Σχετικά με την μεσή γη part 11

ΜΕΣΗ ΓΗ

ΜΕΣΗ ΓΗ part 11

Θα αναφέρω άλλη μια σπηλιά εντός Αττικής και θα συνεχίσουμε την αναφορά μας με άλλα μέρη της Ελλάδος. Κοντά στον σημείο όπου έγινε η ξακουστή μάχη του Μαραθώνα στην Αρχαία Ελλάδα με τους Πέρσες, αν ψάξει κάποιος στο πεδίο καλά υπάρχουν κανάλια τα οποίο έχουν νερό, άλλα με καλάμια και άλλα χωρίς. Εκεί υπάρχει μια  σπηλιά με την ονομασία Μαύρη. Είναι διπλά σε ένα κανάλι όπου υπάρχουν 4 μεγάλοι ευκάλυπτοι, ανάμεσα στους ευκαλύπτους υπάρχει μια τρύπα στο έδαφος όπου χωράνε άνετα να συρθούν 2 άτομα μαζί.

Είναι κατηφορικά και πρέπει κάποιος να συρθεί καμία δεκαριά μέτρα για να μπει στην σάλα, η σάλα δεν είναι πολύ μεγάλη άλλα στέκονται όρθιοι 10 άτομα άνετα. Σε όλη την σπηλιά έχει ένα μαύρο πέτρωμα που θυμίζει έντονα γρανίτη, στην οροφή επάνω της σάλας υπάρχουν 2 αρχικά γράμματα σμιλευμένα. Τα σύμβολα έχουν σμιλευτεί τέλεια, το κάθε γράμμα έχει γύρω στους 10 πόντους μήκος, και γύρω στον ένα πόντο βάθος έχει σμιλευτεί. Το ένα γράμμα είναι το Φ και το άλλο είναι το Π για όσους ξέρουν, ξέρουν ότι έχουν να κάνουν αυτά τα 2 γράμματα με μαθηματικά, η χρυσή τομή του φ …………. μπορεί βέβαια και να σημαίνουν κάτι άλλο άλλα τι; Αυτό αν θέλετε υποθέστε εσείς ότι καλύτερο νομίζετε. Έμενα η δικιά μου γνώμη είναι ότι έχει να κάνει με τα μαθηματικά, τι δουλειά έχουν αυτά τα γράμματα και αν αντιπροσωπεύουν τα μαθηματικά; Δεν θα σας το πω, βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει. Λέγεται από κάποιους  ντόπιους ότι παρ’ όλο έχει αρχαία τριγύρω οι αρχαιολόγοι δεν της δώσανε καμία σημασία ούτε καν κάνανε τον κόπο να μπουν να δουν με τι είχαν να κάνουν!! (  δεν είναι η πρώτη φορά… ). Κάποιοι λένε ( αν και το έψαξα πολύ να βρω αποδείξεις στην αρχαία γραμματεία άλλα δεν βρήκα τίποτα ) ότι στην μάχη του Μαραθώνα όπου έγινε με τους Πέρσες, ότι από εκεί βγήκαν 2 μεγάλοι αετοί όπου και δώσανε κουράγιο στους Έλληνες γιατί όπως λέει η μυθολογία οι αετοί είναι τα πουλιά του Δια. Βλέποντας οι Έλληνες τους 2 αετούς να βγαίνουν από το έδαφος πίστεψαν ότι ο Δίας ήταν μαζί τους και πήραν κουράγιο και πολέμησαν σαν σκυλιά. Όπως είπα και πιο πριν δεν βρήκα καμία απόδειξη για αυτήν την αναφορά και πιστεύω ότι είναι ένας θρύλος του λαού….. είναι όμως; Γιατί εδώ αν σκεφτεί κανείς τα γράμματα στην οροφή άλλα και τους 2 αετούς, ……χμμμμμ. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Υπάρχουν πολλές αναφορές για μαύρα νανάκια με σακίδια στην πλάτη όπου μπαινοβγαίνουν στο σπήλαιο. Το πόρισμα δικό σας.

Στο Καρπενήσι στο χωρίο Παλιόκαστρο μέσα στον εθνικό δρυμό υπάρχει ένα σπήλαιο όχι πολύ γνωστό στον έξω κόσμο από το χωρίο που ονομάζεται από τους ντόπιους  νεραϊδοσπηλία. Πρέπει να σας πάνε οι ντόπιοι μέχρι εκεί γιατί αν το ψάξετε μόνοι σας δεν θα το βρείτε ποτέ!! Είναι σε μια πλάγια όπου πυκνές φυλλωσιές από αναρριχητικά φυτά έχουν κλείσει την είσοδο της που αν δεν τα κανείς στην άκρη νομίζεις ότι είναι ένα με τον βράχο!! Το στόμιο έχει άνοιγμα 2 μέτρα φάρδος και γύρω στα 3 ύψος, μπαίνοντας μέσα έχει ένα κοίλωμα μεγάλο που μπορεί να χωρέσει άνετα 50 άτομα!! Υπάρχει άλλη μια αίθουσα πιο μικρή που χωράει γύρω στα 5 άτομα, στην μέση της αίθουσας υπάρχει ένας βράχος όπου με λίγη φαντασία θυμίζει μια γυναίκα όπου είναι καθιστή στα γόνατα. Από ότι λένε οι ντόπιοι είναι η νεράιδα Μυριδάτη!!! ( τι περίεργο όνομα ) η οποία είχε ερωτευτεί ένα παλληκάρι που της είχε πάρει το μαντήλι της όταν το έπλενε στο ποτάμι, τον παντρεύτηκε και έκανε 3 παιδιά μαζί του. Στον πόλεμο  με τους Τούρκους το παλικάρι σκοτώθηκε, αμέσως η νεράιδα έτρεξε σε αυτό το σπηλαίο όπου γονάτισε και πέθανε από στενοχώρια! Οι ντόπιοι λένε ότι όταν πεθαίνει μια νεράιδα γίνεται πέτρα!!!

Γύρω στο ενάμισι χιλιόμετρο από την πίσω πλευρά του Κωρύκειον σπηλαίου στους Δελφούς όπου είναι φημισμένο σπήλαιο από την αρχαιότητα αλλά και  με πολλά παράδοξα, υπάρχει ένα πολύ πιο μικρό σπήλαιο όπου οι ντόπιοι του έχουν δώσει την ονομασία Αν!! Το έχουν ονομάσει έτσι γιατί είναι πολύ δύσκολο να το βρεις!!! Και ίσως όχι, σου φανερώνεται αυτό λένε οι ντόπιοι!! Έχει μια μικρή τρύπα για στόμιο όπου μετά δυσκολίας μπαίνει κανείς μέσα,  η  οροφή του σπηλαίου είναι σαν να κοιτάς τον ουρανό το βραδύ γεμάτο άστρα!! Από τους κρυστάλλους που έχει!! Η σάλα της χώρα 10 άτομα και στο πίσω μέρος της έχει μια μικρή τρύπα όπου δεν χωρά κανείς να περάσει …….αν όμως προσπαθήσει κάποιος  και το σπήλαιο θελήσει  θα σε στείλει στο φεγγάρι……..!!!! από αυτό το σπήλαιο έβγαινε λένε όσοι τους έχει φανερωθεί μια τεράστια πεταλούδα με χιλιάδες χρώματα στα φτερά της, το μέγεθος της ξεπερνά τα 2 μέτρα!!!!!  Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στην λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα όπου είναι τεχνητή λέγετε από πολλούς προτού γεμίσει με νερό στον πάτο της δυτικά υπήρχε ένα σπήλαιο όπου βγαίνανε οι Μπίρπιλες!! Ήταν πλάσματα όπου είχαν το πρόσωπο σαν του γουρουνιού με μακριά μύτη.. ( μου θυμίζει τους Δέρος ) έβγαιναν και έκλεβαν κότες αρνιά καμιά φορά γελάδια αλλά και ένα τρακτέρ!!!!;!!!! Υπάρχουν κάποιες αναφορές από τους ντόπιους ότι κάποιες φορές όταν έβρεχε χοροπηδάγανε σαν τρελά μέσα στην βροχή, όταν άστραφτε τρέχανε γρήγορα μέσα στο σπήλαιο και όταν ακουγόταν η βροντή έβγαιναν έξω και έχωναν την μακριά τους μουσούδα μέσα στην λάσπη βγάζοντας ένα δυνατό θόρυβο όπου έκανε μπιρ μπιρ μπιρ ανακατεύοντας την λάσπη με μπουρμπουλήθρες!! Για αυτό και τους ονόμασαν Μπίρμπιλες!!

Στον Όλυμπο υπάρχει μια τοποθεσία όπου ονομάζεται Σκοτεινά, ένα χωριό εγκαταλειμμένο με μια παμπάλαια εκκλησία με απίστευτες άλλακαι περίεργες αγιογραφίες που δεν συναντούνται πουθενά σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο!! Αν περάσει κάποιος το χωρίο από τα σωθικά του και χωθεί περνώντας το στο δασός μέσα και περπατήσει καμιά δεκαριά χιλιόμετρα φτάνει σε ένα γκρεμό όπου και σταματάει, απέναντι στα βράχια ηχεί μια σπηλιά όπου λέγεται από τα πολύ παλιά χρόνια ότι βγαίνουν από εκεί ιπτάμενοι δίσκοι και μπαίνουν!!! Αν και το στόμιο της σπηλιάς είναι πολύ μικρό για να γίνει κάτι τέτοιο. Από το χωρίο Φωτεινά όπου είναι πιο κάτω από το χωρίο Σκοτεινά μου είπαν για αυτό το σπηλαίο, μου είπαν ότι προτού αρχίσουν να βγαίνουν οι δίσκοι οι παππούδες τους είχαν δει πολλές φορές να βγαίνουν όντα που έμοιαζαν με ανθρώπους  που όμως δεν ήταν και πετάγανε ανοίγοντας τα χέρια τους διάπλατα και χωρίς να τα κουνάνε. Όταν τα άνοιγαν από τα πλευρά τους μέχρι τον καρπό φαινόταν μια κόκκινη μεμβράνη όπου αυτά πρέπει να ήταν τα φτερά τους!! Δεν φορούσαν ρούχα δεν είχαν γεννητικά όργανα άλλα δεν είχαν ούτε καν πρόσωπο!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στο Όρος Κίσσαβο προτού βγει κάποιος στην ψιλότερη κορφή του από την ανατολική πλευρά υπάρχει ένα σπηλαίο όπου αν μπει κάποιος μέσα για τι πρέπει να αναρριχηθείτε ώρες θα βρει 13 δένδρα στην πρώτη σάλα ( κάτι μου θυμίζει αυτό …… ψάχτε  χμμμμ ) λέγεται ότι τα δένδρα είναι Δρυς και είναι πανύψηλα!! Έχει και άλλη μια αίθουσα όπου αναβλύζει νερό ποτίζοντας τα δένδρα!! Οι λίγοι ντόπιοι από τα γύρω χωρία όπου μου το ανέφεραν και χωρίς να ξέρει ο ένας τον άλλο και από διαφορετικά χωρία, μου είπαν ότι όταν σταμάτα να βγαίνει νερό από την αίθουσα γίνονται σεισμοί!! Τότε από εκεί βγαίνει ένας νάνος με ένα ποτιστήρι κα ποτίζει τα δένδρα, μετά πηδά πάλι μέσα από εκεί που ανέβλυζε το νερό και υστέρα από λίγο ξανά τρέχει η πηγή όπως  πρώτα!! Δεν  μπόρεσα να διασταυρώσω με τίποτα αν υπάρχει κάποιο σπήλαιο εκεί πάνω τόσο ψηλά!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στο Όρος Κίρφη λέγεται από πολλούς ότι στο κέντρο του βουνού υπάρχει ένα τεράστιο κοίλωμα όπου ζουν μέχρι σήμερα οι εναπομείναντες Κύκλωπες!! Τους έκλεισε εκεί ο πατέρας τους ο Ποσειδώνας λένε οι ντόπιοι γιατί είχε έρθει ο Χριστός στην γη!! Τους είπε ο πατέρας τους ότι όταν ο κόσμος ξανά γύρναγε στις παλιές θεότητες και δοξασίες θα βγαίνανε και πάλι!! Τους είπε ότι έτσι γίνεται κάθε 30.000 χρόνια!!! Από την βαρεμάρα τους οι Κύκλωπες που δεν έχουν τι να κάνουν κλισμένοι εκεί πολλές φορές χορεύουν, τα ποδοβολητά τους ακούγονται σαν βοή μέσα από το βουνό. Οι ντόπιοι τριγύρω λένε ότι χορεύουν οι Κύκλωπες …. από το χωρίο Αγία Μαρίνα πιστευτέ ότι κάτω από την εκκλησία υπάρχει άνοιγμα όπου οδηγεί στους Κύκλωπες. Όταν το έμαθαν αυτό οι άνθρωποι φοβήθηκαν και φτιάξανε την εκκλησία για να κλείσει το άνοιγμα και για να μην μπορούν να βγουν οι Κύκλωπες αν το θελήσουν!! Βέβαια η ιστορία αυτή είναι ένας θρύλος…… είναι όμως; Το Όρος Κίρφη είναι ένα βουνό όπου έχει πολλά σπήλαια, γαλαρίες, πολλά παράξενα, μοναστήρια εγκαταλειμμένα, στοιχειωμένες ρεματιές , φαντάσματα από το εμφύλιο, νεραΐδες, λυκάνθρωποι, Αστέριοι!!!, καλικάντζαροι, Α.Τ.Ι.Α., Νύμφες, Δέρος, νάνοι, τραγοπόδαροι, κ.τ.λ. είναι ένα παράξενο βουνό με πολλά απρόοπτα αν κάνετε τον αναγραμματισμό της λέξης Kίρφη μας δίνει την λέξη φρίκη!!!! Όχι ότι ο Όλυμπος ο Πάρνωνας ο Ταΰγετος και τα άλλα τόσα βουνά μας δεν έχουν παράξενα γεγονότα άλλα το Όρος Κίρφη πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο παράξενα στην Ελλάδα, θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με αυτό το βουνό πιο λεπτομερέστερα σε λίγο καιρό.

Στον νομό Ημαθίας υπάρχει ένα χωρίο όπου ονομάζεται Αγιά Μαρίνα, θα μου πείτε έχουμε πολλά χωρία όπου ονομάζονται με το όνομα αυτό.Αν ψάξετε καλά σε αυτά τα χωρία όπως με τα χωρία όπου ονομάζονται νεραιδοχώρια και ούτε κάθε εξής θα βρείτε περίεργες  ιστορίες και θρύλους!! Στο συγκεκριμένο χωρίο υπάρχει μια Νάνο εκκλησία!!! Λίγο έξω από το χωρίο βρίσκεται η συγκεκριμένη εκκλησία, έχει κανονικές διαστάσεις σε μήκος και πλάτος όσο μια κανονική εκκλησία, μα το ύψος της είναι 1,50 μέτρο!!! Τα τέμπλα, οι αγιογραφίες, τα μανουάλια, η αγία τράπεζα τα καθίσματα, το παγκάρι, όλα είναι φτιαγμένα με απίστευτες λεπτομέρειες προκαλώντας απίστευτο δέος άλλα και ερωτηματικά για το ποιοι την φτιάξανε αυτήν την εκκλησία!!! Η εκκλησία φαίνεται να είναι πολύ παλιά χωρίς κανένας να γνωρίζει το πότε κτίστηκε!! Οι ντόπιοι λένε ότι είναι κτισμένη στα μέσα της Τουρκοκρατίας χωρίς να ονομάζουν ποιος ή το γιατί την έκαναν τόσο μικρή σε ύψος!! Για να μπει κάποιος σε αυτήν την εκκλησιά μπαίνει μόνο στα τέσσερα, υπάρχουν διάφοροι θρύλοι και ιστορίες για το ποιος την έφτιαξε και το γιατί, εγώ θα αναφέρω την πιο εξωφρενική. Πριν χτιστεί η εκκλησία στο συγκεκριμένο χώρο και τόπο από κάτω της υπήρχε ένα άνοιγμα το οποίο οδηγούσε στης Νανοχώρες!!! Οι νάνοι δεν βγαίνανε συχνά στην επιφάνεια ώσπου οι σαυράνθρωποι επιτέθηκαν στις χώρες τους. Πολέμησαν γενναία και τους εδίωξαν γιατί οι νάνοι μπορεί να μην έχουν πολύ ύψος μα έχουν ψυχή. Οι σαυράνθρωποι για να τους εκδικηθούν άφησαν ένα τέρας για να τους τρομάζει άλλα και να τους κατασπαράζει σπέρνοντας τον τρόμο και τον φόβο. Δεν μπορούσαν να βρουν βοήθεια από πουθενά για να σκοτώσουν το τέρας, αποφάσισαν να ανεβούν στην επιφάνεια και να ζητήσουν βοήθεια από τους ανθρώπους, δεν είχαν εμπιστοσύνη όμως στους ανθρώπους για αυτό συμφώνησαν ότι τον πρώτο άνθρωπο που θα έβλεπαν θα του ζητούσαν την βοήθεια του και αν αρνιότανε θα τον απηγάγανε για να τον πάνε στην χωρά τους με σκοπό ή να τους βοηθήσει ή να τον δώσουν ως θυσία στο τέρας μήπως και τους άφηνε ήσυχους!  Μια και δύο βγήκαν από την σπήλια όταν έτυχε να περνά η Αγία Μαρίνα από εκεί εκείνη την στιγμή. Δεν έδειξε να τους φοβάται ούτε να τους κοιτάζει με έκπληξη, αμέσως την περικυκλώσανε λέγοντας της το πρόβλημα, η Άγια δέχτηκε να τους βοηθήσει και κατέβηκε από την σπήλια στις Νανοχώρες. Την πήγανε αμέσως στο σημείο όπου βρισκόταν το τέρας, δεν πίστευαν ότι θα πολεμούσε με το τέρας γιατί δεν είχε όπλα και ήταν γυναικά, πίστεψαν ότι ήταν ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα αισθήματα και ότι ήθελε να θυσιαστεί για τους νάνους για να τους αφήσει το τέρας ήσυχους!! Η Άγια έκανε μια συμφωνία μαζί τους, αν έδιωχνε το τέρας πάνω στο στόμιο της τρυπάς να έφτιαχναν μια εκκλησία από το Α έως το Ω.

