ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΜΥΘΙΚΗ ΠΟΛΗ ΖΕΡΖΟΥΡΑ ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

 ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! Η ΜΥΘΙΚΗ ΠΟΛΗ ΖΕΡΖΟΥΡΑ ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ!!!!

 

Zerzura ( Ζερζούρα ) – σε γραπτά που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, οι συγγραφείς μίλησαν για μια πόλη που ήταν << άσπρη ως περιστέρι >> και την ονόμασαν << η όαση των μικρών πουλιών >> αλλά και ως η πόλη που φυλάνε οι μαύροι γίγαντές!!!! Στο kitab al kanuz ( Κιτάμπ Αλ Κανούζ ), η Ζερζούρα λέγεται ότι είναι μια πόλη στη Σαχάρα γεμάτη θησαυρούς με βασιλιά για τον λαό αλλά έχει και βασιλιά του ύπνου ( !!!;;;!!! )!!!! Η πόλη φυλάσσεται από μαύρους γίγαντες που απαγορεύουν τον καθένα από το να μπαίνει και να βγαίνει!!!! Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μια αναφορά στους μαύρους ανθρώπους Tebu ( Τεμπού ) τους νομάδες στο Τσαντ και τη Λιβύη των οποίων οι πρόγονοι χρησιμοποιούσαν για να επιτελέσουν οάσεις στη Σαχάρα!!!!!

O Ηρόδοτος αναφέρει μια θρυλική << πόλη του Διονύσου >> που χάνεται στην άμμο της ερήμου, η οποία μπορεί να είναι η προέλευση του θρύλου της Ζερζούρα!!!! Ο Έλληνας θεός διονύσιος συνδέεται με την Ελεησιανή μυστηριακή λατρεία της αρχαίας Ελλάδας, που βασίζεται στη χρήση ενός ετεχνολογικού φυτού: Οι ρίζες ιερών λαών μανιταριών έχουν εντοπιστεί από μελετητές στη Σαχάρα, ιδιαίτερα στην περιοχή Τασίλι-ν-Άτζερ της Αλγερίας, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για τις βραχογραφίες της που χρονολογείται ήδη από το 10.000 π.χ.!!!! Ορισμένες από αυτές τις ζωγραφιές φανερώνουν σαμανικές φιγούρες σε μανιτάρια να βιώνουν μια σαμανική έκσταση!!!! (αναφορά τροφίμων των θεών , από τον terence mckenna – Τέρενς Μκ Κένα )!!!! Ο μύθος της πόλης του Διονύσου μπορεί να είναι μια αμυδρή μνήμη αυτής της ξεχασμένης λατρείας!!!!

<< Η πρώτη ευρωπαϊκή αναφορά για την Ζερζούρα εκτός Ηροδότου γίνεται σε μια αναφορά του 1835 από τον Άγγλο αιγαιολόγο john gardner wilkinson – Τζων Γκάρντνερ Ουίλκινσον, βασισμένη σε μια έκθεση ενός Άραβα που είπε ότι βρήκε την όαση ενώ έψαχνε για μια χαμένη καμήλα!!!! Οι οάσεις του Φαραφάρ και του Μπαχάριγια , ως “όαση αποκαλούμενη Wadee Zerzoora – Γεντιέι Ζερζούρα ” αφθονούν “, με πηγές και μερικά ερείπια αβέβαιης ημερομηνίας!!!!” Αν και ιστορίες μυστικών τοπίων ερήμων που βρέθηκαν από ερευνητές για αδέσποτες καμήλες ήταν αρκετά κοινές ( όπως στην χώρα μας αυτός ο τσοπάνης που έχει χάσει σε αμέτρητες σπηλιές το ζωντανά του και βρίσκει συνέχεια θησαυρούς και χαμένους αρχαίους τάφους ως και τα μυστικά του Μίνωα ), οι μεταγενέστεροι εξερευνητές βρήκαν έναν αριθμό παλαιών άγνωστων οάσεων που είχαν ονομαστεί για λογαριασμό για την Ζερζούρα αλλά δεν βρήκαν την ίδια την Ζερζούρα ποτέ!!!!

Πιο πρόσφατα, οι ευρωπαίοι εξερευνητές έκαναν εισβολές στην έρημο, αναζητώντας την Ζερζούρα, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να την βρουν!!!! Οι αξιοσημείωτοι εξερευνητές του 20ου αιώνα Ralph Bagnold – Ραλφ Μπάνγκολντ, της Βρετανίας και ο Ούγγρος László (Ladislaus) Almásy – Λάσζλο ( Λαντισλάους ) Αλμάσι, ξεκίνησαν μια αποστολή να αναζητήσουν την Ζερζούρα από το 1929 έως το 1930 χρησιμοποιώντας φορτηγά τύπου Ford μοντέλο α !!!! Το 1932 οι διαδρομές αναγνωρίσεων αποστολής από τον  Patrick Clayton – Πάτρικ Κλέιτον , ανακάλυψαν δύο κοιλάδες στο Gilf Kebir  _ Γκιλφ Κεμπίρ!!!!  Από την άλλη πλευρά, ο Μπάνγκολντ θεωρούσε τη Ζερζούρα αν και την έψαξε αρκετά ως μύθο που δεν μπορούσε ποτέ να λυθεί!!!!

 

 

Οι συμμετέχοντες στο κυνήγι της μυθικής ( για τους νομάδες δεν είναι ) δημιούργησαν το Zerzura Club – Ζερζούρα κλαμπ, σε ένα μπαρ στο Wadi Halfa – Γουάντι Χάλφα, με την επιστροφή τους το 1930!!!!

http://www.fjexpeditions.com/frameset/zerzuraclub.htm

 

Πολλά από τα μέλη του συλλόγου παρέμειναν φίλοι και αρκετοί πήγαν για να υπηρετήσουν ως αξιωματικοί στο βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια του B’ παγκοσμίου πολέμου !!!! Πολλοί υπηρέτησαν στην περιπολία ευρείας περιοχής στην έρημο κατά τη διάρκεια της βόρειας Αφρικανικής εκστρατείας !!!! Μόνο ο Αλμάσι υπηρέτησε στους Afmer Korps -Αφμίρ Κορπς, του Rommel  – Ρόμελ και βοήθησε τους Ιταλούς!!!!

Για όσο διάστημα μπορεί κάποιος να θυμάται, οι άνθρωποι έχουν γοητευτεί με τη δυνατότητα να ανακαλύψουν αρχαίες χαμένες πόλεις!!!! Οι εξερευνητές έχουν προχωρήσει στις πιο επικίνδυνες αποστολές για να βρουν τεράστιο πλούτο χαμένων πόλεων και μερικές φορές ήταν επιτυχείς!!!!

Πολλές εκπληκτικές χαμένες πόλεις έχουν βρεθεί υποβρύχια, στην έρημο και στις ζούγκλες, αλλά μερικοί μυστηριώδεις αρχαίοι χώροι εξακολουθούν να παραμένουν στη σφαίρα της μυθολογίας….όπου σιγά σιγά με το πέρασμα των αιώνων γίνονται αληθινές!!!! Το γεγονός ότι δεν τα βρήκαμε ακόμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχουν!!!!

Ένα ανώνυμο βιβλίο ( !!;;;!! )  θησαυρού του 15ου αιώνα, το “Kitab al Kdnuz” – ( Κιτάμπ Αλ Κντουζ – https://en.wikipedia.org/wiki/kitab_al_kanuz )!!!! όπου πρόκειται για το θρυλικό βιβλίο των κρυμμένων μαργαριταριών και περιγράφει την Ζερζούρα ως μια κάτασπρη πόλη της ερήμου, στην πύλη της οποίας έχει  χαραγμένο ένα περιστέρι!!!! Ο θεατής του θησαυρού καλείται να “πάρει με το χέρι του το κλειδί από το ράμφος του πουλιού, και στη συνέχεια να ανοίξει την πόρτα της πόλης …γραφεί: << Ανοίξτε με το κλειδί και εκεί θα βρείτε σπουδαία πλούτη … >>

Αν και ορισμένοι αρχαίοι συγγραφείς λένε ότι είναι πιθανό κάποιοι να επισκεφτούν την Ζερζούρα στο μέλλον αναφέρουν ότι η όαση φυλάσσεται από μαύρους γίγαντες που εμποδίζουν οποιονδήποτε να εισέλθει και να ζήσει σ αυτόν τον αινιγματικό τόπο!!!!

Η Ζερζούρα, η θρυλική χαμένη πόλη γεμάτη θησαυρούς εξακολουθεί να υπάρχει μόνο ως μυθολογική ύπαρξη!!!! Υπάρχει περίπτωση η Ζερζούρα να έχει θαφτεί στην άμμο από την έρημο!!!;;;!!! ίσως η Ζερζούρα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι νομίζουμε!!!! κάποτε στο μακρινό παρελθόν όταν η Σαχάρα ήταν πράσινη !!!! οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι αρχαίοι ποταμοί που υπήρχαν πριν από περίπου 100.000 χρόνια δημιούργησαν πράσινους διαδρόμους στη Σαχάρα!!!!!

Αν η χαμένη πόλη υπήρξε τότε, είναι πιθανό η Ζερζούρα να υπήρχε ως χώρα!!!! Σήμερα, απλά αρχίζουμε να μαθαίνουμε τώρα την αλήθεια για αυτό το συναρπαστικό μέρος!!!! Να ξέρετε ότι από την έρημο Σαχάρα μόνο το 67% έχει ερευνηθεί και πατηθεί!!!!

Αυτό όμως που έκανε όλους αυτούς τους ερευνητές να ψάχνουνε μανιωδώς να βρούνε την πόλη παλιούς και καινούριους είναι οι νομάδες της ερήμου όπου όλοι ξέρουν και μιλάνε για αυτήν την πόλη!!!! Όλοι προσδιορίζουν μια τοποθεσία αλλά και λένε ότι οι μαύροι γίγαντες όπου ο κάθε ένας είναι πάνω από 12 μέτρα ύψος όπου φυλάνε την πόλη αναδυθήκαν από την Σαχάρα την ίδια μέσα από την άμμο και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι αλλά έχουν και το χάρισμα με την δύναμη του μυαλού τους να κάνουν την πόλη αόρατη στα πάντα!!!! Έτσι μπορεί κάποιος να περάσει δίπλα από την πόλη αυτή στα δυο μέτρα και να μην δει και να ακούσει τίποτα!!!! Οι μαρτυρίες των νομάδων είναι τόσες πολλές που δεν αφήνουν καμία ένδειξη μύθου!!!!

Υπάρχει όμως και αλλού μια αναφορά από τον Αμπντούλ Αλχαζρέντ όπου είναι αυτός που φέρεται μέσα σε αληθινά και μυθικά στοιχεία να έγραψε το Νεκρονόμικον – https://el.wikipedia.org/wiki/%ce%9d%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd !!!! Είναι κάποιοι που λένε από το Ζερζούρα κλαμπ που ανάρτησα ποιο πάνω ότι ο Λάβκραφτ όταν έγραψε το βιβλίο του Νεκρονόμικον ότι του το διηγήθηκε ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ και ότι δεν είναι ένας ήρωας ενός βιβλίου αλλά του έδωσε να αντιγράψει το Νεκρονόμικον και κατόπιν ο Λάβκραφτ έγραψε το μυθιστόρημα για να μπερδέψει τους αναζητητές του πραγματικού Νεκρονόμικον!!!! Αυτό που λένε λοιπόν αυτοί από το κλαμπ αυτό το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα λένε ότι ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ είχε μεγαλώσει στην Ζερζούρα….!!!!

Αυτό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία όπου μαζεύουμε στοιχεία ώστε να κάνουμε στο μέλλον ένα συγκλονιστικό άρθρο!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

 

 

Πηγές:

  1.  https://web.archive.org/web/20110715085056/http://www.pisces-press.com/c-nav/zerzura.html. archived from the original on july 15, 2011. retrieved september 15, 2010. missing or empty |title= (help)
  2. ^ sussman, paul the hidden oasis pg.483
  3. ^ https://web.archive.org/web/20110715050704/http://www.passionfruit.com/zerzura.html. archived from the originalon july 15, 2011. retrieved september 15, 2010. missing or empty |title= (help)
  4. ^ kelly, saul the lost oasis pg.53
  5. ^ kelly, saul the lost oasis pg.53
 • kelly, saul. the lost oasis: the desert war and the hunt for zerzura. westview press, 2002 isbn 0-7195-6162-0 (hc)
 • sussman, paul. the hidden oasis isbn 9780553818734
 • unknown sahara (ismeretlen szahara)by lászló almásy (budapest, 1934) describing his expeditions in search of zerzura. substantially the same text appeared in recentes explorations dans le desert libyque (cairo, 1936) and unbekannte sahara (leipzig, 1939).
 • the hunt for zerzura and world war iiabout members of the zerzura club in world war ii by saul kelly
 • the english patientby michael ondaatje was loosely based on almásy’s life
 • pirates of the caribbean: the price of freedomhas a main storyline setting on zerzura, as the story bases on slavery, from the viewpoint of captain jack sparrow.
 • ice cold in alexby christopher landon mentions zerzura several times.
 • the eye of raa gothic mystery novel by desert explorer michael asher, connects zerzura to the pharaoh akhnaten, alien visitations, and ufos
 • lost oasisfiction about zerzura oasis and the lost army of king cambyses by t.m. bown, published by story merchant books
 • biggles flies southby captain w. e. johns (1938) is a fictional account of three british airmen who discover zerzura
 • the lost oasis, a doc savage novel by kenneth robeson (lester dent), september 1933, takes place largely in zerzura.
 • the hidden oasis(bantam books, 2009) by paul sussman. an intelligent modern-day acheology thriller.

 

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


Αφήστε μια απάντηση