ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ H ΝΤΕ ΖΑ ΒΟΥ – ΚΑΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ H ΝΤΕ ΖΑ ΒΟΥ – ΚΑΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ!!!!

Tι εννοούμε με τον όρο << ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ >>!;!

Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση ( όπως να βρεθεί σε ένα μέρος για πρώτη φορά στην ζωή του και να νομίζει έντονα ότι έχει ξανά βρεθεί εκεί ). Συχνότερα χρησιμοποιείται ο όρος déjà vu που στη γαλλική γλώσσα σημαίνει “ήδη ιδωμένο” όπου και θα δούμε παρακάτω.
Η εμπειρία της προμνησίας συνοδεύεται συνήθως από μία αίσθηση “παράξενου – μυστηρίου”, και αποδίδεται από το υποκείμενο της εμπειρίας σε όνειρό του, παρόλο το ότι υπάρχει η αίσθηση ότι η εμπειρία έχει πραγματικά υπάρξει στο παρελθόν. Το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό και επίσημες έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο από το 70% των ανθρώπων το έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Υπάρχουν αναφορές σε εμπειρίες προμνησίας στη λογοτεχνία του παρελθόντος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο δεν είναι νέο.

Το φαινόμενο έχει ερευνηθεί εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια από ψυχολογική και νευροφυσιολογική πλευρά. Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι πιθανότατα πρόκειται για μία ανωμαλία της μνήμης. Συγκεκριμένα ο εγκέφαλος εσφαλμένα “πιστεύει” ότι έχει καταγεγραμμένη μία εμπειρία, ενώ δεν την έχει. Η εξήγηση αυτή στηρίζεται από το γεγονός ότι μπορεί μεν το άτομο να πιστεύει ότι η εμπειρία του έχει ξανασυμβεί, αλλά δεν είναι σε θέση να ανακαλέσει τη χρονική στιγμή ή τις συνθήκες ( οι επιστήμονες όμως δεν εξηγούν με το τι γίνεται με τα άτομα που βιώνουν την κατάσταση να πάνε σε ένα αγένωτο μέρος και να πιστεύουν ότι τους είναι οικείο και πολύ γνωστό σαν να έχουν ξανά ζήσει εκεί ).

Έρευνες έχουν δείξει συσχέτιση της προμνησίας με διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια και η επιληψία. Οι σχέσεις αυτές σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες υπονοούν ότι το φαινόμενο είναι μία νευρολογική διαταραχή στα ηλεκτρικά φορτία του εγκεφάλου, διαταραχή που φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι σοβαρή αφού είναι αρκετά συνηθισμένη και καθημερινή σε πολλούς υγιείς ανθρώπους.

Η προμνησία έχει ακόμα συσχετιστεί με μη επιστημονικά αποδεδειγμένα φαινόμενα όπως η μετενσάρκωση ή η εξωαισθητηριακή αντίληψη. Στην πρώτη περίπτωση, η αίσθηση της ανάμνησης που έχει το άτομο αποδίδεται στο ότι είχε μία παρόμοια εμπειρία σε προηγούμενη ζωή του. Στη δεύτερη περίπτωση, η εξήγηση που δίνεται είναι ότι το άτομο είχε “προφητέψει” την εμπειρία που βιώνει, μέσω π.χ. ενός ονείρου.

Η εξήγηση για το Deja-vu (Στα Ελληνικά προμνησία) !!!

DEJA VU

Η προμνησία (το deja-vu) είναι η αίσθηση του ατόμου πως μια κατάσταση που ζει εκείνη τη στιγμή, την έχει ξαναδεί στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε άτομα από 15-25 ετών και μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Τα άτομα που είναι πιο επιρρεπή στην προμνησία είναι αυτά που αγχώνονται και κουράζονται υπερβολικά, καθώς και ανώτερου κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου και όσοι ταξιδεύουν συχνά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι 65 στους 100 έχουν βιώσει την εμπειρία του deja-vu και εμφανίζεται είτε σε υγιή άτομα, είτε λόγω κάποιας οργανικής νόσου, είτε εξαιτίας λήψης φαρμάκων. Η ανακοίνωση των επιστημόνων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέφερε τις πιθανές αιτίες εμφάνισης της προμνησίας:

«Σύμφωνα με μία θεωρία το φαινόμενο εξηγείται ως διαταραχή μνήμης στο οποίο εμπλέκονται ο ιππόκαμπος και ο αμυγδαλοειδής πυρήνας του εγκεφάλου. 
Άλλη θεωρία υποστηρίζει πως οι καταστάσεις μοιάζουν γνωστές επειδή οι πληροφορίες εισέρχονται στον εγκέφαλο ακόμη και όταν η προσοχή του ατόμου είναι προσηλωμένη σε κάτι άλλο. 
Η θεωρία του ολογράμματος υποστηρίζει ότι το deja-vu συμβαίνει όταν ένα στοιχείο του περιβάλλοντος μοιάζει με μέρος μιας ανάμνησης, με αποτέλεσμα να αναπαραχθούν οι αναμνήσεις στην τρισδιάστατη μορφή τους. 
Η θεωρία της καθυστερημένης όρασης αποδίδει την εμφάνισή του στην καθυστέρηση έλευσης του ερεθίσματος στον εγκέφαλο από τον έναν οφθαλμό στον άλλο με αποτέλεσμα το δεύτερο ερέθισμα να θεωρείται ανάμνηση του πρώτου. 
Νεότερες απόψεις αναφέρουν πως το deja-vu οφείλεται σε μία καταστολή της εξελικτικά πρωιμότερης οδού μεταβίβασης των οπτικών ερεθισμάτων μέσω του στελέχους, η οποία καθυστερεί σε σχέση με τη βασική οδό που διέρχεται από το θάλαμο».

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν το 2010 οι επιστήμονες Ελπίδα Κουιμτζή, Δήμητρα. Νέλλα, Αναστασία. Κώνστα, Πέτρος Πετρίκης, Λουκάς Αθανασιάδης , Κωνσταντίνος Φωκά) της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους στο 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

ΟΙΩΝΟΙ:

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Οιωνός, πέρα από την έννοια του πτηνού που χρησιμεύει για την προφητεία των μελλοντικών γεγονότων από τους μάντεις, είναι γνωστό ένα πρόσωπο, γιος του Λικυμνίου και εξάδελφος του ήρωα Ηρακλή.

Ήταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης στον αγώνα δρόμου.

Ο Οιωνός σκοτώθηκε στη Σπάρτη από τους γιους του Ιπποκόωντα, τους 12 << Ιπποκοωντίδες >>, όταν αυτοί βοήθησαν τον πατέρα τους να σφετερισθεί τον θρόνο της Σπάρτης από τους Ικάριο και Τυνδάρεω. Αυτός ο φόνος ήταν κατά μία εκδοχή η αιτία που προκάλεσε την εκστρατεία του Ηρακλή κατά της Λακεδαίμονας. Ο Ηρακλής είχε υποσχεθεί στον Λικύμνιο ότι θα του έφερνε πίσω τον γιο του, οπότε όταν ο Οιωνός σκοτώθηκε ο Ηρακλής έκαυσε το σώμα του, συνέλεξε τις στάχτες και τις παρέδωσε στον πατέρα του. Αυτή υποτίθεται ότι ήταν η προέλευση της συνήθειας της καύσεως των νεκρών στην αρχαία Ελλάδα.
Ο Οιωνός το πτηνό που πετάει, αποτελεί και αποτελούσε πάντα σύμβολο ελευθερίας για τον άνθρωπο. Η απελευθέρωση ενός πουλιού, όταν μάλιστα αυτό είναι εκπρόσωπος της άγριας πανίδας του τόπου μας, που απειλείται με εξαφάνιση, οφείλει να έχει τον συμβολισμό τόσο του έμπρακτου σεβασμού μας προς τους κανόνες της φύσης, όσο και της αναγνώρισης των ευθυνών μας για ό,τι άσχημο έχουμε προκαλέσει στο περιβάλλον.

Οιωνός, αλλά ποιο γνωστό αυτό το πτηνό είναι με την ονομασία Ασπροπάρης!!!!

Ένα βήμα απέχει από την εξαφάνιση στον ελληνικό χώρο ο ασπροπάρης, το μικρότερο από τα τέσσερα είδη γύπα που απαντώνται στην Ελλάδα. Λόγω της έλλειψης τροφής, των δηλητηριασμένων δολωμάτων και των περιστατικών ηλεκτροπληξίας σε καλώδια, ο πληθυσμός του έχει συρρικνωθεί κατά 80% σε τέσσερις δεκαετίες και πλέον αριθμεί λιγότερα από 50 αναπαραγωγικά ζευγάρια. Τη μόνη ελπίδα προσφέρει η προσπάθεια τεσσάρων ελληνικών και ξένων φορέα για την παρακολούθηση και την προστασία του είδους.

οιωνός
ουσιαστικό ουδέτερο

στοιχείο που δείχνει τι θα γίνει στο μέλλον καλός κακός οιωνός.

Τώρα στην γλώσσα μας οιωνός σημαίνει και μαντάτο από το μέλλον όπου έχει προβλεφτεί από άτομα με ιδιαίτερες δυνάμεις όπως μαντικές ή προφητικές!!!! Ιδιαίτερη προσοχή έδιναν τα βασίλεια στην αρχαιότητα στους οιωνούς όπου άλλοτε ήταν καλοί και άλλοτε κακοί!!!! Τώρα καλοί οιωνοί ήταν αυτοί οι οιωνοί που όταν ενας άνθρωπος με ιδιαίτερες δυνάμεις προέβλεπε κάποια γεγονότα και γινόντουσαν. Οι κακοί οιωνοί για πολλούς ήταν οι κατασκευασμένοι οιωνοί όπου ένα άτομο έκανε μια πρόβλεψη αλλά επειδή ήξερε ότι δεν θα γίνει με κάθε τρόπο προσπαθούσε να γίνει ( τακτική από κάποιες μυστικές εταιρίες που προσπαθούν να βγάλουν κάποιες προφητείες αληθινές )!!!! Επίσης η λέξη οιωνός μεταφράζεται και ως σημάδι των καιρών ή κάποιο ανεξήγητο μα και συνάμα εξηγήσιμο σημάδι!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


2 σκέψεις στο “ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ H ΝΤΕ ΖΑ ΒΟΥ – ΚΑΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ!!!!

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΠΟΤΕ Η ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΕ ΖΑ ΒΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση