ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ MOTHMAN

ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ MOTHMAN

Ένα από τα πιο παράξενα πλάσματα όπου έχουν καταγραφεί στην ιστορία της μελέτης του παράξενου και του μυστηρίου είναι ο Mothman ( ο άνθρωπος σκόρος ). Μέχρι και σήμερα γύρω από το μυστήριο του πλάσματος δεν έχει δοθεί κάποια τεκμηριωμένη απόφαση το τι μπορεί να είναι. Λέω το τι μπορεί να είναι γιατί έχει εμφανιστεί τόσες φορές που πολλοί ερευνητές του θέματος το θεωρούν υπαρκτό και όχι μυθοπλασία. Λένε ότι οι εμφανίσεις του πλάσματος αυτού ξεκίνησαν 12/11/1966, στο Clendenin της δυτικής Βιρτζίνια των Η.Π.Α., κοντά στο αιώνιο στοιχειωμένο Salem!!

Εκείνη την μέρα ένα γραφείο τελετών προετοίμαζε την εκσκαφή ενός τάφου στο τοπικό νεκροταφείο, την ώρα που έκαναν το διάλλειμα τους από ένα κοντινό δένδρο έκανε την απογείωση του τελείως ξαφνικά όπου και πέρασε πάνω από τα κεφάλια των εργατών ένα << καφέ ανθρώπινο πλάσμα με φτερά!! >>. Την επομένη μέρα ένας πανικός επικρατούσε στην πόλη διότι το είδαν πάρα πολλά άτομα να πετάει πάνω από την πόλη τους. Οι εμφανίσεις του συνεχίστηκαν για κάμποσες μέρες άλλα όχι με την ένταση που είχε την πρώτη φορά, ο δήμαρχος αναγκάστηκε και ειδοποίησε το F.B.I., οι έρευνες τους δεν κατάφεραν να δείξουν τίποτα για την ύπαρξη αυτού του πλάσματος. Διαπίστωσαν όμως ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης αυτής είχαν συναντηθεί με αυτό το παράξενο πλάσμα!!

Στις 15/12/1966, σε έναν δρόμο της κωμόπολης Point Pleasant, δύο ζευγάρια όπου και οδηγούσαν  παρατήρησαν << …ένα τεράστιο πλάσμα ,δύο μέτρα ψηλό, με δύο μεγάλα αστραποβόλα μάτια, και τεράστια διπλωμένα φτερά στην πλάτη του! >>. Στεκότανε ακούνητο σε ένα κοντινό λόφο και τους παρατηρούσε, μόλις κινήθηκε για να τους πλησιάσει τα ζευγάρια των νεαρών πανικοβληθήκαν και τράπηκαν σε φυγή. Μπήκαν στα αυτοκίνητα τους όπου και φύγανε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρ’ όλα αυτά το πλάσμα τους ακολούθησε πετώντας για πάνω από 180 χιλιόμετρα!! Αν και απευθύνθηκαν στον τοπικό σερίφη ονόματι Millard Hastead, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να βρει τίποτα. Το ίδιο βραδύ στην ίδια περιοχή έγινε ένα πιο παράξενο περιστατικό.

Ο Newell Partridge, ήταν ένας μεγάλος εργολάβος της περιοχής και κάτοικος του Salem, γύρω στις 10:30 μ.μ., έβλεπε τηλεόραση όταν ξαφνικά η οθόνη μαύρισε, και άρχισε να δείχνει ένα παράξενο σχήμα. Έξω από το σπίτι του άκουσε οξύς θορύβους, σαν κλάματα, οι οποίοι ανέβαιναν σε συχνότητα και ξαφνικά σταματούσαν. Αργότερα δήλωσε ότι έμοιαζε σαν μια γεννήτρια ηλεκτρισμού όπου έπαιρνε μπρός. Το σκυλί του γαύγιζε ασταμάτητα, όταν βγήκε να δει τι είχε συμβεί, στα 30 μέτρα μακριά του είδε δύο τεράστια κόκκινα μάτια να τον κοιτούν επίμονα. Όταν ένιωσε ότι τον είχε κυριεύσει πανικός έλυσε το σκυλί του δίνοντας του διαταγή να ορμίξει προς το πλάσμα. Το σκυλί όρμιξε προς το πλάσμα μα από τότε ο ιδιοκτήτης του δεν το ξανά είδε πότε του.

Οι εμφανίσεις τους πλάσματος συνεχιστήκαν για ένα χρόνο ακατάπαυστα , έφτασαν σε σημείο να γίνουν μεγάλο θέμα από τα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα άρχισαν να γίνονται  εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων, οι περιβόητοι Άνδρες με τα Μαύρα, άλλα και ακατανόητα περιστατικά τα οποία δεν είχαν καμία λογική εξήγηση, όπως οι γνωστές εμφανίσεις εκείνης της εποχής νάνων με παράξενα μάτια και μαλλιά όπου μιλούσαν στους κατοίκους με παρανοϊκές φωνές και έκλεβαν αντικείμενα π.χ. όπως στυλούς, τσίχλες, γιογιό!!  Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το 1967 στην δημοσιογράφο Mary Hyre της εφημερίδας Messenger του Οχάιο.

Η όλη ιστορία συνδέθηκε με τον ερευνητή John Keel όπου είχε φτάσει εκεί για να βρει απαντήσεις στο μυστήριο του άνθρωπου-σκόρου. Ο ερευνητής ήρθε σε επαφή με πάνω από 100-200 ανθρώπους όπου είχαν έρθει σε επαφή με το πλάσμα. Του είπαν πως εκτός από τα άλλα χαρακτηριστικά του πλάσματος κάποιες φορές όταν πετούσε, αιωρείται χωρίς να κουνάει τα φτερά του. Απορρίπτει όλες τις θεωρίες από άλλους ερευνητές για το πλάσμα ότι έχει να κάνει με εξωγήινους και ιπτάμενους δίσκους, άλλα ισχυρίζεται πως περιστατικά σαν του πλάσματος έχουν να κάνουν με τον αρχαίο κόσμο και ότι είναι εκδηλώσεις μεταφυσικών πραγματικοτήτων…. Κατέληξε ότι η όλη γνωστή περιοχή είναι ένα ιδιαίτερο << παράθυρο >> από όπου το παραφυσικό εισβάλει στον κόσμο μας και ότι οι Παλαιοί θεοί υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας, αλλά έχουν αλλάξει τα ονόματα τους και αντί για δαίμονες ή νεραΐδες ονομάζονται πλέον ούφο και εξωγήινοι και εμφανίζονται μοναχά σε ιδιαίτερες τοποθεσίες.

Είναι φανερό ότι για αυτόν η παράξενη εμφάνιση του πλάσματος συνδεόταν με αλλά μεταφυσικά γεγονότα όπου και είχαν συμβεί και εξελιχτεί στο παρελθόν. Όπως η πολύ γνωστή κατάρα του Cornstalk, έναν πολύ παράξενο Αμερικάνικο θρύλο……

Από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά του άνθρωπου-σκόρου συνέβηκε όταν οι εμφανίσεις του είχαν αρχίσει να σταματούν. Στις 15 Δεκεμβρίου 1967, στην γέφυρα 220 μέτρων όπου ενώνει  το Point Pleasant με το Οχάιο τσακίστηκε την ώρα που πάνω της περνούσαν δεκάδες αυτοκίνητα!! Σαν αποτέλεσμα του ατυχήματος(;) ήταν να σκοτωθούν 46 άτομα!! Δύο από τα πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ και τα αλλά 44 άτομα θάφτηκαν – για αγνώστους λογούς – σε ομαδικό τάφο, σε μια άλλη κωμόπολη ( !!!;;;!!! ) για κάποιο παράξενο αλλά και αδιευκρίνιστο λόγο, η καταστροφή αυτή αποδόθηκε στον άνθρωπο-σκόρο!! Βάση των γεγονότων αυτών φτιάχτηκε η ταινία ( The Mothman Prophesies – Richard Gere ). Όλα τα ονόματα όπου παρουσιάζονται στην ταινία είναι ο αναγραμματισμός των πραγματικών προσώπων όπου πήραν μέρος στα πραγματικά γεγονότα!! Είναι μια ταινία που σας συνιστώ να την δείτε αν είστε λάτρεις του παράξενου, καθώς την απολαμβάνετε μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για αληθινά γεγονότα με την μόνη παραποίηση των αναγραμματισμό των ονομάτων……..

Πολλοί είναι αυτοί σε όλη την Αμερική που λένε ότι έχουν δει το άνθρωπο-σκόρο, αν και μετά το ατύχημα της γέφυρας δεν έχει ξανά κάνει την εμφάνιση του στην συγκεκριμένη περιοχή όπου και τις έκανε το συγκεκριμένο πλάσμα.  Οι ερευνητές έχουν σταθεί στο γιατί να κάνει τόσες πολλές εμφανίσεις στην συγκεκριμένη περιοχή και όχι σε άλλες. Πότε δεν έβλαψε κανέναν άνθρωπο αλλά ούτε υπάρχει κάποια αναφορά για ότι πείραξε κάποια οικόσιτα ζώα. Όπως εμφανίστηκε τόσο απρόσμενα και τόσο περίεργα έτσι ακριβώς μετά το ατύχημα της γέφυρας εξαφανίστηκε χωρίς κανένας από την γύρω περιοχή να το ξαναδεί!! Τι ακριβώς μπορεί να ήταν μόνο εικασίες μπορεί κάποιος να κάνει στο θέμα αυτό, αν και έχουν σκιτσογραφίσει το πλάσμα πολλές φορές είναι πολύ λίγα τα σημεία που δεν συμφωνούν μεταξύ τους είναι τόσο ασήμαντα που δεν χρειάζεται ούτε καν να τα αναφέρουμε. Αλλά ίσως επειδή κάποιοι από εσάς πείτε ότι γιατί δεν λέω τις διαφορές κρύβοντας κάτι, θα τις αναφέρω μόνο και μόνο προς απάντησης μου σε αυτούς. Στα μάτια υπάρχουν κάποιες διαφορές ότι είναι σε κάποια σκίτσα πιο μικρά, στο πέταγμα του ότι πάντα ηταν χαμηλό, σε ύψος από δέκα έως δώδεκα μέτρα, υπάρχουν κάποια σκίτσα που το δείχνουν να πετά πάρα πολύ ψηλά. Και στα φτερά κάποια σκίτσα πολύ λιγοστά δείχνουν τα φτερά του να είναι λίγο πιο μικρά από το κανονικό. Όλοι λοιπόν οι ερευνητές συμφωνούν ότι δεν έχουν καμία σημασία αυτές οι μικρές λεπτομερές γιατί το γενικό σύνολο είναι ακριβώς το ίδιο!!!

Κάποιοι είπαν ότι ήταν ένα τεράστιο πούλι το οποίο ανήκει σε ένα εξαφανισμένο είδος μπούφου όπου έχει εξαλείψει εδώ και εκατομμύρια χρόνια!! Μα και έτσι να είναι πως βρέθηκε εδώ αυτό το εξαφανισμένο εδώ και εκατομμύρια χρόνια πουλί; Αν υπάρχει ακόμα το είδος του που είναι και δεν το έχουμε βρει ακόμα; Αν πράγματι υπήρχε δεν βγήκε από μόνο του από το αυγό θα πρέπει να είχε γονείς και θα έπρεπε να τραφούν, όλο και κάποιος θα τα είχε δει να πετάνε. Όμως εδώ όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για άνθρωπο με φτερά και όχι πουλί, μάλιστα όταν τους έδειξαν κάποια σκίτσα του μπούφου ήταν τελείως σίγουροι ότι δεν είχαν να κάνουν με αυτό που είδαν.

Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήταν ένας εξωγήινος ο οποίος το σκάφος του είχε πάθει βλάβη και δεν μπορούσε να γυρίσει στον πλανήτη του μέχρι όπου και έφτασε βοήθεια και τον πήρανε ή φτιάξανε το σκάφος του και έφυγε!!

Κάποιοι άλλοι είπαν ότι είναι πλάσμα μαγείας και εκδίκησης για τα γεγονότα τα οποία είχαν γίνει στο Salem τον προηγούμενο αιώνα, και ότι ήρθε να εκδικηθεί τους απογόνους αυτών που βγάλανε την απόφαση να πεθάνουν οι μάγοι και οι μάγισσες ( οι οποίοι ήταν όλοι τους αθώοι ). Μα ούτε και αυτό στέκει γιατί ο άνθρωπος-σκόρος δεν πείραξε κανέναν.

Άλλοι είπαν ότι ηταν κάποιος τρελός όπου είχε φτιάξει κάποια στολή και μπορούσε και πέταγε(;) μα αυτή δεν στέκει πουθενά, γιατί να πετούσε μόνο βραδύ όπου θα ήταν και πιο επικίνδυνα για όποιον το έκανε και δεν πετούσε μόνο την μέρα όπου και θα ήταν πιο εύκολο για να βλέπει το που θα πήγαινε;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι θα μπορούσε να είναι το πλάσμα αυτό, ( σημείωση: θα μπορούσε να είναι ένα είδος φτερωτού εσωγήινου που για κάποιον άγνωστο λόγο να βρέθηκε στην επιφάνεια της γης προσπαθώντας να γυρίσει στα εδάφη του. Την ημέρα δεν μπορούσε να πετάξει για δύο λόγους ή ότι το φως του δικού μας ήλιου ηταν πολύ δυνατό γι’αυτό ή γιατί δεν ήθελε να γίνει γνωστό σε εμάς πετώντας την ημέρα φοβούμενο ότι θα το αιχμαλωτίσουμε. ) αν κοιτάξουμε στην  αρχαιότητα θα δούμε ότι σε όλους τους πολιτισμούς υπήρχαν φτερωτές οντότητες, άλλες κακές και άλλες καλές, υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο σε αγάλματα, ψηφιδωτά, πίνακες ζωγραφικής, σε ποιήματα, θρησκευτικά βιβλία, ακόμη και σε ιστορίες άλλες αλλόκοτες άλλες μη.

Στην Ταϋλάνδη υπάρχει ο μύθος (;) του Mananagal ενός πλάσματος που θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει με τον άνθρωπο-σκόρο, μόνο που το συγκεκριμένο πλάσμα πρόκειται για μια τεράστια νυχτερίδα ίσως από πλευράς κρυπτοζωολογίας να έχει πολύ ενδιαφέρων εφόσον ένα από αυτά σκοτώθηκε σε μια του πτήση χτυπώντας υψηλά καλώδια της ηλεκτροδότησης , αν και οι αρχές είπαν επίσημα ότι δεν πρόκειται για το φημισμένο πλάσμα Mananagal  δεν δώσανε εξηγήσεις το τι ήταν ή το τι έγινε το συγκεκριμένο πλάσμα. Μπορείτε να το δείτε σε βίντεο στο YouTube με τίτλο Mananagal, το βίντεο δεν μπορούν να το αρνηθούν αν και επίσημα είπαν ότι πρόκειται για Φώτο μοντάζ. Εγώ που το είδα το βίντεο είναι μια χαρά και δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Δείτε το αν θέλετε για να το διαπιστώσετε και εσείς.

Βέβαια δεν έχει καμία ομοιότητα ο άνθρωπος-σκόρος με το Mananagal, αν και βέβαια κάποιοι έτρεξαν να τα συνδέσουν αναμεταξύ τους. Βλέπετε υπάρχουν κάποιοι << ερευνητές >> που θέλουν να κερδίσουν χρήματα ή να παραπληροφορήσουν τον κόσμο σχετικά με την αλήθεια. Όσο για το αν ηταν μπούφος ή κάποια τεράστια κουκουβάγια ( ποσό τεράστια ; ), λένε ορισμένοι ότι ήταν γιατί, η κουκουβάγια κατοικούσε στην γέφυρα που γκρεμίστηκε και σκοτώθηκε και αυτή στο ατύχημα…. ( δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια τώρα ή μετά; ). Αυτή η εξήγηση δεν καλύπτει όλα τα παράξενα περιστατικά της περιοχής εκείνης και φαίνεται αλλά και ακούγεται πολύ γελοία, οι διάφοροι μελετητές καταλήγουν σε ένα αποτέλεσμα πως ο άνθρωπος- σκόρος ( Mothman ), δεν ήταν αλλά ούτε είναι σε καμία περίπτωση φάρσα. Αν θέλετε περισσότερος λεπτομέρειες στο θέμα μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία των ερευνητών Jeffrey P. Stoneking  & Mary Hyre, όπου και καταγράφουν όλες τις μαρτυρίες από τους αυτόπτες μάρτυρες όπου και είδαν αλλά και ήρθαν αντιμέτωποι με τον άνθρωπο – σκόρο!!

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι αφιερωμένο στον καλό μου φίλο Μάνο Καραΐνδρο όπου και είχε παθιαστεί με τον άνθρωπο – σκόρο όταν είμαστε παιδιά. Ελπίζω από εκεί που βρίσκεται τώρα αυτός να έχει βρει την λύση στο μυστήριο αυτό!!

Μέχρι την επομένη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε, αν δεν πιστευτέ σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!


3 σκέψεις στο “ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ MOTHMAN

 1. ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΑΝΑΝΑΓΚΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ : « ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΔΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ».

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ!!!! ΕΜΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ!!!!

  ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ VIRTUAL EFECTS ΑΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΣΙΠΕΡΣ ΚΡΙΠΕΡΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΣΕΡΟΚΙ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!! ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΕΡΟΚΙ!!!!

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΡΑΤΩ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ…… ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΑ!!!!

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ!!!!

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!

 2. Μια αλλη ταινια σχετικη με τον θρυλο του Mothman ειναι το Jeepers Creepers.
  Παντως, το βιντεο που εχεις στο αρθρο, αν δεις προς το τελος , ο ιδιος που ανεβασε το βιντεο εμφανιζει ενα μηνυμα σε πλαισιο , στο οποιο παραδεχεται οτι το ολο “πραγμα” ειναι κατασκευασμενο (scarecrow οπως αναφερει ).
  Επισης, επειδη ειπες πως δε φαινεται το βιντεο επεξεργασμενο , θελω να σου πω το εξης. Τη σημερινη εποχη με τα σημερινα μεσα και τη σημερινη τεχνολογια και εφε, ειναι ΠΟΛΥ ευκολο να φτιαξεις κατι που να φαινεται αληθινο. Ακομα και ενας ερασιτεχνης , μπορει να φτιαξει μια φωτογραφια φοβερης ποιοτητας με photoshop και χωρις κανενας σχεδον να καταλαβει την αλλοιωση.
  Οποτε στο θεμα βιντεο -φωτογραφια , κρατα μικρο καλαθι , εκτος αν ο φωτογραφος εισαι εσυ ο ιδιος.
  Οσον αφορα το θρυλο αυτον , ενδιαφερον.

Αφήστε μια απάντηση