ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 20

ΛΥΚΑΩΝΕΣ

ΛΥΚΑΩΝΕΣ part  20

 

Σε αυτό το άρθρο πιστεύω ότι με τους αρχαιολόγους θα έρθω σε μεγάλη αντιπαράθεση κάποια στιγμήν!!!! Μα ας το διαβάσουν πρώτα και από εκεί και πέρα ας κρίνουν με αυτά τα οποία έχω να πω!!!!

Θα ξεκινήσω με την αρχαία πόλη της Λυκίας όπου προς έκπληξη μου ένας φίλος Λυκάωνας μου είπε ότι την είχαν ιδρύσει οι Λυκάωνες!!!! Εδώ θέλω να πω εφόσον εσείς οι αρχαιολόγοι δεν έχετε αποδείξεις απτές το ποιος οι ποιοι ίδρυσαν την πόλη αυτή και εφόσον όλες οι γνωστές λύσεις απέτυχαν στο να δείξουν ποιοι ήταν οι Λύκιοι θα δεχθώ αυτά που μου είπε ένας φίλος Λυκάωνας στην Ροδόπη το 1999!!!! Το όνομα του Κρέρλαν!!!!

ΚΡΕΡΛΑΝ

…..Μα και βέβαια είχαμε ιδρύσει πόλης εκτός από την Αρκαδία!!!! Είχαμε μια πολύ ωραία πόλη στην μικρά Ασία την Λυκία!!!! Προτού γίνει ο Τρωικός πόλεμος ο οποίος δεν είχε καμία σχέση για τα μάτια της ωραίας Ελένης!!!! Και για να μην ξεχνιόμαστε οι Τρώες ήσαν και αυτοί Ελληνικά φύλα!!!! Μα αυτό είναι μια άλλη ιστορία που μας διηγείται ο κάθε σαμάνος μας ως ιστορία της γης σε όλους μας όπως και άλλες πολλές!!!!

Η Λυκία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μικράς Ασίας. Συνορεύει στα δυτικά με την Καρία, στα βόρεια με τη Φρυγία, στα βορειανατολικά με Πισιδία και στα ανατολικά με τη Παμφυλία. Η Λυκία στα βάθη των αιώνων είχε πολλές ονομασίες που μας παραδίδουν οι αρχαίοι συγγραφείς. Ο Ησύχιος την αποκαλεί Γιγαντία και Τελμιλία και λέει αυτό ήταν το όνομα της πριν ονομαστή Λυκία [1][2]. Ο Παυσανίας με τον Ηρόδοτο λένε ότι λεγόταν Μιλυάδα, με την εγκατάσταση των Κρητών του Σαρπηδόνα μετά ονομάστηκε σε Τερμιλία. Με την έλευση στην περιοχή του Λύκου ονομάστηκε Λυκία. Πολλοί πιστεύουν με την προέλευση του Λύκου ως ζώου μα αυτό είναι λάθος μέγα!! Οι λύκοι υπήρχαν στην μικρά Ασία, μα εννοούσαν τον τότε σαμάνο όπου όλοι τον φώναζαν Λυκχρόνρκλ όπου στα Ελληνικά σημαίνει Λύκος…… ψάξε όμως εσύ να δεις ποιος ήταν τότε ο Λύκος αυτός και θα εκπλαγείς!! Μα την πόλη την ίδρυσε αυτός ο οποίος και υπήρξε στην προϊστορία!! Α!!! και αν κάποιος ψάξει στην αρχαία πόλη αλλά και στους περίφημους τάφους θα βρει πολλά στοιχεία ….. μα πάρα πολλά όπου οι αρχαιολόγοι τα αγνοούν!!

Όπως λοιπόν είπα η κατοίκηση της Λυκίας ξεκινά από την προϊστορική εποχή!! Τα παλαιότερα ευρήματα είναι ο οικισμός του Kataras-Semahoyuk που ανάγετε στην πρώιμη εποχή του χαλκού (2700-2300 π.Χ.) και ο οικισμός του Bagbazi της χαλκολιθικής περιόδου. Στις μεσογειακές ακτές της έχουν βρεθεί ίχνη μυκηναϊκής παρουσίας. Κάποιοι ερευνητές ταυτίζουν τους αρχαίου Λύκιους με τους Lukka – Lukki ( Λούκκα – Λούκκι ) των χετταιϊκών κειμένων, μέγα λάθος αυτό!!!!  Σύμφωνα με αυτά τα κείμενα οι Λύκιοι σαν σύμμαχοι των Χετταίων πήραν μέρος στη μάχη του Καντές σωστό αυτό!!!!

Το 546 π.Χ. εισβάλουν στη Λυκία οι Πέρσες με τον στρατηγό Άρπαγο, όπως σας αναφέρει ο Ηρόδοτος οι κάτοικοι της Ξάνθου ήταν οι μόνοι που αντιστάθηκαν και έδειξαν μεγάλο ηρωισμό κατά την διάρκεια της πολιορκίας, ήταν μόνο 10 Λυκάωνες στην περιοχη τότε…. Τέλος όταν είδαν ότι η πόλη θα πέσει στους Πέρσες, μάζεψαν όλα τα γυναικόπαιδα στην ακρόπολη και έβαλαν φωτιά, οι ίδιοι πραγματοποίησαν έξοδο πέφτοντας όλοι στο πεδίο της μάχης!! Οι Λύκιοι συμμετείχαν και στην εκστρατεία του Ξέρξη με 50 πλοία με αρχηγό τον Κυβερνίσκο γιος του Σίκα, με την μόνη διαφορά αυτός δεν ήταν Λυκάων αλλά ένας προδοτικός Χεταίος!! Με το τέλος των περσικών πολέμων ο Κίμων κατέστρεψε την Ξάνθο και κατέλαβε την Φάσηλις, αυτά είναι αλήθεια!! Όταν οι πόλεις της Λυκίας έγιναν ανεξάρτητες από τους Πέρσες προσχώρησαν στην Αθηναϊκή συμμαχία, και αυτό είναι αλήθεια διότι επενέβησαν τα ιεράτεια του Λύκιου Απόλλων ώστε να επιτευχθεί αυτό πράγμα που τότε οι Αθηναίοι δεν το ήθελαν με τίποτα!! Αλλά η Λυκία έπρεπε να υπάρχει και ας ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι Λυκάωνες που υπήρχαν εκεί…..

Στην πορεία  Μ. Αλεξάνδρου, όταν εκείνος την κατέκτησε ολόκληρη μαζί με την Παμφυλία θέλοντας να εξουδετερώσει τη δύναμη του Περσικού ναυτικού, αφού κυριάρχησε στα παράλια. Αφού κατέβαλε με επίθεση τα Ύπαρνα, ανέθεσε τη διοίκησή της στον παιδικό του φίλο Νέαρχο, τον οποίο όρισε ως σατράπη. Μετά τον θάνατο του πέρασε στην κυριαρχία του Αντίγονου και μετά των Πτολεμαίων. Ο Αντίοχος Γ΄ την προσάρτησε στο βασίλειο του και τέλος στους Ρωμαίους.

Οι Λυκιακές πόλεις είχαν δημιουργήσει το κοινό των Λυκίων που ήταν μια ομοσπονδία των πόλεων της Λυκίας. Από αυτές 23 πόλεις είχαν δικαίωμα ψήφου και αποφάσιζαν από κοινοί σε περιπτώσεις πολέμων και συμμαχιών. Το κοινό υπήρχε από τον 3ο αιώνα π.Χ. και διατηρήθηκε και στα ρωμαϊκά χρόνια.

SAMAN LYCAN

Εκτός της Λυκίας την εποχή του Αλέξανδρου στις 23 αυτές πόλεις υπήρχαν Λυκάωνες!;! Και πόσοι!;!

ΚΡΕΡΛΑΝ

Μόνο στην Λυκία!! Αν και κάποιοι ακούω σήμερα που λένε ότι Λυκία ήταν περιοχη και όχι πόλη!! Τόσα ξέρουν τόσα λένε!! Όχι μόνο στην Λυκία όπου και αριθμούσαν πέντε όπου και ήταν ιερείς του Λύκιου Απόλλων. Μετέπειτα δεν έμενε κανένας Λυκάων πλέων εκεί……….

LYCAN 1

 

Όλοι οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι οι αρχαίοι Λυκίων είναι από τα ποιους αινιγματικούς της αρχαιότητας, διότι ελάχιστα ιστορικά ευρήματα έχουν έχει αφήσει πίσω τους!! Αλλά αυτό που έχει ανακαλυφθεί αποκαλύπτει ένα συναρπαστικό πολιτισμικά διακριτό από το υπόλοιπο του αρχαίου κόσμου εκείνη την εποχή!! Περίπου είκοσι μεγάλοι τύμβοι παραμένουν σήμερα ως ασυνήθιστη ταφική αρχιτεκτονική των Λυκίων, συμπεριλαμβανομένων των απίστευτων λαξευτών τάφων λαξευμένοι σε βράχο όπου δεν υπάρχουν πουθενά αλλού εκτός την γη της Λυκίας!!

TAFOS ARXAIAS LYKIAS

Αρχαία Λυκία

Οι τάφοι είχαν λαξευτεί απευθείας στο βράχο, συνήθως σε σκληρό ένα βράχο. Λέγεται ότι οι Λύκιοι πίστευαν ότι ένα μυθικό φτερωτό πλάσμα θα τους μεταφέρει μακριά στην μετά θάνατον ζωή, η οποία είναι ο λόγος για τη θέση των τάφων τους στα βράχια. Το μυθικό αυτό πλάσμα δεν είναι κανένα άλλο από το ΙΚΡΟΡΛΟΚΡΛ!! Όπου είναι ο φτερωτός αποστολέας των ψυχών του Μαν – Η – ΤΟΥ!!!

Επιπλέον, οι τάφοι συνήθως κάτεχαν περισσότερο από το ένα σώμα, χωρίς να καταλάβουν μέχρι και σήμερα οι αρχαιολόγοι το γιατί!! Το ποιο αξιοπερίεργο είναι ότι κάποια σώματα έδειχναν να διατηρήθηκαν ακόμη και μετά το θάνατο αλλά για αυτό ούτε κουβέντα!! Παρόλα αυτά, λαξευτοί τάφοι δεν είναι μοναδική στην Λυκίων, ως παρόμοιες δομές μπορούν να βρεθούν σε άλλα μέρη της Μεσογείου, όπως η Πέτρα στην Ιορδανία και την Κυρηναϊκή στη Λιβύη με την μόνη διαφορά δεν είναι τόσο μοναδική με αυτών της Λυκίας…..

LYKIAKOS TAFOS TOY AMINTA

Λυκιακός Τάφος του Αμύντα.

Μια άλλη μοναδική μορφή της Λυκίας είναι οι τεράστιοι τάφοι όπου είναι σαρκοφάγοι. Αν και αυτό είναι μια κοινή μορφή της ταφής, της Λυκίας οι σαρκοφάγοι είναι μοναδικοί για το μεγάλο μέγεθος τους. Οι δομές αυτές αποτελούνται από τρία μέρη: μια βάση, ένα ταφικό θάλαμο, και ένα μυτερό καπάκι. Οι περισσότεροι από τους ανέπαφους  σαρκοφάγους χρονολογούνται στη ρωμαϊκή εποχή, και αναφέρεται ότι είναι μικρότερες και λιγότερο περίτεχνα από παλαιότερες σε αυτούς δεν είχαμε βάλει εμείς το χέρι μας είναι μετέπειτα από εμάς όταν είχαμε εγκαταλείψει την πόλη αυτή !! Οι περισσότεροι της Λυκίας σαρκοφάγοι είναι επιδαπέδια μνημεία που εκτέθηκαν προς στον ουρανό!!

LYKIAKOS SARKOFAGOS

Λυκίας Σαρκοφάγος-Τάφος.

Η λιγότερο συχνή μορφή της Λυκίας τάφους είναι η επιτύμβια στήλη!! Αυτή είναι η παλαιότερη μορφή της Λυκίας τάφων, και χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για τους αρχηγούς των φυλών μας. Επιπλέον, αυτοί οι τάφοι είναι μόνο γνωστό ότι υπάρχουν στη δυτική Λυκία όπου ήταν η κύρια δύναμη των Λυκάωνων!!! Οι τάφοι πυλώνες  αποτελούνται από ένα μονόλιθο που στενεύει προς την κορυφή, και βρίσκεται απευθείας στο έδαφος ή σε βαθμιδωτή βάση. Οι δομές αυτές έχουν συνήθως δύο θαλάμους. Στο άνω μέρος του τάφου είναι ο τάφος του θαλάμου, η οποία είναι μερικές φορές διακοσμημένη με ανάγλυφα. Η πιο γνωστή επιτύμβια στήλη είναι ίσως ο Τάφος της Ξάνθου που έχει το όνομα στρίγγλα!!

LYKIA PILONAS TAFOS

 Λυκίας πυλώνα – Τάφος

SAMAN LYCAN

Ωραία όλα αυτά που μου λες και γω σε πιστεύω εις το έπακρον, το θέμα δεν είναι αν θα γινώ εγώ πιστευτός, αλλά οι αναγνώστες ή οι ακροατές όταν θα τα πω!!!! Βλέπεις είναι πολύ δύσκολο να δεχθούν κάτι τέτοιο τόσο μεγάλο όσο είναι αυτό που μόλις μου είπες…. Βέβαια όσοι γνωρίζουν θα καταλάβουν…

Οι αρχαιολόγοι τσακώνονται ακόμα για το αν ο τάφος του Φιλίππου είναι αυτός ή κάποιου άλλου δυνάστη, τι περιμένεις να πούνε για την Λυκία!;! Το μόνο που λένε είναι ότι την έφτιαξαν Ελληνικά φύλα, ποια όμως ήταν αυτά δεν αναφέρουν διότι δεν ξέρουν!! Είμασταν εμείς!! Οι Αρκαδικοί Έλληνες Λυκάωνες όπου με εντολή από το Λύκαιο Όρος πήγανε ορισμένοι πρόγονοι μας και έφτιαξαν την Λυκία τότες όπου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τότε ιστορία του κόσμου….!!! Θα το ξαναπώ και πάλι αν οι αρχαιολόγοι δώσουν λίγο βάση στις τεχνικές αλλά και σε κάποια άλλα πράγματα θα ανακαλύψουν πολλά για τους Λύκιους και ίσως ανακαλύψουν ότι προήλθαν από την Αρκαδία.

