ΟΙ ΣΦΑΙΡΟΕΙΔΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΚOΣΤΑ ΡΙΚΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΟΙ ΣΦΑΙΡΟΕΙΔΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΚOΣΤΑ ΡΙΚΑ

Στην δεκαετία του 1930 στην Costa Rica έγινε μια αρχαιολογική ανακάλυψη που μέχρι και σήμερα προβληματίζει τους αρχαιολόγους χωρίς να έχουν δώσει μια λογική εξήγηση το τι είναι αλλά και γιατί φτιάχτηκαν και από ποιους, η ανακάλυψη αυτήν έφερε στο φως τις αινιγματικές Πέτρινες Σφαίρες τις Costa Rica!! H ανακάλυψη αυτή έγινε στην νότια πλευρά της χώρας στην κοιλάδα Diquis στην ακτή του Ειρηνικού ωκεανού. Η ανακάλυψη έγινε από ομάδες εργατών που έσκαβαν για να φρεσκάρουν το χώμα για λογαριασμό ενός αγροτικού  συλλόγου που ασχολείτο αποκλειστικά με φρούτα!! Καθώς φρέσκαραν το χώμα ώστε να μπορέσουν να φυτέψουν μπανανιές έφεραν στην επιφάνεια δεκάδες εκατοντάδες από τις αινιγματικές αυτές ολοστρόγγυλες πέτρες.

Αμέσως άρχισε μια φήμη, ότι στις αρχαίες αυτές πέτρες οι αρχαίοι έκρυβαν στο εσωτερικό τους κοσμήματα, χρυσαφικά, αλλά και διαμάντια!!! Το αποτέλεσμα αυτής της ψεύτικης φήμης ήταν να καταστραφούν παρά πολλές από τους εργάτες. Όταν κάποια στιγμή οι αρχές έμαθαν για τις πέτρες αυτές σταμάτησαν το καταστροφικό έργο των εργατών και μετέφεραν τις πέτρες στο εθνικό μουσείο του Σαν Χοσέ!

Η Doris Stone ήταν αυτή που έκανε γνωστές τις παράξενες αυτές πέτρες σε όλο τον κόσμο γράφοντας το 1943 ένα άρθρο μαζί με φωτογραφίες στα πιο έγκυρα περιοδικά εκείνης της εποχής. Ο Dr. Samuel Lothrop του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατά τύχη συνάντησε την Doris Stone την εποχή εκείνη, έμαθε για τις πέτρες από αυτήν και επικέντρωσε τις μελέτες του αλλά και τις ανασκαφές στο δέλτα Diquis οπού και έφερε στο φως σημαντικό αριθμό από αυτές!! Η πρώτη επίσημη έκθεση παγκοσμίως έγινε από αυτόν το 1963 με τίτλο οι Παράξενες Πέτρες του Diquis στην Costa Rica.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες ποιοι φτιάξανε τις πέτρες αυτές, μα το πιο περίεργο είναι ότι είναι τόσο παλιές από την εποχή που δεν υπήρχαν σιδερένια εργαλεία για να φτιαχτούν, εκτός αυτού κάποιες από τις πέτρινες αυτές μπάλες είναι τόσο λείες που πολύ μιλάνε για τεχνολογία λέιζερ!!! Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι πέτρες αυτές ήρθαν από την χαμένη Ατλαντίδα!! Δεν εξηγούν όμως το λόγο γιατί, υπάρχει όμως και άλλη ερώτηση εφόσον καταστρεφόταν το νησί γιατί να έμπαιναν στον κόπο να μεταφέρουν τόσες εκατοντάδες πέτρες; Δεν θα κοιτούσαν να σωθούν από την καταστροφή, που θα βρίσκανε χρόνο να πάρουν μαζί τους τόσες πολλές βαριές πέτρες;

Υπάρχει και άλλη μια εξήγηση που την πιστεύουν πολλοί στην Costa Rica. Μιλάνε για ένα φίλτρο που είχαν στην διάθεση τους οι Μάγια το οποίο το έριχναν στους βράχους και μαλάκωναν σαν ζυμάρι!! Έτσι πιστεύουν ότι φτιάξανε και το περίφημο παλάτι στο Μάτσου Πίτσου. Το παράξενο με αυτήν την εκδοχή είναι ότι το πιστεύουν αρκετές φυλές σε όλη την Νότιο Αμερική, μάλιστα κάποιες λένε ότι έχουν ακόμα στην κατοχή τους την συνταγή για το φίλτρο αυτό!!!

Άλλη μια εξήγηση είναι ότι υπήρχαν γίγαντες εκείνη την εποχή που είχαν έρθει από το διάστημα, έφτιαξαν τις πέτρες αυτές για να τις τοποθετήσουν όπως ακριβώς ήταν η αστρική διάταξη εκείνη την εποχή!! Βεβαία ως συνήθως κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αυτό, αν και πολλές από τις πέτρες δεν βρίσκονται πλέων στην θέση που τις βρήκαν.

Όταν ανακάλυπταν τις πέτρες κάποιες φορές ήταν σε ομάδες των δώδεκα και κάποιες φορές σε ομάδες των είκοσι. Πάντα αυτές η ομάδες ήταν ευθυγραμμισμένες Νότια ή Βόρια!! Υπάρχει και μια πέτρα που βρέθηκε οπού έχουν σμιλευτεί πάνω της πετρογλυφικά που έχουν αποδοθεί σε  αστρικούς αστερισμούς!!

Σχεδόν όλες οι πέτρες είναι φτιαγμένες από σκληρό γρανίτη από το βουνό Talamanca που βρίσκετε 50 μίλια μακριά από την τοποθεσία που βρέθηκαν!! Οι πέτρες είναι όλες τέλεια φτιαγμένες κάνοντας λόγο κάποιοι ότι χρησιμοποιούσαν κάποιο είδος μηχανικής για να τις φτιάξουν τόσο τέλεια. Η πιο βαριά ξεπερνά τους 12 τόνους βάρος και  η πιο μικρή τα 100 γραμμάρια!!! Ένα άλλο πρόβλημα που τίθεται είναι το έδαφος της περιοχής είναι πολύ δύσκολο να το διαβεί κάποιος από το δάσος αλλά και από τους χιλιάδες λόφους που έχει τριγύρω. Έτσι κάνουν λόγο ότι μεταφέρθηκαν από αέρος φουντώνοντας τις θεωρίες περί εξωγήινης κατασκευής. Ας πούμε ότι είναι έτσι, γιατί να μπουν στον κόπο οι εξωγήινοι να φτιάξουν τόσες πολλές πέτρινες μπάλες; Δηλαδή είναι σαν να πάμε εμείς στον πλανήτη Άρη και αντί να ασχοληθούμε με τον πλανήτη και το τι θα βρούμε εκεί να αρχίσουμε να κάνουμε γλυπτική!!!

Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή ότι οι << Λαβυρίνθιοι (!!!;;!!!) >> που βγήκαν από την μέση γη έφτιαξαν τις πέτρες αυτές!! Τις έφτιαχναν και τις έπαιρναν μαζί τους, χωρίς να ξέρει τον λόγο κανείς, αφήνοντας πίσω αυτές που δεν είχαν φτιάξει καλά!! Δηλαδή αυτές που είχαν φτιάξει τέλεια πως θα ήταν;

Βεβαία υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση από την κορυφαία στο είδος της Ιφιγένεια Κουιντανίλα που είναι Διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο Auto Noma de Barcelona. Ισχυρίζεται ότι οι πέτρες φτιάχτηκαν από το 800 έως το 1200 μ.Χ. από τους ντόπιους. Λέει ότι είχαν κάποια εργαλεία χειρός όπως τα metate από νεφρίτη και τα έφτιαχναν!! Και για να επιτύχουν την λεία επιφάνεια τους έπαιρναν άμμο μαζί με δέρμα ζώου και έτριβαν τις πέτρες!!! Όπως πολλοί άλλοι έτσι και γω δεν θα συμφωνήσω μαζί της για τους εξής λόγους:

Α) Βρέθηκαν και σε άλλες χώρες πέτρινες μπάλες όπως αυτές εδώ, όχι τόσες πολλές μα ιδίας κατασκευής, στην Βραζιλία στο Περού στην Κολομβία στην Αίγυπτο στο Λάος στην Βοσνία στην Αργεντινή στην Ρωσία στην Νότιο Αφρική στην Μαδαγασκάρη στην Ινδονησία στην Κίνα και στην Μογγολία!!!

Β) Ξέρουμε καλά ότι οι πέτρες δεν μπορούν να χρονολογηθούν, και οποιαδήποτε πέτρινη κατασκευή βρεθεί πάει κατά προσέγγιση χρονολογίας από την τεχνική που έχει υποστεί. Στις συγκεκριμένες πέτρες πως τις χρονολόγησε και μιλάει για 800 έως 1200 μ.Χ. ;

Γ) Η εποχή που φτιάχτηκαν πιστέυτε ότι δεν υπήρχε η εποχή του σιδήρου πως κόψανε με τα metate  ολόκληρους γρανίτες και έδωσαν τέτοια στρογγυλοποίηση στις πέτρες; Όσο για το να γίνουν λείες με άμμο και δέρμα πιστεύω ότι ακόμα θα έτριβαν για να τελειώσουν την πρώτη.

Δ) Η άμμο αφήνει αποδεικτικά στοιχειά αν τριφτεί ειδικά επάνω στις πέτρες, οι συγκεκριμένες δεν έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι έχουν τριφτεί με κάτι.

Αυτά τα λέω με την γνώση ότι κανένας μα κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει βγει και να κάνει μια επίσημη ανακοίνωση και να πει , φτιάχτηκαν έτσι με τα εξής εργαλεία, και ήταν ο τάδε πολιτισμός που τις έφτιαξε. Είναι ένα αρχαίο αίνιγμα όπως πολλά αλλά που περιμένουν να λυθούν υπομονετικά από κάποιον, αν λυθούν βεβαία που πολύ αμφιβάλω. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά όλοι και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


2 σκέψεις στο “ΟΙ ΣΦΑΙΡΟΕΙΔΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΚOΣΤΑ ΡΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση