ΠΈΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΑΓΡΌΤΕΣ ΜΥΝΗΟΥΝ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ!!!! ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΊ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΈΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΑΓΡΌΤΕΣ ΜΥΝΗΟΥΝ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ!!!! ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΊ!!!!

Πέντε εκατομμύρια αγρότες μηνύουν την Μονσάντο ζητώντας 7,7 δις δολάρια αποζημίωση (6,2 δις €). Εξαιτίας της αυτοκτονεί ένας αγρότης κάθε μισή ώρα ( ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ )!! Ολόκληρες αγροτικές περιοχές του πλανήτη χαρακτηρίζονται πλέον ως “ζώνες αυτοκτονίας” εξ’ αιτίας της… Η Μονσάντο συλλέγει χρήματα από φτωχούς αγρότες ως δικαιώματα (royalties) όταν αυτοί επιχειρούν να κρατούν σπόρο προηγούμενων καλλιεργειών για να σπείρουν στην επόμενη…..!!

farmers

 Και μ’ αυτή την ευκαιρία ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ακούει στο όνομα ΕΛΛΑΣ: Κανένα ΜΕΓΆΛΟ κανάλι του τόπου δεν σκάει μύτη να ρεπορτάρει τέτοια γεγονότα που ταλανίζουν τόσους συνανθρώπους της αγροτιάς και κρατούν στον ύπνο εκατομμύρια ανυποψίαστους καταναλωτές… ΓΙΑΤΊ!;! Μα γιατί είναι τσιράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων είτε μας αρέσει είτε όχι!!

Κανάλια και Κόμματα κλαψουρίζουν για το περιβάλλον και για την υγεία μας αλλά δεν τα βάζουν με τους υπαίτιους, ούτε το όνομά τους τολμούν να αναφέρουν για ευνόητους λόγους (η διαφθορά, η διαφήμιση και οι χορηγίες φιμώνουν και δηλητηριάζουν την αλήθεια).

Πολλάκις γεωπόνοι και άλλοι επιστήμονες πέφτουν στην παγίδα να συνεργάζονται μ’ αυτούς και να κουβαλούν νερό στον μύλο της “περιβαλλοντικής” επικοινωνίας χωρίς προηγούμενη ώριμη σκέψη…..

Η λερναία Ύδρα έχει πλοκάμια παντού.

monsanto

Τα τελευταία χρόνια στοχεύει στο να ελέγξει την παραγωγή, τα τρόφιμα και τα φάρμακα…. Τα ανθρώπινα ένστικτα και τα κινήματα αυτοσυντήρησης, αστικής γεωργίας και λαχανοκομίας, υδροπονίας σε μικρούς χώρους βεράντες και κήπους, περιστασιακής γεωργικής παραγωγής, επιστροφής σε ντόπιες ποικιλίες και παραδοσιακές πρακτικές φουντώνουν όλο και περισσότερο και καλά κάνουν…

Η λύση έρχεται πάντοτε από τους ασυμβίβαστους που ενδημούν παντού και δεν συμμαχούν με τη “νέα τάξη πραγμάτων”… Δυστυχώς, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και ο απόλυτος έλεγχος της τροφής.

“Ενας Γάλλος αγρότης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να εκτελέσει τα καθημερινά γεωργικά του καθήκοντα, λόγω της μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης που του έχει προκαλέσει το φυτοφάρμακο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκε στο δικαστήριο, όπου ο υπεύθυνος για την σημερινή του κατάσταση, κρίθηκε ένοχος για.. χημική δηλητηρίαση. Το γαλλικό δικαστήριο στη Λυών αποφάνθηκε ότι το Lasso, ζιζανιοκτόνο της Μονσάντο, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία alachlor, προκάλεσε στον Paul Francois μόνιμες νευρολογικές βλάβες, που εκδηλώνονται με επίμονη απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους και τραύλισμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Τα ρεπορτάζ δείχνουν ότι ο 47χρονος αγρότης μήνυσε την Monsanto το 2004 μετά από την εισπνοή του προϊόντος Lasso, ενώ καθάριζε τον εξοπλισμό του ψεκασμού. Λίγο καιρό μετά, ο Francois άρχισε να αντιμετωπίζει διαρκή προβλήματα, που τον εμπόδιζαν να εργαστεί, τα οποία όπως λέει συνδέονται άμεσα με την έκθεσή του στη χημική ουσία. Στις συσκευασίες του φυτοφαρμάκου Lasso δεν αναφέρονταν οι ανάλογες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους της έκθεσης στο προϊόν. Ο Francois υποστήριξε πως η Monsanto ουσιαστικά αδιαφόρησε για την παροχή επαρκούς προστασίας στους πελάτες της.

Προς έκπληξη πολλών, το γαλλικό δικαστήριο συμφώνησε με τους ισχυρισμούς του και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν ενώπιον του, δηλώνοντας νωρίτερα φέτος ότι «η Monsanto είναι υπεύθυνη για την ταλαιπωρία του Paul Francois αφού εισέπνευσε το φυτοφάρμακο και πρέπει να τον αποζημιώσει πλήρως». Το δικαστήριο θα ζητήσει τη γνώμη εμπειρογνωμόνων σχετικά με το πώς να μετρήσει τις απώλειες του Francois, προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια το ποσό με το οποίο η Monsanto υποχρεούται να αποζημιώσει τον αγρότη.

«Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, καθόσον είναι η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής φυτοφαρμάκων κρίνεται ένοχος για μια τέτοια δηλητηρίαση», δήλωσε ο Francois Lafforgue, δικηγόρος του Paul Francois, στο Reuters.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ), η έκθεση στην alachlor μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι, τα νεφρά, τη σπλήνα, και τα μάτια, και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αναιμίας και ακόμη και καρκίνου.

Το 2007, η Γαλλία απαγόρευσε επίσημα τη χρήση του φυτοφαρμάκου Lasso στη χώρα, ακολουθώντας την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θεσπίστηκε το 2006 για την απαγόρευση της χημικής αυτής ουσίας από την περαιτέρω χρήση της σε καλλιέργειες σε όλες τις χώρες μέλη της. Αλλά παρόλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το alachlor μπορεί να διαταράξει την ορμονική ισορροπία, να επιφέρει προβλήματα στην αναπαραγωγή ή αναπτυξιακά προβλήματα, και να προκαλέσει καρκίνο, η χημική αυτή ουσία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε συμβατικές καλλιέργειες σε όλες τις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

«Είμαι ζωντανός σήμερα, αλλά ένα μέρος του γεωργικού πληθυσμού πρόκειται να θυσιαστεί και πρόκειται να πεθάνει εξαιτίας του alachlor», πρόσθεσε ο Francois στο Reuters.

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση