Ο ΚΑΜΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ !!;;!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Ο ΚΑΜΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ !!;;!!

Στην εξωτική χώρα του Laos στην επαρχία Xieng Khouang βρίσκεται ο περίφημος κάμπος με τα βάζα!! Η ονομασία αυτή δόθηκε από τους αρχαιολόγους γιατί είναι διάσπαρτα  σχεδόν σε όλη την πεδιάδα τεράστια αντικείμενα που είναι σαν βάζα. Είναι φτιαγμένα από ατόφιες πέτρες που έχουν σμιλευτεί και έχουν πάρει την μορφή βάζων!!

Από τις αρχές του 19ου  αιώνα και μέχρι το 1975 στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν πέσει τόσες βόμβες όσο δύο φορές παραπάνω από ότι έπεσαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο!! Μόνο ένα μικρό κομμάτι έχει καθαριστεί στον Κάμπο με τα Βάζα ώστε να είναι επισκέψιμο από τους τουρίστες, όλη η άλλη περιοχή θεωρείτε από την κυβέρνηση του Λάος ως περιοχή υψηλού κινδύνου λόγο των χιλιάδων βομβών που δεν έχουν σκάσει!!! Οι τουρίστες ενθαρρύνονται από ντόπιους ειδικούς ξεναγούς που ξέρουν τα μονοπάτια και τους πηγαίνουν ασφαλείς να δουν αυτά τα παράξενα πέτρινα τεράστια βάζα.

Το μέγεθος των πέτρινων βάζων ποικίλει ανάλογα με το πιο ψήλο να είναι 3.27 μέτρα και το πιο μικρό γύρω στους 80 πόντους!! Οι αρχαιολόγοι και οι ειδικοί ερευνητές επιστήμονες αρχαιοτήτων δεν μπορούν μέχρι και σήμερα να δώσουν μια λογική απάντηση με σιγουριά για πιο λόγο φτιάχτηκαν αλλά και από ποιους!!

Υπάρχουν βεβαία θεωρίες όπως ότι εκεί έφτιαχναν τα κρασιά τους και τα φύλαγαν, αυτή η θεωρία όμως ανατράπηκε γρήγορα γιατί τα παράξενα βάζα ανέρχονται στα 10.000 κομμάτια!!!! Οπότε μιλάμε για τεραστίων διαστάσεων αμπέλια πράγμα που δεν υπήρχαν τόσα πολλά. Έπειτα θα έπρεπε οι εργάτες να είναι χιλιάδες την εποχή εκείνη πράγμα που δεν ήταν δυνατόν. Τα πέτρινα βάζα χρονολογούνται 3.000 χρόνια πίσω, άλλη μια θεωρία είναι ότι ήταν τάφοι για να βάζουν τους νεκρούς τους μέσα, αλλά και αυτή η θεωρία καταρίφθηκε γιατί που θα βρισκόντουσαν τόσες χιλιάδες νεκροί αλλά γιατί να χαλάσουν τόσα χρόνια κατασκευής ενώ ήταν πιο εύκολο το κάψιμο ή το θάψιμο των νεκρών!!

Έχουν γίνει επανειλημμένα έρευνες για να βρουν πια ήταν η χρήση τους αλλά και ποιοι τα φτιάξανε αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Οι ντόπιοι της επαρχίας αυτής έχουν μια δικιά τους ιστορία που οι αρχαιολόγοι ή δεν θέλουν να την ακούσουν ή κάνουν πως δεν την ακούν για τα ποιος τα έφτιαξε αλλά και γιατί!!

Όλοι σχεδόν ξέρουμε ότι οι ιστορίες οι προφορικές ειδικά όταν πρόκειται από κοινότητες έχουν τεράστια σημάδια αλήθειας μέσα τους για το τι πρόκειται. Έτσι λοιπόν θα σας πω τι ακριβώς οι ντόπιοι χωρικοί μου είπαν για τα βάζα αυτά.

Πριν χιλιάδες χρόνια πίσω στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε ένα τεράστιο τέρας που όποιος περνούσε τον κατασπάραζε με μεγάλη αγριότητα!! Το τέρας αυτό είχε έρθει από τα έγκατα της γης και ζητούσε ανθρώπινο κρέας που ήταν πολύ νόστιμο για αυτό!! Ήταν ψηλό πάνω από 10 μέτρα και έμοιαζε σαν άνθρωπος  ( αναπαράσταση τέρατος στο καπάκι ενός κατεστραμμένου βάζου ) δεν είχε στόμα μάτια μύτη αυτιά αλλά ούτε και μαλλιά. Μπορούσε να γίνει καπνός(!!) μπορούσε ακόμα να πετάξει αλλά και να πάρει και μορφή δράκου!!

Όταν κάποια στιγμή πέρασε ο βούδας από την περιοχή εκείνη είπε στους κατοίκους να φτιάξουν 10.000 πέτρινα βάζα. Πρώτα όμως έπρεπε να βρουν την τρύπα από οπού είχε έρθει το τέρας από τα έγκατα της γης, όταν  έβρισκαν το ένα και μοναδικό τρύπιο βάζο θα το έβαζαν πάνω από την τρύπα. Μετά θα έφτιαχναν και τα υπόλοιπα που δεν θα είχε τρύπα ο πάτος τους. Πράγματι σε πολύ λίγο χρόνο με την βοήθεια του Βούδα οι ντόπιοι τα είχαν φτιάξει όλα. Ύστερα ο Βούδας τους είπε ότι θα ερχόταν μια μεγάλη καταιγίδα με τεράστιους κεραυνούς αλλά και πολύ βροχή, τους είπε ότι το τέρας αυτό φοβόταν τους κεραυνούς!! Έτσι θα άνοιγαν τα καπάκια από τα βάζα για να γεμίσουν νερό εκτός από αυτό που ήταν τρύπιο, όταν το τέρας θα έψαχνε να βρει μέρος να κρυφτεί θα έβλεπε τα βάζα από  τον φόβο του θα έψαχνε γρήγορα πιο δεν θα ήταν γεμάτο με νερό, έτσι θα έβρισκε το τρύπιο και μπαίνοντας μέσα θα έπεφτε ξανά στα έγκατα της γης!!! Πράγματι έτσι και έγινε, μόλις το τέρας έπεσε στο βάζο το τρύπιο και έπεσε στα έγκατα της γης εκεί οι ντόπιοι έφτιαξαν ένα περίεργο μνημείο που μοιάζει με μονόλιθους !!

Βάζοντας αυτούς τους παράξενους μονόλιθους πάνω από την τρύπα το τέρας δεν ξαναβγήκε ποτέ από εκεί. Η ιστορία λέει αν κάποιος βγάλει τους μονόλιθους αυτούς θα είναι για πάντα καταραμένος από τον Βούδα!! Δεν ξέρω κατά ποσό αληθεύει αυτή η ιστορία για τα πέτρινα βάζα αλλά ίσως από αυτήν την ιστορία οι αρχαιολόγοι αν την ψάξουν λίγο κάτι να βρουν. Η επόμενη φωτογραφία είναι από βραχογραφίες της περιοχής κοιτάξτε την καλά και θα δείτε κάπου το τέρας να βαστάει ανθρώπους ……….

Υπάρχουν και κάποια σύμβολα στις βραχογραφίες που χρησιμοποιούν κάποιες μυστικές εταιρίες ως σύμβολα της μέσης γης!!!! Μήπως η ιστορία των ντόπιων έχει κάποια αλήθεια τελικά!! Όσο για ( Plain of Jars ) τα Πέτρινα Βάζα είναι κάτι το αινιγματικό αλλά και το παράξενο μέρος που είναι γεμάτο ενέργεια την οποία και μπορείς να την νιώσεις στον αέρα. Το μυστήριο πιστεύω ότι θα αργήσει να λυθεί από τους ανθρώπους για το τι είναι αλλά και ποιοι το έφτιαξαν, μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


2 σκέψεις στο “Ο ΚΑΜΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ !!;;!!

  1. Πολυ απλα αυτη η ιστορια υπηρχε απο παλια για να τρομοκρατει τους ανθρωπους ετσι ωστε να μην βγαλουν τους μονολιθους και ανακαλυψουμε το τι πραγματικα υπαρχει κατω απο τα ποδια μας!

Αφήστε μια απάντηση