Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!;!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!;!!

Για τον λαβύρινθο της Κρήτης όπου λένε ότι τον έφτιαξε ο Δαίδαλος και τι δεν έχει ειπωθεί!!!! Πολλές είναι οι θεωρίες το τι μπορεί να είναι μα επίσημα δεν έχει δοθεί καμία ανακοίνωση!!!! Πολλοί είναι οι ερευνητές αλλά και ντόπιοι στην Αστερούσια που λένε ότι έχει βρεθεί προ πολλού ο Λαβύρινθος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γεροντότερων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές μετέφεραν στον «Λαβύρινθο» μέσα σε μια αίθουσα πολεμικό υλικό.

Οι Γερμανοί γενικά το χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη πολεμικού υλικού , οι όποιοι κατά την αναχώρησή τους τον ανατίναξαν για να μην πέσει στα χέρια των σύμμαχων το υλικό τους, κρύβοντας κάτω από τόνους χώματος τα μυστικά του. Η αίθουσα αυτή έχει ανακαλυφθεί και έχει γίνει αίτηση στην Γερμανική κυβέρνηση να καθαρίσει το πολεμικό υλικό όπου πρόκειτε για πολλούς τόνους από βομβάς και άλλα εκρηκτικά!!!!

Το 1850 χαρτογραφήθηκε ένα τμήμα  του λαβύρινθου από Γάλλους σπηλαιολόγους. Το μήκος του << Λαβύρινθου >> είναι 12,5 χιλιόμετρα και καταλαμβάνει συνολική έκταση 12 χιλιάδες στρέμματα. Όμως από πρόσφατες ανακαλύψεις φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη έκταση και ότι απλώνεται σχεδόν σε όλη την Κρήτη. Βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για αυτό διότι όπως έχουν πει κάποιοι ειδικοί όπου συμφωνώ και εγώ φαίνεται να είναι ένα τμήμα των παγκόσμιων υπόγειων συραγγών αλλά και τεχνητών κοιλοτήτων!!!!

Η παρακάτω διεύθυνση την έχει φτιάξει ο Thomas M. Waldmann ( Τόμας Μ Γουόλντμαν ) και θεωρείτε και η ποιο πρόσφατη αποστολή στον λαβύρινθο. Όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες την ύπαρξη του την ήξεραν από παλιά και πολλοί είναι αυτοί που έχουν μπει εκεί μέσα ψάχνοντας για χρυσό, αρχαία, κτλ.!!!! Επίσης κάποιοι από αυτούς που πέρασαν από την στιγμή που δεν βρήκαν τίποτα άφησαν τα σημάδια τους στους τοίχους όπως θα δείτε και στις πάμπολλες φωτογραφίες που έχει στην ιστοσελίδα του!!!! Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον πολύ είναι ότι δεν πρόκειτε για λαβύρινθο όπου μπορεί κάποιος να χαθεί!!!! Δηλαδή με την έννοια την σημερινή ενός λαβύρινθου πράγμα που το κάνει ακόμα ποιο ενδιαφέρον για πιο λόγο φτιάχτηκε όλη αυτή η υπόγεια δομή!!!!

 www.labyrinthos.ch

labirinthos kriti

Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από έξι αιώνες το σπήλαιο Λαβύρινθος είχε ταυτιστεί με την πολύπλοκη κατασκευή που είχε σχεδιάσει ο Δαίδαλος για να φυλακίσει ο βασιλιάς Μίνωας το παιδί – Μινώταυρος που είχε προκύψει από την ερωτική συνεύρεση της συζύγου του Πασιφάης με έναν ταύρο ( !!!! ). Αν και πολλοί είναι αυτοί που λένε από τους αρχαιολόγους ότι ο Μινώταυρος ήταν κάποιος στρατηγός του Μίνωα….. αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για αυτό!!!! Λέω δυστυχώς για τους ορθολογιστές και τους σκεπτικιστές που θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπήρχε τέτοιο πλάσμα όπως ο Μινώταυρος!!!! Απεναντίας για τον Μινώταυρο ως υβριδικό πλάσμα είναι πάρα  πολλές οι αποδείξεις…..!!!!

Η φήμη του όμως άρχισε να θαμπώνει όταν στις αρχές του 20ού αιώνα ο Άρθουρ Έβανς αποκάλυψε την Κνωσό και ταύτισε τον μυθικό Λαβύρινθο με το παλάτι του Μίνωα ( γιατί να έκανε κάτι τέτοιο!;! Και γιατί οι όλοι τότε αρχαιολόγοι δεν είχαν κάνει αυτήν την συσχέτιση!;! ). Ας δούμε όμως τις αναφορές για τον λαβύρινθο από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας:

  • 5ος αι. π.Χ.: Ο Ηρόδοτος πρώτος χρησιμοποιεί τον όρο λαβύρινθος 1ος αι. μ.Χ.: Ο Πλίνιος αναφέρει λαβυρίνθους στη Λήμνο, στο Φαγιούμ της Αιγύπτου, στην Ιταλία και στην Κρήτη ( Στην Λήμνο δεν έχουν βρεθεί ακόμα αλλά ούτε στο Φαγιούμ της Αιγύπτου!!!! )
  • 1415: Για πρώτη φορά χαρτογραφείται το υπόγειο λατομείο από τον Κριστόφορο Μπουοντελμόντι ( πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή ότι αναφέρεται ως λατομείο!!!! )
  • 1821: Ο Αυστριακός Φραντς Βίλχελμ Ζίμπερ ερευνά το λατομείο και δύο χρόνια αργότερα εκδίδει σχετική εργασία ( Πάλι εδώ αναφέρεται ως λατομείο μετά από 400 χρόνια από τον Μπουοντελμόντι!!!! ).
  • 1941: Μετατρέπεται από τους Γερμανούς στη μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών της Ανατολικής Μεσογείου!!!! Ανοίγεται δεύτερη μεγαλύτερη είσοδος!!!!
  • 1944: Αποχωρώντας από την Κρήτη οι Γερμανοί ανατινάσσουν τις εισόδους για να μην πέσουν τα πυρομαχικά στα χέρια των Συμμάχων!!!!
  • 1950: Εταιρείες εκμεταλλεύονται εμπορικά τα αποθέματα πυρομαχικών!!!!
  • 1953: Προτείνεται ως εναλλακτική θέση για τον λαβύρινθο το σπήλαιο Σκοτεινό ( Το σκοτεινό είναι ένα ιδιαίτερο σπήλαιο όπου έχει να κάνει πολύ με το θέμα της Μέσης Γης όπου θα γράψω άρθρο στο μέλλον για αυτό ).!!!!
  • 1961: Τέσσερεις νέοι χάνουν τη ζωή τους στο σπήλαιο. Ο στρατός σφραγίζει τις εισόδους ( Μέχρι τότε όποιος ήθελε έμπαινε και έβγαινε χωρίς κανέναν έλεγχο από πουθενά )!!!!
  • 1981: Από μια οπή εξαερισμού μπαίνουν ξανά σπηλαιολόγοι!!!! ( Τι γίνανε οι είσοδοι που είχε σφραγίσει ο στρατός!;! Και με τι υλικό εκτός από σίδερα που υπάρχουν μέχρι σήμερα είχε σφραγιστεί!;! Γιατί οι αρχαιολόγοι μπήκαν από την οπή που λένε και δεν παραβίασαν μια από τις εισόδους από κάγκελα!;! )
  • 1985: Το ζεύγος Γιάννη και Άννα Πετροχείλου χαρτογραφούν τον Λαβύρινθο!!!! ( Με ειδική άδεια που μέχρι τότε δεν δινόταν ποιος ο λόγος που δόθηκε σε αυτούς!;! )
  • 2009: Σύνεργα αρχαιοκαπηλίας εντοπίζονται καλά κρυμμένα στο εσωτερικό του σπηλαίου. ( Δεν ήταν η πρώτη φορά, τα σύνεργα όμως δεν μας λένε ποια ήταν )!!!!

Στο Καστέλι της Καινουρίας, ένα γραφικό χωρίο είναι κτισμένο από το 1206 σ’ ένα λόφο από τον Γενοβέζο Αρχιπειρατή Enrico Bascafore ( Ενρίκο Μπεσκαφόρε ). Συνεχίζοντας προς βορρά του χωριού με ένα καρόδρομο 3.500 μέτρα φθάνουμε σε ένα λόφο κυκλικό που η διάμετρος του φθάνει ίσως και τα 500 μέτρα και το μέγιστο ύψος του δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα. Ο λόφος αυτός κρύβει στα σπλάχνα του ένα λιθολατομείο που χιλιάδες δούλοι πέθαναν εδώ δουλεύοντας με άθλιες συνθήκες για να αποκόψουν τους πορώδεις ψαμμόλιθους με τους οποίους κτίστηκαν η Φαιστός, η Γόρτυνα, η Αγία Τριάδα κ.α.

1

 

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ένα τεχνητό σπήλαιο με πολλά τυφλά δωμάτια, δύσβατους διαδρόμους, ελικοειδείς και αδιέξοδες γαλαρίες και καταπακτές που έμοιαζαν με φοβερές ειρκτές!!!! Είχαν δοθεί και διάφορα ονόματα σ’ αυτές τις αίθουσες: (Αίθουσα Μινώταυρου, Θησέως, Αριάδνης, Ντομένικο κ.λπ.) Το ανάπτυγμα των διαδρόμων φτάνουν τα 1.500 μ. το ύψος τους 3-4 μ. και το υπερβάλλον ύψος του λόφου στο κέντρο ίσως τα 100 μέτρα !!!! Υπήρχαν και δύο οπές στη βάση του λόφου σε μεταξύ τους απόσταση 100 μέτρα που χρησίμευαν σαν είσοδος και έξοδος.

2

3

4

 

Κατά τον Κέλερ εδώ ο Θησέας με τη βοήθεια της ερωμένης του Αριάδνης κόρης του Μίνωα, σκότωσε τον Μινώταυρο, το ανθρωπόμορφο αυτό τέρας  καρπός του έρωτα της γυναίκας του Μίνωα της Πασιφάης με τον Ταύρο, όπως προανέφερα πιο πάνω. Η Αριάδνη έδωσε στον καλό της τον Θησέα την Αγαθίδα (το κουβάρι) του μίτου και του φόρεσε φωτεινό μεταλλικό απαστράπτον στεφάνι, ικανό να διαλύει το πυκνό σκοτάδι και να φωτίζει την σκοτεινή πορεία του, για να μπορέσει να βγει και να ξεφύγει με τις 7 Αθηναίες κοπέλες και τους 7 νέους μέσα από τους ελικοειδείς, σκοτεινούς και αδιέξοδους διαδρόμους της φοβερής αυτής φυλακής του Μινώταυρου!!!! Αναφορές σε πράγματα που μόνο κάποιος αν ασχοληθεί σοβαρά θα τα βρει. Τι ήταν λοιπόν << απαστράπτον >> στεφάνι!;! Προσέξτε δεν μιλάει για κράνος ή κάτι άλλο μα για στεφάνι!!!! Αυτό θα το αναλύσω κάποια άλλη φορά…..!!!!

5

6

7

Τελικά όμως ήταν αυτός ο λαβύρινθος!;! Η μήπως οι άθλιες συνθήκες με τις οποίες οι δούλοι και εργάτες ζούσαν στα έγκατα της γης ήταν οι υπαίτιοι για την ιστορία του Μινώταυρου!;! Η λέξη λαβύρινθος σημαίνει κάτι το πολύπλοκο, το δύσβατο το πολυδαίδαλο ίσως και το αδιέξοδο, όμως εδώ στην Κρήτη δεν είναι κάτι τέτοιο!!!! Έχουμε περιγραφές για αυτούς από τον Ηρόδοτο, τον Πλούταρχο, τον Χοκ και άλλους ιστορικούς και χρονικογράφους.  Ο λαβύρινθος είναι λέξη Λυδική που ταυτίζεται με την έννοια του αδιέξοδου όπου και πολλοί πιστεύουν ότι έτσι είναι. Μα στην Ελληνική εξήγηση σημαίνει κάτι που έχει πολλούς οδούς όπου έχουν αδιέξοδο και με μια να είναι αυτή που έχει έξοδο μπερδεύοντας τον διαβάτη!!!!

8

 

Κατά τον Φρύνιχον λαβύρινθος σημαίνει αχανές μη έχον στέγη ή όροφον οικοδόμημα. Γνωρίζομε από τη Μυθολογία ότι ο Μίνωας έδωσε εντολή στο δαιμόνιο Αθηναίο Μηχανικό το Δαίδαλο να κατασκευάσει ένα ανάκτορο και να γίνει η κατοικία του Μινώταυρου, μα αν ήταν υβρίδιο για ποιο λόγο να του φτιάξουν μια τέτοια κατοικία!;! Εκτός και ήταν κάποιος απεσταλμένος από αλλού όπως από την Μέση Γη ή από το διάστημα και τον φοβόντουσαν τόσο πολύ!!!! Υπάρχουν όμως από την αρχαιότητα διάφορες γνώμες για το ποιος ήταν ο λαβύρινθος!!!!

Κατά τον Παυσανία Λαβύρινθος ήταν ο εν Κνωσό λαβύρινθος όμως κατά τον Χοκ ο λαβύρινθος ήταν το Ιδαίον άντρο γιατί ήταν τόπος λατρείας χθόνιας θεότητας ( Ακόμα δεν ξέρουν ποιας θεότητας παρά μόνο εικασίες κάνουν το ποια ήταν!!!! Ο Άρθουρ Έβανς πολύ αργότερα το 1901 υποστηρίζει πως ότι Λαβύρινθος είναι το ανάκτορο της Κνωσού γιατί υπάρχουν σ’ αυτό πολλά αδιέξοδα, ασκέπαστες καταπακτές και πολλοί διπλοί πέλεκεις. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν και οι Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο Απολλόδωρος καθώς και ο Δίωνας Χρυσόστομος και ο Φιλόστρατος. Μα τελικά ποιος ήταν ο λαβύρινθος!;!

Τελικά ο Θησέας γυρνάει στεφανωμένος με το << φωτεινό στεφάνι >> επιστρέφει για την Αθήνα και συνεπαρμένος από τον θρίαμβο του δεν αλλάζει τα μαύρα πανιά του καραβιού του. Βγαίνει στην Δήλο μαζί με τις νέες και τους νέους και τον ρωτούν να τους πει πως σκότωσε το Μινώταυρο και πως μπόρεσε να βγει έξω και εκείνος μαζί με τις νέες και τους νέους της Αθήνας. Χόρεψε τον γεράνιο χορό μπροστά στον βωμό του Κερατώνα που είναι απομίμηση των ελιγμών και των βηματισμών που έκανε στον λαβύρινθο με τη βοήθεια του “μίτου” για να βγει έξω από τα φοβερά λημέρια του Μινώταυρου χορό που ακόμα τον χορεύουν στην Κρήτη ( δεν θα σας πω ποιος είναι ψάξτε να τον βρείτε αν ενδιαφέρεστε δεν είναι δύσκολο, έχει να κάνει με χορό όπου πάει πολύ σιγά….να σας βοηθήσω λίγο )!!!!

9
Ας ξανά γυρίσουμε όμως στο σπήλαιο του Καστελλίου και της Μεσσαράς. Από τα πανάρχαια χρόνια αφότου το λιθολατομείο έπαψε να λειτουργεί, οι αγρότες των χωριών της Μεσσαράς πήγαιναν εδώ με τα γαϊδουράκια τους για να πάρουν “Γκουανώ” ( ακαθαρσίες από νυχτερίδες το οποίο είναι πολύ καλό λίπασμα ).Το 1941 οι Γερμανοί ανακαλύπτουν το λαβύρινθο.

10

 

11

12

Ήταν για αυτούς ένα θαυμάσιο φυσικό καταφύγιο δίπλα από το αεροδρόμιο του Τυμπακίου από το οποίο ανεφοδιάζουν τον Αρχιστράτηγο Ρώμελ στη Λιβύη με πολεμοφόδια. Ο λαβύρινθος γίνεται έτσι η μεγαλύτερη αποθήκη σε πολεμικό υλικό της Γερμανίας. Διευθετούνται οι διάδρομοι, εγκαθίστανται σιδηροδρομικές γραμμές και με ντεκόβιλ αυτόματα ξεφορτώνουν και φορτώνουν τα χιλιάδες πυρομαχικά του γερμανικού στρατού στη Μ. Ανατολή.

Πάνω από 300 χιλιάδες τόνοι πυρομαχικά ήταν αποθηκευμένα εκεί!!!! Φεύγοντας από την Κρήτη το φθινόπωρο του 1944 οι Γερμανοί με ηλεκτρική πυροδότηση ανατινάζουν από μακριά τις παγιδευμένες γαλαρίες και γίνεται έτσι μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις που γνώρισε ο πλανήτης μας μετά τη Χιροσίμα και τ ο Ναγκασάκι πράγμα το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά!!!! Η Κρήτη απ’ άκρου εις άκρον σείστηκε λες και είχε σεισμό 8 ρίχτερ!!!! Ογκόλιθοι 10-15 τόνων τινάχτηκαν ως 10 χιλιόμετρα μακριά και ο λόφος εξαφανίστηκε θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο.

12

13

14

15

16

17

18

19

20
Διαβάστε όμως και αυτό σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.ese.edu.gr/default.asp?V_DOC_ID=2600

Αν όμως το ψάξουμε ποιο καλά θα δούμε ότι στην Κρήτη ο ταύρος ταυτίζεται με τον ουρανό και τον ήλιο, που γονιμοποιούν τη γη με τη ζέστη και τις βροχές, ενώ το θηλυκό στοιχείο, η θεϊκή αγελάδα, συσχετίζεται με τη Σελήνη, που το σχήμα της θυμίζει τα κέρατα!!!! Έτσι ο γάμος του ταύρου με την αγελάδα είναι μαζί γάμος του ήλιου και του φεγγαριού!!!!  Αργότερα τα πρόσωπα του ιερού αυτού γάμου τα υποδύεται ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Κνωσού, που το όνομα της Πασιφάης, δηλαδή ολόφωτη, δείχνει ακριβώς τη σχέση της βασίλισσας – Θεάς με τη Σελήνη. Ο γιος της ο Μινώταυρος, άνθρωπος με κεφάλι ταύρου, λέγεται και Αστερίων ( !!!! ) γιατί και αυτός όπως και ο πατέρας του, ταυτίζεται με τον έναστρο ουρανό.