SAMAN LYCAN

Υπάρχουν ευρήματα τα οποία δεν έχουν δει ή ανακαλύψει ακόμα τα οποία δηλώνουν ότι πρόκειτε για εσάς τους Λυκάωνες!;! Αυτό εννοείς!;!

ΚΡΕΡΛΑΝ

Πρόσεξε!! Εμείς σαν λαός δεν έχουμε αφήσει ποτέ αποδείξεις για την ύπαρξη μας εκτός από ονομασίες αλλά και την Ελληνική κληρονομιά μας σε όλο τον κόσμο!! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όπου υπάρχουν λύκοι υπάρχουν και Λυκάωνες. Ο έκτος Σαμάνος κατά σειρά από τους 270 που υπήρξαν στην πορεία έλαβε εντολές από τον Πατέρα και την Μητέρα να μην ξανά ιδρύσουν πόλεις αλλά να είναι ακόμα ποιο προσεχτικοί στο ότι αφορούσε το είδος μας. Όπως ξέρεις και εσύ τόσα χρόνια που ερευνάς το είδος μας δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις της ύπαρξης μας παρά μόνο λόγια μαρτυρίες και όσοι μας έχουν δει και τίποτα παραπάνω!! Ακόμα θρησκευτικές ιστορίες αλλά και παραμύθια για τους ανθρώπους!! Ποιο πολύ πιστεύουν στην ύπαρξη των Βαμπίρ, των φαντασμάτων, και των Γιέτι παρά σε εμάς παρότι είμαστε ένα από τα ποιο αρχαιότερα είδη στον πλανήτη!!

SAMAN LYCAN

Όταν λες οι ποιο αρχαίοι!;! Οι πρώτοι δηλαδή στην γη πάνω!;!

KΡΕΡΛΑΝ

Όχι!! Όχι!! Όταν ο πατέρας και η μητέρα ήρθαν στην γη υπήρχαν άλλοι πριν από εμάς εδώ!! Οι Δρακονιανοί και άλλοι μα και άνθρωποι αν και ήταν λιγοστοί και σκλάβοι των Δρακονιανών μέσο θρησκειών…. Εμείς ήρθαμε μέσο του Πατέρα και της Μητέρας 30.000 χρόνια πριν την έλευση της Λεβάν ( Σελήνης ).

SAMAN LYCAN

Έλευση!;! Τελικά είναι όπως το λένε κάποιοι τεχνητός δορυφόρος!;!

ΚΡΕΡΛΑΝ

Όχι δορυφόρος, αλλά αστρόπλοιο, πριν από αυτό υπήρξαν άλλα δυο όπου και είχαν παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της γης στα βιώσιμα όντα!! Μετά από αυτά τα δυο ήρθε η Λεβάν όπου και ακόμα παίζει ενεργό ρόλο είτε κάποιοι θέλουν να το πιστέψουν είτε όχι. Αλλά μην  περιμένεις να πιστέψουν τέτοια θέματα. Εδώ οι άνθρωποι δεν έχουν κατά νοήσει την ύπαρξη τους μην περιμένεις να κατανοήσουν τέτοια συμπαντικά θέματα!!

Είπαμε και άλλα πολλά με τον Κρέρλαν τα οποία ίσως και αναφέρω σε μελλοντικά άρθρα μου τώρα θα σας αναφέρω μια ιστορία που έμαθα για τους Λυκάωνες όπου έλαβε χώρα στην Αρκαδία. Την ιστορία αυτήν μου την διηγήθηκε ο Άγγελος Δευταιρέος όπου ήταν λαογράφος και διευθυντής της Ακαδημίας Αθηνών όπως έχω ξανά αναφέρει σε άλλα μου άρθρα.

ΔΕΥΤΑΙΡΕΟΣ

Ξέρεις κάτι, όλα αυτά τα οποία καταγράφω πολλοί άνθρωποι δεν τα πιστεύουν με τίποτα. Αν θα με ρωτήσεις αν τα πιστεύω εγώ η απάντηση μου είναι ναι. Διότι έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα υπηρεσιακός για να καταγράφω τα ήθη τα έθιμα άλλα και τις δοξασίες αλλά επίσης και τα παράξενα του κάθε χωριού στην χώρα μας. Έτσι λοιπόν όταν συναντώ σχεδόν σε κάθε μέρος και από μια ιστορία του παράξενου και του μεταφυσικού την ξανά συναντώ σχεδόν ή ακόμα και με τους ίδιους πρωταγωνιστές και κάπου αλλού με διαφορετική αφήγηση και ιστορία! Δηλαδή για να σου εξηγήσω, ας πούμε ότι άκουσα για τους καλικάντζαρους σε ένα χωριο έξω από την Δράμα άκουσα όμως και σε όλα τα χωριά της Ελλάδος για τους καλικάντζαρους διαφορετικές ιστορίες αλλά τα κύρια πρόσωπα! Άκουσα για νεράιδες στην Κρήτη μα άκουσα σε όλα τα χωριά για νεράιδες με διαφορετικές ιστορίες! Τώρα όσο για τους Λυκάωνες η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει πολλές ιστορίες ποιο πολύ όμως αναφορές από θεάσεις τους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Οι ιστορίες τους στην Ελλάδα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και μόνο σε μια περιοχη μου τους ανάφεραν Λυκάωνες σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα μου τους ανάφεραν ως Λυκάνθρωπους! Έτσι λοιπόν γιατί να μην πιστεύω από την στιγμή που ένα στα δυο χωριά της Ελλάδος κάποιος ή ακόμα και κάποιοι είδαν τους Λυκάωνες όπως τους αρέσει να τους αποκαλούν. Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν διότι όσοι μου είπαν για αυτά τα όντα όλοι κατέθεσαν τις ίδιες λεπτομέρειες για τους Λυκάωνες. Ότι είναι 2.20 με 2.40 μέτρα ύψος ότι έχουν όλο τους το σώμα καλυμμένο με τρίχες πυκνές και μακριές. Ότι έχουν χαίτη σαν του λιονταριού σχεδόν, ότι έχουν τεράστια φονικά νύχια, άλλοι λένε 8 πόντους άλλοι 13! Ότι έχουν τεράστιους κυνόδοντες, και ότι τα σώματα τους φαίνεται να είναι υπερβολικά γυμνασμένα! Διαθέτουν ανθρώπινα πόδια και χέρια καλυμμένα και αυτά στις τρίχες, το κεφάλι τους είναι ακριβώς σαν τους λύκου μα ο καθένας έχει διαφορετικό χρωματισμό! Ότι κάνουν τεράστια επιτόπια άλματα μα όταν τρέχουν σαν την αστραπή μπορούν να κάνουν υπερ.- άλματα από 80 έως και 160 μέτρα μήκος! Δεν έχουν πειράξει ποτέ κανέναν άνθρωπο μα πολλά οικόσιτα ζώα όπως αρνιά, κατσίκια, γελάδια!

SAMAN LYCAN

Άραγε κατά την γνώμη σου υπάρχουν!;! Γιατί όμως ο κόσμος δεν μπορεί να τους δεχθεί!;!

ΔΕΥΤΑΙΡΕΟΣ

Να τους δεχθεί ως ύπαρξη!;! Εδώ δεν μπορεί να δεχθεί αυτό που είπε ο Πλάτων για την Ατλαντίδα και το θεωρούν μύθο! Δεν δέχονται τους εξωγήινους ή τα φαντάσματα ή οτιδήποτε είναι παράξενο σε αυτόν τον κόσμο και εσύ περιμένεις να δεχθούν τους Λυκάωνες ως υπαρκτά όντα ειδικά όταν τους έχουν κάνει μέσο βιβλίων αλλά και ταινιών να δείχνουν τόσο δολοφονικοί για τον άνθρωπο! Οπότε καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν θα δεχθούν τέτοιου είδους όντα ότι υπάρχουν. Και αν κάποια στιγμή που εύχομαι ποτέ να μην γίνει οι Λυκάωνες αποφασίσουν να δείξουν ποιοι είναι θα τελειώσουν και σαν είδος από τον πλανήτη! Δυστυχώς έτσι είμαστε οι άνθρωποι από φόβο ή ακόμα και από τα πειράματα που θα τους κάνουν δεν θα μείνει ούτε ένας από αυτούς! Συμφωνείς σε αυτά που σου λέω ή δεν συμφωνείς!;!

SAMAN LYCAN

Ναι συμφωνώ…αυτό λέω και γω ότι θα συμβεί!

ΔΕΥΤΑΙΡΕΟΣ

Ωραία λοιπόν στρίψε ένα τσιγάρο μέχρι εγώ να φτιάξω δυο καφεδάκια στην χόβολη! Εδώ στην Βαρυμπόμπη κάνει λίγο κρύο τέτοιο καιρό καλό λοιπόν θα ήταν να φτιάξω δυο κούπες Ελληνικού καφέ λέγοντας την ιστορία που θα σου διηγηθώ για τους Λυκάωνες…

SAMAN LYCAN

Ναι.. ναι!!!! Θα είμαι όλος αυτιά!!!!

Μετά από λίγο ήρθε με τα καφεδάκια και άρχισε να μου λέει…

ΔΕΥΤΑΙΡΕΟΣ

Αχ! Ελπίζω κάποια στιγμή να γράψω ένα βιβλίο για όλα αυτά τα παράξενα της χώρας μας και ας μην τα πιστεύει κανείς όπως τα πιστεύουμε εσύ και γω. Λοιπόν! Ήταν το 1973 και είχα βρεθεί στην Αρκαδία. Δεν μπορείς να φανταστείς σε αυτόν τόπο πόσα παράξενα μπορεί να βρει κανείς. Ειδικά για ιπτάμενους δίσκους, νεράιδες, καλικάντζαρους, σάτυρους, και άλλα πολλά μα αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι για μια αλλόκοτη ιστορία όπου έγινε όπως μου την είπαν τον Σεπτέμβριο του 1934 στο χωριο Ροεινό της Αρκαδιας όπου πρωταγωνιστές ήταν Λυκάωνες και Ερπετόμορφοι!

Ήταν απόγευμα όταν έφτασα στο χωριο αυτό και πήγα κατευθείαν στο μικρό καφενεδάκι να ποιο ένα καφέ και να μπορέσω να μαζέψω πληροφορίες για ότι υπήρχε στην περιοχη όπως ήθη, έθιμα, δοξασίες, παράξενα, μεταφυσικά. Τότε το χωριο δεν είχε την αίγλη που είχε σήμερα πρέπει να είχε καμία εικοσαριά σπίτια παραδοσιακά. Οι ποιο πολλοί τότε άνθρωποι του χωριού ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Έτσι λοιπόν κάθισα και παράγγειλα ένα ουζάκι με μεζέ. Εκεί ήταν δυο τρία γεροντάκια τα δυο έπαιζαν τραυλοί και το άλλο γεροντάκι κοιτούσε.

Μετά από λίγο έπιασα συζήτηση αμέσως με όλους και άρχισαν να μου λένε τα ήθη και τα έθιμα τους τα οποία δεν διάφεραν και πολύ από τα άλλα χωριά της Αρκαδιας. Ώσπου έφτασα στο επίμαχο σημείο να ρωτήσω για νεράιδες ή καλικάντζαρους. Τότε ένας από του γεροντότερους μου είπε ότι αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που έγινε στο χωριο τους το Σεπτέμβριο του 1934. Μου είπε λοιπόν ότι κάθε χρόνο ερχόντουσαν από το Βαλτέτσι δυο αδέλφια ο Αντώνης Βλάχος και ο Γιώργος Βλάχος με τα γίδια τους, καθόντουσαν έξι μήνες και μετά έφευγαν και ξανά γύρναγαν. Ήσυχα και καλά παιδιά καλά να είναι όπου και να είναι τώρα. Στο χωριο μας εδώ ποιο πάνω είχαμε τέσσερα πέτρινα αλώνια το ένα διπλά στο άλλο. Εκεί υπήρχε μια ξύλινη αποθήκη όπου και έγινε το συμβάν που θα σου πω και το οποίο είναι τρελό και απίστευτο. Ήταν κοντά τέλη Σεπτέμβρη και μάζευαν τα γίδια για να γυρίσουν τα δυο αδέλφια στο Βαλτέτσι. Όταν βράδιασε ήρθαν και καθίσαν εδώ σε αυτό τον καφενέ χαιρέτησαν τον κόσμο ευγενικά και παράγγειλαν από ένα τσιπουράκι χωρίς μεζέ. Η ώρα περνούσε και είχε πάει δέκα το βράδυ οι ποιο πολλοί είχαν πάει σπίτια τους και στον καφενέ ήταν τα δυο αδέλφια ο παππούς του καφετζή εγώ και άλλοι δυο συχωριανοί μου. Τότε άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα αιμόφυρτος ο παπάς της ενορίας ο οποίος είχε έρθει για δυο μέρες να λειτουργήσει και κανείς δεν τον ήξερε. Είχε πει ότι είχε έρθει από την Μεγαλούπολη…αν θυμάμαι καλά τον έλεγαν Θεόφιλο Δερμιτζή και ήταν πάνω κάτω καμιά τριανταριά χρονών, μπαίνοντας λοιπόν αμόρφωτος φώναξε.

<< Διάβολοι!! Διάβολοι!! Στα αλώνια….τρεις από αυτούς!!  Τρεχάτε να σωθείτε!! >>.

Μετέπειτα κατάρρευσε…. Το στήθος τους είχε τρεις μεγάλες χαρακιές βαθιές όπου του είχαν σκίσει τα ράσα! Αμέσως πεταχτήκαμε όλοι στον αέρα να τον βοηθήσουμε. Τα δυο αδέλφια στάθηκαν από πάνω του και τον κοίταζαν περίεργα για λίγη ώρα όσο εμείς προσπαθούσαμε να συμμαζέψουμε τον παπά. Τότε ο ένας αδελφός είπε:

<< Μην βγει κανείς σας θα πάμε με τον αδελφό μου να δούμε τι διάβολοι είναι αυτοί που χτύπησαν τον παπά. >>

NYXIA

Προτού φύγουν είδα με τα μάτια μου ότι τα μάτια των δυο αδελφών είχαν γίνει κατά κίτρινα όπως του κόρακα, με μιας έκαναν και έφυγαν να πάνε στα αλώνια. Πίστεψα ότι τα μάτια τους έγιναν έτσι από τον φωτισμό από τις λάμπες του πετρελαίου που είχαμε τότε διότι ρεύμα δεν είχαμε στην περιοχη. Αμέσως έκανα και γω και ο παππούς του καφετζή να πάμε μαζί τους να τους βοηθήσουμε χωρίς να ξέραμε τι θα αντικρίσουμε. Τρέχοντας προς τα αλώνια να εδώ ποιο πάνω ακούσαμε παράξενους βρυχηθμούς και τότε ακούστηκαν δυο ουρλιαχτά λύκων που ήταν τόσο δυνατά σε τόνο και χονδρά που μας έκοψε το αίμα από το φόβο. Σταθήκαμε για λίγο και αμέσως ξανά ξεκινήσαμε να τρέχουμε κρατώντας στα χέρια μας από ένα ξύλο που βρήκαμε σαν ρόπαλο. Όταν φτάσαμε στα αλώνια εκεί ήταν που πάγωσε το αίμα μας τελείως! Εκεί μπροστά μας στο μεσαίο αλώνι ήταν δυο τεράστια πλάσματα όπου ήταν σαν λύκοι και στεκόντουσαν στα δυο πόδια τους. Απέναντι τους στεκόντουσαν οχτώ ποιο αλλόκοτα όντα τα οποία σιγουρά ήταν οι διάολοι που επιτέθηκαν στον παπά. Ήταν σαν τεράστιες σαύρες αλλά με διαολομορφή ….μας κόπηκε το αίμα από την τρομάρα. Αμέσως οι διαολοσαύρες επιτέθηκαν στους λύκους που στέκονταν όρθιοι και έγινε ο χαμός. Μέσα σε λίγες στιγμές είχαν κάνει κομμάτια τις διαολοσαύρες σε μια απίστευτη μάχη αλμάτων και ταχύτητας. Όταν τελείωσε το όλο θέμα ο ένας Λύκος πήδηξε ψηλά στον αέρα και χάθηκε πίσω μας στο σκοτάδι! Ο άλλος μάζευε τα κομμάτια τα οποία τα έβαζε στην ξύλινη αποθήκη. Είχαμε πάθει σοκ με αυτά τα οποία βλέπαμε και δεν τολμούσαμε ούτε να αναπνεύσουμε, τότε πίσω μας ακριβώς ακούστηκε η φωνή του Αντώνη Βλάχου όπου μας έκοψε το αίμα.

<< Δεν σας είπαμε να μην βγείτε καθόλου έξω!;! Τι πρέπει να κάνει κάποιος ώστε ένας άνθρωπος να κάνει αυτό που του λένε!;! >>.

LYCAN 2

Τον αντικρίσαμε γεμάτοι τρόμο! Ήταν ολόγυμνος και τα μάτια του ήταν κίτρινα σαν του κόρακα! Μα και στο στόμα του οι κυνόδοντες του ήταν μεγάλοι και έξεχαν προς τα έξω. Δεν είχαμε ιδέα τι γινότανε ο φόβος μας είχε κόψει την λαλιά. Τότε ένας τεράστιος γδούπος ακούστηκε δίπλα μας, ήταν ο ένας από τους τεράστιους λύκους που στεκότανε στα δυο πόδια όπου κατακρεούργησε τις διαολοσαύρες. Μας αντίκρισε και σε λίγες στιγμές άλλαξε από λύκο σε άνθρωπο και με έκπληξη μεγάλη είδαμε ότι ήταν ο αδελφός του Αντώνη ο Γιώργος Βλάχος! Τότε είπε:

Μην τα βάζεις με τους ανθρώπους ….είπε μια περίεργη λέξη κάτι με ΚΡ ΚΡΧΑΝ κάπως έτσι, και μετά απευθύνθηκε σε εμάς λέγοντας:

<< Ακούστε με καλά άνθρωποι, να πάτε και να βάλετε φωτιά στην αποθήκη όπου είναι τα πτώματα αυτών των βρομερών Δράκων, ( τους αποκάλεσε αλλιώς αλλά από την τρομάρα μας κανείς δεν θυμόταν πως ) και να μην ξανά χτίσετε την αποθήκη εκεί. Το μάθημα τους το πήραν και δεν πρόκειτε να σας ξανά ενοχλήσουν ποτέ εδώ τέτοια τέρατα. Όσο για εμάς είμαστε με το μέρος σας και δεν θέλουμε το κακό σας όσο τερατώδεις και να δείχνουμε. Βεβαιωθείτε ότι ο ιερέας είναι καλά και αυτός θα σας πει τι θα κάνετε….να του πείτε ότι είμαστε Λυκάωνες ξέρει αυτός! >>.

LYCAN 3

Με μιας χωρίς να προλάβουμε να πούμε κάτι άλλαξαν ξανά σε θηρία και με ένα μεγάλο άλμα χάθηκαν και οι δυο στο σκοτάδι χωρίς να τους ξανά δούμε ποτές στην ζωή μας μέχρι και σήμερα. Κατόπιν κάναμε αυτό που μας είπαν και πήγαμε στο καφενείο όπου ήταν ο παπάς με τους άλλους. Ο παπάς είχε συνέλθει κάπως …..του είπαμε τι έγινε και τον μεταφέραμε στην Τρίπολη όπου είπαμε ότι ένα τσακάλι του επιτέθηκε και τον γρατζούνησε. Που να λέγαμε την αλήθεια. Ούτε καν στους συχωριανούς δεν είπαμε κάτι παρά μετά τον πόλεμο γέλαγαν με αυτά που τους είπαμε. Ο δε παπάς όταν ανάρρωσε ήρθε και μας βρήκε και μας είπε τα εξής:

<< Ο θεός δρα με περίεργους τρόπους τέκνα μου. Όπως είδατε δεν είμαστε μόνο εμείς οι άνθρωποι στον κόσμο τούτο, αυτά τα όντα που σκότωσαν τους διαόλους αυτούς πρέπει να είναι απόγονοι του Άγιου Χριστόφορου του κυνόμορφου! Θα σεβαστούμε το έργο του θεού και ας ορκιστούμε ότι δεν θα πούμε πουθενά το τι έγινε εδώ ποτέ. >> Αυτή ήταν η ιστορία του χωριού μας όσο απίστευτη και να σου φαίνεται.

ΔΕΥΤΑΙΡΕΟΣ

Τους ρώτησα τι ήθελαν οι Δρακονιανοί στο χωριο τους αν τους είπαν οι Λυκάωνες κάτι αλλά μου είπαν όχι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι ίσως ήθελαν να τα βάλουν με τους Λυκάωνες για να βρεθούν εκεί… ή εκτός και άνοιξε κάποια πύλη και ήρθαν από κάτω… μετέπειτα με πήγαν στο σημείο όπου και μου έδειξαν που έγιναν τα γεγονότα.

Είπαμε και άλλα πολλά με τον αείμνηστο Δευταιρέο…… αν με ρωτήσετε αν πιστεύω εγώ αν η ιστορία αυτή είναι αληθινή το μόνο που μπορώ να σας πω είναι γιατί να μην είναι!;! Εφόσον εγώ πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι οι Λυκάωνες υπάρχουν έτσι λοιπόν και αυτή η ιστορία είναι αληθινή για μένα!!!!

ROEINO ARKADIAS

Το χωριο Ροεινό της Αρκαδιας!!!!

ROEINO ARKADIAS ALONIA

Από το χωριό Ροεινό φαίνονται τα πέτρινα αλώνια το ένα δίπλα στο άλλο!!! Εκεί που βρίσκεται το σπίτι δίπλα στο δρόμο ήταν η αποθήκη!!!!

 

Αυτά είχα να σα πω αυτήν την φορά για τους Λυκάωνες σας παραθέτω σημειώσεις για την Λυκία:

<Γιγαντία>· ἡ Λυκία τὸ πρότερον. καὶ οἱ κατοικοῦντες <Γίγαντες> q. S Ησύχιος Γλώσσαι/Γ

Άλμα πάνω↑ <Τελμισεῖς>· ἔθνος περὶ Λυκίαν : <Τρεμ[ε]ιλία>· ἡ Λυκία Ησύχιος Γλώσσαι/Γ

Τότε απογύμνωσαν οι Μυρμιδόνες νεκρό τον Σαρπηδόνα, τραβώντας / απ’ τους ώμους του όπλα που έλαμπαν, τη χάλκινή του πανοπλία. / Αυτήν ο Πάτροκλος, ένδοξος του Μενοίτιου γιος, τη δίνει / στους εταίρους του, στα βαθουλά καράβια να τη φέρουν. / Οπότε ο Δίας, που τα σύννεφα συνάζει, γύρισε στον Απόλλωνα και παραγγέλλει: «Έφτασε η ώρα, Φοίβε, τώρα να κατεβείς στον ομαλό. Από τα βέλη γλίτωσε / τον Σαρπηδόνα, καθάρισε από το μαύρο αίμα το κορμί του, έπειτα / το νεκρό του σώμα αναλαμβάνοντας, απόμακρα πολύ, / στου ποταμού το ρέμα οδήγησε, κι εκεί / τον λούζεις, τον μυρώνεις με μύρο θεϊκό, / άφθαρτο ρούχο φόρεσέ του. Μετά τον εμπιστεύεσαι στους δίδυμους γοργούς ταξιδευτές, / στον Ύπνο και στον Θάνατο, στα χέρια τους να τον σηκώσουν και φτάνοντας / στην ώρα τους, στο εύφορο χώμα να τον αποθέσουν της ευρύχωρης Λυκίας.[…] (Μετάφραση Δ. N. Μαρωνίτη.

176 1 Πηδασέες μέν νυν χρόνῳ ἐξαιρέθησαν. Λύκιοι δέ, ὡς ἐς τὸ Ξάνθιον πεδίον ἤλασε ὁ Ἅρπαγος τὸν στρατόν, ἐπεξιόντες καὶ μαχόμενοι ὀλίγοι πρὸς πολλοὺς ἀρετᾶς ἀπεδείκνυντο, ἑσσωθέντες δὲ καὶ κατειληθέντες ἐς τὸ ἄστυ συνήλισαν ἐς τὴν ἀκρόπολιν τάς τε γυναῖκας καὶ τὰ τέκνα καὶ τὰ χρήματα καὶ τοὺς οἰκέτας, καὶ ἔπειτα ὑπῆψαν τὴν ἀκρόπολιν πᾶσαν ταύτην καίεσθαι. 2 ταῦτα δὲ ποιήσαντες καὶ συνομόσαντες ὅρκους δεινούς, ἐπεξελθόντες ἀπέθανον πάντες Ξάνθιοι μαχόμενοι. 3 τῶν δὲ νῦν Λυκίων φαμένων Ξανθίων εἶναι οἱ πολλοί, πλὴν ὀγδώκοντα ἱστιέων, εἰσὶ ἐπήλυδες· αἱ δὲ ὀγδώκοντα ἱστίαι αὗται ἔτυχον τηνικαῦτα ἐκδημέουσι καὶ οὕτω περιεγένοντο. τὴν μὲν δὴ Ξάνθον οὕτω ἔσχε ὁ Ἅρπαγος, παραπλησίως δὲ καὶ τὴν Καῦνον ἔσχε· καὶ γὰρ οἱ Καύνιοι τοὺς Λυκίους ἐμιμήσαντο τὰ πλέω.Ηροδότου , Ἱστοριῶν πρώτη ἐπιγραφόμενη Κλειώ.

…. τῶν δὲ ἐπιπλεόντων μετά γε τοὺς στρατηγοὺς οἵδε ἦσαν ὀνομαστότατοι[…]καὶ Λύκιος Κυβερνίσκος Σίκα,[…]Ηροδότου , Ἱστοριῶν ἑβδόμη ἐπιγραφομένη Πολύμνια, 98

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


48 σκέψεις στο “ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 20

 1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΡΚΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ .ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ .ΜΕΤΑΞΙ ΜΕΓ/ΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΡΑΧΙΟΥ.ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΧΕΔΟΝ 10 ΧΡΟΝΝΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΜΟΥ [ΧΟΜΠΙ] ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΡΕΥΝΙΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΑΙΟ .Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΘΛΙΒΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧ. ΧΩΡΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΙΞΗ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΣΟΙ ΕΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΛΥΚΑΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ .ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΡΟΛΥΚΑΩΝ .

 2. Σαμαν καλησπερα κ απο μενα.Οπως παντα ενα τρομερο αρθρο.Καταγομενος απο την Αρκαδια θα ηθελα να πω για το χωριο Ροεινο οτι ειναι μες το ορος Μαιναλο γεματο απο ελατα σ’ενα πανεμορφο μερος.Δεν εχει την τουριστικη αναπτυξη που εχουν αλλα γειτονικα χωρια αλλα εχει την πιο αλλοκοτη ομορφια.Πηγαινοντας εκει πολλα βραδια με φιλους σ ενα ταβερνακι που ειχε ενας γνωστος μας ενοιωθες πως τα δεντρα,τα σπιτια ολο γενικα το μερος λες και σε παρακολουθει ενοιωθες ενα περιεργο αισθημα αλλα ταυτοχρονα οχι δυσαρεστο.Γενικα το Μαιναλο εχει πολλες ιστοριες να μας διηγειθει.Μιας ομως τις ιστοριες τις διηγουνται ανθρωποι που συνηθως τους περνουν για τρελους ετσι ηταν και ο αδερφος του παππου μου που πεθανε απο το καημο του γιατι κανεις στο χωριο του δεν πιστευε οτι εβλεπε συνεχεια αερικα κ νεραιδες με συνεπεια να τον θεωρουν τον τρελο του χωριου.Δυστηχως δεν τον γνωρισα αν κ θα το ηθελα παρα πολυ να μου διηγηθει τις ιστοριες αυτες.Το μονο που μπορω κ κανω συχνα ειναι να πηγαινω στα μερη αυτα πολυ συχνα μπας κ καταφερω να δω κατι,εστω λιγο κ γω.Το χωριο μου ειναι αναμεσα στο Βαλτετσι κ τη Μεγαλοπολη…Οσο για το λυκαιο ορος οποιος δεν εχει παει πρεπει να παει.Και αν μπορει να κοιμηθει κ στο χωρο κατο απο το ιερο.Λυκαιο ορος=ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΡΥΦΗ..
  Μετα τιμης ενας Αρκας..

  1. papagalaki!!!!

   ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΜΑΙΝΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΛΗΘΕΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!! ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!

   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!! ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!! ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΜΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ……ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ!!!!

   ΣΕ ΧΕΡΕΤΩ ΑΡΚΑ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΗ ΤΩΝ ΛΥΚΑΟΝΩΝ!!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 3. Καλημερα Σαμανε.Καλημερα σε ολους τους Λυκαωνες απανταχου της Γης.
  Ευχαριστουμε για ενα ακομα ομορφο αρθρο ‘κληρονομια’!
  Μεσω εσενα φιλε μου τα αδελφια μας οι Λυκαωνες μας εξιστορουν την αληθινη
  μη καταγεγραμενη ιστορια του ανθρωπινου ειδους και της Γαιας.
  Την ιστορια που οι σκοταδιστες της ανθρωποτητας εκρυβαν,και κρυβουν ακομα!
  Ειθε να εισαι παντα γερος και δυνατος να συνεχισεις το δυσκολο εργο που εχεις
  αναλαβει.”Σαν Τροβαδουρος να μας τραγουδας για τα ηρωικα επη των Λυκαωνων”

 4. Teacher!!!!!

  ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟ ΜΕΣΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ!!!!

  ΑΜΦΙΠΟΛΗ:

  Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΗΔΟΝΩΝ!!!! ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 430 Π.Χ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΓΝΩΝΑ

  ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΔΟΝΩΝ ( Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΕΔΟΝΕΣ )!!!! ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΕΡΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ( ΕΡΜΑΓΟΡΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗ )……. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟ!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  1. SAMAN ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΕ. ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΟΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt.

   1. teacher!!!!

    ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!;!

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ!!!! ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΥΤΟ!!!!

    ΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 5. Lady!!!!

  ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΩΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ!!!! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ DNA ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!;!

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΕΝΑΙΑ!!!! ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥ Η ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΗΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΗΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!!!!

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΟΥΜΟΥΝΗΣΤΗΣ ΔΕΞΙΟΣ ΒΑΣΗΛΙΚΟΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΩΣ!!!! ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΩ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ!!!! ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟ!!!! ΑΠΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΙΝΟΝΤΕ ΗΡΩΕΣ ΟΠΟΣ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩΝΤΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!! ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΗΣΤΑΣ!!!! ΑΝ ΝΑΙ ΕΠΙΔΗ ΘΕΛΩ Η ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΓΝΩΣΤΟΙ Η ΟΧΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝΤΕ ΑΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΟΠΟΣ ΘΕΛΟΥΝ!!!!

  ΚΑΤΑΡΑΡΙΕΜΕ ΒΑΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΙ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΕΜΕΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΙ!!!! ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΛΟΥ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ!!!!!

  ΕΝΑΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΛΑ ……ΤΟ ΞΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΙ ΕΜΕΤΙΚΟΙ ΣΤΩΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΣΙΡΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΑΛΟΥ…ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ!!!!

  ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ!!!! ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΛΑΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!!!! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΟΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΛΑΛΗΤΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!! ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟ ΣΑΣ!!!!! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!! ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΙΜΗΣ ΔΕΝ ΑΞΗΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ!!!!

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ DNA ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΜΑΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΞΕΦΤΥΛΗΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΩΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΝΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΛΟΥ!!!!

  ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ!!!! ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΖΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥΣ!!!! ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ << ΓΑΜΗΘΟΥΝ >> ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ Η ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΣΗΚΟΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!!

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΡΩΗΚΕΣ ΨΥΧΕ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΝΔΟΞΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΖΗΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…. ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!!!

  ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΕΓΕΙΝΕ ΤΟΤΕ …ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΑΝ ΧΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΕΛΕΟΣ!!!! ΕΙΣΟΠΕΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΑ!!!!

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΛΑΛΗΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!! ΠΑΝΤΟΥ!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΥΦΑΝΟΙ ΟΛΟΙ!!!! ΓΑΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ!!!! ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ Η ΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!!

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΗΣΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ Η ΥΠΕΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΔΟΞΑ ΣΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΜΑΧΗΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΟΤΑΤΟ ΜΗΣΘΟ!!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!! Η ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΟΣ ΟΤΑΝ ΚΥΝΔΗΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΑ!!!! ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΜΟΙ ΣΥΝΕΧΟΣ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ!!!! ΑΑΑΑ!!! ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ!;! ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΗΖΟΥΝ ΟΠΟΣ ΤΥΝΧΑΝΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ….. ΕΛΕΟΣ!!!!

  ΣΥΓΝΟΜΗ ΑΝ ΠΑΡΑΦΕΡΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 6. Ευχαριστώ Saman Lycan και θα ήθελα να προσθέσω και κάτι μην πιστεύεται όσο λέγονται για την Μακεδονία, ότι επί Τουρκοκρατίας αλλοιώθηκε το DNA των Μακεδόνων, (αν και έχω διαβάσει το άρθρο που έγραψες σε σχέση με το DNA των Ελλήνων), η προ γιαγιά μου, έχει παρασημοφορηθεί κιόλας από το Ελληνικό κράτος, ήταν Μακεδονομάχος, μετέφερε πυρομαχικά στα Σέρρας, με το άλογο της και τα έβαζε κάτω από το φουστάνι της, βοηθούσε έτσι τον αγώνα και φαντάσου ήταν από ένα μικρό χωριό του νομού.
  Μάλιστα και επί Βυζαντινών χρόνων υπάρχει ιστορία σε εκείνα τα μέρη πάλι ανεκμετάλλευτη, αυτό φαίνεται και από τον Όσιο Θεόφιλο Ζίχνης, όπου γεννήθηκε περίπου, το 1460 μ.χ.

 7. Lady!!!!

  ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!

  ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΚΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ!!!! ΕΝΟ ΓΕΙΝΟΤΑΝΕ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΟΜΑ ΤΗΣ!!!! ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΥΚΑΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΓΓΛΕΖΟ …….. ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΩΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟ!!!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΠΟΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΣΙΑΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ!!!! ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΣΚΥΠΤΡΟ ΚΑΙ ΡΑΒΔΟ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΕ!!!!

  ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΜΠΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΥΜΑΝΙ ΤΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΑΣΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΛΟΦΟ ΟΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΕΚΕΙ ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΜΗ!!!! ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΣΑΝ ΒΑΣΗ!!!! ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Η ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!! ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1929 ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΚΑΨΕΙ!!!! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΘΕΜΕΛΕΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΗΚΕΙΜΕΝΑ!!!! Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΥΛΗ ΟΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ ΚΕΡΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑ ΚΑΤΑΒΑΣΕ ΚΑΤΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΟΤΕ ΛΕΥΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!! ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1993 ΜΕ 1998 ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΚΑΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!! ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΩΡΑΙΕΣ. ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΕΛΕΙΨΗ ΜΟΘΣΕΙΩΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΘΑΜΕΝΑ!!!! ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ Η ΜΕΤΑ!;!

  ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΓΕΙΝΕΤΑΙ!!!;;;!!!!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ……ΠΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΟΣ!!!!

 8. Μιας που αναφέρθηκε ο τάφος στην Αμφίπολη, ήθελα να γράψω κάποιες διευκρινήσεις, στην Βόρεια Ελλάδα και στον νομό Σερρών, υπάρχουν βέβαια πολλά χωριά όπου εντάσσονται εκεί και συγκεκριμένα στην φυλλίδα Ν. Ζίχνης, όπου έχουν μεγάλη ιστορία αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτη λόγο συμφερόντων, πριν πόρων και τώρα του Σκοπιανού.
  Πολλά από αυτά τα χωριά έχουν ονόματα προς τιμή του Μ. Αλεξάνδρου, ή κάποια από αυτά άλλαξαν τις ονομασίες τους αλλά όλοι γνωρίζουν την ιστορική τους ονομασία.
  Υπάρχει και ένα χωριό στους πρόποδες του βουνού όπου πήρε την ονομασία του, γιατί λένε οι ντόπιοι ότι πέρασε από εκεί ο Βασιλιάς Αγριάνης, βέβαια αν ψάξουμε την ιστορία μπορούμε να καταλάβουμε ότι ιστορικά είναι εφικτό γιατί όλοι ξέρουμε τους Αγριάνες ή Αγρίοι, όπου συμμάχησαν με τον Μ. Αλέξανδρο, μάλιστα πολλοί πομάκοι θέλουν να λένε ότι είναι απόγονοι τους.
  Το παράξενο είναι ότι από αυτό το χωριό έχουν περάσει πολλά σημαντικά πρόσωπα.
  Κάποια χιλιόμετρα γύρω στα δέκα υπάρχει και ένα άλλο χωριό όπου είχε την ονομασία Π. Ζίχνη, όλοι οι ντόπιοι πιστεύουν και λένε ότι τα ανάκτορα του Μ. Αλεξάνδρου βρίσκονται εκεί, ποτέ όμως δεν έχουν γίνει έρευνες ή ανασκαφές.
  Δεκαπέντε είκοσι χιλιόμετρα ποιο κάτω υπάρχει και ένα χωρίο ο Γάζωρος, η παλιά του ονομασία ήταν πόρνα, λέγεται ότι λεγόταν έτσι λόγο του ότι ο Μ. Αλέξανδρος είχε τις παλλακίδες του εκεί, ή καλύτερα τις γυναίκες τους.
  Σε όλα αυτά τα χωριά δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα και οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι λεηλάτησαν την περιοχή, αυτό που αναρωτιέμαι βέβαια είναι γιατί ποτέ κανείς δεν ξεκίνησε έρευνες στα σημεία;
  Μάλιστα πολλοί κάτοικοι εκεί έχουν βρει και αρχαία και τα έχουν παραδώσει κιόλας.

 9. καταπληκτικο αρθρο σαμαν αλλα με παρεξενευσαι το γεγονος οτι ο παπας την εβγαλε καθαρη με ελαχιστα τραυματα απο οχι 1 αλλα 8 δρακονιανους οι οποιοι οπως εχεισ προαναφερει καποιεσ φορες κανουν και τους λυκαονεσ να τα βρουν σκουρα,που πιστευεις οτι οφηλετε αυτο?μηπως οι δρακονιανοι γνωριζαν για την υπαρξη των λυκαονων και ηθελαν να τους προκαλεσουν με αυτον τον τροπο

  1. teo!!!!

   ΤΟ ΙΔΟ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΝ ΘΥΜΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΑΙΡΕΟΣ!!!!

   ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ!!!! ΜΗΠΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΜΥΗΣΗΣ ΩΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥΣ!;! ΙΣΩΣ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

  1. rantos!!!!

   OΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!!!! ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙ ΥΔΡΟΒΙΟ!!!! ΒΡΑΝΧΙΑ!!!! ΠΑΝΟΠΛΟΙΑ!!!! ΟΙ ΛΥΚΑΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!! ΑΠΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΟΠΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙ Η ΡΟΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!! ΒΕΒΑΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΝΑΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ Η ΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ!!!!

   ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΡΓΩ ΤΕΧΝΗΣ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 10. SAMAN NA ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΙΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΠΡΩΤΑ Ο ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΨΕΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ; ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΙΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΣΦΙΓΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ; ΕΤΣΙ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

  1. teacher!!!!

   AYTO ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ 1939 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ!;! ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ!;! ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ!!!!! ΕΓΩ ΠΡΟΣΟΠΟΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΟΠΟΣ Η ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΒΑΣΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΙΟΡΗΤΟ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!! ΒΛΕΠΙΣ Η ΕΛΙΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΑΥΤΟΥ!!!! ΕΔΩ ΚΟΜΑ ΤΣΑΚΟΝΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ!;! ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΗΘΙΕΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ!!!!

   ΥΠΟΧΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ…..ΚΑΙ ΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙ ΔΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!!!!

   ΟΤΑΝ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΟΓΓΛΕΖΟΥΣ ΤΟ 1944 ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΜ ΚΑΙ ΞΕΚΕΙΝΗΣΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΟΙ ΟΓΓΛΕΖΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΑΡΗΣΑΝ!!!! ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΑΤΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΟΤΕΣ ΜΕ ΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΛΗΣΑΝ!!!! ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΑΦΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝ!!!! Η ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝ!;! Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΔΙΞΕΙ!!!!

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

   1. ΝΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΣΕ ΤΙΝΩΣ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ. ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ. ΙΣΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΣΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.

    1. teacher!!!!

     Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ!!!! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΕΙΛΤΩ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΘΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!! ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!! ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΤΥΧΕ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΧΑΚΕΡΣ!!!!

     ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙΤΕ Η ΕΙΣΟΡΟΠΟΙΑ!!!!

     ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΘΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ!!!!

     ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

     1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ SAMAN. ΜΙΑ ΠΑΛΑΒΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΤΙΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΝΟΜΑΤΩΝ; ΑΜΦΙ-ΠΟΛΗ, ΑΜΦΙ-ΚΑΙΑ, ΑΜΦΙ-ΚΛΕΙΑ;
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ.

     2. Ισορροπια* συγνώμη την συγκεκριμένη λεξη δεν μπορω να την βλέπω λάθος με πιάνει τραλαλα ;(

Αφήστε μια απάντηση