ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ  ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Αναφορές πολλές βρίσκουμε σχεδόν παντού άλλοτε σαν θεότητα άλλοτε  μισοί άνθρωποι μισοί λιοντάρι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τις αναφορές που  έχουν γίνει  για τους λεοντάνθρωπους  λεοντόμορφους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Ένας από τους σημαντικότερους θεούς για τους Ινδουιστές είναι ο Narasihma (Ναρασίχμα) https://en.wikipedia.org/wiki/Narasimha όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο αναφορά για το λεοντάνθρωπους πατήστε ΕΔΩ!!!

Narasihma στα  Σανσκριτικά σημαίνει άνθρωπος λιοντάρι. Ιστορικά, οι ρίζες της λατρείας Narasimha μπορούν να εντοπιστούν στην λατρεία των λιονταριών στην αρχαία Ινδία.

Στην αρχαία Ινδία οι αναφορές προς τους λεοντάνθρωπους είναι πάρα πολλές και ίσως χρειαστεί και  δεύτερο άρθρο.

Το Rigveda  https://en.wikipedia.org/wiki/Rigveda είναι ένα αρχαίο Ινδικό βιβλίο με μια μεγάλη συλλογή από σανσκριτικούς ύμνους.  Το Rigveda (1500-1200 Π.Κ.Χ.) περιέχει έναν ύμνο (1.154) που περιγράφει τον Βίσνο ως «άγριο θηρίο.

 Κατά τους πρώτους Βεδικούς χρόνους, το Βίσνο ήταν μια μικρή θεότητα σε σύγκριση με άλλους όπως η Ίντρα, η Άνκι και ο Βαού. Με την πάροδο των αιώνων, οι λατρείες διαφορετικών θεών, όπως η Narayana, η Vasudeva και το Vishnu  συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν την σέκτα Vaishnava.

Ιστορικοί όπως ο A.Eschmann https://en.wikipedia.org/wiki/Anncharlott_Eschmann και πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι ο Ναρασίχμα πρέπει να εξελίχθηκε από μια θεότητα λιονταριού που λατρευόταν  από της φυλές  Telangana και την Andhra Pradesh  και σταματώ εδώ διότι όπως είπα παρακάτω πάνω θα δοθούν και άλλες πληροφορίες σχετικά με την Ινδία.

Η λέξη στα αγγλικά leontomorphic (λεοντομορφή) σημαίνει  με την μορφή ενός λιονταριού. https://www.definitions.net/definition/%CE%9C%CE%B5+%CF%84%CE%B7+%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AE+%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82+%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D

Στο βιβλίο the lion Becomes Man (το λιοντάρι γίνεται άνθρωπος) του συγγραφέα  Howard M Jackson. Αναφέρει τα εξής : Λιοντάρι και άνθρωπος στο Ευαγγέλιο του Θωμά 7 Χριστιανικός λόγος για την Ανάσταση και πιο συγκεκριμένα το ευαγγέλιο το κατά Θωμά είναι ένα από τα απόκρυφα όπως το κατά Πέτρο το κατά Βαρνάβα το κατά Εβραίους και συνιστάτε από 114 λόγους του Ιησού. Στον έβδομο λόγο του Ιησού λέει.

Μακάρι το λιοντάρι που το τρώει ο άνθρωπος και το λιοντάρι γίνεται άνθρωπος. Καταραμένος ο άνθρωπος που τον τρώει το λιοντάρι και ο άνθρωπος γίνεται λιοντάρι.

Δεν θα πω πολλά για αυτό παρά μόνο ένα πράγμα οι αγιογράφοι τοποθετούν δίπλα στον ευαγγελιστή Μάρκο ένα λιοντάρι, πού είναι σύμβολο της δύναμης. Έτσι ό ευαγγελιστής Μάρκος στους αιώνες μας “ευαγγελίζεται την πίστη”  δηλαδή, μας κηρύττει την πίστη, για τη δόξα του Θεού και τη σωτηρία των ψυχών.

Το 1939 στην σπηλιά Χολενστάιν στην Γερμανία βρέθηκε ένα σκαλιστό γλυπτό από πέτρα με την μορφή λεωντάνθρωπους λεοντόμορφου.

Χρονολογείται περισσότερο από 33.000 χρόνια αν και μια πρόσφατη μελέτη και χρονολόγηση έδειξε ότι πιθανότατα είναι πάνω από 40.000 χρόνων . Το ερώτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι τι ώθησε τους αρχαίους προγόνους πριν από 40.000 χρόνια να ξοδέψουν χρόνο έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα ανδρικό είδωλο με το πρόσωπο ενός λιονταριού. https://ca.wikipedia.org/wiki/Hum%C3%A0_lle%C3%B3

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας βρέθηκε από τις Μεγάλες Πυραμίδες στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου και είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο γνωστό μνημειακό γλυπτό στον κόσμο.

Έχει το σώμα ενός λιονταριού και το κεφάλι ενός ανθρώπου. Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας έχει μήκος 239 πόδια (73 μέτρα) και ύψος 65 πόδια (20 μέτρα). 

Τι πραγματικά τιμούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και φτιάχνανε αγάλματα με αυτήν την μορφή? Καθώς όμως δεν συναντάμε  μόνο αγάλματα με την μορφή σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου αλλά και το αντίθετο .

Στην Μιθραϊκή θεολογία ο Franz Cumont { Φρανς Κάμον} https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%82_%CE%9A%CF%85%CE%BC%CF%8C%CE%BD τοποθετεί τον αιώνα ως τον απεριόριστο χρόνο (Συχνά αναπαρίσταται ως Saeculum (Κρόνος) ως θεός που προέκυψε από το αρχέγονο χάος και ο οποίος με την σειρά του παράγει τον ουρανό και την γη. Αυτή η θεότητα αναπαρίσταται ως λεοντοκεφαλή ή φτερωτή ανδρική φιγούρα με το κεφάλι λιονταριού με τον γυμνό κορμό που περιτριγυρίζεται ένα φίδι. Συνήθως κρατά ένα σκήπτρο ,κλειδιά, ή ένα κεραυνό. Η εικόνα του χρόνου έπαιξε ένα σημαντικό, αν και σε εμάς εντελώς σαφή ρόλο στην Μιθραϊκή θεολογία ονόματι χρόνος ο λεοντοκέφαλος.

Σχέδιο στο Valeria Heraldry and Sons, αφιερωμένο (180 π.Χ. στην Αρχαία Ουσία – Ιταλία). CIMRM 312).

https://eo.wikipedia.org/wiki/Aion

Η Φοινικική Τανίτ απεικονίστηκε με το κεφάλι μιας λιονταρίνας.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tanit

 Η θεά Τανίτ ήταν μια σεληνιακή θεά  που λατρεύτηκε ως προστάτιδα θεά στην Καρχήδονα . Η Τανίτ λατρεύονταν  στην πόλη Πούνικ https://en.wikipedia.org/wiki/Punik  από την Μάλτα ως την Γκάδη ( gades ) https://en.wikipedia.org/wiki/Gades  έως στους ελληνικούς χρόνους. 

Στην κινεζική βουδιστική μυθολογία συναντάμε την θεά Simhamukha (Σικχαμουκχά).

Παρουσιάζεται ως μια εκδικητική θεά με το κεφάλι λιονταριού . Η θεά Σικχαμουκχά  ως η κύρια θεϊκή φιγούρα, αναλαμβάνει πάρα πολύ το ρόλο της ινδουιστικής θεάς Durga https://en.wikipedia.org/wiki/Durga  για να κατακτά τους δαίμονες και τα κακά πνεύματα και να προστατεύει τους ασκούμενους από τις αρνητικές προκλήσεις της αρνητικής  ενέργειας.

Επίσης στην αρχαία Αίγυπτο συναντάμε την θεά Sekhmet {Σεκχμέτ}  https://en.wikipedia.org/wiki/Sekhmet

Αιγυπτιακή θεά του ήλιου, της καταστροφής των πληγών και της θεραπείας. Είναι μια από της πιο παλαιότερες θεότητες και μια από της πιο ισχυρές θεές .Είναι μέλος της τριάδας των  {Memphis} Μέμφις ή αλλιώς Μέμφιτ https://en.wikipedia.org/wiki/Memphite_Necropolis . Ο σύζυγος της Σεκχμέτ είναι ο Ptah  (Πτα) τον θεό της δημιουργίας και της Σοφίας. Ο γιος της είναι ο Nefertum (Νεφέρτουμ} https://en.wikipedia.org/wiki/Nefertem  τον θεό της ανατολής.

Όσο ψάχνουμε λοιπόν στην αρχαιότητα, και στην βουδιστική μυθολογία, στην αιγυπτιακή αρχαιότητα βλέπουμε ότι πλέον οι μορφές που συναντάμε έχουν παίξει έναν μεγάλο ρόλο ως λεοντόμορφοι  ακόμα και ως θεοί. Αυτό μας κάνει να καταλαβαίνουμε ότι οι λεοντάνθρωποι, λεοντόμορφοί όχι απλά υπήρξαν στην αρχαιότητα αλλά αν ψάξει κανείς θα βρει ότι έπαιξαν και σημαντικούς ρόλους στις αρχαίες παραδόσεις.

Ο θεός Μαάχες https://en.wikipedia.org/wiki/Maahes  ή Μάχες , Μίκος , Μίυσης  ,Μίος , Μάιχες ήταν μια αρχαία αιγυπτιακή θεότητα με κεφάλι λιονταριού και σώμα ανθρώπου.  Στην Ελλάδα είναι γνωστός ως η λέξη  Μίυσης.

Ο Μαάχες  το όνομα του μπορεί να μεταφραστή ως αυτός που μπορεί να δει μπροστά . Ωστόσο το πρώτο μέρος του ονόματος του είναι επίσης το πρώτο μέρος της λέξης ma (λιοντάρι) καθώς και το ρίμα maa (για να δείτε) και είναι γραμμένο με το σύμβολο ενός δρεπανιού για τον ήχο m συνδέοντας με την λέξη ma’at  η αλήθεια η ισορροπία. Ο Μαάχες δεν θεωρήθηκε δύναμη του κακού τιμώρησε όσους παραβίαζαν τους κανόνες του Μαάτ και προωθούσε έτσι την τάξη και την δικαιοσύνη ήταν επίσης ως Εκδικητής των λαθών και προστάτης των σοφών.

Τα στοιχεία δόθηκαν όπως είπα και πιο πάνω θα προσπαθήσουμε να ξανά αγγίξουμε πάλι το θέμα των λεοντανθρώπων λεοντόμορφων  με ένα ακόμα δεύτερο άρθρο. Οι αναφορές είναι πολλές από την αρχαιότητα  από την αρχαία Αίγυπτο την Ινδία την οποία θα ασχοληθούμε στο δεύτερο άρθρο μας μέχρι και αναφορές από την αρχαία Ελλάδα.

Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


12 σκέψεις στο “ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

 1. Δεν ξέρω γιατι δεν φαίνεται στο σχόλιο μου το κομμάτι εντός εισαγωγικών. Το γράφω ξανά…. Δυστυχώς πολλοί σήμερα έχουνε πάρει τις μορφές των λυκαωνων και των λεοντομορφων… Εκεί κάπου διακόπτεται..

 2. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας Invisible Watcher, ήθελα να κάνω μια ερώτηση αναφορικά με την εκπομπή στην τηλεόραση που παρουσιάστηκε το θέμα αυτό από τον Saman Lycan. Κάποια στιγμή ξεκίνησε να λέει ότι, παραθέτω τα λόγια του: <>. Εκεί διακόπτεται από τον παρουσιαστή και δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει την πρόταση του. Πιστευω ότι μάλλον ήθελε να τονίσει την δαιμονοποιηση των ανθρωποθηριων αυτών στην συνείδηση του κόσμου, ακόμα και αν τα ιστορικά στοιχεία δεν τους δίνουν αρνητική υπόσταση. Ίσως πάλι ήθελε να πει κάτι άλλο και αυτό ήταν που προσωπικά εγώ περίμενα να ακούσω.. Θα μπορούσατε να μου το διευκρινίσετε; Ευχαριστώ

  1. καλησπερα El_ef σε ευχαριστω να εισαι καλα εδω ειναι ολη εκπομπη του saman lycan!! στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZuKXQWt51Io ακουσε την παλι ισως να μην καταλαβες καλα αλλα οσο αφορα την δαιμονοποιηση αυτων τον οντον ολα τα βιβλια απο την αρχαια ιστορια οπως το βιβλιο ρικβεντα το βιβλιο των γιγαντων δεν τους αναφερουν σαν δαιμονες αλλα σαν θεοτητες η οποιοι μαλιστα βοηθαν ανθρωπους ειτε ειναι τιμωρη στους πολυ κακους στο δευτερο αρθρο μου ομως θα δεις οτι υπαρχη και αναφορες για λεοντανθρωπους πολεμιστες να εισαι καλα

   1. Σας ευχαριστώ, συνεπώς υπάρχει ίσως σήμερα η λανθασμένη δαιμονοποιημενη εικόνα στην συνείδηση των ανθρώπων την οποία προσωπικά δεν ασπάζομαι. Όχι μόνο με όσα έχω διαβάσει αλλά και καθαρά διαισθητικα. Με μια λέξη η εικόνα ενός λεοντομορφου μου φέρνει στο μυαλό τη λέξη ΣΟΦΊΑ και η εικόνα του λυκαωνα τη λέξη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον το δεύτερο άρθρο σας.

    1. να εισαι καλα El_ef μην ξεχνας οτι και η λυκαωνες θεωριθηκαν σκυλια του διαβολου μεχρι και σημερα τους ξερουν ως αιματοδης οντα αλλα οσο ψαχνει κανεις ανακαλυπτη οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα το δευτερο αρθρο εχει ανεβει εδω στο site να εισαι καλα!!!

  1. φιλε μου PerfectLie δεν αναφερονται πουθενα σαν νεφελιμ αυτες η οντοτητες ακομα και στο βιβλιο των γιγαντων ουτε η λεοντοανθρωποι ουτε σαν λεοντομορφες ακομα και στην αγια γραφη δεν τους αναφερουν και στην βιβλιο κολμπριν!!

Αφήστε μια απάντηση