ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 11

ΛΥΚΑΩΝΕΣ

ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 11

Από τα άρθρα που έχω γράψει για τους Λυκάωνες ως τώρα έχουν δημιουργηθεί πολλά σχόλια άλλα καλά και άλλα τα οποία κατακεραυνώνουν τις απόψεις μου τις οποίες ανεβάζω με στοιχεία και όχι φανταστικά…. Αν και ήθελα να μπω κατευθείαν και να περιγράψω την πραγματική ζωή τους, νόμους, τοποθεσίες ύπαρξης, κτλ. κτλ. δεν θα το κάνω ακόμα… Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι προτού μπούμε στην πραγματική έννοια των Λυκάωνων και να σας πω τα ήθη και τα έθιμα τους και τι συνήθειες που έχουν αλλά το πώς και το γιατί να μάθουμε τι πιστεύουμε εμείς οι άνθρωποι για αυτούς αλλά και τι στοιχεία υπάρχουν για το αν είναι υπαρκτοί ή όχι!!!!

Αυτό το κάνω και παραθέτω περεταίρω στοιχεία ώστε αυτοί οι οποίοι με κατακρίνουν να πειστούν τουλάχιστον ότι αυτά που αναφέρω είναι αληθής και όχι της φαντασίας μου!!!!Πολλοί είναι αυτοί που θα με πουν παραμυθά ή ψυχοπαθή ή σαλταρισμένο, ή ότι θέλω να αυτοκτονήσω όπως μου είπε κάποιος πρόσφατα αλλά και γιατί δεν το κάνω… Δείτε το όπως θέλετε….εγώ δεν έχω τίποτα να κερδίσω όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν!!!! Λοιπόν ας ξεκινήσουμε:

Στην Ιαπωνία, οι καλλιεργητές δημητριακών λάτρευαν κάποτε τους λύκους, στα ιερά μοναστήρια τους τους άφηναν προσφορές τροφίμων κοντά στα κρησφύγετά τους, παρακαλώντας τους να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους από τα αγριογούρουνα και τα ελάφια. Φυλαχτά και φυλαχτά κοσμούσαν με εικόνες των λύκων όπου είχαν φτιάξει οι πιστοί για την προστασία από τις πυρκαγιές, ασθένειες και άλλες συμφορές και πράγματι έφερνε τη γονιμότητα σε αγροτικές κοινότητες και σε ζευγάρια που ήλπιζαν να αποκτήσουν παιδιά. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι Αϊνού ( υπάρχει και μια φυλή με αυτό το όνομα στην Ιαπωνία όπου δεν μοιάζουν καθόλου με Ιάπωνες ) και έχει γεννηθεί από την ένωση μιας Λύκαινας- πλάσμα- θεά.

 

Πηγή: Walker, Brett L. (2005). Οι χαμένοι Λύκοι της Ιαπωνίας. p. 331. ISBN 0-295-98492-9.

Οι παραπάνω πρακτικές συγχωνεύθηκαν με τις Ασόμπι  τελετουργίες που συνδέονται με τη φύτευση του ρυζιού και του θεού στον τομέα του ρυζιού, και ως εκ τούτου ο λύκος αγγελιοφόρος ή λύκος θεότητα ταυτίστηκε με τις λαϊκές δοξασίες για την Sarutahiko Okami ( Σαρουταχίκο Οκάμι ), ο θεός του σταυροδρόμι, βλέπε Sarutahiko Okami – ο άνθρωπος λύκος -Θεότητα . Ενώ μύθος λέει ότι ο  Prince Yamatotakeru ( Πρινς – Πρίγκιπας,  Γιαματοτακερού ) καθοδηγήθηκε από μια λύκαινα μία φορά όταν έχασε το δρόμο του κατά τη διάρκεια μιας από τις εκστρατείες του.

Μια άλλη ιστορία…προσέξτε όλα αυτά τα οποία αναφέρω για τους Ασιάτες δεν είναι μυθολογία αλλά αρχαία ιστορία και θρησκεία μαζί!!!! Οπότε από την στιγμή που δισεκατομμύρια άνθρωποι τα πιστεύουν αυτά τα γεγονότα γιατί να μην είναι και σε μας!;! Ακούστε αυτήν την ιστορική αφήγηση:

<< Οι Τούρι, ήταν μια φυλή του λαού Χαν, όπου δέχθηκε το λύκο ως θεότητα και μέντορα, άλλοτε τον αναφέρουν ως δίποδο και νοήμον ων και άλλοτε ως λύκο. Από τα  Χρονικά των Τούρι , Zhou ( Ζχοου ) είχε καταγραφεί ότι οι Ashina ( Ασινά ) άνθρωποι σκοτώθηκαν από γειτονικά βασίλεια, ο μόνος που σώθηκε ήταν ένα δεκάχρονο αγόρι , ο οποίος διασώθηκε από μια γυναίκα -λύκο. Περνώντας ο καιρός η γυναίκα – λύκος έμεινε έγκυος από το αγόρι. Τα βασίλεια που είχαν αφανίσει την φυλή του αγοριού όταν έμαθαν για την γυναίκα – λύκο ότι ήταν έγκυος βάλθηκαν να την σκοτώσουν και αυτήν αλλά και το αγόρι… έγινε ένα ανελέητο κυνηγητό χρόνων για τους πιάσουν…. Η γυναίκα – λύκος διέφυγε στις σπηλιές του βουνού βόρεια στο βασίλειο Nanchang ( Ναντσάννγκ ),όπου και γέννησε δέκα αγόρια. Στην θρυλική ( επομένος και αληθινή ) ιστορία του Cham Wukesi ( Τσάμ Γακέσι ), υπήρξε μια θεά λύκος ή μια θυληκιά Λυκάωνας που καθοδήγησε και βοήθησε το στρατό να κερδίσει τον πόλεμο.

Στην μυστική ιστορία Yuan ( Γουάν ), υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι οι  Μογγόλοι ήταν απόγονοι του θεού λύκου αλλά και από ένα λευκό ελάφι. Οι δυο τους βάδισαν πάνω από τον ποταμό Tengjisi ( Τενγκτζισί ) στο καταρράκτη του ποταμού, και γέννησαν τον Batachihan ( Μπατατσιχάν ). Τους επόμενους αιώνες, οι απόγονοι του Batachihan ευημερούσαν σαν έθνος, διεκδικώντας το σύνολο της Ευρασίας.

Στο Angenanfu ( Ανγκενανφού ),υπάρχει  ένα επικό κομμάτι γραμμένο με την ονομασία Uiguri ( Αηγκούρι ), γράφει λοιπόν ότι υπάρχει ένας θεός που είναι άνθρωπος-λύκος και ονομάζεται Botanyouna ( Μποτανγοουνά ), ο οποίος καθοδηγείται από τους προγόνους τους από τα βουνά που εισέρχονται από τα έγκατα της γης! Αυτός έπεισε έναν απλό σιδερά να οδηγήσει 100.000 στρατιώτες και να νικήσουν του εχθρούς τους. Αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονταν Uptonow ( Άπτονοου ), οι σημερινοί απόγονοι τους εξακολουθούν να λαμβάνουν τον λύκο ως ένα σύμβολο ανδρείας, και όταν ένα παιδί γεννιέται, το τοποθετούν σε φωλιές λύκων όπου το βρέφος μένει ένα βράδυ με τα κουτάβια και την λύκαινα χωρίς να το πειράξουν μα και χωρίς να αρρωστήσει!!!!« Ο μύθος του” λύκου”: Η εξέταση της πολιτιστικής ιστορίας με τις εικόνες στις “σελ. 66-67, ΗΠΑ -Κίνας Ξένων Γλωσσών, ISSN 1539-8080, USA Μαρ. 2008, τόμος 6, Νο 3 (Serial No.54) δυστυχώς σήμερα αυτή η ιστοσελίδα δεν υπάρχει αλλά σας δίνω στοιχεία από το βιβλίο ακριβώς πως είναι γραμμένα.

Το Mitsumine Shrine Museum ( Μιτσουμίνε Σράινε Μιουζίουμ ), σύμφωνα με τους   Daruma ( Νταρούμα ) Προσκυνητές στην Ιαπωνία  είναι το κύριο ιερό που λατρεύει το λύκο ως αγγελιοφόρος του βουνού Kami ( Καμί ) ως θεό:

<< Ο αγγελιοφόρος των θεών είναι ο ιαπωνικός λύκος, Kami –  tsukai ( Καμί – Τσουκαή ), η αλλιώς Ookami ( Οοκάμι ), 「神使:狼おおかみ」.

Ο λύκος αυτός πολύ συχνά,  συμβολικά συνδέεται με το Kami ( Καμί = άνθρωπος – λύκος = Λυκάωνας ) στο βουνό Σίντο!!!!

<< Ενδιαφέρουσα είναι μια έκθεση από τον Hirata Atsutane ( Χιράτα Ατσουτανέ 1776-1843) σε μία από τις διαλέξεις του για την “ανωτερότητα των Αρχαίων >>.Στα βουνά Omine ( Ομινέ ) και Mitsumine ( Μιτσουμίνε ).

  Ισχυρίζεται:

Υπάρχουν πολλοί λύκοι που καλούνται να είναι ως αγγελιοφόροι των θεών στα βουνά και στους ανθρώπους, όπου από άλλα μέρη της χώρας έρχονται και, μέσα από την εφαρμογή ( !!!;;!!!) των φρουρών αυτών των βουνών, να επιλέξουν και να δανειστούν έναν από αυτούς τους λύκους ως άμυνα ενάντια στην πυρκαγιά!!!! Δηλαδή το μόνο που φροντίζουν είναι να τον δανειστούν, και δεν λαμβάνουν έναν ζωντανό λύκο στον τόπο τους. Και από την ημέρα του δανεισμού προσφέρουν καθημερινή τροφή για το πνεύμα του λύκου.

Αλλά αν από αμέλεια μείνει χωρίς φαγητό για αρκετές μέρες  τότε ο επιλεγμένος λύκος γίνεται λεπτός, ισχνός και αδύναμος. Υπάρχει μια περίπτωση όπου ξέρω ένα άνδρα που είχε δανειστεί ένα πνεύμα λύκου και αμέλησε να προσφέρει φαγητό για τέσσερις ή πέντε ημέρες, και η ατυχία ήρθε σ ‘αυτόν από την εν λόγω πηγή και ήταν φοβισμένος από την έκπληξη όταν είδε έναν άνθρωπο -λύκο να στέκεται μπροστά του όρθιος. “

Πηγή: Wolves, Ookami, ( Γούλφς, Οοκάμι ) του Ρόουαν Χούπερ

Δεν θα συνεχίσω  άλλο με την Ιαπωνική ιστορία- λαογραφία όπου οι αποδείξεις για τους Λυκάωνες είναι χιλιάδες και ο λόγος είναι ότι θα έπρεπε να γράψω δυο βιβλία για να τα διαβάσετε. Το ίδιο και για τις Κινέζικες ιστορίες, Βιετναμέζικες, Κορεάτικες, και άλλες χώρες στην περιοχή όπου θρυβούν ιστορικά και θρησκευτικά οι Λυκάωνες.

Υπάρχουν απίστευτες ιστορίες για τους Λυκάωνες οι οποίες για τους λαούς αυτούς δεν πρόκειτε απλά για λαογραφικά αφηγήματα μα για πραγματικά γεγονότα. Τέτοιες πεποιθήσεις ότι πρόκειτε για πραγματικά γεγονότα χωρίς καμία διαστρέβλωση συναντά κανείς στην Ινδία, Πακιστάν, Θιβέτ, Καμπότζη, Λάος, Ιράν, Ιράκ!!!! Προσέξτε για όλες αυτές τις χώρες που σας λέω η πίστη ότι υπάρχουν οι Λυκάωνες είναι από αρχαιοτάτους χρόνους μέχρι και σήμερα!!!! Αν και σε κάποια κράτη από αυτά σήμερα λόγο των θρησκειών που έχουν επιβληθεί έχουν ξεχαστεί από τον πολύ πληθυσμό τους, μα υπάρχουν όμως πολλές φυλές στην κάθε χώρα αυτή όπου πιστεύουν ακράδαντα στους Λυκάωνες και μάλιστα μερικές από αυτές λένε ότι συνυπάρχουν και μαζί τους!!!!

Οι ειδικοί λένε ότι ίσως είναι δοξασίες από τον καιρό όπου ζούσαν στην παγανιστική θρησκεία και απλός έχουν μείνει κατάλοιπα από αυτήν την παλιά θρησκεία!!!! Όταν όμως διάφορες φυλές τους αφηγούνται ή ακόμα τους διαβάζουν από κάποια ιερά βιβλία τις ιστορίες που έχουν για τους Λυκάωνες μένουν πολύ προβληματισμένοι με αυτά που ακούνε!!!! Ο λόγος!;! Διότι πέφτουν σε ένα αίνιγμα το ίδιο το οποίο υπάρχει με τους Κένταυρους της αρχαίας Ελλάδος!!!! Ποιο είναι αυτό!;! Οι Κένταυροι θεωρούνται μυθικά πλάσματα από τους σημερινούς αρχαιολόγους μα η δομή της ιστορίας τους και το τι έκαναν το που ζούσαν και πως δρούσαν δείχνει ότι ήταν υπαρκτοί άσχετο το αν δεν έχουν βρεθεί κάποιοι σκελετοί να αποδείξουν το αντίθετο!!!! Έτσι θέλουν να πιστεύετε << κάποιοι >> διότι από το 1947 ως και το 1995 έχουν βρεθεί τρεις σκελετοί Κενταύρων οι οποίοι εξαφανίστηκαν αμέσως και οι φωτογραφίες που διέρρευσαν διαστρεβλώθηκαν από κάποιους ως και καλά ότι κάποιοι θέλανε να κάνουν κάποια κακόγουστη φάρσα και χρησιμοποίησαν σκελετό γαϊδάρου και γορίλα ή μαϊμούς!!!! Η φωτογραφίες όμως δείχνουν το αντίθετο για αυτό και με την πάροδο των χρόνων φρόντισαν να τις εξαφανίσουν από παντού…

Η επόμενη αληθινή ιστορία είναι από την Κροατία!!!!

Την ιστορία που θα σας διηγηθώ μου την είπαν πολλοί μα ποιο παραστατικά μου την διηγήθηκε ο Μιχαήλ Ζάραζιτς ετών 70….:

 

ΜΙΧΑΗΛ ΖΑΡΑΖΙΤΣ

Το 1710 ως το 1883 κάπου βαθιά στην Κροατία σε ένα χωριό υπήρχε ένας μαγεμένος μύλος όπου τον είχε μαγέψει ένας μάγος από την Λιβύη ( !!;!! ) ονόματι Αλ Χαγιέτ Αρ Ουάχ, έτσι ώστε κανείς δεν θα μπορούσε να μείνει εκεί. Η ιστορία η οποία μιλάει σχεδόν πλέων όλη Κροατία είναι ως εξής:

Ο μάγος ήταν πολύ μοχθηρός και είχε μετατρέψει σχεδόν όλους τους κατοίκους των γειτονικών χωριών σε δούλους του όπου κάποιους τους έτρωγε και κάποιους άλλους τους είχε ως δούλους για τα φριχτά του πειράματα!!!! Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε για τουλάχιστον 150 χρόνια ασταμάτητα ώσπου στην περιοχή εμφανίστηκε ένας θηλυκός Λυκάωνας ώσπου ήρθε στα χέρια με τον φριχτό αυτόν μάγο ο οποίος είχε το δέρμα του όπως οι σαύρες!!!! Η μάχη δεν κράτησε για πολύ και ο μάγος βρέθηκε νεκρός μια και καλή, όμως προτού προλάβει να ξεψυχήσει καταράστηκε τον θηλυκό Λυκάωνα να στοιχειώνει τον τεράστιο μύλο για πάντα.

Αν και ο θηλυκός Λυκάωνας δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν άνθρωπο και οι άνθρωποι της είχαν τεράστια ευγνωμοσύνη που εξόντωσε τον φριχτό αυτόν μάγο. Οι κάτοικοι δεν πήγαιναν στον μαγεμένο μύλο, μάλιστα έλεγαν σε περαστικούς και διαβάτες να μην περάσουν από εκεί… Ένας στρατιώτης όμως παρόλες τις προειδοποιήσεις μετά από μεγάλη πεζοπορία πήγε στο μύλο για να ξαποστάσει. Έκανε κρύο και αποφάσισε να ανάψει μια φωτιά στο σαλόνι, η φωτιά όμως φούντωσε για τα καλά και πήρε φωτιά το ξύλινο ταβάνι ώσπου τρύπησε και διάφορα εργαλεία αλλά και σπόροι έπεσαν επάνω στην φωτιά σβήνοντας την. Από το πουθενά εμφανίστηκε η θυληκιά Λυκάωνας στα τέσσερα ( Εδώ μπερδεύονται πολλοί και λένε λύκαινα )  με ένα άλμα βρέθηκε δίπλα στην φωτιά και στον τρομοκρατημένο στρατιώτη. Έψαχνε σαν κάτι να βρει να φάει μα σαν δεν βρήκε στάθηκε στα δύο πόδια της όρθια και άρχισε με πολύ βραχνή φωνή να λέει  << Δέρμα μου …..!! Δέρμα μου!! >> αμέσως όλες οι τρίχες τους σώματος της μπήκαν στο δέρμα της μέσα σαν κάποιος να τις τράβηξε και σε δευτερόλεπτα είχε πάρει ανθρώπινη μορφή!!  Η Λυκάωνας που είχε αλλάξει και ήταν πλέον άνθρωπος κάθισε δίπλα στην φωτιά μπροστά στα έκπληκτα μάτια του στρατιώτη και αμέσως αδιαφορώντας για αυτόν αποκοιμήθηκε.

Το πρωί που σηκώθηκε ο στρατιώτης ήταν εκεί δεν είχε φύγει διότι είχε θαμπωθεί από την ομορφιά της γυναίκας αυτής μα μόλις τον είδε η γυναίκα σηκώθηκε απότομα και προσπάθησε να αλλάξει… μα βλέποντας ότι ο στρατιώτης δεν ταράχτηκε καθόλου σταμάτησε την αλλαγή της και προτίμησε να τον αντιμετωπίσει σαν άνθρωπος. Για να μην τα πολύλογο τα βρήκανε και ο στρατιώτης παντρεύτηκε τον θηλυκό Λυκάωνα όπου και απέκτησε τρία παιδιά.

Το ζευγάρι απόκτησε 3 παιδιά, ένα πρωινό ο μεγάλος της γιος άκουσε από κάποια παιδιά να λένε ότι η μητέρα του ήταν άνθρωπος λύκος και ότι δεν θα πρέπει να τον κάνουν παρέα μην τυχόν τους φάει…. Έτσι το παιδί έτρεξε τρομαγμένο στην μητέρα του και της είπε:

Μητέρα σχεδόν όλα τα παιδιά στο σχολείο έχουν σταματήσει να με κάνουν παρέα διότι λένε ότι είσαι ένας άνθρωπος λύκος. ”

Η μητέρα του απάντησε:

«Τι ανοησίες είναι αυτές που λες! Πώς μπορείς να πιστεύεις ότι είμαι ένας λύκος; ”

Ο πατέρας των τριών παιδιών πήγε μια ημέρα στο μύλο, και ο γιος του είπε:

“Πατέρα μπορώ να έρθω μαζί σου στον μύλο;”

Ο πατέρας του σκέφτηκε για λίγο και του είπε, “Έλα”.

Στην πορεία του δρόμου ο γιος ζήτησε από τον πατέρα του να του πει την αλήθεια:

Πατέρα, είναι αλήθεια ότι η μητέρα μας είναι μια λύκος;”

Ο πατέρας είπε, “Ναι είναι”.

Ο γιος ρώτησε, «Και πως αλλάζει και γίνεται λύκος;”

Ο πατέρας του κάθισε και του εξήγησε τα πάντα, το πώς την γνώρισε αλλά και το πώς μπορούσε να αλλάξει από άνθρωπο σε Λυκάωνα…

Τρέχοντας στο σπίτι ο γιος είπε στην μητέρα με το που την είδε. Ξέρω πλέον ότι είσαι άνθρωπος λύκος μητέρα, μου τα εξήγησε όλα ο πατέρας. Μου είπε για τον μάγο που σκότωσες μητέρα και πως απελευθέρωσες  από την κακία του τα γύρω χωριά…!!!! Μου είπε πως αλλάζεις από άνθρωπο σε λύκο και ότι άλλο αφορά εσένα ….”

Και η μητέρα του διακόπτοντας τον του απάντησε λυπημένη:

Γιατί εσείς οι άνθρωποι να μην κρατάτε ποτέ τον λόγος σας!;! Είχα πει στον πατέρα σου να ορκιστεί να μην πει για μένα πουθενά ούτε ακόμα και σε εσάς που είστε παιδιά μου…αλλά από ότι βλέπω δεν κράτησε τον λόγο του… τώρα που το είπε σε σένα θα το πει και σε άλλους. Δυστυχώς πρέπει να σας αφήσω διότι τώρα που ξέρετε την ύπαρξη μου εσείς οι δυο θα το μάθουν και άλλοι και δεν πρέπει διότι η φυλή μου είναι κρυφή από τα μάτια των ανθρώπων!!!!

Αμέσως η μητέρα του άλλαξε από άνθρωπο σε Λυκάωνα μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού της και με ένα τεράστιο άλμα χάθηκε στο δάσος χωρίς να ξανά φανεί ποτέ στην περιοχή!! >>.

Ο Μιχαήλ μου είπε ότι υπάρχουν πολλές ιστορίες με τον θηλυκό Λυκάωνα όπου υπάρχουν με πολλές παραλλαγές, αυτή όμως που σας διηγήθηκα είναι η ποιο ξακουστή…. Αν και οι νεότεροι προτιμούν να την αποκαλούν λύκαινα και όχι άνθρωπο λύκο  ή Λυκάωνα!!!! Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι μια παραλλαγή των πολλών θρύλων από Λυκάωνες που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη!!!!

 

Γερμανικές πηγές θρύλων για τους Λυκάωνες:

Ένας θρύλος με πολλές πτυχές αλήθειας από τον Karl Lyncker ( Κάρλ Λίνκχερ).

Ένα παντρεμένο ζευγάρι στην περιοχή  Έσση ζούσε σε συνθήκες άθλιας φτώχειας. Προς έκπληξή του συζύγου της, η σύζυγος, ωστόσο, ήταν σε θέση να έχει για φαγητό κρέας σε κάθε γεύμα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα του το κρατούσε μυστικό από πού έπαιρνε το κρέας, αλλά τελικά υποσχέθηκε να το αποκαλύψει σ ‘αυτόν, υπό τον όρο ότι δεν θα καλέσει το όνομά της. Μαζί πήγαν σε ένα σημείο όπου ένα κοπάδι προβάτων βοσκούσαν. Η γυναίκα περπάτησε προς τα πρόβατα, και όπως η ίδια τους πλησίασε, έκανε ένα κύκλο με τα χέρια της πάνω από τον εαυτό της και αμέσως μετατράπηκε σε λυκάνθρωπο!!!! Έπιασε ένα πρόβατο αμέσως με ένα τεράστιο άλμα και τα άλλα τράπηκαν σε φυγή. Ο σύζυγος της βλέποντας την όλη κατάσταση στάθηκε εκεί σαν απολιθωμένος. Ωστόσο, όταν είδε το βοσκό και τα σκυλιά άρχισε να τρέχει πίσω από την γυναίκα του, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σύζυγό του, ξέχασε την υπόσχεσή του και φώναξε:

<< Μάργκαρετ >> Αμέσως η γυναίκα άλλαξε σε άνθρωπο. Στάθηκε για λίγο και του είπε:

<< Γιατί εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να κρατήσετε τον λόγος σας ποτέ…. Δυστυχώς τώρα πρέπει να σε αφήσω…. >>

Αμέσως άλλαξε ξανά σε θηλυκό Λυκάωνα και χάθηκε για πάντα με τεράστια άλματα στο δάσος χωρίς να την ξαναδεί κανείς!!!!
Πηγή : Karl Lyncker, Deutsche Sagen und Sitten στο Hessischen Gauen, (Cassel: Verlag von Oswald Bertram, 1854). 163, σελ. 107-108

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι οι παν-γερμανικές φυλές της Ευρώπης είχαν έναν θεό -Λύκο όπου σχετίζεται με μια  θεότητα που ονομάζεται Wodan ( Βοντάν ) μια λέξη που προέκυψε από την Πρώτο-γερμανική λεκτική περίοδο – Wōđanaz  ( Βοντανάζ  ). 2ο αιώνα π.Χ. έως 2ο μ.Χ. αιώνα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης του τρίτου με έβδομου αιώνα, ο Wodanaz έγινε Woden ( Βόντεν ), μετά Wodan ( Βοντάν ) και τα πρώτα στοιχεία από την ημερομηνία με την ονομασία Wodan έρχεται από τον 6ο αιώνα από την αποστολή Χίμπερνο της Σκωτίας!!!! ( Hiberno ).

Σε μερικούς ιερούς αρχαίους τόπους της Γερμανίας, που είναι γνωστοί ως Merseburger Zaubersprüche ( Μέρσεμπαργκερ  Ζάουμπερσπρακχε ) και  Charms Merseburg ( Τσάρμς Μίρσεβαργκ ) γράφτηκαν αυτά το  800 μ.Χ. και υπάρχουν μέχρι σήμερα. Ένα, (αυτό είναι το δεύτερο από τα δύο) όπου περιγράφει τον Wodan στο ρόλο ενός θεραπευτή!!!!

Οι Πρώτο-Νορβηγοί τον ονόμαζαν Wodinaz ( Βόντιναζ  ). Κατά τη διάρκεια της εποχής των Βίκινγκς 8ος-12ος αιώνας:

Ο Σκανδιναβικός θεός Όντιμ προέκυψε όταν οι Παλαιοί Νορβηγοί αλαλάξαν φωνητικά το Β σε Ο, δηλαδή Βόντιναζ έγινε Όντιναζ και στην πορεία καταργήθηκε το α και το ζ και έμεινε σκέτο Όντιμ!!!!

Ο Άνταμ Βον Βρέμης γράφει στο βιβλίο του ότι οι Βίκινγκς λάτρευαν αυτόν τον Θεό από τον 11ο αιώνα οι Σκανδιναβοί ειδωλολάτρες ως “Wodan id salo est” ( Βοντάν ιντ σάλο εστ δηλαδή Βοντάν σε πιστεύω με μανία ).ΠΡΟΣΈΞΤΕ!!!! Αυτά δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου σας δίνω στοιχεία!!!! Αν και κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ο Βοντάν ήταν μια κάκιστη θεότητα των Ούνων όπου και την συγκρίνουν με την εταιρεία VODAFONE όπου πιστεύουν ότι πίσω από αυτήν την εταιρεία υπάρχει η κάλυψη απόκρυφων επιστημών…..!!!! Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν σήμερα ότι υπάρχουν παρακλάδια της μασονίας σε αυτήν την εταιρεία η οποία και είναι παγκοσμίου φήμης….λατρεύοντας τον κάκιστο αυτόν θεό. Το θέμα είναι όμως ότι αυτό που λάτρευαν από την αρχή και στην πορεία της ιστορίας βρέθηκε παρεξηγημένο και να λατρεύουν κάτι άλλο από αυτό που λάτρευαν είναι αλήθεια χωρίς καμία παρερμηνεία!!!! Αυτό που μας ενδιαφέρει στην όλη υπόθεση είναι ότι λάτρευαν μια θεότητα εκείνη την εποχή ως τον θεό θεραπευτή όπου ήταν ένας Λυκάωνας!!!!

Οι παλαιοί Νορβηγοί είχαν δύο διαφορετικές λέξεις είναι γραμμένες ως εξής ΗΕΔ ή ΕΔΗ, το  ένα επίθετο και το άλλο ένα ουσιαστικό. Το επίθετο σημαίνει “τρελός, ξέφρενη, έξαλλος, βίαιο», και είναι συγγενικό με τον παλιό Αγγλικό wod ( Βόντ ) για όσους γνωρίζουν. Το όνομα σημαίνει “το μυαλό, το πνεύμα, την ψυχή, την αίσθηση” και “το τραγούδι, την ποίηση», και είναι συγγενής με την αρχαία λέξη Woth ( Βοθ ) στα αγγλικά. Στις ενώσεις, OD ( Οντ ) σημαίνει «έντονα ενεργητικό» (π.χ. OD-málugr ( Οντ-μαλάργκ ) “μιλώντας βίαια, συγκινημένος”). Και οι δύο λέξεις των αρχαίων Νορβηγών είναι πρώτο-γερμανικός ως wōþuz ( Βομπάζ )!!!!

Ήταν κοινό, ιδίως μεταξύ των Cimbri ( Κίμπρι ) φυλή των Βίκινγκς, να θυσιάζει έναν κρατούμενο για τον θεό Όντιν πριν ή μετά από μια μάχη. Αν και από καιρό θεωρούνται όλοι οι Βίκινγκς γερμανικής φυλής, αν και οι τελευταίες γεννητικές μελέτες δείχνουν ότι είχαν να κάνουν με Κέλτικα φύλα των περισσότερων κατοίκων της περιοχής,  όπου για μια θεωρία που ενισχύεται από τα γαλατικά τοπωνυμία όπως αυτά που τελειώνουν με την κατάληξη-πριν <Σέλτικ –  Aκo (n) Cimbrian ( Κίμπριαν ) η πόλη Asiago.

Οι Úlfhéðnar ( Ούλφχεοναρ ) μερικές φορές περιγράφονται ειδικά ως πολεμιστές του Όντιν, με δέρμα από ένα λύκο και ένα δόρυ ως διακριτικά χαρακτηριστικά!!!! Οι  Úlfhéðnar (ενικός Úlfhéðinn – Ούλφχεντινν), αναφέρομαι στο έπος Vatnsdœla ( Βατνσντοέλα ), Haraldskvæði ( Χαραλντσκβαεντι ) αν δεν κάνω λάθος στο τέταρτο έπος Völsunga ( Βολσούνγκα ), και τους αναφέρει ως οι τρομαχτικοί λύκοι πολεμιστές. Αυτοί οι πολεμιστές Νορβηγών ήταν επίσης γνωστοί ως Berserkers( Μπερσέρκερς (ή berserks – Μπέρσερκς ), οι οποίοι αναφέρονται στην αρχαία λογοτεχνία Νορβηγών.

Ο Wuodan ( Βαοντάν ) ήταν ο κύριος θεός του Alamanni ( Αλαμάννι ), το όνομά του εμφανίζεται σε ρουνική  επιγραφή στο Nordendorf  ( Νόρντεντορφ).

ONTIN

“Odhin” ( Όντιν _ 1901) Η Ισλανδή ιστορικός και ποιητής Snorri Sturluson ( Σνόρι Στάρλουσον 1179-1241 ) έγραψε την ακόλουθη περιγραφή των berserkers ( Μπερσέρκερς ) στο  Ynglinga ( Υνγκλίνγκα )έπος:

(Του Όντιν) άνδρες  έσπευσαν προς τα εμπρός χωρίς πανοπλία, ήταν τόσο τρελοί, όπως τα σκυλιά ή οι λύκοι, λίγοι ως ασπίδα, και ήταν ισχυροί, όπως οι αρκούδες ή τα άγρια ​​βόδια, και σκότωναν ανθρώπους με ένα χτύπημα, αλλά ούτε η φωτιά ούτε σίδηρο έκανε κακό σ ‘αυτούς. Αυτό ονομαζόταν Berserkergan (  Μπερσερκεργκάνγκ – για πολλούς η έννοια αυτή είναι ως πραγματικοί άνθρωποι λύκοι )!!!!

Η Σκανδιναβός Όντιν προέκυψε από τους πρώτο-Νορβηγούς Wōdin κατά την περίοδο της μετανάστευσης, στο βιβλίο αλλά και στα τεχνουργήματα Vendel artwork ( Βέντελ Άρτγουορκ ) απεικονίζει τις πρώτες σκηνές που μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τα μεσαιωνικά Νορβηγικά μυθολογικά κείμενα, κάθοδος από Wodanaz / Wodan / Woden / Wodin / Odin  (επικεφαλής θεός του γερμανικού πάνθεον).

Σκανδιναβικοί θρύλοί ή μυθολογία περιλαμβάνει εμφανώς τρεις κακόβουλους λύκους, και ιδίως: η γιγαντιαία Fenrisulfr ( Φένρισαλφρ )ή ποιο γνωστή ως Fenrir ( Φενρίρ ), πρωτότοκη κόρη του θεού Λόκι και της Angrboda ( Ανγκρομπόντα ) που φοβόταν και μισούσε το Aesir ( Αεσίρ ). Τα παιδιά της Fenrisulfr, Σκόλ και Χάτι, αλλά και τα παιδιά της Λυκάωνες Γκέρι και Φρέκι ήταν πιστά κατοικίδια ζώα του νορβηγού θεού Όντιν, τα οποία ήταν φημισμένα να είναι περισσότερο θηρία, και για κάποιους μυθικά όντα με την έννοια “ως καλός οιωνός.”:

Ο λύκος αλλά και οι Λυκάωνες στην σκανδιναβική παράδοση, είτε εκπροσωπούν τον πολεμιστή ή ως σύμβολο του Όντιν όπου μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος λατρευόταν ως θεός θεραπευτής στους προ-γερμανικούς λαούς αλλά και σαν Λυκάωνας, δυστυχώς όμως όπως έχω ξαναπεί με την έλευση του χριστιανισμού ο λύκος αντιπροσωπεύει το κακό ή τον διάβολο!!!!

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν αρχαίο Έλληνα να έχει ένα τομάρι λύκου επάνω του και να περπατά στα τέσσερα. Η εξήγηση από τους ειδικούς ήταν ότι τα χρησιμοποιούσαν για κυνήγι….. ( αυτό δεν στέκει διότι αν τα χρησιμοποιούσαν στο κυνήγι όποιο ζωντανό έβλεπε το τομάρι του λύκου θα είχε φύγει μακριά ).

Lekythos Dolon Louvre CA1802 Lekythos Dolon Louvre CA1802.jpg

Dolon wearing a wolf-skin. Attic red-figure vase, c. 460 BC

http://en.wikipedia.org/wiki/Werewolf

Lekythos Dolon Louvre CA18021

Τότε ποιος ο λόγος που είναι ντυμένος έτσι!;! Κάποιοι είπαν ότι είναι λυκάνθρωπος, Λυκάωνας δηλαδή. Και εδώ έχουν λάθος διότι οι καλλιτέχνες της εποχής θα είχαν δώσει την σωστή διατύπωση επάνω στο αγγείο ενός πραγματικού Λυκάωνα και όχι ενός άνδρα με δέρμα λύκου, οποίος και να ήταν ο άνδρας αυτός ήρωας ή όχι!!!! Αυτό το λέω διότι ο Ηρακλής που σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας το φορούσε ως ένδειξη δύναμης, εδώ όμως με τι έχουμε να κάνουμε!;!

Προτού προλάβουν κάποιοι να πουν τα δικά τους πει τίνος πρόκειτε σε μελλοντικό άρθρο μου θα εξηγήσω την παράσταση αυτήν στο αγγείο διότι δεν πρόκειτε τίποτα άλλο από τους Έλληνες μύστες όπου είχαν επαφή με τους τότε Λυκάωνες!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


7 σκέψεις στο “ΛΥΚΑΩΝΕΣ part 11

  1. Προς τους λυκαωνες: Τρόποι για να κρατήσει ένας άνθρωπος τον λογο του:Να του κόψεις την γλώσσα :””””( δυστηχως έτσι είναι όλοι οι άνθρωποι κανένας μας δν κρατάει τίποτα μυστικο ειτε απο χαρά ειτε επειδή δεν μπορεί να το κρατήσει μέσα του.Ακόμα και ο σαμαν έφτιαξε την ιστοσελίδα και μας τα πε.

  2. Ο Δόλων φόρεσε το τομάρι ενός λύκου και ξεκίνησε τη νύχτα. Τον αντιλήφθηκαν όμως ο Οδυσσέας και ο Διομήδης και τον αιχμαλώτισαν. Τον ανάγκασαν να αποκαλύψει το σύνθημα και τα μυστικά σχετικώς με τη διάταξη του στρατού των Τρώων και στη συνέχεια τον σκότωσαν.

Αφήστε μια απάντηση