουράνια ( τι είπες τώρα ), η οποία μετέφερε το πυρ της γνώσης και μετάλλαξε τα ανθρωποειδή που υπήρχαν και τα μετέβαλε σε σώφρονας ανθρώπους. Η ονομασία Έλληνες, απ’ ότι γνωρίζουμε από την Ιστορία, προέρχεται από τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνος, ο οποίος με την σειρά του, ήταν γιός του Προμηθέως!!!!!!!!!!!!! Πριν τα χρόνια του Έλληνος δεν υπήρχε η ονομασία ΕΛΛΑΣ και έδιναν στην χώρα κατά τόπους το όνομα τους τα διάφορα προγονικά φύλα, που κατοικούσαν την πατρίδα μας, ως επί το πλείστον Πελασγοί!!!!! << Δοκεί δε μοι, αλλά τα μεν προ Έλληνος του Δευκαλίωνος και παν ουδέ είναι η επίκλησις αυτή, κατά έθνη δε άλλα τε και το Πελασγικόν επί πλείστον εφ’ εαυτών την επωνυμίαν παρέχεσθαι >>.

Πραγματικά θα ήθελα να δω τα μούτρα σου όταν το διάβαζες αυτό!!!! Ας συνεχίσω όμως :

Καθώς ο χρόνος προχωρούσε, ο πολιτισμός της Σουμερία μειώθηκε και μετατράπηκε σε άλλους πολιτισμούς. Τεράστιες μεταναστεύσεις από την Σουμερία έγιναν σε άλλες περιοχές στην Κεντρική Ασία. Οι λαοί που μεταναστεύσαν είχαν και τους Αλοηγκόρ ηγέτες μαζί τους!!!!

Οι Σουμέριοι είναι γνωστό ότι έγιναν ως άθροισμα και αποτέλεσμα των Αρίων, ή απλά, Αρίων. Εξαπλώθηκαν σε όλη την Ασία στις στέπες της Ρωσίας και στην Βόρεια ινδική υποήπειρο. Στην Ινδία, που αντιμετώπισαν τα σκούρο δέρμα Δραβίδων, οι οποίοι ήταν ερπετικά δικά σας απομεινάρια από την Λεμουρία!!! Οι Δραβίδες οδηγήθηκαν στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Ινδίας, ενώ οι Άρια-υβρίδια πήραν τον έλεγχο του βορρά, και μέσα στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Οι Άρια ηγέτες, όλοι οι Αλοηγκόρ γαλαζοαίματοι, έγιναν οι σουλτάνοι του μύθου και της ιστορίας!!!! Οι Σουμέριοι δημιούργησαν επίσης την Βαβυλωνία Τσανακογλύφτη!!!!

Οι Σουμέριοι μετανάστευσαν επίσης στην περιοχή που είναι γνωστή ως η περιοχή του Καυκάσου, όπου οι Χαζάροι αναπτύχθηκαν. Από την περιοχή του Καυκάσου, οι βασιλιάδες Αλοηγκόρ μαζί με τους ανθρώπους τους εξαπλώθηκαν δυτικά προς την Ευρώπη!!!! Αυτές οι εθνικότητες ήταν επίσης όπου χειραγωγήθηκαν από διάφορους ξένους πολιτισμούς όπως οι Aντάριανς οι Αρκτούριανς οι Aλντεμπαρανιανοί οι Τάου Σετιάνς, και άλλα υπολείμματα των Λύρνιων, αλλά και των Άτλανς. Οι Άτλανς τελικά έγιναν οι Κέλτες!!!! Και που είσαι ακόμα Λεχρίτη…..:

Για να κάνουμε πίσω μόλις ένα κομμάτι, είχα είπα ότι οι απόγονοι των ερπετό-υβριδίων Σουμέριοι πήγαν στην Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ίδρυσαν κυρίως τον εαυτό τους στα βουνά του Καυκάσου και έγιναν οι Χαζάροι. Από εδώ, εξαπλώθηκαν δυτικά προς την Ευρώπη, σπορά των εθνικών ταυτοτήτων για τους Βίκινγκς, τους Φράγκους, τους Τεύτονες λαούς και τους Ρώσους. Λάβετε υπόψη ότι όταν η Ατλαντίδα βυθίστηκε, ορισμένοι από αυτούς τους πρόσφυγες πήγαν στη Δυτική Ευρώπη και εξελίχθηκαν σε Κέλτες για να το θέσω καλύτερα!!!! Κάποιοι πήγαν στην Ελλάδα και άλλα στην ιταλική χερσόνησο. Οι λαοί αυτοί ήταν εδώ πριν από τα υβρίδια ….. Αυτοί οι Αλοηγκόρ ηγέτες διεισδύσαν και στους λαούς της Μέσης Ανατολής, όπως οι βιβλικοί Χαναναίοι, Μαλαχίτες και Kιττίτες…..

Την ίδια στιγμή στην Αίγυπτο, οι Δρακόντειοι είχαν αναδιοργάνωση τους Aτλάντιους απόγονους εκεί, που είναι γνωστοί σήμερα ως οι Φοίνικες. Οι Φοίνικες είχαν ξανθιά μαλλιά, μπλε μάτια, με πράσινα μάτια, αλλά και κόκκινα μαλλιά μεταξύ τους. Αποίκισαν την παραλιακή Μέση Ανατολή και τα βρετανικά νησιά. Αποίκησαν μέρη της Νοτιοανατολικής βορειοαμερικανική ηπείρου, σε όλη τη διαδρομή προς την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών!!!!  Μερικά από τα ορυχεία τους και πέτρινες πλάκες γραφής υπάρχουν στα δάση της Βόρειας Αμερικής!!!! Ας ήταν καλά όμως ο Ηρακλής λεμέδες που με τα χρυσά ληλά των εσπερίδων ξύπνησε την υπόφυση τους και έτσι κατάφεραν και έφτιαξαν όλα αυτά!!!! Πάλι σας την έφερε ένας Ελλην.…χααχαχχααχ!!!!

Οι Δρακόντειοι επίσης γενετικά δημιούργησαν του αρχαίους Εβραίους!!!! Τι δεν έπρεπε να το πω αυτό κουφιοκέφαλε!;! Τώρα πάει…. Ο εβραϊκός λαός είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός αυτών των γενετικά τροποποιημένων Εβραίων και οι Σουμέριων. Αυτοί οι Εβραίοι στη συνέχεια απελευθερώνονται στο παλαιστινιακό έδαφος….. έλα που δεν ξέρεις πως!;! Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους αρχαίους ανθρώπους, τους Φιλισταίους, οι οποίοι ήταν στην πραγματικότητα Φοίνικες!!!! Ρώτα τα αφεντικά σου να δεις πόσο δίκιο έχω Λαλιάρη της νύχτας!!!!!

Όλα αυτά αναμιγνύονται στις παράκτιες πεδιάδες της Παλαιστίνης και δημιούργησαν μια νέα θρησκεία βασισμένη σε θυσία και μια εκδικητικό ξένο στην γη ελεγκτή, όπου ονομάζεται  Θεός, ή Ελοχίμ.

Ομοίως έγινε, όταν οι Άριοι αναμιγνύηθηκαν με τους Δραβίδες στην Ινδία, δημιούργησαν την ινδουιστική θρησκεία, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια αναπαράσταση της ερπετό-ιεραρχίας των επτά βαθμίδων!!!! Το σύστημα των καστών της Ινδίας είναι μια άμεση αντιγραφή της ερπετό-διαίρεση ως λειτουργίας!!!!

Την ίδια στιγμή που όλα αυτά συνέβαιναν στη δυτική και την κεντρική Ασία, οι Δρακόντειοι, ανέπτυσσαν τα απομεινάρια της Λεμουρίας που δραπέτευσαν στην ακτή της Ανατολικής Ασίας. Οι Δρακονιανοί αναμίχθηκαν επίτηδες με ένα ανθρώπινο πολιτισμό που ελέγχθηκε λεπτομερέστατα, και τελικά αφομοιώθηκαν κατά 60%!!!! Οι Δρακόντειοι  βοήθησαν τους Δρακονιανούς στην Γη στην ανάπτυξη ενός υβριδικού τύπου που περιλαμβάνονται ερπετό-υβρίδια όπου συσταθήκαν σε δυναστείες σε αυτό που είναι τώρα η Ιαπωνία και η Κίνα όπου από ανέκαθεν αναπτύσσονταν ανεξάρτητα από τα δυτικά σας ξαδέλφια!!!!

Στην Ευρώπη, οι Αλοηγκόρ πήραν ύπουλα τον έλεγχο των διαφόρων φυλών και ομάδων, γίνονται βασιλιάδες και των δικαιωμάτων τους. Και  διεισδύσαν στο Aρκτουριανό πείραμα, που ονομάζεται και καταλήγει στους τους Ετρούσκους και αρχίσατε να δημιουργείτε μια νέα παγκόσμια αυτοκρατορία μέσα από τους Ρωμαίους!!!! Αυτές οι ευρωπαϊκοί  Αλοηγκόρ  στη συνέχεια αποβάλλεται εξ ολοκλήρου από το Aνταριανό πείραμα στην Ελλάδα ( που αλλού εδώ πάντα την πατάτε την μπανανόφλουδα ), και υποκίνησε το σχέδιό τους για την παγκοσμιοποίηση μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πως!;! Θα σε τσαντίσω πάλι μα διάβασε και θα καταλάβεις!!!!

Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια << αφανή αρμονία >>. Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα << Θεολογούμενα της αριθμητικής >> ( << Περί δεκάδος >> 64-15,20 ): << Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης “εν” ( σ.σ.: ένα ) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55″.

Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτου τονισμένα ως σύμβολα αριθμών ( π.χ. α΄=1, β΄=2 Κ.Ο.Κ. ). Όπως είδες προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχηματίζοντας τους << λεξάριθμους >. Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.

Η άποψη ότι η ελληνική γλώσσα είναι ινδοευρωπαϊκής προέλευσης θεωρείται λανθασμένη ( αυτό που βάζουν τον κόσμο να πιστέψει τα αφεντικά σου αλήτη ), καθώς υπήρχε ανέκαθεν στον ελλαδικό χώρο, εξελισσόμενη με την πάροδο των αιώνων. Η αρχική, Πρωτοελληνική γλώσσα διαφοροποιήθηκε με την εξάπλωση των Αιγαίων σε άλλες περιοχές πέρα από τη μητροπολιτική Ελλάδα, και μάλιστα σε περιοχές που βρίσκονται πολύ πιο μακριά από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Τώρα!!!!

Όσο για τον Ελλαδικό χώρο, αναφέρω την ύπαρξη ορισμένων επιγραφών που αποδεικνύουν την αρχαιότητα της ελληνικής γλώσσας για να καταλάβουν και οι αναγνώστες μου Καθήκι τι θέλω να πω!!!!

 

Στο Δισπηλιό της Καστοριάς βρέθηκε μια ξύλινη ενεπίγραφη πινακίδα με ελληνικά στοιχεία που, σύμφωνα με τη ραδιοχρονολόγηση, θεωρείται 7.250 ετών!!!! Από την άλλη μεριά, στις Βόρειες Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σπηλιά του Κύκλωπα ( έρημη νησίδα Γιούρα της Αλοννήσου ) βρέθηκε μια επιγραφή από τον έφορο αρχαιοτήτων Α. Σάμψων. Πρόκειται για ακόμα ένα καταπληκτικό εύρημα, που κλονίζει την άποψη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την αρχαιότητα της γραφής! Επάνω σε ένα θραύσμα ( όστρακο ) ενός αγγείου είναι χαραγμένα ορισμένα σύμβολα γραφής που μοιάζουν με τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, το οποίο θεωρούνταν ότι δημιουργήθηκε γύρω στο 800 π.Χ. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μέθοδο της στρωματογραφίας, το εύρημα χρονολογείται γύρω στα 5000-4500 π.Χ.!!!!!

Τα νεότερα αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με:

α) την ανακάλυψη των γραμμικών γραφών Α” και B” στην Κρήτη από τον Α. Evans το 1947 και την αποκρυπτογράφηση της γραμμικής B” το 1952 και β) την ανακάλυψη του δίσκου της Φαιστού με έντυπο εικονογραφικό σύστημα γραφής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι το αρχαιότερο του κόσμου και όχι το φοινικικό, όπως πιστευόταν στο παρελθόν!!!! Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση ( εδώ είμαστε Προδοτικέ Λεχρίτη )!!!! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή! Έχουμε, λοιπόν:

<< Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!!!! >> Διαβάστε το άρθρο που έχω γράψει για αυτό ΕΔΩ!!!!

Η μετάφραση έχει ως εξής:

<< Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη!!!! Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!!!! >>

Τη μυστική αυτή επίκληση μαθαίνουμε να κάνουμε όλοι ασυνείδητα από την ώρα που μαθαίνουμε το ελληνικό αλφάβητο!!!! Επίσης έρευνες δείξανε πως οι μελέτη της αρχαιοελληνικής γλώσσας, διευρύνει τον νου!!!! Δεν είναι τυχαίο, που σε έρευνα Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, διαπιστώσανε πως για να επικοινωνήσουν δύο υπολογιστές μεταξύ τους και να έχουν μία λογική συζήτηση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν την αρχαία Ελληνική γλώσσα και μόνο!!!! Τελευταία καταμέτρηση μάλιστα έδειξε πως η Ελληνική γλώσσα συν της αρχαιοελληνικής, περιέχει πάνω από 6.000.000( !!!!! ) λέξεις και πολλές που ακόμα δεν γνωρίζουμε ενώ π.χ. η Αγγλική φτάνει μόλις τις 40000. Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η ελληνική γλώσσα;
Για αυτό και οι Έλληνες δεν επηρεάζονται εύκολα ως καθόλου λεχρίτη!!!! Για αυτό βληθήκατε να ξεπαστρέψετε τον Ελληνισμό από τους βάρβαρους, τους Γαλάτες, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, του Ενετούς και Φράγκους τους Τούρκους κτλ. κτλ.!!!! Μα τίποτα εκτός από τώρα όπου απλός Λεχρίτη βρίσκονται σε λήθαργο……!!!!

Ας συνεχίσω όμως με τα στοιχεία για τα βρωμόχνωτα αφεντικά σου Προδότη!!!!

Η πρώτη θρησκεία στη Γη ήταν το ερπετό-σύστημα πεποιθήσεων που ασκούταν από τους αποίκους της Λεμουρίας. Πίστευαν σε ένα Θεό-Νου που περιείχε μια ιεραρχία, ή σύστημα των καστών!!!! Αυτό το σύστημα των καστών, υπολογίστηκε κατά προσέγγιση στα διάφορα είδη ερπετών έτσι ώστε να είναι ενσωματώνει με την Δρακόντια Αυτοκρατορία!!!! Κάθε είδος είχε τη δική του θέση στη δομή της κοινωνίας τους. Κάθε άτομο γνώριζε τις λειτουργίες του και να γίνεται σεβαστή σε αυτά τα όρια. Αν παραβίαζαν τους παρόντες κανόνες, σήμαινε θάνατο!!!!

Οι Δρακονιανοί λειτουργούν ως το μυαλό μιας ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα ερπετό δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση για τον εαυτό της. Μόνο η ανώτερη κάστα, ή τα Δρακόντεια φτερωτά όντα, έχουν την επίφαση της ατομικότητας!!!! Αυτοί ήταν, και είναι, οι ηγέτες.

Όταν αυτή η θρησκεία έφτασε στην Σουμερία, το σύστημα των καστών εγχύθηκε στην κοινωνία ως θρησκευτική ιεραρχία!!! Να θυμάστε ότι οι άποικοι της Σουμερία ήταν πρόσφυγες από τον Λύρνα / Άρη / και τον Μαλτέκ. Αυτοί, όπως και οι Άτλαντες, διατήρησαν το αρχικό σύστημα πεποιθήσεων του πολιτισμού Λύρνιων.

Όταν τα αφεντικά σου Καταραμένε Προδότη έφεραν τη θρησκεία αυτή οι Σουμέριοι, ήταν προσεκτικοί με το να την μεταδώσουν με έναν τρόπο που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και να ακολουθούν οι πιστοί. Πρώτον, δημιούργησαν μια βάση για έναν πληθυσμό των δύο φύλων γυναίκα και άντρα.  Στη συνέχεια, ενσταλάξαν τον φόβο για τον έλεγχο των-πρότυπα του νου. Έξυπνα, επινόησαν μια θρησκεία που βασίζεται σε ένα αρσενικό-θηλυκό, το σύστημα ελέγχου θεός-θεά, βέβαια αυτά για σένα Παν Ηλίθιε είναι ψηλά γράμματα αλλά τα αφεντικά σου το γνωρίζουν από πρώτο χέρι!!!! Ο αρσενικός θεός ονομαζόταν Νίμροντ η γυναικεία θεότητα, Σεμίραμις ( ψάξε για τα ονόματα αυτά Λεχρίτη ) !!!! Απεικονίζονταν ως μισός άνθρωπος, μισός-ερπετό. Οι εμφανίσεις τους είχαν σχεδιαστεί έτσι για να φοβίσει τους ανθρώπους ώστε να δείξουν  υποταγή!!!!

Ο Νίμροντ και η Σεμίραμις έγινε τελικά ο Όσιρις και η Ίσις της Αιγύπτου, και του Πλούτωνα και της Εκάτης στην Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων θεών…… Τα χρησιμοποίησαν έτσι τα αφεντικά σου το αρσενικό / θηλυκό, το θέμα θεός / θεά επειδή αντιπροσώπευε το αρχικό ερπετό-ανδρόγυνου και το διαχωρισμό του ανθρώπινου πρωτότυπου στο αρσενικό / θηλυκό, Αδάμ / Εύα!!!! Αλλά που νιόνιο να καταλάβεις Λύγδη!!!!

Λόγω του ” αρσενικού ”  και τάση των διαφανών ανθρώπων, και παρά το γεγονός ότι ήταν ανδρόγυνα, οι Δρακονιανοί προτιμούν το ισχυρό αρσενικό πάνω από το θηλυκό!!!! Αντιπροσώπευαν ανδρόγυνα τους στη Σουμερία τοποθετώντας τρία κέρατα στον ερπετό-Θεό, Νίμροντ. Υπάρχουν πολλά στρώματα του συμβολισμού σε αυτό τα οποία τα λέω για τους αναγνώστες μου Τελειωμένε:

Το πέος και δύο όρχεις!!!!

Δύο ενέργειες που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα τρίτο, δηλαδή, το ανθρώπινο πρωτότυπο!!!!

Τα τρία επίπεδα της ύπαρξης: υπερδιάστημα, αστρικό και φυσικό!!!!

Τα τρία επίπεδα συνειδητοποίησης: συνειδητό, υποσυνείδητο, και υπερσυνείδητου!!!!

Ανδρογυνία που οδηγεί σε αρσενικά και θηλυκά τμήματα!!!!

Έτσι, ο αριθμός τρία ήταν ένα σημαντικό σύμβολο για τα αφεντικά σου στη Γη. Αντιπροσωπεύουν αυτό με πολλούς τρόπους, όπως ο κρίνος ή το Λουλούδι Ντελίς με τα τρία σημεία του. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το σκορπιό με το κεντρί του και τα δύο νύχια του ως παράδειγμα πράγμα όπου και έκαναν….!!!!

Η έκδοση του σκορπιού είναι όμως ο αετός, το οποίο αντιπροσωπεύει το σκορπιό στην ανώτερη μορφή του!!!! Εξαιτίας αυτού, ο αετός ήρθε να αντιπροσωπεύσει την μεταμόρφωση του από ένα κατώτερο μορφής ον σε ένα υψηλότερο. Αντιπροσώπευε δύναμη και την παγκοσμιοποίηση ( όπως και σήμερα ως εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ )!!!!  Για τους λόγους αυτούς, οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν πάντα έναν αετό ως σύμβολο κάθε φορά που έπαιρναν μια πόλη ή χώρα, σκέψου πόσες χώρες έχουν σύμβολα ή και σημαίες με τον αετό Ρημάδι!!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όλα τα πτηνά είναι απόγονοι των Δρακονιανών. Πολλά εταιρικά λογότυπα και υπερήρωες του σήμερα έχουν φτερά που συνδέονται με αυτά ( προς αναγνώστες ψάξτε το και θα δείτε πόσο δίκιο έχω )!!!! Τα φτερά αντιπροσωπεύουν επίσης τα φτερωτά-ερπετό-ηγέτες στο ανώτερο κλιμάκιο του διαγράμματος ροής ερπετών τους Ιλλουμινάτοι!!!!

Μισό ήπειρο μακριά στην Κίνα, τα απομεινάρια της Λεμουρίας δημιούργησαν ένα ανδροκρατούμενο σύστημα Αυτοκρατορίας. Εδώ, οι αρσενικοί αυτοκράτορες θα έχουν πάντα μια αυτοκράτειρα. Οι άνθρωποι είπαν ότι ο αυτοκράτορας και η αυτοκράτειρα ήταν απόγονοι του Θεού Ήλιου. Το σύμβολο της αυτοκρατορίας ήταν ο δράκος, ένα άλλο

ερπετικό σχήμα. Αυτή η ” βασιλική ” οικογένεια δημιούργησε μια δυναστεία που κυβέρνησε σφιχτό-τυραννικά για χιλιετίες μέχρι και τις μέρες μας!!!!

Η κινεζική ερπετό-θρησκεία εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολική Ασία… Η εξάπλωση αυτών των θρησκειών σκόπιμα ελεγχόταν από τον υπόγειο ερπετικό πληθυσμό, κυρίως στο κεντρικό Θιβέτ. Κοιτάζοντας έναν παγκόσμιο χάρτη, μπορεί κανείς εύκολα να δει ότι αυτό το σημείο είναι το καλύτερο για μια υπόγεια πόλη στην Ασία για να επικοινωνούν με όλες τις περιοχές της ηπείρου ( ειδού και οι τεράστιές γαλαρίες όπου συνδέονται σε όλο τον κόσμο ). Τα αφεντικά σου οι Δρακονιανοί βοηθήθηκαν από τους Γιέμ Δρακόντειους από τον Σείριο Β, ο οποίος ανέπτυξε τις φιλοσοφίες περί Βουδισμού, καθώς και μια ομάδα αποστατών Λύρνιων που προσπάθησαν να αναπαράγουν έναν πολιτισμό Λύρνιων υπό τον ερπετικό έλεγχο πάντα!!!! Περίεργες συναναστροφές έτσι!;!

Την ίδια στιγμή στην Ινδία, οι πρόσφυγες των Λεμούριων  δημιούργησε ένα σύστημα των καστών που ήταν το άμεσο αντίγραφο της ερπετό-ιεραρχίας, από τους ταπεινούς εργάτες / παρίες των βραχμάνων / !!!! Αυτή η ινδική / ερπετό-πολιτισμοί παρέμεναν καθηλωμένοι, γράφοντας τις αναφορές των αρχαίων Βεδών και την οικοδόμηση ναών προς τιμή στους  ερπετό-θεούς.

Εν τω μεταξύ, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι ήταν οι Ατλάνιοι /  Μαλτέκοι πρόσφυγες, ήταν στη διαδικασία της οικοδόμησης ενός νέου πολιτισμού από τα υπολείμματα των δύο μεγάλων προγονικών από αυτούς  που καταστράφηκαν…. Τα όντα από τον Σείριο Α τους βοήθησαν, καθώς ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στις αλληλεπιδράσεις της Ατλαντίδας!!!!

Όπως αναφέρθηκα προηγουμένως, στην Αίγυπτο, οι ερπετό-θεοί ήταν γνωστοί ως Όσιρι και Ίσιδας. Η αιγυπτιακή πανάκεια των θεών περιλάμβανε μια μεγάλη ποικιλία των υβριδικών δημιουργιών, μισοί – άνθρωποι, μισοί-ζώα. Αυτό ήταν που θυμίζει των Ατλάντειων υβριδικών πειραμάτων που βρήκαν τον δρόμο τους στον αιγυπτιακό πολιτισμό, και προωθήθηκε από τους Σείριους, που ετοίμαζαν ενα πολιτισμό ως ερπετό-καθηγούμενοι!!!!

Οι Άτλαντες ήταν τόσο εδραιωμένοι στο αρχικό σύστημα πεποιθήσεων των Λυρνίων, όπου χρειάστηκαν αρκετές χιλιετίες για τα αφεντικά σου να τα ξανά πάρουν. Τώρα ότι υπολείμματα ήταν σκορπισμένα πάνω από τη Γη και μη συνεκτικά, ήταν εύκολο για αυτούς στέλνοντας άτομα όπως είσαι εσύ και οι όμοιοι σου Αρχιλεχρίτη να επηρεάσουν το σύστημα πεποιθήσεων προς σκοπό των Δρακονιανών. Αυτό ξεκίνησε με την εισαγωγή της γάτας ως ένα κομβικό σημείο της λατρείας ( έτσι για να μαθαίνεις και την ιστορία τους Κοπρίτη )!!!!

Στο Σείριο Α στο σύστημα των αστέρων, η κύρια πλανητική δύναμης  ονομάζεται Κχόομ. Το αρχαίο όνομα για την Αίγυπτο είναι Κεμ!!!! Υπάρχει επίσης ένας συσχετισμός με το Μεξικό!!!! Μερικοί ερευνητές λένε ότι ο κόλπος του Καμπέτσι μεταφράζεται ως ο κόλπος της Αρχαίας Αιγύπτου, που δείχνει μια σύνδεση μεταξύ της Αιγύπτου και της χερσονήσου Γιουκατάν!!!!  Αυτό δεν είναι έτσι. Σείριοι Α που συνδυάστηκαν με την Ατλαντίδα ονόμασαν αυτόν τον τομέα μετά, και στη συνέχεια έφεραν το όνομα στο νέο πολιτισμό των προσφύγων στην Αίγυπτο!!!!

Έτσι η λέξη KHEM ( ΚΧΕΜ ) για τους Αιγυπτίους, εννοείται ότι έρχεται από το σκοτάδι ταξιδεύοντας προς τον χαλκό ως Νουβιανή για να γίνει το αίμα του Θωθ / Eνκι / Ρα η γεννητική γραμμή-που ίδρυσε. Αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνει την μαύρη κουλτούρα των Ζουλού του οποίου το όνομα για το Θεό είναι ENKI το ίδιο όπως και για το όρος Κιλιμάντζαρο – οι Ζουλού προτείνουν τη δική τους μαύρη γενετική προέλευση από τον Eνκι ( Ρα – Αβραάμ ) όπου και είναι ο γιος του Θωθ, ( που ήξεραν οι Ζουλού για τον Αβραάμ και όλους αυτούς Λεχρίτη!;! )!!!!  Αργότερα η λέξη χρησιμοποιήθηκε από την αλχημεία και χημεία KHEM-ΜΑΥΡΗ-τρύπα από την αρχική κατάρρευση της με τη δυνατότητα να κάνουν μαύρες τρύπες ( που επιτρέπει ηλεκτρονίων σθένους φρακτάλιτι χρυσού )!!!!! Ως εκ τούτου, η αλχημεία της καρδιάς είναι η ικανότητα σύντηξης η οποία προκύπτει από την τελειοποίηση της συμπίεσης (συμπόνια) κατάρρευση. Χα χα χα ελπίζω να μην κατάλαβες το τελευταίο Τσανακογλύφτη!!!!!

Ένα άλλος πλανήτης σε τροχιά γύρω από τον Σείριο Α είναι ένας κόσμος που ονομάζεται Κιλρότι. Εδώ, δημιουργήθηκε υψηλής νοημοσύνης όντα όπου είναι άνθρωποι -αίλουροι!!!! Αυτοί οι άνθρωποι -αίλουροι ονομάζονται και ως Λεωνταράνθρωποι, τη δεκαετία του 1970 και του 1980, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιούργησε μια ιδιαίτερη γελοιογραφία για τα παιδιά που περιγράφανε αυτά τα όντα ξαφνικά κατά χιλιάδες!!!! Ψάξε Καραγκιόζη να δεις πόσο δίκιο έχω!!!!

Εκεί λοιπόν υπάρχει μια αιθερική φυλή των Λεωντοανθρώπων που έχουν φτερά, και βιολετί μάτια. Το όνομα της φυλής είναι Aρί. Aρί σημαίνει επίσης το Λεωντάρι στα αρχαία εβραίικα!!!! Η συχνότητά τους είναι πιο ισχυρή από τη συχνότητα των δελφινιών. Οι Aρί δημιούργησαν το Συμβούλιο Oχάλου που διέπει το σύστημα του Σείριου!!!!

Αυτό λοιπόν ταιριάζει με την Άννα Χάγιες συγγραφέας  (Voyagers σειρά βιβλίων, και Aμέντι – βλέπε επίσης soulinvitation.com / Amenti ), η οποί ισχυρίζεται ότι ο λόγος που η Σφίγγα είναι λιοντάρι ή λεοντάρι γάτα ως σχήμα είναι ότι οι πρεσβύτεροι αυτής της παρεμβατικής ενέργειας και κατασκευής ήταν οι Ανουνάκι, μα αυτό είναι λάθος ήταν οι Λεοντοάνθρωποι από τον πλανήτη Αρί!!!! Έτσι, ήταν πολιτικά ορθό για τους πεσόντες Aνουνάκι να ισχυρίζονται ότι ο κάκιστος Θεός ( και καλά σατανάς τους ) τους ήταν Λεοντομορφοάνθρωπος!!!!. Αν ο Θεοί σας είναι ισχυρότεροι από αυτούς τότε να για τι έχετε κάποιο πρόβλημα στον πόλεμο!!!!

Η Σφίγγα όπως ξέρουν και τα αφεντικά σου σχεδιάστηκε για να κοιτά το πρωινό αστέρι του Σείριου A κάθε μέρα!!!! Το πρόσωπο της  Σφίγγας είναι πανομοιότυπο με το πρόσωπο στο μνημείο του Άρη που κοιτάζει κάτω στη Γη κατά τη Σφίγγα…. Και ας το έχουν παρερμηνέψει αλλά και μεταλλάξει την πραγματική εικόνα της Σφήγκας τα αφεντικά σου!!!!

Δεν είναι τίποτα άλλο από την  ενσωματωμένη τεχνολογία των συμπλοκών στο οροπέδιο της Κυδωνίας στον Άρη, μετά την άφιξη των πρώτων προσφύγων Λύρνιων.

Οι αυθεντικές πυραμίδες, που χτίστηκαν μετά την καταστροφή της Ατλαντίδας, ήταν ενεργειακά σημεία και μόνο αυτό!!!! Ήταν τα ίδια σχήματα υπόγεια όπως είπα παραπάνω, καθιστώντας τους σε οκτάεδρα!!!! Στο κέντρο τους υπάρχει ένα τετράεδρο!!!! Αυτό το κύριο σχήμα είναι το σύμβολο για το σύνολο στο αρχέτυπο του Θεού-Νου!!!! Οτιδήποτε ακριβώς στο κέντρο του είναι απολύτως προστατευμένο!!!!  Το οκτάεδρο είναι επίσης το σχήμα της κεραίας Δέλτα-T και χρησιμοποιούνται σήμερα στο Montauk Project ( σχέδιο Μοντάουκ ). Αυτό το σχήμα, όταν ενεργοποιείται στους κατάλληλους χρωματικούς κώδικες, προκαλεί υπερδιάστατα ρήξεις, δημιουργώντας δίνες και σκουληκότρυπες ( ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΛΗΤΗ ΤΟ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ )!!!! Τελετουργίες που εκτελούνται σε αυτό το κεντρικό σημείο παράγουν τεράστιες ενέργειες που μπορούν να μεταδοθούν μέσω του υπερδιάστηματος οπουδήποτε στον γαλαξία μας!!!!

Είδαμε τον Πρίστον Νίκολς  που ερευνούσε το Δέλτα T –  κεραία του Moντάουκ σχεδίου – στο μοντέλο – σε διάφορα ψυχοτρονικά συνέδρια!!!!  Φαίνεται ότι ούτε ο ίδιος ούτε Σβέρντλοου έχουν κατανοήσει το λόγο που ονομάστηκε αργότερα DECA DELTA- ( ΝΤΕΚΑ ΝΤΕΛΤΑ ) αυτό γιατί μόνο όταν η οκτά / κύβος κλίση περιστρέφεται  κάνει δέκα Τ ( soulinvitation.com / merkabbah ) παίρνοντας ακατάπαυστη συμπίεση που γίνονται υπερφωτινές και διαπερνούν την επιτάχυνση μέσω C την ταχύτητα του φωτός!!!! ( προς αναγνώστες: θυμάστε μια κεραία που έχουν βρει σε ένα βαθύ σημείο του ωκεανού και λένε ότι δεν ξέρουν τι είναι και ότι δεν την έχουν βάλει άνθρωποι εκεί, και πώς να την βάλουν σε τέτοιο άβαθος βέβαια…αυτή ήταν η πρώτη…. ) Κάποιοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι πυραμίδες έχουν υπόγεια συστήματα με παραποτάμους του Νείλου. Αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια. Επειδή το νερό είναι ένα ηλεκτρομαγνητικός ενισχυτής, χρησιμοποιήθηκε για να περιβάλλει το θάλαμο τελετουργικό που βρίσκεται στο Δέλτα-T για την ενίσχυση ως τελετουργικό ενέργειας. Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, η αρχαίοι Αιγύπτιοι έλεγχαν τις  καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας την καταστροφή στους εχθρούς, που δημιουργήσαν τα  stargates ( στάργκεητς ), και ενίσχυσε τις ερπετό-ενέργειές τους!!!!

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι ένα μέρος ενός προστατευτικού πλέγματος στο ηλιακό σύστημα, που συνδέει τα Σελήνης και του Άρη μνημεία μαζί για να παράγουν ένα πεδίο δύναμης για να αποκρούσει τους εισβολείς!!!! Η Μεγάλη Πυραμίδα συνδέεται επίσης και με άλλα σημεία πάνω στη Γη, όπως το Στόουνχεντζ, αλλά και ένα βυθισμένο Ατλάντιο κρύσταλλο κάπου σε ένα ελληνικό πέλαγος όπου και καλά έχουν βάλει κάτι άλλο εκεί για να μετράνε τα…., στο Τιαχουανάκο, Άγιερς Ροκ, και την Λευκό Πυραμίδα στη δυτική Κίνα. ( Ε ΜΑ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ )!!!! Μαζί, αποτελούν ένα πεδίο ενέργειας περιορισμού παρόμοιο με ένα ηλεκτρικό φράχτη. Το πρόγραμμα HAARP στην Αλάσκα είναι καθαρή αντιγραφή αυτού σε ποιο μοντέρνα μορφή!!!!

Εν τω μεταξύ, ένας δυναστικός πολιτισμός παρόμοιος με τις ερπετό-κινεζικές δυναστείες σχηματίστηκαν στην Αίγυπτο!!!! Η ερπετό-θρησκεία αυτή ελέγχου με βάση την Όσιρι και την Ίσιδα εξαπλώθηκε στην βορειοανατολική Αφρική και τη Μέση Ανατολή.  Η ενοποίηση αυτών των δοξασιών ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σχεδίων των αφεντικών σου που εκτίθενται από την αρχή!!!! Αυτός είναι και ο λόγος για τον Αβραάμ όπου προέρχεται από την Σουμερία πόλη της Ουρ, ταξιδεύοντας προς δυσμάς προς τη Μέση Ανατολή ( ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΛΕΧΡΙΤΗ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ )!!!! Έτσι λοιπόν δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι οι οπαδοί του Αβραάμ έφτιαξαν την εκκαθάριση στην Αίγυπτο με την βοήθεια του Μωυσή Δρακονιανού Ιερεύς!!!! Οι Εβραίοι έμελλε να είναι το πολιτιστικό πρότυπο για τον μελλοντικό κόσμο μέχρι και σήμερα!!!! Αυτός είναι ο λόγος που ήταν προγραμματισμένο να περιπλανηθεί σε όλη τη Γη και να έχει επιρροή όλων των πολιτισμών που υπάρχουν!!!! Επίσης ήταν προγραμματισμένες οι σφαγές τους από τον κάθε ΑΛΟΗΓΚΟΡ που πέρασε από την γη για να τους λυπηθούν οι υπόλοιποι λαοί και να τους δώσουν την ανάλογη δύναμη που περίμεναν όπως και έγινε!!!!

Με όλα αυτά ως φόντο, οι ερπετό Γαλαζοαίματοι Αλοηγκόρ τώρα ετοιμάζονται για να σχηματίσουν μια παγκόσμια αυτοκρατορία που θα καλύπτει τους πολιτισμούς που τους είχαν εμπνεύσει. Είναι απαραίτητο για να αντισταθμίσει τις άλλες ξένες ομάδες που είχαν εργαστεί επιμελώς στην Ευρώπη για να δημιουργήσει περισσότερους ανθρώπινους πολιτισμούς. Πως θα γίνει αυτό!;! Ήδη γίνεται!!!! Κοιτάχτε γύρω σας!!!! Ειδικά στην Ευρώπη η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι παρόν και μετά τους επίπονους πολέμους στους μουσουλμάνους αυτοί απειλούν την Ευρώπη με τρομοκρατικό πολεμώ!!!! Έτσι μη θέλοντας χιλιάδες ορδές από μουσουλμάνους θα έρθουν κάποια στιγμή με το καλό ή το κακό και θα φτιάξουν καινούρια σύνορα…. Είτε φανταστικά είτε πραγματικά τα αφεντικά σου θα το αποφασίσουν αυτό!!!! Το πότε και το πώς!!!! Μα τα τύμπανα ήδη ξεκίνησαν…..!!!!

Τώρα θα απευθυνθώ σε αυτά τα οποία είπες σε μένα:

Όπως είδες Μαριονέτα χωρίς νήματα ότι ξέρω πολλά ποιο πολλά από όσα γνώριζες ότι γνώριζα Καταραμένε Κερατά, Προδότη του ίδιου σου του είδους!!!! Το τι είμαι γω Λεχριτόγνωμε Ακούσιε Βλάκα αυτό δεν σε ενδιαφέρει!!!! Σίγουρα όμως ενδιαφέρει τα αφεντικά σου Κοπρολάγνε, να τους πεις ότι ξέρουν που να με βρουν και θα τους περιμένω!!!! Μια λοιπόν και τα αφεντικά σου είναι οι σωτήρες του πλανήτη γιατί δεν εξηγείς στον κόσμο για τα 6.000.000 παιδιά που χάνονται κάθε χρόνο στον πλανήτη μας με αύξηση των εξαφανίσεων κάθε δυο χρόνια 3%!!!! Γιατί δεν λες στους αναγνώστες όπου απευθύνθηκες ότι προδοτικοί σαν και σένα ειδικοί στον τομέα τους ότι τα απαγάγουν για να τραφούν τα αφεντικά σου!!!! Ώπα εδώ είχες ένα δίκιο να με συνχωρείς Σκατόψυχε που σε αδίκησα θα τα πω όπως τα δίνει η παγκόσμια οργάνωση για τα παιδιά!!!! Λοιπόν από τα 6.000.000 παιδιά που εξαφανίζονται κάθε χρόνο το 10% από αυτά είναι από ανώμαλους παιδεραστές!!!! Το 20-25% είναι για εμπόριο οργάνων!!!! Το υπόλοιπο 65% δεν έχουν ιδέα που μπορεί να είναι αυτά τα παιδιά, αλλά εσύ και τα αφεντικά σου ξέρετε έτσι δεν είναι!;! Για να μην μιλήσω για τους ενήλικες που χάνονται κάθε χρόνο….. Νομίζετε εσύ και τα αφεντικά σου με την Νέα Τάξη Πραγμάτων ότι θα πετύχετε αυτό που θέλατε κάθε φορά προτού βομβαρδίσετε την γη με πυρηνικά Καριόλη!;! Περιμένετε λίγο ακόμα και θα δείτε…. Θα δείτε ότι οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι τους….!!!! Όσο για τους Έλληνες που τόσο μισείτε και που νομίζετε ότι έχουν γίνει μαλθακοί μετά την αυτόβουλη πράξη των αφεντικών σου με το μπουν στην χώρα τόσοι αλλοδαποί αλλά και να τους τσακίσετε με την οικονομική κρίση ότι πτοήθηκαν!;! Έχασαν το ηθικό τους!;! Χα χα χα δεν έχετε χορτάσει με παραδείγματα τόσων αιώνων από την Ελληνική πυγμή!;! Όχι!;! Καλός λοιπόν δοκιμάστε και πάλι, όσο ποιο πολύ τους χτυπάτε και τους μειώνετε τόσο ποιο πολύ λυσσάνε μέσα τους αλίμονο σας όταν η λύσσα αυτή ξεσπάσει απότομα!!!!  Αυτό όμως που θέλω να σου πω Εμετικό Ρεμάλι είναι η λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! Πάντα θα σας είναι αγκάθι στα πνευμόνια σας, σε εσάς τους Βρώμο Προδότες αλλά και στα αφεντικά σας!!!! Πολύ χαίρομαι για αυτό!!!! Μάθε λοιπόν Κοπριτοφάγε ότι οι Λεοντοάνθρωποι με συνεργασία των Ανδρομέδιων φέρανε τους Πελασγούς στην γη!!!! Και από τότε χαλάνε τα σχέδια των αφεντικών σου!!!! Ξέρεις, μεταξύ εμένα και εσένα και των αφεντικών σου όπου ξέρουμε ότι υπάρχουν αυτοί οι Λεωνταράνθρωποι δεν είναι δύσκολο να τους ξαναφέρουν!!!! Και μην ξεχνάνε πες στα αφεντικά σου για τα Λευκά Ιεράτεια όπου σε αυτό που προσπαθούν να καταλάβουν υπάρχει μια ντουζίνα από αυτούς εκεί μέσα……!!!! Δεν περιμένω από τους αναγνώστες μου να πιστέψουν αυτά που γράφω, ούτε το απαιτώ, εσύ όμως ξέρεις… ξέρεις πολύ καλά ότι είναι έτσι όπως τα λέω αν όχι όλα τα αφεντικά σου σίγουρα, από τους αναγνώστες μου το μόνο που ζητώ είναι να διασταυρώσουν τα στοιχεία που εδεινά για να δούμε μόνο ότι έχω δίκιο σε αυτά!!!! Στο αν δεν πιστέψουν καλά θα κάνουν, μα τα στοιχεία που έδωσα θα είναι μέσα τους……!!!!

Όσο για τα Ξωτικά Ρεμαλοξεβράκοτε να τα φοβάστε….να τα φοβάστε!!!! Καλά κάνετε!!! Τώρα όσο για τους Λυκάωνες που είπες ότι είναι μπάσταρδοι και κτηνοβάτες για ρώτα τα αφεντικά σου τι εστί ΛΥΑΚΩΝ Κουνενέ τη νύχτας!!!! Ξέρουν από πού έχουν έρθει και ποιοι είναι, αλλά αυτό που πειράζει εσάς τους Προδότες αλλά και τα αφεντικά σου είναι ότι πάτησαν το πόδι τους στην ιερή γη της Αρκαδίας και ο Πατέρας και η Μητέρα οι πρώτοι όλων των Λυκάωνων θεωρούν την Ελλάδα χώρα τους και όλους τους Λυκάωνες απανταχού παρόν Έλληνες!!!! Τώρα όσο για τους Σπαρτιάτες Ρεμάλι που τόλμησες να μιλήσεις ένα πες στα αφεντικά σου!!!! Τότε είδαν τον τρόμο του ολέθρου στις Θερμοπύλες Καθήκι!!!! Όχι!!!! Όχι!!! Ο Ξέρξης μα οι μάγοι Χαλδαίοι που είχε στην στρατιά του και δεν ήταν τίποτα άλλο κάποιους Δρακονιανούς ιερείς των αφεντικών σου!!!! Να τους πεις εκ μέρος όλων των Ελλήνων Ελεεινέ και Τρεις Άθλιε ότι το Πνεύμα της Σπάρτης είναι μαζί μας και όταν έρθει η ώρα θα τους δώσουμε ένα θέαμα εκεί όπου βρίσκονται  οι Δαφνοθανατομένοι τριακόσιοι Σπαρτιάτες όπου οι ζητωκραυγές των ψυχών τους θα τρομάξουν την σκατόφαρα των αφεντικών σου!!!! Αααα!!!! Αν ζω θα είμαι και γω εκεί Λεχρίτη με τα αδέλφια μου τους Έλληνες πρώτος πρώτος!!!! Εάν δεν ζω Ρουφιανοπιπίλα θα είναι τα αδέλφια μου με τους Έλληνες πρώτοι πρώτοι και θα σας περιμένουν με ανοιχτές τις αγκάλες του θανάτου!!!!

Μην νομίζεις ότι μπορείς να τρομάξεις εύκολα τους Έλληνες Τομάρι ούτε εσύ αλλά ούτε και τα αφεντικά σου!!!! Θα μπορούσα να σου πω και άλλα πολλά Λεχρίτη για τα αφεντικά σου αλλά προς το παρόν φτάνουν!!!! Την άλλη φορά Σκατόμορφε να τους πεις να μου γράψουν αυτοί ότι θέλουν…. Ξέρουν που είμαι… ξέρουν ποιος είμαι!!!! Να τους πεις ότι θα τους περιμένω!!!! Μέχρι εδώ γιατί άδειασα μόνο και μόνο που σκέφτομαι ότι γράφω σε έναν Ρουφιάνο Λάτρη των Ερπετόμορφων, δεν νομίζω μετά από αυτά να μου απαντήσεις δεν θα σε αφήσουν τα αφεντικά σου!!!! Αν το κάνουν έχω τόσα να πω…..που θα γράφω μέρες!!!! Ααα!!!! Και προτού κλείσω πες του αυτήν την ημερομηνία και θα καταλάβουν 105 π.Χ.!!!!!

Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους αναγνώστες μου για κάποιες φράσεις όπου χρησιμοποίησα!!!! Μην σκιάζεστε ωρέ!!!! Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ……μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα καλά και να θυμάστε.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h_hS5GdNWK0#t=16[/youtube]

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


50 σκέψεις στο “ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ Ή ( ΝΟΘ )!!!! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ SAMAN LYCAN!!!!

 1. Ωραία η απάντηση σαμαν νομιζω του άξιζε γτ απο αυτά π γράφει φένεται πριν παει να γράψει το μέιλ να πήγε σε καμια ταβέρνα και να ήπιε 5 μπουκάλες ούζο για ξεκίνημα και κοκαΐνη μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής

  Προς “ΣΡΙΣ”: ΕΕΕΕ ΦΙΛΕΕΕ ΠΟΣΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ? ‘ ‘|’ ‘
  ΕΛΑ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΝΑ Σ ΔΩΣΩ ΔΥΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΘΕΙΣ

 2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΜΑΝ ΜΑΛΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΝ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ ΑΜΑΧΗΤΙ,ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ DNA ΜΑΣ

  ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

  1. Lady!!!!

   ΓΚΟΛΕΜ!!!!

   ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛΕΜ!!!!

   ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΡΑΓΚΟ ΝΤΡΑΓΚΟΝΣ ΝΤΡΑΓΚΟΝΙΣ ΚΤΛ ΚΤΛ !;!

   ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ…………!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 3. καλυνηκτα φιλε saman ενα να ξερησ οτι κιαν εισε οποιοσ κιαν εισε εχεισ γεμηση την ψυχη μου με δεοσ και φωσ

  γιατι ηγνωση ειναι φωσ και για οποιον στην παρεχη με την καρδια του ηστανεσε δεοσ προσ αυτον οποιοσ κιαν ειναι

  θα ειθελα να ειμουν εσυ για να ξερω αυτα που ξερησ

 4. SAMAN φιλε μου γεια σου θα ηθελα να μου εξηγησεισ γιατι η δρακονιανοι ειναι πολη λιγοι σε πλυθησμο . γιατι οι ανδρομεδιοι δεν επενβενουν τουσ εμποδηζη η συνφωνια που εγηνε με ΖΕΥΣ και ακομα αν οι ανδρομεδιοι ειναι ανθρωπομορφοι. την συναξη στο μπακιγχναν ποιοι την κανουν εμεισ οι δρακονιανοι.

  γιατι καθε φορα αναθετουν στουσ λεοντομορφοανθρωπουσ ναφερνουν τουσ πελασγουσ στη γη. λεσ οτι ηψυχη των ανθρωπον ειναι αθανατη αν καταλαβα καλα αν ειναι ετση καθε φορα επανερχεται στον ιδιο πλανητη η σε αλουσ πλανητεσ που υπαρχουνανθρωποι. και το τελευτεο για τωρα τη εγινε το 105 πχ

  SAMAN φιλε μου δεν ξερω αν εχω διατηποση σοστα τησ αποριεσ μου πιστευω να τησ καταλαβησ και αν μπορησ και δεν δεσμευεσε απο κατι να μου τησ απαντησεισ σε ευχαριστο δια τησ γνωσεισ που μου δηνεισ να εισε παντα καλα

  1. Idiorytmi!!!!

   ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΓΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΚΑΠΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΣΤΙΜΙΚΗ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ << ΒΡΟΝΤΙΟΥΣ >> ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΙΕΤΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!!!! ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΟΛΟΣΧΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΑΣΤΡΙΚΟΣ!!!!

   ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ!;! ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ!!!! ΝΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΑΝΑΜΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΘΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ….!!!! ΘΑ ΔΕΙΣ!!!!

   ΤΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΕΩΝΤΟΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΕΤΕΡΟΤΗΤΑ!!!! ΘΕΟΡΟΥΝΤΕ ΩΣ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΡΑΖΕΙ!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ 105 Π.Χ. ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΓΕΙΝΕ ΠΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΛΥΚΑΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ…. ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ!!!! ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Η ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!! ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ…ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΛΥΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑ….!!!!

   ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΗΖΩ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 5. ΣΑμαν στη παραγραφο που γραφεις με τα ξωτικα εισαι πολυ αποκαλυπτικος…. εκει ειδικα στη τελευταια προταση σου ;) Ξερεις εσυ…..

  κουφαλα Ενκι θα τη βρουμε την ακρη…

  Ισως χρειαστουμε βοηθεια απο τα αδερφια μας οπου εχουμε λησμονησει ή δαιμονοποιησει…

  Τελικα Σαμαν επειδη ειναι πολυ ευδιακριτο η παρακληση βοηθειας και η ευγνωμοσυνη προς τους λυκαωνες θα ειναι προσκαιρη μετα ξανα τα ιδια. Εχουν απολυτο δικιο..

 6. Saman δε θα κανω ξανα τον μπαμπουλα και θα ειμαι κοσμιος με ολους εκτος σαφως απο τη γνωστη κουφαλα…

  α) μουδοθηκε η απαντηση το τι ειναι πισω απο τον Αρη και τι μας περιμενει !!!
  β) Επιγραμματικες πληροφοριες για τους αστερισμους, συμμαχιες και διαμαχες.
  γ)Πληροφοριες για τροπους ταξιδιου των φιδιων αλλα και ενος οπλους καταστροφης(μεγαλης κλιμακας)
  δ) Εχουμε μια περιγραφη διαφορετικη μεν αλλα εχει στοιχεια αρκετα απο την τιτανομαχια του ηλιακου συστηματος και της καταστροφης της ζωης αλλα και του πολιτισμου στον Αρη
  ε) βεβαια εδω η απορια μου ειναι ποσα χρονια πριν ειναι τα γεγονοτα αυτα, καταστροφη Αρη(επιφανειακα) επικοισμου αφροδιτης αλλα και ποτε η σεληνη εδεσε αγκυρα γυρω απο τη Γη. Οπως επισης αφου εχει ειπωθει και εδω οτι για τη προστασια της γης υπαρχει ενα ενεργειακο πλεγμα, πως ομως καταφεραν και αποβιβασαν τις σαυρες στη Γη ? Εγιναν ολα αυτα πριν η μετα τη καταστροφη της Αιγηιδος ?
  δ) Αυτο και αν ειναι τρλο ας πουμε.. οι μικρες σαυρες ειχαν για τροφη μεγαλες σαυρες…
  ζ) πολλες διαφορεςτικες φυλες πανω στη Γη ενας πολεμος και βασικος σκοπος η επιβιωση. Καποιος τα ειχε κανει μπο@##!$#@λο τοτε. Σιγουρα πλησιαζει και η δικη μας στιγμη.
  η) Τοση δυναμη και επιροη ειχαν οι σαυρες και επεβαλαν σεε 12 διαφορετικες φυλες το δικο τους σωμα ως βαση εξελιξης ενοσ συνοθυλευματος ;
  θ) Οποτε εχουμε ακομα ενα επιπλεον στοιχειο οτι εχουμε καποιους που σπερνουν ηλιακα συστηματα στο αχανες διαστηματα και καποιοι που εχουν αναλαβει το ρολο του επικοισμου αυτων αλλα και καποιων που θα επιβουλευονται αυτων (ειναι πολυ ωραια στημενο το παιχνιδι)
  ι) Σαμαν αλλοι οι ανουνακοι και αλλη φαρα οι Ενκι-Ενλιλ (απορια ;;;)
  κ) εχουμε γινει και το αφοδευτηριο των εγκληματιων του συμπαντος… ποσο πισω ειμαστε σα πλανητικος “πολιτισμος” μαλλον ειμαστε πλανεμενοι.
  λ) Σαμαν οσον αφορα τις τοποθεσιες για τις πυλες δε συμφωνω να τις παρουσιασεις. Ισως ειναι το ευνασμα για καποιους να ψαξουν και ισως δε θα εχουν καλο τελος..δηλαδη ολες αυτες τις περιγραφες που εδωσες πχ νοσοκομεια κτλ κτλ ειναι ενας τροπος προς ευρεσης τροφης ; (ανατριχιασα)
  μ) Μια συντομη επεξηγηση γιατι δεν εχω μπει στο νοημα της διαφορα Ζευς-διας
  ν) Παντως ηξεραν πολυ καλα και ισως το ειχαν ξανακανει με το να δωσουν το ερπετικο σωμα και Dna ως βαση για τη δημιουργια ενος πολυ υβριδιου. Ηξεραν οτι με τη τεχνολογια τους θα μπορουσαν μελλοντικααλλα και υπομονετικα να το εξουσιασουν.
  ξ) μιξη dna ανθρωπου με γουρουνιου. Με τους χιμπατζηδες που εχουμε πολλα κοινα τι εκαναν εκει τα σαραυκια ;

  οι γνωσεις σου ειναι απαραιτητες σαμαν… Να πω επισης οτι δεν εχω διαβασει τα σχολια σου (εκεινα τα σεντονια που εχεις γραψει σαμαν)

  θα επιστρεψω οταν μπορεσω με το υπολοιπο κομματι απο τα γραφομμενα σου για τις αποριες μου τελικα πιο πολυ παρα σχολιασμος οπως υπεθεσα λανθασμενα στη πρωτη φορα που το διαβασα.

  1. kitsoklis!!!!

   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!!

   ΑΠΟ ΤΟ

   ε) Η ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΡΙΒΑ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ!!!

   δ) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ!;! ΠΟΣΕΣ ΦΥΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΡΩΝΕ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ!;! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΙΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ ΠΟΣΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΕΛΑ!;!

   η) ΚΑΙ ΟΜΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΗΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΗΤΕ ΟΧΙ!!!! ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΑΧΩΝ…. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΝΙΑ!!!!

   ι) ΟΙ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΑΤΟ!!!! ΜΟΝΟ ΛΕΥΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!;! ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΟΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΠΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΙΟΥ!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥς ( ΤΟ ΠΛΗΡΟΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ) ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ!!!! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΓΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΙΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ!!!!

   κ) ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ!!!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ!!!!

   λ) ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ!!!! ΚΑΙ ΓΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΑΝΑΤΡΥΧΙΑΣΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΨΑΞΑ!;! ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ!!!! ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΤΑ ΚΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ!;! ΘΑΥΟΝΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΥΤΟΙ!;1 ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΛΙΒΑΝΟ ΝΑ ΚΑΟΥΝ!;! ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΟΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΚΑΨΗΜΟ ΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ…..!!!!

   μ) ΖΕΥΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΡΜΑΦΡΟΔΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΙΜΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΣ!!!! ΔΙΑΣ ΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!

   ξ) ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΕΠΤΙΚΟ DNA!!;!! ΕΙΔΙΚΑ Ο ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ!!!!!

   ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΞΕΡΩ….!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 7. Mια μικρη παρεμβαση οσον αφορα την ερωτηση του casper365. Φιλε μου ειτε τα εχει γραψει το υποκειμενο(ο αρρωστος) ειτε η ομαδα ή ο ιδιος ο Σαμαν, λιγο με απασχολει. Μη στεκεσαι εκει.Αμα διαβαζεις καιρο τη σελιδα ετουτη θα επρεπε να κανεις μονος σου τη διακριση και οχι να ρωτας. Εδω ειναι μια πηγη γνωσης ιστορικων γεγονοτων,παραδοξων.μυστηριων και οτι αλλο ποθει η καρδια μας. Οποτε θα σε παρακαλουσα τρολιστικες ερωτησεις αυτου το ειδους δεν αρμοζουν εδω…

  ευχαριστω και συγγνωμη για το ξεσπασμα…ειχα και αλλα να γραψω αλλα κρατηθηκα…

  και να θυμαστε…. “κουφαλα Ενκι θα τη βρουμε την ακρη”

  1. Φιλε μου kitsoklis νομιζω οτι κανεις λαθος σε ενα σημειο…Εγω ποτε δεν θα κατηγορουσα την ομαδα και τον Σαμαν για τιποτα με ολα οσα εχουν κανει αλλα δεν μπορεις να λες κατι οτι ειναι δικο σου απτην στιγμη που εχει γινει λεξη προς λεξη μεταφραση αν δεις την ιστοσελιδα που προσθεσα στο προηγουμενο σχολιο… Για αυτο το εγραψα αυτο και τα προηγουμενα σχολια…για να καταλαβω… Αυτο το κειμενοσταλθηκε οντως απο ενα αλλο ατομο το οποιο ααποκαλει τον εαυτο του Σρις γιατι αν εχει γινει αυτο κατα την ταπεινη μου αποψη κ.Σαμαν Λαικαν νομιζω οτι σας εξαπατησαν ή απλα δγμιουργηθηκε σαν αρθρο απο εσας και την ομαδας σας…Αν εχει γινει το δευτερο παω Πασο και φταιω για οτι σας κατηγορησα…Και δεν ηρθα με διαθεση να δημιουργησω εχθρους απλα να καταλαβω και εγω τη γινετε…

  2. kitsoklis!!!!!

   ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!1

   ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!!! ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ!!!!

   ΤΡΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!;! ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ!!!!!

   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΚΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΕΒΑΦΤΗΣΕΙ ΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΑΟΧΑΟΧΑΟΑΧΟΑΧΧΟΑ!!!!! ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ …..ΑΚΟΜΗ ΚΛΑΙΟ ΑΟΧΟΑΟΧΑΧΑΟΧΑΟ!!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  1. Ccasper!!!!ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ….. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΗΛΚΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ!!!! Ο ΤΡΟΠΟΣ ΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

   1. Να σου πω γιατί το γράφω κάπως…Γιατί το υπάρχον κείμενο όχι όλο αλλά ένα κομμάτι το παρατήρησα σε αυτή την Ιστοσελίδα http://www.greatdreams.com/reptlan/draconians.htm και είναι λεγόμενα του Alex Collier… Για αυτό δεν ξέρω κατά πόσο σε αυτό το θέμα ήσασταν απόλυτα αληθείς…(Προς θεού σας διαβάζω πάνω από 2 χρόνια και δεν είπα ότι όλο το κείμενο είναι από άλλη πηγή αλλά τις ενστάσεις μου πρέπει να τις κάνω γιατί πολύ απλά δεν είμαι πρόβατο…Θέλω να ξέρετε πάνω από όλα ότι σας σέβομαι, μην τυχόν και υπάρξουν παρεξηγήσεις.)

    1. casper365!!!!

     Ο ΑΛΕΞ ΚΟΛΙΕΡ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!! ΜΑ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!

     ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΝΟΜΗΖΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΜΕ ΕΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ( ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ) ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΖΩΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!

     ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΕΡΙΑΖΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΛΛΩΝ!!!! ΓΕΝΗΚΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΑΡΘΡΑ!!!! ΕΧΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!!! ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ!!!! ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΑΛΕΞ ΠΗΡΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!! ΟΤΑΝ ΟΜΟΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ Η!!!! ΠΡΟΣΕΞΕ!!!! ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ!!!! ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ!!!!! ΑΝ ΟΜΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΛΕΞ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!! ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΛΙΔΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΣΠΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΛΟΥ!!!!

     ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΧΙ!!!! ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ!!!! ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΧΙ!!!! ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ!!!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΩΣ ΦΙΛΟΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΣ!!!!! ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ!;! ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΥΜΦΟΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΧΙ!!!! ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ….. !!!!

     ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ….. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΩΝΤΕ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!!!!

     ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

     1. casper365!!!!

      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΚΡΥΨΩ!!!! ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ!!!!

      ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΕΣ Η ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ!!!! ΠΡΟΣΕΞΕ!!!! ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΚΟΠΑΝΟΙ!!!!

      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 8. Πριν ξεκινησω να γραψω τα δικα μου τα σχολια θα κανω ενα μικρο σχολιασμο των οσων εχει γραψει. Μιλουν για τους αλλους θεωρωντας οτι ειναι κατωτερα οντα πχ με λυρνιους, οπου για πλακα καταστραφηκαν 3 πλανητες με ζωες αρκετων εκατομυριων. Αυτο βασικα μου φερνει στο μυαλο οπως ακριβως λειτουργει το ΝΑΤΟ αλλα και η επερχομενη νεα στρατιωτικη υπερδυναμη Ρωσια(νεος χωροφυλακα). Το ιδιο ακριβως κανουν και οι ελιτακιδες εδω με τους πορους της καθε χωρας Δντ-πολεμος-ανοικοδομηση και αρπαγη των φυσικων πορων,οποιοι και να ειναι αυτοι. Οι συνειρμοι βγαινουν με το οσα λεει το υποκειμενο(αρρωστος) γραφων.

  Δε θα πεσω ακομα σε χαρακτηρισμους αλλα θα πω το εξης: Εκτος του οτι εχουν μεγαλη ιδεα για το ειδος τους(και καλα κανουν αφου μπορουν για μενα) Πως και δεν εχουν καταφερει να βαλουν σε πληρη εφαρμογη το σχεδιο τους ; Το να μας θεωρουν κατωτερο ειδος(σε εξελιξη) ειναι σοβαρος λογος για να μας εχουν για σκλαβους αλλα και ως τροφη ; Μας θεωρουν ιδιοκτησια τους και οτι επακολουθει αυτο. Βεβαια αφου ο σωστος τροπος για αυτους ειναι η καταπιεση, ο φοβος και οτι αλλο βοηθα να εχουν το πανω χερι εννοειται οτι θα ειναι κατι το ιεραρχικο αλλα και το φυσιολογικο μιας και ειναι “ανωτερο ειδος”.

  αυτα για την ωρα και θα επανελθω,μαλλον μεσα στο ΣΚ…. αρε βρε Σαμαν μετα τις μορες(οπου εχω και εγω εμπειριες τουλαχιστον 2 φορες εχουμε ερθει στα χερια)τους χρονιρ κτλ κτλ εβγαλες στη φορα ξανα κατι για να ασχοληθουμε πραγματικα σοβαρα….

  για αυτο γελαγες καθε φορα που εγραφα “κουφαλα ενκι θα τη βρουμε την ακρη” Το ειχες στα σκαρια να τα γραψεις αυτα…

  βεβαια ουτε αυτο ειναι που θα μας κανει να βρουμε την ακρη αλλα δε πειραζει “πισω εχει η αχλαδια την ουρα φιδια”

  1. Kitsoklis!!!!

   TEΛΕΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ!!!! ΝΑΙ!!!! ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ!!!! ΑΚΡΙΒΟΣ!!!!

   ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!;! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ!;! ΚΑΙ ΦΥΛΑΝΕ!;! ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ!!!! ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ!!!! ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!;! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ << ΤΡΙΣΛΑΝΣ >> ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΤΗΤΕΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΗΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΘΕΕΟΙ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ!!!! ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΗΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΙΧΝΗΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ….. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΠΑΩ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ!!!! ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!!! ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…..

   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ…..ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚ…!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  1. Ellin!!!!

   ΧΜΜΜΜΜΜ!!!!!

   ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!!! ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΨΣΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!!!

   Η Αραλού βρίσκεται σ΄ένα από τα πιο must sport αναρριχητικά πεδία της Αττικής, την Αλογόπετρα (σπηλιά Ρούσσου) και έχει χαρακτηριστεί ώς διαδρομή διαμάντι απ’ όσους αναρριχητές την έχουν επαναλάβει – Αθηναίους και μή.

   Σπάνια θα βρεθεί σχοινοσυντροφιά που θα επισκεφθεί το πεδίο και δεν θα τη δοκιμάσει, ενώ παραμένει στόχος για πολλούς αναρριχητές. Nα σημειώσουμε ότι τη συγκεκριμένη διαδρομή άνοιξε ο συνήθης ύποπτος Κώστας Ρούσσος και ήταν η πρώτη που κατάφερε να αναδείξει τις εξαιρετικές δυνατότητες του πεδίου και την άριστη ποιότητα του βράχου της σπηλιάς.

   ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ Η ΕΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ: http://www.anevenontas.gr/onthewall/crux/1550-alogopetra-aralou

   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΙΑ!;! ΓΙΑ ΔΕΣ ΕΔΩ!!!!

   Mesopotamian – The Babylonian underworld ruled by Nergal and Allatu or Ereshkigal. Also commonly referred to as Aralu, Arallu, Arallu, Araru, Araru, Emeslam, Emeslam, House of Meslam, House of Meslam, Meslam, Meslam, Shualu, Shualu, (House of) Meslam, (House of) Meslam, Shuala, Shuala, Egyptian Sehket-Aaru, Egyptian Sehket-Aaru, Sumerian Cuthah or Sumerian Cuthah.

   ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ: http://www.mythologydictionary.com/aralu-mythology.html

   ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

   1. Καλημέρα Saman,αυτήν την περίοδο έχω πέσει στην μελέτη,από την ημέρα που έστειλες αυτό το κείμενο άνοιξε ο δρόμος,διάβασα ξανά το άρθρο για τα Λευκά Ιερατεία Νο 3 και είδα την ονομασία ΝΟΘ σαν τον πλανήτη που καταστραφηκε και απο τον οποιο ‘ηρθαν οι απορροφώντες του ΧΑΡ-ΧΑΡ εδώ η ονομασία στην παρένθεση στον τίτλο είναι δική σου προσθήκη;
    η του αποστολέα;
    ευχαριστώ,Ellin

 9. saman γεια σου και παλη συγνωμη που σε ενοχλο παλη αλλα εχω αποριεσ οταν λεει φτανει ηωρα οχι η γηινη μα του αλφα δρακονιοισ τι ενοη

  και δευτερον εμεισ η ΕΛΛΗΝΕΣ εχουμε ερπετικο ΔΝΑ και γιατι λενε οτι το ΔΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ διαφερη απο τησ αλλεσ φυλλεσ

  να εισε παντα καλα

  1. idiorithmi!!!!

   ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ!!!!

   Η ΩΡΑ ΣΗΡΕΙΟΥ ΑΛΦΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ…..ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!

   ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥ ΤΟ ΕΡΠΕΤΙΚΟ DNA ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΛΛΟΣΗΜΟ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!

   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!!!!

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ “ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, 12- 01- 2014

   ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

   mlitou@ekdotiki.gr

   Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.

   Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων. Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

   Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Ελληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το ελληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών, λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.

   Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από τη Νεολιθική εποχή και άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και, επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Ελληνες να είχαν φτάσει στην… Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από τους επιστήμονες.

   Στο βιβλίο του, εκτός από την παράθεση δεδομένων, ο καταξιωμένος επιστήμονας συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με αντίστοιχα στοιχεία λαών της Βαλκανικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο», επισημαίνει στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο κ. Τριανταφυλλίδης.

   Οι εκπλήξεις της γενετικής

   Οι νέες έρευνες, που βασίζονται στη μελέτη του DNA και όχι στις αναλύσεις αίματος όπως παλιότερα, οδηγούν σε πιο έγκυρα συμπεράσματα και αναμένεται να δώσουν νέες πληροφορίες για το γενετικό υλικό των Ελλήνων, εκτιμά ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Το γεγονός ότι απέχουμε γενετικά από τους Σλάβους το είχαμε διαπιστώσει και παλιότερα, μελετώντας τις ομάδες αίματος. Πλέον έχουμε στοιχεία από 300.000 γονίδια και γενετικούς δείκτες για να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν, για παράδειγμα, ισχυρισμοί όπως ότι οι Ελληνες έχουν αφρικανική καταγωγή, όπως είχαν υποστηρίξει εσφαλμένα, τελικά, οι Σκοπιανοί», υπογραμμίζει ο καθηγητής.

   Προσθέτει ότι με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα μελλοντικών μελετών. «Οι Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν οστά σε τάφους στη νότια Σουηδία και διαπίστωσαν ότι κάτοικοι των Μυκηνών είχαν φτάσει εκεί χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας όχι μόνο πολιτιστικά αγαθά, αλλά και πλοία, καθώς και το γενετικό υλικό τους. Αυτό ξεφεύγει από όλα όσα ξέραμε ώς τώρα», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

   Νέους δρόμους, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη διάγνωση και θεραπεία πολλών ασθενειών, ανοίγουν η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα και η πρόσφατη ανακάλυψη ομάδας ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γενετικής Γιάννη Σταματογιαννόπουλο. «Η τελευταία ανακάλυψη αφορά ένα δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA, που περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες διαβάζουν τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας. Σήμερα, η πρόκληση είναι να βρούμε τις εφαρμογές στην Ιατρική, ώστε να γίνεται μοριακή διάγνωση για χιλιάδες ασθένειες. Πρέπει όμως να οριστούν με νόμο οι προδιαγραφές, όπως ισχύει διεθνώς», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

   Στο βιβλίο του, παντρεύει τη Γενετική με την Ιστορία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Ανθρωπολογία, την Παλαιοντολογία και τη Μυθολογία, δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα για την ταυτότητα και την καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 11.30, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), στη Θεσσαλονίκη.

   Το ελληνικό DNA μέσω Αξιού και Δούναβη

   Ενα από τα βασικά συμπεράσματα των πολυετών μελετών του γενετικού υλικού των Ελλήνων είναι ότι οι Ελληνες μετέφεραν τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της κοιλάδας του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη. Η μετακίνηση των εποίκων ξεκίνησε δηλαδή από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

   «Συγκρίνοντας το DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με το DNA των κατοίκων της νότιας Ιταλίας, διαπιστώνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι ίδιο. Η γενετική συμβολή των Ελλήνων στη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας ανέρχεται στο 37,3% και 10%, αντίστοιχα. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές της Μεγάλης Ελλάδας, στη νότια Ιταλία, αποτελούνται κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το γενετικό αποτύπωμα εξακολουθεί να αποκαλύπτεται σήμερα, μετά από 2.500 χρόνια!», παρατηρεί ο κ. Τριανταφυλλίδης.

   Οπως περιγράφει, οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι μετά από δεκάδες έρευνες δεν ανακαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Εξηγεί ότι, παρά την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα, δεν αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Το ελληνικό DNA δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο, ενώ το ίδιο δεν ισχύει, για παράδειγμα, για τους σημερινούς Ισπανούς, οι οποίοι σε σημαντικό ποσοστό έχουν αραβική γενετική προέλευση.

   Εκτός από τους Τούρκους, και οι Βούλγαροι, Σλάβοι της ΠΓΔΜ και Αλβανοί διαφέρουν στη γενετική τους σύσταση από τους Ελληνες. Επιπλέον, τα γενετικά δεδομένα απορρίπτουν ως εσφαλμένη τη θεωρία του Φαλμεράυερ περί της καταγωγής των Ελλήνων, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι ομαδοποιούνται γενετικά με ευρωπαϊκούς λαούς.

   ΑΛΛΑ ΚΑΙ….:

   Η μελέτη των χρωματοσωμάτων Υ είναι μία από τις κύριες μεθόδους της σύγχρονης πληθυσμιακής γενετικής. Σ’ αυτή τη δημοσίευση θα παρουσιάσουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σ’ αυτή τη μελέτη, και θα επισκοπήσουμε τα υπάρχοντα δεδομένα για την κατανομή των χρωματοσωμάτων Υ στους Έλληνες.

   Το χρωματόσωμα Υ: Ένα μοριακό επώνυμο

   Το χρωματόσωμα Υ μεταβιβάζεται από πατέρα σε γιο και έτσι μας βοηθάει στην ανίχνευση της πατρικής καταγωγής ενός άντρα ή γενικότερα των αντρών ενός πληθυσμού. Αφού κάθε άντρας φέρει το επώνυμο του πατέρα του, ο οποίος με τη σειρά του φέρει το επώνυμο του δικού του πατέρα, κ.ο.κ. μπορούμε να παραλληλίσουμε το χρωματόσωμα Υ με ένα επώνυμο, το οποίο είναι γραμμένο όμως «μοριακά» σε κάθε κύτταρο του.

   DNA και μεταλλάξεις

   Φανταστείτε το χρωματόσωμα Υ ως μια σειρά από νουκλεοτίδια τα οποία συμβολίζονται με τα γράμματα CAGT. Το χρωματόσωμα Υ είναι μια σειρά από περίπου 60 εκατομμύρια τέτοια γράμματα. Κάθε γιος φέρει περίπου απαράλλακτα αυτά τα 60 εκατομμύρια γράμματα σε σχέση με τα αντίστοιχα του πατέρα του. Μερικές φορές όμως, μικροαλλαγές προκύπτουν στο γενετικό αυτό κώδικα, π.χ. ένα γράμμα γίνεται από T σε C ή ένα μικρό κομμάτι DNA επαναλαμβάνεται εις διπλούν, ή προστίθεται ή αφαιρείται. Αυτές οι αλλαγές λέγονται μεταλλάξεις (mutations) και μας επιτρέπουν να ξεχωρίζουμε τα χρωματοσώματα των διαφόρων αντρών και πληθυσμών.

   Πολυμορφισμοί Μοναδικού Γεγονότος

   Μερικές μεταλλάξεις συμβαίνουν σπάνια, επομένως είναι σχετικά απίθανο η ίδια μετάλλαξη να συμβεί σε δύο διαφορετικούς άντρες ανεξάρτητα. Τέτοιου είδους μεταλλάξεις λέγονται πολυμορφισμοί μοναδικού γεγονότος (unique event polymorphisms UEP) ή διαλληλικοί πολυμορφισμοί (biallelic ή diallelic polymorphisms).

   Αν δύο άντρες έχουν μια τέτοιου είδους μετάλλαξη, τότε πιστοποιείται η κοινή τους πατρική καταγωγή από έναν άντρα στον οποίο η μετάλλαξη αυτή εμφανίστηκε. Με άλλα λόγια έχουν έναν κοινό προ-προ…-παππού που ήταν ο πατέρας του πατέρα … του πατέρα τους.

   Απλοομάδες

   Μια απλοομάδα (haplogroup) είναι ένα σύνολο χρωματοσωμάτων Υ τα οποία παρουσιάζουν έναν κοινό πολυμορφισμό μοναδικού γεγονότος. Όπως αναφέραμε, αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι άντρες έχουν έναν κοινό πατρικό πρόγονο. Η σημασία των απλοομάδων έγκειται στο ότι μας επιτρέπουν να εξετάζουμε το απώτερο παρελθόν της προέλευσης ενός άντρα, πέρα από το σημείο που λήγουν τα γενεαλογικά αρχεία και ακόμα βαθύτερα στις απαρχές του Homo Sapiens. Πρέπει να τονίσουμε όμως πως το χρωματόσωμα Υ αφορά μόνο τμήμα της προέλευσης ενός άντρα, αφού ανιχνεύει μόνο το καθαρά αντρικό τμήμα της γενεαλογίας του.

   Ένα μοριακό «ρολόι»

   Όπως είδαμε, μια απλοομάδα είναι ένα σύνολο χρωματοσωμάτων Υ με κοινό πρόγονο. Πότε έζησε όμως αυτός ο πρόγονος; Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος μετάλλαξης για να υπολογίσουν αυτό το χρόνο. Αυτές οι μεταλλάξεις συμβαίνουν σε περιοχές του χρωματοσώματος Υ που λέγονται μικροδορυφόροι (microsatellites) ή σύντομες διαδοχικές επαναλήψεις (short tandem repeats STR).

   Ένας μικροδορυφόρους είναι μια επαναλαμβανόμενη ακολουθία μερικών νουκλεοτιδίων, π.χ. CACACACA. Ο αριθμός των επαναλήψεων, στην προκειμένη περίπτωση 4, μερικές φορές αλλάζει από πατέρα σε γιό είτε αυξανόμενος είτε μειούμενος. Αυτές οι μεταλλάξεις συμβαίνουν αρκετά συχνά, και έτσι δεν πιστοποιούν κοινή καταγωγή, γιατί λ.χ. ο αριθμός 4 μπορεί να προέκυψε από έναν πρόγονο που είχε 3 επαναλήψεις ή έναν άλλο που είχε 5.

   Πως μας βοηθούν όμως οι μικροδορυφόροι στη χρονολόγηση; Σκεφτείτε τους απογόνους ενός άντρα μετά από Ν γενιές. Αν το Ν είναι μικρό, τότε θα έχουν συμβεί λίγες μόνο μεταλλάξεις στους μικροδορυφόρους του χρωματοσώματος Υ, ενώ αν είναι μεγάλο, τότε θα έχουν συμβεί πολλές τέτοιες μεταλλάξεις. Εξετάζοντας πόσο διαφορετικοί είναι οι μικροδορυφόροι ενός συνόλου αντρών μιας απλοομάδας υπολογίζουμε αν ο κοινός τους πρόγονος είναι πρόσφατος ή παλιός, αφού ο ρυθμός με τον οποίο μεταλλάσσονται οι μικροδορυφόροι είναι πειραματικά γνωστός. Έτσι είναι δυνατή η χρονολόγηση του κοινού προγόνου μιας απλοομάδας.

   Το φυλογενετικό δέντρο του χρωματοσώματος Υ

   Με την παραπάνω μέθοδο οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα φυλογενετικό δέντρο όλων των χρωματοσωμάτων Υ των αντρών του πλανήτη. Μελετώντας άντρες απ’ όλο τον κόσμο αναγνώρισαν τις κοινές τους μεταλλάξεις και τις χρονολόγησαν με το μοριακό ρολόι. Οι διάφορες μεταλλάξεις μπορούν να παρουσιαστούν με μορφή δέντρου, κάθε κλαδί του οποίου σημειώνεται με μια ή περισσότερες μεταλλάξεις. Το δέντρο αυτό έχει ιεραρχική μορφή, αφού μεταλλάξεις προστίθενται στα χρωματοσώματα αντρών που έχουν ήδη άλλες, παλιότερες μεταλλάξεις.

   Παρακάτω παρατίθεται το φυλογενετικό δέντρο των χρωματοσωμάτων Υ σύμφωνα με την τελευταία τυποποίηση του. Όπως είναι φανερό, η ιστορία των χρωματοσωμάτων Υ είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, αφού εκατοντάδες μεταλλάξεις έχουν αναγνωριστεί και πολλές καινούριες προστίθενται, επιτρέποντάς μας να προσδιορίσουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ακρίβεια την ταυτότητα κάθε χρωματοσώματος Υ.

   http://img21.exs.cx/img21/2686/nrg1124-f3.th.gif

   Ο «Αδάμ»

   Η ρίζα του φυλογενετικού δέντρου έχει χρονολογηθεί περίπου 90 χιλιάδες χρόνια (ky) πριν από το παρόν. Επομένως όλοι οι άντρες του πλανήτη έχουν έναν κοινό προ-προ-…-παππού ο οποίος έζησε εκείνη την εποχή, και ο οποίος βαφτίστηκε χαϊδευτικά ως «Αδάμ». Εν αντιθέσει όμως με τον βιβλικό Αδάμ, ο Αδάμ του χρωματοσώματος Υ δεν είναι αποκλειστικός πρόγονος της ανθρωπότητας, αφού πολλοί άντρες που δεν έχουν γιους συνεχίζουν να έχουν απογόνους, αλλά το χρωματόσωμα Υ τους χάνεται οριστικά.

   Υποαπλοομάδες και Παραομάδες

   Κάθε απλοομάδα μπορεί να έχει υποαπλομάδες (subhaplogroups) οι οποίες ορίζονται με επιπλέον μεταλλάξεις οι οποίες συνέβησαν σε κάποιον από τους απογόνους του προπάτορα της απλοομάδας. Για παράδειγμα, η απλοομάδα R στο κάτω τμήμα του φυλογενετικού δέντρου ορίζεται από τη μετάλλαξη Μ207, και έχει δύο υποαπλοομάδες, την R1 που έχει επιπλέον τη μετάλλαξη Μ173 και την R2 που έχει τη μετάλλαξη Μ124. Αυτές οι μεταλλάξεις συνέβησαν πολλά χρόνια μετά την Μ207. Βλέποντας το φυλογενετικό δέντρο από αριστερά προς δεξιά, κινούμαστε από το παρελθόν προς το παρόν. Στην απλοομάδα R όμως υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα τα οποία δεν δεν ανήκουν ούτε στην R1 ούτε στην R2. Αυτά λέμε πως ανήκουν στην παραομάδα (paragroup) R*(xR1, R2) δήλαδη R εκτός των R1 ή R2.

   Καθορισμός Απλοομάδας

   Ένα χρωματόσωμα Υ ανατίθεται στην κατάλληλη απλοομάδα εξετάζοντας την παρουσία των διαφόρων μεταλλάξεων, από τα αριστερά προς τα δεξιά. Κάθε φορά που ανιχνεύεται μία μετάλλαξη, το χρωματόσωμα ανατίθεται στην αντίστοιχη απλοομάδα, και εν συνεχεία εξετάζεται για την παρουσία των μεταλλάξεων που ορίζουν τις υποαπλοομάδες της συγκεκριμένης απλοομάδας, κ.ο.κ.

   Έτσι λ.χ. ένα χρωματόσωμα που έχει τις μεταλλάξεις Μ42, YAP, P29, P2 ανήκει στην απλοομάδα E3 και εξετάζοντας παραπέρα μεταλλάξεις μπορεί να ανατεθεί σε κάποιον από τους πιο συγκεκριμένους κλάδους της Ε3 ή στην παραομάδα E3*(xE3a, E3b).

   Γεωγραφική Προέλευση Απλοομάδων

   Παραπάνω είδαμε πώς μέσω του μοριακού ρολογιού μπορούμε να βρούμε πότε έζησε ο πρώτος άντρας που παρουσίασε την μετάλλαξη που την ορίζει. Απομένει να δούμε πού έζησε, αφού αυτό θα ολοκληρώσει τη γνώση μας για την προέλευση των χρωματοσωμάτων Υ.

   Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να μάθουν τη γεωγραφική προέλευση κάθε απλοομάδας. Πρώτα απ’ όλα μετρώντας τη συχνότητα της σε διάφορους πληθυσμούς, μπορούν να υποθέσουν πως μια απλοομάδα προέρχεται από την περιοχή όπου βρίσκεται σε μεγαλύτερη συχνότητα. Για παράδειγμα, η απλοομάδα O έχει μεγάλη συχνότητα στους Κινέζους και άλλους πληθυσμούς Μογγολοειδούς τύπου, έτσι πιθανότατα πρωτοεμφανίστηκε στην Άπω Ανατολή, απ’όπου μερικοί άντρες μετανάστευσαν προς άλλες περιοχές όπου η Ο βρίσκεται σε μικρότερη συχνότητα.

   Επίσης εξετάζεται η ποικιλομορφία των μικροδορυφόρων μιας απλοομάδας, αφού όπως προαναφέραμε, μεγάλη ποικιλομορφία σημαίνει μακρόχρονη παρουσία σε μια περιοχή. Έτσι π.χ. ενώ η απλοομάδα I1a βρίσκεται συχνότατα στην Σκανδιναβία και πιο σπάνια στη Γαλλία, η προέλευση της είναι πιθανότατα στη Γαλλία, γιατί εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Με τον ίδιο τρόπο έχει τεκμηριωθεί η προέλευση του «Αδάμ» στην Αφρική.

   Τέλος, χρησιμοποιούνται ιστορικά ή άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα, οι Αφρικανο-Αμερικανοί έχουν ένα σημαντικό ποσοστό της απλοομάδας R1, όμως ξέρουμε πως αυτή σπανίζει στην Αφρική και είναι συχνή στην Ευρώπη, επομένως η R1 σε αυτούς είναι προϊόν της επιμειξίας με Ευρωπαίους κατά την παραμονή των Αφρικανών σκλάβων στην Αμερική.

   Παγκόσμια Κατανομή Απλοομάδων

   Δεν μπορούμε να αναφερθούμε συνολικά σε όλες τις απλοομάδες και υποαπλοομάδες που έχουν ανακαλυφθεί, γι’ αυτό θα περιοριστούμε στις κυριότερες από αυτές. Όλες οι χρονολογίες είναι σε χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν (ky).

   Η απλοομάδα A (43ky) είναι συχνή στην υποσαχάριο Αφρική
   Τα υπόλοιπα χρωματοσώματα της ανθρωπότητας ανήκουν στην απλοομάδα BR (82ky) που χωρίζεται σε Β και CR
   Η απλοομάδα B (37ky) είναι επίσης συχνή στην υποσαχάριο Αφρική
   H απλοομάδα CR (69ky) χωρίζεται σε C, DE και F
   Η απλοομάδα C (23ky) είναι συχνή στη Νότια και Ανατολική Ασία, στην Ωκεανία και Αμερική
   Η απλοομάδα DE (38ky) είναι συχνή στην Ιαπωνία, στο Θιβέτ, στην Αφρική, Δυτική Ασία και Ευρώπη και χωρίζεται σε D και Ε
   Η απλοομάδα D (13ky) είναι συχνή στην Ιαπωνία, ειδικά στους Αϊνού καθώς και στο Θιβέτ
   Η απλοομάδα Ε (30ky) είναι συχνή στην Αφρική, Δυτική Ασία και Ευρώπη
   Η απλοομάδα F (50ky) είναι συχνή εκτός της Αφρικής και χωρίζεται σε G H I J K
   Η απλοομάδα G είναι συχνή στον Καύκασο και στη Δυτική Ασία, Ευρώπη
   Η απλοομάδα Η είναι συχνή στην Ινδία, καθώς και σε πολλούς Αθίγγανους
   Η απλοομάδα Ι είναι συχνή στην Ευρώπη με φθίνουσα συχνότητα προς την Δυτική Ασία
   Η απλοομάδα J είναι συχνή στη Δυτική Ασία με φθίνουσα συχνότητα προς την Ευρώπη, Βόρειο Αφρική, Κεντρική και Νότιο Ασία
   Η απλοομάδα K βρίσκεται από την Ευρώπη, στην Άπω Ανατολή και στην Αμερική και χωρίζεται σε L M NO και P
   Η απλοομάδα L βρίσκεται από τον Καύκασο έως την Ινδία
   Η απλοομάδα M βρίσκεται στην Ωκεανία
   Η απλοομάδα ΝΟ βρίσκεται από τη Βορειοανατολική Ευρώπη έως την Άπω Ανατολή καθώς και στην Ωκεανία και χωρίζεται σε Ν και Ο
   Η απλοομάδα Ν βρίσκεται στη Βορειονατολική Ευρώπη και Βόρειο Ασία, ιδιαίτερα στη Σιβηρία. Σχετίζεται πιθανότητα με τον «Ουραλικό» ανθρωπολογικό τύπο και τις Φιννο-Ουγγρικές γλώσσες, ιδιαίτερα ο κλάδος Ν3.
   Η απλοομάδα Ο είναι συχνή στην Άπω Ανατολή και Ωκεανία
   Η απλοομάδα P βρίσκεται στην Ευρώπη, Δυτική, Κεντρική και Νότιο Ασία και Αμερική και χωρίζεται σε R και Q
   Η απλοομάδα R είναι συχνή στην Ευρώπη, Δυτική, Κεντρική και Νότιο Ασία
   Η απλοομάδα Q βρίσκεται στην Βόρειο και Κεντρική Ασία και στην Αμερική
   Οι Ανθρώπινες Φυλές

   Οι διάφορες ανθρώπινες φυλές παρουσιάζουν διαφορετική κατανομή των απλοομάδων, όπως φαίνεται και από τα προηγούμενα.

   Η λευκή (Καυκασοειδής) φυλή περιλαμβάνει τις απλοομάδες E3b, G, I, J, L, R
   Η μαύρη (Νεγροειδής) φυλή περιλαμβάνει τις απλοομάδες E*(xE3b), A, B
   H κίτρινη (Μογγολοειδής) φυλή περιλαμβάνει τις απλοομάδες C, O, Q, D
   H κόκκινη (Αμερικανοειδής) φυλή περιλαμβάνει τις απλοομάδες C και Q
   H Αυστραλοειδής φυλή περιλαμβάνει τις απλοομάδες C, O, M
   Aξίζει να τονιστεί πως δε γνωρίζουμε ακριβώς πότε οι διάφορες φυλές με τη χαρακτηριστική εμφάνισή τους πρωτοεμφανίστηκαν. Γι’ αυτό έχουμε επικάλυψη των διαφόρων απλοομάδων, αφού αυτές πιθανώς σχετίζονται με το στάδιο εξέλιξης του ανθρώπου πριν από τη διαφοροποίηση σε φυλές.

   Φυλετική Επιμειξία

   Μελετώντας διάφορους πληθυσμούς ανά την υφήλιο μπορούμε να εντοπίσουμε την ύπαρξη φυλετικής επιμειξίας. Λ.χ. όπως είδαμε, οι απλοομάδες Q, O και C απουσιάζουν από την Ευρώπη, αλλά παρουσιάζονται στην Τουρκία σε συνολικό ποσοστό 3.4%, λόγω της Ασιατικής προέλευσης των Τούρκων εισβολέων οι οποίοι ήταν Καυκασοειδούς-Μογγολοείδούς φυλής και απορροφήθηκαν στο γηγενή πληθυσμό της Μικράς Ασίας, τμήμα του οποίο εξισλάμισαν. Ομοίως, πολλοί Αφρικανο-Αμερικανοί έχουν χρωματοσώματα τύπου R ή I τα οποία είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης από την εποχή της δουλείας. Επίσης πολλοί Βορειοαφρικανοί ανήκουν στις απλοομάδες J και E3b που είναι Καυκασοειδείς, αλλά αρκετοί ανήκουν στην παραομάδα E*(xE3b) ή στις Α, Β που υποδηλώνουν μια κάποια Νεγροειδή συμβολή στον πληθυσμό της Βορείου Αφρικής.

   Καυκασοειδείς Απλοομάδες

   Ανθρωπολογικά οι Έλληνες ανήκουν στη Λευκή (Καυκασοειδή) φυλή. Αυτό έχει πιστοποιηθεί σε μια σειρά ερευνών του χρωματοσώματος Υ, κατά της οποίες πάντοτε το 99%+ των χρωματοσωμάτων τους ανήκουν στις Καυκασοειδείς απλοομάδες. Τυχαίνει κάποτε να βρεθούν σε μερικές μελέτες κάποια χρωματοσώματα τύπου Α (Νεγροειδή) ή C (Μογγολοειδή) ή N3 (Ουραλικά), αλλά το ποσοστό αυτών είναι πάντοτε αμελητέο. Ακόμα και αν κάποιος έχει ένα τέτοιου είδους χρωματόσωμα, αυτό αφορά μόνο τον απώτερο πατρικό του πρόγονο, και όχι τη συνολική γενετική του σύσταση.

   Ας περιοριστούμε λοιπόν στην κατανομή των Καυκασοειδών απλοομάδων, που είναι οι E3b, G, I, J, L, R και ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

   Η απλοομάδα R φαίνεται πως σχετίζεται με τον πρώτο αποικισμό της ηπείρου, από την Κεντρική Ασία κατά την Παλαιολιθική εποχή. Αποτελεί υποαπλοομάδα της P και σχετίζεται με την απλοομάδα Q που αποίκισε την Αμερική κατά την Παλαιολιθική εποχή. Η μεγαλύτερη συχνότητα της R βρίσκεται στην Δυτική Ευρώπη (π.χ. Ισπανία, Ιρλανδία) καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη (π.χ. Ρωσία, Πολωνία). Στη Δυτική Ευρώπη εδράζει ο κλάδος R1b ενώ στην Ανατολική ο κλάδος R1a. Θεωρείται πως μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων (18ky) οι άνθρωποι επεκτάθηκαν ξανά στην Ευρώπη από τα (σχετικώς) θερμά καταφύγια της Ιβηρίας και της Ουκρανίας. Από το πρώτο εξαπλώθηκαν οι κάτοχοι της R1b ενώ από το δεύτερο αυτοί της R1a.

   Οι πρόγονοι της απλοομάδας Ι (24ky) λέγεται πως σχετίζονται με το δεύτερο εποικισμό της Ευρώπης από τη Μέση Ανατολή, επίσης κατά την Παλαιολιθική εποχή. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων παγετώνων αποκλείστικαν σε καταφύγια της Φραγκο-Κανταβρίας και των Βαλκανίων, απ’ όπου εξαπλώθηκαν όταν έλιωσαν οι πάγοι. Σήμερα οι κύριοι κλάδοι είναι οι I1a (16ky)/I1c (15ky)που είναι συχνοί στη Βορειοδυτική Ευρώπη, ο κλαδος Ι1b2 (9ky) που έχει μεγάλη συχνότητα στη Σαρδινία και γενικά στη Νοτιοδυτική Ευρώπη, και η παραομάδα Ι1b*(xI1b2) (11ky) που εδράζει στη Βορειοδυτική Βαλκανική χερσόνησο.

   Οι απλοομάδες G και J φαίνεται πως πρωτοεμφανίστηκαν στη Δυτική Ασία στην Παλαιολιθική εποχή. Η έναρξη της Νεολιθικής εποχής είχε ως αποτέλεσμα τη δημογραφική έκρηξη του πληθυσμού που άρχισε να χρησιμοποιεί τις παραγωγικότερες μεθόδος διαβίωσης μέσω της αγροτοκτηνοτροφίας. Εκείνη την εποχή πρωτοεμφανίστηκαν οι κάτοχοι των απλοομάδων αυτών στην Ευρώπη, μέσω της Μικράς Ασίας. Η μεν G έχει μεγάλη συχνότητα στον Καύκασο, και ειδικά στη Γεωργία και σχετίζεται πιθανόν με το βόρειο τμήμα αυτής της επέκτασης. Η J (22ky) χωρίζεται σε δύο κλάδους, τον J1 (11ky) ο οποίος είναι συχνός στο νότιο τμήμα της Μέσης Ανατολής και ειδικά στους Σημίτες, ενώ ο J2 (7-14ky) είναι συχνός στο βόρειο τμήμα και είναι ο κύριος εκπρόσωπος της απλοομάδας J στην Ευρώπη.

   Η απλοομάδα E3b προήλθε από την Ανατολική Αφρική (26ky). Εν αντιθέσει με τους άλλους κλάδους της απλοομάδας Ε, οι οποίοι είναι κατανεμημένοι στην υποσαχάριο Αφρική, η Ε3b είναι συχνή στη Βόρεια και Ανατολική Αφρική, Δυτική Ασία και Ευρώπη σε πληθυσμούς Καυκασοειδούς ή μικτής Καυκασοειδούς-Νεγροειδούς ανθρωπολογικής ταυτότητας. Και αυτή η απλοομάδα φαίνεται πως πρωτοεισήλθε στην Ευρώπη κατά τη Νεολιθική περίοδο, αλλά σχετίζεται πιθανώς με μία ή περισσότερες «παραλιακές» μετακινήσεις πληθυσμών στη Μεσόγειο, αφού σε αντίθεση με την J οι πληθυσμοί της ενδοχώρας της Μέσης Ανατολής έχουν μικρή συχνότητα E3b. H E3b χωρίζεται σε πολλούς κλάδους διαφορετικής ηλικίας. Ο κλάδος Ε3b1b π.χ. είναι συχνότατος στους Βερβέρους της Βορείου Αφρικής και η παρουσία του σε μικρή συχνότητα στην Ιβηρική χερσόνησο είναι πιθανό απομεινάρι της Ισλαμικής κατάκτησης. Στην Ευρώπη η πλειοψηφία των χρωματοσωμάτων της E3b ανήκουν στον κλάδο E3b1a ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε 23ky στην Ανατολική Αφρική.

   Τέλος η απλοομάδα L δε θα μας απασχολήσει αφού είναι περιορισμένη στον Ασιατικό κλάδο της Καυκασοειδούς φυλής.

   Οι Έλληνες

   Η κατανομή των χρωματοσωμάτων Υ στους Έλληνες έχει εκτιμηθεί σε αρκετές μελέτες που διαφέρουν ωστόσο μερικές φορές στην ορολογία τους και στο ότι εξέτασαν διαφορετικά σύνολα μεταλλάξεων. Μπορούμε ωστόσο να εξάγουμε μια γενική εικόνα της σύστασης των Ελληνικών χρωματοσωμάτων Υ.

   Οι Έλληνες ανήκουν λοιπόν κατά 20% περίπου στην απλοομάδα Ε, που προήλθε από την Αφρική 30ky στο παρελθόν, και κατά 80% στην απλοομάδα F που είναι Ευρασιατικής προέλευσης 50ky στο παρελθόν.

   Φαίνεται πως τα Ελληνικά χρωματοσώματα Ε ανήκουν αποκλειστικά στον κλάδο E3b1a (Ανατολική Αφρική 23ky) ο οποίος είναι γνωστός και ως E-M78 από την μετάλλαξη M78 που τον ορίζει. Μέσα από τη μελέτη των μικροδορυφόρων όμως φαίνεται πως τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά χρωματοσώματα ανήκουν σ’ ένα σύμπλεγμα που ονομάζεται E-M78α το οποίο έχει μέγιστη συχνότητα στην Ελλάδα και στη Νότιο Βαλκανική ειδικότερα, και η συχνότητα και ποικιλομορφία του μειώνεται στις γειτονικές περιοχές. Το Ε-M78α χρονολογήθηκε περί το 8ky και η προέλευση του θεωρείται ως η Νότια Βαλκανική χερσόνησος. Η παρουσία χρωματοσωμάτων Ε-Μ78α στην Ευρώπη είναι συνέπεια της επέκτασης του Νεολιθικού πολιτισμού και αργότερα του Ελληνικού αποικισμού.

   Τα χρωματοσώματα της ομάδας F χωρίζονται σε διάφορες απλοομάδες όπως είδαμε. Μεγαλύτερη συχνότητα, περί το 25%, στην Ελλάδα παρουσιάζουν τα χρωματοσώματα J τα οποία σχετίζονται όπως είδαμε με το Νεολιθικό πολιτισμό και ήρθαν στην Ελλάδα από τη Μικρά Ασία. Περίπου το 2.5% είναι τύπου J1 ενώ τα υπόλοιπα είνα J2. Βλέπουμε λοιπόν πως η πιθανή συμβολή πληθυσμών από τη Νότιο Μέση Ανατολή είναι πολύ μικρή. Τα χρωματοσώματα J2 χωρίζονται και αυτά σε πολλούς κλάδους με διαφορετική πιθανή ιστορία. Ο κλάδος J2f1 (5ky) θεωρείται πως πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή του Αιγαίου και μετείχε στον Ελληνικό αποικισμό. Ο κλάδος J2e (4ky) είναι συχνός στην Ελλάδα και στην Αλβανία και επίσης θεωρείται πως έχει προέλευση στη Νότιο Βαλκανική. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αρκετά για τα υπόλοιπα χρωματοσώματα τύπου J2.

   Η απλοομάδα G είναι επίσης Νεολιθικής προέλευσης με μέγιστη συχνότητα (30%) στη Γεωργία και συχνή παρουσία στην περιοχή του Καυκάσου αλλά και στην Ευρώπη και Δυτική Ασία με μικρότερη συχνότητα. Σημειώνεται πως η G είναι φυλογενετικά συγγενής με την απλοομάδα J. Τα περισσότερα Ελληνικά χρωματοσώματα G ανήκουν στην υποαπλοομάδα G2 με συνολική συχνότητα περί το 7%.

   Η απλοομάδα R1a είναι Παλαιολιθικής προέλευσης από την Ανατολική Ευρώπη. Δεν είναι γνωστές υποδιαιρέσεις της και 10% των Ελλήνων ανήκουν σ’ αυτή.

   Η απλοομάδα R1b είναι επίσης Παλαιολιθικής προέλευσης και σήμερα παρουσιάζει μεγαλύτερη συχνότητα στη Δυτική Ευρώπη, πλησιάζοντας σχεδόν το 100% σε περιοχές της Ιρλανδίας και της χώρας των Βάσκων. Στην Ελλάδα έχει συχνότητα 12.5% περίπου. Η μελέτη ενός πολυμορφικού συστήματος του p49a,f δείχνει πως η συγκεκριμένη απλοομάδα χωρίζεται σε δύο πιο συγκεκριμένες ομάδες, μια Δυτικοευρωπαϊκή (Ht15) και μια που είναι συχνή στον Καύκασο, Μικρά Ασία και Βαλκανική (Ht35). Πιθανότατα μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων πληθυσμοί με R1b που ήταν αποκλεισμένη στην Ιβηρική χερσόνησο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη/Μικρά Ασία επεκτάθηκαν, δημιουργώντας την παρατηρούμενη κατανομή των δύο ομάδων.

   Τέλος η απλοομάδα I παρατηρείται στο 15% περίπου των Ελλήνων. Οι περισσότεροι Έλληνες ανήκουν στην παραομάδα Ι1b*(xI1b2) που είναι συχνή στην Βαλκανική, αν και παρατηρούνται και οι κλάδοι Ι1a και Ι1c της Βορειοδυτικής Ευρώπης σε συχνότητα περίπου 4%.

   Ινδο-Ευρωπαίοι

   Η ανακάλυψη της γλωσσικής συγγένειας πολλών γλωσσών από την Ιρλανδία έως και την Ινδία, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική υπήρξε η απαρχή της συγκριτικής γλωσσολογίας. Σήμερα, η ιδέα της «Αρίας Φυλής» που μετέδωσε της Ινδο-Ευρωπαϊκές γλώσσες σ’ αυτή την τεράστια περιοχή έχει απορριφθεί. Ωστόσο παραμένει το γεγονός πως η ομοιογένεια τόσων γλωσσών σε τέτοια γεωγραφική έκταση προέκυψε μέσω κάποιων κοινών προγόνων οι οποίοι μίλησαν στο απώτερο παρελθόν την Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαϊκή (ΠΙΕ) πρωτογλώσσα.

   Εφόσον η διάχυση των ΠΙΕ γλωσσών πρέπει να συνοδεύτηκε και από διάχυση ανθρώπων, και δη ανδρών, είναι λογικό να βρούμε τα αχνάρια της στα χρωματοσώματα των σύγχρονων πληθυσμών. Οι δύο κυριότερες θεωρίες είναι οι εξής.

   Κατά την Λιθουανή αρχαιολόγο Μαρία Γκιμπουτας, οι Ινδο-Ευρωπαϊκές γλώσσες εξαπλώθηκαν μέσω εξάπλωσης του πολιτισμού των Τύμβων (kurgan) από τις στέππες βορείως του Ευξείνου Πόντου. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η εξημέρωση του αλόγου και η χρήση οχημάτων με τροχούς έδωσε μεγάλη κινητικότητα στους πληθυσμούς αυτούς που είχαν μια πατριαρχική, πολεμοχαρή οργάνωση και έτσι εξαπλώθηκαν μεταφέροντας μαζί τους και τη γλώσσα τους, γύρω στο 8-5ky

   Ο Βρεττανός αρχαιολόγος Κόλιν Ρένφριου παρουσίασε μια πιο ειρηνική εικόνα, κατά την οποία οι πρώτοι αγρότες της Νεολιθικής εποχής ήταν οι Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαίοι. Η δημογραφική έκρηξη (9ky) για την οποία ήδη μιλήσαμε και η διάδοση του νέου τρόπου παραγωγής μέσω της καλλιέργειας της γης και της εκμετάλλευσης οικιακών ζώων συνοδεύτηκε με τη σταδιακή εξάπλωση αγροτοκτηνοτροφικών πληθυσμών και την μεταβολή του τρόπου ζωής των κηνυγών-συλλεκτών τροφής που συνάντησαν.

   Η επιστημονική διαφωνία για την προέλευση των ΠΙΕ γλωσσών συνεχίζεται, και πιθανώς στοιχεία και των δύο θεωριών να αληθεύουν. Μερικοί υποστηρίζουν πως αν και οι ΠΙΕ πρωτοεμφανίστηκαν στους Νεολιθικούς πρωτο-αγρότες, οι κάτοικοι των στεππών τις υιοθέτησαν και βοήθησαν στην περαιτέρω εξάπλωσή τους.

