ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ!;!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ!;!

Ας δουμε γιατί είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο μόνο ο κατακλυσμός του Νώε και όχι όλοι οι άλλοι κατακλυσμοί που εγείραν πριν τον Νώε με ειδικότερα στην Ελλάδα όπου έγιναν τρεις!!!!

Ο μύθος του κατακλυσμού ή μύθος της πλημμύρας είναι συχνός ανά τον κόσμο μύθος κατά τον οποίο μία ή περισσότερες θεότητες τιμωρούν έναν πολιτισμό στέλνοντας την υπέρτατη πλημμύρα για να τον καταστρέψει!!!! Ο μύθος( !!;!! ) αυτός συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς, αν και σήμερα είναι περισσότερο γνωστός χάρη στη βιβλική ιστορία της κιβωτού του Νώε, την Ινδουιστική ιστορία του Μανού, τον Ελληνικό μύθο του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και την ιστορία του Ουτναπιστίμ στο έπος του Γκιλγκαμές!!!!

Ας ξεκινήσουμε όμως από τους δικούς μας, της Ελλάδος όπου κάποιοι όπως και γω θεωρούμαι ότι είναι από τους πρώτους που έγιναν και από τους ποιο παλαιούς!!!

Τρεις είναι οι μεγάλοι κατακλυσμοί της Ελληνικής μυθολογίας!!!! Ο Ωγύγιος κατακλυσμός, ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, και ο κατακλυσμός του Δαρδάνου, δύο εκ των οποίων έδωσαν τέλος σε δύο Εποχές του Ανθρώπου (όπως τις διακρίνει ο Ησίοδος): Ο Ωγύγιος κατακλυσμός τελείωσε την Ασημένια Εποχή, ενώ ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα έδωσε τέλος στην πρώτη Χάλκινη Εποχή, πραγματικά αν ψάξει κάποιος αυτών των λιγοστών αναφορών θα εκπλαγεί!!!!

Ωγύγος

Ο πρώτος κατακλυσμός ονομάζεται Ωγύγιος, επειδή συνέβη όταν βασίλευε ο Ωγύγος ένας μυθικός βασιλιάς της Αττικής (ή της Βοιωτίας σύμφωνα με άλλες εκδοχές)!!!! Το επίθετο Ωγύγιος πιθανόν να σημαίνει, αρχέγονος, πρωταρχικός ή θα πω καλύτερα ο πολύ αρχαίος ή ο αρχαίγονος!!!! Σε πολλά αρχαία κείμενα λέγεται πως η Ωγύγια πλημμύρα κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο, και ήταν τόσο καταστροφική που άφησε την Αττική χωρίς βασιλιά μέχρι την εποχή του Κέρκωπα!!!!

Ο Πλάτων στους Νόμους του, υπολογίζει πως η πλημμύρα συνέβη 10.000 χρόνια πριν από την εποχή του( !!!! ) και κάποιοι γεωλόγοι λένε ότι ίσως ήταν και 100.000 χρόνια πριν τον Πλάτωνα!!!! Επίσης, στον Κριτία, περιγράφει την πλημμύρα ως “την μεγαλύτερη όλων”!!!! Το όλων σημαίνει ότι υπήρξαν και άλλοι ίσως ποιο παλαιοί που δεν γνωρίζουμε ή ίσως οι μεταγενέστεροι από αυτόν!!!!

 

Δευκαλίων

Ο θρύλος του Δευκαλίων όπως ειπώθηκε από τον Απολλόδωρο στη Βιβλιοθήκη του έχει αρκετές ομοιότητες με τον μύθο του κατακλυσμού του Νώε, όπου πολλοί σήμερα ερευνητές με κύρος λένε ότι ο κατακλυσμός του Νώε δεν ήταν τίποτα άλλο από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα όπου και ξανά τόνισε ο Νώε:

Ο Προμηθέας, συμβούλεψε τον γιο του, Δευκαλίωνα, να φτιάξει ένα πλοιάριο επειδή ο Δίας είχε αποφασίσει να καταστρέψει το διεφθαρμένο ανθρώπινο γένος!!!! Η πλημμύρα του Δία κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο, και αφάνισε το ανθρώπινο είδος εκτός από τον Δευκαλίωνα και τη γυναίκα του, την Πύρρα!!!! Το πλοιάριο του περιφερόταν για εννέα μέρες και εννέα νύχτες, μέχρι που προσάραξε, τη δέκατη μέρα, στον Παρνασσό!!!! Όταν σταμάτησε η καταιγίδα, και υποχώρησαν τα νερά ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα κατέβηκαν στην ξηρά και έκαναν θυσία στον Φύξιο Δία ( προστάτη των φυγάδων )!!!! Ο θεός που επικαλέστηκε ο θεοσεβής Δευκαλίωνας έστειλε τον Ερμή για να τους μεταφέρει την υπόσχεση ότι ο Δίας θα πραγματοποιούσε την πρώτη ευχή τους!!!! Και η πρώτη ευχή του Δευκαλίωνα και της Πύρρας δεν ήταν άλλη από το να δώσει και πάλι ζωή ο Δίας στο ανθρώπινο γένος!!!! Έτσι ο Δευκαλίων και η Πύρρα άρχισαν να πετάνε πέτρες πίσω τους, οι οποίες μετατρέπονταν σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Δάρδανος

Σύμφωνα με τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσεύς, ο Δάρδανος έφυγε από την Αρκαδία για να ιδρύσει μία αποικία στο βορειοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος!!!! Όταν άρχισε ο κατακλυσμός του Δαρδάνου, το έδαφος πλημμύρισε και το βουνό στο οποίο κατέφυγε μαζί με την οικογένεια του για να επιβιώσει, δημιούργησε το νησί της Σαμοθράκης!!!! Μετά το τέλος της πλημμύρας έφυγε από τη Σαμοθράκη και πήγε στη Μικρά Ασία!!!! Φοβούμενος μία νέα πλημμύρα δεν έχτισε κάποια πόλη, αλλά περιφερόταν για τα επόμενο πενήντα χρόνια!!!! Ο εγγονός του, ο Τρως, τελικά έχτισε μία πόλη, την Τροία ή οποία πήρε και το όνομα του!!!!

Ρόδου

Στο 316 π.χ. γίνεται στη Ρόδο Μεγάλος Κατακλυσμός, προκαλώντας ζημιές, καταστροφές, πλημμύρες και πολλούς πνιγμούς!!!!

Ας δουμε όμως και εκτός Ελλάδος αρχαίους κατακλυσμούς!!!!

Βαβυλώνιοι και Σουμέριοι

Στο Έπος του Γκιλγκαμές, προς το τέλος του έργου, γίνονται αναφορές στον Μεσοποταμιακό μύθο της μεγάλης πλημμύρας!!!! Μύθο!;!

Ο ήρωας Γκιλγκαμές, αναζητώντας την αθανασία, βρίσκει τον Ουτναπιστίμ και του ζητάει να μάθει πώς έγινε αθάνατος!!!! Ο Ουτναπιστίμ του διηγείται πως πριν από πολλά χρόνια ο θεός Ένκι τον είχε προειδοποιήσει για το σχέδιο των θεών να καταστρέψουν κάθε είδους ζωή στον κόσμο με μία πλημμύρα και τον είχε συμβουλέψει να φτιάξει μία μεγάλη κιβωτό, για να σώσει την οικογένεια του, τους φίλους του, τη περιουσία και τα ζώα του!!!! Μετά την πλημμύρα οι θεοί μετάνιωσαν για την πράξη τους και τον έκαναν αθάνατο!!!! Χμμμμ!!!! Πολύ βολικό….

Εβραίοι

Η πιο γνωστή εβραϊκή εκδοχή του μύθου του κατακλυσμού βρίσκεται στο Βιβλίο της Γένεσης (Γένεσης 6–9)!!!! Η χρονολογία του εν λόγω βιβλίου δεν είναι γνωστή αλλά υπολογίζει πως γράφτηκε μεταξύ 1450 Π.Κ.Ε. και 450 Π.Κ.Ε.

Σύμφωνα με τον μύθο ο Θεός βλέποντας το ανθρώπινο γένος να αμαρτάνει, μετάνιωσε για τη δημιουργία του, και αποφάσισε να αφανίσει με μία πλημμύρα κάθε ζωντανό οργανισμό της Γης!!!!

Παρόλα αυτά πρόσταξε τον Νώε, τον οποίο θεώρησε ως τον μόνο ευσεβή άνθρωπο, να φτιάξει μία κιβωτό για να σώσει τον εαυτό του, την οικογένεια του, και όλα τα ζώα της Γης!!!! Μόλις η κιβωτός ήταν έτοιμη, ξεκίνησε ο κατακλυσμός!!!! Έπειτα από 40 μέρες βροχής και 150 μέρες ανόδου της στάθμης της θάλασσας, η κιβωτός του Νώε προσάραξε σε ένα βουνό!!!! Ο Νώε περίμενε άλλες 150 μέρες μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά και άνοιξε την κιβωτό!!!! Στη συνέχεια θυσίασε ένα ζώο στον Θεό, ο οποίος είπε πως δεν θα καταστρέψει ποτέ ξανά τη Γη με νερό!!!!

Μουσουλμάνοι

Το Κοράνι περιγράφει μία ιστορία παρόμοια της Ιουδαίο-Χριστιανικής εκδοχής, με μόνη σημαντική διαφορά πως τον Νώε τον ακολούθησαν ελάχιστα άτομα!!!! Ο γιος του Νώε ( ένας από τους τέσσερις ) και η γυναίκα του αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στην κιβωτό, πιστεύοντας πως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την πλημμύρα μόνοι τους!!!! Η κιβωτός του Νώε προσάραξε στο όρος Τζούντι που βρίσκεται στο σημερινό Ιράκ!!!!

Ινδοί

Σύμφωνα με τις Βέδες που αφορούν το Μάτσγια ( Μάτσγια-Πουράνα ), ο μονάρχης Μανού έπλενε τα χέρια του σε ένα ποτάμι, όταν ξαφνικά ένα μικρό ψάρι πήδησε μέσα στη χούφτα του και τον ικέτεψε να του σώσει τη ζωή!!!! Ο Μανού αρχικά το τοποθέτησε σε ένα βάζο, αλλά το ψάρι άρχισε συνεχώς να μεγαλώνει με αποτέλεσμα να το τοποθετήσει στη συνέχεια σε μία δεξαμενή, ύστερα σε ένα ποτάμι, και τέλος στον ωκεανό!!!! Τότε το ψάρι τον προειδοποίησε πως σε μία εβδομάδα ένας κατακλυσμός θα αφανίσει τη ζωή!!!! Ο Μανού, προκειμένου να σωθεί, έφτιαξε μία βάρκα, την οποία, όταν ήρθε η καταιγίδα, ρυμούλκησε το ψάρι μέχρι την κορυφή ενός βουνού, και έτσι επιβίωσε μαζί με τους “σπόρους της ζωής” με τους οποίους επανέφερε τη ζωή στη Γη!!!!

Σκανδιναβοί

Η Σκανδιναβική μυθολογία κάνει αναφορά σε δύο μεγάλες πλημμύρες!!!!! Η πρώτη πλημμύρα συνέβη στην απαρχή του κόσμου!!!! Ο Υμίρ, ο πρώτος γίγαντας, σκοτώθηκε από τον θεό Οντίν και τα αδέρφια του Βίλι και Βε!!!! Όταν έπεσε νεκρός χύθηκε τόσο πολύ αίμα από τις πληγές του που έπνιξε σχεδόν ολόκληρη τη φυλή των γιγάντων, εκτός από τον γίγαντα Μπέρκελμιρ και τη γυναίκα του οι οποίοι έφτιαξαν ένα καράβι, επιβίωσαν και έγιναν προπάτορες της νέας γενιάς των γιγάντων!!!! Μια ενδιαφέρον ιστορία που άμα την ψάξετε καλά θα εκπλαγείτε!!!! Το σώμα του Υμίρ αποτέλεσε το έδαφος της Γης και το αίμα του έγινε η θάλασσα!!!!

Η δεύτερη, σύμφωνα με τους Σκανδιναβούς, θα γίνει στο μέλλον, στην τελική μάχη μεταξύ θεών και γιγάντων, γνωστή και ως Ράγκναροκ ακόμα ποιο ενδιαφέρον αν κάποιος ψάξει όλα τα στοιχεία τα αρχειοθετήσει!!!!! Κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, ο Γιόρμουνγκαντ, το μεγάλο Ερπετό του Κόσμου, το οποίο βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας γύρω από το Μίντγκαρντ, το βασίλειο των θνητών, θα αναδυθεί από τα βάθη της θάλασσας για να συμμετάσχει στη μάχη, προξενώντας μία τεράστια καταστροφική πλημμύρα που θα καλύψει τη Γη!!!! Σας την είπα λίγο περιληπτικά για να σας δελεάσω…..!!!!

Τ’ ότι υπήρχαν πολλοί κατακλυσμοί, όπως αναφέρω ποιο πάνω, το αναφέρει και ο Πλάτων στο διάλογο “Τίμαιος” ( 22CD και 23 Β )!!!! Στα κεφάλαια αυτά ο Πλάτων αναφέρει ένα μέρος της συζήτησης που είχε κάνει ο Σόλων με τους ιερείς της Αιγύπτου!!!! Αναφέρω, τα συγκεκριμένα κεφάλαια( 22ABCD, 23B ):
” …Κάποτε που θέλησε ο Σόλων να τους παρασύρει ( εννοεί: τους ιερείς της Αιγύπτου ) να μιλήσουν για τα παλιά γεγονότα, άρχισε να τους διηγείται για όσα εδώ στην Αθήνα θεωρούνται αρχαιότατα!!!! Για τον Φορωνέα, τον οποίο ονόμασαν πρώτο και για τη Νιόβη και για τα μετά τον κατακλυσμό!!!! Διηγήθηκε επίσης για τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα, πως διαβίωσαν μετά τον κατακλυσμό, και για τους απογόνους τους, και προσπάθησε να καθορίσει πόσα έτη παρήλθαν από όσα έλεγε και να χρονολογήσει!!!! Κάποιος από τους ιερείς πολύ ηλικιωμένος, του είπε τότε: …Πολλές καταστροφές ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν από πολλά αίτια, οι πλέον μεγαλύτερες από πυρκαγιές και κατακλυσμούς, και οι μικρότερες από αμέτρητα άλλα αίτια. Π.χ. η παράδοση που επικρατεί εις τη χώρα σας ότι δηλαδή κάποτε ο Φαέθων, ο γιος του Ηλίου, αφού έζευξε το άρμα του πατρός του, επειδή δεν είχε την ικανότητα να ακολουθήσει τον ίδιο με τον πατέρα του δρόμο, και πυρπόλησε ότι υπήρχε πάνω στη γη και ο ίδιος κτυπηθείς από κεραυνό εφονεύθη, αυτό λέγεται ως μύθος, ενώ η πραγματικότητα είναι η παράλλαξη ( σημείωση: μεταβολή της κυκλικής κίνησης ) των περιστρεφομένων γύρω από τη γη ουρανίων σωμάτων που προκαλεί καταστροφή για πολλά χρόνια, από τις πυρκαγιές, των όντων πάνω στη γη….“.
Και παρακάτω ο Αιγύπτιος ιερέας λέει στο Σόλωνα ( 23B ):

” Όσα λοιπόν είπες προηγουμένως, Σόλων, για τις δικές σας παραδόσεις περί γενεαλογιών, ελάχιστα διαφέρουν από παιδικά παραμύθια. Διότι εσείς ενθυμείσθε μόνο ένα κατακλυσμό της γης ( σημείωση: τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα ), ενώ έγιναν πολλοί πιο παλιά…..

Πολλοί ερευνητές που ασχολήθηκαν με τους πανάρχαιους χαμένους πολιτισμούς της Λεμούρια, της Μου και της Ατλαντίδας, συνδέουν τους μεγάλους κατακλυσμούς, που μνημόνευσαν οι Αιγύπτιοι ιερείς , με τις “μυθικές” αυτές χώρες, μα κάθε τόσο έρχονται όλο και ποιο καινούρια στοιχεία για ακόμα ποιο παλαιούς κατακλυσμούς άγνωστους στους αρχαιολόγους από έρευνες γεωλόγων!!!!

Λένε κάποιοι ότι ο πρώτος μεγάλος κατακλυσμός, είναι αυτός που προήλθε από τον καταποντισμό της Λεμούρια, κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό…!!!! Αυτό έγινε, ισχυρίζονται, το 25000 περίπου της παλιάς χρονοαρίθμησης ( π.Χ.) ( περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο βιβλίο, του W.SCΟTT -ΕLLΙΟΤ, ΤΗΕ LΟST LΕΜURΙΑ (1904), που βρίσκεται στο Μουσείο Ατλαντίδας )!!!!

Αιτία του δεύτερου μεγάλου κατακλυσμού υπήρξε ο καταποντισμός ενός μεγάλου νησιού του Ινδικού ωκεανού, γνωστό με το όνομα Μου!!!! Η εξαφάνιση της Μου έγινε σε κάποιο χρόνο ανάμεσα στη χιλιετηρίδα 16-15000 π.Χ. ( βλέπε στο βιβλίο “Ψάχνοντας για χαμένους κόσμους” ( 1975 ) του JΑMΕS WΕLLΑRD, που βρίσκεται στο Μουσείο Ατλαντίδας )!!!!

Ο τρίτος μεγάλος κατακλυσμός ταυτίζεται με τον καταποντισμό στον Ατλαντικό ωκεανό της Ατλαντίδας, που χάθηκε μέσα σε μια μέρα και μια νύχτα!!!!  Αυτό έγινε γύρω στο 9600 π.Χ., αν αποδόθηκε σωστά από το Σόλωνα, η χρονολογία του γεγονότος, την οποία του υπαγόρευσαν να τη γράψει οι ιερείς, γιατί η χρονολογία αυτή αμφισβητείται από πολλούς, όπως και τα ποιο πολλά μέχρι σήμερα στην χώρα μας!!!!
Για τις τρεις πρώτες προκατακλυσμιαίες προσωπικότητες, το Δευκαλίωνα, τον Ουταναπίστι και τον Τέϊπι, από τους ατλαντολόγους πιστεύεται, πως ήταν πλοίαρχοι καραβιών των Ατλάντων!!!! Τα πλοία τους βρέθηκαν να ταξιδεύουν , τα δυο στη Μεσόγειο, το ένα κοντά στα παράλια της Ελλάδας και το άλλο κοντά στην Εγγύς Ανατολή, και του Τέϊπι πλησίαζε τις ακτές του Περού, όταν το μεγάλο νησί τους, του Ατλαντικού ωκεανού καταποντίστηκε κι έγινε κατακλυσμός!!!! Γι’ αυτό και σώθηκαν….

Για τα πλοία της φυλής Αζτλάν, το όνομα των κατόχων τους προδίδει την προέλευσή τους!!!! Αυτοί πρόλαβαν να σωθούν, στο 48ωρο του καταποντισμού του νησιού τους, ενός ίσως που ήταν πιο κοντά στις ακτές του Μεξικού, από τα πολλά νησιά, που ανήκαν στην κυριαρχία των Ατλάντων!!!!
Η ιστορία του Νώε, ίσως να είναι σύγχρονη, με τις άλλες τέσσερις, πιο πάνω ιστορίες. Μοιάζει όμως τόσο πολύ με την ιστορία του Ουταναπίστι, όπως η ιστορία του τελευταίου περιγράφεται στο έπος Γιλγαμές των Βαβυλωνίων, ώστε πιθανολογείται ότι αντιγράφηκε από το έπος Γιλγαμές, από τους συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης και της Βίβλου των Ισραηλιτών αλλα και επίσης από την αρχαία ιστορία των Ελλήνων!!!! Εκτός αν η ιστορία του Νώε είναι αυθεντική και παραγεμίστηκε αργότερα από τους Εβραίους συγγραφείς, οι οποίοι θέλησαν τους γενάρχες των φυλών του Ισραήλ, τον Ιάφεθ, τον Ιαβάν ή Ιώναν, το Γαμάρ, το Θουβάλ και τον Μεσέχ, σαν γιους του Νώε!!!! Αλλά η κιβωτός του Ουταναπίστι που διασώθηκε, του έπους Γιλγαμές, απέχει κατά μία χιλιετία τουλάχιστον, από τη μεταγενέστερη εμφάνιση των γιων του Νώε!!!!  Βέβαια, όπως τα έπη των Ινδιών και η Βίβλος, παραγεμίστηκαν με μεταγενέστερες θρησκευτικές κυρίως ιστορίες και μυθιστορίες, γι’ αυτό επικρατεί αυτή η σύγχυση….

Στο παλαιοβαβυλωνιακό επίσης έπος “Ατράμχαζις” περιγράφεται, πώς σώθηκε ο βασιλικός ιερέας Ζιουσούντρα από το μεγάλο κατακλυσμό!!!! Το πελώριο καράβι του, όπου κλείστηκε με πολλούς άλλους μέσα και φόρτωσε και ζώα και όσο μάλαμα κι ασήμι μπόρεσε να μαζέψει, παράδερνε εφτά μέρες κι εφτά νύχτες, στην αναταραγμένη επιφάνεια του νερού!!!! Την έβδομη μέρα προσάραξε σ’ ένα ξερό βράχο!!!! Ο Ζιουσούντρα εξαπόλυσε τρία πτηνά και τα λοιπά γνωστά…. Το καράβι αυτό όρισαν να μεταφερθεί στην παραδεισένια χώρα Ντιλμούν…
Ο Ξίσουθρος βασιλιάς της Βαβυλώνας, ο οποίος είδε, στον ύπνο του ότι θα γίνει ο μεγάλος κατακλυσμός κι αρμάτωσε το πιο γερό καράβι, είχε παρόμοια περιπέτεια με το Νώε!!!! Έτσι γράφουν πλάκες της εποχής του Ξίσουθρου που βρέθηκαν στη Μεσοποταμία… !!!! Στις ιστορίες αυτές, είναι φανερές οι διαδοχικές αντιγραφές και οι προσθήκες, οι αλλαγές ονομάτων κ.λπ.!!!!  Αρκετοί υποστηρίζουν πως η αιτία του κακού ήρθε από τον ουρανό με τη μορφή γιγαντιαίου μετεωρίτη που έπεσε στη Γη προκαλώντας μετατόπιση του άξονά της, τεράστιας έκτασης σεισμούς και κατακλυσμούς, καταβυθίσεις τμημάτων ξηράς και αναδύσεις άλλων!!!!  Πράγματι στον κόλπο του Μεξικού έχει βρεθεί ένας τεράστιος κρατήρας που οι ειδικοί αποδίδουν σε πρόσκρουση μετεωρίτη!!!!  Άλλες ανασκαφές έχουν αποκαλύψει τμήματα αρχαίου λιμανιού -πάνω ψηλά στις Άνδεις, στα 3.000 και στα 4.000 μέτρα!!!! Αυτό σημαίνει πως κάποτε οι περιοχές αυτές ήταν παραθαλάσσιες και υψώθηκαν ξαφνικά, ενώ άλλες καταβυθίστηκαν!!!! Άλλοι πιστεύουν ότι το 10.000 π.Χ, στη διάρκεια της τελευταίας παγετωνικής εποχής, έλιωσαν απότομα οι πάγοι των πολικών ακτών της Ισλανδίας, της Β. Αμερικής και της βορειοανατολικής Ευρασίας, λόγω του “φαινόμενου Χάινριχ”, με αποτέλεσμα εκατομμύρια κυβικά πάγου να χυθούν στη θάλασσα, προκαλώντας μια ξαφνική και μοιραία άνοδο της στάθμης του ωκεανού, που προκάλεσε και την εξαφάνιση της Ατλαντίδας!!!! Η ακριβής αιτία για τον καταποντισμό της Ατλαντίδας παραμένει ακόμα απροσδιόριστη!!!!

Αυτά όμως που μόλις σας είπα δεν τα μαθαίνουμε στα σχολεία θα πρέπει να ανατρέξουμε σε πολύ εξειδικευμένα βιβλία αλλα και ιστοσελίδες για να μάθουμε έστω τα βασικά!!!! Για τον Νώε όμως είναι πασίγνωστη η ιστορία του και εδώ γεννιούνται κάποια ερωτηματικά!!!!

Α) Ποιος ο λόγος να είναι ο ποιο γνωστός ο κατακλυσμός του Νώε από όλους τους άλλους!;!

Β) Ο κατακλυσμός του Νώε είναι τελικά υποκλοπή πληροφοριών άλλων κατακλυσμών όπως είδαμε ποιο πάνω!;!

Γ) Γιατί δεν υπάρχουν σαφής ημερομηνίες σε ένα τέτοιο ιερό βιβλίο!;! Η υπάρχουν και δεν τις δίνουν!;!

Δ) Για ποιο λόγο οι Έλληνες ιερείς δεν μιλάνε για τους άλλους κατακλυσμούς και μιλάνε μονάχα για του Νώε!;!

Ε) Μήπως η Παλαιά και η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχουν επιβάλει να μαθαίνουμε μόνο για αυτόν τον κατακλυσμό!;! Αν ναι όπου και είναι το ποιο σίγουρο για ποιον λόγο!;!

Αν συνεχίσω με τα ερωτήματα θα είναι πάρα πολλά και σιγουρά θα υπάρξουν απαντήσεις, απαντήσεις από όλες τις πλευρές που θα υποστηρίζουν τα δικά τους, όμως το ερώτημα για τον καθένα μέσα του θα παραμένει!!!! Ποιος ο λόγος που ο κατακλυσμός του Νώε διδάσκεται μονίμως στα σχολεία και όχι όλοι οι άλλοι κατακλυσμοί όπου θα ήταν κάτι το υπέροχο ώστε να αφυπνιστεί ο Ανθρωπος και να προσέξει στο μέλλον για το τι πρόκειται να συμβεί!!!!

Το λέω αυτό διότι από τα τελευταία τσουνάμι που έπληξαν την γη την τελευταία εικοσαετία έκαναν τους σεισμολόγους και ειδικούς γεωλόγους να ψαχτούν και να βρουν πολλές αποδείξεις ότι τα τσουνάμι ειδικά τα καταστροφικά από  τα δυο τελευταία χτυπάνε κάθε 300 με 350 χρόνια την γη ακόμη και απροειδοποίητα!!!! Το να θεωρεί ο κόσμος ότι τέτοιοι κατακλυσμοί είναι από θεϊκή επέμβαση δεν θα πρέπει να τον καθησυχάζει ή μήπως θα πρέπει!!;!!

Θα μπορούσα να το συνεχίσω δεν το κάνω όμως γιατί θα φανώ ζηλωτής ,το θέμα είναι να έχετε την δικιά σας γνώμη!!!! Έτσι αν και πολύ περιληπτικά ίσως σας έβαλα σε κάποιες σκέψεις από τις οποίες εσείς θα κρίνετε ποιες είναι οι αλήθειές και ποιες όχι!!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


4 σκέψεις στο “ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ!;!

  1. Ο λόγος που αποκρύπτουν τους προηγούμενους κατακλυσμούς είναι απλός: Πιστεύοντας ότι έγινε μόνο ένας κατακλυσμός, του Νώε( Εβραϊκής προέλευσης αν αυτό λέει κάτι) τότε ο κόσμος δεν θα ψάχνει να μάθει τηνπραγματική ιστορία του πλανήτη γη, που για χρόνια τώρα την αποκρύπτουν οι Λευκές και Μαύρες Αδελφότητες….

  2. Να σου πω το γιατι…. Πριν γινει ο κατακλυσμοσ του νωε δεν υπηρχαν ανθρωποι οπως τους ξερουμε αλλα καποιοι μονοκυτταροι οργανισμοι ή βακτηρια. Αφηστε τις αποψεις του Πουλιανου αλλα και τα γκραφιτι με δεινοσαυρους και κυνηγους με τοξα και δορατα. Οι πυραμιδες ηταν απλα ταφοι των φαραω…η κινα και βεβαια δεν εχει πυραμιδες κτλ κτλ

    αα και μη ξεχασω ο Δαρβινος ειχε δικιο για την εξελικτικη θεωρια(γιατι θεωρια ειναι μονο) πχ εμεις οι ανθρωποι ειμαστε η εξελιξη της σπανιας μ@@@@ψειρας (ζητω συγγνωμη και αν θελετε το κοβετε αυτο το κομματι)

    Σαμαν το γνωστο για τη κουφαλα τον Ενκι συνεχιζει να ισχυει….

Αφήστε μια απάντηση