ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ROOPKUND ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 600 ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ROOPKUND ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 600 ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!

Η λίμνη Roopkund ( Ρουπκάουντ ), γνωστή και ως η λίμνη με των σκελετών αποτελεί ένα μέρος γεμάτο από άλυτους γρίφους και απίστευτα μυστήρια.

H λίμνη αύτη βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των μακρινών Ινδιών, Uttarakand ( Ουττάρακαντ ), στα Ιμαλάια Όρη, σε υψόμετρο 5.000 μ.

Αυτή η λίμνη αποτελεί έναν τάφο τεραστίων διαστάσεων που διατηρεί τουλάχιστον 600 κουφάρια, που κανείς μέχρι σήμερα δεν δύναται να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα, σε ποιούς ανήκαν και πως βρέθηκαν στην λίμνη!!!!

Αν και η λίμνη ήταν γνωστή από παλιά στους ντόπιους το όλο μυστήριο ανακαλύφθηκε τυχαία το 1942 και από τότε αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους που αγαπούν το μυστήριο. Με το όλο θέμα ασχολήθηκαν πολλοί αρχαιολόγοι ανά τον κόσμο, λέω αρχαιολόγοι διότι οι πρώτες διαδικασίες χρονολόγησης με άνθρακα που διεξήχθησαν σε αυτούς τους σκελετούς, τους τοποθετούν μεταξύ του 12ου και του 15ου αιώνα. Ακολούθησαν και νέες ραδιοχρονολογήσεις, οι οποίες έδειξαν ότι βρίσκονταν εκεί ακόμη κουφάρια από  τον 9ο αιώνα!!!!

Ανθρωπολόγοι, ιατροδικαστές και αρχαιολόγοι από το Λονδίνο του Hyderabad ( Χαϊντεραμπάντ ) που εξέτασαν τα κρανία, διαπίστωσαν ότι φέρουν πολλά κατάγματα τα οποία ήταν η αιτία θανάτου. Πιθανολογούν ότι προκλήθηκαν εξαιτίας πτώσης ογκώδους χαλαζιού που συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη χιονοθύελλα. Αυτό βοήθησε να διατηρηθούν πολλά από τα λείψανα σε καλή κατάσταση, στο εσωτερικό της λίμνης, όπου και συνεχίζουν να βρίσκονται  μέχρι και σήμερα!!!!

 Δεδομένου ότι η λίμνη Roopkund δεν ήταν ποτέ μια σημαντική περιοχή, ούτε αναφέρεται πουθενά ως τόπος προσκυνήματος, για να προσελκύσει τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπων, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα “πώς βρέθηκαν εκεί τόσα κουφάρια ανθρώπων;”.

 Οι θεωρίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, είναι πολλές μα χωρίς κάποια να έχει οριστικοποιηθεί. Μερικοί υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για περιπλανώμενους Θιβετιανούς εμπόρους. Αυτή η θεωρία δεν στέκει γιατί είναι πως η λίμνη Roopkund απέχει πολύ από τους εμπορικούς δρόμους της Ινδίας, άρα δεν είχαν κανέναν λόγο οι έμποροι να βρεθούν εκεί.

Άλλοι, λένε ότι πρόκειται για προσκυνητές και άλλοι για νεκρούς από κάποια άγνωστη  μη καταγεγραμμένη ιστορικά μάχη που έγινε στην περιοχή, αλλά και αυτή η εκδοχή-θεωρία δεν στέκει γιατί αν ήταν από κάποια μάχη όλα τα κουφάρια θα έπρεπε να είχαν μια ηλικία μέτρησης και όχι κάποιοι σκελετοί να έχουν διαφορά αιώνων…….

Η θεωρία του National Geographic

Η ανάλυση του DNA στους σκελετούς, έδειξε ότι άνηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, η μία ήταν εξαιρετικά κοντή και η άλλη είναι αισθητά πιο ψηλή. Αυτή η ανακάλυψη  μεγάλωσε το μυστήριο και οδήγησε μια ομάδα Ευρωπαίων και Ινδών επιστημόνων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της λίμνης. Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από το National Geographic Channel και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν  συγκέντρωσαν τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία , οι νεκροί ήταν μάλλον μέρος μιας θρησκευτικής πομπής, της << Nanda Jaat Yatra >>,  ( Νάντα Τζάατ Γιάτρα ) η οποία γινόταν κάθε 12 χρόνια. Απόγονοι των βασιλιάδων του Garhwal ( Γκάρχγαλ ) οργάνωναν ταντρικές τελετουργίες, αφιερωμένες στη περίφημη << Sri Yantra >> ( Σρι Γιάντρα ). Σύμφωνα με την παράδοση 5000 ετών, αυτή η λίμνη ήταν << η αναπνοή της Θεότητας >>, μέσω της οποίας εξελίχθηκε ο κόσμος μια σειρά από αποσυντιθέμενα σώματα στοιχειώνουν τη λίμνη.

Εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την θεωρία διότι είναι μια θεωρία η οποία δεν στέκει για μια ακόμα φορά. Ο λόγος είναι και πάλι η διαφορά ηλικίας θανάτου  μεταξύ των θυμάτων όπου είναι αισθητή με κάποιους αιώνες διαφορά!!!! Αυτό ακόμη φαίνεται από τις εργαστηριακές εξετάσεις των ρούχων και των παπουτσιών που υπάρχουν ακόμα σε κάποια κουφάρια μέσα στην λίμνη τα οποία και έδειξαν διαφορετικούς αιώνες προέλευσης!!!!

Στις γύρω περιοχές δεν γνωρίζει κανείς τίποτα για το πώς σκοτώθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αλλά υπάρχουν κάποιες ιστορίες οι οποίες χρήζουν να της ακούσει κάποιος:

Εδώ και κάποιους αιώνες κυκλοφορεί μια ιστορία στα χωριά  της περιοχής όπου λέει για τα << Μαύρα Ιπτάμενα Φώτα >> ( !!!;;!!! ). Είναι μια ιστορία η οποία δεν είναι πιστευτή από τις αρχές τις χώρας και για αυτό δεν έχει τεθεί θέμα έρευνας. Ακόμα όσοι συμμετείχαν στις έρευνες από επιστήμονες έως και εκπομπές από τηλεοράσεις δεν έδωσαν βάση στην ιστορία αυτή, αναρωτιέμαι το γιατί; Ίσως επειδή είναι παρατραβηγμένη, μα όταν την εξιστορούν πάνω από δεκαπέντε χωριά τα οποία οι αποστάσεις αναμεταξύ τους είναι μεγάλες και λέγεται επί αιώνες μέχρι και σήμερα ότι γίνεται, είμαι της γνώμης ότι χρήζει της προσοχής της!!!!

Τα μαύρα ιπτάμενα φώτα εμφανίζονται περίπου κάθε τέσσερα χρόνια τα οποία εμφανίζονται μόνο την μέρα και μετά από έντονη χιονοθύελλα. Είναι κατά ζεύγη των έξι και έχουν το μέγεθος όσο μια κατσίκα!!!! Είναι κατάμαυρα αλλά παράγουν μια λάμψη όπου κατά ένα παράξενο τρόπο δίνει στο μαύρο χρώμα ποιο έντονο μαύρο χρώμα!!!! Λένε ότι είναι υπεύθυνα για αρπαγές χωρικών και ζώων, και ότι προ έρχονται από την περιοχή όπου βρίσκεται η λίμνη. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι τα έχουν δει να βγαίνουν από την λίμνη. Οι χωρικοί στην περιοχή αυτή λένε ότι πρόκειται για μια υποχθόνια θεότητα όπου ζει στην λίμνη η οποία κάθε τέσσερα χρόνια τρέφεται με χωρικούς και τα ζώα αυτών……. Η ιστορία είναι πράγματι παράξενη ειδικά όταν διαπιστώσει κάποιος ότι πρώτο ξεκίνησε να λέγεται εδώ και 900 χρόνια!!!!

Η λίμνη αυτή θα παραμείνει ένας άλυτος γρίφος για τους δυστυχείς που έχασαν την ζωή τους εκεί, ή από χαλάζι ή ήταν τόπος εκτέλεσης ή ληστειών ή ακόμη και ανεξήγητων γεγονότων για πολύ καιρό. Ένα από τα μυστήρια που κανείς δεν έχει αναφέρει είναι η έντονη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια γύρω από την λίμνη για αυτό και τα ντοκιμαντέρ που έγιναν εκεί τραβήχτηκαν όλα από το ίδιο σημείο, διότι μόνο από εκείνο το σημείο έδειχναν οι κάμερες να δουλεύουν καλά…. Και το άλλο παράξενο γεγονός είναι ότι κάποιους χειμώνες ο πάγος της λίμνης παίρνει χρώμα ροζ…… Το ότι υπάρχουν κάποιες όμως ιστορίες παράξενων γεγονότων στην γύρω περιοχή κάνει την όλη υπόθεση μια έλξη μυστηρίου για πολλούς ερευνητές. Το θέμα όμως είναι στην κάθε ιστορία να μαζεύονται τα στοιχεία αληθινά ή ψεύτικα γιατί κάπου ενδιάμεσα υπάρχει η αλήθεια την οποία σαν πάζλ κάποιος μπορεί να φτιάξει… …αν όχι όλη την αλήθεια τουλάχιστον θα πλησιάσει….!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PMyN0EUFqe4[/youtube]

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


Αφήστε μια απάντηση