Αυτός λοιπόν ο Μινώταυρος μυθεύεται ότι φονεύεται από το νικητή της Λαβυρινθικής ιερουργίας ( !!!;;!!! )  Η θυσία ή ο φόνος του Ταύρου, συμβόλιζε τη σκοπιμότητα της ιεροπραξίας των Λαβυρινθικών για την αναγέννηση από το αίμα του, του νέου Ιεροφάντη μυσταγωγού!!!! Η θυσία του ταύρου όμως και ξεχωριστά η θυσία του Μινώταυρου και το << ταυρείο αίμα >> του, που προσφερόταν ως θεία δωρεά στους ιερείς και ιέρειες των Λαβυρινθικών, για να αναστηθεί από τον πιο άξιο ο νέος Ιεροφάντης, είναι κάτι συμβολικό που δύσκολα μπορούσε να ερμηνευθεί από τους αμύητους!!!! Γιατί όπως και στα << Λιθικά >> του Ορφέα, που καθώς φαίνεται είναι βαθμοί μυστηριακών μυήσεων, η << αναίμακτη θυσία >> ήταν καθιερωμένη από τους μεγάλους μυσταγωγούς, έτσι και στην Κρητομινωική πανάρχαια λατρεία η αναίμακτη προσφορά ήταν το ίδιο καθιερωμένη και κατά συνέπεια η αιματηρή θυσία ήταν συμβολική!!!!

Η προσφορά λοιπόν του << Ζαγρέα Διόνυσου >> στα Κορυβαντικά μυστήρια και η θυσία του Μινώταυρου – Ιερού Ταύρου Διονύσου στα Λαβυρινθικά, ήταν η θεία Δωρεά – κάθοδος της πνευματικής δύναμης, του συμβολικού ταυρείου αίματος, που αφού πέρασε από διάφορα στάδια και στα άλλα ελληνικά Μυστήρια των ιστορικών χρόνων, όπως και στα Μιθραϊκά των Περσών κ.λπ. πέρασε και στα Χριστιανικά στους μετέπειτα αιώνες!!!! Έγινε δηλαδή το << Αίμα και η Σάρκα του Χριστού >>, θεία δωρεά επίσης για την ψυχοπνευματική ανάσταση των ανθρώπων της Χριστιανικής θρησκείας.

Όμως όπως και να το δει κανείς δεν μπορεί να δώσει κανένας καμία εξήγηση γιατί όλες αυτές οι υπόγειες κοιλότητες όπου είναι τεχνητές δεν έχουν την ιδιότητα του λαβύρινθου όπως την γνωρίζουμε ως ερμηνεία λέξης!!!! Αν πραγματικά ήταν λαβύρινθος όσοι είχαν μπει εκεί μέσα από αρχαιοτάτους χρόνους θα είχαν χαθεί και δεν θα μπορούσαν να βγουν έξω!!!! Μην ξεχνάτε το μίτο που χρησιμοποίησε ο Θησέας!!!! Από τα ποιο αινιγματικά ευρήματα που μπορεί να δει κάποιος σε κάποια σημεία των λαβύρινθων αυτών είναι η εξής φωτογραφία:

21

Από ότι βλέπετε είναι εκεί καιρό, μα τι στο καλό σημαίνει << ΥΠΟΠΤΟΣ ΧΩΡΟΣ >> ποια υπηρεσία την έβαλε εκεί!;! Από όσο ρωτήσαμε καμία, μα τότε ποιος τις έβαλε που αριθμούσαν μέχρι το 1990 σαράντα σε διάφορα σημεία του, τώρα αν υπάρχουν πέντε ή και δυο είναι ζήτημα!!!!

Ο λαβύρινθος όπως τον είχαν απεικονίσει οι αρχαίοι είχε αυτό το σχέδιο όπως στην φωτογραφία κάτω:

22

Όμως οι υπόγειες αυτές κοιλότητες που έχουν βρεθεί στην Κρήτη καμία δεν έχει κυκλική ή τουλάχιστον λαβυρινθώδη δομή!!!!

Εκτός αυτού τους έχουν χωρίσει ίσως για τουριστικούς σκοπούς και όχι για αρχαιολογικούς σε μικρό και μεγάλο λαβύρινθο!!!! Δεν το πιστεύετε ιδού η φωτογραφία:

23

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οι λαβύρινθοι αναμεταξύ τους συνδέονται, μα αυτό δεν είναι αλήθεια!!!! Η αλήθεια είναι σε όλους τους λαβύρινθους ή τις κοιλότητες αυτές ότι υπάρχουν δίοδοι όπου είναι πολύ μικροί για να περάσει κάποιος το ερώτημα που γεννιέται είναι πως φτιάχτηκαν διότι δείχνουν να πηγαίνουν προς τα κάτω!!!! Το 1989 με τον Ιωάννη Σπανάκη από την Νεάπολη Κρήτης που κάναμε έρευνες στους λαβύρινθους αποφασίσαμε ότι ήταν φτιαγμένοι οι δίοδοι από μέσα προς τα έξω. Δηλαδή ότι συμφωνούμε με κάποιους που λένε ότι όλη η εκσκαφή είχε γίνει από μέσα προς τα έξω. Τα πρώτα στοιχεία είναι ότι δεν υπάρχουν τα μπάζα από όλες αυτές τις κοιλότητες… και δεύτερον ότι οι Γερμανοί όπου έψαχναν τις πύλες της Μέσης Γης έκαναν παραπάνω διανοίξεις!!!! Τα μέρη τα οποία ανατίναξαν δεν τα ανατίναξαν μόνο για να καταστρέψουν το υλικό πολέμου. Αυτό το λέω διότι σε πολλές αίθουσες βρέθηκαν τόνοι εκρηκτικών όπου όπως είπα και ποιο πάνω η κυβέρνηση έχει κάνει αίτηση απομάκρυνσης από την Γερμανία!!!! Οπότε γιατί αυτές τις αίθουσες δεν τις ανατίναξαν!;!

Προσέξτε όλα αυτά δεν τα λέω για να σας πείσω αλλά διότι οι αποδείξεις και οι ενδείξεις τα λένε. Επίσης δεν πρόκειτε για λαβύρινθο με την έννοια της λέξεως παρά για υπόγειες κοιλότητες!!!! Την ονομασία την έδωσαν διάφοροι ανά τους αιώνες και έτσι έχει παραμείνει!!!!

Τώρα υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο Τσούτσουρας και οι λαβύρινθοι συνδέονται υπογείως και ότι τα τούνελ φτάνουν μέχρι και την Αίγυπτο και την Συρία!!!! Εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κάτι τέτοιο, σε αυτό όμως που μπορώ να συμφωνήσω είναι ότι για μένα ίσως και με μεγάλη επιφύλαξη να είναι υπόγειες κοιλότητες όπου συνδέονται με τις παγκόσμιες υπόγειες σήραγγες αλλά και κοιλότητες του πλανήτη!!!!

Τώρα!!!! Όσο για την παραφυσική ενέργεια των λαβύρινθων έχουν ακουστεί πολλά!!!! Για ανθρωποειδείς μορφές  όπου φεγγοβολούσαν σαν χρυσό το 1976 όπου έμπαιναν και έβγαιναν από τους λαβύρινθους για τρία μερόνυχτα!!!! Για παράξενους θορύβους σαν μηχανήματα μα και σαν ροή νερού ή ακόμα και για ξαφνικό αέρα όπου έβγαζε τεράστιες μάζες σκόνης από τα σπλάχνα του, αυτά όλα το 1967!!!! Ακόμη και για παράξενα πλάσματα όπου έμοιαζαν με μαύρους αστακούς όπου έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα προς το λαβύρινθο όπου και χάθηκαν αυτό το 1992!!!!  Και άλλα πολλά που άμα ρωτήσετε τους ντόπιους έχουν να σας πουν και από μια ιστορία. Αυτά τα λίγα για τον λαβύρινθο της Κρήτης ή να πω για τους λαβυρίνθους!;! Η για τις υπόγειες άγνωστης κατασκευής κοιλότητες!;! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 


1 σκέψη στο “Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!;!!

Αφήστε μια απάντηση