ΛΥΚΑΩΝΕΣ!!!! PART 26

ΛΥΚΑΩΝΕΣ

ΛΥΚΑΩΝΕΣ!!!! PART 26

Αυτό που φαίνεται να είναι η παλαιότερη ιστορία ενός πραγματικού πλάσματος όπου ο άνθρωπος δεν θέλει να το παραδεχτεί με τίποτα είναι οι Λυκάωνες ( Λυκάνθρωποι ) όπου δεν είναι μια ανατριχιαστική ομάδα όπου δημιουργεί τμηματικές δολοφονίες που ακολουθούνται από φρικιαστικές εκτελέσεις,  αλλά ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα με την ιστορία του Λυκάων και του θεού Δία (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82 ) όπου ΠΡΟΣΕΞΤΕ ο Παυσανίας άλλαξε την σχετική ιστορία για δικούς του λόγους!!!! Όμως υπάρχει όπως έχω ξανά πει και σε μια άλλη χώρα ιστορικά γεγονότα τα οποία και σώζονται μέχρι και σήμερα!!!! Ο Οβίδιος (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%82 ) έγραψε τις μεταμορφώσεις (http://www.kathimerini.gr/362682/article/politismos/arxeio-politismoy/oi-metamorfwseis-toy-ovidioy-sta-ellhnika ) το 1 μ.Χ.!!!! Σε αυτό, είπε την ιστορία του βασιλιά Λυκάωνα ( την προέλευση της λέξης Λυκανθρώπου )!!!!

Γνωρίζουμε από τον Οβίδιο ότι θρύλοι των Λυκάωνων πάει πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω τουλάχιστον από το 1 μ.Χ.!!!! Γνωρίζουμε επίσης ότι από την εποχή εκείνη, ο θρύλος του Λυκάωνα έχει εξελιχθεί!!!! Υπάρχουν όμως θρύλοι για τους Λυκάωνες που προφανώς χωρίζουν το ένα από το άλλο και άλλοι που φαίνεται να χτίζουν την αρχική ιδέα!!!! Για παράδειγμα, η πανσέληνος δεν είχε τίποτα να κάνει με τους Λυκάωνες του Οβίδιου και άλλους θρύλους για τους Λυκάωνες!!!! Όπως και πολλοί μύθοι που συνδέουν Λυκάωνες  με ένα είδος ζώνης ή << ζωνάρι από δέρμα λύκου >> που, αν την φορέσει, θα τους μεταμορφώσει!!!!

Ας δουμε όμως τις ιστορικές αποδείξεις από την Ρώμη όπου ευτυχώς για κάποιους σώζονται ως σήμερα!!!!

Λουπερκάλια!!!!

Για τον άγιο με το όνομα << Λούπερκους >> , βλέπε Μάρκελλος της Ταγγέρης  ή  το άλμπουμ Patrick Wolf ( Πάτρικ ο Λύκος ), δείτε τα Λουπερκάλια – ( λεύκωμα )!!!!

Τα Λουπερκάλια ήταν μια πολύ αρχαία, ενδεχομένως προ- ρωμαϊκή  ποιμενική γιορτή, που γινόταν στις 13 Φεβρουαρίου έως στις 15 για να αποτρέψει τα κακά πνεύματα και να καθαριστεί η πόλη, απελευθερώνοντας την υγεία και τη γονιμότητα!!!! Τα  Λουπερκάλια εντάχθηκαν ως και Φεβρουάλια , ένα τελετουργικό καθαρισμού της άνοιξης ως νωρίτερα που πραγματοποιείτο την ίδια ημερομηνία, η οποία δίνει το μήνα Φεβρουάριο Februarius ) το όνομά του!!!!

Το όνομα Λουπερκάλια πίστευαν στην αρχαιότητα στην Ρώμη ότι προέρχεται  την αρχαία ελληνική γιορτή του Αρκαδικού Λύκαια Δια ( από Αρχαία Ελληνικά : λύκος – lukos , << λύκος >>, Λατινική λύκος ) και τη λατρεία του Λύκαιου Παν-Pan , που υποτίθεται ότι είναι μια ελληνική ισοδύναμη ισοζυγία με Faoynoys Φaunus , όπως είχε καθιερωθεί από τον Έυανδρο – Εvander !!!!

Στη ρωμαϊκή μυθολογία, ο << Λούπερκους = Λουπ =Λύκος- Έρκους = Δίποδος >>  είναι ένας θεός , πολλές φορές ταυτίζονταν λάθος με το ρωμαϊκό θεό Faunus , ο οποίος είναι το ρωμαϊκό αντίστοιχο του ελληνικού θεού Πάνα όπως είπαμε και ποιο πάνω!!!! Ο Λούπερκους λατρευόταν ως ο θεός των βοσκών!!!! Οι ιερείς στις γιορτές αυτές φορούσαν προβιές !!!! Ο ιστορικός Ιουστίνος αναφέρει μια εικόνα του << Λύκαιου θεού, τον οποίο οι Έλληνες ονομάζουν Παν και οι Ρωμαίοι Λούπερκους,” , το οποίο ανήλθε στο Lupercal  από τους Ρωμαίους, από τη σπηλιά όπου τον Ρωμύλο και τον Ρέμο είχαν θηλάσει από ένα  Θηλυκό- λύκο!!!!  Εκεί, στο Ίντες- Ides του Φεβρουαρίου ( του  Φεβρουάριο  είναι η 13η )!!!!

Τα Λουπερκάλια όπως είπαμε, εκ των οποίων πολλοί γράφουν ότι ήταν στην αρχαιότητα γιορτάζονταν από τους βοσκούς, και επίσης είχαν έντονη σχέση με τον Αρκάδα Λύκαιο Δια!!!! Το παράξενο είναι ότι αντί να ζητάνε την προστασία των αμνών από τους θεούς ή κάτι άλλο το ζήταγαν από τους << Δίποδους Λύκους >>  και οι γιορτές είχαν έθιμο να  τρέχουν πάνω-κάτω μέσα από την πόλη γυμνοί, για  αθλητισμό και το γέλιο αλλα επέδιδαν μεγάλο εντυπωσιασμό σε εκείνους που ανταποκρίνονταν ως δασύτριχοι!!!! Πολλές γυναίκες επίσης σκόπιμα ήθελαν να βρίσκονται στο δρόμο τους,  για να επιτευχθεί η ερωτική πράξη, πιστεύοντας ότι αν μείνουν έγκυος με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσαν στην παράδοση !!!!

Προσέξτε τώρα!!!! Η γιορτή  Λουπερκάλια ήταν εν μέρει προς τιμήν του Λούπα- Lupa , η αλλιώς την λύκαινα που θήλασε τα ορφανά βρέφη, τον Ρωμύλο και τον Ρέμο , όπου και έγιναν οι ιδρυτές της Ρώμης, ,εξηγώντας το όνομα της γιορτής, Λουπερκάλια, σημαίνει η γιορτή των λύκων.” Η γιορτή γινότανε κοντά στο σπήλαιο της Lupercal στο Παλατίνο Λόφο ( κεντρικού λόφου, όπου η Ρώμη ιδρύθηκε παραδοσιακά ), για να δώσει και να καθαρίσει τη νέα ζωή την Άνοιξη !!!! Μια γνωστή γιορτή Λουπερκάλια του 44 π.Χ. πιστοποιεί τη συνέχεια της γιορτής αυτής, αλλά το σπήλαιο αργότερα έπεσε σε παρακμή, και αργότερα ξαναχτίστηκε από τον Αύγουστο !!!! Εντοπίστηκε κατ ‘αρχάς ένα σπήλαιο όπου ανακαλύφθηκε το 2007, 50 πόδια (15 μ) κάτω από τα ερείπια του παλατιού του Αυγούστου από τους αρχαιολόγους!!!!

LOYBERCALIA

Οι τελετές αυτές κατευθύνονται από την Luperci – Λουπερσί, = αδελφούς του λύκου ( lupus ) “, μια ιεραρχία του sacerdotes – σέησερντοτς = ιερείς του Faunus , ντυμένος μόνο με δέρμα κατσίκας, του οποίου ο φορέας έχει αποδοθεί είτε στο αρκαδικό συμβάν, ή από τον Ρωμύλο και τον Ρέμο . Η Λουπερσί χωρίστηκαν σε δύο τάξεις, που ονομάζεται Quinctiliani ή Quinctiale ( Κουιτσιταλιάνι ή Κουινκσιάλε ή και Fabiani  – Φαμπιάνι ), από τις γένος Quinctilia ( ή Quinctia) και του γένους Fabia , ο αρχηγός του καθενός από αυτές τις τάξεις ήταν μάγιστρος!!!! Στο 44 π.Χ., το ένα τρίτο των τάξεων, ή των Ιουλίων αλλιώς, καθιερώθηκε προς τιμήν του Ιούλιου Καίσαρα , του πρώτου μάγιστρου των οποίων ήταν ο Μάρκος Αντώνιος !!!! Ο Αντώνιος προσέφερε στον Καίσαρα ένα στέμμα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μια πράξη, που  ευρέως ερμηνεύθηκε ως ένα σημάδι ότι ο Καίσαρας φιλοδοξούσε να κάνει τον εαυτό του βασιλιά και να αξιολογηθεί η αντίδραση του πλήθους!!!! Σε αυτοκρατορικούς χρόνους τα μέλη της ήταν συνήθως της ιππασίας!!!!!

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τη θυσία της Luperci ( ή τα dialis flamen ) των δύο τράγων και ενός σκύλου!!!!  Μόνο οι αρχιερείς είχαν το προνόμιο να ντύνονται ως Λυκάωνες με τομάρια λύκου ώστε να τιμούν την ύπαρξη τους μέσα από περίεργες μυστικές εορτές όπου και ήρθαν μέσο του Αρκαδικού Λύκαιου Διός όπου και μέχρι πρόσφατος ( 1800 – 1910 μ. Χ. ) όσοι ήταν μυημένοι στην τάξη αυτή χρησιμοποιούσαν την φράση στην << Εν τη Αρκαδία και γω >> όπου έχει φέρει κυκλώνιες συζητήσεις στην χώρα μας με το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό αλλα και σε κύκλους στο εξωτερικό!!!! Δείτε αυτό:

http://en.wikipedia.org/wiki/Et_in_Arcadia_ego

και αυτό:

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/culture/clasarcadia/etinarc.html

και αυτό:

http://www.arcadians.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=356:–q&catid=1:p

και αυτό:

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=6&t=12399

Όπως βλέπετε πολλά έχουν ειπωθεί από παντού, μα μέχρι και σήμερα κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι εννοεί η φράση αυτή!!!! Και πως από την στιγμή που Λουπερκάλια ή όπως τα έλεγαν οι Αρκάδες ( Οβίδιος στις μεταμορφώσεις ) οι << Λύκιοι του Διός >> δηλαδή οι Λυκάωνες του Δια!!!! Αυτό το συναντάμε μόνο στον Οβίδιο και πολύ κωδικοποιημένα στην αρχαιά ελληνική ιστορία διότι όλα αυτά ήταν μόνο για μυημένους και τίποτα άλλο παραπάνω!!!! Οπότε αν κάποιος γνωρίζει σήμερα να μας πει κάτι για όλα αυτά είναι οι Λυκάωνες και κάποιοι άνθρωποι όπου είναι μέχρι και σήμερα μυημένοι με δεσμούς όρκων!!!! Το γνωστό όμως είναι ότι έχει να κάνει σε πολύ λίγους με μια είσοδο της Μέσης Γης όπου έχει να κάνει με τα εδάφη των Λυκάωνων όπου στα Λουπερκάλια είχαν δώσει την ονομασία << Λύκαιο όρος εκ του Εσώτερου Διός >> όπου πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι η Λυκοσούρα το μέρος!!!! Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι εκεί βρίσκεται η είσοδος προς τον Εσώτερο Δια προς την οδό του Άδη όπου ο αναγραμματισμός μας δίνει την λέξει Δήα!!!! Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δίας στην αρχαιά Ελλάδα γραφόταν ανάλογα τις περιστάσεις όπως:

Δίας!!!!

Διός!!!!

Διευς!!!!

Δήας!!!!

Δίε!!!!

Διόν!!!!

Διιιι!!!!

Δυευς!!!!

Για το ζήτημα το << Εν ή ετ Αρκαδία και γω >> έχω γράψει κάποιες αράδες κάποτε….. αλλα μέχρι εδώ!!!!

 

Λουπερκάλια τον 5ο αιώνα!!!!

Μέχρι τον 5ο αιώνα, όταν είχε τεθεί εκτός νόμου η δημόσια εκτέλεση των παγανιστικών τελετών, ο Χριστιανικός Ρωμαϊκός λαός ακόμα επέμενε στην γιορτή της Λουπερκάλια την εποχή του Πάπα Γελάσιου  (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%82_%CE%93%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%84  494-96)!!!! Είχε κυριολεκτικά υποβαθμιστεί από τον 1ο αιώνα, όταν το 44 π.Χ. ο  Μάρκος Αντώνιος δεν δίσταζε να τρέξει με την Λουπερσί ( !!!;!!! ) τώρα οι ανώτερες τάξεις, άφησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις επι του όχλου!!!! Όποια και αν είναι η τύχη των ιεροτελεστιών αυτών κατά την τελευταία δεκαετία του 5ου αιώνα ώθησε τον Πάπα Γελάσιος εγώ  σε χλευασμό τους γερουσιαστές που ήταν αποφασισμένοι για τη διατήρησή τους: << Αν ισχυρίζονται ότι αυτή η ιεροτελεστία έχει ευεργετική δύναμη, να γιορτάσουμε τον εαυτό σας στο προγονικό τρόπο, τρέξτε γυμνοί τον έτσι που μπορεί να διενεργηθούν σωστά ως κοροϊδία >>. Η παρατήρηση αυτή απευθύνεται στον γερουσιαστή Aνδρομαχου από τον Γελάσιος σε μια διευρυμένη λογοτεχνική επιστολή που ήταν ουσιαστικά μια διατριβή εναντίον των Λουπερκάλια!!!! Ο Γελάσιος τελικά κατάργησε τα Λουπερκάλια μετά από μια μακρά διαμάχη!!!!

Μερικοί συγγραφείς ισχυρίζονται ότι Γελάσιος αντικατέστησε τα Λουπερκάλια με τη << Γιορτή της Κάθαρσης της Παναγίας >>, αλλά ερευνητής Oruch ( Ορούκχ ) λέει ότι δεν υπάρχει κανένα γραπτό αρχείο του Γελάσιου ποτέ με την πρόθεση της αντικατάστασης της γιορτής  Λουπερκάλια!!!! Μερικοί ερευνητές, έχουν κάνει ένα ξεχωριστό ισχυρισμό ότι τα σύγχρονα έθιμα της Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προέρχονται από τα Λουπερκάλια τελωνεία!!!! Άλλοι ερευνητές έχουν απορρίψει τον ισχυρισμό αυτό: λένε δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα σύγχρονα έθιμα Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προέρχονται από Λουπερκάλια τελωνεία, καθώς και ο ισχυρισμός φαίνεται να προέρχονται από παρανοήσεις σχετικά με εορταστικές εκδηλώσεις!!!! Δείτε τι γράφει ο χριστιανισμός για αυτό: http://www.xristianiki.gr/arkheio-ephemeridas/933/louperkos-kai-agios-balentinos.html

Αν πράγματι ψάξει κάποιος τις μεταμορφώσεις του Οβίδιου σε πλήρης και σωστή μετάφραση θα εκπλαγεί!!!! Αυτά για αυτούς που θέλουν πειστήρια ως ιστορικές αναφορές για τους Λυκάωνες όπου κάθε φορά θα βάζω και μια….!!!!

Δείτε μερικές ιστορικές αναφορές για τους Λυκάωνες μα δεν θα σταθώ μόνο σε αυτές εκτός από αυτές που έχω αναφέρει μέχρι και σήμερα στα άρθρα μου:

Στην Κίνα:

http://www.theworldofchinese.com/2012/07/legend-of-the-shaolin-werewolf/

https://books.google.gr/books?id=I5_DAgAAQBAJ&pg=PA302&lpg=PA302&dq=chinese+temple+for+werewolves&source=bl&ots=hmT7kBuGrC&sig=q1o-m5F0LmhNFPUmR3Rtht3g1JQ&hl=el&sa=X&ei=2lYBVbHXA4vlasWRgrAP&ved=0CC4Q6AEwAjgK#v=onepage&q=chinese%20temple%20for%20werewolves&f=false

https://books.google.gr/books?id=O8kUAAAAIAAJ&pg=PA183&lpg=PA183&dq=chinese+temple+for+werewolves&source=bl&ots=1PFHa0yHA5&sig=zftj-ZO_sp1RqCLpT5Aj29-BwSw&hl=el&sa=X&ei=2lYBVbHXA4vlasWRgrAP&ved=0CD8Q6AEwBTgK#v=onepage&q=chinese%20temple%20for%20werewolves&f=false

https://books.google.gr/books?id=O8kUAAAAIAAJ&pg=PA183&lpg=PA183&dq=chinese+temple+for+werewolves&source=bl&ots=1PFHa0yHA5&sig=zftj-ZO_sp1RqCLpT5Aj29-BwSw&hl=el&sa=X&ei=2lYBVbHXA4vlasWRgrAP&ved=0CD8Q6AEwBTgK#v=onepage&q=chinese%20temple%20for%20werewolves&f=false

Ναός για λύκους και Λυκάωνες ψάξτε την ιστορία του ναού!!!! – http://nantong.jiangsu.net/attraction/premier.php?name=Langshan_Hill&city=Nantong&id=13

http://www.gutenberg.org/files/15250/15250-h/15250-h.htm

Από την Ιαπωνία:

http://wiki.samurai-archives.com/index.php?title=Okami_%28folklore%29

https://japanesemythology.wordpress.com/study-notes-the-she-wolf-and-werewolf-wife-tales/

Από τους αυτόχθονες Ινδιάνους της Αμερικής:

http://www.native-languages.org/legends-wolf.htm

http://www.firstpeople.us/FP-Html-Legends/LegendOfWolfBoy-Kiowa.html

Από την Ιρλανδία:

http://www.irelandseye.com/aarticles/culture/talk/banshees/werewolf.shtm

Από την Σκωτία:

http://en.wikipedia.org/wiki/Scottish_mythology

Από την Φιλανδία:

http://www.werewolves.com/vironsusi-the-werewolves-of-finland/

Από την Σκανδιναβία:

http://en.wikipedia.org/wiki/Scandinavian_folklore

Από την Νορβηγία:

http://www.werewolves.com/a-norwegian-werewolf-legend/

Από την Πολωνία:

http://www.polishforums.com/life-7/werewolves-54533/

Από την Ρωσία:

http://www.werewolves.com/werewolves-in-russia/

Από τους Σουμέριους:

https://books.google.gr/books?id=F_n6Hx-LVlwC&pg=PA17&lpg=PA17&dq=sumerian+werewolf&source=bl&ots=0CZDJcp5V_&sig=O7_vBdXV9zHZTMDv_U2OS7bnuyg&hl=el&sa=X&ei=DV0BVenvOI3waoiVgegP&ved=0CCcQ6AEwAQ#v=onepage&q=sumerian%20werewolf&f=false

Τόσες ιστορικές αποδείξεις , αρχαίες, αλλα και λαογραφικές παραδόσεις δεν είχε κανένα άλλο πλάσμα εκτός των Λυκάωνων!!!! Σε μελλοντικά άρθρα μου θα φέρω και άλλες ιστορικές αποδείξεις ύπαρξης τους!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 


Αφήστε μια απάντηση