MΕΣΗ ΓΗ!!! part 34 ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ EDGAR RICE BURROUGHS KAI Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ!!!!

ΜΕΣΗ ΓΗ

 MΕΣΗ ΓΗ!!! part 34

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  EDGAR RICE BURROUGHS KAI Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ!!!!

 Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω κάτι το οποίο το γνωρίζουν πολλοί λίγοι ερευνητές της Μέσης Γης. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη ο οποίος έφτιαχνε κόμικς αλλά και μυθιστορήματα, ήταν ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος με πολύ βαθιές γνώσεις αλλά και ειδικές γνώσεις για το θέμα της Μέσης Γης.

Αυτό φαίνεται από τα έργα του που έχουν αφήσει εποχή, αλλά και γιατί στα κόμικς και στα μυθιστορήματα που έγραψε υπάρχουν πολλές αλήθειες που αν κάποιος ψάξει να τις βρει θα βρεθεί προ εκπλήξεως!!! Δεν πρόκειται για κανέναν άλλον αλλά για τον Edgar Rice Burroughs ( Έντγκαρ Ράις Μπάροους ),  γεννημένος τον Σεπτέμβρη του 1875 και πέθανε στις 19 Μαρτίου, 1950) ήταν ένας Αμερικανός συγγραφέας, γνωστός για τη δημιουργία του ήρωα της ζούγκλας του Ταρζάν και τον ηρωικό τυχοδιώκτη του Άρη, Τζων Κάρτερ, αν και παρήγαγε πολλά άλλα έργα σε πολλές κατηγορίες.

 Εγώ θα σταθώ στα έργα που έφτιαξε για τον Ταρζάν σε κόμικς και μυθιστορήματα γιατί όπως ανέφερα και πιο πάνω ειδικά αυτά ήταν βασισμένα και φτιαγμένα στην ζωή της Μέσης Γης!! Πολλοί ήταν αυτοί που τα διάβαζαν και πίστευαν ότι πρόκειται για μια ζούγκλα της Αφρικής. Αυτό έγινε γιατί μετέπειτα οι καλλιτέχνες των κόμικς δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την θεωρία της Μέσης Γης γιατί ο Έντγκαρ το είχε κάνει σαν ένα είδος πατέντας αλλά και κανείς δεν τόλμησε να τον αντιγράψει γιατί ή δεν είχαν την μέγιστη φαντασία  ή πράγματι όπως λένε οι ειδικοί δεν είχαν πληροφορίες, πληροφορίες όπου ήταν αληθινές από την Μέση γη!!!!

Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε βαθιά αίσθηση του χιούμορ αλλά όποτε τον ρωτούσαν για την θεωρία της Μέσης Γης το τι πιστεύει, έπαιρνε ένα πολύ σοβαρό ύφος λέγοντας:

« Θεωρία για εσάς και για όσους δεν ξέρουν, για μένα δεν είναι θεωρία αλλά πραγματικότητα! Μια πραγματικότητα που κάποια στιγμή θα γράψω σε ένα βιβλίο με πολλές λεπτομέρειες, λεπτομέρειες που θα είναι σημαντικές για το μέλλον της ανθρωπότητας ».

Ο Έντγκαρ δυστυχώς δεν έγραψε ποτέ αυτό που είχε ανακοινώσει τότε, αλλά ίσως και να το έκανε μέσα από τα βιβλία του. Εάν κάποιος ασχοληθεί με τα βιβλία του και ξέρει πως να τα συνδέσει αναμεταξύ τους ( πράγμα που είναι σχεδόν ακατόρθωτο για κάποιον που δεν ξέρει ) θα βρει πάρα πολλά στοιχεία για την Μέση Γη. Δεν είναι πιστευτά αυτά από πολλούς σύγχρονους ερευνητές για τι λένε με σιγουριά ότι ο Έντγκαρ δεν άνηκε σε κάποια μυστική εταιρία ή δεν ήταν μυημένος κάπου ώστε να τα γνωρίζει όλα αυτά τα στοιχεία.

O Έντγκαρ ήταν ο  τέταρτος γιος του επιχειρηματία και βετεράνου του εμφυλίου πολέμου της Αμερικής  Major George Tyler Burroughs  ( Συνταγματάρχη Τζωρτζ Τάηλερ Μπάροους 1833-1913) και η σύζυγός του Mary Evaline (Zieger) Burroughs ( Μαίρι Έβαλην 9 Ζάηγκερ Μπάροους 1840-1920). Το μεσαίο όνομα του είναι από το πατρικό της γιαγιάς του, την Μary Rice Burroughs ( Μαίρι Ράις Μπάροους 1802-περ. 1870).

Εικάζεται ότι ο πατέρας του στον εμφύλιο είχε βρει σε ένα μέρος άγνωστο σήμερα στην Καλιφόρνια μια είσοδο για την Μέση γη. Αν μάλιστα κάποιος ψάξει την ζωή του πατέρα του θα διαπιστώσει ότι για τρία χρόνια ήταν εξαφανισμένος χωρίς να δώσει σημεία ζωής όπου και μετά ξανά εμφανίστηκε και συνέχισε την ζωή του χωρίς να πει σε κανέναν απολύτως τίποτα. Το 1940 εμφανίστηκε ένας ασήμαντος άνθρωπος λέγοντας ότι άνηκε σε μια μυστική εταιρία ονόματι « The Secret Tempel » ( Δε Σίκρετ Τέμπελ – 0 Μυστικός Ναός ) όπου άνηκε στους μασόνους.

Αυτός ο ασήμαντος(;) άνθρωπος ονομαζόταν Τζων Γιούρι Λόιντ αν και το όνομα του μπορεί να είναι γνωστό σε πολλούς δεν θα σας δώσω περεταίρω λεπτομέρειες για αυτόν….. Είχε πει τότε ο τι ο πατέρας του Έντγκαρ  είχε βρεθεί στην Μέση Γη και ότι έχει μάθει τα μυστικά των μυστικών. Βέβαια τότε δεν έδωσε κανένας βάση στα λόγια αυτού του ανθρώπου και ούτε πίστευαν στην ύπαρξη μυστικών εταιριών. Όπως ήταν αναμενόμενο τον άνθρωπο αυτόν δεν τον πήρε κανένας στα σοβαρά για ότι είπε ήταν απίστευτο για πάρα πολύ κόσμο όπως μέχρι και σήμερα. Ο άνθρωπος αυτός όπως ήταν αναμενόμενο χάθηκε και δεν ξανά εμφανίστηκε ποτέ στην ζωή της οικογένειας του Έντγκαρ, αλλά ψάξτε το όνομα αυτό και θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.

 Ο Έντγκαρ ποτέ δεν ανάφερε ή παραδέχτηκε ότι όλα αυτά ήταν αλήθεια αλλά ούτε και τα αδέλφια του μα και κανένας άλλος από την οικογένεια του. Όμως οι γνώσεις που είχε για την Μέση Γη αλλά για την Σελήνη και για τον πλανήτη Άρη ήταν τεράστιες για την εποχή του. Ήταν λες και είχε πάει εκεί ή τις εξιστορούσε κάποιος σε αυτόν που είχε βρεθεί εκεί. Δεν λέω επίσημα ότι ο Έντγκαρ βρέθηκε στην Μέση Γη αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά οι λεπτομέρειες που υπάρχουν στα βιβλία του και στα κόμικς που δημιούργησε δείχνουν το αυτονόητο, ότι ήταν βαθύς γνώστης της όλης κατάστασης με πολλές λεπτομέρειες!!

Οι λεπτομέρειες του Έντγκαρ τις χρησιμοποίησαν πάρα πολλοί ερευνητές και συγγραφείς και κατάφεραν πολλά. Θα αναφέρω εδώ ότι η παρόρμηση και το ενδιαφέρον του Πολεμικού Ναυτικού της Αμερικής με Αρχηγό της αποστολής τον Ναύαρχο Μπέρντ στους πόλους οφείλεται στον Έντγκαρ και ας μην το παραδέχονται πολλοί!! θα με ρωτήσετε πως και είμαι τόσο σίγουρος για όλα αυτά που λέω; Στα βιβλία του Έντγκαρ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες αν και φανταστικές(!!!;!!!) που μιλάνε για εισόδους στους πόλους και πολλά άλλα, είναι ο μοναδικός που έχει δώσει τόσο λεπτομερείς αναφορές!!! Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι πήραν στα σοβαρά τις φανταστικές αυτές λεπτομέρειες και βρήκαν ότι βρήκαν…… Μα αν ψάξετε λίγο πιο πίσω από τον Ναύαρχο θα βρείτε και άλλους….. που αν ψάξετε σωστά θα δείτε ότι έχω απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέω!!

Εκτός από τις ιστορίες του, θεωρούνται αξιέπαινα και λεπτομερέστατα και τα σκίτσα που έφτιαχνε εκείνη την εποχή. Πολλοί σκιτσογράφοι και ζωγράφοι αναφέρουν σήμερα ότι αν δεν είχε αχαλίνωτη φαντασία τότε έπρεπε να τα είχε δει από κοντά όλα αυτά που είχαν αποτυπωθεί στο χαρτί. Επίσης είναι γνωστό ότι όλοι οι γνωστοί ζωγράφοι του παράξενου εμπνεύστηκαν από αυτόν και συνέχισαν τα έργα τους εξελίσσοντας τα, μα όλοι λένε ότι αν δεν ήταν ο Έντγκαρ να δώσει τις βάσεις στα έργα τους δεν θα ήταν ποτέ τόσο ρεαλιστικά.

 O Έντγκαρ με τον φανταστικό(;) ήρωα του τον Ταρζάν δημιούργησε μια πολιτιστική αίσθηση. Ήταν αποφασισμένος να αξιοποιήσει την δημοτικότητα του Ταρζάν με κάθε δυνατό τρόπο. Σχεδίαζε να εκμεταλλευτεί το Ταρζάν μέσω πολλών διαφορετικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων ενός κοινοπρακτικού ομίλου όπου θα φτιάχνονταν ταινίες, κόμικς, βιβλία. Οι ειδικοί στον τομέα αυτό συνιστάται την αποφυγή της πορεία δράσης, δηλώνοντας ότι τα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα κατέληγαν να ανταγωνίζονται το ένα εναντίον του άλλου. Ο Έντγκαρ προχώρησε, όμως, και οι εμπειρογνώμονες αποδείχθηκαν λάθος, το κοινό ήθελε τον Ταρζάν. Ο Ταρζάν παραμένει ένας από τις πιο επιτυχημένους φανταστικούς χαρακτήρες όλων των ειδών αλλά και στον κόσμο και έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πολιτιστικό εικονίδιο!!!

 Το 1915 ή 1919, ο Έντγκαρ  αγόρασε ένα μεγάλο αγρόκτημα βόρεια του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, την οποία ονόμασε « Tarzana » ( Ταρζάνα ). Οι πολίτες της κοινότητας που ξεπήδησαν γρήγορα γύρω από το αγρόκτημα ψήφισαν να υιοθετήσει αυτό το όνομα στην κοινότητά τους, δηλαδή Ταρζάνα της Καλιφόρνιας, έτσι ιδρύθηκε το 1927.

 http://www.nwfsc.noaa.gov/research/divisions/sd/communityprofiles/California/ Tarzana_CA.pdf

Το 1923 ο Έντγκαρ δημιούργησε τη δική του εταιρεία, την Edgar Rice Burroughs, Inc, και άρχισαν να τυπώνουν τα βιβλία του άμεσα από τη δεκαετία του 1930.

Σας παραθέτω όλα του τα έργα που είχε δημιουργήσει και εύχομαι σε αυτούς που τα ψάχνουν να τα βρουν όλα…. αν και κομματάκι δύσκολο σήμερα!!!!

 

A Princess of Mars (1912)

     Tarzan of the Apes (1912)

At the Earth’s Core (1914)

Book Cover: Pirates of Venuς

Pirates of Venus (1934)

Υπάρχει άλλο ένα θέμα το οποίο είναι από απίστευτο έως φανταστικό!!! Λέγεται ότι ο Έντγκαρ είχε έρθει σε μυστική επαφή με τους David Innes ( Ντέιβιτ Ίνες ) και τον Abner Perry ( Άμπνερ Πέρι ) για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν την κατασκευή του γεωτρύπανου ονόματι « Τhe Prospector » ( Δε Προσπέκτορ ) που σημαίνει « Μεταλλοδίφης »!!!!

Είναι άγνωστο σε πάρα πολύ κόσμο ότι ο Μεταλλοδίφης φτιάχτηκε τελικά, φτιάχτηκε για το μυθιστόρημα του Έντγκαρ πρώτα σε χαρτί και μετέπειτα από κάμποσα χρόνια υλοποιήθηκε στην μέγιστη κλίμακα όπως αναφέρει και το μυθιστόρημα του!!! Ήταν ένα μηχανικό θαύμα για την εποχή του και ο πατέρας όλων των μηχανικών τεραστίων γεωτρύπανων ανά τον κόσμο όλο σε όλα τα μεγέθη και όλα τα είδη που έχουν φτιαχτεί μέχρι σήμερα!! Η φωτογραφία που σας παραθέτουμε πιο κάτω είναι από το γνήσιο Μεταλλοδίφη το οποίο και είναι παρατημένο στο σπίτι του εγγονού του David Innes προς το παρόν…….

 Λέγεται από πολλούς ότι έκαναν δοκιμές με αυτό το γεωτρύπανο μα δεν είχε την μέγιστη απόδοση που ήθελαν αλλά και δεν υπήρχε η ανάλογη τεχνολογία σε μέταλλα ειδικά στο τρυπάνι ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει την ανάλογη διάτρηση στα σκληρά και συμπαγή πετρώματα που θα συναντούσε στο διάβα του κατά το ταξίδι του για την Μέση Γη!!! αν και κάποιες πολύ « κακές » γλώσσες υποστηρίζουν ότι δεν έφτιαξαν μόνο ένα αλλά πολλά ώσπου πέτυχαν αυτό που ήθελαν!! Δυστυχώς όμως εκτός από πληροφορίες δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις που να πιστοποιούν κάτι τέτοιο!!!

Όπως ήταν αναμενόμενο ο στρατός ενδιαφέρθηκε για αυτήν την εφεύρεση, και πιστοποιείτε από τα αμέτρητα τούνελ αλλά και μυστικές βάσεις που έχουν ανοίξει μέχρι και σήμερα. Ο Έντγκαρ ήταν ένας άνθρωπος που δεν τον ένοιαζε το χρήμα αλλά ούτε και η δόξα. Το λέω αυτό γιατί αν τον ενδιέφεραν όλα αυτά θα είχε πράξει τελείως διαφορετικά από ότι είχε πράξει και δεν θα καθόταν να έγραφε όλα αυτά που έγραψε και όχι μόνο……

Δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για αυτά τα οποία αναφέρω για τον Έντγκαρ Ράις Μπάροους ίσως γιατί ο ίδιος είχε καλύψει τα νώτα του πάρα πολύ καλά μα ίσως « κάποιοι » δεν άφησαν να διαρρεύσει τίποτα από αυτήν την πτυχή της ζωής του προς τα έξω. Εμείς εδώ στην INVISIBLE LYCANS TEAM ερευνήσαμε το θέμα και το παρουσιάζουμε για πρώτη φορά παγκοσμίως!!! θα μπορούσαμε να γράψουμε για το βιογραφικό του και ότι άλλο έκανε μα το αφήνουμε να το δείτε στους πολλούς διαδικτυακούς τόπους όπου υπάρχουν για αυτόν. Η έρευνα αυτού του θέματος δεν σταματάει εδώ συνεχίζεται και ότι νεότερο έχουμε θα σας ενημερώσουμε αμέσως. Υπάρχουν και άλλα πολλά περίεργα που συνδέονται άμεσα μαζί του τα οποία δεν έχουν εξηγηθεί ποτέ …….Μεχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 

 


6 σκέψεις στο “MΕΣΗ ΓΗ!!! part 34 ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ EDGAR RICE BURROUGHS KAI Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΗ!!!!

 1. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ:

  ΒΟΥΝΤΟΛΟ!!!

  ΝΤΟΛΜΑΓΚΑΝΙ!!!

  ΓΚΑΟΥ ΓΚΕΡΕΓΚΤΕΝΙ!!!

  ΜΠΟΥΝΤΟΛΟ ΑΡΓΑΓΙΑΝΙ!!!!

  ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ…..!!!!

 2. ΦΙΛΕ MOLTIANNI ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΙΔΡΎΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΎΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΈΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ PC ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΊΖΟΜΑΙ ( ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ) ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΊΖΟΜΑΙ……!!!

  ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΔΙΔΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗΝ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΊΝΕΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!! ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ!!!! ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΊΖΟΝΤΑΙ « ΚΑΠΟΙΟΙ »….. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΩΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ!!!

  ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

 3. Φιλε Lycan,εχω απλα να σου πω πως δεν εχω συναντησει αλλο μπλογκ σαν το δικο σου και εχω δει πολλα.Μαρεσει πολυ ο τροπος που αναλυεις τα θεματα και τα κανεις γνωστα και το οτι ολα φαινονται να ειναι προιον δικης σου προσωπικης ερευνας.Μου εχεις ανοιξει τα ματια σε πολλα θεματα και με κανεις να ψαχνομαι πολυ περισσοτερο αν και εχω πολλες γνωσεις για τα θεματα που πραγματευεσαι.Νασαι καλα φιλε και καλη δυναμη.

Αφήστε μια απάντηση