Οι νάνοι δεχθήκανε την συμφωνία ή γιατί δεν πίστευαν ότι θα το διώξει το τέρας ή γιατί κρατάνε πάντα τον λόγο τους αν τον δώσουν. Η Αγία Μαρίνα άρχισε να φωνάζει στο τέρας όπου και φάνηκε μετά από λίγο με πολύ άγριες διαθέσεις, λέγεται ότι ήταν σαν άνθρωπος γεμάτο λέπια με μεγάλο στόμα και τεραστία κέρατα, είχε φτερά για να μπορεί να πετά άλλα δεν είχε χέρια, τα πόδια του ήταν όπως των αρπαχτικών πουλιών για να μπορεί να αρπάζει και να τσακίζει κόκαλα!! Αμέσως έκανε την επίθεση του στην Άγια για να την κατασπαράξει, η Άγια δεν κουνήθηκε καθόλου από την θέση της κάνοντας την προσευχή της στον Κύριο μας να την βοηθήσει!! Προτού το τέρας την φτάσει έπεσε κάτω σαν κοιμισμένο την τελευταία στιγμή, αμέσως η Αγία το έπιασε από τα κέρατα φωνάζοντας στους νάνους φερτέ αμέσως ένα πριόνι και κοφτέ του τα κέρατα!! Αμέσως οι νάνοι κάνανε ότι τους είπε, η Αγία πήρε τα κέρατα τα ευλόγησε και τα άφησε χάμο, αυτά αμέσως χάθηκαν και το τέρας άρχισε να αλλάζει ώσπου στην θέση του ήταν 4 νάνοι όπου πίστευαν ότι είχαν σκοτωθεί από καιρό. Κάνανε μεγάλη χαρά και είπαν στην Αγία ότι μόλις την πάνε επάνω θα ξεκινήσουν  τα έργα για την εκκλησία ακριβώς πάνω από το σπήλαιο. Έτσι και έγινε με την μονή διαφορά η Αγία Μαρίνα έφυγε και δεν επέβλεψε το έργο έτσι οι νάνοι την έκαναν επιβλητική για το μέγεθος τους. Τον θρύλο αυτόν μου τον διηγήθηκε ο Αθανάσιος Βολίδης 65 χρονών όπου με την σειρά του την άκουγε από τους γεροντότερους. Πήγε δεν πήγε η Αγία στις Νανοχώρες αν περάσετε ποτέ από εκεί αξίζει τον κόπο και ας μην είστε χριστιανός να δείτε αυτήν την παράξενη μικροσκοπική εκκλησία, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!!!

Στην λίμνη της Καστοριάς στην βορειοανατολική πλευρά της λέγεται ότι υπήρχε ένα σπήλαιο όπου σήμερα δεν υπάρχει έχει κλειστεί από τα χρονιά τα πολλά. Πιστευτέ ότι στον κεντρικό δρόμο της πόλης όπου πάει στο δημαρχείο πίσω ακριβώς από το δημαρχείο μπορεί κάποιος να μπει από εκεί και να φτάσει στο σπήλαιο μέσω γαλαρίας όπου είναι οδούς παλιάς.!!! Υπάρχουν και στην Καστόρια γαλάριες από κάτω όπου τις ξέρουν πολλοί λίγοι… από ένα καπάκι των όμβριων της πόλης όπου είχε ένα σύμβολο επάνω του ένα δράκο και ένα τεράστιο Χ καλλιγραφικό αν κάποιος το άνοιγε και το κατέβαινε μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σπήλαιο. Πριν κάποια χρόνια μετά την χούντα άλλαξαν το καπάκι γιατί δεν ήταν χριστιανικό!!!! Έβαλαν άλλο πολύ απλό χωρίς σχέδια……. σε άλλη ξεχωριστή αναφορά στο μέλλον θα μιλήσω για αυτά τα συγκεκριμένα περίεργα καπάκια όπου υπάρχουν σε όλες της πόλεις της Ελλάδος, θα εξηγήσω πια έχουν να κάνουν με την μέση γη και πια μαρκάρουν σημεία δύναμης ή ακόμη και συναντήσεις………… Το σπήλαιο αυτό λένε πολλοί από τις ιστορίες των δικών τους των πιο παλιών ότι εκεί μέσα ζούσανε οι Πηγάδιοι!!!! Ήταν κάποια όντα όπου έμοιαζαν καταπληκτικά με εμάς τους ανθρώπους χωρίς να έχουν μαλλιά άλλα ούτε μύτη!!

Το χρώμα τους ήταν ένα γαλαζωπό όπου φωσφόριζε έντονα στο σκοτάδι και μπορούσαν και βλέπαμε με μεγάλη επιτυχία όπου και αν παγαίνανε!! Οι Πηγάδιοι βγαίνανε από το κέντρο της σπηλιάς αυτής όπου υπήρχε ένα πηγάδι όπου το είχε ανοίξει ο Ήφαιστος!!!! Έδιναν συμβουλές στους ανθρώπους όπου πηγαίνανε εκεί άλλα είχαν και τεχνικές όπου έλυναν οπoιαδήποτε μορφή μαγείας!!! Η τελευταία τους αναφορά ήταν ότι η Ελλάδα θα λυτρωθεί και θα ελευθερωθεί από τον ζυγό των Τούρκων, είπαν όμως να μην χαιρόμαστε γιατί θα σκλαβωνόμασταν από έναν αόρατο εχθρό όπου αν δεν προσέχαμε θα χανόμασταν σαν φυλή, αυτό θα ήταν κρίμα μεγάλο να γινόταν να χαθεί η φυλή μας γιατί ήμασταν πλασμένοι από τους Ολύμπιους  θεούς και ότι ο Ήφαιστος έβαλε το ήλεκτρων μέσα μας για να έχουμε ζωή!!! Είναι επίσης κρίμα να χαθούμε σαν φυλή ή λαός γιατί είμαστε αυτοί όπου έδωσαν κίνητρο σε όλους τους λαούς και φυλές του πλανήτη για να γίνουν αυτό που είναι σήμερα!!! Είπαν επίσης ότι ήταν η τελευταία φορά όπου βγαίνανε σε αυτό το σπήλαιο γιατί η φλέβα του θεού Ήφαιστου θα έκλεινε και δεν θα μπορούσαν να ξανά έρθουν στον κόσμο μας!! Πράγματι η ιστορία αυτή είναι πολύ περίεργη αν είναι αληθινή………. γιατί όμως να μην είναι;  Στην επομένη αναφορά μου θα είναι πάλι για τα σπηλαία όπου και θα κλείσουμε με αυτά και θα συνεχίσω με άλλες αναφορές μου με ότι έχει να κάνει με την μέση γη. Έως τότε να είστε όλοι καλά και να θυμάστε αν δεν πιστευτέ σε κάτι δεν πάει να πει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει.

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 

 

 

 


3 σκέψεις στο “Σχετικά με την μεσή γη part 11

  1. Καλησπέρα! Διαβάζω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα άρθρα σας για τη Μέση Γη και θα ήθελα αν είναι εφικτό να δώσετε περισσότερες πληροφορίες για τους Πηγάδιους. Επίσης, υπάρχει κάποιο άρθρο σας που να αναφέρεται στα καπάκια των όμβριων υδάτων; Το τελευταίο διάστημα έχουν τραβήξει και τη δική μου προσοχή στην περιοχή που διαμένω και όλως τυχαίως (;) διάβασα ένα σχετικό άρθρο (http://www.pronews.gr/thriskeia/mystikismos/404516_ti-simainoyn-ta-mystikistika-symvola-sta-kapakia-ton-yponomon).

  2. Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αυτή με τους Πηγάδιους.Κατα τον Χριστιανισμό , ο αόρατος εχθρός είναι ο διάβολος.Χμμ δυστυχώς δεν έδωσαν απ’οτι φαίνεται αρκετές πληροφορίες για να ξέρουμε τι αντιμετοπίζουμε.
    Πάντως για πρώτη φορά στα θέματα σου βλέπω όντα φιλικά προς εμάς και που προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν

Αφήστε μια απάντηση