   Η θεωρία του Ρένφριου είναι πιθανή αφού η διάχυση χρωματοσωμάτων τύπου J, G και E3b στην Ευρώπη από την περιοχή της Νότιας Βαλκανικής είναι απολύτως συμβατή με αυτή. Και η θεωρία της Γκιμπουτάς όμως είναι πιθανή, αφού η απλοομάδα R1a της Ανατολικής Ευρώπης επίσης διαδώθηκε από την υποστηριζόμενη ΠΙΕ πατρίδα. Δεν είναι όμως γνωστό αν η R1a ή υποκλάδοι της εξαπλώθηκαν μετά τη λήξη της τελευταίας εποχής των παγετώνων ή πιο πρόσφατα όπως υποστηρίζει η Γκιμπουτάς. Σίγουρα η ανακάλυψη νέων μεταλλάξεων και η μελέτη αρχαίων οστών θα ρίξει περισότερο φως σ’ αυτό το αρχαιολογικό μυστήριο.

   Η Θεωρία του Φαλμεράυερ

   Ο Γιάκομπ Φαλμεράυερ υποστήριξε κατά τον 19ο αιώνα πως το Ελληνικό έθνος είχε εξαφανιστεί λόγω της καθόδου Σλάβων κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και Αλβανών μετέπειτα, λέγοντας πως «δεν κυλάει σταγόνα Ελληνικού αίματος» στις φλέβες των Νεοελλήνων. Η θεωρία αυτή βέβαια απορρίφθηκε με την επίκληση ιστορικών, γλωσσολογικών και λαογραφικών στοιχείων που καταδεικνύουν πως αν και η κάθοδος Σλαβικών και Αλβανικών πληθυσμών είναι γεγονός, αυτοί δεν εξαφάνισαν το Ελληνικό έθνος αλλά σταδιακά εξελληνίστηκαν γλωσσικά και απορροφήθηκαν βιολογικά.

   Η μελέτη των χρωματοσωμάτων Υ μας επιτρέπει την επανεξέταση αυτής της θεωρίας μέσω σύγχρονων μεθόδων. Οι Σλαβικοί πληθυσμοί έχουν γενικά μεγάλη συχνότητα της απλοομάδας R1a έως και 50%, ενώ είναι συχνή σε αυτούς και η παραομάδα I1b*(xI1b2) με Βορειοδυτική Βαλκανική προέλευση (30-40% στους Κροάτες και Βόσνιους). Δε γνωρίζουμε ποια ήταν η σύσταση του Πρωτο-Σλαβικού πληθυσμού, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως περιείχε μια ή και τις δυο αυτές απλοομάδες σε πολύ υψηλό ποσοστό. Αντίθετα, με εξαίρεση τους Σλάβους της Βαλκανικής, οι απλοομάδες J, G και E3b έχουν μικρή συχνότητα στους περισσότερους Σλαβικούς λαούς.

   Οι Έλληνες όπως είδαμε έχουν μεγάλη συνολική συχνότητα των Νεολιθικών απλοομάδων J, G και Ε3b και μικρή σχετικά των R1a και I1b*(xI1b2). Αυτό δηλώνει με βεβαιότητα πως η γενετική κληρονομιά των αρχαίων κατοίκων της χώρας είναι ισχυρή και έχει επηρεαστεί σε μικρό βαθμό μόνο από την κάθοδο των Σλάβων. Πρέπει όμως να τονίσουμε πως και η παρουσία των R1a και Ι1b*(xI1b2) στην Ελλάδα δεν σχετίζεται απαραίτητα με Σλαβικές εισροές, αφού πρόκειται για πολύ παλιές απλοομάδες οι οποίες πρωτοεμφανίστηκαν σχετικά κοντά στην Ελλάδα. Επομένως είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν ήδη, ίσως σε μικρότερη συχνότητα στον αρχαίο Ελληνικό πληθυσμό. Αυτή η παρατήρηση υποστηρίζεται επίσης και από την ύπαρξη τόσο R1a όσο και I1b χρωματοσωμάτων ανατολικά της Ελλάδας όπου δεν υπάρχουν μαρτυρίες Σλαβικών εποικίσεων.

   Σχετικά με Αλβανικές επιδράσεις δεν μπορούν επί του παρόντος να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Η Αλβανική γλώσσα είναι σίγουρα γηγενής στη Βαλκανική χερσόνησο, και αποτελεί, όπως και η Ελληνική, κατάλοιπο της εποχής πριν από την κάθοδο των Σλάβων. Οι Αλβανοί φαίνεται πως έχουν παρόμοιες συχνότητες απλοομάδων με τους Έλληνες, πράγμα που επίσης τεκμηριώνει τον γηγενή νοτιο-Βαλκανικό χαρακτήρα τους. Έτσι το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως πιθανές Αλβανικές εισροές στον Ελληνικό πληθυσμό δεν μπορούν επί του παρόντος ούτε να επιβεβαιωθούν ούτε να αποκλειστούν. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτές ήταν απο συγγενικό βιολογικά λαό.

   Νορδικιστές και Αφροκεντριστές

   Η Νορδικιστική θεωρία υποστηρίζει πως οι Αρχαίοι Έλληνες, ή τουλάχιστον η αριστοκρατία τους ήταν Νορδικού (Βορειοευρωπαϊκού) τύπου και πως η πτώση της Αρχαίας Ελλάδας είναι προϊόν του απονορδισμού του Ελληνικού λαού μέσω επιμειξίας με Ασιατικούς και Αφρικανικούς λαούς ή με τα μη-Νορδικά κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Η Αφροκεντρική θεωρία υποστηρίζει αντίστοιχα πως οι Αφρικανοί Νεγροειδούς τύπου εποίκησαν την Ελλάδα κατά την προϊστορία. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν Νεγροειδείς και ο Ελληνικός πολιτισμός είναι αντριγραφή του Αιγυπτιακού.

   Και οι δύο αυτές θεωρίες απορρίπτονται με βάση τα στοιχεία του χρωματοσώματος Υ. Όπως αναφέραμε, στην Ελλάδα οι απλοομάδες I1a και Ι1c που αγγίζουν περί το 40% στη Σκανδιναβία βρίσκονται μόνο σ’ένα μικρό ποσοστό, πράγμα που σημαίνει πως η Νορδική επιμειξία είναι γενικά μικρή. Αντιθέτως οι Έλληνες έχουν μεγάλη συχνότητα γηγενών κλάδων όπως ο E-M78α και J2e/J2f1 που υποδηλώνουν άμεσα της φυλετική συνέχειά τους με το παρελθόν. Όσο για τη θεωρία των Αφροκεντριστών, αυτή δεν έχει καμιά υποστήριξη, αφού τόσο στην μεν Αίγυπτο οι Νεγροειδείς απλοομάδες είναι μικρή μειοψηφία, ενώ στην Ελλάδα απουσιάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά. Έτσι δεν τεκμηριώνεται καμιά σημαντική Νεγροειδής παρουσία στον Ελληνικό χώρο.

   Αρχαιογενετική

   Η μελέτη DNA από οστά βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αφού (α) το γενετικό υλικό που υπάρχει στα οστά είναι ελάχιστο, (β) πολλές φορές το DNA φθείρεται και έτσι χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία μελετών με αρχαίο DNA και τέλος (γ) η προσθήκη σύγχρονου DNA σε αρχαία οστά λόγω του τρόπου με τον οποίο αυτά ανακαλύφθηκαν και αποθηκεύτηκαν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το DNA που περιέχουν να μην είναι αυθεντικό. Μέχρι στιγμής οι περισσότερες μελέτες αρχαίων πληθυσμών εστιάζουν στο μιτοχονδριακό DNA το οποίο μεταβιβάζεται μέσω της μητρικής οδού. Τα αποτελέσματα της αρχαιογενετικής θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εξετάσουμε απευθείας τα συμπεράσματα που εξάγονται μέσω της μελέτης των ζώντων πληθυσμών.

   Συμπεράσματα

   Το χρωματοσώμα Υ μεταδίδεται από πατέρα σε γιο και μας επιτρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα για την πατρική γενετική ταυτότητα ενός πληθυσμού
   Οι επιστήμονες χωρίζουν τα χρωματοσώματα Υ σε απλοομάδες και εντοπίζουν τη χρονική και γεωγραφική προέλευση κάθε απλοομάδας
   Η κατανομή των διαφόρων απλοομάδων διαφέρει στις διάφορες φυλές και λαούς και μας βοηθάει στη μελέτη της ιστορίας και προϊστορίας τους
   Οι Έλληνες έχουν χρωματοσώματα τα οποία είναι κατά 50% περίπου Νεολιθικής προέλευσης από τη Δυτική Ασία και κατά 50% Παλαιολιθικής Ευρωπαϊκής προέλευσης.
   Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη σημαντικής μη-Καυκασοειδούς επιμειξίας στους Έλληνες
   Μερικές απλοομάδες φαίνεται πως είναι γηγενείς στη Νότιο Βαλκανική, πιστοποιώντας τη φυλετική συνέχεια των Ελλήνων. Η γεωγραφική κατανομή άλλων απλοομάδων είναι ευρύτερη, και έτσι δεν μπορεί να πιστοποιηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η πρωτοεμφάνιση τους στον Ελληνικό χώρο.
   Ο βαθμός επιμειξίας με άλλους λαούς είναι δύσκολο να εκτιμηθεί επί του παρόντος, αλλά δε φαίνεται να έχει εξαλείψει τη γενετική ιδιαιτερότητα του Ελληνικού λαού.
   Βιβλιογραφία

   Για την απλοομάδα Ε3b: http://www.familytreedna.com/pdf/hape3b.pdf

   Για τις απλοομάδες E και J:
   http://hpgl.stanford.edu/publications/AJHG_2004_v74_p1023-1034.pdf

   Για την απλοομάδα I: http://hpgl.stanford.edu/publications/AJHG_2004_v75_Semino.pdf

   Χρωματοσώματα Υ στην Κροατία: http://evolutsioon.ut.ee/publications/Barac2003.pdf

   Χρωματοσώματα Υ στη Μικρά Ασία: http://hpgl.stanford.edu/publications/HG_2004_v114_p127-148.pdf

   Y-chromosome consortium: http://ycc.biosci.arizona.edu/

   ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ…..!!!!! ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΟΣΟΜΑΤΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!

   ΔΕΣ ΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!!!!

   1ο .. ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
   Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά
   ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.
   ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
   Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια
   σκλαβιάς.
   Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό
   99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η
   συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της
   λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!
   To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει
   επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους
   παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση
   στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι
   οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι… Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι
   υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες
   θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση.
   Συνέχεια

   2oΓενετική Μνήμη: Γνώση μέσα στα Κύτταρά σου

   “ Αν έχεις μάθει να παίζεις καταπληκτική κιθάρα, ακόμη κι αν έχεις αφοσιωθεί τόσο πολύ ώστε να ματώνεις κάθε μέρα τα χέρια σου στις χορδές της, το παιδί που θα κάνεις αργότερα δεν θα έχει ιδέα για το παίξιμο της κιθάρας. Καμιά από τις μουσικές γνώσεις σου δεν θα μεταφερθεί στον απόγονό σου. Αν σε όλη σου τη ζωή είσαι επαναστάτης και έχεις μάθει να μη σκύβεις ποτέ το κεφάλι σου, το παιδί που θα γεννήσεις αύριο δεν θα έχει καμιά προδιάθεση για να συνεχίσει την επανάστασή σου. Αν είσαι Έλληνας αλλά γεννήθηκες και ζεις επί πολλά χρόνια στο εξωτερικό με ξένους θετούς γονείς, πιθανότατα δεν θα σου αρέσει το ελληνικό φαγητό, δεν θα μιλάς Ελληνικά, και κάθε τι ελληνικό θα είναι τελείως αδιάφορο για σένα…

 10. Αυτο που ξερω και αναγνωριζω σαν
  αληθεια ειναι οτι τα Ελληνικα εχουν
  ιστορια στη γη 250.000 χρονια αγαπητε Σαμαν!
  και ηταν η γλωσσα της Μου η Λεμουριας της οποιας αποικιες ηταν η Ατλαντιδα κ η αιγυπτος
  κ η Ελλαδα…
  Μια αναζητηση για το e book Θειαουμπα και μια
  αναγνωση του θα διαφωτισει πολλους…

  1. felix!!!!

   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛ ΜΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!

   ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΟΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ….

   ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ …ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ…. ΔΙΑΒΣΕ ΑΥΤΟ:

   Η ΠΡΩΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
   To δοκίμιο αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Sciences και παραμένει ανέκδοτο στην Ελλάδα.

   Η σύγχρονη μεγαλούπολη είναι ένα απέραντο και πολύπλοκο τοπίο όπου, αψηφώντας την πλασματική ευταξία της επίσημης γλώσσας, υψώνει τη φωνή της η ιδιαίτερη γλώσσα κάθε κατοίκου.

   Ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για διάλεκτος, ντοπιολαλιά, επαγγελματική ιδιόγλωσσα γεμάτη τεχνική ορολογία ή ιδιόλεκτος που βρίθει όρων της αργκώ. Για να επικοινωνήσεις τέλεια στους δρόμους της Νέας Υόρκης, πρέπει να χειρίζεται άψογα εκατοντάδες γλώσσες — ίσως τις μισές απ’ όσες μιλιούνται στον κόσμο μας. Όμως η κατάσταση δεν ήταν ανέκαθεν τόσο μπερδεμένη. Οι πρώτοι κάτοικοι του πλανήτη — κατά την Παλαιά Διαθήκη, τουλάχιστον –, οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι, είχαν «μία γλώσσα και μια λαλιά». Χάρη στο κοινό αυτό χαρακτηριστικό, θέλησαν να δοξαστούν χτίζοντας μια πόλη μ’ έναν πύργο που θα έφτανε ως τον ουρανό.

   V. Sherovoskin Μετάφραση: Γιάννης Ανδρέου

   Ο Θεός θεώρησε τόσο μεγάλη προσβολή το σχέδιό τους, ώστε έστειλε στους ανθρώπους τη σύγχιση των γλωσσών. Οι εργάτες, αδυνατώντας να επικοινωνήσουν, σταμάτησαν τη δουλειά, και οι Βαβυλώνιοι σκόρπισαν στο πρόσωπο της γης, χαμένοι στο γσσικό τους χάος και πολλαπλασιάζοντας την έκτασή του. Το αποτυχημένο εγχείρημά τους πήρε το όνομά του από το εβραϊκό βαλάλ, που σημαίνει «συγχίζω». «Δια τούτο ωνομάσθη το όνομα αυτού Βαβέλ. Ότι εκείθεν συνέχεεν Κύριος τα χείλη πάσης της γης.»

   Στην πραγματικότητα, η ποικιλία των γλωσσών του κόσμου οφείλεται σε κάτι πολύ λιγότερο δραματικό από τη θεία επέμβαση. Χάρη στην δυνατότητά τους να μεταβάλλονται ακατάπαυτα οι γλώσσες — αναμφισβήτητα, το ουσιώδες μέσο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας — αντανακλούν στο σύνολό της την κοινωνική δημιουργικότητα. Δημιουργούνται καθώς η κάθε γενιά κληρονομεί τη γλώσσα της προηγούμενης, ενώ η τριβή στο χρόνο κάνει τις λέξεις να γλιστρούν και να συγκρούονται. Η εξέλιξη μιας γλώσσας δεν είναι ομοιόμορφη σε όλους τους τόπους όπου μιλιέται, και συχνά παρουσιάζονται διαφορές στην προφορά.

   Όταν κάποιες διαφορετικές κοινότητες εξελίξουν ανεξάρτητα η μία από την άλλη την κοινή τους γλώσσα — υιοθετώντας ξένες φράσεις και εκφράσεις, επινοώντας καινούριες λέξεις ή συνθέτοντας αυτές που ήδη υπάρχουν με τρόπο ώστε να καλύπτουν τις νέες ανάγκες — τότε μετά από έναν ή δύο αιώνες καθεμιά έχει σχηματίσει τη δική της διάλεκτο. Αν αυτές οι διάλεκτοι παραμείνουν ανεξάρτητες για ικανό χρονικό διάστημα — γύρω στα 1.000 ώς 2.000 χρόνια, βάσει όσων γνωρίζουμε ως τώρα — ενδέχεται να μετατραπούν σε πλήρεις γλώσσες, καθεμιά από τις οποίες θα είναι ακατάληπτη από τους ομιλητές της άλλης.

   Εξίσου πιθανή είναι και η εξαφάνιση γλωσσών και διαλέκτων. Πρόκειται για έναν κίνδυνο που τον αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές γηγενείς γλώσσες, καθώς οι λαοί που τις μιλούν κατακλύζονται από την επιρροή του αγγλόφωνου κόσμου, και τα παιδιά εγκαταλείπουν την άλλοτε περήφανη γλωσσική κληρονομιά των προγόνων τους για να εναγκαλισθούν τη lingua franca, τη γλώσσα της οικονομίας που τα περιβάλλει.

   Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

   Η μετάλλαξη των γλωσσών δημιουργεί μια γενεαλογική διάταξη, ένα «οικογενειακό δέντρο». Η θέση τους στο δέντρο αυτό καθορίζεται από τη συγγένειά τους — βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, αν πρόκειται για αδελφές ή εξαδέλφες, ή σε διαφορετικό, αν έχουν σχέση προγόνου και απογόνου. Aδελφές γλώσσες είναι η γαλλική, η ιταλική και η ισπανική, οι οποίες, όπως μπορεί να πιστοποιήσει κάθε λάτρης του cafέ au lait, caffέ latte ή cafέ con leche, δε συνιστούν παρά διαφορετικές εκδοχές του ίδιου θέματος. Μαζί μ’ αυτές, η ρουμανική, η πορτογαλλική και ορισμένες άλλες γλώσσες, σχηματίζουν τη ρωμανική οικογένεια, που ονομάζεται έτσι επειδή όλες έχουν σαν κοινή μητέρα τη Λατινική Κοινή, την καθομιλουμένη γλώσσα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

   Ο ιστορικός γλωσσολόγος1, με την εξέταση κειμένων από διάφορες γλώσσες, είναι σε θέση να διαπιστώσει το είδος της συγγένειας και να σχεδιάσει το γενεαλογικό δέντρο με σχετική ακρίβεια. Aκόμη και αν δεν είχε σωθεί κανένα λατινικό κείμενο, ένας ικανός φιλόλογος θα μπορούσε να αναπλάσει μεγάλο μέρος αυτής της γλώσσας, στηριγμένος μόνο στην καλή γνώση των ρωμανικών απογόνων της: η μελέτη των ιστορικών μεταβολών που δημιούργησαν τη σύγχρονη γαλλική, ιταλική και ισπανική λέξη για το γάλα — lait, latte και leche, αντίστοιχα, από το λατινικό lacte — θα του αποκάλυπτε ότι παρόμοια αναπτύχθηκαν οι όροι των γλωσσών αυτών για τον αριθμό οκτώ — huit, otto και ocho, με βάση το λατινικό octo. Η ενδελεχής σύγκριση λέξεων και συντακτικών δομών, θα κατέληγε στην — μερική, έστω — αναδημιουργία της γλώσσας-μητέρας.

   Η ανάπλαση αυτού του τύπου αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στη μελέτη γλωσσών που δε γράφτηκαν ποτέ ή από τις οποίες δεν σώζεται κανένα γραπτό κείμενο. Για να μελετηθεί η τευτονική, από την οποία υπήρχε ένα μόνο εκτενές κείμενο, και η κελτική, από την οποία δεν υπήρχε κανένα, χρειάστηκε πρώτα να αναδημιουργηθούν οι γλώσσες αυτές με βάση τις απογόνους τους. Οι δύο αυτές πρωτογλώσσες, που θεωρείται ότι μιλιούνταν πριν από 3.000 χρόνια τουλάχιστον, δημιούργησαν η μεν πρώτη γλώσσες όπως η ολλανδική, η δανική, η αγγλική, η γερμανική, η ισλανδική, η νορβηγική, η σουηδική και η γοτθική (που σήμερα έχει εκλείψει), η δε δεύτερη μερικές σχεδόν εξαφανισμένες, σήμερα, γλώσσες, τη βρετονική, την κορνουαλική, τη γαελική, την ιρλανδική και την ουαλική.

   Συγκρίνοντας τις υπόλοιπες σύγχρονες γλώσσες, οι ιστορικοί γλωσσολόγοι αναδημιούργησαν και άλλες πρωτογλώσσες της προρωμαϊκής περιόδου. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι η σύγχρονη λιθουανική και η λατβιανική (ή λεττονική) προέρχονται από τη βαλτική πρωτογλώσσα, ενώ η βουλγαρική, η τσεχική, η πολωνική, η ρωσική, η ουκρανική και αρκετές άλλες, γεννήθηκαν από τη σλαβική. Λίγο πιο ανατολικά, η ινδική και η ιρανική δημιούργησαν πάνω από είκοσι περίπου γλώσσες, που μιλιούνται σήμερα στην Ινδία και στη Μέση Ανατολή. Και αποδείχτηκε ότι όλες αυτές — η κελτική, η βαλτική, η σλαβική, η ινδική και η ιρανική — συγγένευαν με την τευτονική και την ιταλιωτική, την πρόγονο της λατινικής γλώσσας. Αυτές οι επτά, μαζί με μερικές άλλες, ανάμεσα στις οποίες η ελληνική, αποτελούν, λόγω της κοινής τους καταγωγής από μια προγενέστερη γλώσσα, που μιλιόταν πριν από 8.000 χρόνια περίπου, μία γλωσσική οικογένεια που ονομάζεται ινδοευρωπαϊκή.

   Γίνεται φανερό ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξεταστούν όχι μόνο οι γλώσσες που ανήκουν στο διάστημα που ονομάζουμε ιστορία, αλλά και οι προϊστορικές. Η δυνατότητα αυτή πρόσφερε στους ερευνητές μια ερεθιστική προοπτική:

   Θα μπορούσαμε να κατεβούμε τα κλαδιά του γλωσσολογικού δέντρου ώσπου να φτάσουμε στον κορμό, τη μοναδική, μυθική γλώσσα της Βαβέλ, που γέννησε όλες τις σύγχρονές μας;

   Η ΙΣΤΟΡΙΑ

   Το ερώτημα αυτό, φυσικά, δεν είχε γίνει αντιληπτό όταν άρχισαν να τίθενται τα θεμέλια της γλωσσωλογίας, που είναι μια σχετικά νεαρή επιστήμη. Ανάμεσα στους πρώτους μεγάλους ερευνητές ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα είναι ο Γουίλιαμ Τζόουνς, ‘Αγγλος δικαστής που στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα είχε αποσπαστεί στην Ινδία. Παρότι είχε κάνει δικηγορικές σπουδές, ασχολήθηκε επί μακρό διάστημα με τη σύγκριση ριζών και καταλήξεων της σανσκριτικής — της κλασικής ινδικής γλώσσας — με συνώνυμες ή σχετικές λέξεις από άλλες γλώσσες: π.χ. το σανσκριτικό bhratar, που σημαίνει αδελφός, με τα συνώνυμα brothar της γοτθικής, φράτερ της αρχαίας ελληνικής και frater της λατινικής. Το 1796, σε μια διάλεξή του στο Ασιατικό Ίδρυμα της Βενγκάλης, ο Τζόουνς ανακοίνωσε ένα συγκλονιστικό πόρισμα: η σανσκριτική, η ελληνική και η λατινική ήταν αδελφές γλώσσες, αφού και οι τρεις «έχουν αναβλύσει από μια κοινή πηγή, η οποία, μάλλον, δεν υφίσταται πλέον». Ο Τζόουνς υπολόγισε ότι πιθανώς από τον ίδιο προϊστορικό πρόγονο κατάγονταν καη κελτική με την τευτονική.

   Τα συμπεράσματά του σήμαναν την έναρξη μιας επίμονης εξέτασης των σχέσεων ανάμεσα στις γλώσσες που σήμερα ονομάζονται ινδοευρωπαϊκές. Είκοσι χρόνια αργότερα, το 1816, ο Γερμανός γλωσσολόγος Φραντς Μποπ επαλήθευσε τον ισχυρισμό του Τζόουνς για τη συγγένεια μεταξύ της σανσκριτικής, της ελληνικής και της λατινικής, και πρόσθεσε στον κατάλογο την περσική. Με τη σειρά του, ο νεαρός Δανός φιλόλογος Ράσμους Κρίστιαν Ρασκ χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια ακόμη, για να αποδείξει ότι ο κατάλογος αυτός έπρεπε να συμπεριλάβει άλλες δύο πρωτογλώσσες: τη βαλτική και τη σλαβική.

   Αλλά ο Ρασκ δε σταμάτησε εκεί. Λίγο αργότερα παρουσίασε ορισμένα κριτήρια που τα θεωρούσε ουσιώδη για τη συγκριτική μελέτη των γλωσσών. Το βασικότερο, έγραφε, είναι ότι κάθε συμπέρασμα για τη σχέση ανάμεσα σε δύο γλώσσες θα όφειλε να στηρίζεται όχι μόνο στις όποιες βολικές ομοιότητες αλλά και στη μεθοδική εξέταση των δομικών2 τους χαρακτηριστικών. Υπέδειξε ακόμη ότι οι γλώσσες που μιλιούνται σε γεωγραφικά κοντινές περιοχές ανταλλάσσουν απεριόριστο αριθμό λέξεων. Κατά συνέπεια θα έπρεπε να απορρίπτονται ως αδιάφορες οι ομοιότητες που οφείλονται στον δανεισμό και όχι στη συγγενική σχέση: η λέξη cafέ, για παράδειγμα, παρ’ ό,τι κοινή σε πολλές σημερινές γλώσσες, δε θα βοηθούσε τον σύγχρονο ερευνητή στην προσπάθειά του να συνδέσει τη ρωμανική οικογένεια με τη λατινική γλώσσα, αφού ο καφές δεν υπήρχε στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (πρόκειται για αραβικό ρόφημα που πέρασε στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα).

   Η σημαντικότερη καταγραφή των όρων για τις μεταβολές μιας γλώσσας έγινε από τον Γιάκομπ Γκριμ, έναν έξοχο Γερμανό γλωσσολόγο που είναι περισσότερο γνωστός για τα παραμύθια που έγραψε με τον αδελφό του (Η Σταχτοπούτα, Η Χιονάτη κ.ά.). Το 1822 ο Γκριμ συνέχισε το έργο του Ρασκ και παρουσίασε πολλές συστηματικές αντιστοιχίες ανάμεσα στους ήχους των γερμανικών λέξεων και στους ήχους των συνωνύμων τους στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Για παράδειγμα, στη θέση του f της γοτθικής λέξης f-otus (πόδι) η σανσκριτική, η ελληνική και η λατινική γλώσσα, χρησιμοποιούσαν συχνά τον ήχο p: padαs, πόδος και pedis αντίστοιχα. Η προσεκτική χρήση της μεθόδου του Γκριμ έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς άλλους φιλόλογους να καταδείξουν ηχητικές αντιστοιχίες μεταξύ πλήθους γλωσσών και να επεκτείνουν το γενεαλογικό δέντρο της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας, ώστε να συμπεριλάβει κλάδους για την αρμενική και την αλβανική.

   Ως την εκπνοή του δεκάτου ενάτου αιώνα και με τις μέθοδους των Τζόουνς, Μποπ, Ρασκ και Γκριμ ήταν πλέον εφικτή η ανάπλαση λέξεων της μητέρας των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Έστω ότι εδώ συγκρίνουμε τα συνωνύμα του δέκα: το σανσκριτικό da;sa, το ελληνικό δέκα3, το λατινικό decem και το γοτθικό taihun. Βλέπουμε ότι ο ήχος d λείπει από την τελευταία μόνο γλώσσα. Επειδή είναι πιθανότερο το d να έγινε t σε αυτήν παρά να συνέβη το αντίθετο στις υπόλοιπες, οι γλωσσολόγοι συμπέραναν ότι η λέξη που σήμαινε δέκα στην κοινή πρόγονο, άρχιζε κι αυτή με d. Μετά την ανάλογη μελέτη των αλλαγών — συμφώνων και φωνηέντων — σε ένα τεράστιο γλωσσικό υλικό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το αντίστοιχο της πρωτο-ινδοευρωπαϊκής για το δέκα ήταν η λέξη de;km.

   Φυσικά, για την εξαγωγή «ηχητικών κανόνων» που να καθιστούν εφικτή την ανάπλαση μίας και μόνης λέξης κάποιας πρωτογλώσσας πρέπει να συγκρίνει κανείς προσεκτικά εκατοντάδες λέξεις και να έχει επαρκείς γνώσεις της γραμματικής πολλών γλωσσών. Παρά τα εμπόδια αυτά, οι φιλόλογοι κατάφεραν να φτιάξουν ένα λεξικό με περισσότερες από 2.000 αναδημιουργημένες λέξεις της αρχαίας γλώσσας των Ινδοευρωπαίων.

   ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΗΠΕΙΡΟI

   Προτού προλάβει η πρωτο-ινδοευρωπαϊκή να καθιερωθεί για τα καλά, οι γλωσσολόγοι άρχισαν να υποδεικνύουν ομοιότητες ανάμεσα σε αυτήν και σε άλλες γλωσσικές οικογένειες. Ήδη από το 1903 ο Χόλγκερ Πέντερσεν, επιφανής Δανός γλωσσολόγος, επιβεβαίωσε τη μακρινή της σχέση με πρωτογλώσσες όπως ήταν η ουραλική — που συνδέει τη φιλανδική, την ουγγρική και αρκετές γλώσσες που μιλιούνται από Σοβιετικές εθνότητες — και η σημιτική, η μητέρα της αραβικής και της εβραϊκής. Ο Πέντερσεν συνέκρινε λέξεις που παραμένουν σχετικά σταθερές, όπως τα εγώ, μοι, συ, τις, τι, όχι κ.λπ., γιατί θεωρούσε ότι ήταν πολύ πιθανό να έχουν κληρονομηθεί αυτούσιες. Η γραμματική μορφολογία των λέξεων αυτών ήταν τόσο εκπληκτικά όμοια στις γλώσσες που εξέτασε, ώστε ο Πέντερσεν υπέθεσε ότι θα πρέπει να προϋπήρξε κάποια φυλή με έδρα τη Μικρά Ασία, από την οποία εκπορεύτηκαν όλες οι μεταγενέστερες. Αποκάλεσε το λαό αυτό Νοστράτες — από το λατινικό noster που σημαίνει δικός μας — και υποστήριξε ότι η νοστρατική γλώσσα γέννησε αρκετές από τις γνωστ γλωσσικές οικογένειες: την αφροασιατική (που περιλαμβάνει τη σημιτική), τις αλταϊκές γλώσσες της ανατολικής Ασίας (ιαπωνική, κορεατική και τουρκική), την ουραλική και την ινδοευρωπαϊκή.

   Αρκετές δεκαετίες αργότερα ένας Σουηδός, ειδικός στις ουραλικές γλώσσες, ο Μπγιορν Κόλιντερ, πρόσθεσε στον κατάλογο του Πέντερσεν πολλές καινούριες λέξεις. Όμως παρ’ όλα τα ευλογοφανή επιχειρήματα, οι Νοστράτες εξακολουθούσαν να παραμένουν προϊόν υποθέσεως: λόγω του ελάχιστου διαθέσιμου γλωσσικού υλικού ο Πέντερσεν δεν είχε καταφέρει να αναπλάσει την κοινή μητρική γλώσσα.

   Για να παρουσιαστούν σοβαρά στοιχεία υπέρ της ύπαρξης της νοστρατικής χρειάστηκε να έρθει το 1964, οπότε δύο Σοβιετικοί φιλόλογοι, ο Βλαντισλάβ Ιλίτς-Σβίτιτς κι ο Ααρών Ντολγκοπόλσκι, δημοσίευσαν ισάριθμες εργασίες με τις οποίες κοινοποιούσαν την αναδημιουργία της νοστρατικής πρωτογλώσσας. Όπως και ο Πέντερσεν, οι δυο Σοβιετικοί εστίαζαν στους σταθερότερους όρους: τις προσωπικές αντωνυμίες, τις λέξεις για μέρη του σώματος — καρδιά, δόντι κ.λπ. — και τις αναφορές σε αντικείμενα του φυσικού κόσμου — ήλιος, φεγγάρι. Οι δύο Σοβιετικοί είχαν εργαστεί εντελώς ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον. Αφού μελέτησαν εκατοντάδες όρους από έξι γλωσσικές οικογένειες απογόνους της νοστρατικής, διαπίστωσαν την ύπαρξη πολλών περιπτώσεων ακριβούς ηχητικής αντιστοιχίας: συγκρίνοντας τα συνώνυμα εννοιών όπως το σκοτάδι — tem στην ινδοευρωπαϊκή, tum στην ουραλική και ttum στην αφρο-ασιατική — διαπίστωσαν ότι ο ήχος t της ινδοευρωπαϊκής, εμφανίζεται ως t στην ουραλική, ως th στην αλταϊκή πρωτογλώσσα και ως tt (αναπαριστά έναν γττιδικό ήχο t, που εκφέρεται με στένωση του λάρυγγα) στην αφρο-ασιατική και την καρτβελιανή, μια άλλη πρωτογλώσσα της δυτικής Ασίας.

   Οι αντιστοιχίες που επισήμαναν οι δυο επιστήμονες κάλυπταν όλους τους ήχους — φωνήεντα και σύμφωνα — κάθε λέξης που εξετάστηκε. Στηριγμένοι στο στέρεο έδαφος που πρόσφεραν οι διαπιστώσεις τους, ο Ιλίτς-Σβίτιτς κι ο Ντολγκοπόλσκι κατάφεραν, καθένας μόνος του όπως προαναφέραμε, να αναδημιουργήσουν εκατοντάδες λέξεις της νοστρατικής. Βρέθηκε ότι στη γλώσσα αυτή, η λέξη για το εγώ ήταν mi, που στη συνέχεια πήρε τις μορφές mi και me στην καρτβελιανή, mi και bi στην αλταϊκή, και me στην ινδοευρωπαϊκή. Ακόμη και στις σύγχρονες απογόνους της τελευταίας, είναι ευδιάκριτη η προέλευση των προσωπικών αντωνυμιών (και στα ελληνικά: με, μου, μοι κ.λπ.).

   ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

   Όπως κάθε γλώσσα, η νοστρατική φωτίζει με λαμπρότητα τη ζωή των ανθρώπων που τη μιλούσαν. Οι Νοστράτες ήταν κυνηγοί και συλλέκτες. Στο λεξιλόγιό τους παρέχεται ξεχωριστή θέση σε λέξεις όπως η haya, που αναφερόταν στην καταδίωξη θηράματος επί σειρά ημερών. Ωστόσο, η ύπαρξη όρων για καταλύμματα και για καλύβες από καλάμια φανερώνει ότι σε κάποιες καλές εποχές, είχαν ιδρυθεί οικισμοί. Τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαίωσαν ότι τα στοιχειώδη οικοδομήματα της εποχής, όπως οι φράχτες και τα τείχη, χτίζονταν με στρώματα κλαδιών ή με κλωνάρια σκεπασμένα με λάσπη.

   Στις εκατοντάδες αναδημιουργημένες λέξεις της νοστρατικής δεν υπάρχει καμία που να αναφέρεται σε σπαρτές καλλιέργειες. Κατά συνέπεια, οι Νοστράτες δεν είχαν εξοικειωθεί με τη γεωργία. Παράλληλα, η μόνη αναφορά σε κατοικίδιο ζώο είναι η λέξη kkόyna, που σημαίνει ταυτόχρονα λύκος και σκύλος (πρβλ, το ελληνικό κύων). Η αμφισημία της νοστρατικής λέξης υποδηλώνει ότι οι Νοστράτες εξημέρωναν λύκους. Η χρονολόγηση των αρχαιότερων οστών σκύλου που έχουν βρεθεί επικύρωσε την υπόθεση του Πέντερσεν ότι η νοστρατική θα είχε ηλικία 14.000 ετών περίπου.

   Η νοστρατική άρχισε να σχηματίζει διαλέκτους και γλώσσες – κόρες πριν από 3.000 χρόνια. Μέσα σε δυο χιλιετίες στις περιοχές της Συρίας και της Παλαιστίνης μιλιόταν η αφροασιατική πρωτογλώσσα από έναν λαό, τον οποίο οι αρχαιολόγοι ταύτισαν με τους Νατουφιανούς. Αν και μοναδικό μας κριτήριο είναι το λεξιλόγιο του λαού αυτού, φαίνεται ότι είχε προοδεύσει σχετικά: έχτιζε ενισχυμένα κτίρια από πέτρα, καλλιεργούσε χωράφια, συντηρούσε αγελάδες και κυνηγούσε με τόξα και βέλη, μια τεχνολογική εξέλιξη άγνωστη στους Νοστράτες. Οι Νατουφιανοί είχαν αναπτύξει κάποιο οικονομικό σύστημα, έκδηλο σε λέξεις όπως αγοράζω, πουλάω και τιμή. Ακόμη, κήρυτταν πόλεμο και έκαναν επιδρομές εναντίον των γειτόνων τους. Προϊστορικοί ποιητές (δικηγόροι, ίσως) γίνονταν γνωστοί για την ικανότητά τους να «χαράζουν μαγικά σημάδια στην άμμο». Οι Νατουφιανοί είχαν ως και περιουσιακά στοιχεία: οι πλούσιοι, που κατείχαν τα w-s-r, τα ακριβά αγαθά, κινδύνευαν από εκείνους που s–r–kk, έκλεβαν. ‘Αλλοι επιβίωναν με τη διαχείριση των κλοπιμαίων. Σταρόνια που ακολούθησαν τις ανακοινώσεις των δύο Σοβιετικών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πολλά ανθρώπινα τεχνήματα, την ύπαρξη των οποίων είχαν υποδείξει οι γλωσσολόγοι: λαξευμένα οστά ζώων, απομεινάρια κατοικιών, ως και δρεπάνια από πυρόλιθο για το θερισμό της σοδειάς.

   Γύρω στο 7.000 π.Χ. η αφροασιατική είχε ήδη χωριστεί στις γλώσσες απογόνους της, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η πρωτο-σημιτική, που μιλιόταν σε μια κοινωνία με υψηλό πολιτισμό στην ίδια περιοχή της Μέσης Ανατολής. Από τη σημιτική, πολλές λέξεις με πολιτισμικό περιεχόμενο πέρασαν σε γειτονικές γλώσσες. Ανάμεσα σ’ αυτές, υπέδειξε ο Ιλίτς-Σβίτιτς στα μέσα της δεκαετίας του ’60, βρισκόταν η ινδοευρωπαϊκή. Η διαπίστωση αυτή ερχόταν τότε σε αντίθεση με τη γενικά παραδεκτή αντίληψη ότι οι Ινδοευρωπαίοι ζούσαν αρκετά βορειότερα, κοντά στη Βαλτική θάλασσα. Ωστόσο τα γλωσσολογικά ευρήματα έδειχναν ότι οι Ινδοευρωπαίοι έμαθαν από τους αρχαίους Σημίτες για το τσεκούρι, τη μυλόπετρα, τη μπύρα και τις τελετουργικές θυσίες. Συχνά, όμως, ως ενδεικτικό παράδειγμα χρησιμοποιείται η ινδοευρωπαϊκή λέξη για τη βάρκα — nau, από την οποία και το αρχαιοελληνικό ναυς — που φανερώνει σαφέστατα την προέλευσή του από το σημιτικό συνώνυμο naw.

   Με βάση αυτές και άλλες δάνειες λέξεις ο Ιλίτς-Σβίτιτς και ο Ντολγκοπόλσκι υπολόγισαν, όπως άλλοτε ο Πέντερσεν, ότι οι πρώτοι Ινδοευρωπαίοι κατοικούσαν κατά πάσα πιθανότητα στην Ανατολία της Μικράς Ασίας. Το 1987 ένας αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, ο Κόλιν Ρένφρου, ο οποίος αγνοούσε τότε το έργο των δύο Σοβιετικών (που πρόσφατα μόλις μεταφράστηκε στη δύση), οδηγήθηκε από τα ευρήματά του στο πόρισμα ότι η ινδοευρωπαϊκή γλώσσα συνδεόταν με έναν αστικό πολιτισμό που είχε την έδρα του στο Τσατάλ Χουγιούκ, στην περιοχή της Ανατολίας, πριν από ογδόντα πέντε αιώνες.

   Κάποιες άλλες γλωσσολογικές ανταλλαγές που ανιχνεύθηκαν δείχνουν ότι οι Ινδοευρωπαίοι χωρίστηκαν αργότερα σε δύο μέρη. Το ένα παρέμεινε στην Ανατολία και δημιούργησε την αυτοκρατορία των Χιττιτών, πριν από 4.000 χρόνια. Το δεύτερο μετανάστευσε προς την περιοχή των Βαλκανίων. Το κύμα αυτό μιλούσε ήδη κάποιες διαλέκτους, οι οποίες, ώσπου να ολοκληρωθεί η μετανάστευση, είχαν γίνει γλώσσες. Πριν από 5.000 χρόνια περίπου οι ομιλητές των πρωτογλωσσών που γνωρίσαμε ως βαλτική, σλαβική, τευτονική και κελτική, είχαν εγκατασταθεί στη βορειοδυτική Ευρώπη, ενώ η πρωτοελληνική και η ιταλιωτική ανθούσαν στη λεκάνη της Μεσογείου. Αυτοί που αργότερα ονομάστηκαν Ινδοϊρανοί, μετανάστευσαν βορειοανατολικά, πέρασαν τον Εύξεινο Πόντο και την Κασπία Θάλασσα, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν νοτιοανατολικά, προς την Περσία και την Ινδία, ενώ κατά τη διαδρομή η γλώσσα τους ασκούσε και δεχόταν επιρροές.

   ‘Αλλες νοστρατικές διάλεκτοι είχαν απλωθεί ακόμη ανατολικότερα, για να σχηματίσουν την πρωτο-αλταϊκή, την πρωτο-ουραλική, καθώς και ν πρωτο-δραβιδική και τις κόρες της, στην Ινδία.

   ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

   Πέρα από τη γλώσσα του νοστρατικού φύλου, οι γλωσσολόγοι αναδημιούργησαν και άλλες αρχαίες πρωτογλώσσες. Στα μέσα της δεκαετίας του 70 ο Σεργκέι Σταρόστιν, Σοβιετικός φιλόλογος και μαθητής του Ντολγκοπόλσκι, αφού εξέτασε αρκετές γλώσσες που βρίσκονται διάσπαρτες στην Ασία συμπέρανε την ύπαρξη της πρωτο-βορειοκαυκασικής. Το έργο του ήταν εξαιρετικά σημαντικό γιατί διαλεύκανε το ζήτημα της καταγωγής των Ετρούσκων, οι οποίοι εποίκισαν τον ιταλικό χώρο πριν από 2.500 χρόνια και μιλούσαν μια γλώσσα που ήταν αδύνατο να συμπεριληφθεί στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια. Απέδειξε, επίσης, ότι από την πρωτο-βορειοκαυκασική προήλθε και η σουμερική, που θεωρείται η πρώτη γραπτή γλώσσα, αφού δείγματά της ανακαλύφθηκαν στη Μεσοποταμία σε πήλινους πίνακες ηλικίας 5.000 χρόνων. Τέλος, η αναδημιουργία της βορειοκαυκασικής εξήγησε την προέλευση και μερικών σύγχρονων γλωσσών που παρέμεναν μυστηριώδεις, όπως η βασκική. Οι γλωσσολόγοι υπολόγισαν ότι οι ομιλητές της βασκικής μετανάστευσαν από την Μικρά Ασία πριν από 4.000 χρόνια περίυ.

   Οι μελέτες του Σταρόστιν κατέληξαν κι αυτές στο συμπέρασμα ότι η Ανατολία ήταν η κοιτίδα των Ινδοευρωπαίων. Πριν από 7.000 χρόνια, όπως τεκμηρίωσε, οι Ινδοευρωπαίοι δανείστηκαν έναν τεράστιο αριθμό λέξεων από το βορειοκαυκασικό λεξιλόγιο — σχεδόν πενταπλάσιο από αυτόν που είχαν δανειστεί από τους Σημίτες. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του Ρένφρου, ήταν πια βέβαιο ότι ο πολιτισμός του Τσατάλ Χουγιούκ δημιουργήθηκε από φυλές που μιλούσαν τη βορειοκαυκασική πρωτογλώσσα, και όχι από τους Ινδοευρωπαίους, που έφτασαν εκεί σε πολύ μεταγενέστερη περίοδο.

   Αλλά ο Σταρόστιν έστρεψε τις μελέτες του σε ακόμη απώτερο παρελθόν. Το 1982, συνέκρινε την βορειοκαυκασική με δυο άλλες πρωτογλώσσες: τη θιβετοκινεζική — πρόγονο πολλών ασιατικών γλωσσών, ανάμεσα στις οποίες η κινεζική — και την ιενισεϊκή, που μιλιόταν κατά μήκος του ποταμού Γενισέι της δυτικής Σιβηρίας και που επιβίωσε σε δυο μόνο σημερινές γλώσσες, την Κετ και τη Γιουγκ. Ύστερα από εκτενή μελέτη των τριών πρωτογλωσσών, ο Σταρόστιν συμπέρανε ότι συγγένευαν. Αποκάλεσε τη νέα ομάδα σινοκαυκασική και, μαζί με τον συνεργάτη του Σεργκέι Νικολάεφ, αναδημιούργησαν ταχύτατα τη μητρική της γλώσσα. Όπως και η νοστρατική, η πρωτο-σινοκαυκασική μιλιόταν πριν από 14.000 χρόνια.

   Παράλληλα σχεδόν με τον Σταρόστιν, άλλοι γλωσσολόγοι ομαδοποιούσαν τις αρχαίες γλώσσες της βόρειας Αμερικής σε εξίσου αρχαία φύλα. Στο βιβλίο του Η γλώσσα στις Αμερικές ο γλωσσολόγος Τζόζεφ Γκρήνμπεργκ από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ υποστήριξε ότι οι περισσότερες άπό τις γλώσσες των ιθαγενών Αμερικανών ανήκαν σε μια μεγάλη οικογένεια, την οποία ονόμασε αμερινδιανική. Σε μια προκαταρκτική μελέτη, ο Μέριτ Ρούλεν, συνεργάτης του Γκρήνμπεργκ αναδημιούργησε 300 περίπου λέξεις της γλώσσας των αμερινδιάνων. Μερικοί φιλόλογοι κατέκριναν τα συμπεράσματά τους, επειδή συνέκριναν λέξεις ομόηχες, αλλά με ολότελα διαφορετικό νόημα από γλώσσα σε γλώσσα, όπως η λέξη που σήμαινε κόπρανα, νύχτα και χορτάρι. Η ανάλυση του Γκρήνμπεργκ, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου αστεία. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του, και οι τρεις λέξεις προέρχονταν από την αμερινδιανική λέξη που σήμαινε χώμα. Μπορούσε εύλογα να αποδώσει τις διαφορετικές νέες έννοιες στη σημασιολογική μεταβολή4 σιγά–σιγά, η λέξη άρχισε να σημαίνει βρωμιά, όπως τα κόπρανα, κι αργότερα απλώς σκοτάδι.

   Όπως, ίσως, έγινε αντιληπτό μέχρι τώρα, μια πρωτογλώσσα, δεν είναι δυνατό να αναδημιουργηθεί σε αυστηρά γεωγραφική βάση. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αποδείξεις που βρέθηκαν, μια ομάδα βορειοαμερικανικών γλωσσών που ονομάζεται Να-ντεν δεν ανήκε στην αμερινδιανική κατηγορία. Αντίθετα, συγγένευε με τις σινοκαυκασικές γλώσσες, και τα δύο φύλα μαζί αποτελούσαν μια καινούρια ομάδα που ονομάστηκε Ντεν-καυκασική. Οι έρευνες κατέληξαν να συμπεριλάβουν στην ομάδα αυτή αρκετές άλλες γλώσσες που μιλιούνταν γύρω από τις Μεγάλες Λίμνες και που μέχρι πρότινος θεωρούνταν μέλη της αμερινδιανικής οικογένειας.

   ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

   Εξετάζοντας τις γλωσσολογικές ιδιαιτερότητες της Να-Ντεν κάποιοι φιλόλογοι υπολόγισαν ότι οι ομιλητές της θα πρέπει να ήρθαν στην Αμερική από τη βορειοανατολική Σιβηρία, αλλά με διαφορετικά μεταναστευτικά κύματα. Οι Αμερινδιάνοι, ένα από τα πρώτα, πέρασαν στην Αλάσκα πριν από 12.000 χρόνια, από κάποιο κομάτι ξηράς — βυθισμένο, σήμερα — που θα πρέπει να χρησίμεψε σαν γέφυρα. Στους επόμενους αιώνες κινήθηκαν νοτιότερα και εποίκισαν τη Νότια Αμερική. Γύρω στα 3.000 χρόνια αργότερα τους ακολούθησαν οι Να-Ντεν, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Αλάσκα και στα βορειοδυτικά εδάφη του Καναδά. Τελευταίοι, πριν από 6.000 χρόνια περίπου, έφτασαν οι Εσκιμώοι Αλεούτιοι που μιλούσαν μια γλώσσα συγγενική με την αλταϊκή, γλώσσα που ανήκε στη νοστρατική οικογένεια. Οι συγγενείς τους κατοικούν ακόμη στη βόρεια Σιβηρία.

   Πολλοί από τους μελετητές των μακρινών γενετικών σχέσεων μεταξύ των γλωσσών συμφωνούν πια ότι και αυτές οι πρωτογλώσσες σχετίζονται μεταξύ τους. Όταν συγκρίθηκαν τα αναδημιουργημένα λεξιλόγια της νοστρατικής, της Ντεν-καυκασικής και της αμερινδιανικής, οι βασικές λέξεις ήταν συχνά παρόμοιες ή και ταυτόσημες. Το νοστρατικό lapa (φύλλο), για παράδειγμα, είναι πολύ κοντά στο Ντεν-καυκασικό Lapa (το L αντιστοιχεί σε ένα γλωττιδικό ήχο, σαν τλ που εκφέρεται γρήγορα), καθώς και στο αμερινδιανικό dap ή Lap. Το ίδιο παρατηρείται στα αμερινδιανικά kuni και kuna, που σημαίνουν γυναίκα και θυμίζουν το νοστρατικό kόni (από το οποίο δεν απέχουν το αγγλικό queen και, ίσως, το ελληνικό γυνή). Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν εκατοντάδες εκπληκτικές ανάλογες ομοιότητες ανάμεσα στα υπό μελέτη λεξικά.

   Αυτά τα τρία φύλα έχουν σαφείς σχέσεις και με άλλες αρχαίες πρωτογλώσσες. Ο Τσεχοσλοβάκος Βάκλαβ Μπλάτσεκ ερεύνησε τις σχέσεις ανάμεσα στη νοστρατική, τη Ντεν-καυκασική, την αμερινδιανική, την πρωτο-αυστραλιανή και την αυστρικοασιατική –από τις δύο τελευταίες προέρχονται πολλές από τις σύγχρονες γλώσσες της νοτιοανατολικής Ασίας. Οι έρευνες του Μπλάτσεκ εξέτασαν, επίσης, το κονγκοσαχαρικό φύλο (που συμπεριλαμβάνει εκατοντάδες σημερινές γλώσσες της κεντρικής και νότιας Αφρικής), την αυστρικοπολυνησιακή (που εξελίχθηκε στις γλώσσες της Ινδονησίας και πολλών νησιών του Ειρηνικού) καθώς και τις ταϊλανδικές γλώσσες. Οι τρεις αυτές απαρτίζουν την αρχαία αυστρική οικογένεια. Ανάμεσά τους, η παλαιότερη ομάδα είναι οι χοϊσανικές γλώσσες που μιλούν οι Οτεντότοι και άλλες φυλές της Νότιας Αφρικής.

   Οι δυσκολίες της σύγκρισης γλωσσικών οικογενειών είναι τεράστιες. Το ότι παρουσιάζονται σε τέτοιο βαθμό ομοιότητες μεταξύ γλωσσικών ομάδων τόσο διάσπαρτων γεωγραφικά είναι ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ των ερευνητών που διατείνονται ότι όλες κατάγονται από το ίδιο πρωτογενές γλωσσικό σώμα. Αυτό το γλωσσικό σώμα αναδημιουργήθηκε με βάση τις συγκριτικές τεχνικές που παρακολουθήσαμε, και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη γλώσσα που φαίνεται ότι γέννησε όλες τις υπόλοιπες: τη μητρική γλώσσα του ανθρώπινου φυλής.

   Οι γλωσσολόγοι στηρίχτηκαν και πάλι σε λέξεις που μένουν σχετικά σταθερές στο πέρασμα του χρόνου και στην εξακρίβωση των μεταβολών κάθε ήχου, από τις οποίες δημιουργούνται οι διαφορετικές προφορές. Όταν υπήρχε η δυνατότητα, τα υπό μελέτη λεξικά ανήκαν στις πρωτογλώσσες, όπως η νοστρατική, η σινοκαυκασική και η αυστρική. Σε μερικές, όμως, περιπτώσεις, στάθηκε εφικτό να αποδειχθούν ικανοποιητικά και ορισμένα πιο σύγχρονα λεξιλόγια. Για παράδειγμα, η πρωτο-χοϊσανική δεν έχει αναδημιουργηθεί, οι σύγχρονες όμως απόγονοί της μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, ώστε είναι εφικτή η σύγκριση της ομάδας με τις άλλες οικογένειες. Μερικοί επικριτές, βέβαια, βρίσκουν αμφίβολης ποιότητας τη σύγκριση πρωτογλωσσών και την αναδημιουργία που στηρίζεται σε αναδημιουργία. Τα αυστηρά κριτήρια όμως με τα οποία εξακριβώνονται οι γλωσσικές αντιστοιχίες τηρούν επακριβώς τους κανόνες της *φωνολογίας, οι οποίοι διέπουν τις μεταβολές των ήχων και στις αρχαίες πρωτογλώσσες.

   Παράλληλα, η ηλεκτρονική τεχνολογία — που ως δέκα χρόνια πιο πριν ήταν ακατάληπτη από τους περισσότερους γλωσσολόγους –πρόσθεσε μια επιπλέον σφραγίδα γνησιότητας στη μελέτη των αρχαιότερων πρωτογλωσσών. Στους υπολογιστές αποθηκεύονται βάσεις δεδομένων που περιέχουν χιλιάδες συνώνυμα πολλών λέξεων και που με το κατάλληλο λογισμικό (προγράμματα) μπορούν να εντοπίσουν τις αντιστοιχίες φωνηέντων και συμφώνων ανάμεσα σε όλες τις αρχαίες γλώσσες. Οι αντιστοιχίες αυτές, με τη σειρά τους, καθιστούν εφικτή την αναδημιουργία της μητέρας των γλωσσών, της πρωτο-Κοσμικής (proto-World): η σύγκριση των συνωνύμων για το δόντι, παραπέμπει στο κονγκοσαχαρικό nigi το αυστρικοασιατικό gini, το σινοκαυκασικό gin και στα νοστρατικά nigi και gini. Είναι ευδιάκριτη η αντιστοιχία που υποδεικνύει ότι η πρωτο-Κοσμική χρησιμοποιούσε τους όρους nigi και gini. Με τον ίδιο τρόπο, μέχρι σήμερα, οι γλωσσολόγοι έχουν αναπλάσει 150-200 περίπου λέξεις του λεξιλογίου της πρωτο-Κοσμικής.

   Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

   Κάτι που στάθηκε πιο δύσκολο ακόμη κι από την αναδημιουργία της μητέρας των γλωσσών ήταν η τοποθέτησή της στο χώρο και τον χρόνο. Οι πρώτες εκτιμήσεις προσδιόριζαν τη γέννησή της στην Εγγύς Ανατολή, πριν από 35.000 χρόνια περίπου. Αυτό επειδή ήταν απαραίτητο να δοθεί επαρκές διάστημα στις γλώσσες που έχουν την έδρα τους μακριά από εκείνο το σημείο, ώστε να αναπτυχθούν στις περιοχές όπου εντοπίσθηκαν — στην Αυστραλία, λόγου χάρη, που με βάση τα γνωστά δεδομένα, εποικίστηκε πριν από 20.000 περίπου χρόνια.

   Το ότι η γλώσσα που αναπλάσθηκε είναι τόσο παλιά δε σημαίνει απαραίτητα ότι ήταν και η παλαιότερη. Ίσως να υπήρχαν κι άλλες γλώσσες, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν καθώς στους τόπους όπου μιλιούνταν έφταναν οι γλώσσες που δημιουργήθηκαν στην Εγγύς Ανατολή. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε βέβαια ότι μακρινές γλώσσες, όπως οι χοϊσανικές της Νότιας Αφρικής, είχαν εισαχθεί από ξένους. Όμως αν οι γλωσσολόγοι δεν είχαν κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι η πρωτο-Κοσμική είχε ηλικία μεγαλύτερη από 35.000 χρόνια, δε θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τον ισχυρισμό τους ότι αυτή ήταν η μόνη — πόσο μάλλον, η πρώτη — γλώσσα στη Γη.

   Κατά περίεργο τρόπο, το πρόβλημα λύθηκε χάρη σε κάποιες ανακαλύψεις που δεν προέρχονταν από το χώρο της γλωσσολογίας. Οι επιστήμονες της γενετικής, εξετάζοντας τη σύσταση και τη δομή του του DNA σε εκπροσώπους αφρικανικών, ασιατικών, ευρωπαϊκών και άλλων πληθυσμών, υπολόγισαν σε ποιο βαθμό αυτοί οι διάσπαρτοι γεωγραφικά λαοί είναι γενετικά συγγενικοί — όσο λιγότερο μοιάζει το DNA τους, τόσο πιο πίσω πρέπει να φτάσει κανείς στο φυλογενετικό δέντρο για να βρει τον κοινό τους πρόγονο. Δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν αντίστοιχα το 1987 και 1988, από την Ρεβέκα Καν του πανεπιστήμιου του Χαβάης και από την ομάδα του Λουίτζι Καβάλι-Σφόρτσα του Στάνφορντ, υποστηρίζουν με ικανά επιχειρήματα ότι ο σύγχρονος άνθρωπος, ο Homo Sapiens, γεννήθηκε στην Αφρική. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι μεταναστευτικές πορείες των αρχαίων προγόνων μας, όπως συνάγονται από τη γενετική, παρουσιάζουν εκπληκτικές ομοιότητες με την πορεία της εξάπλωσης των ανθρώπινων γλωσσών. Οι λαοί που μιλούν τις χοϊσανικές γλώσσες είναι οι πιο απόμακροι γενετικά, φαίνεται λοιπόν ότι ήταν οι πρώτοι που αποσχίσθηκαν από την αρχική ομάδα Homo Sapiens. Αυτό εξηγεί και το γιατί, ενώ οι γλώσσες αυτές έχουν κοινό υπόβαθρο με τις υπόλοιπες πρωτογλώσσες, παρουσιάζουν τις λιγότερες ομοιότητες. Ένας δεύτερος διαχωρισμός διαίρεσε τον υπόλοιπο πληθυσμό σε ομιλητές της κονγκοσαχαρικής, από την οποία δημιουργήθηκαν οι γλώσσες της κεντροδυτικής Αφρικής, και σε εκείνους που μετανάστευσαν βόρεια, στην Εγγύς Ανατολή. Οι απόγονοι της τελευταίας ομάδας, απέδειξαν οι αρχαιολόγοι, εποίκισαν τις υπόλοιπες ηπείρους της υδρογείου.

   Με δυο λόγια, λοιπόν, από όλα τα στοιχεία συνάγεται ότι η πρωτο-Κοσμική ήταν η γλώσσα του Homo Sapiens, του ανθρώπινου όντος που κυριαρχεί ως σήμερα στον πλανήτη. Πριν από πόσο καιρό μιλιόταν αυτή η πρώτη γλώσσα; Η βασική ένδειξη ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο Ισραήλ, με την χρονολόγηση των δοντιών του παλιότερου γνωστού Ηomo Sapiens: ήταν 92.000 ετών. Εφ’ όσον, λοιπόν, οι απόγονοι του πρώτου αφρικανικού Homo Sapiens θα πρέπει να χρειάστηκαν χιλιετηρίδες για να φτάσουν σε αυτήν την περιοχή, η πρωτο-Κοσμική, η γλώσσα των πρώτων ανθρώπων, πρέπει να έχει ηλικία τουλάχιστον 100.000 χρόνων.

   Φυσικά, η πρωτο-Κοσμική ήταν «στοιχειώδης» γλώσσα. Η πιο κοινή λέξη, όπως σήμερα5, ήταν η λέξη εγώ — ngai. Αμέσως μετά ερχόταν η λέξη που σήμαινε δύο, dual, που στη συνέχεια τράπηκε σε γραμματική κατηγορία αναφερόμενη σε οτιδήποτε υπήρχε σε ζεύγη — μάτια, χέρια, πόδια, γονείς κλπ. [Αυτό το χαρακτηριστικό το διατηρούν ελάχιστες μόνο σύγχρονες γλώσσες — στα ρωσικά, λ.χ. σε λέξεις που αναφέρονται σε ζεύγη, τίθεται η κατάληξη a: glaza για τα μάτια, berega για τις όχθες κλπ. Μια ανάλογη γραμματική μορφή , ο δυϊκός αριθμός, υπήρχε στην αρχαία ελληνική και σήμερα διασώζεται στη σλοβενική].

   Ανάμεσα στις λέξεις της πρωτο-Κοσμικής που έχουν αναπλασθεί με τη μεγαλύτερη ακρίβεια, υπάρχουν όροι για τα μέρη του σώματος, ακόμη και όροι όπως τα _nihwa_ και _hwina_, που σήμαιναν ταυτόχρονα αίμα, ανάσα και ζωή. Στα πιο κοινά θέματα συζήτησης ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους εμφανίζονται οι όροι για τις ψείρες, τους ψύλλους και τη συγγένεια εξ αγχιστείας. Κατά παράδοξο τρόπο, καμιά αναδημιουργημένη λέξη της πρωτο-Κοσμικής — ούτε καν της νοστρατικής και των άλλων πρωτογλωσσών — δεν αναφέρεται σε συναισθήματα. Αυτό δε σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι οι ομιλητές των γλωσσών αυτών δεν ένιωθαν — απλώς, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν καίγονταν τόσο να εκφράσουν τον εσωτερικό κόσμο τους. Αλλωστε, μια απλή λέξη μπορεί πάντοτε να είναι φορέας υπαινιγμών: η αγγλική λέξη love (αγάπη) προέρχεται από τη νοστρατική luba, που σημαίνει δίψα.

   Σε γενικές γραμμές, οι γλώσσες εξελίχτηκαν από απλές σε πιο πολύπλοκες. Στις πρώτες φάσεις της γλώσσας, μοναδικοί φορείς του νοήματος, ήταν τα σύμφωνα. Λέξεις όπως οι changa και sanga αναφέρονταν συγχρόνως στη μύτη, τη μυρωδιά και την αίσθηση της όσφρησης. Φαίνεται ότι το μόνο φωνήεν που υπήρχε ήταν το α, το οποίο εκφερόταν κατά την άρθρωση των συμφώνων. Αργότερα αναπτύχθηκαν εκδοχές της πρωτο-Κοσμικής (μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούσαν τα ι και ου), και τα φωνηεντικά φωνήματα έγιναν μέσο διάκρισης λέξεων με διαφορετική σημασία: το chunga — μυρωδιά — είναι αυτό που ανιχνεύεται με την changa. Από αυτό φαίνεται ότι με τον καιρό απέκτησαν και τα φωνήεντα διακριτική σημασία και βοήθησαν στην παραγωγή ρημάτων από ουσιαστικά, τη δημιουργία, δηλαδή, μιας βασικής γραμματικής. Ορισμένοι γλωσσολόγοι υποθέτουν ότι η αλλαγή των ήχων οφείλεται στην αργή διαδικασία αλλαγής στη δομή των φωνητικών χορδών του ανθρώπου, δηλαδή στο πέρασμα από το λάρυγγα του ανθρωποειδούς, που δεν μπορούσε να διακρίνει κατά την εκφορά ου από το ι, στο λάρυγγα ανθρώπων όμοιων με εμάς, ικανών να αρθρώνουν τρία φωνήεντα καθώς και μια μεγάλη γκάμα περίπλοκων συμφώνων όπως το νγκ και το τλ.

   Αναντίρρητα, οι γλωσσολόγοι οφείλουν να υποστηρίξουν με ακλόνητες αποδείξεις το ζήτημα της πρωτο-Κοσμικής γλώσσας για να γίνει αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα στο σύνολό της. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο ότι οι μέθοδοι που επινοήθηκαν για τις συγκριτικές μελέτες και για την αναδημιουργία γλωσσών είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή, την εξέλιξη και την εξάπλωση των λαών της Γης.

   ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

   Ιστορική γλωσσολογία:

   ο κλάδος που εξετάζει την ιστορία και την εξέλιξη των γλωσσών στο διηνεκές. αντίθετα, με τη συγχρονική γλωσσολογία, που εξετάζει τη λειτουργία της σε πραγματικό χρόνο.

   Δομές:

   Η σημασία τους αποτελεί σήμερα ένα από τα σημεία αιχμής στη μελέτη της λειτουργίας μιας γλώσσας, όμως την εποχή εκείνη, η σύλληψη ήταν πρωτοποριακή.

   Β-Δ:Ίσως εδώ είναι χρήσιμη η υπενθύμιση ότι στην αρχαία ελληνικά, τα σύμβουλα β και δ αντιστοιχούσααν στους ήχους b και d.

   Σημασιολογική μεταβολή:

   Ονομάζεται έτσι η αλλαγή της σημασίας μιας λέξης, που μορφολογικά παραμένει η ίδια — π.χ. η λέξη σημερινή λέξη εκκλησία, που στην αττική διάλεκτο σήμαινε σύναξη των πολιτών. Μάλιστα, το συγκεκριμένο παράδειγμα καταδείχνει και ένα στοιχείο που συχνά χαρακτηρίζει τη Σ.Μ., το γλωσσικό συνειρμό (η σημερινή εκκλησία παραμένει χώρος συγκέντρωσης πολιτών).

   Προσωπική Αντωνυμία:

   Ο συγγραφέας αναφέρεται στην αγγλική γλώσσα, στην οποία η προσωπική αντωνυμία δεν μπορεί παραληφθεί από τη συντακτική δομή της φράσης όπως συμβαίνει στην ελληνική.

   ΣΥΜΦ

 11. saman καλημερα το εχω διαβαση πολεσ φορεσ και καθε φορα κολαο στη φραση οτι εγηνε συνφωνια με τοΖΕΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑ
  εξηγησετο σε παρακαλο πολυ ειναι ασ πουμε δυο διαφορετηκα προσωπα και πιεσ η ιδιοτητεσ του καθενα

  να εισαι παντα καλα γιατι σε χριαζομασται

  1. Idiorithmi!!!!

   ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…. ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!! ΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΥΣ Η ΟΠΩΣ ΑΛΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑ ΩΣ ΔΙΑΣ!!!! ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΖΕΥΣ ΓΙΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΙΑ!;! ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ….

   Ζεύς: Ὁ θεός. Κορνοῦτος ἐν τῷ περὶ Ἑλληνικῆς θεολογίας φησὶν, ὅτι ψυχή ἐστι τοῦ παντὸς κόσμου, παρὰ τὸ ζωὴ καὶ αἰτία εἶναι τοῖς ζῶσι τοῦ ζῆν• καὶ διὰ τοῦτο βασιλεὺς λέγεται τῶν ὅλων, ὡς καὶ ἐν ἡμῖν ἡ ψυχή. ῍Η ὅτι ἔζησε μόνος τῶν τοῦ Κρόνου παίδων, καὶ οὐ κατεπόθη. ῍Η ἀπὸ τοῦ ζῆν καὶ τοῦ ἄω• τὸ γὰρ ζωοποιόν ἐστι πνεῦμα. ῍Η παρὰ τὸ ΖΑ καὶ τὸ αὔω, τὸ βοῶ, ὁ μεγάλως αὔων. ῍Η παρὰ τὸ δέος• φοβερὸς γάρ. ῍Η παρὰ τὸ δεύω, τὸ βρέχω, δεύσω, Δεὺς καὶ Ζεύς• ὑέτιος γὰρ ὁ θεός. ῍Η παρὰ τὴν ζέσιν• θερμότατος γὰρ ὁ ἀήρ. ῍Η παρὰ τὸ ζέω, Ζεὺς, ὡς τρέω Τρεὺς, καὶ Ἀτρεύς. Σημαίνει δὲ τέσσαρα• τὸν θεὸν, ἢ τὸν οὐρανὸν, ὡς τὸ, Ζεὺς δ᾽ ἐπεὶ οὖν Τρῶας• σημαίνει καὶ τὸν Ποσειδῶνα, ὡς τὸ, Ζεὺς δὲ κατὰ πόντον ἐτάραξεν σημαίνει καὶ τὸν καταχθόνιον θεὸν, ὡς τὸ, Ζεύς τε καταχθόνιος. Ὁ Πλούτων, Ἰλιάδος ι. σημαίνει καὶ τὸν ἥλιον, ἵκετ᾽ αἰθέρα καὶ Διὸς αὐγάς. Διός• ὁ κανών• δύο κανόνες εἰσὶν οἱ μαχόμενοι• ὁ μὲν εἷς λέγει, ὅτι πᾶν ὄνομα μονοσύλλαβον ὀξύτονον μακροκατάληκτον εἰς λῆγον διὰ καθαροῦ τοῦ ΟΣ κλινόμενον τὸν χρόνον τῆς εὐθείας φυλάττει καὶ ἐν τῇ γενικῇ• οἷον, δμὼς, δμωός• θὼς, θωός• καὶ ὤφειλεν εἶναι Ζεὺς, Ζευός• ὁ δὲ ἕτερος λέγει, ὅτι τὰ εἰς «εὺς» διὰ τοῦ «έοσ» κλίνονται• καὶ ὤφειλεν εἶναι Ζεὺς, Ζέος. Τῶν οὖν δύο κανόνων μαχομένων, εἰσῆλθεν ἡ τῶν Βοιωτῶν διάλεκτος, καὶ ἐγένετο Ζεὺς Διός.
   (Βλ., Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό στο λήμμα «Ζευς»)

   Δίας: Παρὰ τὴν Διὸς γενικὴν, Δίας. ῍Η εἷς τῶν Πελοπιδῶν. Γίνεται παρὰ τὸ Δέος, Δεΐας• καὶ ἐν συναλοιφῇ, Δείας, διὰ τῆς ΕΙ διφθόγγου• ὁ δέος ἐμποιῶν. (Βλ., Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό στο λήμμα «Δίας»)

   Δεύς: Ζεύς . (Βλ., Λεξικό Ησύχιου στο λήμμα «Δεύς»)

   Ζάν: Ζεύς . (Βλ., Λεξικό Ησύχιου στο λήμμα «Ζάν»)

   Δία: αιτιατική του Ζεύς, έναντι του μη χρησιμοποιούμενου Δίς.
   (Βλ., Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης των Pappe-Passow-Κουμανούδη στο λήμμα «Δία»)

   Ζήν: Ζεύς, γενική Ζηνός, δοτική Ζηνί, αιτιατική Ζήνα, αν και σπανίως του Δίός, Διί, Δία. Οι δε Δωριείς έλεγαν Ζαν, Ζανός κλπ .
   (Βλ., Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης των Pappe-Passow-Κουμανούδη στο λήμμα «Ζήν»)

   Ζεύς: γενική Διός, δοτική Διί (ή Δί στον Πίνδαρο) αιτιατική Δία, κλητική Ζεύ. Ποιητικώς δε Ζηνός, δωρική Ζανός με δοτική Ζηνί, αιτιατική Ζήνα.
   (Βλ., Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης των Pappe-Passow-Κουμανούδη στο λήμμα «Ζεύς»)

   Ζεύς: κλητική Ζεύ, αι δε πλάγιαι πτώσεις σχηματίζονται το μεν εκ του αχρησιμοποιήτου Δίς, γενική Διός, δοτική Διί, αιτιατική Δία• το δε εκ του ομοίως αχρησιμοποιήτου Ζήν, γενική Ζηνός, δοτική Ζηνί, αιτιατική Ζήνα.
   (Βλ., Ομηρικό Λεξικό Ι. Πανταζίδη στο λήμμα «Ζεύς», πρώτη έκδοση 1880, επανέκδοση 1999)

   […] το όνομα του Διός: Ζεύς, Διός, Διί, Δία. Ζήν, Ζηνός, Ζηνί, Ζήνα. – Τον ονομάζουν Δία, δι’ ου τα πάντα εγένετο, και Ζήνα διότι εχάρισε το ζην. Ονομάζεται ακόμη Ζάν, Ζής, Ζάς, Δίς, Δάν, Δήν, Τήν, Τάν, Σάν, Σδεύς, Δεύς (εξ ου δεύω=βρέχω). Μία επιγραφή της Κρήτης τον αναγράφει και ως Ττήνα και μία άλλη ως Ζήνα Βιδάταν (=Ζήνα Ιδαίον) εκ του όρους Ίδη της Κρήτης, όπου εγεννήθη: Ίδη, Fίδη, Βίδη.
   (Βλ., Άννα Τζιροπούλου-Ευσταθίου «Ο εν τηι Λέξει Λόγος» σελ. 623, εκδ. Γεωργιάδη)

   Επίσης ο Σωκράτης στον Κρατύλο λέει: ” ἀτεχνῶς γάρ ἐστιν οἷον λόγος τὸ τοῦ Διὸς ὄνομα, διελόντες δὲ αὐτὸ διχῇ οἱ μὲν τῷ ἑτέρῳ μέρει, οἱ δὲ τῷ ἑτέρῳ χρώμεθα— οἱ μὲν γὰρ “Ζῆνα,” οἱ δὲ “Δία” καλοῦσιν—συντιθέμενα δ᾽ εἰς ἓν δηλοῖ τὴν φύσιν τοῦ θεοῦ, ὃ δὴ προσήκειν φαμὲν ὀνόματι οἵῳ τε εἶναι ἀπεργάζεσθαι. οὐ γὰρ ἔστιν ἡμῖν καὶ τοῖς ἄλλοις πᾶσιν ὅστις ἐστὶν αἴτιος μᾶλλον τοῦ ζῆν ἢ ὁ ἄρχων τε καὶ βασιλεὺς τῶν πάντων. συμβαίνει οὖν ὀρθῶς ὀνομάζεσθαι οὗτος ὁ θεὸς εἶναι, δι ὃν ζῆν ἀεὶ πᾶσι τοῖς ζῶσιν ὑπάρχει• διείληπται δὲ δίχα, ὥσπερ λέγω, ἓν ὂν τὸ ὄνομα, τῷ “Διὶ” καὶ τῷ “Ζηνί.“. (Βλ., Πλάτων “Κρατύλος” 396.a.2 – 396.b.3)

   Δηλαδή:

   “Διότι, πράγματι, το όνομα του θεού (Διός) είναι λόγος ακέραιος, τον οποίο έρχονται οι άνθρωποι και τον διχοτομούν και, αφού τον διχοτομήσουν, άλλοι μεν χρησιμοποιούν το ένα μέρος, άλλοι δε το άλλο – γι’ αυτό άλλοι μεν τον αποκαλούν “Ζήνα“, άλλοι δε “Δία” – μέρη πάντως, που, αν ενωθούν, δηλώνουν αμέσως τη φύση του θεού, φανερώνοντας δηλαδή ό,τι ακριβώς προσηκεί στο όνομα να μπορεί να επιτελεί και να απεργάζεται με μία λέξη: να κάνει. Διότι αίτιος του ζην του δικού μας και του ζην όλων των άλλων όντων δεν είναι δυνατόν να’ ναι αλλος κανείς, πλην ο άρχων και ο βασιλιάς των πάντων, ο άρχων και ο βασιλιάς του σύμπαντος κόσμου. Ορθότατα, λοιπόν, ονομάζεται όπως ονομάζεται ο θεός αυτός, στον οποίο οφείλουν αιωνίως το ζην τους όλα τα ζωντανά όντα. Το δε όνομα του, ενώ είταν ένα, ενιαίο και ακέραιο, έχει διχοτομηθεί, έχει διαιρεθεί, όπως είπα, σε δύο ονόματα: στο “Δία” και στο “Ζήνα”.

   Απόδοση από τις εκδόσεις Πόλις.

   “Τὸν ποιητὴν καὶ πατέρα τοῦδε τοῦ παντὸς ἔθος ἦν τοῖς Πυθαγορείοις τῷ τοῦ Διὸς καὶ Ζηνὸς ὀνόματι σεμνύνειν. δι’ ὃν γὰρ τὸ εἶναι καὶ τὸ ζῇν τοῖς πᾶσιν ὑπάρχει, τοῦτον δίκαιον ἀπὸ τῆς ἐνεργείας ὀνομάζεσθαι“. (Βλ., Ιεροκλής “Υπόμνημα εις τα Χρυσά Έπη των Πυθαγορειών, 25″) .

   Δηλαδή:

   “Ήταν συνήθεια των Πυθαγορείων να εξυμνούν τον δημιουργό και πατέρα τούτου του σύμπαντος με το όνομα του Διός και Ζηνός. Διότι αυτός λόγω του οποίου τα πάντα αποκτούν “είναι”=ύπαρξη και ζωή, είναι δίκαιο να ονομάζεται από αυτή την ενέργειά του”.

   Εἷς δὲ ὢν πολυώνυμός ἐστι, κατονομαζόμενος τοῖς πά θεσι πᾶσιν ἅπερ αὐτὸς νεοχμοῖ. Καλοῦμεν γὰρ αὐτὸν καὶ Ζῆνα καὶ Δία, παραλλήλως χρώμενοι τοῖς ὀνόμασιν, ὡς κἂν εἰ λέγοιμεν δι᾽ ὃν ζῶμεν.
   (Βλ., Αριστοτέλης «Περί Κόσμου» 401a.12-15)

   Δηλαδή:

   Ένας είναι (ο θεός) αλλά έχει πολλά ονόματα, και κατανομάζεται από τις καταστάσεις που ο ίδιος δημιουργεί. Τον καλούμε και Ζήνα και Δία, χρησιμοποιώντας παράλληλα τα ονόματα, σαν να λέμε “δι’ ον ζώμεν” (αυτός δια του οποίου ζούμε).

   Από αυτά εδώ διαπιστώνουμε ότι είναι Ζευς (Ζαν), Διός, Διί, Δία, Ζευ και Ζην, Ζηνός, Ζηνί, Ζήνα.

   Αν κάποιος δει, όσα κείμενα φυσικά μπορέσει, θα διαπιστώσει ότι η λέξη “Δίας” δεν βρίσκεται σε ονομαστική κλίση. Όταν είναι ονομαστική, χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγω το Ζευς ή το Ζην.

   Το σημαντικό όμως δεν είναι εν τέλει πως γράφεται, αλλά αυτό που λέει ο Πλάτων, ότι το όνομα δεν είναι διαφορετικό, αλλά «ἓν ὂν τὸ ὄνομα», του Διός – Ζηνός!!!!

   ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ …..Το όνομα του Θεού δεν είναι “Ζευς” – “Δίας” αλλά “Ζευς” – “Ζην”!!!!

   ΧΜΜΜΜΜΜΜ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!! ΠΡΟΣΕΞΕ!!!!

   Το δε όνομα του, ενώ είταν ένα, ενιαίο και ακέραιο, έχει διχοτομηθεί, έχει διαιρεθεί, όπως είπα, σε δύο ονόματα: στο “Δία” και στο “Ζήνα”.

   ΑΛΛΑ!!!!!

   “Ήταν συνήθεια των Πυθαγορείων να εξυμνούν τον δημιουργό και πατέρα τούτου του σύμπαντος με το όνομα του Διός και Ζηνός. Διότι αυτός λόγω του οποίου τα πάντα αποκτούν “είναι”=ύπαρξη και ζωή, είναι δίκαιο να ονομάζεται από αυτή την ενέργειά του”.

   ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΣ ΑΛΙΟΣ!;!

   “Όλοι γνωρίζουμε” ότι ο ΖΕΥΣ είναι ο Δίας. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι αυτό είναι λάθος ή εν μέρη αλήθεια για να είμαι ακριβής!!!! Ο ΔΙΑΣ δεν είναι ο μόνος ΖΕΥΣ αλλά ένας μόνο από αυτούς.
   Ας το κάνουμε πιο κατανοητό για να καταλάβουμε.
   Εχω πει ότι τα υποτιθέμενα ονόματα δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από χαρακτηρισμοί. Έτσι κάποιος μπορεί να είναι ΚΑΛΟΣ για παράδειγμα αλλά δεν είναι ο μοναδικός καλός στον κόσμο αυτό. Πρέπει όμως αυτά που λέει καποιος να τα αποδεικνύει. Έτσι ας δούμε τα κείμενα:
   ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ
   Νο 15 (ΔΙΟΣ) στίχος 1
   ΖΕΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗΤΕ ΖΕΥ ΑΦΘΙΤΕ ΤΗΝΔΕ ΤΟΙ ΗΜΕΙΣ
   στιχος 9
   ΑΣΤΡΑΠΑΙΕ ΒΡΙΝΤΑΙΕ ΚΕΡΑΥΝΙΕ ΦΥΤΑΛΙΕ ΖΕΥ
   Νο 19 (ΚΕΡΑΥΝΙΟΥ ΔΙΟΣ) στίχος 1
   ΖΕΥ ΠΑΤΕΡ ΥΨΙΔΡΟΜΟΝ ΠΥΡΑΥΓΕΑ ΚΟΣΜΟΝ ΕΛΑΥΝΩΝ
   Αυτά λοιπόν θα μου πείτε ότι είναι αναμενόμενα να βρεθούν αλλά δείτε και ποιοι άλλοι έχουν τον ίδιο χαρακτηρισμό:
   Νο 18 (ΕΙΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑ) στίχος 3
   ΖΕΥ ΧΘΟΝΙΕ ΣΚΗΠΤΟΥΧΕ ΤΑΔ ΙΕΡΑ ΔΕΞΟ ΠΡΟΘΥΜΩΣ
   αλλά και
   Νο 8 (ΕΙΣ ΗΛΙΟΝ) στιχος 13
   ΑΙΘΑΛΗΣ ΑΜΙΑΝΤΕ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΤΕΡ ΑΘΑΝΑΤΕ ΖΕΥ
   Άρα ΖΕΥ είναι ο ΔΙΑΣ, ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ και ο ΗΛΙΟΣ και αν δεν ξέρουμε τι και όχι ποιος είναι ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ και ο ΔΙΑΣ ξέρουμε ή νομίζουμε ότι ξέρουμε τι είναι ο ΗΛΙΟΣ. Ο ΗΛΙΟΣ φίλοι μου, μας λένε οι γνωρίζοντες είναι μια “μηχανή” παραγωγής ενέργειας μέσα από το φαινόμενο της σύντηξης, το μέλλον δηλαδή για την παραγωγή μεγάλης ποσότητας ενέργειας από μέρους μας. Αυτός ο ΗΛΙΟΣ λοιπόν είναι ΖΕΥ και μάλιστα ΑΘΑΝΑΤΟΣ.
   Από τους υπόλοιπους δύο (2) ο ΠΛΟΥΤΩΝ βρίσκεται εντός της Γης και ο ΔΙΑΣ εκτός.
   Μέχρι εδώ θα μπορούσε να φτάσει ο καθένας ίσως αλλά υπάρχει και η συνέχεια.
   Με βάση τον τρόπο που εγώ βλέπω την γλώσσα πάντα υπάρχει διέξοδος σε τέτοια προβλήματα. Ψάχνοντας λοιπόν στα λεξικά βρίσκουμε το εξής:
   Ιλιάδα 21 στίχος 362
   ΩΣ ΔΕ ΛΕΒΗΣ ΖΕΙ ΕΝΔΟΝ ΕΠΕΙΓΟΜΕΝΟΣ ΠΥΡΙ ΠΟΛΛΩ
   στίχος 365
   ΖΕΕ Δ ΥΔΩΡ
   Βλέπουμε λοιπόν τα πολύ κοντινά γραμματικά σύνολα,ως προς το ΖΕΥ, ΖΕΙ αλλά και ΖΕΕ έχουν άμεση σχέση με τον βρασμό ή κατ’ επέκταση με την αύξηση της θερμοκρασίας και αμέσως ο νούς μας γυρίζει στον ΗΛΙΟ και το γιατί είναι ΖΕΥΣ αλλά ίσως και ο ΠΛΟΥΤΩΝ να είναι το μάγμα που υπάρχει εσωτερικά και άρα δικαίως είναι ΖΕΥΣ. Οπότε ποιος είναι ο ΔΙΑΣ;

   ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ!!!! ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ…. ΟΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ….!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΜΕΣΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ….ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ….ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!

   ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ…. Ο Ζευς είναι η ζεύξη – διαίρεση της ύλης.

   ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΕΝΝΗΣ ΟΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΟΙΕΣ ( ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ) ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ…..!!!!

   ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΙΡΙΧΤΕΙ ΑΥΤΟ!;!

   Ο Ζευς δεν είναι μόνο η ενέργεια του κεραυνού, είναι ένα ον που είναι ανοιχτό στην επικοινωνία προς τα όντα του σύμπαντος, είναι η ζεύξης των πάντων….!!!!

   Συγγενικές λέξεις ΤΗΣ ΖΕΥΞΗΣ;

   ζεύω
   ζεύγος
   ζευγάρι

   ΤΩΡΑ!!!!

   Ο Ζεύς αφενός με την σύ-Ζευξη και αφετέρου με την Διά-ζευξη επιτρέπει την αφομοίωση, συμφιλίωση. Σύντηξη και στην συνέχεια την Διά-σπαση, απόρριψη Διά-λυση, στο αεί της Αιωνιότητας όλων των πραγμάτων στο φθαρτό και ορατό κόσμο!!!!! ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΛΑΒΕΙ…..ΟΧΙ ΘΡΥΣΚΕΥΤΙΚΑΑ!!!! ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!!

   ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ …ΓΙΑΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΠΟΣ…. ΟΤΙ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΗΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΚΩΔΙΚΑΣ!!!!

   Πρώτη σύζυγος του Διός Η ΜΗΤΙΣ/ ΦΡΟΝΗΣΗ. Πριν από αυτή ουδέν υπάρχει εις το νοητό πεδίο και από αυτή τα πάντα απορρέουν « Εξ ανάγκης». Από εδώ θα ξεκινήσει ο ανθρώπινος Νούς προκειμένου κατ΄ομοίωση του Νού του Διός να διευκολυνθεί στις επιλογές του, αφού θα έχει κατανοήσει την λειτουργία των θεσμών και του Νόμου, που διαπερνούν αφανώς ολόκληρο το συμπαντικό νοητικό πλέγμα.

   Η Μήτις έχει μεταμορφωτικές δυνάμεις και μαντικές ικανότητες, όμως ο Ζεύς/Νούς μπορεί καταφέρνει να την ξεγελάσει καταπίνοντας της. Με οδηγό την φρόνηση/Μήτις, η ψυχή πραγματοποιεί την έναρξη επικοινωνίας με τον Νούν/Δία, αποκαθιστά τις σχέσεις με τον Ορθό Λόγο και οι συναισθηματικές της εξάρσεις υποχωρούν, τα τέρατα της ψυχής ελαχιστοποιούνται καθώς επίσης και οι μεταμορφωτικές της, άνευ αιτίας κινήσεις της ,αυτές οι παλινδρομήσεις των κυμάτων, ο κυανοχαίτης Ποσειδών την της ψυχής.

   Συλλαμβανόμενη από την Μήτιδα η ΣΟΦΙΑ/ΑΘΗΝΑ, απαιτεί τρείς κύκλους κυοφορίας, ανά εννέα τέκνα, πριν αυτή γεννηθεί από τον ΝΟΥ/ΔΙΟΣ, καθώς και υπόκειται σε δύο κυοφορίες, μία στην κοιλία της μητρός της και μία εντός του Νού του πατρός της.

   Ζεύς «Μητιέτης», βαθύβουλος και συνετός.

   2. ΘΕΜΙΣ, η δεύτερη σύζυγος. Η Δικαιοσύνη που γεννά τις ΩΡΕΣ ΕΥΝΟΜΙΑ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ και τις ΜΟΙΡΕΣ ΚΛΩΘΩ, ΛΑΧΕΣΙΣ και ΑΤΡΟΠΟΣ

   Χωρίς την Θέμιδα η Δικαιοσύνη με βάση τους θεσμούς, το «ΕΘΟΣ», το εθιμικό δίκαιο, δεν λειτουργεί. Το ΕΘΟΣ έχει θεία προέλευση αφού γίνεται ΘΕΟΣ και η σύνδεση μεταξύ τους προϋποθέτει την εφαρμογή της Δικαιοσύνης σε όλα τα βασίλεια των ελλόγων όντων. Το ΗΘΟΣ προκύπτει επίσης από το ΕΘΟΣ. Η θέμις κόρη του Ουρανού και της Γης, αποτελεί δικλείδα ασφαλείας όλου του γένους του Διός, αφού προστατεύει με τους θεσμούς το συνολικό Σύμπαν. Στο γονιδιακό της κύτταρο δεν έχει την ιδιότητα του νερού, για αυτό δεν επιτρέπονται συναισθηματισμοί και αναίτιες αποφάσεις στην διεκπεραίωση του Νόμου.

   Ο όρος ΩΡΑ, προέρχεται από την Ω-ΡΙ-ΜΑΝΣΗ των γεγονότων στον ενδεδειγμένο χώρο την ΩΡ-ΙΣΜΕΝΗ χρονική στιγμή που έρχονται η Ευνομία, Δίκη και Ειρήνη στις τρείς διαδοχικές τους φάσεις για την εφαρμογή του Νόμου.

   ΕΥΝΟΜΙΑ, απαράβατος όρος και επίκουρος της συντελούμενης Δικαιοσύνης/Δίκης προκειμένου να επικρατήσει η ΕΙΡΗΝΗ.

   Οι Ώρες και οι Μοίρες, οι έξι θυγατέρες του Διός ενοποιούν τον Χ-ΩΡΟΧΡΟΝΟ, μέσα στην αέναη ροή, του ΝΥΝ στο ΑΕΙ, όπου δεσπόζει ο ΑΙΩΝ και παρελθόν και μέλλον ενώνονται με τον παρόν, γιατί στο ιδεατό πεδίο χρόνος δεν υπάρχει.

   3. ΕΥΡΥΝΟΜΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που γεννά τις ΧΑΡΙΤΕΣ ΑΓΛΑΙΑ, ΘΑΛΕΙΑ και ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ.

   Είναι οι ιδιότητες που συνδέουν το νοητό μετά του αισθητού πεδίου με την ενιαία πληρότητα του καθολικού Νόμου και Δικαιοσύνης.

   Η Ευρυνόμη κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος δεν στερείται του υγρού στοιχείου, για να ευρύνει το απρόσωπο, άτεγκτο και ουδέτερο προσωπείο του Νόμου της θέμιδος.. Είναι η απαραίτητος μετεξέλιξη του Νόμου, προκειμένου η Δικαιοσύνη να αποδοθεί χωρίς στυγνότητα και σκληρότητα, αλλά να προσεγγίσει την ουσία του αδικήματος, με την ορθή κατανομή των ευθυνών.

   Οι τρείς Χάριτες «μέλπονται πάντων τε νόμους και ήθεα κεδνα των αθανάτων» δηλ.εξυμνούν όλους του νόμους και τα ιερά ήθη των αθανάτων…. Με τρόπο έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν ότι πρώτο μέλημα τους είναι η τήρηση και ο σεβασμός στους θείους νόμους. Αλλά και χωρίς τις Χάριτες δεν υπάρχει χαρά στην ζωή των θνητών όπως μας λέει ο ορφικός Υμνος των Χαρίτων….

   Οι προϋποθέσεις των αόρατων Νόμων και Θεσμών ετέθηκαν από τις πρώτες τρείς συζύγους του Δία και τα εννέα πρώτα παιδιά του.

   4. ΔΗΜΗΤΡΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που γεννά την αδέκαστο ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ που δικάζει μετά του Πλούτωνος τις ψυχές που φθάνουν στον Αδη.

   Όταν οι θεοί συνευρίσκονται μυθολογικά, υποδηλώνεται η δημιουργία νέων Νόμων και ιδιοτήτων, για την συνεχή εξελικτική διάπλαση των Κόσμων.

   Ο γάμος του Δία με την Δήμητρα γίνεται με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξη του θείου σχεδίου, με την γέννηση της Περσεφόνης την ψυχή της ανθρωπότητας.

   5.ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ που γεννά τις ΜΟΥΣΕΣ . ΚΛΕΙΩ,ΕΥΤΕΡΠΗ,ΘΑΛΕΙΑ,ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΤΕΡΨΙΧΟΡΗ,ΕΡΑΤΩ,ΠΟΛΥΜΝΙΑ,ΟΥΡΑΝΙΑ ,ΚΑΛΛΙΟΠΗ

   Οι ψυχές στον ένσαρκο βίο τους διδάσκονται την Αρετή και τις ιερές τελετές, μυήσεις από τις Μούσες και την μητέρα τους Μνημοσύνη.

   Η Πέμπτη σύζυγος , η Μνημοσύνη , βρίσκεται στο κέντρο , τέσσερις προηγούνται και τέσσερις έπονται, τονίζοντας την ισορροπία μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος.

   Η μνήμη για την ανθρώπινη διάνοια είναι η πρώτη από όλες τις νοητικές ιδιότητες, η οποία εμφανίζεται μετά την σύλληψη της Περσεφόνης.

   Η Μνημοσύνη φροντίζει για την σύνδεση ψυχής και νού και αυξάνει τον δυνατό λογισμό των ανθρώπων, απομακρύνοντας τις επιζήμιους αρνητικές σκέψεις, και ανάπτυξη της μνήμης, η οποία δια της παιδείας θα αναπτύξει το ήθος.

   Οι άνθρωποι δια της μνήμης, οφείλουν κατ΄ ομοίωση των Μουσών, να εξυμνούν τον Νόμο, προκειμένου αυτός να τυπώνεται στην ψυχή μαζί με τις συνήθειες των αθανάτων. Γιατί το άσμα δια του παλμού, της μελωδίας, του ρυθμού και της αρμονίας συντονίζει την ψυχή σε υψηλούς τόνους των ουράνιων συγχορδιών, διευκολύνοντας την στην ατένιση και κατανόηση της Αρετής, απομακρύνοντας την από κακόβουλες και φαύλες σκέψεις.

   6.ΛΗΤΩ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που γεννά την ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

   Την σφραγίδα του νόμου κατέχει ο φωτίζων την Αλήθεια θεός του φωτός ο Φοίβος Απόλλων, σε αναγκαίες εξελικτικές διαβαθμίσεις της «Σεληνιακής και Ηλιακής Γνώσης» με επόπτες τα δίδυμα αδέλφια Αρτεμις και Απόλλωνα. Διττή η φύση των φαεινών σημάτων που εκπέμπουν προς όλες τις συνειδήσεις. ΚΑΘΑΡΟΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΑΡΤΕΜΙΣ), αναμένει την Υδροχοική εντολή του Χρόνου για να αρχίσει το έργο της και όλη η επιβληθείσα ψυχική ρύπανση να αποβληθεί, και ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ), που θα οδηγήσει τον Νού δια της πειθούς, λογικής και διάκρισης στην οδό της Αρετής.

   7.ΜΑΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, που γεννά τον ΕΡΜΗ. Η ερμηνεία του νόμου εκμαιεύεται από τον Ερμή,ο οποίος μεταβιβάζει τις εντολές του Διός που είναι Νόμοι για τους θνητούς.

   8. ΣΕΜΕΛΗ, που γεννά τον ΔΙΟΝΥΣΟ. Ο Διόνυσος πήρε το σκήπτρο της εξουσίας επί των θνητών από τον Δία και προσφέρει την δυνατότητα εις τις ψυχές να αποκτήσουν κρίση δικαίου και ενσυνείδητο Αρετή, στον Αγρόν της Ζωής.

   9. ΗΡΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΔΡΕΙΑ, που γεννά την ΗΒΗ,ΑΡΗΣ, ΕΙΛΕΙΘΥΙΑ. Το σθένος της προάσπισης της Δικαιοσύνης το έχει αναλάβει ο Άρης, τελευταίο άρρεν τέκνο του Διός, και είναι ο συναρωγός Θέμιστος και ο δικαιοτάτων αγός φωτών»

   10. ΖΕΥΣ/ΜΗΤΙΣ , ΣΟΦΙΑ, που γεννά την ΑΘΗΝΑ, η οποία πάνοπλος, έχει όλες τις ιδιότητες των προηγούμενων παιδιών, συγκεντρωμένες και ενοποιημένες.

   Από το σπέρμα του Διός προέρχονται πολλά παιδιά που δεν έχουν μόνο μητέρες θείες οντότητες αλλά είναι και νύμφες ή θνητές των οποίων όμως η ηθική είναι άμεπτος (Ευρώπη, Αλκμήνη, Δανάη….) Αυτά τα παιδιά του θα καλεστούν να πολεμήσουν πολλά τέρατα και να επιτελέσουν Άθλους μέχρι εσχάτων , για να αναγνωρισθούν σαν διαχρονικές αξίες Ήθους και Αρετής.

   Με την αλληγορία της συνεύρεσης του Δία με πολλές Θηλυκές Αρχές , Θεές και θνητές, κυοφορούνται νέες προοδευτικές διαβαθμίδες και γεννιούνται «ΤΈΚΝΑ». Τα αίτια, δηλ. οι σπερματικές ιδιότητες των γονέων, γίνονται αιτιατά, όταν αυτά τα τέκνα της δημιουργικής, γενετικής, νοητικής διαδικασίας δρούν στο φυσικό πεδίο.

   ΟΠΟΤΕ!!!!

   Η ΕΝΝΟΜΟΣ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΡΟ, ΠΆΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΩΝ.

   ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, Ο ΝΟΜΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ, ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ, ΔΙΚΗ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΝΑΓΚΗ, ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ, ΜΟΙΡΕΣ, ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΟΣ!!!!

   ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΖΕΥΣ!!!! ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ!!!! ΥΠΕΡ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΗΣΤΟ ΤΟΝ ΔΙΑ!!!!

   ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ!;!

   ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΛΙΠΤΙΚΑ….!!!!

   Ο Δίας ή Ζευς σύμφωνα με την αρχαία ελληνική θρησκεία είναι ο “Πατέρας των θεών και των ανθρώπων” που κυβερνά τους Θεούς του Ολύμπου. Αυτός είναι ο θεός του ουρανού και του κεραυνού στην ελληνική μυθολογία. Είναι το νεότερο παιδί του Κρόνου και της Ρέας. Στις περισσότερες παραδόσεις είναι παντρεμένος με την Ήρα, αν και στο μαντείο της Δωδώνης, σύζυγος του αναφέρεται η Διώνη. Είναι γνωστός για τις ερωτικές περιπέτειες του. Αυτό οδήγησε σε πολλούς ευσεβείς και ηρωικούς απογόνους, συμπεριλαμβανομένων της Αθηνάς, του Απόλλωνα, της Άρτεμης, του Ερμή, της Περσεφόνης (από την Δήμητρα), του Διόνυσου, του Περσέα, του Ηρακλή, της Ωραίας Ελένης, του Μίνωα και των Μουσών (από την Μνημοσύνη). Από την Ήρα έχει αποκτήσει τον Άρη, την Ήβη και τον Ήφαιστο, ενώ από τη Διώνη απέκτησε την Αφροδίτη. Ο Δίας υπήρξε ανέκαθεν μετεωρολογικός θεός, ελεγκτής της αστραπής, του κεραυνού και της βροχής. Ήταν ο δυνατότερος και σπουδαιότερος όλων των μυθολογικών όντων και θεών. Ο Θεόκριτος περίπου το 265 Π.Κ.Ε. έγραψε: «άλλοτε είναι καθαρός ο Δίας, άλλοτε βρέχει». Στο ομηρικό έπος της Ιλιάδας έστελνε τους κεραυνούς στους εχθρούς του. Άλλα εμβλήματά του, ήταν ο αετός και η αιγίς.

   ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ….!!!! ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΟΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΠΑ!!!! ΑΛΛΑ!!! ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟ ΕΓΩ!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΕΤΣΙ….. ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 12. Ο τρίτος κατά σειράν γραμματέας αναφέρει την ιδιότητα σαμάνος ενώ άλλο Saman και άλλο Shaman, δεν έχει στοιχειώδης παρατήρηση! Επίσης μετά τις απειλές δεν ταιριάζει το <>! Επίσης αφού μπήκε στον κόπο ο σούπερ ντούπερ γραμματέας να γράψει σε αυτό το site, ε! σημαίνει τότε ότι το συγκεκριμένο site αφυπνίζει συνειδήσεις!

  1. Marebito!!!!

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! ΑΛΛΟ SAMAN KAI ΑΛΛΟ SHAMAN!!!!

   ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΕΜΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΟΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ!!!! ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ….. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ Η ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕς ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!! ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ!;!

   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!! ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!!!

   ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ….ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΗΞΕΙΣ ΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΛΥΓΟ!!!! ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!;! ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΕΜΠΕΣΚΛΕΔΕΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΣΠΟΡΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!! ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΗΖΩΝΤΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ!!!!

   ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΧΟΚΙΝΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΝΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ!!!! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!;!

   ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΣΥΜΠΑΝ!!!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΥΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ!!!! ΧΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ…. ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΣΥΜΠΑΝ!!!! ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ Ε!;!

   ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΚΟ ΑΜΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝ ……

   ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 13. Saman!!!!! To άρθρο σου θέλει διάβασμα ξανά και ξανά και ξανά….Αν κατάλαβα οι Σείριοι είναι ερπετοειδής? Τελικά εμείς αποπου προερχόμαστε απο τους λεοντοὰνθρωπους? Το ενσωματομένο ερπετικό dna είναι αυτό που μας κάνει να τρωγόμαστε μεταξύ μας? Πως θα καταλάβουμε ποιός είναι τί την ώρα που πρέπει? Οι λεοντοάνθρωποι μιλούν ελληνικά? Αν θέλεις απαντάς ευχαριστώ. Αφωνία με έχει καταβάλει….

  1. arathaw!!!!

   ΛΟΙΠΟΝ!!!! ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ!!!!

   Ο ΣΗΡΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΕΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!! Α/Β/Γ/ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΝΕΦΕΛΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ!!!! ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ( ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΑΠΟ ΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ!!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΗΡΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ!!!! ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΟΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΡΑΤΣΑ ΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ!!!! ΑΠΛΟΣ Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΑ ΣΥΜΑΧΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΟΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΟΡΑΤΗ ΔΙΑΣΤΡΙΚΗ ΠΛΕΥΣΗ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΤΙ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ!!!! ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕ!!!! ΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΕΓΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΜΟΦΟΙ ΕΚΧΥΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ!!!! ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!;! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΥΠΟΦΥΣΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! ΕΥΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΛΥΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ – ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΩΣ ΕΓΕΙΝΕ ΑΥΤΟ……ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ!!!! ΟΙ ΛΕΟΝΤΟΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΛΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΝΩΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΗΔΗ ΕΔΩ!!!! ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΟΣ ΠΕΛΑΣΓΗΚΑ!!!!

   ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!! ΠΟΙΟ!;! ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ!!!! ΕΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!!!! ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΟΦΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΠΟΥ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!

   ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 14. SAMAN φιλε μου για σου saman αυτα που διαβασα με εχουνσυγκλονηση το μονο που μπορω να πω αυτη την στυχμη ειναι οτι το ενστικτομου δεν με γελασε εισε αληθυνοσ

  και κατι ακομα saman ειμαι καιεγω ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

  1. Ιdiorythmi!!!!

   ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ!!!!

   ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΝΙΟΘΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ!!!!

   ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΕΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ…..

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 15. Να ζήσεις παληκάρι μου έκανες την καρδιά μου λιονταρι,με συγκίνησες,να είσαι καλά
  μπορεί να χρειαστεί να το διαβάσω αρκετες φορές για να κατανοήσω όλες τις λεπτομέρειες
  αλλά πραγματικά τ’ετοια ανάταση ψυχής είχα καιρό να νοιώσω
  να είσαι πάντα καλά
  με σεβασμό,Βαρβαρα

  1. ellin!!!!

   ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ!!!!

   ΔΥΣΤΗΧΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!! ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΜΑΚΡΙΑ!!!!

   ΑΥΤΟ ΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!! ΣΚΛΗΡΟ!;! ΕΓΩΗΣΤΙΚΟ!;! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΛΟΥ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΣΠΟΡΑΣ ΚΥΦΗΝΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!

   ΧΑΡΗΚΑ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 16. ΧΑΧΑΧΑΧΑ…. ΩΡΕ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ Κ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!!! ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟΣ !!!!!
  ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ …..; ΛΕΣ Ο ΗΛΙΟΣ Η ΖΕΣΤΗ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΝΑ ΣΑΥΡΑΚΙΑ
  ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…!;! ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΧΕΙ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ… ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕ ΜΑΣΑΣ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
  ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ….ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ!!!!

  1. someone!!!!

   ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!!

   ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΡΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!

   ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΙΧΝΩ ΓΙΑ ΤΟΘΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥΣ ….. ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΞΩ….!!!!

   ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!! ΕΚΕΙ ΕΙΑΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ….ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ !!!!!!!
  ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΓΝΩΣΗΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ !!!! ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ !!!!!!
  ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΕΙΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΣ !!!!
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!!!!! ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΙΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ………

  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  1. submarine!!!!

   ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!!

   ΕΠΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΕΥΕΞΑΠΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΥΜΟΥΝ ΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΙΟΣ!;!…….. ΑΣΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΑ!!!!

   ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΕΜΕΣΙΣ!!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!!!!

Αφήστε μια απάντηση