ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ PART 2

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

                                      ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ PART 2

Ο Εμπεδοκλής λέει ότι η καλύτερη μετενσάρκωση του ανθρώπου αν μετά τον θάνατο γίνει ζώο  είναι να γίνει λιοντάρι αν όμως γίνει φυτό να γίνει δάφνη (Κλαύδιος Αιλιανός Περί ζώων ιδιότητος 12.7)

Η  θεωρία Therianthropy https://en.wikipedia.org/wiki/Therianthropy  η λέξη προέρχεται από την ελληνική φράση όπου σημαίνει θηριάνθρωποι. Αυτή η θεωρία είναι μια μυθολογική ικανότητα των ανθρώπων να μεταμορφώνονται σε άλλα ζώα μέσω της μορφοποίησης δηλαδή  την αλλαγή σχήματος.

 Πολύ ερευνητές   υποστηρίζουν ότι  είναι πολύ πιθανό στις σπηλαιογραφίες  των  σπηλαίων που βρέθηκαν στο  Les trios freses https://en.wikipedia.org/wiki/Cave_of_the_Trois-Fr%C3%A8res  στην Γαλλία να απεικονίζουν  αρχαίες πεποιθήσεις  στην γνωστή μορφή της θυρετροπίας και σε διάφορες ιστορίες που αφορούν λυκάνθρωποι/Λυκάωνες. Αυτό για όσους θέλουν να ψάξουν λίγο παραπάνω στο θέμα  Λυκάωνες  αλλά και στο θέμα  λεοντάνθρωποι λεοντόμορφοι που έχουμε ανοίξει.

Οι Αφρικανικοί θρύλοι περιγράφουν ανθρώπους που μετατρέπονται σε λιοντάρια  werelions , waspanther  ή  wereleopards. Στην περίπτωση της Αφρικής

 Μιλά για το Ailuranthropy  { Αιλουράνθρωποι} https://en.wikipedia.org/wiki/Werecat  ή αλλιώς  αλαουραντροπία προέρχεται από την ελληνική λέξη αίλουρος που σημαίνει γάτα και την λέξη άνθρωπος και αναφέρεται σε ανθρώπινο αιλουροειδές μεταμόρφωσης σε άλλα όντα που συνδυάζουν τα αιλουροειδή και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Η ρίζα της λέξης χρησιμοποιείται επίσης στην ailurophobia {αιλουροφοβία} αν ψάξει κανείς στην ελληνική αρχαιότητα για την Αιλουράνθρωποι θα βρει πολλά πράγματα wereleopards.

Στην περίπτωση των λεοπαρδάλεων  το πλάσμα είναι πραγματικά μια θεότητα λεοπάρδαλης  όπου μεταμορφώνεται ως άνθρωπος  όταν αυτοί οι θεοί ζευγαρώνουν με τον άνθρωπο μπορούν να παραχθούν απόγονοι  αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν και μεταμορφώνονται  και αυτοί που δεν μεταμορφώνονται μπορούν να έχουν άλλες δυνάμεις.

Αφρικανικοί θρύλοι Werelions.

Σας θυμίζει κάτι αυτό? Διαβάστε το άρθρο της ομάδας Λυκάωνες part 4 όπου μιλά για τους απόγονους Λυκάωνες . εδώ http://www.invisiblelycans.gr/likaones-part-4/  .

Στην Ινδική αρχαιότητα  ακόμα και στην ελληνική αρχαιότητα  έχουμε να κάνουμε με λεοντομορφές  αυτό θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω διότι στην αρχαία Ινδία και στην αρχαία Ελλάδα συναντάμε δυο παρόμοιες λεοντομορφές . Στην αρχαία Ινδία  η λεοντομορφή  Manticore (Μάντικορ). Και στην ελληνική  αρχαιότητα η λεοντομορφή Χιμαίρα. Πάμε να δούμε σε τι διαφέρουν αυτές η δυο οντότητες.

Η λεοντομορφή Μάντικορ.

Στην  αρχαία Ινδία  είναι ένα περσικό θρυλικό πλάσμα παρόμοιο με την αιγυπτιακή σφήγκα  που εξαπλώθηκε και στη μεσαιωνική τέχνη της δυτικής Ευρώπης. Έχει το κεφάλι ενός ανθρώπου, το σώμα ενός λιονταριού και μια ουρά δηλητηριώδες ενώ άλλες απεικονίσεις παρομοιάζουν με ουρά σκορπιού.

Ενώ στην αρχαία ελληνική μυθολογία  συναντάμε την Χιμαίρα.

Ένα μυθολογικό ζώο που εξέπνεε  φωτιά. Είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού και η ουρά κατέληγε σε φίδι, σύμφωνα με πολλές άλλες περιγραφές  είχε περισσότερα από ένα κεφάλι συνηθέστερα τρικέφαλος (κεφάλι λέοντα, κατσίκας και δράκοντα).

Η φυλή Gadytes  η αλλιώς η φυλή του Gad σύμφωνα με την εβραϊκή βίβλο ήταν  μια από της 12 φυλές του Ισραήλ. Προσέξτε τώρα η συγκεκριμένη φυλή μετά την έξοδο της από την Αίγυπτο εγκαστάθηκε στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ιορδάνη και είναι μια από της χαμένες 12 φυλές.

Η Βίβλος του βασιλιά Τζέιμς https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_books_of_the_King_James_Version  είναι μια μετάφραση της Παλαιάς και της Νέας Διαθήκης στα αγγλικά υπό την καθοδήγηση αυτού του αγγλικού μονάρχη. Απελευθερώθηκε το 1611. Ένα από τα πρώτα αντίγραφα ανακαλύφθηκε από ιερέα εκκλησίας στην πόλη Wrexham,  https://en.wikipedia.org/wiki/Wrexham  στο βόρειο τμήμα της Ουαλίας.

Στην παράγραφο 1 12.8 λέει οι Gadites  χωρίστηκαν από τον Δαβίδ στο αγκυροβόλιο της ερήμου ήταν άντρες δυνάμεων και άντρες πολεμικοί ήταν κατάλληλοί για την μάχη μπορούσαν να χειριστούν ασπίδα και αγκράφα  των οποίων τα πρόσωπα ήταν σαν τα πρόσωπα των λιονταριών και ήταν τόσο γρήγοροι όσο τα γρήγορα αυλάκια στα βουνά.

Στο βιβλίο  James Adeir { ιστορία των ινδιανων,1775}  https://en.wikipedia.org/wiki/James_Adair_(historian) περιγράφει την φυλή του Γαδ  ως εξής.

Η άντρες αυτοί ήταν ειδικοί στην χρήση όπλων στο να ρίχνουν με το τόξο και να ρίχνουν φτερωτά βελάκια και το  Τomahawk ( τσεκούρι) στον ιπτάμενο εχθρό μοιάζουν με τα Λυγξ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82 με τα αιχμηρά μαύρα μάτια τους που διεισδύουν και είναι υπερβολικά γρήγοροι όταν τρέχουν ειδικά στο μακρύ κυνήγι.

Νομίζω ότι αν ψάξει κανείς λίγο παραπάνω σε αυτό το θέμα και σύμφωνα με τiς περιγραφές θα βρει πολλά πραγματα.

Τhe Λion Μen of Μoab ( Οι λιοντάριοι του Μωάβ) η αλλιώς  οι άντρες του Μωάβ.

Σύμφωνα με τη βιβλική αφήγηση, ο Μωάβ και ο Αμμών γεννήθηκαν από τις μεγαλύτερες και νεότερες κόρες του Λωτ και, αντίστοιχα, μετά την καταστροφή των Σόδομων και της Γκόμορρα. Η βίβλος αναφέρεται τόσο στους Moabites (Μωαβίτες) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%89%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82  όσο και στους Ammonites (Αμμονίτες)  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CE%BC%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82_(%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82)  ως γιοι του Lot, που γεννήθηκαν από αιμομιξία με τις κόρες του (Genesis 19: 37–38).

Στην βίβλο λοιπόν εμφανίζεται ο Benaiah https://en.wikipedia.org/wiki/Benaiah  γιος  του Ιωαϊάδα ο οποίος ήρθε από την νότια ιουδαϊκή πόλη Kabzel https://en.wikipedia.org/wiki/Kabzeel  και μιλά ως έναν γενναίο πολεμιστή ο οποίος αναφέρετε ότι σκοτώνει δυο λιοντάριους άντρες  του Μωάβ. Επίσης αναφέρετε ότι  σκότωσε ένα λιοντάρι  μέσα σε ένα λάκκο μιας χιονισμένης μέρας  αυτό αναγράφετε στην βίβλο 2 Σαμουήλ. 23:20

Το σύνδρομο Leontasis ossea  https://en.wikipedia.org/wiki/Leontiasis_ossea  (το σύνδρομο πρόσωπο λιονταριού)   είναι μια σπάνια ιατρική πάθηση αλλά προσέξτε δεν είναι ασθένεια  αλλά σύμπτωμα της νόσου paget https://en.wikipedia.org/wiki/Paget%27s_disease_of_bone της ινώδους δυσπλασίας, του υπερπαραθυρεοειδισμού και της νεφρικής οστεοδυστροφίας.

Ένας χειρουργός από το Imperial College London, https://www.imperial.ac.uk/  αφού μελέτησε τη Μεγάλη Σφίγγα, πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει έναν άντρα που πάσχει από οστεία λεοντιάσεων  Θα μπορούσε αυτό το σύνδρομο να είναι ο λόγος του Aryal of Moab? και όλων των μύθων για το λιοντάρι σαν τους άντρες?

Για εμένα σίγουρα όχι.

 Διότι αποδείξεις υπάρχουν πλέον παντού από αρχαία Ινδία Αίγυπτο ακόμα και λεοντομορφές στην Ελλάδα κτλ. Ίσως συνεχίσουμε με ένα ακόμα τρίτο άρθρο λεοντάνθρωποι/λεοντόμορφοι αλλά  παρόλο που  οι έρευνες για άλλα πλάσματα όπως οι Νεφελίμ και τα ανθρώπινα υβρίδια αφήνουν περισσότερο μυστήριο στα χέρια μας ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τις πιο λογικές σκέψεις μας όταν αναζητούμε απαντήσεις στο άγνωστο πρέπει να ψάχνουμε βαθιά  και με υπομονή.

Να είστε όλοι καλά!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 

 

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση