ΛΥΚΑΩΝΕΣ!!!! Part 38!!!ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!

ΛΥΚΑΩΝΕΣ

ΛΥΚΑΩΝΕΣ!!!! Part 38!!!ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!

 

Μέχρι στιγμής έχω δώσει πολλά στοιχεία αλλά και αποδείξεις για το αν οι Λυκάωνες υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν!!!! Και για να καταλάβει κάποιος τι εννοώ θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή όλα μου τα άρθρα ώστε να βρει τα στοιχεία και τις αποδείξεις για να κάνει τις δικές του έρευνες!!!! Έτσι λοιπόν και σήμερα θα φέρω αποδείξεις από την μακρινή Ιαπωνία στο τι γνωρίζουν από τους Λυκάωνες από έναν λαό όπου κατέγραφε με προσοχή τα πάντα!!!! Άντε να δω πάλι ποιος θα βγει να αμφισβητήσει εκτός από τα άλλα κράτη που αναφέρω σε άρθρα μου και τους Ιάπωνες!!!! Θα πούνε οι επικριτές μου ότι ίσως ζούσα πριν 1.800 χρόνια όπου άρχισαν οι καταγραφές στην Ιαπωνική ιστορία επίσημα για τους Λυκάωνες…. ( κλαίωωωω από τα γέλια με σας )!!!!! Πάμε λοιπόν να δώσουμε στοιχεία όπου κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει!!!!

Δύο είδη λύκων που ζούσαν στην Ιαπωνία εξαφανίστηκαν από καιρό!!!! Υπήρχαν ο λύκος Hokkaido ( Χοκάιντο ), γνωστός στην Ιαπωνία ως ο λύκος Έζο που εξαφανίστηκε το 1930 και ο λύκος Honshu ( Χονσού ), γνωστός στην Ιαπωνία ως ο ιαπωνικός λύκος, των οποίων το τελευταία δείγμα σκοτώθηκε το 1905!!!!

Χοκάιντο / Έζο λύκος

Honshu / Ιαπωνικός λύκος

Στην ιαπωνική μυθολογία υπάρχουν Λυκάωνες – λυκάνθρωποι με την πραγματική έννοια των λέξεων!!!!! Τα Ιαπωνικά υπερφυσικά πλάσματα αναφέρονται ως Yurei ( Γιουρέϊ ), και στοιχεία ανάλογα όπως τα Δυτικά φαντάσματα Yokai ( Γιοκάϊ ) που θυμίζουν τα τέρατα οι δαίμονες του  Δυτικού πολιτισμού και άλλα πλάσματα ( επίσης καλά όντα ) που δεν είναι φαντάσματα!!!! Με την έννοια Among Yokai ( Αμόνγκ Γιοκάϊ ) μπορούμε να βρούμε τα πλάσματα που βρίσκονται πιο κοντά στην έννοια της λυκανθρωπίας – Λυκάωνα:

Ένα πλάσμα που είναι περισσότερο γνωστό ως Λυκάωνα είναι η Kitsune ( Κιτσούνε )!!!!!

Σύμφωνα με την ιαπωνική μυθολογία, αναφέρεται και ως αλεπού σε κάποιες περιοχές και είναι σε θέση να ζήσει πάρα πολύ και να αναπτύξει στην ηλικία των 100 ή 50 χρόνων, με  υπερφυσικές δυνάμεις:

Μια από αυτές είναι η δυνατότητα να αιωρείται για πολύ ώρα καθώς κάνει άλματα μεγάλα, αλλά, σε αντίθεση με τους λυκάνθρωπους στην δύση που μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ένα ζώο, στην Ιαπωνία αλλάζουν την εμφάνισή τους και μοιάζουν με ανθρώπους!!!! Τα Κιτσούνε συχνά εμφανίζονται με την όψη μιας όμορφης γυναίκας ή σε ένα νεαρό Κορίτσι!!!! Λέγεται ότι  έχουν πολλαπλές ουρές (το μέγιστο είναι εννέα ουρές) που συμβολίζουν την ηλικίας τους!!!! Έχουν και  άλλες υπερφυσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων φτύσιμο φωτιάς, δημιουργούν αυταπάτες και μπορούν να διεισδύσουν  στα όνειρα των ανθρώπων!!!! Προσέξτε τώρα…. τα παιδιά που γεννιούνται από την ένωση ενός Κιτσούνε με έναν άνθρωπο έχουν ανθρώπινη εμφάνιση, αλλά έχουν επίσης υπερφυσικές δυνάμεις και υπεράνθρωπη δύναμη!!!!!

Ένα άλλο Ιαπωνικό πλάσμα που θυμίζει στο δυτικό Λυκάωνα – λυκάνθρωπος είναι το  Guhin ( Γκουχίν )!!!!

Το Γκουχίν είναι ένα είδος ανθρωπόμορφος λύκος / Λυκάωνα και θεωρούνται ως οι αγγελιοφόροι των  Kami ( Καμί -Θεών, ή και πνεύματων που ζουν στα δέντρα ή τις δυνάμεις της φύσης ) και η δουλειά τους είναι υποτίθεται ότι πρέπει να διατηρούν την επίσημη σχέση ύπαρξης μεταξύ βουνών και ανθρώπων!!!! Έτσι, βασικά, είναι ειρηνικά πλάσματα, αλλά αν υπάρξει  ανθρώπινη ασέβεια οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι τα Γκουχίν τιμωρούν τους ανθρώπους!!!!

Μια άλλη αναφορά από την Ιαπωνία είναι τα Τενγκού για τους Λυκάωνες, όπου έχουν περισσότερες ευκαιρίες να επικοινωνούν με ανθρώπους!!!! Αυτοί έχουν από κοινού με τους λυκάνθρωπους μόνο την άγρια ​​εμφάνιση τους….!!!!

Το τελευταίο ως αναφορά από την μυθολογία και λαογραφία των Ιαπώνων είναι ένα πλάσμα που ονομάζεται Inugami ( Ινουγκάμι )!!!!!

Η Ιαπωνική λαογραφία περιγράφει το Ινουγκάμι ως ζωόμορφο ή ανθρωπόμορφο, Λύκο!!!!! Στην αρχή ήταν φυσιολογικοί λύκοι που έμοιαζαν με σκυλιά όπου εκτίθηκαν σε ένα τελετουργικό: όπου ένας σκύλος πρέπει να θάβεται μέχρι το λαιμό του, μόνο το κεφάλι παραμένει ελεύθερο!!!! Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του σκύλου πρέπει να θέσει κοντά σε αυτό ένα μπολ με τροφή που δεν μπορεί να φτάσει!!!! Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του σκύλου, ο ιδιοκτήτης του πρέπει να επαναλάβει στο σκυλί τα βάσανά του που δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τον πόνο του!!!! Στη συνέχεια, το πνεύμα του σκύλου αναβιώνει ως Ινουγκάμι που μπορεί να γίνει Λυκάωνας και έτσι ο άνθρωπος μπορεί να ζητήσει  κάθε είδους πράγματα, για να έχει!!!! Αυτό όμως είναι επίσης πολύ επικίνδυνο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη: η ψυχή του Ινουγκάμι είναι γεμάτη από την επιθυμία για εκδίκηση και αν το Ινουγκάμι μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου και να σκοτώσει το δικό του Τζίνι!!!! Έτσι λοιπόν αν ένας άνθρωπος διακατέχεται από ένα Ινουγκάμι, καθιστά τον άνθρωπο ισχυρότερο και σε καλή υγεία, θεραπεύοντας κάθε ασθένεια που είχε νωρίτερα, αλλά ωθεί τον δαιμονισμό και θα έχει τη συμπεριφορά ενός Λυκάνθρωπου – Λυκάωνα όπου με τον καιρό θα γίνει τέλειος Λυκάωνας!!!!

Αυτές είναι οι αναφορές από την Ιαπωνία όπου όπως βλέπετε και πάλι εδώ δεν υπάρχουν αναφορές οι Λυκάωνες να τρώνε παρθένες και να ξεσκίζουν ανθρώπους ή να θέλουν φεγγάρι ολόκληρο για να αλλάξουν κτλ. κτλ.!!!! Ίσα ίσα που τα θεωρούν ειρηνικά πλάσματα που θέλουν το καλό των ανθρώπων και είναι απεσταλμένοι των θεών!!!!!

Οι Λυκάωνες παραδοσιακά εμφανίστηκαν στην ιαπωνική λαογραφία, όπως ο θεός Σίντο ή αλλιώς ( ookami – Οοκάμι )!!!!! Εμφανίστηκαν ως  αγγελιοφόροι των θεών που κατέλαβαν έναν κόσμο όπου ιερή φύση δεν είχε εξημερωθεί από τον πολιτισμό!!!! Ίσως η καλύτερη σύγχρονη απεικόνιση αυτής της προοπτικής μπορεί να βρεθεί στο έπος  Princess Mononoke οποιο όμως είναι αδύνατο κάποιος να το διαβάσει διότι θεωρείτε άγιο και δεν δίνεται από τους Βουδιστές ιερείς να διαβαστεί!!!! Από αυτά τα λίγα όπου έχουν ακουστεί δημιουργήθηκε μια σειρά κινουμένων σχεδίων με την ονομασία αυτή…!!!! https://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Mononoke !!!
Επίσης μπορεί να βρει κάποιος πληροφορίες πολλές στο βιβλίο – χαμένοι Λύκοι της Ιαπωνίας

Ο William Cronon ( Γουίλλιαμ Κρόνον συγγραφέας του βιβλίου ποιο πάνω ) σημειώνει ότι 
οι αγρότες λάτρευαν τους ανθρώπους  λύκους στα ιερά και άφηναν τις προσφορές τροφίμων κοντά στα κρησφύγετά των λύκων, για την προστασία των καλλιεργειών τους από τα αιχμηρά νύχια και τις αδηφάγες ορέξεις των αγριογούρουνων και ελαφιών. 
Αλλά από το δέκατο όγδοο αιώνα, όπως ακριβώς και στη Δύση, ο ιαπωνικός λύκος ήρθε να θεωρηθεί ως «φανατικός άνθρωπος-δολοφόνος», και είχε κυνηγηθεί με εξαφάνιση του από την αρχή του εικοστού αιώνα. Εκτός από τους λυκάνθρωπους, όπου διέφευγαν τους κυνηγούς κρυμμένοι σε κοινή θέα.

Ας δούμε όμως μια ιστορία που για τους Ιάπωνες που είναι πέρα για πέρα αληθινή:

Το Chichibu ( Σισιμπού – https://en.wikipedia.org/wiki/Chichibu,_Saitama ) ήταν η πιο ενεργή περιοχή της πίστης για τους λύκους αλλά και των Λυκάωνων !!!!!  Πριν από πολύ καιρό ο Yamato-Takeru- Then- Μioto ( Γιαμάτο – Τκερού –Δεν – Μιότο [日本武尊] ( ο οποίος είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες στην ιαπωνική μυθολογία ) πήγε σε μια αποστολή!!!! Αλλά όταν πήγε μέσα στο βαθύ δάσος της Σισιμπού [秩父]  στα βουνά, έχασε τον δρόμο του από μια πυκνή πράσινη ομίχλη!!!! Στη συνέχεια, ένα λευκός άνθρωπος λύκος εμφανίστηκε μπροστά του!!!! Ο λευκός άνθρωπος λύκος κατεύθυνε τον Γιαμάτο προς το εξωτερικό του δάσους!!!! Αν και είναι παραβολικό διότι φαίνεται ότι ο Γιαμάτο είχε μπει στην Μέση Γη από την γνωστή πράσινη ομίχλη!!!!

 
Ο Γιαμάτο ως ευγνώμον από την βοήθεια του  λευκού Λυκάωνα!!!!! Κατασκεύασε ένα ιερό!!!!! Αν είχε χαθεί σε μια νορμάλ ομίχλη σε ένα βουνό λέτε να το έκανε αυτό!;! Θα μπορούσε να περιμένει να περάσει η ομίχλη και να κατέβει το βουνό ( αυτό για όσους δεν κατάλαβαν ) Ο Λυκάωνας που τον βοήθησε ενώθηκε σε μια ομάδα θεών!!!! Ο θεός του λύκου ονομαζόταν << Ooguchi-De – Magami >>  ( Oογκούτσι ντε Μαγκάμι )[大口真神]!!!! (Αυτό σημαίνει <<  Θεός με ένα μεγάλο στόμα”.)!!!!  Ένας από τους πολλούς ναούς της περιοχής όπου είναι αφιερωμένος στον Λευκό Λυκάωνα ονόματι Ογκούτσι ντε Μαγκάμι – http://ameblo.jp/gonta20030922/entry-11805973354.html

Υπάρχουν ακόμα πολλά ιερά στους πρόποδες της οροσειράς Σισιμπού!!!! Το Mitsumine ( Mιτσουμίνε Παρεκκλήσι – https://tokyoartnavi.jp/english/stage/index011.html )  , το Ryogami ( Ριογκάμι Παρεκκλήσι ), Mitake ( Μιτάκε Παρεκκλήσι και ούτω καθεξής….. για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να μάθει για όλους αυτούς τους ναούς σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση – http://www.japan-guide.com/forum/quereadisplay.html?0+92048 !!!!!
Τα Komainu ( Κομαϊνού [狛犬] είναι φύλακες σκυλιά)  πάντα κάθονται στις δύο πλευρές της προσέγγισης ενός ιερού!!!! Τα Κομαϊνού σχεδόν ιερά και έχουν στυλ λιονταριού!!!! Αλλά αυτά τα ιερά Κομαϊνού έχουν το στυλ του λύκου!!!! Αλλά τα μάτια του λύκου είναι πιο έντονα, κυνόδοντες είναι μεγαλύτεροι και η ουρά είναι μικρότεροι από τον λύκο και αυτό γιατί  απαγορεύεται από την θρησκεία να  αναπαραστήσουν έναν Λυκάωνα ως έχει!!!! Τους δείχνουν επίσης με ωραία χαίτη αλλά και ότι είναι ατρόμητοι!!!!!

Ιάπωνες ήταν αρχικά γεωργοί!!!!! Οι Ιάπωνες δεν είχαν καμία κουλτούρα της κατανάλωσης κρέατος και γάλακτος κατανάλωσης για πάνω από 1.000 χρόνια!!!! Ειδικά μισούσαν να φάνε ότι είχε 4 πόδια και για αυτό και μέχρι σήμερα η κατανάλωση κρέατος στην Ιαπωνία είναι στο 5%!!!!Τότε και σήμερα οι  Ιάπωνες παίρνουν πρωτεΐνη από ψάρια και θαλασσινά!!!! Ως εκ τούτου, Ιάπωνες δεν είχαν κυνηγήσει ζώα, εκτός από μερικούς κυνηγούς, και ποτέ δεν έκτρεφαν ζώα για να τρώνε, για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την περίοδο Έντο!!!! Όπου προήλθε το ταμπού του Βουδισμού!!!!
Τέλος πάντων, οι λύκοι δεν ήταν αντίπαλος για τους Ιάπωνες ανθρώπους στους αρχαίους χρόνους, γιατί Ιάπωνες δεν είχαν ανάγκη να ανταγωνιστούν  τους λύκους για τα οικόσιτα ζώα, και δεν είχαν θέσει ανησυχία για τις επιθέσεις λύκων στο ζωικό κεφάλαιο!!!!  Ή μάλλον, οι λύκοι ήταν μερικές φορές όπου εξόντωναν τα φυτοφάγα ζώα  (ελάφια, άγρια-οπές και ούτω καθεξής), τα οποία λεηλατούσαν το ρύζι και καλλιέργειες από τα χωράφια!!!! Έτσι θεωρούσαν τους λύκους ως ένα καλό ζώο που ήταν φύλακες των πεδίων.!!!

OI Ογκούτσι ντε Μαγκάμι ( Λευκοί Λυκάωνες )  ήταν σε θέση να κατανοήσουν τις γλώσσες του ανθρώπου και να κρίνουνε ένα αληθινό χαρακτήρα των ανθρώπων!!!! Οι καλοί άνθρωποι προστατεύονταν και κακοί άνθρωποι τιμωρήθηκαν από τον θεό του λύκων!!!! Αυτοί οι λύκοι ήταν γραμμένο σε Έμα [絵馬] ( δισκία αναθηματικά που έγραψαν τις ελπίδες και τα όνειρα από τους ανθρώπους )!!!! Οι άνθρωποι πίστευαν οι λύκοι είχαν μια μυστηριώδη δύναμη και εμπόδισε ατυχία, φωτιά και ληστεία!!!! 

Δεν θα σας πω τίποτα άλλο, τα στοιχεία σας τα έδωσα!!!! Στο χέρι σας τώρα είναι να ψάξετε και να βρείτε και άλλα!!!! Διότι έχει πάρα πολλά στην Ιαπωνία για τους Λυκάωνες τόσα που δεν φαντάζεστε….μέχρι που κάνουν και αναφορά για Έλληνες Λυκάωνες….άλλα αυτό!;! Δεν θα σας το δώσω εγώ ακόμα είναι μια άλλη ιστορία άλλα αν ψάξετε είμαι σίγουρος ότι θα το βρείτε και θα καταλάβετε γιατί μας αγαπάνε οι Ιάπωνες τόσο σαν λαό!!!! Α!!!! μπορεί και να βρείτε κάτι στο διαδίκτυο…μπορεί….ειδάλλως θα πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι την Ιαπωνία στην περιοχή Σισιμπού….!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


3 σκέψεις στο “ΛΥΚΑΩΝΕΣ!!!! Part 38!!!ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!

Αφήστε μια απάντηση