ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΟ-MΕΣΗ ΓΗ part 51 ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ !!!!Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ!!!!

ΜΕΣΗ ΓΗ

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΟ-MΕΣΗ ΓΗ part 51

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ !!!!Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ!!!!

 Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για το περιβόητο παραμύθι για την << ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ >> ή ακόμη να έχουμε δει κάποια ταινία με αυτήν την ιστορία. Άμα κάποιος σας έλεγε ότι αυτή η ιστορία είναι αληθινή αλλά αλλαγμένη τι θα λέγατε; Αλλαγμένη για κάποιον λόγο όπου και θα δούμε παρακάτω…..

Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων (στα Αγγλικά ο τίτλος είναι Alice in Wonderland ) είναι μυθιστόρημα; του 1865 που γράφτηκε από τον Άγγλο συγγραφέα Charles Lutwidge Dodgson ( Τσάρλς Λάτγουιντζ Ντόντγκσον ) αλλά χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Lewis Carroll . Το μυθιστόρημα (;),  είναι για ένα κορίτσι που ονομάζεται Alice-( Αλίκη ) που πέφτει σε μια τρύπα ενός κουνελιού ( ; ) και φτάνει σε ένα φανταστικό κόσμο (Wonderland ) όπου κατοικείται από περίεργα, ανθρωπόμορφα πλάσματα. Η ιστορία παίζει με τη λογική , δίνοντας την ιστορία διαρκή δημοτικότητα για τους ενήλικες όσο και για τα  παιδιά. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα  λογοτεχνίας του φανταστικού αλλά!!!! Και της αφηγηματικής δομής και φυσικά γεμάτο από, χαρακτήρες και εικόνες που έχουν τεράστια επιρροή τόσο στον απλό κόσμο της λογοτεχνίας αλλά και όχι, αλλά και ιδιαίτερα στο θέμα της φαντασίας αλλά και στο ύφος όπου μοιάζουν λίγο πολύ να είναι αληθινά.

1

 Σελίδα από το πρωτότυπο χειρόγραφο οι << Περιπέτειες της Αλίκης κάτω από το έδαφος >> όπου και ήταν ο πρώτος τίτλος της ιστορίας αυτής, το 1864.

Η ιστορία της Αλίκης , δόθηκε στη δημοσιότητα το 1865, τρία χρόνια μετά ο Αιδεσιμότατος Charles Dodgson Lutwidge και ο αιδεσιμότατος Robinson Duckworth ( Ρόμπινσον Ντάκγουρθ )  όπου με μια βάρκα, στις 4 Ιουλίου του1862, κωπηλατούσαν στον ποταμό Τάμεση όπου τον ονομάζουν και << Ίσις >> Isis με τις τρεις κόρες του Henry Liddell ( Χένρυ Λίντελλ ) όπου ήταν Αντιπρόεδρος και καγκελάριος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Πρύτανης της Εκκλησίας του Χριστού). Είχαν πάει όχι για μια απλή βαρκάδα μα για να συζητήσουν το πώς θα προειδοποιούσαν τον κόσμο για την ύπαρξη της Μέσης Γης!!!! Αυτό γιατί η κόρη του Χένρυ η Alice Pleasance Liddell ( Αλίκη Πλιζσένς Λίντελλ ) η οποία εκείνο τον καιρό ήταν ηλικίας 10 ετών, γεννημένη το 1852, είχε χαθεί για τουλάχιστον έξι μήνες και δεν μπορούσε κανείς να την βρει!!!!

2

 Η Αλίκη σε ηλικία 7 ετών!!!!

3 Η Αλίκη ντυμένη όπως τους είπε ότι ήταν ντυμένη στην Μέση Γη!!!!

4 Η Αλίκη ως έφηβη!!!!

5 Η Αλίκη ως ηλικιωμένη γυναίκα!!!!

 Την βρήκαν στην Εκκλησία του Χριστού που θα δώσω στοιχεία παρακάτω….. τους εξήγησε ότι κατέβηκε τα σκαλιά πίσω από το ιερό, τους είπε ότι κατέβαινε και κατέβαινε και κατέβαινε χωρίς να έχει σταματημό. Όταν είδε ότι δεν είχε τελειωμό η σκάλα θέλησε να γυρίσει πίσω. Μα όταν το έκανε αυτό ήταν σαν μην υπήρχε σκάλα!!!! Έτσι συνέχισε την κατάβαση ώσπου κάποια στιγμή ζαλίστηκε και έπεσε….. το κορίτσι, τους είπε ότι έπεφτε χωρίς σταματημό ώσπου μετά από ένα ατέλειωτο πέσιμο προσγειώθηκε απαλά …… Τους εξιστόρησε τα πάντα για το τι είχε περάσει και είχε δει, αυτό που τους παραξένεψε όμως είναι ότι τους είπε επειδή είχε λείψει έξι μέρες εκεί κάτω ότι οι δικοί τις θα είχαν ανησυχήσει πολύ σοβαρά ότι θα της είχε συμβεί κάτι το τρομερό. Στην πραγματικότητα όμως είχαν περάσει έξι μήνες από την ημέρα που χάθηκε!!!!

Έτσι αποφάσισαν να δώσουν μια τροπή φανταστική στην όλη υπόθεση αλλά και να μην δημοσιοποιηθεί τίποτα από όλα τα πραγματικά γεγονότα πράγμα τα οποία και είναι πολύ λίγα γνωστά σήμερα, γιατί η σχέση μεταξύ των Liddell και Dodgson υπήρξε η πηγή πολλών διαφωνιών. Πολλοί βιογράφοι έχουν γράψει ότι υποτίθεται ότι ο Dodgson ήταν ρομαντικά ή σεξουαλικά συνδεδεμένος με την Αλίκη, δηλαδή τον κατηγορούν για παιδεραστία, γιατί η Αλίκη ήταν ένα παιδί μικρό εκείνη την εποχή, αν και ποτέ δεν υπήρξε καμία άμεση απόδειξη γι ‘αυτό έτσι θα υποθέσουμε ότι ήταν απλώς μια πλατωνική αγάπη. Τα στοιχεία για κάθε ερμηνεία που δίνεται είναι μικρά, και πολλοί συγγραφείς που γράφουν για το θέμα έχουν την τάση να επιδοθούν σε μια μεγάλη κερδοσκοπία, όπως πάντοτε…..

Ο Dodgson συνάντησε την οικογένεια Liddell το 1855. Ξεκίνησαν αμέσως να έχουν στενές σχέσεις διοργανώνοντας διάφορες εκδρομές και πικνίκ αλλά και πολλές βαρκάδες στις γραφικές περιοχές γύρω από την Οξφόρδη. Αργότερα, όταν ο Χάρι πήγε στο σχολείο, η Alice και η μικρότερη αδελφή της Edith άρχισαν να πηγαίνουν χωρίς τους γονείς τους μαζί. Ο Dodgson διασκέδαζε τα παιδιά λέγοντάς τους φανταστικές ιστορίες. Έχει συχνά ειπωθεί ότι η Αλίκη ήταν σαφώς το αγαπημένο του θέμα σε αυτά τα χρόνια, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτό είναι έτσι.

Ημερολόγιο Dodgson από 18 Απριλίου του 1858  8η Μάη, του 1862 λείπουν πολλές σελίδες:

Η σχέση μεταξύ των Liddells και Dodgson υπέστη μια ξαφνική διακοπή τον Ιούνιο του 1863. Δεν υπήρχε καταγραφή του γιατί το ρήγμα αυτό συνέβη, αφού ποτέ οι Liddells δεν μίλησαν ανοιχτά  για αυτό, και η μόνη σελίδα στο ημερολόγιο καταγραφής του Dodgson από εκείνη την χρονιά είναι στις  27-29 Ιουν. 1863 (η οποία φαίνεται να καλύπτει την περίοδο κατά την οποία ξεκίνησε) έλειπε. Μέχρι πρόσφατα, η μόνη πηγή για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα ήταν η κερδοσκοπία, και γενικά επικεντρώνεται στην ιδέα ότι η Alice Liddell ήταν, κατά κάποιο τρόπο, η αιτία της διακοπής. Από καιρό η μητέρα της αποδοκίμαζε το ενδιαφέρον του Dodgson για την κόρη της, και τον έβλεπε ως ακατάλληλο σύντροφο για ένα εντεκάχρονο κορίτσι.

Το 1996, η Karoline Leach βρήκε αυτό που έγινε γνωστό ως το “οι κομμένες σελίδες στο ημερολόγιό” ένα σημείωμα φέρεται να γράφτηκε από τον Charles Dodgson στην ανιψιά του, Violet Dodgson, συνοψίζοντας τη σελίδα που λείπει από τις 27 έως 29 Ιουνίου του 1863, προφανώς γραμμένο πριν από αυτή ( ή την αδελφή της Menella) αφαιρώντας τη σελίδα. Το σημείωμα έχει ως εξής:

“LC μαθαίνει από την κα Liddell ότι υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιεί τα παιδιά της ως μέσο πληρωμής στο δικαστήριο γιατί αυτός το έπαιζε παιδαγωγός, επίσης, υποτίθεται ότι σύντομα θα φλέρταρε την Ina”. (Leach, 1999)

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ρήξη μεταξύ Dodgson και την οικογένεια Liddell προκλήθηκε από την ανησυχία για υποτιθέμενη σύνδεση-κουτσομπολιών του Dodgson με την γκουβερνάντα της οικογένειας για την << Ίνα >> ( την μεγάλη αδελφή της Αλίκης, Lorina). Στο βιογραφικό της Το μυστήριο του Lewis Carroll ( Λούις Κάρολ ), η Τζένη Γούλφ υποδηλώνει ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από την Lorina  ( Λορίνα ) που επισυνάπτεται στον Dodgson και όχι με τον τρόπο,  τον άλλο που έχει ειπωθεί. Η Γούλφ χρησιμοποιείσαι τότε αυτή τη θεωρία για να εξηγήσει γιατί η “Menella ( Μινέλλα )  αφαίρεσε η ίδια τη σελίδα, αλλά και να κρατήσει μονάχα μια σημείωση για το ότι ήταν αυτός ο πραγματικός ο λόγος. ” Το σημείωμα, υποστηρίζει, είναι  μια << λογοκριμένη εκδοχή >> για το τι πραγματικά συνέβη, με σκοπό την πρόληψη της Lorina από το να προσβάλει ή να ταπεινωθεί για τα αισθήματά της για τον Dodgson βγαίνοντας η αλήθεια στη δημοσιότητα.

Είναι σίγουρος για το ποιος έγραψε το σημείωμα. Η Leach έχει πει ότι ο γραφικός χαρακτήρας στο μπροστινό μέρος του εγγράφου μοιάζει περισσότερο με εκείνη των δύο Dodgson, ανιψιές του Dodgson Μινέλλα και Βαιολέτ. Ωστόσο, ο Morton Ν. Cohen ( Μόρτον Ν. Κόχεν ) λέει σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Χρονικό λογοτεχνικό συμπλήρωμα , το 2003, ότι το 1960, μεγάλος-ανιψιός του Dodgson Philip Dodgson, είπε ότι ο Jacques είχε γράψει ο ίδιος το σημείωμα βασιζόμενος σε συνομιλίες που θυμήθηκε όπου είχαν αναφερθεί οι ανιψιές Dodgson  . Το άρθρο του Cohen δεν προσκομίζει καμία απόδειξη για να υποστηρίξει αυτό.

Μετά από αυτό το περιστατικό, Dodgson αποφεύγει να πάει στο σπίτι των Liddell για έξι μήνες, αλλά τελικά επέστρεψε για μια επίσκεψη τον Δεκέμβριο του 1863. Ωστόσο, η πρώην εγγύτητα δεν φαίνεται να έχει αποκατασταθεί, και η φιλία σταδιακά άρχισε να ξεθωριάζει, πιθανώς επειδή ο Dodgson ήταν σε αντίθεση με την Dean Liddell από το κολέγιο. Άλλες εξηγήσεις περιλαμβάνουν, ρομαντικά καμώματα και ραγισμένες καρδιές, αλλά ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που να υποδηλώνουν αυτές τις δυνατότητες, τίποτα οριστικό είναι δεν είναι γνωστό. Ο John Ruskin ( Τζόν Ράσκιν ) αναφέρει στην αυτοβιογραφία του << Praeterita >> ότι μετά την ρήξη μεταξύ Dodgson και των Liddells, οι αδελφές ακολούθησαν μια παρόμοια σχέση με αυτόν.

Για να έρθουμε λοιπόν στην βαρκάδα όπου ξεκίνησε στο  γέφυρα Folly ( Φόλι ) κοντά στην Οξφόρδη όπου και έληξε πέντε μίλια μακριά, στο χωριό  Godstow ( Γκόντστοου ). Κατά τη διάρκεια της βόλτας ο Αιδεσιμότατος και ο Dodgson είπαν στα κορίτσια μια ιστορία για ένα κορίτσι που ονομάζεται Alice ( Αλίκη ) που ψάχνει για μια περιπέτεια.  Εκτός από τον πατέρα την μητέρα και τον φίλο της Αλίκης που έγραψε την ιστορία αλλά και την ίδια την Αλίκη κανείς δεν ήξερε τι πραγματικά είχε συμβεί.  Άρχισε να γράφει το χειρόγραφο της ιστορίας την επόμενη ημέρα, αν και η πρώτη έκδοση δεν υπάρχει πια, και δεν υπάρχει εσκεμμένα διότι στην πρώτη έκδοση είχε πολλά στοιχεία για κάποιον που θα έδειχνε ενδιαφέρον στο πώς να κατέβει κάτω από το έδαφος, δηλαδή στην Μέση Γη!!!!. Υπάρχουν στοιχεία και στις μετέπειτα εκδόσεις όπου είναι δυσεύρετες τώρα πλέον μέχρι που η ιστορία ονομάστηκε όπως την ξέρουμε σήμερα, δηλαδή, η << Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων >> όπου είναι μια παραποιημένη ιστορία με πάρα πολλές διαφορές στην ιστορία της επίτηδες αλλαγμένα. Όσο για την εξαφάνιση της Αλίκης είπαν ότι είχε πάει οικιοθελώς στο σπίτι του υποτιθέμενου φίλου της. Έτσι εξηγείτε η περίπτωση στο να θέλουν να τον βγάλουν ερωτευμένο και με σχέσεις μαζί της!!!! Τα κορίτσια και ο Dodgson πήγανε ένα άλλο ταξίδι με πλοίο αυτή την φορά ένα μήνα αργότερα, όταν ο ίδιος εκπόνησε το οικόπεδο για την ιστορία της Αλίκης, και το Νοέμβριο άρχισε να εργάζεται με το χειρόγραφο στα σοβαρά.

6

Η γέφυρα Folly!!!!

7 Η γέφυρα από άλλη πλευρά!!!!

8 Φωτογραφία από την ίδια γέφυρα το σπίτι αυτό κτίστηκε το 1849 και υπάρχει μέχρι σήμερα!!!!

 Στις 26 Νοεμβρίου 1864 έδωσε το χειρόγραφό του << Οι Περιπέτειες της Αλίκης Κάτω από το Έδαφος >> , με εικόνες από τον Dodgson, αφιερώνονται το ως “δώρο Χριστουγέννων στα αγαπητά παιδιά της οικογενείας στη μνήμη της Ημέρας του καλοκαιριού που έκαναν την βαρκάδα >>. Μερικοί, όπως ο Martin Gardner ( Μάρτιν Γκάρντνερ ) , έκανε εικασίες ότι υπήρχε μια παλαιότερη έκδοση που καταστράφηκε αργότερα από τον Dodgson όταν έγραψε ένα πιο περίτεχνο αντίγραφο με το χέρι…..

Αλλά πριν η Αλίκη λάβει το αντίγραφο της, ο Dodgson προετοιμαζόταν ήδη για δημοσίευση και επέκταση των 15.500-λέξεων με το πρωτότυπο να τις 27.500 λέξεις, και κυρίως την προσθήκη των επεισοδίων για την γάτα Cheshire και την Mad Tea.

Παρακάτω κάποια αποσπάσματα από κάποια κεφάλαια  του προτύπου:

 9

 Το White Rabbit ( ο Άσπρος Λαγός ή Κούνελος )

Κεφάλαιο 1 – Πέφτοντας στην τρύπα του Κούνελου: η Αλίκη αισθάνεται να βαριέται, ενώ κάθεται στις όχθες του ποταμού με την αδελφή της, όταν παρατηρεί μια ομιλία, έναν ντυμένο White Rabbit ( Άσπρο Κούνελο ) με ένα ρολόι τσέπης όπου λειτουργούσε ανάποδα. Εκείνη τον ακολουθεί μπαίνοντας σε μια τρύπα κουνελιών, όταν ξαφνικά πέφτει σε συνεχής πτώση χωρίς σταματημό, ύστερα από πολύ ώρα προσγειώθηκε απαλά σε μια περίεργη αίθουσα με πολλές κλειδωμένες πόρτες όλων των μεγεθών. Βρίσκει ένα μικρό κλειδί για την πόρτα μα πάρα πολύ μικρό για να χωρέσει της μέσα, αλλά μέσα από αυτό βλέπει έναν όμορφο κήπο. Ανακαλύπτει τότε ένα μπουκάλι σε ένα τραπέζι που η ετικέτα του έγραφε << Πιες Με >>, το περιεχόμενο του μπουκαλιού την ανάγκασε να συρρικνωθεί πάρα πολύ για να φτάσει το κλειδί που έχει απομείνει στο τραπέζι. Ένα κομμάτι κέικ έγραφε η ετικέτα του << Φάε Με >> όπου η ψίχα του την ανάγκασε  να αυξηθεί σε ένα τεράστιο μέγεθος με το κεφάλι της να χτυπά το ανώτατο όριο ( το ανώτατο όριο το γράφει η ιστορία το τι εννοούσε αυτό το αφήνω σε εσάς δεν είναι δύσκολο )……

Κεφάλαιο 2 – Η Πισίνα των Δακρύων : Αλίκη είναι δυσαρεστημένη οι κραυγές της καθώς και τα δάκρυά της πλημμυρίζουν το διάδρομο. Μετά συρρικνώνεται και πάλι λόγω μιας μαγικής βεντάλιας όπου είχε πάρει, η Αλίκη κολυμπά μέσω των δικών της δακρύων και συναντά ένα ποντίκι , που και αυτό προσπαθεί να κολυμπήσει. Προσπαθεί να κάνει μια  μικρή συζήτηση μαζί του στα Γαλλικά (νομίζοντας ότι μπορεί να είναι ένα ποντίκι από την Γαλλία )…..

10

Κεφάλαιο 3 – Η Φυλή Caucus ( Καούσους ) και μια μακρά ιστορία : Η θάλασσα των δακρύων μια πλημύρα με πολλά ζώα και πτηνά που έχουν παρασυρθεί από την άνοδο των υδάτων. Η Αλίκη και τα άλλα ζώα συγκαλούν την Αλίκη σε ένα μεγάλο τραπέζι όπου και μιλούν το θέμα μεταξύ τους είναι το πώς να στεγνώσουν και πάλι. Το ποντίκι δίνει μια πολύ στεγνή διάλεξη για τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή . Ένα πουλί ονόματι Ντόντο αποφασίσει ότι το καλύτερο πράγμα για να τους στεγνώσει θα είναι ένας κύκλος, όπου θα αποτελείται από όλους, τρέχοντας όλοι σε έναν κύκλο χωρίς ξεκάθαρο νικητή. Η Αλίκη τρομάζει τελικά όλα τα ζώα, άθελά της, μιλώντας για την  γάτα της.

11Το πουλί Ντόντο λιθογραφία του βιβλίου!!!!

 Κεφάλαιο 4 – Το κουνέλι Στέλνει τον μικρό Μπιλ την Σαύρα : Ο Άσπρος Κούνελος εμφανίζεται και πάλι σε αναζήτηση με άσπρα γάντια και φαίνεται ως οπαδός της Δούκισσας. Έχοντας αμφιβολία για την σκλάβα της, Mary Ann ( Μαίρη Ανν ), διατάζει την Αλίκη να πάει στο σπίτι… αλλά από τη στιγμή που περνάει μέσα….. Τρομοκρατημένοι ο Κούνελος και ο κηπουρός του, ο Μπιλ η σαύρα ,  ανέβηκε από το αναμμένο τζάκι όπου βγήκε από την καμινάδα……

12 Κεφάλαιο 5 – Συμβουλές από την κάμπια που καπνίζει ναργιλέ : Η Αλίκη εισέρχεται σε ένα μανιτάρι όπου κάθεται πάνω του μια μπλε κάμπια που κάπνιζε ναργιλέ . Η κάμπια κάνει ερωτήσεις της Αλίκης και παραδέχεται την τρέχουσα κρίση της κατάστασης της, σε συνδυασμό με την αδυναμία της να θυμηθεί ένα ποίημα ( ; ). Πριν συρθεί μακριά, η κάμπια λέει στην Αλίκη ότι η μία πλευρά του μανιταριού θα την κάνει πιο ψηλή και η άλλη πλευρά θα την κάνει μικρότερη. Έχει κόψει δύο κομμάτια από το μανιτάρι……

13Η μπλε κάμπια με τον ναργιλέ!!!!

 Κεφάλαιο 6 – Η Γάτα ονόματι Τσέσαιρ : Ένα ψάρι-υπηρέτης έχει μια πρόσκληση για την Δούκισσα του σπιτιού, η οποία παραδίδει συμβουλές σε ένα βάτραχο υπηρέτη που κάνει κάποιες συναλλαγές μαζί με την Αλίκη. Η Αλίκη τηρεί αυτή τη συναλλαγή και, μετά από μια περίπλοκη συνομιλία με τον βάτραχο, κάθισε μέσα στο σπίτι. Ο μάγειρας της Δούκισσας φτιάχνει χοιρινό  κάνοντας μια σούπα που έχει πάρα πολύ πιπέρι, όπου δημιουργεί φτέρνισμα στην Δούκισσα, και το μωρό της (όχι όμως στον μάγειρα αλλά ούτε στην γάτα ονόματι Τσέσαιρ ). Η Αλίκη κρατά για λίγο το μωρό της Δούκισσας και προς μεγάλη της έκπληξη, το μωρό μετατρέπεται σε ένα γουρούνι(;)……

14 Η δούκισσα!!!!

 Το χειρόγραφο Dodgson, ο ίδιος πρόσθεσε 37 εικόνες-τυπωμένες σε έκδοση το 1887. O John Tenniel ( Τζων Τεννιέλ ) παρέχει 42 ξυλόγλυπτες παραστάσεις για τη δημοσιευμένη έκδοση του βιβλίου. Η πρώτη εκτέλεση εκτύπωσης καταστράφηκε (ή πωλείται στην Αμερική ), μετά από αίτηση του Κάρολ επειδή ήταν δυσαρεστημένοι με την ποιότητα ( δεν άρεσε στους Μασόνους η πρώτη έκδοση διότι περιείχε πολλά μυστικά το πώς να κατέβει κανείς στην Μέση Γη αλλά!!!! Και για τα όντα τα οποία ζουν εκεί!!!! Έτσι το βιβλίο ανατυπώθηκε και δημοσιεύθηκε το 1866 ).

15ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΤΛΟ Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΣ!!!! ΑΛΛΑ ΑΛΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!

16 Ένα από τα γλυπτά της Αλίκης στο Σέντερ Παρκ στις ΗΠΑ!!!!!

 Ο  John Tenniel στις απεικονίσεις της Αλίκης δεν απεικονίζουν την πραγματική Αλίκη Λίντελλ, αλλά άλλαξε τον χαρακτήρα με ξανθά μαλλιά. Εδώ υπάρχει μια αμφιβολία ότι ο Τεννιέλ έφτιαξε τις εικονογραφήσεις…… και όχι ο δημιουργός της ιστορίας. Αυτό βέβαια ακόμη είναι λόγος σοβαρός αντιπαράθεσης των ερευνητών, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Ντόγκσον έφτιαξε τις εικονογραφήσεις!!!! Και ο Τεννιέλ τις άλλαξε αργότερα….

Η ιστορία της Αλίκης έχει επηρεάσει πολλούς εικονογράφους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του 1907 όπως ο Τσάρλς Πίειρς αλλά και την πλήρη σειρά από έγχρωμες φωτογραφίες και σχέδια- από τον Χάρι Ρόουντρε που δημοσιεύονται στον Τύπο της (στην Περίοδο του Πολέμου) Παιδική  έκδοση Γλασκώβης. Άλλοι σημαντικοί εικονογράφοι περιλαμβάνουν:

Ο Arthur Rackham (1907), Willy Pogány (1929), Mervyn Peake (1946), Ralph Steadman (1967), Σαλβαδόρ Νταλί (1969), Graham Overden (1969), Μάξ Έρνστ (1970) και ο Peter Blake ( 1970).

Η ιστορία της Αλίκης δεν αρέσει σε πολλούς διότι όπως λένε είναι ακαταλαβίστικη και δεν καταλαβαίνουν πολλά από την ιστορία διότι είναι μπερδεμένα. Η αλήθεια είναι όταν η ιστορία μετατράπηκε στην σημερινή που ξέρουμε σήμερα είναι πράγματι από πολύ παιδική ως αχρόνιστη και αν δεν την μετέτρεπαν σε θεατρικά έργα ή κινηματογραφικές ταινίες ίσως και να είχε ξεχαστεί όπου και ήταν ο αρχικός σκοπός των μασόνων……

Ας δούμε όμως τα πραγματικά γεγονότα της Αλίκης και το από πού μπήκε στην Μέση γη άθελα της. Ήταν μια μέρα όταν είχε πάει στην εκκλησία του Χριστού όπου ήταν επίσκοπος ο πατέρας της και χάθηκε. Από τότε και για έξι μήνες αγνοείτε η τύχη της, και παρ’ όλο που έγινε αυτό δεν ειδοποιήθηκαν οι αρχές για την εύρεση της!!!! Δηλαδή σαν να ήξερε ο πατέρας της η οικογένεια της ότι θα γύριζε πίσω. Βέβαια όταν πέρασαν έξι μήνες τότε δήλωσαν την εξαφάνιση της μα προτού ξεκινήσουν οι έρευνες η Αλίκη επέστρεψε…..

17

 O καθεδρικός ναός του Χριστού όπου από εκεί κατέβηκε η Αλίκη……!!!!

Τους είπε την ιστορία πως χάθηκε όπου και είπα ποιο πάνω και αυτά είναι τα μόνα γνωστά μέχρι σήμερα. Από εκείνη την στιγμή έγιναν όσα έγιναν και σε πολύ γρήγορο χρόνο για να μην υπάρξουν ερωτήσεις και περεταίρω έρευνες!!!! Η εκκλησία αυτή είναι πολύ γνωστή για πολλά παράδοξα, και πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι κτισμένη επάνω σε μια πύλη. Πύλη η οποία οδηγεί σε άλλες διαστάσεις όπως στην Μέση Γη.

Κατά περίεργο τρόπο, όχι βέβαια και τόσο, η οδός προς την κατάβαση του ιερού κλείστηκε μετά ακριβώς την πρώτη έκδοση του βιβλίου!!!! Η Εκκλησία βέβαια τα αρνείται όλα αυτά αλλά υπάρχουν πολλές αποδείξεις για την ιστορία αυτή που όταν βγαίνει κάτι στην επιφάνεια διάφοροι << κριτικοί και ειδικοί ερευνητές >>, ( προσέξτε )  του κράτους, και όχι ιδιώτες προσπαθούν με επιτυχία να τα κουκουλώνουν λέγοντας ότι δεν είναι έτσι, δεν είναι αυτό, αυτό είναι ανακριβείς και ότι σχετικό υπάρχει για να αποδείξουν ότι είναι λάθος τα καινούρια στοιχεία….

Η πραγματική Αλίκη όπως και ο χαρακτήρας της Αλίκης στην πρώτη και αυθεντική έκδοση ίσως είναι ένας από τους ανθρώπους της νεοτέρας ιστορίας του Πλανήτη μας όπου πήγε στην Μέση Γη και γύρισε πίσω σοα και αβλαβής!!!! Αν ψάξετε την ζωή της μετέπειτα από όλη αυτήν την ιστορία θα βρείτε πολλά….. εγώ δεν θα το κάνω αυτό γιατί την ξέρω. Αυτό θα το αφήσω σε εσάς αν πράγματι σας ενδιαφέρει. Δυστυχώς η έκδοση << Οι Περιπέτειες της Αλίκης Κάτω από το Έδαφος >> όπου ήταν η πρώτη από όλες και η ποιο ειδικευμένη και κατασκευασμένη έτσι από τον συγγραφέα όπου έδινε απίστευτα στοιχεία για το πώς να πάει κάποιος στην Μέση Γη δεν υπάρχει πλέον!!!! Αυτό το λέω διότι κάποιοι στο διαδίκτυο είχαν βάλει εύρετρα των 2.000.000 Λιρών Αγγλίας για αν κάποιος θα είχε ένα από τα περιβόητα βιβλία.

Αν διαβάσετε την δεύτερη έκδοση όπου και άλλαξε ο τίτλος ως << Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων >> του 1866 υπάρχουν ακόμα στοιχεία, βέβαια όχι πολλά αλλά αρκετά αν κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της Μέσης Γης!!!!  Κάποιοι μπορεί να με πουν αναξιόπιστο και μυθομανή ……ας με πουν!!!! Οι πληροφορίες που δίνω είναι πέρα για πέρα αληθινές… .όπως είχα πει ποιο παλιά θα ασχοληθώ με κάποια παραμύθια τα οποία και δεν είναι… ..ξεκίνησα λοιπόν!!!! Θα συνεχίσω και με άλλα παραμύθια……. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


8 σκέψεις στο “ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΟ-MΕΣΗ ΓΗ part 51 ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ !!!!Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ!!!!

  1. wolf964!!!!

    ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ….. ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΉΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ!;!

    ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ!;! ( ΛΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ!;! )

    ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ( ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ) ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΟΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ!!!! ΚΑΛΟ Ε!;!

    ΜΑ ΠΡΟΤΟΥ ΦΥΓΩ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ << ΙΔΙΑΊΤΕΡΟΣ ΦΑΡΟΣ >> ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΓΗΣ!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ…. ΜΑ ΠΡΟΤΟΥ ΦΥΓΩ ΚΟΙΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΓΎΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΕ ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΛΛΑ….

    ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ….!!!!

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  2. :) καλώς σας βρήκα… από τότε που μπήκα εδώ διαβάζω συνέχεια.. μ’αρέσει πολύ το υλικό σας, οι έρευνες που κάνετε και οι Λυκάωνες (ωραίο όνομα../ παρεπιπτόντως πρώτη φορά εδώ το είδα κι αυτό!!) Περιμένω πως και πώς το part 6!!!

Αφήστε μια απάντηση